13. Mars 2018 19.00-19.59

Person funnet omkommet ved tom sjark i Nordland

Et Sea King-helikopter har hentet opp en omkommet person fra sjøen utenfor Hamarøy i Nordland etter at vitner observerte en tom sjark som kjørte i ring.
Les mer om Hamarøy og Nordland.

Psykolog siktet

En psykolog ved Sykehuset i Vestfold er siktet for befatning med bilder som seksualiserer barn. Det skriver Tønsbergs Blad. Mannen får derfor ikke drive med pasientbehandling nå.
Les mer om Sykehuset og Vestfold.
Kven skal overta stafettpinnen for «Norges verste veg?
Du må kjappe deg om du vil sende inn forslag. Nokre har allereie søkt Stryn kommune om å overta skiltet som stod mellom Olden og Innvik.
Les mer om Innvik, Olden og Stryn.
Tatt ut til U21-landslaget
AaFK-spiller Vebjørn Hoff, Molde-spiller Mathias Normann og Henrik Bjørdal, som spiller for Brighton, er alle tatt ut til U21-landslaget som spiller bortekamp mot Israel 27. mars.

Solør Futsal i harnisk: Klare for kvalik - nektes deltakelse av kretsen

OSLO: Solør Futsal befinner seg for tiden i en vanskelig konflikt med Oslo Fotballkrets.
Fornærmede etter masseslagsmål i Askim: – Følte meg hjelpeløs og trodde jeg ville dø
Tenåringen som brakk kjeven under ungdomsbråk på Askim stasjon hadde forberedt seg bedre enn hva som har kommet fram så langt.
Les mer om Askim.
Se oss spille Hunt: Showdown klokka 20:30
Dette spillet snakker alle om nå. (Video)
Les mer om Hunt.
Jennifer Garner: - Skjønner at kvinner liker å kysse andre kvinner
Et filmkyss med den norske Hollywood-skuespilleren Natassia Malthe , fikk Jennifer Garner til å forstå hvorfor kvinner kan like å kysse andre kvinner.
Kastet isklumper fra gangbro
En personbil ble truffet av en isklump da en ungdomsgjeng kastet isklumper mot passerende biler fra en gangbro ved Aker sykehus i Oslo. Politiet leter etter 7-8 gutter i alderen 12-15 år, alle iført hettegenser, melder TV 2.
Les mer om Aker og Oslo.
Sjekk Vipers vanvittige seiersrekke på hjemmebane
Når eliteserien snart skal avgjøres har Vipers en hjemmestatistikk i ryggen som kan få tittelutfordrerne Larvik og Storhamar til å skjelve.
Les mer om Larvik og Storhamar.
Krever dødsstraff for skoleskytteren i Florida
Påtalemyndigheten i Florida vil kreve dødsstraff for 19-åringen som er siktet for skoleskytingen på en videregående skole i Parkland i Florida i februar.
Les mer om Florida og Parkland.
- Ansatte oppfører seg dårlig
Pasientombudet rapporter om økning av ansatte med dårlig oppførsel i helsesektoren. - Flest henvendelser i kommunesektoren knytter seg til det vi benevner som omsorgsfull hjelp, eller i denne sammenhengen, mangel på omsorgsfull hjelp.
Tillerson skrøt av egen politikk
USAs utenriksminister Rex Tillerson sa ingenting om omstendighetene rundt sin avgang da han holdt en pressekonferanse i kveld norsk tid.
Les mer om Rex Tillerson.
Nyoppstartet rederi på Sleneset i Lurøy satser stort på frakt og behandling av rensefisk: Tunge aktører er inne på eiersiden
To lokale initiativtakere fra Sleneset har kjørt i gang et prosjekt for å få i gang en maritim næring på Sleneset.
Les mer om Lurøy og Sleneset.
