16. Mars 2018 21.00-21.59

Innebandytap for Sarpsborg

Sarpsborg innebandyklubb tapte den første kvartfinalen mot Tunet 5-8, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Kvartfinalen spilles som best av fem kamper.
14 bedrifter gikk sammen for å overraske Ingrid Anneline
– At folk står sånn på er helt utrolig, sier Ingrid Anneline Kestilæ Berg som kunne glede seg over ferdig oppusset gang på fredag. Takket være bedrifter i Vadsø, fikk hun det helt gratis.
Sharks-tap i første kvartfinale
(Sarpsborg-Tunet 5-8) Sarpsborg fikk en pangstart på den første kvartfinalen mot Tunet. Alikevel ble det en tung start på sluttspillet for Sharks.
Les mer om Tunet.
Konkursrytterne
Sjokkåpning avgjorde cupoppgjør
FUVO og R&Å møttes i kveld i første kvalikrunde til NM i fotball. FUNNEFOSS STADION Etter fem minutter ledet FUVO 2-0, en ledelse R&Å aldri klarte å ta igjen. Lagene gikk til pause på 2-0.
Stjernen skaffet seg en solid luke ned til fjerdeplassen i Raw Air
Andreas Stjernen tapte et par poeng til Kamil Stoch, men har etter fredagens kvalifiseringsrenn i Raw Air tatt et godt grep om pallplassen.
Les mer om Kamil Stoch og Raw Air.
Strømbrudd resulterte i null øl og traumatisk solarietur
Bergenserens humoristiske fortelling om hendelsene får tusener til å le seg skakke. (BERGENSAVISEN): Like før klokken 2000 onsdag 28. februar mistet 3500 husstander strømmen i Åsane. Også Åsane storsenter var uten strøm en periode.
Les mer om Åsane.
Seks personer og en hund innesperret av ras i Porsanger
Firer kjøretøy med i alt seks personer og en hund er sperret inne mellom flere skred som gikk over veien ved Skarvbergtunellen i Porsanger kommune fredag kveld. Skredene over E69 gikk i 20-tiden like nord for tunellen.
Slik endte saken som startet Listhaug-bråket
Saken som fikk Sylvi Listhaug til å snakke på seg et mistillitsforslag, er allerede avgjort. Midt i kaoset rundt justisministeren, vedtok Stortinget at terrormistenkte ikke kan miste passet sitt uten domstolsbehandling.
Sperra inne av snøskred
Ein brøytebil, to personbilar og ein varebil er innesperra mellom snøskred ved Skarvbergtunnelen i Finnmark. Ingen av dei seks personane som er ramma er skadd, ifølgje Hovedredningssentralen Nord-Norge. Naudetatar jobbar med å få ut personane.
FIFA bekrefter: Skal bruke omstridt teknologi i sommerens fotball-VM
FIFA ga grønt lys for videodømming i Russland.
Les mer om Russland.
Ny norsk rekord for Bærum-svømmer
Svømmetalentet Tomoe Zenimoto Hvas (17) fra Bærum fosset inn til gull og norsk rekord på 200 meter rygg under kortbane-NM i Nadderudhallen fredag. Han vant med tiden 1.55,10. Dermed slo han Lavrans Solli sin norgesrekord fra 2015 med seks hundredeler.
Stal sminke for 2000 kroner
To jenter på 14 og 15 år er meldt til politiet for butikktjuveri på Stortorget kjøpesenter på Kongsberg. Dei to stal sminke for rundt 2000 kroner, jentene er køyrd heim av politiet.
Les mer om Kongsberg og Stortorget.
Tror på rekordlange svev denne helgen
Denne helgen avsluttes årets utgave av Raw Air i Vikersundbakken. Daniel Andre Tande sier etter fredagens kvalifisering at han har gitt opp sammendraget, men håper å sette ny personlig rekord de neste to dagene.
Les mer om Raw Air og Vikersundbakken.
Seks personer og en hund er innesperret mellom ras
Det har gått flere ras i området ved Skarvbergtunellen. Alle nødetater rykker ut fra både Honningsvåg og Porsanger.
