14. Mars 2018 05.00-05.59

Tror Høyre og Frp har feilberegnet

Valgforsker Bernt Aardal mener de kraftige reaksjonene på Sylvi Listhaugs seneste utspill viser at det skiller seg fra tidligere provoserende utspill. – Det er mye som kan tyde på at Høyre og Frp har feilberegnet betydningen av dette. Hun har kommet med uttalelser som har virket provoserende på dem som er uenige med henne i lang tid, og det var nok mange som følte at nå gikk hun over streken. Det har nok noe med at formen denne gangen ble veldig sterk, sier Aardal til NTB.
Les mer om Aardal, Frp, Høyre og NTB.

Person slått på fest i Selbu

Politiet hadde fått melding om festbråk og amper stemning på stedet.
Les mer om Selbu.
Morgenoppdatering 14.03.18
God morgen! Her er de viktigste sakene fra da du sov, og noe av det vi følger i dag.
Dødt løp i symbolsk viktig valg i USA
Svært få stemmer skiller demokraten Conor Lamb og republikaneren Rick Saccone, som kjemper om en plass i Representantenes hus i USA.
Les mer om Conor Lamb, Rick Saccone og USA.

Svenske gamere får ikke færre venner enn andre ungdommer

En studie har undersøkt svenske ungdommers forhold til spill og vennskap. Dataspill har en lang historie med kontroverser om vold, ensomhet og utviklingsproblemer blant ungdom.
- Vi er en del av en megaorganisme
Vi er ikke bare mennesker. Vi er også billioner av bakterier, virus og sopp som lever på og i oss. Det bør få humanistiske forskere til å revurdere hva selvet består av, mener antropolog. - Tull, sier filosof.
Fleire vert fødde utanfor institusjon
Om lag 500 barn vert kvart år fødde uplanlagt utanfor institusjon i Noreg, og talet gjekk opp frå 2000 til 2009. Dersom reisetida til næraste fødeavdeling er meir enn ein time, er risikoen for slik fødsel femdobla.
Les mer om Noreg.
23 måtte ligge på gangen
23 eldre måtte ligge på gangen i sykehjem i Larvik i 2016 og 2017. Ifølge kommunen har eldre som har bodd hjemme og plutselig blitt syke, blitt midlertidig plassert på gangen i påvente av en sykehjemsplass.
Les mer om Larvik.
Sløverfjordtunnelen stengt
En leiebil har kjørt i en betongkant ved Sløverfjordtunnelen på E10 ved Lofast. Bilen har blitt forlatt i veibanen, melder politiet på sin Twitterkonto. Bilberging er varslet av sjåføren, og veitrafikksentralen har valgt å stenge tunnelen inntil berging er ferdig.
Årsak til kollaps av tak ikke klar
Det er for tidlig å si hvorfor taket på et kyllingfjøs i Brumunddal raste sammen i går ettermiddag. Det opplyser politiet i Innlandet. I bygget var det 21 000 nyklekka kyllinger, som alle måtte bøte med livet. Det var mye snø på taket og vind.
Les mer om Brumunddal og Innlandet.
Her er dagens jubilanter
Sjekk hvem som fyller runde år i dag, onsdag 14. mars.
Ståle gir bort overskuddet fra bok til hjemkommunen: – Utrolig raust
GRUE: Ståle Solbakken langer ut mot den skandinaviske flyktningpolitikken i boka «Løvehjerte. Overskuddet fra boksalget i Norge gir han til integrering av flyktninger i hjemkommunen.
Les mer om Løvehjerte og Norge.
Fysikeren Stephen Hawking er død
Fysikeren Stephen Hawking er død Fysikeren og forfatteren Stephen Hawking er død, opplyser britiske medier. Han ble 76 år gammel.
Les mer om Fysikeren og Stephen Hawking.
Får ikke bygge tilfluktsrom i tunneler
Trailersjåfør Airidas Dziaugys reddet livet i et tilfluktsrom da det begynte å brenne i tunnelen. Men veivesenet har forbud mot å bygge dem.
Kraft-trøbbel for Støre
Motstanden i LO og Ap mot EUs energimarknadspakke kan ende i fullt EØS-opprør.
Les mer om Støre.
Stephen Hawking er død
Den verdensberømte fysikeren, professoren og forfatteren Stephen Hawking er død. Han ble 76 år gammel.
Les mer om Stephen Hawking.
Dødt løp i symbolsk viktig valg i USA
Svært få stemmer skiller demokraten Conor Lamb og republikaneren Rick Saccone, som kjemper om en plass i Representantenes hus i USA.
Les mer om Conor Lamb, Rick Saccone og USA.
Trump gjør klart nytt skyts mot Kina
USAs president Donald Trump vurderer en rekke nye tiltak for å straffe Kina i håp om å redusere handelsunderskuddet på nesten 400 milliarder dollar. Trump ønsker tiltakene skal svi for Kina.
Les mer om Donald Trump og Kina.
Alvorlig diesellekkasje på Alnabru
Det har lekket store mengder diesel fra en trailer ved Esso ved Alnasenteret i Strømsveien. Lekkasjen er stanset, men ifølge politiet renner det 200–300 liter diesel ut mot E6. Området er sperret av for å forsøke å begrense skadene på miljøet.