Kritisk rapport om helsevesen
Pasient- og brukerombudet i Telemark har lagt fram årsrapport for 2017 og omtaler en rekke svakheter i helsevesen og kommunal helse og omsorg.
Les mer om Telemark.
Plutselig har de minste elevene bare ni dager igjen på skolen sin
Småtrinnet ved Sommarøy skole skal flyttes på kort varsel. Ordføreren i Øksnes har kalt inn til et ekstraordinært møte i formannskapet onsdag. Temaet er Sommarøy og Myre skole.
Les mer om Myre og Sommarøy.
Egeris strammet opp de yngste spillerne
Før den aller første økta i Spania, følte HamKam-kaptein Jacob Egeris det var på tide å stramme opp flere av spillerne på laget. Det var etter oppvarmingen mandag at dansken tok ordet.
Les mer om Spania.
Eide-revyen går utenfor kommunegrensa
I fjor fikk Eiderevyen kritikk for å være for intern. - Folk skal fortsatt kunne le gjenkjennende av innslagene, men vi har endret malen i år, sier regissør Bente Feltstykket.
Bil truffet av isklump kastet fra gangbro i Oslo
En personbil ble truffet av en isklump da en ungdomsgjeng kastet isklumper ned fra en gangbru ved Sinsenkrysset i Oslo.
Les mer om Oslo og Sinsenkrysset.
- Vi må overraske, men vi kan slå «Real Hamar»
Vi har spurt trenerne til de åtte sluttspill-lagene i Get-ligaen om hvordan de tror det går i semifinalene og finalene i årets NM-sluttspill. Se hva de svarte her. Se alle semifinalene direkte på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo!
– Vi må overraske, men vi kan slå «Real Hamar
Vi har spurt trenerne til de åtte sluttspill-lagene i Get-ligaen om hvordan de tror det går i semifinalene og finalene i årets NM-sluttspill. Se hva de svarte her.
Denne millionbilen blir det kamp om
De kaller den Polestar, men den kunne like gjerne hett Volvo. Nå kan den 600 hestekrefter sterke bilen bestilles blant annet i Norge.
Les mer om Norge, Polestar og Volvo.
Kastet isklumper på biler
Kastet isklumper på biler
Voldtatt nesten daglig – kjæresten dømt
Ifølge dommen kaldsvettet jenta av smerte, hun skalv og var anspent. Likevel fortsatte bare kjæresten de smertefulle overgrepene. Nå er han dømt til fengsel i fire år og seks måneder.
Dømt for flere voldtekter
En mann i 20-årene er i Kristiansand tingrett dømt til 4,5 års fengsel for voldtekter av sin ekskjæreste. Overgrepene omtales i dommen som svært smertefulle. Kvinnen lider av post-traumatisk stressyndrom, og er tilkjent 200.000 kroner i erstatning.
Les mer om Kristiansand.
Tror de har noe å skjule
Ekspert på datasikkerhet, Ludwig Sandell, mener håndteringen av IKT-problemene i Helse Sør-Øst har vært for dårlig. I fjor avdekket NRK at IT-arbeidere i Øst-Europa og Asia hadde hatt tilgang til pasientdata til 2,8 millioner nordmenn.
Mann siktet etter funn av livsfarlig giftstoff
Da giftstoffet ricin ble funnet i en leilighet i Bergen, ble det satt i gang en stor aksjon: – Ikke daglig kost.
Les mer om Bergen.
Trumps CIA-kandidat knyttes til torturbruk
Trumps førstevalg som ny direktør for CIA er nestsjef og veteran Gina Haspel, som har blitt beskyldt for å være involvert i omfattende praktisering av statlig tortur.
Les mer om CIA og Gina Haspel.
DIREKTE 20:45: Kan United ta seg videre i Champions League?
Følg returkampen i åttedelsfinalen mellom Manchester United og Sevilla fra klokken 20:45 (0–0 i første kamp).
Les mer om Manchester United og Sevilla.
