13. Mars 2018 17.00-17.59

Tre varetektsfengslet etter skyting

De tre første som ble pågrepet etter skytingen på Lambertseter natt til 12. mars, er i dag varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud i hele perioden, og fullstendig isolasjon de to første ukene. Alle tre nekter straffskyld
Les mer om Lambertseter.

Tid for Bjørnis og bamseklem

En kosebamse i full brannuniform vandrende rundt innimellom brannbilene. Kollegaer henter frem både smil og bamseklemmer. Bjørnis har ankommet Bergen!
Les mer om Bergen.
Har halvert sykefraværet blant ansatte, og pasienter venter kortere tid på svar(pluss)
Ventetiden ved legevakta i Trondheim er på vei ned, men de er fortsatt et stykke unna kravet om at 80 prosent skal få svar på telefonen innen to minutter.
Les mer om Trondheim.

Bjørnen sover ikke

Drapsforsøket på dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter Julia i Salisbury er ikke bare et anslag mot Storbritannia. Det er et alvorlig angrep på hele den vestlige samfunnsorden og stabilitet.
Derfor vil Marcus Pedersen «gå etter mer cash
DRAMMEN (VG) Marcus Pedersen (27) håper på en «siste sjanse utenlands, samtidig som han tenker mer på penger etter å ha blitt pappa. Søndag fikk han en pangstart på det som blir en meget viktig sesong for hans egen del.
Schmid gir opp sammenlagtseier: – I praksis er det ferdig. Det er ikke vits å diskutere lenger
Jan Schmid har mistet troen på sammenlagttriumf i verdenscupen.
Kylie Jenner og Stormi Webster: - Forteller sannheten om graviditeten - Se og Hør
Realitystjernen røper detaljer fra den berømte svangerskapet. (Se og Hør): Den 1. februar ble 20 år gamle Kylie Jenner mamma for første gang, og nok en arving til Kardashian-dynastiet var født.
To fengslet etter skyting
To av de fem mennene som er pågrepet etter skytingen på Lambertseter i Oslo, ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker.
Les mer om Lambertseter og Oslo.
Fikk varm velkomst etter kald vidde
Tøff 500-debut for villmarksbarnet Guro Krempig. - Jeg er godt fornøyd med min første deltakelse i Finnmarksløpet 500, sier tidligere juniorkjører Guro Krempig (18).
Tørrkoking førte til utrykning i Volda
Nødetatene melder om røykutvikling i Volda tirsdag ettermiddag. - Nødetatene rykker ut til Røyslidvegen etter melding om røykutikling, skriver Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter klokka 17.20.
Tid for Bjørnis og bamseklem
En kosebamse i full brannuniform vandrende rundt innimellom brannbilene. Kollegaer henter frem både smil og bamseklemmer. Bjørnis har ankommet Bergen!
Les mer om Bergen.
Dimna IL får ansvar for ny friidrettsfest
Ulsteinhallen blir arena for UM innandørs i 2019. I helga var 21 Dimna-utøvarar på tur til Steinkjer og innandørs-UM i friidrett.
Les mer om Dimna-utøvarar og Steinkjer.
Støre har KrF ute i ventehallen
SV og Sp erklæres som Aps fremste samarbeidspartier, men Jonas Gahr Støre nekter for å ha skrotet invitasjonen til KrF fra før valget. Forholdet til Erna Solberg er på frysepunktet.
Les mer om Erna Solberg og KrF.
Dag Lunde skal tale i Brevik
Dag-Magne Lunde skal holde hovedtalen ved minnestøtten i Brevik på Frihets- og veterandagen 8. mai. Dag-Magne Lunde er president i Norges Veteranforbund for internasjonale operasjoner, NVIO.
Les mer om Brevik og Frihetsog.
Flere priser til vesterålingene
Flere vesterålinger hanket inn priser under fylkesmessa til Ungt Entreprenørskap i Nordland tirsdag. Ingrid Karoliussen hos Mest Media UB ved Hadsel videregående skole ble kåret til beste selger.