Utvider tilbudet
Alarmtelefonen for barn og unge, med base i Kristiansand, skal nå være åpen hele døgnet for folk i kristiansandsregionen. Hittil har tjenesten vært åpen når den lokale barnevernstjenesten har vært stengt.
Les mer om Kristiansand.
Meir detaljerte kart skal hindra ras og flaum
Det største landkartleggingsprosjektet i Norge skal bidra til å førebygga at det rasar i vegbana, slik det gjorde då steinar store som bilar dundra ned på riksveg 13 i Suldal i helga.
Les mer om Norge og Suldal.
Stephen Hawking er død
Den verdenskjente professoren ble 76 år gammel.
Alvorligdiesel lekkasje på Alnabru
Det har lekket store mengder diesel fra en trailer ved Esso ved Alnasenteret i Strømsveien. Lekkasjen er stanset, men ifølge politiet renner det 200–300 liter diesel ut mot E6. Området er sperret av for å forsøke å begrense skadene på miljøet.
Lagde trøbbel
En gutt i Søgne spyttet på, skallet til og slo politifolk tirsdag kveld.
Les mer om Søgne.
Andrea håpar på betre rettstryggleik etter #metoo
SOGNDAL (NRK): Andrea Voll Voldum meiner rettssystemet i Norge svikta ho. No håpar ho #metoo er ein vekkar som kan gjere rettsvernet betre for overgrepsutsette.
Les mer om Norge.
Ber Støre snu i energisak
Arbeidarpartiet sin gruppeleiar i fylkestinget i Møre og Romsdal, Tove Lise Torve, meiner partiet vil blø dersom stortingsgruppa seier ja til EU sin tredje energipakke. På Facebooksida si ber ho partileiar Jonas Gahr Støre om å lytte til protestane frå grasrota.I ettermiddag er stortingsgruppa samla for å ta stilliing til den betente saka.
Les mer om Møre, Romsdal og Tove Lise Torve.
Stephen Hawking (76) er død
Vitenskapsmannen Stephen Hawking er død, melder flere britiske medier. Det er Stephen Hawkings barn som opplyser at den kjente fysikeren og matematikeren har gått bort.
Stephen Hawking (76) er død
Den verdensberømte fysikeren, professoren og forfatteren Stephen Hawking er død. Han ble 76 år gammel.
Les mer om Stephen Hawking.
Fysikeren Stephen Hawking er død
Fysikeren og forfatteren Stephen Hawking er død, opplyser flere medier. Han ble 76 år gammel.
Les mer om Stephen Hawking.
Tomb Raider
Man rekker ikke kjede seg underveis!
Fysikeren Stephen Hawking er død
Den verdensberømte fysikeren er død 76 år gammel, melder BBC og The Guardian
Les mer om BBC og The Guardian.
Ny Skarstein-nedtur
Birgit Skarstein maktet ikke å ta seg til finalen under langrennssprinten i Paralympics. Birgit Skarstein fra Levanger har ikke hatt marginene på sin side i Paralympics.
Les mer om Levanger.
Stephen Hawking er død
Den verdenskjente professoren Stephen Hawking er død, 76 år gammel. Det bekrefter en talsperson for familien til Press Association. Han døde fredfullt i sitt hjem i Cambridge i England.
Bordtennis-NM skal fylle Sofiemyrhallen til randen
NM i bordtennis for yngre skal fylle Sofiemyrhallen til randen fra fredag til søndag. OPPEGÅRD/SOFIEMYR: Det starter allerede fredag morgen og varer til søndag ettermiddag. Deltakerne har fått fri fra skolen for å være med på NM.
Les mer om Sofiemyrhallen.
Brann i lastebil på riksveg 3
Ingen personer ble skadd, da det begynte å brenne i en lastebil på riksveg 3 på Kvikne ved tretida i natt. Lastebilen fraktet en gravemaskin. Vegen var stengt en periode under slokkearbeidet, men ble åpnet eter en times tid.
Les mer om Kvikne.
Stephen Hawking er død
Stephen Hawking (76) er død, opplyser en talsperson for familien, skriver The Guardian.
Les mer om The Guardian.
Fysikeren Stephen Hawking er død
Stephen Hawking (76) er død, opplyser en talsperson for familien.
Dødt løp i amerikansk valgdrama
Hårfin ledelse til Demokratene i distrikt Trump vant med 20 prosentpoeng i 2016.
Les mer om Demokratene og Trump.
Fysikeren Stephen Hawking er død, ifølge The Guardian
Dagbladet kommer tilbake med mer.
Les mer om The Guardian.
Pedersen har store medaljesjanser
Jesper Pedersen ligger på andreplass etter den første omgangen av nattens storslalåm i Paralympics. Nordmannen har 1,18 sekunder opp til Tyler Walker fra USA som leder, og 1.21 sekunder ned til polske Igor Sikorski på tredjeplass.
Hamar-firma inngår partnerskap med tysk gigant
Hamar-firmaet Secure-NOK inngår partnerskap med den tyske giganten Siemens. Secure-NOK, som har hovedkontor i Grønnegata har spesialisert seg på industriell cybersikkerhet.
Les mer om Grønnegata.