17. Mars 2018 10.00-10.59

Nygaard vant Birken – Northug avhengt

Petter Northug fikk et tøft møte med Birkebeinerrennet i langrenn lørdag. Han havnet langt bak vinneren Andreas Nygaard.

Mann gikk på E18

Politiet rykket ut til E18 etter melding om en mann som gikk i Larvikstunnelen på E18, i nordgående retning. Kort tid etter kunne vegtrafikksentralen se på et kamera at mannen ble plukket opp av en bil.
Les mer om E18 og Larvikstunnelen.
Reiser til Tromsø
I andre runde i eliteserien i fotball for menn spiller Strømsgodset borte mot Tromsø søndag 18. mars. kampen starter klokka 18.00. Tromsø tapte sin første kamp, mens SIF spilte uavgjort i sin og ligger på 8. plass på tabellen.
Les mer om SIF, Strømsgodset og Tromsø.
– Et sterkere Agder
Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Agder får en tydelig stemme etter sammenslåingen. – Vi kommer til å se et flott og sterkt Agder, sa han til årsmøte i Vest-Agder Ap. I ettermiddag slås fylkeslagene sammen til Agder Ap.

Meteorologen om påskeværet: Dårlig start

Meteorologen kan ikke love nordmenn drømmevær.
BILDESERIE: Bryelsegrottene
BILDESERIE: Bryelsegrottene
Grip denne sjansen i dag!
ÅSNES: Slik snor skisporene seg gjennom landskapet i hele vår region i dag. Løyper er det over alt, og kanskje er det påskeværet vi har denne helga.
Tross varsel-saker mot professor - får fortsette i musikkemseblet 1B1
UiS-professoren som sa opp jobben etter #metoo-varselet mot seg, har også jobbet med 1B1 og Kammermusikkfestivalen (ICMF). Han er ute av ICMF-ledelsen men vil fortsatt være sentral i 1B1.
Northug sjanseløs i Birken-debuten: Over 20 minutter bak teten
LILLEHAMMER/OSLO (VG) Petter Northug (32) hadde lite å stille opp med i sitt første Birkebeinerrenn. Andreas Nygaard (27) var sterkest av samtlige, og gikk i mål over 20 minutter foran Northug, som fortsatt er ute i sporet.
Etter oljen kommer hesten?
Når Statoil bruker 250 millioner av fellesskapets midler på å få seg et hestevennlig navn, bør det også forstås i lys av ideologiske motsetninger mellom rødt og blått.
Evakuerer pasient fra tråler
En pasient blir evakuert fra en tråler i Barentshavet, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge. Lørdag formiddag skriver HRS Nord-Norge på Twitter at det pågår en evakuering av en pasient fra en tråler i Barentshavet.
Dyretragedie etter fjøsbrann i Vefsn
Politiet frykter at 50 storfe er døde etter brann natt til lørdag. Likefør klokka 03.30 natt til søndag fikk politiet melding om at et fjøs sto i fyr like sør for Mosjøen.
Les mer om Mosjøen og Vefsn.
Kurtovic får ny trener
Sandefjordingen får ny håndballtrener. I løpet av få dager skal Amanda Kurtovic få ny håndballtrener i Romania. Det melder dansk TV 2. Kurtovic spiller for CSM Bururesti, og har fram til nå hatt Helle Thomsen som trener.
Northug sjanseløs i Birken-debuten: Over 11 minutter bak teten
LILLEHAMMER/OSLO (VG) Petter Northug (32) hadde lite å stille opp med i sitt første Birkenbeiner-renn. Andreas Nygaard (27) var sterkest av samtlige.
Elsket i Liverpool, men i hjemlandet er de skeptiske: - J er en bedre fotballspiller
Roberto Firmino må kjempe for å komme med i VM-troppen til Brasil, hvor han konkurrerer med aldrende spisser.
Les mer om Brasil, Liverpool og VM-troppen.
Northug avhengt i Birken, Nygaard vant
Petter Northug fikk et tøft møte med Birkebeinerrennet i langrenn lørdag. Han havnet langt bak vinneren Andreas Nygaard. Nygaard slo Tord Asle Gjerdalen lett i spurten. De to gikk alene sammen i tet en lang periode mot slutten av løpet.
Birkebeinerrennet vunnet av Andreas Nygaard
Stor suksess for Team Santander i Birken lørdag - Aukland-laget tapetserte seierspallen.
- Trodde ikke savnet skulle bli så stort
John Arne Riise skulle gjerne hatt kona ved sin side under innspillingen av «71 grader nord.
