17. Mars 2018 14.00-14.59

Her er de dyreste boligene i fylket akkurat nå: En av dem er del av et leilighetsprosjekt

Pris opptil 7.090.000 kroner. - Over 150 personer har vært i kontakt, sier megler Inger Alette Eira om leilighetsprosjekt.
Les mer om Inger Alette Eira.

Svarer på blomsteraksjonen: Har samlet inn over 800.000 kroner til Leger Uten Grenser

En innsamlingsaksjon på Facebook har blitt startet som en reaksjon på Sylvi Listhaugs støtteaksjon. Aksjonen har til nå samlet inn over 800.000 kroner som er ment å gå til Leger Uten Grenser.
Trine Skei Grande om Listhaug-bråket: – Vet ikke hva det ender med
Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun har tillit til at statsminister Erna Solberg (H) finner en god løsning på Listhaug-rabalderet.
– Et barn til ville kaste oss ut i dypeste fattigdom
MOSKVA (NRK.NO): – Det å bo i russiske storbyer eller ute i distriktet er som å bo i to forskjellige land. Det sier den ene av to familier som NRK har besøkt rett før presidentvalget i Russland i morgen. Familiene kommer ikke til å stemme på samme kandidat.
Les mer om NRK og Russland.

Over 14.000 nye medlemmer på 10 år

Ingen kirkesamfunn i Norge vokser raskere enn de ortodokse. Men vil de overleve? Image-text: KORSANG: Ungdomskoret fremfører flere sanger på slutten av messen. Kvinnene og mennene står på hver sin rad. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Les mer om Norge.
Her finner du Birken-resultatene
Magni Smedås fra Dalsbygda gikk inn til en 8. plass i kvinneklassen på tiden 3.20,42. Elverum-jenta Marit Engeseth fulgte imidlertid hakk-i-hæl på plassen bak på 3.20,57. De to ble med det de beste kvinnene av våre lokale utøvere.
16 UiT-studenter ombord - dekket evakuert etter at de fisket opp granat
Ligger i Tromsøysundet. Forsvaret er på vei for å bistå forskningsfartøyet Helmer Hanssen etter at en mulig granat havnet på dekk. Det melder TV2.
Mann fryktet omkommet etter brann
En eldre mann fryktes omkommet i en boligbrann i Søgne i Vest-Agder. Eneboligen er helt utbrent, men brannruinene vil ikke bli gjennomsøkt før mandag.
Les mer om Søgne og Vest-Agder.
Brannfare langs hele vestlandskysten
Brannvesen i flere fylker ber folk være ekstra varsomme når de gjør opp ild ute. Det er svært tørt mange steder, og gressbranner kommer stadig ut av kontroll.
Brannfare langs vestlandskysten
Brannvesenet flere fylker på Vestlandet ber folk være ekstra varsomme når de gjør opp ild ute. Det er svært tørt mange steder. Både i Hordaland og Møre og Romsdal meldes det om branner ute av kontroll lørdag.
Støre - kynisk og slem?
Er det slemt av en skandalisert Ap-leder å ikke klare å tilgi en kvinnelig politiker som åtte ganger har bedt om unnskyldning i stortingssalen?
Les mer om Ap-leder.
Brann i uthus
Brannvesenet har kontroll på en brann i et uthus på Flesberg. Ifølge politiet er det ingen personskade. Det er uklart hva årsaken til brannen er.
Les mer om Flesberg.
Widerøe-fly nødlandet
Et Widerøe-fly har nødlandet på Røssvoll i Mo i Rana, melder Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS), til Avisa Nordland - Det var røyk i kabinen, men de kom seg ned, sier redningsleder Lars Nedrevåg i HRS. Aksjonen er nå avsluttet fra HRS sin side
Grasbrann ute av kontroll på Giske
Naudetatane har rykt ut til Synnes i Giske kommune etter meldingar om ein grasbrann som er ute av kontroll.
Les mer om Giske.