Ingrid ble kåret til beste selger
Elevene fra Hadsel vgs tok med seg flere priser under fylkesmessa i Bodø. Tirsdag ettermiddag ble Ingrid Karoliussen fra Hadsel vgs, kåret til beste selger under fylkesmessa.
- Guardiola lever i konstant frykt for å miste makt
Bayern München-lege Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt går til angrep på Manchester City-manager Pep Guardiola. Se hvordan Guardiolas Manchester City slo Stoke 2-0 i videovinduet øverst!
Kwiatkowski vant Tirreno-Adriatico
Michal Kwiatkowski imponerte på den avsluttende tempoetappen og forsvarte den blå ledertrøya i sykkelrittet Tirreno-Adriatico. Rohan Dennis vant tempoetappen over 10 kilometer, men han var ikke med i seierskampen totalt.
Les mer om Tirreno-Adriatico.
Kwiatkowski med sammenlagttriumf
Michal Kwiatkowski imponerte på den avsluttende tempoetappen og forsvarte den blå ledertrøya i sykkelrittet Tirreno-Adriatico. Rohan Dennis vant tempoetappen over 10 kilometer.
Les mer om Tirreno-Adriatico.
– Guardiola lever i konstant frykt for å miste makt
Bayern München-lege Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt går til angrep på Manchester City-manager Pep Guardiola.
Trusemannen tiltalt igjen
«Trusemannen er nok en gang tiltalt for å ha sendt meldinger med seksuelt innhold til unge jenter. Han er tidligere dømt seks ganger for liknende saker, skriver Drammens Tidende. Siden 90-tallet har mannen trakassert unge jenter fra blant annet Oslo og Akershus.
Les mer om Oslo.
Innbrudd på Evje
Tyver har vært på ferde i Evje og Hornnes.
Les mer om Evje.
Gir ikke opp fiberkabel
Investor Peder Nærbø har ikke gitt opp håpet om å få en fiberkabel fra USA til Kristiansand. Denne vil være svært viktig for datalagringssenteret i Vennesla. Om en måned går fristen ut for å skaffe pengene, skriver Vennesla Tidende.
Kaffibønner måtte til for å kåre fylkesfinalistane i Klassequizen
Sjå kven som skal møte i fylkesfinalen
Les mer om Klassequizen.
Rykker ut til turister i fjellet
Hovedredningssentralen har sendt ut et Sea King redningshelikopter for å bistå tre tyske turister som har gått seg fast i et fjell ved Bogen. Ingen i følget er skadd, men de kommer seg ikke ned.
Les mer om Bogen og Sea King.
Lukusus på sjøen
Sjøen for alle på Norges varemesse har båter fra 2000 kroner og opp til 11 millioner. Mens far drømmer seg bort kan barna teste den elektriske vannscooteren og mor handle i en spesialbygd motebrygge.
Sjeldan naturoppleving
Helge H. Vik var heime i huset sitt då han såg spekkhoggarar omringa og drepa ein kobbe.
50–70 stillinger skal bort i Total
Total E&P Norge AS satser på å redusere staben med mellom 50 og 70 stillinger når de blir til ett selskap sammen med Maersk Oil Norway.
Les mer om Maersk Oil Norway og Total.
Slik gikk Europa-børsene
Europa-børsene har stengt. Slik gikk det tirsdag.
Les mer om Europa-børsene.
Snø, humpete baner og frosset gress: Varsler endringer i planleggingen av Eliteserien
Kaosstarten i Eliteserien fører til endringer: I løpet av sommeren vil Norsk Toppfotball og fotballforbundet spikre seriestarten for de fire neste årene.
Tre personer fengslet etter skyting i kriminelt miljø på Lambertseter
Tre av de fem mennene som er pågrepet etter skytingen på Lambertseter i Oslo, ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.
Les mer om Lambertseter og Oslo.