Ungdom uten oppdrag
De er fattige. De mangler så mye. Og de er mange, så altfor mange. Det er snakket og skrevet mye om den nye store ungdomsgenerasjonen i Afrika. Og det er nesten alltid med stor bekymring de omtales.
Les mer om Afrika.
18.000 (!) nordmenn har satt seg på liste for denne bilen
BROOM: 2018 er et spennende elbilår. Vi har allerede fått andre generasjon av verdens mest solgte elbil, Nissan Leaf. Jaguar har lansert sin elektriske SUV I-Pace - og Audi kommer med den elektriske SUV-en e-tron mot slutten av året.
Les mer om Audi og Nissan Leaf.
Flertallet går for folkeavstemning
Finnmark Ap sier ja til folkeavstemning. Ja eller nei til sammenslåing med Troms blir spørsmålet i en folkeavstemning i Finnmark før sommeren. - Vi vet at det er stor motstand i Finnmark mot å bli tvangssammenslått med Troms.
Les mer om Finnmark.
Mann siktet etter funn av livsfarlig giftstoff
Da giftstoffet ricin ble funnet i en leilighet i Bergen, ble det satt i gang en stor aksjon: - Ikke daglig kost. - Leiligheten måtte strippes fordi det var umulig å vite hvor stoffet befant seg.
Les mer om Bergen.
Kommune går rettens vei for å kaste ut funksjonshemmede
VÅGÅ (NRK): De tre funksjonshemmede personene har bodd i samme bofellesskap siden 1992. Nå vil kommunen tvangsflytte dem.
Mann funnet omkommet
En mann er funnet omkommet i sjøen utenfor Innhavet i Hamarøy kommune i Nordland. Redningsmannskaper fant personen etter at det ble meldt om en sjark som kjørte i ring, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge. Pårørende er informert.
Killi-Olsen i KunstStallen
I ettermiddag åpnet utstillingen Kjell Erik Killi-Olsen: skulpturer i Dronning Sonja KunstStall med både Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen til stede.
Mann leitet etter mobil - fikk bank
En mann som hadde mistet mobiltelefonen sin på byen, sporet den til en bolig på Heistad. Der ble han møtt med knyttnever. Den fornærmede mannen hadde vært på Cafe Osebro fredag 5. mai i fjor.
Les mer om Cafe Osebro og Heistad.
Rampestrek gikk over streken
En personbil ble truffet av en isklump da en ungdomsgjeng kastet isklumper ned fra en gangbru ved Sinsenkrysset i Oslo. Politiet leter nå etter 7-8 gutter i alderen 12-15 år.
Les mer om Oslo og Sinsenkrysset.
- Glad vi var hjemme og våkne
Andreas (43) fikk ny strømmåler. Plutselig begynte den å ryke.
- Vi ville ikke knytte oss for tett til sønnen vår
Talkshow-verten forteller åpenhjertig om den vanskelige tiden.
Hydro vet ikke hva som er sluppet ut
Hydro vet ikke lenger hva som er sluppet ut fra selskapets gigantanlegg i Brasil.
Les mer om Brasil.
Slutt på pæling ved Sjøfronten
I dag blei pæleriggen som har skapt fundamentet til den nye Sjøfronten i Molde slept ut Moldefjorden. Den har rista sentrum med kraftig dunking sidan januar og i går blei det siste av 100 metallrøyr banka ned til fast grunn i sjøbotnen. I løpet av det neste året skal plassen dekkast av treverk.
Tatt ut til landslagskampar
Dei to keeperane Ørjan Håskjold Nyland og Sten Grytebust er dei lokale spelarane som er tatt ut til landslagskampane mellom Australia og Albania 23 og 25 mars.
Valter nektes handikap-parkering: Ble så forbannet at han måtte hentes i ambulanse
Etter 37 år er Valter (82) nektet Handikap-parkering. Da han satte seg ned og skulle skrive klage til Sivilombudsmannen hisset han seg slik opp at han holdt på å dø.