Støttar ikkje mistillit
Randi Walderhaug Frisvoll, nyvald KrF-leiar, støttar ikkje mistillit mot Listhaug. Ho seier til NRK at ho aksepterer unnskyldninga frå Listhaug. – Eg ventar også at ho tar inn over seg reaksjonane som har kome og at ho kan fronte eit varmare menneskesyn, seier Frisvoll
Les mer om Frisvoll, KrF-leiar, Listhaug og NRK.
Fleire grasbrannar ute av kontroll
– Det er mykje å gjera i dag, konstaterer operatør ved 110-sentralen. Brannvesenet ber folk vera forsiktige med bålbrenning.
Brannvesenet advarer: – Folk må være varsomme
Etter flere branntilløp lørdag går 110-sentralen ut med en klar melding til hordalendingene.
Offensiv Vetle Thyli: – Neste år skal jeg være med helt inn
Vetle Thyli sikret seg sesongbeste i Ski Classics i sitt viktigste renn. Nå lover raufossingen at han skal henge være med de aller beste neste år.
Slik ser det ut når Noctis dukker opp i Tekken 7
Final Fantasy-prinsen ankommer det populære slåssespillet tidlig neste uke.
Les mer om Tekken.
Russland: – Det bør ikke forbause Norge at vi vil beskytte landet vårt
Russland slår hardt tilbake mot Etteretningstjenestens trusselvurdering. Samtidig beskrives atmosfæren mellom nabolandene som giftig.
Les mer om Norge.
Fossum-jentene sikret 4. plass for Norge
To Fossum-jenter på det norske stafettlaget i skiskyting som ble nummer fire i Holmenkollen.
Les mer om Holmenkollen og Norge.
Pasient evakuert fra norsk tråler i Barentshavet
Det pågår nå en aksjon for å hente en pasient fra en tråler i Barentshavet. En Sea King er på vei fra Vardø og får støtte av et Orion-fly fra Andøya. Det er utfordrende vær i området. Hovedredningssentralen i Nord-Norge koordinerer aksjonen.
Haver-Løseth på fjerdeplass
Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.
Les mer om Mikaela Shiffrin, Sverige og Åre.
Statens vegvesens behandling av forslag om alternative vegløsninger - svar til Ivar Andersen
I en kronikk i DT 12. mars 2018 skriver Ivar Andersen følgende: «Inntrykket som har festet seg er at Statens vegvesen og Jernbanedirektoratet ikke har vist vilje til å ta imot ideer fra innbyggerne og videreforedle dem.» Tatt på alvor I
– Et barn til ville kaste oss ut i dypeste fattigdom
MOSKVA (NRK.NO): – Det å bo i russiske storbyer eller ute i distriktet er som å bo i to forskjellige land. Det sier den ene av to familier som NRK har besøkt rett før presidentvalget i Russland i morgen. Familiene kommer ikke til å stemme på samme kandidat.
Les mer om NRK og Russland.
Skal lede oppvekst-satsing
Cecilie Knibe Kroglund fra Lillesand skal lede Arbeiderpartiets nye oppvekstutvalg. Det offentliggjorde Jonas Gahr Støre på stiftelsesmøtet for Agder Arbeiderparti. Ap-lederen ønsker en stor gjennomgang av dagens politikk på dette feltet.
Direkte: Klæbo går for verdenscupseieren nå
Følg rennet direkte her.
Minst seks barn druknet da båt kantret utenfor gresk øy
Minst seks barn og ti voksne er funnet omkommet i sjøen sør for den greske øya Samos i Egeerhavet. To eller tre personer er fortsatt savnet.
Les mer om Egeerhavet.
Sønderknust Olsbu: - Det skal ikke skje
HOLMENKOLLEN (VG) Marte Olsbu (27) klarte ikke å holde tårene tilbake etter at hun sprakk på første skyting og ødela for Norge på stafetten.
Les mer om Norge.