Tramp-stamps, sexisme og sexy delfiner
Bør kvinner angre på at de er blitt utsatt for seksuell trakassering og overgrep, på lik linje som de bør angre på tatoveringene sine?
Diplom fra ungdommen for Norges tredje helsestasjon for gutter
- Jenter kan ha problemer, gutta skal tie, tåle og være sterke, sa Samuel Braaten fra Ungdommens fylkesting. Han overrakte diplom da helsestasjonen for gutter ble åpnet i Elverum tirsdag.
Les mer om Elverum og Samuel Braaten.
TOSLO-2016-206876
Saken gjelder gyldigheten av ligningen av A («A») for inntektsårene 2012 og 2013 slik den er fastsatt i Skatteklagenemdas vedtak av 29. juni 2016. Saken har to sentrale spørsmål.
LB-2018-24853
Kjennelsen gjelder anke over stadfestelse av bud ved tvangssalg, jf. tvangsfullbyrdelsesloven 11-34. Nordea Bank Norge ASA - i dag Nordea Bank AB (publ), norsk filial - fremsatte 19.
Les mer om Nordea Bank AB.
Søker Årets Pride-låt
Oslo Pride utlyser låtkonkurranse. Både nytt og innspilt materiale kan sendes inn. Fra Oslo Pride-paraden 2015, Flickr.com / GGAADD Av - Red. Oslo Pride er på jakt etter låten som kan bli Pride-låta 2018.
Les mer om Flickr.com, Pride-låta og Red.
Tre fengslet etter Lambertseter-skyting
OSLO TINGRETT (VG) To Oslo-menn tilknyttet et kriminelt miljø ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.
UD fordømmer nervegassangrep
– Skulle det vise seg at en statlig aktør har gjennomført angrepet, gjør dette saken enda mer alvorlig, sier utenriksminister Søreide om nervegassangrepet i Salisbury.
Les mer om Salisbury og Søreide.
Mogleg brann i Volda
Brannvesenet rykker ut til Røyslidvegen i Volda etter melding om røykutvikling.
Les mer om Røyslidvegen og Volda.
Lever i en ny hverdag
Den voldsomme digitaliseringen har vært en smertefull erfaring for bergenske FotoKnudsen. Men etter både eierskifte og store omstillinger, er selskapet nå i god stand til å møte fremtiden.
Les mer om FotoKnudsen.
Blåkolltunnelen stengt etter uhell
En person er lettere skadd etter et trafikkuhell i Blåkolltunnelen tirsdag ettermiddag.
Les mer om Blåkolltunnelen.
Bent Høie om helsetoppenes lønnsfest: – Vurderer ytterligere innstramminger
Helseministeren vurderer å stramme inn reglene rundt bruk av såkalte retrettstillinger i helsevesenet.
Hydro-kritiker funnet drept i Brasil. Samtidig hudflettes det norske selskapet for forurensing fra aluminiumsverk.
Urfolksaktivisten Paulo Srgio Almeida Nascimento (47) ble mandag funnet drept i Brasil. I lang tid kjempet han mot forurensing fra et Hydro-anlegg i delstaten Para.
Les mer om Brasil, Hydro-anlegg og Para.
Britiske medier: Eksil-russer funnet død i leilighet i London
Den russiske forretningsmannen Nikolaj Glusjkov er funnet død i sin egen bolig i London, opplyser venner til avisa The Guardian. Glusjkov søkte politisk asyl i Storbritannia etter å ha blitt dømt for korrupsjon i Russland.
19-åring kjørte av veien - var fortsatt full 14 timer senere
Mer enn et halvt døgn etter utforkjøringen, hadde 19-åringen fremdeles promille. Nå er han dømt til fengsel.
Først prost, så biskop
Fire av kandidatene som kan ta over Per Arne Dahls jobb som Tunsberg-biskop er proster. - Kan stå i veien for mangfoldet, mener kirkeutdanningsleder.
Les mer om Tunsberg-biskop.
