13. Mars 2018 05.00-05.59

Krever fjerning av miljøgifter

700 kilo blypulver og 500 liter svovelsyre står fortsatt igjen i de gamle produksjonslokalene for ubåtbatterier i Horten. Exide teknologies stanset all produksjon i 2015 og miljøgiftene skulle også ha blitt fjernet da. Miljødirektoratet kom over miljøgiftene etter en inspeksjon i februar og krever at alt fjernes innen 15. april.
Les mer om Horten.

Forventer mange hytteskader

Sprengkulde og snø har preget årets vinter, noe som vises på forsikringsselskapenes skadestatistikker. – Mange hytteeiere kommer på hytta i vinterferien og ser at badet har blitt en gigantisk isbit, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If.
Les mer om Sigmund Clementz.
Suksessbedrift vil utvide med flere ansatte: – Det er det som driver oss
Oppdragsmengden til ElTele i Alta og Vadsø er nå så stor at de ikke rekker over alt.
Les mer om Alta, ElTele og Vadsø.
DIREKTE: Målgang for Finnmarksløpet FL-500
iFinnmark sender direkte fra Finnmarksløpet.

Texas-guvernør utlover dusør etter flere dødelige brevbomber

Innbyggere i Austin i Texas advares mot å åpne pakker de ikke har bestilt etter flere brevbombeangrep. Samtidig utloves dusør i jakten på de ansvarlige.
Les mer om Austin.
Rettssikkerhet i terrorens tid
Tap av norsk statsborgerskap kan neppe hindre terrorangrep.
May: Russland står «høyst sannsynlig bak drapsforsøk
Nervegiften som ble brukt til mordforsøket på en tidligere russisk spion er russisk, fastslår den britiske regjeringen.
Hevder rohingyaene iscenesetter seg selv som ofre
Ashin Kumara er en av Myanmars mest innflytelsesrike buddhistmunker. Han fordømmer den internasjonale kritikken mot Myanmar, og anser rohingyafolket for å være en trussel mot landet og mot buddhismen.
Les mer om Myanmar.
USA lover reaksjoner etter giftangrep i Storbritannia
USAs utenriksminister Rex Tillerson mener i likhet med Storbritannia at giftangrepet mot en eksspion kan knyttes til Russland. Han varsler reaksjoner.
Hareide bruker Kollen-kaos som argument mot liberalisering
KrF-leder Knut Arild Hareide mener kaoset og fylla i Holmenkollen lørdag viser at det er feil å gjøre det enklere å drikke på offentlig sted.
Les mer om Holmenkollen.
Kostnadssprekk kan koste Bybanen et stopp
Bybanen til Fyllingsdalen i Bergen kan bli kortere og få en holdeplass mindre etter at det er oppdaget nye kostnadssprekker.
Les mer om Bergen, Bybanen og Fyllingsdalen.
Kontinuitet gir bedre resultater og tilfredshet
Kjære helseminister Bent Høie! Studer dette, lukk øynene, kjenn og lukt på dette; en økende mengde bevis som peker på assosiasjonen mellom kontinuitet i relasjonen til én behandler - og bedrede resultater og tilfredshet.
Les mer om Bent Høie.
– En vanvittig lettelse
Rune Hoftun (40) var svært fortvilet da Sauda kommune fjernet assistent-hjelpen hans. Nå kan han slippe jubelen løs.
Les mer om Sauda.
Slik har Putin strammet grepet for gjenvalg
President Vladimir Putin har brukt de siste seks årene til å befeste sitt jerngrep om Russland ytterligere med over 20 nye og strenge lover.
Les mer om Putin og Russland.
Løypepreppepengene er brukt opp
Den snørike vinteren har satt Drøbak-Frogn Idrettslag i pengeknipe. Skigruppa har preparert så mange skiløyper at kassa nå er tom, skriver Amta. Nå har skigruppa satt opp plakater der de ber om pengestøtte fra skiløpere som bruker løypenettet.
Vidare etterforsking tysdag
Politiet held i dag fram etterforskinga etter at fire personar blei arresterte ulike stader i Ålesund måndag. To menn blei sende til sjukehuset med knivskadar etter det som skal ha vore ein trusselsituasjon med våpen i Skaregata, og to blei pågripne på Aspøya seinare på dagen. Politioverbetjent Sindre Ryssevik seier dei i dag skal ta stilling til varetektsfengsling av dei pågripne.
Les mer om Aspøya, Skaregata og Ålesund.
Stevner funksjonshemmede
Vågå kommune stevner tre funksjonshemmede for retten. Kommunen har sagt opp husleieavtalen med de tre, som bor i et bofellesskap i Vågåmo, skriver GD.De tre vil ikke flytte og saken havner i retten.
Les mer om Vågåmo.
Ikke noe kriminelt bak dødsfall
Kvinnen som ble funnet død søndag formiddag på Fagernes, ble ikke utsatt for noe kriminelt. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Dødsfallet ble i utgangspunktet karakterisert som mistenkelig.