Tilsynssaken mot Tynset kommune og en sykepleier: – Handler om en personalkonflikt
Tilsynssaken mot Tynset kommune og en sykepleier bunner ifølge helse- og omsorgssjef Øystein Kyrre Johansen i en personalkonflikt.
Russer funnet død i London – britisk antiterrorpoliti er satt på saken
Eksil-russeren Nikolaj Glusjkov er funnet død i sin bolig i London. Dødsfallet er ifølge politiet uforklarlig og blir etterforsket av britisk antiterrorpoliti.
Les mer om London.
Støre: Solberg burde forlangt at Listhaug umiddelbart slettet innlegget(pluss)
Ap-leder Jonas Gahr Støre mener statsminister Erna Solberg er «feig og burde forlangt at justisminister Sylvi Listhaug slettet det omstridte Facebook-innlegget.
Kom uanmeldt i luken på legevakten med giftbeskjed: - Kan aldri gardere oss
Mannen som skal ha forsøkt å produsere det dødelige giftstoffet ricin, utsatte fem-seks leger og helsearbeidere for fare da han kom uanmeldt til legevakten.
Russer funnet død i London – britisk antiterrorpoliti er satt på saken
Eksil-russeren Nikolaj Glusjkov er funnet død i sin bolig i London. Dødsfallet er ifølge politiet uforklarlig og blir etterforsket av britisk antiterrorpoliti.
Les mer om London.
Listhaug postet terrorbilde uten tillatelse – nå vil hun gjøre opp for seg
Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) manglet tillatelse til å bruke terroristbildet i Facebook-angrepet mot Arbeiderpartiet.
Henrik Holm avslo tilbud fra Tyskland: Forlenger med Oilers
Landslagsmålvakten hadde ikke lyst til å forlate Stavanger Oilers etter en tøff sesong.
Les mer om Tyskland.
Putin-kritiker funnet død i London – britisk antiterrorpoliti er satt på saken
Eksil-russeren Nikolaj Glusjkov er funnet død i sin bolig i London. Dødsfallet er ifølge politiet uforklarlig og blir etterforsket av britisk antiterrorpoliti.
Les mer om London.
Forfang nummer seks i Raw Air
Ingen kunne gjøre noe med Raw Air-leder Kamil Stoch i verdenscuprennet i Lillehammer tirsdag. Polakken vant suverent, mens Robert Johansson ble nummer tre. Dermed klarte Johansson å tilrive seg en pallplass på hjemmebane.
Klart for verdsmeisterskap i skreifiske
Årets verdsmeisterskap i skreifiske går av stabelen 16. og 17. mars i Svolvær i Lofoten. Det er venta deltakarar frå mange nasjonar, både amatørar og profesjonelle. Den første konkurransedagen er det Lofotcup, medan sjølve VM skjer på dag to.
Les mer om Lofotcup, Lofoten og Svolvær.
Nå står slaget om pensjonen din
Bedre pensjon er det viktigste kravet i årets lønnsoppgjør. Blir det streik, kan mange arbeidstagere streike for noe de har lite kunnskap om. Slik tjenes pensjonen din opp.
En person funnet omkommet ved tom sjark
Redningshelikopteret har hentet opp en person fra sjøen etter at det ble observert en tom sjark som kjørte sakte i ring.
Stor skredfare - her har det gått flere ras det siste døgnet
– Det er noen år siden vi har hatt det sånn, sier teknisk sjef i Lebesby kommune, Birger Wallenius.
Les mer om Lebesby.
89 cm i går – 85 cm i dag
I går morges var snødybden 89 centimeter på Ukkestad gård, i dag bare 85 centimeter.
Les mer om Ukkestad.
Fitbit slipper smartklokke for «alle
Pluss sin første modell rettet mot barn.
Kritiserer den nye panteordningen: – Kommunen lurer folk
Byens eneste spesialforhandler av blant annet peisovner er ikke fornøyd med Stavanger kommune sitt nye tiltak.
