13. Mars 2018 00.00-00.59

Jordbrukspolitikk er samfunssak, Dale

Jordbrukspolitikk er samfunnssak. Samfunnsoppdraget er matvaresikkerhet. Nok naturlig, trygg mat. Gårdbrukeren er virkemiddelet og må ha lønnsomhet i produksjonen for å realisere samfunnsoppdraget.
Les mer om Dale.

Hva mener du, Merete Furuberg?

Lederen i Norsk Bonde- og Småbrukarlag (NBS) kommer i Nationen 24. februar med advarsel om at det nå må settes i verk tiltak for å unngå overproduksjon av storfekjøtt.
Vi trenger skatt på arv
Lenge drev høyresiden i Norge en kamp mot arveavgiften under fanen at det er «skatt på død». Nå foreslår regjeringen å innføre en avgift på skifteattesten på 1130 kr.
Les mer om Norge.
«Paradise Hotel» 2018: - Angrer ikke på «Paradise»-sex: - Folk gjør det hele tiden - Se og Hør
Kristian Jarland (20) og Julie Grindbakken (21) hoppet til køys allerede første kvelden. «Paradise Hotel»-deltakere som hopper til køys på tv er ikke lenger et spesielt ukjent fenomen. Heller typisk for programmet, tør vi å påstå.