Langpannede hodeskaller gir ny kunnskap om folkevandringer
En gruppe kvinner med svært lange hodeskaller ankom på 400- og 500-tallet små landsbyer i Tyskland. Nå gir de ny kunnskap om folkevandringer på den tiden.
Les mer om Tyskland.
Slik har Putin strammet grepet for gjenvalg
President Vladimir Putin har brukt de siste seks årene til å befeste sitt jerngrep om Russland ytterligere med over 20 nye og strenge lover.
Les mer om Putin og Russland.
Charles Mansons barnebarn vant kampen om kroppen
Et makabert søksmål har avgjort at kultlederens barnebarn har retten til hans levninger. Men tvisten fortsetter.
Stoltenberg fordømmer giftangrep i Storbritannia
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fordømmer giftangrepet mot eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Storbritannia.
Folk klarte seg etter gigantisk vulkanutbrudd for mer enn 70 000 år siden
Toba-utbruddet er et av de største vulkanutbruddene som vi vet om. Krateret er i dag en stør innsjø. Men det er ikke sikkert utbruddet og den vulkanske vinteren som kom etterpå var en katastrofe for folk.
Virus og bakterier regner fra himmelen
De flyr med vinden verden rundt, viser ny studie. Du finner dem i regnet. Du finner dem i støvet - nesten en milliard virus og mer en 20 millioner bakterier faller hver dag ned fra himmelen.
Ungdomsbok om følelser og psykisk helse vant pris
I boken «Følelser til å bli sprø av» forteller norske ungdommer med psykiske lidelser om hva som har hjulpet dem, mens fagfolk forklarer lidelsene på en enkel måte. I forrige uke ble den kåret til beste fagbok for barn og ungdom.
Les mer om Følelser.
Forskeren som gravde opp hundrevis av spedalske skjeletter
For 70 år siden fant en dansk lege hundrevis av skjeletter på en gård. Knoklene ble kimen til et internasjonalt forskningsgjennombrudd.
Zuccarello med scoring nummer 100 i New York Rangers
Norges største NHL-stjerne rundet jubileum i New York Rangers med sin fjerde scoring på tre kamper. NEW YORK (Nettavisen): I løpet av sesongens 67 første seriekamper scoret Mats Zuccarello bare ti ganger.
Utlover dusør etter dødelige brevbomber
Innbyggere i Austin i Texas advares mot å åpne pakker de ikke har bestilt etter flere brevbombeangrep. Samtidig utloves dusør i jakten på de ansvarlige.
Les mer om Austin.
- Leiligheten er et resultat av fri fantasi
Leiligheten i Oslo har på få dager fått enormt med oppmerksomhet. - Interessen er helt ekstrem, sier megler Ansh Chattree. Leiligheten ble lagt ut på Finn.no på fredag, og har allerede nesten ti tusen sidevisninger på nett.
Les mer om Ansh Chattree, Finn.no og Oslo.
Sp-politiker i Rogaland dømt for bedrageri
En fylkespolitiker for Senterpartiet i Rogaland og hennes ektemann er i Dalane tingrett dømt for trygdesvindel. Dommen blir anket.
Les mer om Dalane, Rogaland og Senterpartiet.
Ble angrepet ute på byen
Mann i 50 årene ble angrepet av til sammen 5 personer i Halden i natt. Det hele skal ifølge politiet ha skjedd etter at fornærmede forlot en pub. Politiet prøvde å få kontroll på de de mistenkte i saken, men politiet valgte til slutt å kjøre alle involverte til arresten.
Les mer om Halden.
Føler seg kneblet av Statoil
Statoil-tillitsvalgt Idar Martin Herland fikk skriftlig advarsel etter å ha skrevet et kritisk leserinnlegg mot selskapet. Nå kan saken ende i arbeidsretten.
Les mer om Statoil.
Bortvist fra sentrum
En mann ble sent i går kveld bortvist fra Bodø sentrum etter at han opptrådte beruset og vanskelig på et serveringssted. Mannen får ikke komme tilbake til sentrum før i dag, melder politiet.
Les mer om Bodø.
Gir seg som ordfører
Elverum-ordfører Erik Hanstad tar ikke gjenvalg som ordfører, skriver Østlendingen. Hanstad sa ifra til nominasjonskomiteen, styret og kommunestyregruppa i Elverum Høyre i går kveld. Hanstad har vært ordfører siden 2011.
Sp-politiker dømt for bedrageri
En fylkespolitiker for Senterpartiet i Rogaland og hennes ektemann er i Dalane tingrett dømt for trygdesvindel. Dommen blir anket.
Les mer om Dalane, Rogaland og Senterpartiet.
– Leiligheten er et resultat av fri fantasi
Leiligheten i Oslo har på få dager fått enormt med oppmerksomhet. – Interessen er helt ekstrem, sier megler Ansh Chattree.
Bilbrann i Oslo