Les mer om Stavanger.
Storbritannia retter søkelyset mot flere mistenkelige dødsfall etter nervegiftangrep
Storbritannia vil gjenoppta etterforskningen av 14 dødsfall etter nervegiftangrepet i Salisbury. Britene mistenker russisk involvering.
Les mer om Salisbury.
Russland truer med å kaste ut alle britiske medier
Russland truer med å forby alle britiske medier hvis Storbritannia forbyr den statsstøttede russiske TV-kanalen RT.
Russland truer med å kaste ut alle britiske medier
Russland truer med å forby alle britiske medier hvis Storbritannia forbyr den statsstøttede russiske TV-kanalen RT.
Ulland Andersen opereres
Eirik Ulland Andersen (25) legges etter all sannsynlighet under kniven i Tyskland onsdag. DRAMMEN/TYSKLAND: Spilleren selv forteller til eurosport.no at det er snakk om en gilmores groin-skade.
Les mer om Tyskland.
Norsk pallplass, men den polske stjernen var suveren: - Dette har vi aldri sett maken til
Robert Johansson tok sin andre pallplass i karrièren på hjemmebane. Men stilt helt i skyggen av Kamil Stoch. Raw Air er i ferd med å bli en triumfferd for en polakk - Kamil Stoch. Etter ham kommer ingen. Deretter resten av røkla.
Les mer om Kamil Stoch.
Bilhavari i Oslofjordtunnelen
Oslofjordtunnelen er stengt i retning Drammen på grunn av en en personbil med stans. Det melder Vegtrafikksentralen klokken kvart på syv tirsdag kveld. Ti minutter senere melder politiet at bilberger er rekvirert og på vei til tunnelen.
Overlegen Stoch seiret i Lillehammer, Johansson nummer tre
Ingen kunne gjøre noe med Raw Air-leder Kamil Stoch i verdenscuprennet i Lillehammer tirsdag. Polakken vant suverent, mens Robert Johansson ble nummer tre. Anbefalte saker Dermed klarte Johansson å tilrive seg en pallplass på hjemmebane.
Jimmy Kimmel om sønnen Billys sykdom Vi ville ikke knytte oss for tett til sønnen vår - Se og Hør
Talkshow-verten forteller åpenhjertig om den vanskelige tiden. (Se og Hør): I desember 2016 kunne talkshow-vert Jimmy Kimmel (50) og kona Molly McNearney (40) juble over at de skulle bli foreldre sammen for andre gang.
Martines far i London ti år etter drapet på datteren: - Jeg har mer håp nå
LONDON (TV 2): Onsdag er det ti år siden Martine Vik Magnussen ble drept i London. Onsdag 14. mars er det ti år siden 23 år gamle Martine Vik Magnussen fra Asker ble funnet voldtatt og drept i London.
«Ugjerningen sa tydelig noe om hvilke metoder regimet er villig til å ta i bruk»
Drapet på Kim Jong-nam var amatørmessing gjennomført, mener forfatter. - Når det er snakk om et overlagt drap, er det jo vanlig at en gjerningsperson gjør alt for å skjule spor.
Les mer om Kim Jong-nam.
Overlegen Stoch seiret i Lillehammer, Johansson nummer tre
Ingen kunne gjøre noe med Raw Air-leder Kamil Stoch i verdenscuprennet i Lillehammer tirsdag. Polakken vant suverent, mens Robert Johansson ble nummer tre. Dermed klarte Johansson å tilrive seg en pallplass på hjemmebane.
Stjal varer for flere tusen
Stjal varer for flere tusen
Fant person i vannet ved tom sjark
Redningsmannskaper har gjort funn av en person i sjøen etter at det ble funnet en sjark som kjørte i ring ved Innhavet. De pårørende er informert om funnet, selv om personen ikke er identifisert.
Les mer om Innhavet.