Går i Larvikstunnelen
Politiet har fått melding om en mann som går i Larvikstunnelen på E18, i nordgående retning. En patrulje er på vei, opplyser politiet.
Les mer om E18 og Larvikstunnelen.
Etter oljen kommer hesten?
Når Statoil bruker 250 millioner av fellesskapets midler på å få seg et hestevennlig navn, bør det også forstås i lys av ideologiske motsetninger mellom rødt og blått.
Skynd deg! Snart er de verdiløse
Tøm boder, loft og kjeller. Nå kuttes panten på glassflasker.
– Imponerende hvordan Maren Lundby takler råkjøret
Skipresidenten imponert over Lundbys ro etter voldsomt kjør
Les mer om Imponerende og Maren Lundby.
Steinar jakter på lange løp
Steinar Kvåle fra Lomen i Valdres farter Europa rundt for å gå langløp på ski. Fredag fullførte han 54 kilometer fra Rena til Lillehammer i flott stil. Som ett av sesongens mange store og lange mål.
Les mer om Europa, Lillehammer, Lomen og Rena.
Russland svarer Storbritannia med samme mynt – utviser 23 britiske diplomater
Russland utviser 23 britiske diplomater og stanser aktivitetene til British Council, opplyser det russiske utenriksdepartementet.
Nå er Vesten ordentlig lei av Putin
Mens Vladimir Putin med sitt høyst sannsynlige gjenvalg søndag fortsetter som Russlands ubestridte leder, har forholdet til Russland ikke vært dårligere siden den kalde krigen. Eksperter og politikere i Vesten spår flere sanksjoner målrettet mot enkeltpersoner.
Les mer om Putin, Russland og Vesten.
Nike-presidenten slutter etter anklager om «guttekultur
- Respektløs, gammeldags, sexistisk, bortskjemt og egoistisk ledelse.
Prisdryss for lokale ungdomsbedrifter i fylkesmesterskapet
Ungdomsbedriftene Det lille ekstra og InCase fra Ringerike videregående skole stakk av med flere priser under fylkesmesterskapet i Skien. Onsdag 14.
Les mer om InCase, Ringerike og Skien.
Pollensesongen i gang - senere enn på flere år
Allerede til helgen kan enkelte pollenallergikere føle på kroppen at våren er i anmarsj. Pollensesongen er snart i gang i Sør-Norge.
Les mer om Sør-Norge.
Lørdagens Premier League-rykter
Stjernespiss glipper for engelske storklubber. Antonio Conte sier til Daily Telegraph at han ikke tror Chelsea mister mange spillere til sommeren, uavhengig av om klubben kvalifiserer seg til Champions League eller ikke.
Les mer om Chelsea og Daily Telegraph.
Fem tips som gjør at du slipper å fryse
- Mitt beste tips mot kulda er å ha for store sko, sier polfarer Børge Ousland. Her kuldeekspertenes beste råd for å holde på varmen. Du må ikke til Nordpolen for å bli kald.
Les mer om Børge Ousland og Nordpolen.
e-tron GT: Her er Audis kommende «Tesla-killer»
Lover minst 20 elbiler de neste åtte årene. Denne uken lettet Audi litt på sløret rundt sin første elbil, SUVen e-tron som kommer mot slutten av 2018.
Les mer om Audi, SUVen og Tesla-killer.
SOHR: Minst 30 drept i Øst-Ghouta
Luftangrep mot det krigsherjede området Øst-Ghouta utenfor Damaskus har tatt livet av ytterligere 30 sivile, opplyser Syrian Observatory for Human Rights.
- Tarjei er så konfliktsky at han rømmer til verdens verste konflikt
Fire gutter fra samme bygd drar til Afghanistan. Tre vender tilbake i kister. Tarjei er en av dem. Anbefalte saker - Tarjei har vokst opp med klare forventninger om å bli noe han ikke ønsker å bli.
Les mer om Afghanistan og Tarjei.
Farmen-Maiken (27): - Jeg fikk beskjed om å fjerne føflekkene
Vi er vant til å se henne med fjellbukse og gummistøvler, men TV 2 har blitt med Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) til hennes rette element - nemlig på fotoshoot.
John Arne Riise i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» - - Trodde ikke savnet skulle bli så stort - Se og Hør
John Arne Riise skulle gjerne hatt kona ved sin side under innspillingen av «71 grader nord». (Se og Hør): - Jeg er ingen Nansen eller Heyerdahl, men er veldig glad i turer.
Les mer om Heyerdahl, Hør, Nansen og Trodde.