Utøya-overlevere gråter over blomsteraksjonen til støtte for Listhaug
Flere hundre har sendt blomster til justisminister Sylvi Listhaugs kontor fredag. Utøya-overleverer reagerer med gråt.
Les mer om Listhaug.
Waage lot Olsø bidra til Ap-forslag om Olsøs habilitet(pluss)
Den inhabile Rune Olsø sto som forfatter av et Ap-forslag om Olsøs egen habilitet i den omstridte Candy People-saken. Gruppeleder Geir Waage sa ingenting om Olsøs bidrag da han sendte det videre til kontrollkomiteen.
Frp fosser frem på ny meningsmåling
Frp går kraftig fram i en ny meningsmåling tatt opp etter Facebook-bråket rundt justisminister Sylvi Listhaug, skriver VG.
Nedtur for Alexander Rybaks Grand Prix-låt på Spotify
På streamingtjenesten er det ikke eventyrstemning rundt årets norske bidrag til Eurovision Song Contest.
Fersk måling: Frp fosser frem etter mistillitsforslaget mot Listhaug
Velgerne flokker til Fremskrittspartiet etter Listhaug-bråket. Men de er ikke imponert over statsministerens håndtering av saken. KrF, som sitter med nøkkelen til om regjeringen overlever, faller under sperregrensen.
Slik endte saken som startet Listhaug-bråket
Saken som fikk Sylvi Listhaug til å snakke på seg et mistillitsforslag, er allerede avgjort. Midt i kaoset rundt justisministeren, vedtok Stortinget at terrormistenkte ikke kan miste passet sitt uten domstolsbehandling.
Feilmeldinger på jernbanen truer sikkerheten til både passasjerer og ansatte i Bane Nor
De har fått arbeidsmaskinen på plass i sporet og varslet togledelse om at de er i gang med jobben. Så får de beskjed om at det kommer et tog.
Les mer om Bane Nor.
Seks persoser står fast etter snøskred i Finnmark
Seks personer står fast, men ingen er skadet, etter et snøskred ved Skarvbergtunnelen på europavei 69 i Porsanger kommune i Finnmark. Ifølge Hovedredningssentralen skal de stå fast mellom to skred. Nordlys oppdaterer saken
Stöckl ser et tydelig problem for Raw Air
Norges landslagstrener Alexander Stöckl (44) ser at arrangøren har en jobb å gjøre. VIKERSUND (Nettavisen): Den andre utgaven av den norske hoppturneringen «Raw Air» nærmer seg slutten.
Les mer om Alexander Stöckl og Raw Air.
Utøya-overlevere gråter over blomsteraksjonen til støtte for Listhaug
Flere hundre har sendt blomster til justisminister Sylvi Listhaugs kontor fredag. Utøya-overleverer reagerer med gråt. En rekke av Sylvi Listhaugs støttespillere har sendt henne blomster, samtidig som det stormer rundt henne.
Les mer om Listhaug.
Fersk måling: Frp fosser frem etter mistillitsforslaget mot Listhaug
Velgerne flokker til Fremskrittspartiet etter Listhaug-bråket. Men de er ikke imponert over statsministerens håndtering av saken. KrF, som sitter med nøkkelen til om regjeringen overlever, faller under sperregrensen.
Sky Sports: FIFA sier ja til videodømming i VM
FIFA har bestemt seg for å innføre dette allerede i det kommende mesterskapet i Russland. Det melder Sky Sports og flere medier.
Les mer om Russland.
Dronning Margrethe og prins Henrik av Danmark: - Kun én av sønnene arver luksus-slottet til prins Henrik - Se og Hør
Paret kjøpte fransk luksus på 1970-tallet. Nå går det i arv. (Se og Hør): Tirsdag den 13. februar sovnet prins Henrik av Danmark (83) stille inn på Fredensborg Slott. Bortgangen kom som følge av en kort periode med sykdom.
FIFA bekrefter: Skal bruke omstridt teknologi i sommerens fotball-VM
FIFA ga grønt lys for videodømming i Russland.
Les mer om Russland.
FIFA ga endelig grønt lys til videodømming i fotball-VM
Som ventet godkjente FIFA-rådet fredag bruk av videodømmingsverktøyet VAR under sommerens fotball-VM i Russland. Avgjørelsen ble tatt under rådsmøtet til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i colombianske Bogota.