UFC-analyse: Tungvektstjernens bekmørke side
Fabricio Werdum (40) er en av UFCs beste tungvektere, men bærer på en mørk side. Han er MMA-ambassadør til den tsjetsjenske diktatoren Ramzan Kadyrov. I London i kveld skal Werdum gå hovedkamp mot russeren Alexander Volkov (29).
Direkte: Klæbo går for verdenscupseieren nå
Følg rennet direkte her.
Fire fryktes omkommet i snøskred i Sveits
En skiløper er funnet omkommet og tre andre er savnet etter at det gikk et skred ved skisportstedet Vallon d'Arbi i Sveits. Snøskredet gikk fredag, og i løpet av natten ble en av de savnede funnet død, opplyser politiet i kantonen Valais.
Les mer om Vallon.
- For hyppig vask kan gi eksem
Nei, du trenger ikke bruke såpe hver gang du dusjer. «Vask hendene før du spiser», «husk å vaske hendene etter at du har vært på do», «har du vasket hendene?». Alle har hørt disse setningene i oppveksten, og det er ikke uten grunn.
Protestaksjon samler inn over 600.000
Hun hadde håpet på 100.000 da hun startet innsamlingsaksjon til Leger Uten Grenser, som protest mot Sylvi Listhaugs blomsterhyllest.
Les mer om Leger Uten Grenser.
Støre: - Ja, vi vil akseptere Listhaug i en annen statsrådspost
Om statsministeren velger å flytte Sylvi Listhaug til et annet departement før tirsdag, er det ikke grunnlag for mistilliten, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.
Les mer om Listhaug og Sylvi Listhaug.
Minst seks barn druknet da båt kantret utenfor gresk øy
Minst seks barn og ti voksne er funnet omkommet i sjøen sør for den greske øya Samos i Egeerhavet. To eller tre personer er fortsatt savnet. Båten fraktet migranter og flyktninger og var på vei fra Tyrkia til Hellas, opplyser gresk politi.
Les mer om Egeerhavet og Tyrkia.
Sliter du med budskapet? Ta Twitter-testen!
Hvis ikke du er sikker på hva budskapet i talen din er, kan du være helt sikker på at ingen andre oppfatter det heller. Å ha et tydelig budskap er det viktigste for å gjøre talen din enkel å forstå.
Eirik Søfteland (29) har byttet artistnavn
Fem år etter han først ble kjent for det norske folk, er Århundrets stemme-aktuelle Eirik Søfteland snart klar med sitt debutalbum. Men det gis ut under et annet navn: Sipher.
Les mer om Eirik Søfteland.
Haver-Løseth på fjerde
Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.
Les mer om Mikaela Shiffrin, Sverige og Åre.
Ny brann ute av kontroll
110-sentralen melder om ein ny lyngbrann som er ute av kontroll. No er det ved Kleivaneset i Herøy kommune det brenn. Brannvesenet er på veg.
Les mer om Herøy og Kleivaneset.
Norgesgruppen-topp: – Kommer nye nettsteg i 2018
Norgesgruppens toppsjef sier at netthandel har blitt en satsing i alle kjedene, til tross for at ikke alle kjedene har netthandel enda.
Syv minutter fra sentrum ligger dette vinterparadiset
– I Nordmarka er det sånn «unna vei, her kommer jeg. Men her går alle bare og nyter, sier Ole Kristian Aarnes.
Tronsmoen har brutt Birken
Birken-legenden Gunnar Tronsmoen (88) fra Alvdal måtte bryte Birken på Skramstadsetra. - På det iskalde føret var skiene som sandpapir. Det var umulig å stake videre, sier Tronsmmeo.
Valdres FK - Redalen kl.15.50: Cupthriller live på OA-TV
I dag starter veien til Ullevaal for våre lokale fotballag. Valdres FK møter Redalen i Valdres storhall i 1. kvalifiserende runde. Lokaloppgjøret sendes live på OA-TV.
Les mer om Redalen og Ullevaal.
Valdres - Redalen
Les mer om Redalen.