Farmen-Maiken (27): – Jeg fikk beskjed om å fjerne føflekkene
Vi er vant til å se henne med fjellbukse og gummistøvler, men TV 2 har blitt med Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) til hennes rette element – nemlig på fotoshoot.
Anik (20) hadde akkurat kjøpt bil – så skjedde dette
Nå lover han dusør til den som kan hjelpe.
Hovedgata på Grünerløkka blir ny
Thorvald Meyers gate skal rustes opp som trikkegate med bredere fortau. Vanlig biltrafikk blir forbudt, og kun varelevering og kjøring til eiendommene blir lov. Forslaget fra Bymiljøetaten er nå sendt til politisk behandling.
8,46 i odds på en fet lørdagsdobbel
Vi satser på to bortelag i en frekk lørdagsdobbel.
Bil begynte å brenne mens den kjørte langs veien
Årsaken til brannen er ukjent.
Hoppsjefens nådeløse dom over Holmenkollen: – Ingen som visste det var Raw Air der
VIKERSUND (VG) Clas Brede Bråthen (49) synes det var en lidelse å se publikum gi blaffen i hopprennene i Holmenkollen forrige helg. Hoppsjefen mener Raw Air ikke er tjent med å dele arena med langrenn.
Les mer om Holmenkollen og Raw Air.
Avslår frieriene, hyller fansen: – Ikke artig å holde på uten dem
FALUN (NRK): Johannes Høsflot Klæbo ba pent om å få bruke litt tid på fansen før media fikk sitt etter fredagens sprintseier. Men frieriene avslår han med et smil.
Dioury aktuell for TUIL - derfor må han spille førstelagsfotball
Svein-Morten Johansen mener den beste løsningen for Mehdi Dioury (19) er at han lånes ut til TUIL.
Les mer om Mehdi Dioury.
Buss for tog i påsken
I påsken blir tunnelen gjennom Lieråsen nok en gang stengt for vedlikehold. Både mellom Drammen og Asker og på Østfoldbanen blir det buss for tog i høytiden.
Russland svarer Storbritannia med samme mynt - utviser 23 britiske diplomater
Russland utviser 23 britiske diplomater og stanser aktivitetene til British Council, opplyser det russiske utenriksdepartementet.
Pass opp for snøskred i helga
I dag, lørdag, er det meldt "Betydelig skredfare" med store, naturlig utløste skred i hele Nord-Norge. Søndag stiger faregraden til "Stor skredfare" i de fleste varslingsområdene, melder Hovedredningssentralen for Nord-Norge på twitter.
Tok sølv i Paralympics etter thrilleravslutning
Det måtte en ekstraomgang til for å skille Norge og Kina under finalen i rullestolcurling i Pyeongchang, men nordmennene måtte til slutt se seg slått etter en ekstremt spennende avslutning.
Les mer om Kina, Norge og Pyeongchang.
Birken - Birkebeinerrennet: Passering 40 av 54 km - Sjusjøen
Vel 40 av 54 kilometer er unnagjort i lørdagens langløp i Visma Ski Classics, Birkebeinerrennet.
– Real Madrid har satt i gang operasjon for å hente Neymar
Operasjon «NeyMadrid er i gang. Real Madrid-spillere har begynt å flørte med en Neymar-overgang til den spanske hovedstaden.
Legen trodde at kvinnen (24) innbilte seg magesmertene – et røntgenbilde avslørte den grusomme årsaken
Georgia McLennan (24) hadde hodepine og sterke smerter i hele kroppen, men legen hennes kunne ikke å finne ut hvorfor. En PET-scan viste hva som egentlig var galt.
Vi ha 17. mai i Borreparken
Borre Vel vil se på muligheten for å lage et eget 17. mai arrangement i Borreparken sammen med andre foreninger. Årsaken er at FAU på Granly skole, som tidligere har stått for arrangementet, vil legge feiringen til skolegården.
Les mer om Borreparken, FAU og Granly.
Frykter Vipers på hjemmebane
– Det blir tøft å slå Vipers Kristiansand på hjemmebane i morgen, sier Storhamar-spiller Kamilla Sundmoen. Etter søndagens håndballkamp, gjenstår det kun fire kamper for begge lagene i eliteserien.
Lovbrudd i 1 av 3 tilsynssaker
Fylkesmannen i Oppland påpekte lovbrudd i 29 av 80 tilsynssaker på helse- og omsorgsområdet i året som gikk. Det skriver GD. Det utgjør 36 prosent. Tilsynssaker er saker som behandles på grunn av klager fra pasienter, pårørende og andre.
Les mer om Oppland.
Tre biler involvert i trafikkuhell
Ingen personskade, opplyser politiet.