Les mer om Bogota, Det, Russland og VAR.
Uavgjort etter tre perioder
Drøyt ti minutter ut i tredje periode utlignet Lillehammer til 2–2 mot Sparta i Sarpsborg. Det ble periodens eneste mål og dermed er det klart for spilleforlengelse i Sparta Amfi.
102 km/t i 80-sone
Tre bilførere har fått forenklede forelegg for høy fart etter trafikkontroll på E39 i Flekkefjord. Høyeste hastighet ble målt til 102 km/t i 80-sone.
Les mer om E39 og Flekkefjord.
Foreslår bytte av ministerjobb
Marit Arnstad (Sp) sier at statsminister Erna Solberg kan gjøre endringer i statsrådskabalen, slik at de unngår en mistillitssituasjon med Sylvi Listhaug. – Listhaug kan få en annen ministerpost
Rådmannen om flytting: Ikke viktig å være samlet under samme tak
Rådmann Trond Aslaksen forklarer tankene bak flytteplanene.
«Det fargerike persongalleriet gjør sitt til at musikalen ofte sprekker opp i et glis
Der «Grease er fargerik og livsglad i formen, er musikalen «Rent fetteren som kommer inn fra det gustne 90-tallet med arbeidsledighet, dop og aids i frakkelommene.
Les mer om Rent.
Det siste året har bestillingene tatt helt av: – Jeg tror det bare er begynnelsen
Veggene og dørene fra Myhre smie har blitt oppdaget av det kresne markedet i de fine strøkene i og rundt Oslo.
Les mer om Myhre og Oslo.
Vegar Hoel imponerer dypt nede i kjelleren
TEATER: Hvis noen skulle tro at Vegar Hoel bare er komiker, bør de se «Kjellermennesket.
USA får ny utenriksminister: Eriksen Søreide vil ikke spekulere i følgene
NEW YORK (VG) USAs neste utenriksminister er klimaskeptiker og har sagt at atomavtalen med Iran er dårlig. Ine Eriksen Søreide ønsker ikke å røpe om hun vil ta disse tingene opp med Mike Pompeo første gang de møtes.
Les mer om Iran og Mike Pompeo.
Fersk måling: Frp fosser frem etter mistilliten mot Listhaug
Velgerne flokker til Fremskrittspartiet etter Listhaug-bråket. Men de er ikke nådige til statsministerens håndtering av saken. Og KrF, som sitter med nøkkelen til om regjeringen overlever, faller under sperregrensen.
FIFA bekrefter: Skal bruke omstridt teknologi i sommerens fotball-VM
FIFA ga grønt lys for videodømming i Russland.
Les mer om Russland.
Riksmålsforbundets TV-pris til Nina Owing
Riksmålsforbundet deler ut språkpriser til Nina Owing, Inger Merete Hobbelstad og Bjørn Faarlund.
Videre i NM-sluttspillet
ØKSNES: Både jente- og guttelaget til Øksil gikk videre til 8-delsfinalen i volleyball-NM for U17-lag etter fredagens kamper i Førde.
Les mer om Førde, NM-sluttspillet og Øksil.
Bærumsvømmerne fortsetter å imponere i NM
Torsdag satte Bærumsvømmerne norsk rekord med fire sekunder på stafett. Fredag ble det norsk rekord på 4x100 meter for kvinner. Bærumsvømmerne vasser i medaljer etter to dager av kortbane-NM i svømming.
Les mer om Bærumsvømmerne.
Utøya-overlevere reagerer etter aksjonen til støtte for Listhaug
Forteller om reaksjonene på Twitter. En rekke av Sylvi Listhaugs støttespillere har sendt henne blomster, samtidig som det stormer rundt henne.
Les mer om Listhaug og Twitter.
Stortalent fosset inn til norsk rekord på 200 meter rygg
Tomoe Zenimoto Hvas (17) senket Lavrans Sollis rekord. Svømmetalentet fosset inn til norsk rekord på 200 meter rygg under kortbane-NM i Nadderudhallen fredag. Han vant med tiden 1.55,10.
Les mer om Nadderudhallen.