Jakter på morgenfugler for en tryggere skolevei
Siggerud skal være et trygt og godt sted for barna. Det er målet til SUM, Siggerud uten mobbing. SIGGERUD: Dette skal være et forebyggende tiltak på et sted hvor det forekommer mobbing, selv om Siggerud ikke er verst i klassen.
Les mer om SUM og Siggerud.
Han var overbevist om at vennen ble drept. Nå er eksil-russeren funnet død
Britisk politi og MI5 gjenåpner etterforskninger av 14 mistenkelige dødsfall. Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) fordømmer nervegassangrepet som fant sted i Salisbury 4. mars. - Jeg fordømmer nervegassangrepet i Salisbury.
Les mer om MI5 og Salisbury.
Gjermund trodde nesten ikke sine egne øyne da disse dukket opp
- Jeg og kompisen min ble helt i ekstase! Å se et eksemplar av verdens råeste sportsbil, Bugatti Chiron, i trafikken i Norge er ikke akkurat dagligdags. Å se tre stykker samtidig, er nesten ikke mulig.
Les mer om Bugatti Chiron og Norge.
To fengslet etter Lambertseter-skyting
OSLO TINGRETT (VG) To Oslo-menn tilknyttet et kriminelt miljø ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.
Viste frem sin 18 år gamle flamme
Rob Kardashians eks ute på vift med sin 11 år yngre flørt.
Sjekkar melding om røyklukt
Naudetatane rykker ut til Isfjorden i Rauma etter å ha fått ei melding om brannalarm og røyklukt.
Les mer om Isfjorden og Rauma.
Ingen brann i Rauma
Brannvesenet i Rauma returnerer no til stasjonen etter å ha sjekke ut ein røykvarsel som blei utløyst i Isfjorden. Alt ok, skriv brannvesenet på Twitter.
Les mer om Isfjorden, Rauma og Twitter.
Lange køer mot Åsane i ettermiddagsrushet
Både Fløyfjellstunnelen og Eidsvågtunnelen ble stengt etter uhell. Det førte til lange køer. De skal nå være løst opp.
Les mer om Eidsvågtunnelen og Åsane.
Akutt situasjon for vilt: Utvider tiltak i Gjerstad
Gjerstad kommune frir til dugnadsånd blant befolkningen for å hjelpe viltet.
Les mer om Gjerstad.
Store vanndammer i veiene - vær obs
I kveld skal Veidrift hakke is til langt på natt.
Les mer om Veidrift.
Russisk nyhetsbyrå: «Nesten krigserklæring mot Kreml | Jan Espen Kruse - Journalist i Moskva
MOSKVA/OSLO (NRK): Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviser at Russland har noe med forgiftningen av den tidligere russiske agenten Sergej Skripal å gjøre. Mens russiske medier betegner anklagene fra Storbritannia for «antirussisk hysteri.
Derfor er det tabu å innrømme at man har lite penger
Mange ender opp med å handle på kreditt for å skjule at de sliter med økonomien. I dagens forbrukersamfunn der ferier, shopping og festing ofte havner i fokus, er det kanskje lett å glemme at ikke alle tjener like godt.
Snorre (46) har fått et mektig Ap-verv
Snorre Wikstrøm (46) fra Furnes er ansatt som leder for sekretariatet til Aps stortingsgruppe. Han overtar fast etter Hans Kristian Amundsen som tidligere i vinter trakk seg etter indre spenninger i partiet.
Les mer om Ap-verv.
Mange barn på mottak har det ikke bra
Vi må slutte å behandle enslige mindreårige som bor på asylmottak systematisk dårligere enn norsk barn. Det mener Anders Cameron i Barneombudet. En ny Fafo-rapport slår fast at norske mottak ikke klarer å gi barn den omsorgen de har krav på.
Les mer om Barneombudet og Fafo-rapport.