Sjåfør hevdet han hadde sovet på toget - avslørte ny svindler-metode
Helsvart dag for utenlandsk trailersjåfør.
Linnea (22) hadde 5000 konkurrenter i kampen om konsernsjefstilling i sommer – kom helt til finalen
Flere tusen søkte sommerjobben som øverste leder i bemanningsselskapet Adecco. Linnea Tveraaen (22) fra Trøgstad var blant de fem beste kandidatene.
Les mer om Adecco og Trøgstad.
Birgit Skarstein utenfor pallen
Slik gikk det i natt.
Utlendingene forundret over Kollen-publikum: – Vi får spørsmål om hva som skjer
Norsk hoppsjef skjønner ikke hva som er feil.
Les mer om Kollen-publikum.
Frykter at 50 storfe er døde etter fjøsbrann
Like før klokken halv fire i natt fikk politiet melding om at et fjøs i Mosjøen sto i fyr. Naboer er evakuerte.
Les mer om Mosjøen.
Russland utviser 23 britiske diplomater
Det russiske utenriksdepartementet har gitt beskjed om at 23 britiske diplomater må forlate Russland. Russerne svarer dermed med samme styrke som britene i de diplomatiske etterdønningene av giftforsøket på eks-spionen Sergej Skripal og hans datter.
Les mer om Russland og Sergej Skripal.
Bokhandlere gjemmer Juritzen-bok i butikkhyllene
På omslagene til Arve Juritzen sine årlige påskekrim-bøker er det i år en kylling som er korsfestet. – Jeg mener at dette her er helt klart et blasfemisk cover, sier kommentator i Norge i dag.
NASA med bønn om mystisk lysfenomen - hobbyfotograf løste gåten
NASA ba om hjelp til å finne ut hva lysfenomenet «Steve var for noe. Det fikk de av hobbyfotografen Notanee Bourassa.
Les mer om Notanee Bourassa og Steve.
Savnet bestemor - nå har de laget sosiale medier-app for eldre
- Mange kjenner på sosial isolasjon fordi de ikke har smarttelefon, sier gründerne bak den nye appen Kama.
Les mer om Kama.
Gressvik-mann tok curlingsølv i Paralympics
Det ble norsk sølv i curling i Paralympics lørdag. Kina vant finalen 6-5. Skip Rune Lorentzen sikret 5-5 med siste stein i siste ordinære omgang. Dermed måtte lagene ut i en ekstraomgang der kineserne var best. Det ble en jevn kamp.
Fjøs totaltskadd og flere storfe har mistet livet etter brann
Like før klokken halv fire i natt fikk politiet melding om at et fjøs i Mosjøen sto i fyr. Naboer er evakuerte. Natt til lørdag brøt det ut en brann i et fjøs på en gård like sør for Mosjøen. Politiet frykter at brannen har tatt 50 storfeliv.
Les mer om Mosjøen.
Pollensesongen i gang - senere enn på flere år
Allerede til helgen kan enkelte pollenallergikere føle på kroppen at våren er i anmarsj. Pollensesongen er snart i gang i Sør-Norge.
Les mer om Sør-Norge.
Variert langrennsdag i Paralympics: Birgit Skarstein og Vilde Nilsen utenfor pallen
Slik gikk det i natt. Vilde Nilsen sikret norsk femteplass, mens det ble sjuendeplasser på Eirik Bye, Håkon Olsrud og Birgit Skarstein i lørdagens mange langrennsløp i Paralympics.
Pedersen femtemann i Para-slalåm
Jesper Pedersen klarte ikke å følge opp gullet fra storslalåm. Han ble nummer fem i lørdagens Paralympics-slalåm for sittende. Dino Sokolovic (Kroatia) vant. Pedersen var 2,47 sekunder unna en ny førsteplass.
Avslår frieriene, hyller fansen: – Ikke artig å holde på uten dem
FALUN (NRK): Johannes Høsflot Klæbo ba pent om å få bruke litt tid på fansen før media fikk sitt etter fredagens sprintseier. Men frieriene avslår han med et smil.
Legen trodde at kvinnen (24) innbilte seg magesmertene - et røntgenbilde avslørte den grusomme årsaken
Georgia McLennan (24) hadde hodepine og sterke smerter i hele kroppen, men legen hennes kunne ikke å finne ut hvorfor. En PET-scan viste hva som egentlig var galt.
- Real Madrid har satt i gang operasjon for å hente Neymar
Operasjon «NeyMadrid» er i gang. Real Madrid-spillere har begynt å flørte med en Neymar-overgang til den spanske hovedstaden. Se skaden som sendte Neymar ut på båre i Sportsnyhetene i videovinduet!