To pipebranner på kort tid
Brannvesenet måtte rykke ut på to pipebranner fredag kveld. Den første brannen ble meldt like etter klokken 17. og gjaldt en bolig i Kåpeveien i Re. - Det brant i beksot i pipa, så vi feide gjennom noen ganger og tok ut en hel del.
Les mer om Kåpeveien.
Hvas satte norsk rekord
Tomoe Zenimoto Hvas (17) satte fredag norsk rekord på 200 meter rygg under kortbane-NM. Tiden ble 1.55,10, seks hundredeler raskere enn Lavrans Sollis rekord fra 2015. Foto: SKJERMDUMP NRK
Mener det tjuvfiskes for opp mot to milliarder i året
Økte kontroller under vinterfisket har allerede avdekket flere brudd på reglene. – Vi må ikke bli så naive at vi tror at vi har alt under kontroll, sier fiskeriministeren.
Stepping, bilder, sang og dans
Til Finnsnes i april. Maja-Lisa Sandlien Halseth, rektor for kulturskolen i Kvæfjord, har stått ansvarlig for Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Kvæfjord.
Les mer om Kvæfjord.
Seks personer sitter fast mellom skred
Det er gått flere skred og fem kjøretøy er innesperret. Ingen er kommet til skade. Det har fredag kveld gått flere skred over E69 i Nordkapp kommune, melder Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS).
AP: FIFA godkjenner videodømming
FIFA kommer til å bruke VAR (videodømming) under VM i fotball i Russland senere i år. Det melder nyhetsbyrået AP. Foto: Norberto Duarte / AFP
Les mer om AFP, Russland og VAR.
Seks personer var innesperret
Seks personer og en hund som ble sperret inne mellom flere skred ved Skarvbergtunellen i Porsanger, ble natt til lørdag evakuert via tunnelen. Ingen er kommet til skade.
AP: FIFA godkjenner videodømming
FIFA kommer til å bruke VAR (videodømming) under VM i fotball i Russland senere i år. Det melder nyhetsbyrået AP.
Les mer om Russland og VAR.
Minnefond gir gratis alpinkveld i Vegårshei: – Det er helt i Lars' ånd
«Lars Lindstøls minnefond har gjort det mulig å gi en alpinkveld for risørfolk i bakken i Vegårshei.
Les mer om Vegårshei.
Kjetil vokste opp i en aktiv idrettsfamilie i Kirkenes – nå er han sjef i tradisjonsrik storklubb
Kjetil Rist (34) fra Kirkenes er daglig leder i Lyn fotball. Det betyr at han ansvar for 1300 unge spillere, og den tradisjonsrike klubbens toppserielag.
Les mer om Lyn.
Fylkesmannen erklærer seg habil
Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa ser ikke at hun er inhabil i forbindelse med saken om grensejustering i Forsand.
Les mer om Forsand.
Dropp kondomet, for konge og fedreland
Hva er det med oss nordmenn? Nå gidder vi ikke engang lage barn.
- Tord Lien tar feil
NHO-direktør Tord Lien advarer trondheimspolitikerne i campus-spørsmålet. Venstrepolitiker mener han snakker tull.
Eks-treneren i sjokk etter Kongsvinger-dødsfall: – Utrolig trist
Kongsvinger-spiller Adrian Lillebekk Ovlien (20) gikk bort fredag etter akutt sykdom. Nyheten kom som et sjokk på Haugesund-trener Eirik Horneland.
Her måtte innsatte gå på do i bøtter
Flere celler på Åna fengsel på Jæren mangler både vann og toalett. Nå roper Sivilombudsmannen varsku om forholdene.
Les mer om Jæren, Sivilombudsmannen og Åna.
Syriske opprørere vil forhandle med Russland om Øst-Ghouta
En stor andel av opprørsgruppene som er igjen i Øst-Ghouta ved Damaskus, sier de ønsker å forhandle med Russland om en våpenhvile.
Les mer om Russland og Øst-Ghouta.
- Veldig lærerikt og moro
50 elever på Alta videregående byr på mangfoldig festival.
Les mer om Alta.