Ti boliger kritisk utsatt for ras på Osterøy
10 eiendommer i boligfeltet på Votlo på Osterøy i Hordaland ligger kritisk utsatt til for stein- og jordras. Det er resultatet etter at geologer har gransket området, skriver Bergens Tidende.
Les mer om Hordaland, Osterøy og Votlo.
Pallen glapp for Graabak i Granåsen
Tyske Eric Frenzel gikk til topps under verdenscuprennet i kombinert i Granåsen tirsdag. Jørgen Graabak spurtet om pallplass, men endte på femteplass.
Les mer om Graabak og Granåsen.
Mickelson og Bolkan Nordli tatt ut til viktige landskamper
Nicholas Mickelson (18) og Simen Bolkan Nordli (18) er tatt ut til Norges EM-kvalifiseringstropp. Pål Arne Johansen har tatt ut følgende spillere til EM-kvalifiseringen i Tyskland.
Melding om brannalarm og røyklukt i Isfjorden
Nødetatene rykker ut. I 17-tida tirsdag meldte politiet i Møre og Romsdal om brannalarm og røyklukt i Isfjorden. Nødetatene er på vei til stedet. Saken oppdateres.
Les mer om Isfjorden, Møre og Romsdal.
Hydros største eiere kaller inn toppledelsen
Hydros to største aksjonærer vil ha svar om utslippene i Brasil.
Les mer om Brasil.
Søreide fordømmer nervegiftangrepet i Salisbury
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) fordømmer nervegiftattentatet i Storbritannia og sier Norge vil ha tett kontakt med britiske myndigheter. - Jeg fordømmer nervegiftangrepet i Salisbury.
Les mer om Norge, Salisbury og Storbritannia.
Norge fordømmer nervegiftbruk
Norge fordømmer nervegiftattentatet i Storbritannia, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. - Enhver bruk av denne type midler er helt uakseptabel, sier hun til NTB.
Ser ikke mørkt på Draugen-salg
Kristiansund kommune har sendt ut en pressemelding om salget av Shell sin andel i Draugen, i etterkant av at kommuneledelsen hadde møte med representanter fra Norske Shell på tirsdag formiddag.
- Forventer ærlige og redelige svar
ANDØY: Torbjørn Bongo, leder av Norges Offisersforbund (NOF), tror ikke planverket for alliert mottak er klart for framleggelse innen Utenriks- og forsvarskomitéen skal behandle representantforslagene i Andøya/Evenes-saken. - Klarer man det?
Les mer om Utenriksog.
- Jeg fikk to valg: medisinere meg ned eller trene meg opp
- På det verste var jeg sengeliggende og gikk på sterke smertestillende medisiner, sier Susann Olsen (33) som i dag er personlig trener. En av fire nordmenn har muskel- og skjelettplager. Over 300.000 har en revmatisk diagnose.
Les mer om Susann Olsen.
80-årsjubilant feirer med stort korverk
I 1938 var 30 av totalt 700 lommedøler med i Lommedalen Sangkor. 80 år etter lyder fortsatt koret sterkt. Nå er ikke oppslutningen i prosent like stor som i stiftelsesåret.
Les mer om Lommedalen Sangkor.
Skiskytterne ønsker seg «ville tilstander i Kollen
HOLMENKOLLEN (NRK): Skiskyttergutta opplever folkefesten under femmila som en drømmesituasjon, selv om de mener kaoset i etterkant av rennet var uheldig.
Les mer om Kollen.
Her bryter de russiske supporterne reglene - foran hele stadion. Ingen stoppet dem.
I regelverket trues det med arrestasjon. Men praksisen i Paralympics var helt annerledes mandag.
Grusomme tilskuertall i serieåpningen: – Et tydelig bevis på at dette ikke er en god de
Tilskuertallene i Eliteserien bare synker og synker. Serieåpningen ble en fiasko.
Les mer om Eliteserien.