Frykter at 50 storfe er døde etter fjøsbrann
Like før klokken halv fire i natt fikk politiet melding om at et fjøs i Mosjøen sto i fyr. Naboer er evakuerte.
Les mer om Mosjøen.
Theranos-skandalen: De ni løgnene som felte Silicon Valleys «wondergirl
Hun ble hyllet som «den nye Steve Jobs og Silicon valleys kommende stjerne. Her er de ni løgnene som felte Elizabeth Holmes.
Les mer om Silicon.
På jakt etter fine strender? Her får du noen av våre favoritter
Vi har jaktet på fine strender verden rundt og har funnet dem.
Russland utviser 23 britiske diplomater
Russerne utviser 23 britiske diplomater og stanser aktivitetene til British Council, opplyser landets utenriksdepartement.
Les mer om British Council.
23-åring tiltalt for å ha drept kvinne (48) med lampefot
23-åringen skal ha utsatt den 48 år gamle kvinnen han bodde hos for massiv vold med en lampefot og laptop i fjor vår. Nå er han tiltalt for drap.
Enda mer liv i området: Her skal Randi servere rause retter
Hun gleder seg nok, det er ikke lenge til Randi åpner nytt spisested i det historiske bygget.
Les mer om Randi.
NSB setter opp flere tusen ekstra seter til påske
NSB setter inn alt av tilgjengelig materiell for å få folk trygt til og fra påskefjellet. Påsken er høytid for lange reiser, og dermed er det også behov for ekstra plasser på togene til Bergen, Oslo, Trondheim, Røros og Bodø.
Les mer om Bergen, Bodø, Oslo og Trondheim.
Birken - Birkebeinerrennet: Passering 28 av 54 km - Kvarstad
Vel 28 av 54 kilometer er unnagjort i lørdagens langløp i Visma Ski Classics, Birkebeinerrennet.
Knuste inventar i fylla
En mann i 20-årene sitter i arresten i Bodø, sannsynligvis med fylleangst.
Les mer om Bodø.
– Mistillit er mistillit
Lederen av Aust-Agder Ap, Jon Rolf Næss, mener justisminister Sylvi Listhaug ikke kan fortsette i regjeringen hvis hun bytter departement, slik Sp åpner for. – Mistillit er mistillit, enten er du skikka eller så er du ikke, sier Næss
Vil redusere behovet for deponi
Selskapa som står bak planane om eit nasjonalt resirkuleringsanlegg på Raudsand i Nesset, ønskjer også å etablere eit forskings- og kompetansesenter i kommunen. Ny forsking skal redusere behovet for deponi og auke gjenvinningsgraden på avfall, seier Ulrik Sverdrup Molton i Nesset Næringsforum. To selskap i Veidekke-konsernet, to selskap i Bergmesteren-gruppa, Langseth AS og Nesset Næringsforum skal eige selskapet.
Rihanna-kritikk kostet Snapchat seks milliarder kroner
Nok et angrep fra kjendisverden ble dyrt for Snapchat.
Les mer om Snapchat.
Theranos-skandalen: De ni løgnene som felte Silicon Valleys «wondergirl
Hun ble hyllet som «den nye Steve Jobs og Silicon valleys kommende stjerne. Her er de ni løgnene som felte Elizabeth Holmes.
Les mer om Silicon.
Alle må få smake på «fruktfatet
Hvordan skal alle få smake på innholdet av fruktfatet på Norefjell?
Les mer om Norefjell.
Her har Andreas sittet og passet på i 12 timer
– Jeg har vært nødt å jage vekk rundt et dusin mennesker som var veldig higen på å ta en selfie fra scenen, forteller vekteren Andreas.
Grenseulv fra Finnskogen vandret helt ned til Skåne
åsnes: En hannulv har i vinter gått helt fra Juvberget på Finnskogen til Skåne.
Les mer om Finnskogen, Juvberget og Skåne.
Nå skal håndballsesongen avgjøres: Vi streamer KIL - Grue!
KONGSVINGER: Håndballsesongen kan avgjøres på søndag. Da kan det avgjøres om KIL rykker opp, eller om Grue vender det til sin favør. Og denne kampen, den kommer vi til å streame.
Les mer om Grue og KIL.
Tapte finaledrama i paracurling
Sarpingene Jostein Stordahl, Rune Lorentsen og Rikke Iversen tok sølv i paracurling i Paralympics. Norge tapte 5-6 etter ekstraomganger i en høydramatisk finale mot Kina.