Utøya-overlevere reagerer etter blomsteraksjonen til støtte for Listhaug
Flere hundre har sendt blomster til justisminister Sylvi Listhaugs kontor fredag. Utøya-overleverer reagerer med gråt. En rekke av Sylvi Listhaugs støttespillere har sendt henne blomster, samtidig som det stormer rundt henne.
Les mer om Listhaug.
Leven på Lyngenfjorden
Stor stemning på Lyngenfjorden i dag når Kvenfolkets dag inntok Lyngenferga. Ferga over Lyngenfjorden fredag ettermiddag er en ypperlig anledning å få fortalt om kvenene og om Kvenfolkets dag.
Les mer om Lyngenferga og Lyngenfjorden.
Svensk storscorer blir norsk landslagsspiller
Tobias Lindström slutter seg til den norske landslagstroppen. Vålerengas svenske toppscorer i eliteserien i ishockey, Tobias Lindström, er en del av den norske landslagsstroppen som samles mandag.
Utøya-overlevere reagerer etter blomsteraksjonen til støtte for Listhaug
Flere hundre har sendt blomster til justisminister Sylvi Listhaugs kontor fredag. Utøya-overleverer reagerer med gråt. En rekke av Sylvi Listhaugs støttespillere har sendt henne blomster, samtidig som det stormer rundt henne.
Les mer om Listhaug.
Fotball-Norge hedrer Adrian Ovlien: - Ord blir fattige
Kondolansene strømmer inn etter den tragiske nyheten om at Adrian Ovlien (20) gikk bort så altfor tidlig. Kongsvinger-spilleren døde brått fredag etter en akutt infeksjon.
Les mer om Adrian Ovlien.
Rodgers hyller Ajer: - Ser for meg at han blir en toppspiller
Celtic-manager Brendan Rodgers pøser ut lovord om eleven Kristoffer Ajer etter at 19-åringen ble tatt ut i Norges A-landslagstropp for første gang. Ajer er med i Lars Lagerbäcks ferskeste A-tropp.
Les mer om A-tropp, Ajer og Kristoffer Ajer.
Rodgers hyller Ajer: – Ser for meg at han blir en toppspiller
Celtic-manager Brendan Rodgers pøser ut lovord om eleven Kristoffer Ajer etter at 19-åringen ble tatt ut i Norges A-landslagstropp for første gang.
Les mer om Ajer og Kristoffer Ajer.
Blomsterstøtte til Listhaug
Hundrevis har sendt blomster og kort til Sylvi Listhaugs kontor fredag. Hun ville imidlertid ikke svare på noen spørsmål fra journalister, og tillot kun at det ble tatt bilder.
Les mer om Listhaug.
Hvas satte norsk rekord
Tomoe Zenimoto Hvas (17) satte fredag norsk rekord på 200 meter rygg under kortbane-NM. Tiden ble 1.55,10, seks hundredeler raskere enn Lavrans Sollis rekord fra 2015.
Ber inn til jonsokfest under Skåri
Nasjonalpark-festivalen 2018 blir både innleia og avslutta med konsert under Skåri.
Les mer om Skåri.
Kristian ville filme fisk under isen, men ble overrasket over det han fikk se
Da Kristian Thoresen stakk gopro-kameraet sitt ned i pilkehullet på isen for å filme fisk, var det ikke bare et par små abbor som dukket opp på filmen.
Nå er det bestemt: Videodømming skal benyttes i fotball-VM
Fredag kveld ga FIFA grønt lys til å benytte videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM i Russland.
Les mer om Russland.
Stortalent fosset inn til norsk rekord på 200 meter rygg
Tomoe Zenimoto Hvas (17) senket Lavrans Sollis rekord.
Minnefond gir gratis alpinkveld i Vegårshei: - Det er helt i Lars' ånd
«Lars Lindstøls minnefond» har gjort det mulig å gi en alpinkveld for risørfolk i bakken i Vegårshei. Lars Lindstøl døde av kreft 62 år gammel tidligere i år.
Les mer om Vegårshei.
Svensk storscorer blir norsk landslagsspiller
Tobias Lindström slutter seg til den norske landslagstroppen. Vålerengas svenske toppscorer i eliteserien i ishockey, Tobias Lindström, er en del av den norske landslagsstroppen som samles mandag.