Imot kommunedeling i Gjemnes
Gjemnes vil ikkje la fleire bygder i kommunen få flytte over til Nye Molde kommune. Det blei klart på eit ekstraordinært kommunestyremøte i kveld, med 13 mot fire stemmer. Det er bygdene Angvik, Flemma, Fagerlia og Øye-Heggem som ønskjer å bli ein del av Molde. Vedtaket går no vidare til Fylkesmannen som gjer si innstilling. Til slutt er det Kommunal- og moderniseringsdepartementet som avgjer Gjemnes sin skjebne som eiga kommune.
Fire norske i topp ti
Jarl Magnus Riiber ble beste norske på en 6. plass, og går ut 30 sekunder bak Akito Watabe. Jørgen Graabak på en 8. plass og går ut likt med Espen Bjørnstad, 46 sekunder bak. Magnus Krog, går ut 53 sekunder bak lederen.
Vandaler på ferde i fotballhall: – Hærverk, spy rundt doen og knust vannmelon overalt
HIF-Stein og kommunens ansatte måtte vaske etter gjerningspersonen(e).
Landingstrøbbel på Helganes
SAS-flyet fra Oslo lufthavn som skulle ha landet klokken 17.50 måtte returnere på grunn av tett tåke.
Les mer om Oslo.
Brodd-trener: - En spiller sa hun ikke var opptatt av å bli best, det var kjekkest når alle var på trening
STAVANGER: Bjørn Berntsen i Brodd foreslår å ta bort formuleringen «best mulig, i klubbens målsetning. Han vil ha oppmerksomheten bort fra topping av fotballagene.
Les mer om Brodd.
Bypakka burde aldri blitt vedteke
DEBATT: Vegbygging burde for lengst blitt erstatta av ei balansert utbygging av arbeidsplasser og bustad på same stad og med det redusert behov for pendling.
Rapport fra det hvite galehuset
SAKPROSA: Vi hadde alle kunne sove roligere om denne boken var blitt avslørt som et falsum. Men dessverre tyder det meste på at den er sannferdig.
Fra nå av kan du få pant på din gamle vedovn
Stavanger kommune lanserer nå en panteordning for vedovner. På tirsdag ble ordningen, som kan gi 1000 nye ovner i år, satt ut i livet.
Pressekonferanse med Tillerson
Les mer om Tillerson.
Johansson nummer tre da Stoch knuste konkurrentene
Kamil Stoch var i en egen klasse da han vant med 27,7 poeng foran landsmannen Kubacki. Robert Johansson endte på tredjeplass.
Les mer om Kubacki og Stoch.
SISTE Ap i Finnmark sikrer flertall for folkeavstemning om sammenslåing
Arbeiderpartiet i Finnmark stemmer sammen med Sp og SV i fylkestinget og sikrer flertall for å arrangere folkeavstemning om sammenslåing med Troms.
Les mer om Finnmark.
Stoch utklasset konkurrentene - Stjernen på fjerdeplass
Andreas Stjernen hoppet seg opp fra niende- til fjerdeplass i fjerde renn av Raw Air, men tapte mye poeng til sammenlagtleder Kamil Stoch. Polske Kamil Stoch var igjen helt umulig å slå.
Les mer om Kamil Stoch, Raw Air og Stjernen.
Norsk pallplass, men den polske stjernen var suveren: - Dette har vi aldri sett maken til
Robert Johansson tok sin andre pallplass i karrièren på hjemmebane. Men stilt helt i skyggen av Kamil Stoch. Raw Air er i ferd med å bli en triumfferd for en polakk - Kamil Stoch. Etter ham kommer ingen. Deretter resten av røkla.
Les mer om Kamil Stoch.
Overlegen seier til Kamil Stoch: - Har knapt sett maken
Den polske Raw Air-lederen var i en egen klasse og vant med hele 27,7 poeng i tirsdagens verdenscuprenn i Lillehammer.