En bil sto i flammer i Bogerudveien på Østensjø natt til tirsdag. Politiet vet foreløpig ikke årsaken til brannen, men har tauet den inn for kriminaltekniske undersøkelser.
Les mer om Bogerudveien, Oslo og Østensjø.
Hadde hasj, fikk fengsel
En mann i 30-årene fra Nesodden ble stanset av politiet med hasj og cannabis i ryggsekken, noe som endte med tiltale og dom. Mannen sa han skulle bruke narkotikaen, skriver Akershus Amtstidende. Mannen er dømt til 15 dagers fengsel med to års prøvetid.
Les mer om Nesodden.
– Mange vil få en ubehagelig opplevelse på hytta i påsken
Satser du på en deilig start på hyttesesongen i påska? Det kan fort bli alt annet enn deilig, ifølge forsikringsselskapene.
Les mer om Mange.
No har denne krabaten vakna frå vinterdvale
I tida framover må du passe ekstra godt på kor du setter deg ned i naturen, åtvarar hoggormekspert. Britt Førde Ohnstad er blant dei som fekk eit tidleg møte med ormen.
Garasjebrann i Våler
En garasje i Våler ble totalskadd i en brann sent mandag kveld. I garasjen var det 2 kjøretøy, 1 snøscooter og en ATV, som også er skadet. Brannårsaken er foreløpig ukjent.
Les mer om ATV og Våler.
Den lille fabrikkens enorme droner kan være starten på et nytt norsk industrieventyr
I Sykkylven snur de opp ned på hva droner kan brukes til.
Kuldegradene slipper ikke helt ennå p Milliardkontrakt for Subsea 7 p Nå skal ikke Rogaland lenger være verstingfylket p Ap vil lette bombyrden for lavtlønte p Snart kommer bø
De neste dagene vipper temperaturen mellom pluss og minus, men til helgen kan det bli kaldere. Meteorologisk institutt varsler mellom null grader og tre plussgrader i dag, men det blir gradvis kaldere igjen.
Bilbrann i Oslo
Politiet vet foreløpig ikke årsaken til at en bil sto i flammer på Bogerud i Oslo natt til tirsdag. Oslo-politiet fikk melding om bilbrannen klokken 02.39 via brannvesenet. Bilen sto i Bogerudveien på Østensjø.
Texas-guvernør utlover dusør etter flere dødelige brevbomber
Innbyggere i Austin i Texas advares mot å åpne pakker de ikke har bestilt etter flere brevbombeangrep. Samtidig utloves dusør i jakten på de ansvarlige.
Les mer om Austin.
Rapportutkast: Ingen hemmelig kontakt mellom Trumps valgkamp og Russland
Republikanerne i etterretningskomiteen i Representantenes hus konkluderer med at det ikke var noe samrøre mellom Donald Trumps valgkamp og Russland.
Les mer om Russland.
Trump blokkerer teknologioppkjøp til 910 mrd.
Det singaporske teknologiselskapet Broadcoms drøm om å sikre seg kontroll over Qualcomm er over. Årsaken skal være nasjonal sikkerhet.
Les mer om Qualcomm.
Anmeldt etter batongfunn
Anmeldt etter batongfunn
Ulsom leder Iditarod
Med 171 kilometer igjen av hundeløpet Iditarod leder Joar Leif Ulsom løpet. Han var førstemann ut av sjekkpunktet Koyuk, 21 minutter foran Nicolas Petit. Petit ledet lenge, men mistet ledelsen da han kjørte feil på vei inn til Koyuk.
Jesper (18) jager Norges første gull i Paralympics
Jesper Saltvik Pedersen (18) kjørte en glitrende super-G og jakter senere tirsdag morgen Norges første gullmedalje når superkombinasjonen skal avgjøres med slalåm.
[Ekstra] Derfor er blockchain på kollisjonskurs med GDPR
Fullgruvene bør du være klar over før virksomheten kaster seg på blockchain-hypen.
Les mer om Derfor.
Ingen hemmelig kontakt mellom Trumps valgkamp og Russland
Republikanerne i etterretningskomiteen i Representantenes hus konkluderer med at det ikke var noe samrøre mellom Donald Trumps valgkamp og Russland.
Les mer om Russland.
Zucca scoret sitt 100. NHL-mål i kampen mot Hurricanes
Mats Zuccarello bidro med to mål til New York Rangers' 6-3-seier på hjemmebane mot Carolina Hurricanes mandag. Dermed har han scoret 100 mål i NHL. Nordmannen var den første til å sette pucken i nettet drøye ni minutter inn i første periode.
Les mer om NHL.
Til legevakt etter boligbrann
En person er kjørt til legevakt for sjekk, etter en boligbrann på Tynset ved totida i natt. Personen kom seg selv ut av huset. Ifølge politiet har brannen trolig startet ved en peis i kjelleren.
Les mer om Tynset.
Texas-guvernør utlover dusør etter flere dødelige brevbomber
Innbyggere i Austin i Texas advares mot å åpne pakker de ikke har bestilt etter flere brevbombeangrep. Samtidig utloves dusør i jakten på de ansvarlige.
Les mer om Austin.