Anne (43) klaget over eksen på Facebook – ble hentet av politiet og kastet i arresten
Anne King var frustrert over at eksmannen Corey King ikke kom med smertestillende til de influensasyke barna deres. Da skrev hun en Facebook-status som sendte henne rett i arresten. Nå saksøker hun eksmannen.
Les mer om Corey King og Facebook.
21.000 kyllinger avlives
Redningsetatene rykket ut til et fjøsbygg i Brumunddal etter melding om et tak som hadde falt sammen. Etter en vurdering av Mattilsynet ble alle de 21.000 kyllingene avlivet.
Les mer om Brumunddal og Mattilsynet.
Gjermund trodde nesten ikke sine egne øyne da disse dukket opp
– Jeg og kompisen min ble helt i ekstase!
Nøstvettunnelen åpen igjen
E6 er ryddet og Nøstvettunnelen er åpen for trafikk igjen.
Les mer om Nøstvettunnelen.
Forsiktig optimist
Norske Shell har kunngjort at de ønsker å selge sin eierandel i Draugenfeltet utenfor Kristiansund. Hvor mange ansatte som blir berørt av eventuelt salg er ikke klart enda. Ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, ble i dag orientert av ledelsen i Shell. Han er betenkt over salget, men velger å være optimistisk.– De siste årene har nye selskaper kommet på sokkelen og funnet mindre, drivverdige felt. De har også en helt annet kostnadsstruktur, som gjør at de kan skape lønnsomhet av mindre utbygginger. Ser man dette i sammenheng med den gode driftsorganisasjonen på Råket, kan dette blir interessant, sier Neergaard i en pre
Russisk nyhetsbyrå: «Nesten krigserklæring mot Kreml
MOSKVA/OSLO (NRK): Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviser at Russland har noe med forgiftningen av den tidligere russiske agenten Sergej Skripal å gjøre. Mens russiske medier betegner anklagene fra Storbritannia for «antirussisk hysteri.
Støre mener Listhaug bidrar til Ap-hat
Norge har en justisminister som nører opp under hat, og en statsminister som lar høyrepopulister i egne rekker holde på, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.
Les mer om Ap-hat og Listhaug.
Tak raste over 21 tusen kyllinger
– Ingen av kyllingene kan reddes, opplyser politiet. De kyllingene som ikke allerede er døde kommer til å bli avlivet.
Britiske medier: Eksil-russer funnet død i leilighet i London
Den russiske forretningsmannen Nikolaj Glusjkov er funnet død i sin egen bolig i London.
Les mer om London og Nikolaj Glusjkov.
Pallen glapp for Graabak i Granåsen
Tyske Eric Frenzel gikk til topps under verdenscuprennet i kombinert i Granåsen tirsdag. Jørgen Graabak spurtet om pallplass, men endte på femteplass.
Les mer om Graabak og Granåsen.
Så mange sesongkort har TIL solgt: – To kamper trekker opp
TIL gikk på en skikkelig tilskuersmell i fjor. Sesongkortsalget tyder på at klubben unngår det i år.
Les mer om TIL.
Her bryter de russiske supporterne reglene - foran hele stadion. Ingen stoppet dem.
I regelverket trues det med arrestasjon. Men praksisen i Paralympics var helt annerledes mandag.
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen mener det er lurt å utrede forslag om lik pris
Næringsministeren mener konkurransen i dagligvaresektoren er for liten, og at det er for vanskelig å etablere seg som ny aktør.
Vil flytte Ulstein og Hareid til Volda
15 advokatar ønskjer enrings av domstolsgrensene for Søre Sunnmøre tingrett. Det er i eit brev til Justis- og beredskapsdepartementet dei 15 advokatane ber om at domstolsgrensene for Søre Sunnmøre tingrett blir utvida.
Støre: Norge har en justisminister som nører opp under hat, og en statsminister som lar høyrepopulister i egne rekker holde på
I sin tale til partiets landsstyremøte tirsdag tok han på nytt et kraftig oppgjør med justisminister Sylvi Listhaug (Frp) og hennes Facebook-oppdatering om at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».