Hvas fosset inn til norsk rekord på 200 meter rygg
Tomoe Zenimoto Hvas (17) senket Lavrans Sollis rekord. Svømmetalentet fosset inn til norsk rekord på 200 meter rygg under kortbane-NM i Nadderudhallen fredag. Han vant med tiden 1.55,10.
Les mer om Nadderudhallen.
Siv Jensen med spark til eiendomsbransjen
- Uansett hvordan markedet går, så vil dere at jeg skal endre boliglånsforskriften, sier finansminister Siv Jensen. - Det er har blitt bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet og det har vært en sunn korreksjon.
Les mer om Siv Jensen.
TV-pris til Nina Owing
Riksmålsforbundet delar ut språkprisar til Nina Owing, Inger Merete Hobbelstad og Bjørn Faarlund. Forbundet delar kvart år ut tre medieprisar for god bruk av språket. Overrekkinga av prisane for 2018 vil finne stad 5. april.
Hedrer Ovlien på Ullevaal
Kongsvinger-spilleren Adrian Lillebekk Ovlien døde fredag etter en akutt infeksjon. Ovlien vil bli hedret med en markering i forbindelse med landskampen mot Australia.
Les mer om Australia og Ullevaal.
Derfor har hun større mage denne gangen
Flere har lagt merke til at hertuginnens mage er større enn under de tidligere graviditetene.
Kun n av sønnene arver luksus-slottet til prins Henrik
Paret kjøpte fransk luksus på 1970-tallet. Nå går det i arv.
Les mer om Henrik.
To av Rogalands rikeste satser sammen
Oljeservicegründer Ståle Kyllingstad frigjør over 300 millioner kroner når han går sammen med entreprenøren Olav Stangeland om en ny eiendomssatsning.
Les mer om Olav Stangeland.
Kraften vår
Kraften vår er et lite stykke Norge. Slik bør det fortsette å være.
Les mer om Norge.
Skrik og dvel
Et håpløst Facebook-innlegg + en stri statsråd + en statsminister uten kontroll + et parti i indre krise = Trøbbel.
Les mer om Facebook-innlegg og Trøbbel.
Innrømmer overgrep mot barn
På tirsdag starter rettssaken mot en mann i 40-årene som er tiltalt for å ha voldtatt en åtte år gammel jente i Fredrikstad-distriktet. Mannens forsvarer, Harald Otterstad, sier til Fredriksstad Blad at mannen erkjenner straffskyld.
Mange interessentar
I dag blei det kjent at Mørenot blir selt til investeringsfondet FSN Capital i Oslo. Styreleiar Sveinung Flem seier målet er at konsernet skal bli ein internasjonal storaktør innan utstyr til fiskeri, oppdrett og seismikk. Det var over 30 interessentar til å kjøpe aksjane i selskapet. Ifølge Dagens Næringsliv får familiane Hildre og Ringstad 450 millionar kroner for salet av sine aksjar.
Les mer om Hildre, Mørenot, Oslo og Ringstad.
Finværet fortsetter
Neste uke ser det mer usikkert ut.
Brann vil ha erstatning etter flausen i Trondheim
Turen til Ranheim forrige helg ble en kostbar bomtur. Brann vil at forbundet hoster opp.
Les mer om Ranheim og Trondheim.
Målgangen i Finnmarksløpet direkte
iFinnmark.no sender målgangen i FL1200
Les mer om Finnmarksløpet.
Brøytebil og bil med fem personer står fast mellom ras
Det har gått flere ras i området ved Skarvbergtunellen. Alle nødetater rykker ut fra både Honningsvåg og Porsanger.
Glimt fra tidligere Birkebeinerrenn
I morgen blir det lang, lang rekke over fjellet igjen. Her finner du noen glimt fra tidligere Birkebeinerrenn.
Les mer om Birkebeinerrenn.
Rodgers om Ajer: – Det har vært en fantastisk reise for ham
Celtic-manager Brendan Rodgers pøser ut lovord om eleven Kristoffer Ajer etter at 19-åringen ble tatt ut i Norges A-landslagstropp for første gang.
Les mer om Ajer og Kristoffer Ajer.