Surrogatidebatten: – Vi bør også kunne spørre om egne barn er en overordnet menneskerett
– Surrogati setter rike nordmenns behov foran hensynet til fattige kvinner i andre land. Derfor bør det stoppes.
Søstrene skal konkurrere på TV om å vinne drømmehytte: – Det var fryktelig slitsomt!
Fra 2. april kan du følge søstrene Martine (27) og Helene (24) Kongtorp fra Setskog i TV2-programmet «Sommerhytta. – Jeg får angst av å tenke på det, sier Helene med et smil.
Les mer om Helene, Martine og Setskog.
Byfjordtunnelen åpnet igjen etter istapper
Både Mastrafjordtunnelen og Byfjordtunnelen mellom Rennesøy til Stavanger måtte stenge i en kort periode på grunn av istapper. Begge er åpne igjen.
Østberg nekter å tro hun kan slå Weng: – Det blir en fin opptur for Heidi
FALUN (NRK): Mens Ingvild Flugstad Østberg viser strålende form, er Heidi Weng i fritt fall. Søndag blir det en thrilleravslutning i verdenscupen.
Les mer om Heidi Weng, Heidi og Weng.
Hver dag blir reisende med ugyldige pass avvist på Gardermoen
Har du meldt passet ditt savnet, kan du ikke bruke det igjen.
Les mer om Gardermoen.
Minst seks barn druknet da båt kantret utenfor gresk øy
Minst seks barn og ti voksne er funnet omkommet i sjøen sør for den greske øya Samos i Egeerhavet. To eller tre personer er fortsatt savnet.
Les mer om Egeerhavet.
Underskriftskampanje MOT mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug har fått tusenvis av underskrifter på kort tid
Resett er gjort kjent med at det pågår en underskriftskampanje til støtte for Sylvi Listhaug og mot mistillitsforslaget mot henne. Initiativtaker er en privatperson i Dyrvik på Frøya.
Les mer om Dyrvik, Frøya og Sylvi Listhaug.
Oslo-politiet leter etter tre jenter
Jentene som er åtte år gamle, er sist sett på Torshov. Saken blir oppdatert. - Vi søker etter tre savnede åtte år gamle jenter, som sist er sett i området Torshov, skriver politiet på Twitter ved 14-tiden.
Les mer om Torshov og Twitter.
Frisvoll overtar som KrF-leder i Møre og Romsdal
Randi Walderhaug Frisvoll (51) fra Haram på Sunnmøre ble lørdag valgt til ny fylkesleder i Møre og Romsdal KrF. Frisvoll ble valgt ved akklamasjon, melder Sunnmørsposten.
Vil ikke lytte til folks mening om storfylke i nord
Diskusjonen om sammenslåingen av Troms og Finnmark har feil fokus, sier statsminister Erna Solberg. Hun sier hun skjønner engasjementet i Finnmark, men lite tyder på at hun vil høre på resultatet av en folkeavstemning.
Les mer om Erna Solberg og Finnmark.
Nå kan du snart søke i disse dokumentene - fra din egen sofa
Denne uka ble 300 hyllemeter med dokumenter hentet - skal digitaliseres i Danmark. Denne uka ble hele byggeskasarkivet til Molde kommune hentet.
Les mer om Danmark og Molde.
Vil bygge Ski-boliger for to milliarder kroner
Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom har hamstret eiendommer i Ski i Akershus og har planene klare for bygging av 350 leiligheter
Putin vurderte å bli taxisjåfør: - Jeg tuller ikke
Videre avslører Vladimir Putin at han pleide å gå til sengs med en pumpehagle og at han beordret nedskyting av et passasjerfly. På søndag er det presidentvalg i Russland, og president Vladimir Putin vil etter all sannsynlighet bli gjenvalgt.
Les mer om Russland og Vladimir Putin.
Valdres FK - Redalen kl.15.50: Cupthriller live på OA-TV
I dag starter veien til Ullevaal for våre lokale fotballag. Valdres FK møter Redalen i Valdres storhall i 1. kvalifiserende runde. Lokaloppgjøret sendes live på OA-TV. Valdres FK og Redalen møttes også i fjorårets seriespill i 3. divisjon.