- Yoga har lært meg å være ærlig

Vi må slutte å bare gjøre det vi tror andre forventer av oss, og heller gjøre det som er riktig for oss selv. Alle tåler å få et nei. Hvis de ikke gjør det, er det i grunnen deres problem, mener Henriette Lien.
Les mer om Henriette Lien.
Trump stopper Broadcoms kjøp av Qualcomm, men dette er neppe over
- Nødvendig for å beskytte nasjonal sikkerhet.
Les mer om Qualcomm.
Rapportutkast: Ingen hemmelig kontakt mellom Trumps valgkamp og Russland
Republikanerne i etterretningskomiteen i Representantenes hus konkluderer med at det ikke var noe samrøre mellom Donald Trumps valgkamp og Russland.
Les mer om Russland.
Historisk sus
Det er mange gode tanker som ikke blir noe av, men det er virkelig historisk sus over de finske planene om å forlenge jernbanelinja fra Rovaniemi i finske Lappland til Kirkenes i Finnmark - en distanse på rundt 500 kilometer.
Les mer om Finnmark, Lappland og Rovaniemi.
Refser medienes ubåtsaker
Norske medier estetiserer forbrytelsen mot Kim Wall, mener NRK-journalist Anne Dorte Lunås. medier I august i fjor ble den svenske journalisten Kim Wall partert. Ubåtkaptein Peter Madsen er tiltalt for ugjerningen og for drap.
Les mer om Kim Wall.
Tøffe kamper om Afrin
SVIK: Tyrkia kritiserer Nato for manglende støtte i Syria. Kurderne anklager Vesten for svik etter kampen mot IS. SYRIA Kampen om den kurdiskstyrte byen Afrin nord i Syria pågår for fullt.
Les mer om Afrin, Nato, Syria og Vesten.
Støre satser rødgrønt
GAMLE VENNER: Ap vil trolig vedta at de vil søke «nært samarbeid» med SV og Senterpartiet på dagens landsstyremøte. Ordet «sentrum» nevnes ikke i det innstilte vedtaket. Hva nå, Arbeiderpartiet?
Anmeldelse av My friend dahmer
Vi møter en ung Jeffrey Dahmer i løpet av de to siste årene han går på videregående. Han sliter med å finne seg til rette, få seg venner og i det hele tatt omgås folk på en normal måte.
Les mer om Jeffrey Dahmer.
KLP har kalt inn Hydro til møte - forventer opprydning
KLP, som er en av Hydros største aksjonærer, forventer at aluminiumsprodusenten rydder opp etter utslippene i Brasil. KLP har kalt inn Hydro til møte. KLP ser alvorlig på at Hydro har innrømmet utslippene i Brasil, skriver Dagens Næringsliv.
Les mer om Brasil og Hydro.
FNs kvinnekonvensjon med fire råd til Saudi-Arabia
Valgfri bekledning, frivillige giftermål, lover mot vold og overgrep, og avskaffing av systemet med mannlig følge i offentlighet, er tiltak FN mener Saudi-Arabia bør gjøre for kvinner.
Les mer om Saudi-Arabia.
Stoltenberg: - Nato dypt bekymret
Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Nato er i kontakt med britiske myndigheter etter giftangrepet mot en russisk eksspion og hans datter i Salisbury: - Storbritannia er en verdifull alliert, og denne hendelsen har gjort Nato dypt bekymret,
Les mer om Nato og Salisbury.
Respekt for barselkvinner, takk
Det handlar om å førebygge ammeproblem, infeksjonar og ernæringsvanskar hos spedbarnet. Det handlar om å oppdage gulsott, hjartefeil, depresjonar og andre medisinske utfordringar som både mor og barn lett kan få i barseltida.
Angrer ikke på «Paradise-sex: - Folk gjør det hele tiden
Kristian Jarland (20) og Julie Grindbakken (21) hoppet til køys allerede første kvelden.
Brann i uthus i Våler
Les mer om Våler.
Her er bitcoin-folkets drømme-kort
Nå kommer kortene basert på GTX 1080ti og uten skjermutgang.
Les mer om GTX.
Amazon-ryktene: - Hvis Amazon kommer, vil noen få det ganske tøft
Netthandelsprofilen Freddy Sobin er sikker på at mange vil få det tøft om Amazon satser her i Norden, men når det eventuelt skjer, er han svært usikker på. - Før eller senere kommer Amazon, men la oss ikke spekulere i når.
Les mer om Amazon og Norden.
Nye møter om Martine-saken
Faren til Martine Vik Magnussen skal denne uken delta i møter både hos britiske utenriksmyndigheter og Scotland Yard. Det skriver VG. På onsdag er det ti år siden den norske studenten ble funnet voldtatt og drept i en leilighet i London.
Mottakene svikter enslige mindreårige
Norske asylmottak klarer ikke å gi enslige mindreårige stabilitet eller trygghet, viser Fafo-rapport.
Les mer om Fafo-rapport.
Canadas statsminister anklager Kina for å dumpe stål
Justin Trudeau anklager Kina for å dumpe billig stål på verdensmarkedet og sier at Canada allerede har tatt sine forholdsregler.
Les mer om Canada og Kina.
USA truer med «handling hvis Russland ikke samarbeider om våpenhvile i Syria
Forslaget ble mandag sendt rundt til landene i FNs sikkerhetsråd. Det er uklart når det skal holdes en avstemning.
Les mer om Russland og Syria.
Mann dømt for voldtekt av kjæreste
En 28 år gammel mann er dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha utnyttet og voldtatt kjæresten sin gjentatte ganger.
- Cruiseanløp kan lønne seg også på land
Cruiseturister er det desidert raskest voksende segmentet av globalt reiseliv. Også i Norge er det betydelig vekst.
Les mer om Norge.
Mann dømt for voldtekt av kjæreste
En 28 år gammel mann er dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha utnyttet og voldtatt kjæresten sin gjentatte ganger. Forholdet deres ble innledet da hun var 16 år gammel og seksuelt uerfaren.
4,73 i odds på en deilig tirsdagsdobbel
Vi stoler på Manchester United og Cardiff tirsdag kveld.
Les mer om Cardiff og Manchester United.
Menn enda nærmere kvinners levealder
Forventa levealder var i fjor 84,3 år for kvinner og 80,9 år for menn. De siste 30 årene er forskjellen på menn og kvinners levealder halvert.
Fleire hotellovernattingar
I januar 2018 var det 1,4 million overnattingar ved norske hotell. Dette var 5 prosent fleire enn i den same månaden i 2017.
Politiet jakter mystisk brevbomber i Texas
På elleve dager er to personer drept og to skadet etter å ha åpnet pakker de har fått på døren i Austin. Nå utlover guvernøren dusør i jakten på på den som står bak.
Les mer om Austin.