Les mer om Redalen og Ullevaal.
Ingebjørg (52) spiller sju roller i sin siste sesong
Etter 24 år på den Norske Opera er Ingebjørg Kosmo fra Fauske i gang med forberedelsene til sin siste sesong som operasanger.
Sjekk alt du kan bruke eggedeleren til!
Eggedeleren er det perfekte kjøkkenredskapet!
Tror Weng blir for sterk
FALUN (NRK): Mens Ingvild Flugstad Østberg viser strålende form, er Heidi Weng i fritt fall. Søndag blir det en thrilleravslutning i verdenscupen.
Les mer om Heidi Weng.
Elbusser utsatt
De første elbussene i Drammen skulle vært på plass allerede i fjor høst. Etter flere utsettelser er det nå helt i det blå når de kommer, skriver Dagsavisen Fremtiden. På ruta mellom Drammen og Mjøndalen skulle det for lengst ha vært elbusser.
Haver-Løseth på fjerdeplass
Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.
Les mer om Mikaela Shiffrin, Sverige og Åre.
Norgesgruppen-topp: – Kommer nye nettsteg i 2018
Norgesgruppens toppsjef sier at netthandel har blitt en satsing i alle kjedene, til tross for at ikke alle kjedene har netthandel enda.
Ous imponerte over fjellet
LILLEHAMMER: Amalie Ous lot seg overraske over eget løp, etter noe som kjentes som en tung tur over fjellet.
Byfjordtunnelen stengt pga istapper
Byfjordtunnelen mellom Rennesøy til Stavanger er stengt på grunn av istapper.
Les mer om Rennesøy og Stavanger.
Olsbu sprakk på siste etappe da Norges mistet pallplassen
Norges ankerkvinne Marte Olsbu havnet i strafferunden og måtte se pallplassen glippe på lørdagens verdenscupstafett i skiskyting. Frankrike vant ganske klart.
Les mer om Marte Olsbu.
MIT: - Vi skal lage verdens første fusjonskraftverk
Vil gi oss fusjonskraft med ståltape innen 15 år.
Lagstøtte etter Olsbu-sprekk: – Hun er ingen syndebukk
HOLMENKOLLEN (VG) Etter fire strake stafettap mot Sverige fikk Norge endelig revansje hjemme i Holmenkollen. Men da Marte Olsbu sprakk på liggende glapp pallplassen igjen.
Olsbu sprakk på siste etappe da Norges mistet pallplassen
Norges ankerkvinne Marte Olsbu havnet i strafferunden og måtte se pallplassen glippe på lørdagens verdenscupstafett i skiskyting. Frankrike vant ganske klart.
Les mer om Marte Olsbu.
Gratis krefttest til alle som stemmer. Kreml bruker mange nye triks for å få flere russere til å velge Putin.
MOSKVA (Aftenposten): «Sjekk om du har brystkreft eller prostatakraft. Putins valgsjefer går nye veier for å lokke russere til valgurnene.
Les mer om Putin.
En kirkeasylaktivists bekjennelser
Som leder og pastor for en bedehusforsamling har jeg over fire år bidratt i to ulike kirkeasyl.
Bil kjørte ut
Lavangen: Utforkjøring ved Hesjevik. En bil er gått rundt. Nødetatene er på vei til stedet. Sjåfør mener seg uskadet jfr vitner på stedet, melder Troms politidistrikt ved 12.30-tiden lørdag-
Les mer om Hesjevik.
Oslbu sprakk på siste etappe da Norges mistet pallplassen
Norges ankerkvinne Marte Olsbu havnet i strafferunden og måtte se pallplassen glippe på lørdagens verdenscupstafett i skiskyting. Frankrike vant ganske klart.
Les mer om Marte Olsbu.
George K. Gooding: Koblingen mellom Utøya-filmen og Listhaugs Facebook-utspill kom først fra en kommunikasjonsrådgiver i Ap på Twitter, deretter fulgte mange etter. Det viser en gj
mar 17, 2018 @ 1:49 pm Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss. The following two tabs change content below.
Les mer om Resett, Takk, Twitter og Utøya-filmen.
De første moderne menneskene var mer kulturelt avanserte enn vi tidligere trodde
Oppdagelse Nye funn vekker stor oppsikt. Nye arkeologiske funn i Olorgesailie i Kenya tyder på at Homo sapiens benyttet seg av avanserte verktøy og store sosiale nettverk for 300.000 år siden.
Les mer om Homo, Kenya og Olorgesailie.
Samler inn penger som reaksjon på Listhaug-blomstene: - Mange kjenner på et behov for dette
På bare et halvt døgn er det samlet inn over 600.000 kroner til en motaksjon mot blomsterhilsenene Sylvi Listhaug mottok fredag. En kronerulling på Facebook har fått stort engasjement lørdag.
Norges pallplass glapp i Kollen
Norges ankerkvinne havnet i strafferunden på lørdagens verdenscupstafett i skiskyting i Holmenkollen.
Les mer om Holmenkollen og Kollen.
Samler inn penger som reaksjon på Listhaug-blomstene: – Mange kjenner på et behov for dette
På under et døgn er det samlet inn over 850.000 kroner til en motaksjon mot blomsterhilsenene Sylvi Listhaug mottok fredag.
Kunsten å vokse – nå starter galleriet med franchise-utsalg
Enorme dyrefotografier løftet omsetningen i Galleri Fineart i Oslo til nær 80 millioner kroner i 2017. Nå vil Fineart-sjef Rolf Stavnem erobre resten av landet med franchise-gallerier i alle storbyene.
Ni overraskende bra budsjettpropper
Synkende priser gjør at man i dag kan få helt ok trådløse propper for rundt en tusenlapp.
Listhaugs statssekretær taus om kritikken
Mens Venstre-leder Trine Skei Grande «teller dager, vil ikke Sveinung Rotevatn svare på hvordan han stiller seg til Stortingets kritikk av sin egen sjef.
Les mer om Sveinung Rotevatn.
Kvinne mistenkt for promillekjøring
Politiet i Halden har anmeldt en kvinnelig sjåfør mistenkt for promillekjøring i sentrum lørdag formiddag. Førerkortet hennes ble beslaglagt, melder politiet på Twitter.
Les mer om Halden og Twitter.
Gjenstander i veien på E18
På E18 ved Foksrød i Sandefjord skal det ligge noen gjenstander i veien, i nordgående retning. Dette er trafikkfarlig og politiet er på vei, opplyser de på Twitter.
Les mer om E18, Foksrød, Sandefjord og Twitter.
Olsbu endte på fjerde
– Jeg føler jeg har skuffet de som har møtt opp. Det er trist, sier Marte Olsbu etter skiskytterstafetten i Holmenkollen. Norge var lenge med i medaljekampen, men Froland-jenta klarte ikke å beregne vinden og skjøt dårlig. Norge endte på 4.-plass.
Lorentzen med 4.-plass på 500 meter
Håvard Holmefjord Lorentzen gikk bare inn til fjerdeplass på 500 meter i verdenscupfinalen på skøyter lørdag.
Tron ungdomssenter søker bestyrer
– Bør være allsidig, og glad i friluftsliv og unge – og kristen, sier Hans Erik Eidsvåg, styreleder i Foreningen Tron ungdomssenter.
Les mer om Foreningen Tron.
Over til Equinor
Les mer om Equinor.
Vann- og avløpsarbeid i Solvang-området får konsekvenser
Den siste tiden har vannledningen som går mellom det gamle og det nye bygget på Solvang skole sprukket sju ganger. Nå har kommunen startet på gravearbeidet, som kommer til å påvirke både elever, lærere og biltrafikken de neste ukene.
Les mer om Solvang og Solvang-området.