19. Mars 2018 09.00-09.59

Statens egen vurdering: Sjansen er stor for at Norge blir dømt for ulovlig diskriminering av menn

Norge anklages for å diskriminere menn. Likestillingsministeren avviser blankt anklagene. Men internt er ikke tonen like skråsikker.
Les mer om Norge.

Rykket ut til brann i komfyr

Rykket ut til brann i komfyr
Pant på vedovner betales av piggdekkavgift
Stavanger innfører pant på vedovner og bruker deler av piggdekkavgiften til å finansiere den. Fra Bergen og Oslo meldes det om god effekt av ordningen.
Les mer om Oslo.
Planlegger drap av løshunder før fotball-VM(pluss)
Folkesak i Russland: Stopp dyredrapene
Les mer om Russland.
Kristin Clemet om Listhaug: «Alle andre ville jo bedt om å bli flyttet eller gå av
Tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet fastslår at Sylvi Listhaug (Frp) fremstår som splittende og at justisministeren selv bør vurdere sin post.
Les mer om Listhaug og Sylvi Listhaug.
TV-programleder Ant McPartlin i varetekt etter bilkrasj
«Britain s Got Talent-kjendis Ant McPartlin (42) skal ha strøket på blåsetesten, og en tre år gammel jente ble kjørt til sykehus etter ulykken.
Widerøe kutter i Nordland: - Vi er bekymret for framtiden
Widerøe kutter 44 ukentlige flybevegelser i Lofoten og Vesterålen, skriver selskapet i en pressemelding mandag.
Les mer om Lofoten, Nordland og Vesterålen.
Til Norge for å pleie bryn og vipper
ØKSNES: 27 år gamle Martyna Donèlenè fra Litauen er blitt svært populær for alle i Vesterålen som trenger å fikse øyebryn og vipper. - Jeg er fra Litauen og elsker landet mitt.
Les mer om Litauen og Vesterålen.
Viken kan bli større - tre nabokommuner vil bli med
De tre kommunene Lunner, Jevnaker og Sør-Odal ønsker å bli del av Viken fylkeskommune når den nye regionreformen trer i kraft fra 2020, melder Østfold fylkeskommune.
Widerøe kutter i Lofoten og Vesterålen
Selskapet kutter 44 flybevegelser i regionen. - Widerøe ser seg dessverre nødt til å legge om produksjonen i Lofoten for å tilpasse oss dagens rammebetingelser og markedsutvikling.
Les mer om Lofoten og Vesterålen.
Skedfare i nord
Over store deler av landet er det betydelig snøskredfare. Mye nysnø i kombinasjon med vind gjør at skredfaren er på nivå fire - altså stor, ifølge Norges Vassdrags- og Energidirektorats (NVE) varslingstjeneste varsom.no.
Widerøe kutter i nord
- Vi er bekymret for fremtiden til kortbanenettet, sier Widerøe-direktøren. Widerøe kutter 44 ukentlige flybevegelser i Lofoten og Vesterålen, melder selskapet mandag morgen.
Her danser han jazz for første gang: - Jeg er løs i underlivet
Tor Sellevold Solbakken gjør ting han ikke kan for å bli kjent med Harstad i HTs nye serie Tor i Nord. Harstad Tidendes ferske reporter Tor Sellevold Solbakken er nyankommet i Harstad.
Øvelse i Mandal
Øvelse i Mandal
Les mer om Mandal.
Widerøe kutter 44 flyruter
Widerøe kutter 44 ukentlige flybevegelser i Lofoten og Vesterålen. Det skriver selskapet i ei pressemelding. Administrerende direktør i Widerøe AS, Stein Nilsen sier at Widerøe ser seg nødt til å legge om produksjonen i Lofoten for å tilpasse oss dagens rammebetingelser og markedsutvikling. – I tillegg kuttes de fleste kommersielle kortbaneflyginger mellom Lofoten og Tromsø.
Får milliontilskot til vedlikehald
Møre og Romsdal fylkeskommune deler ut ein million kroner i tilskot til sju verneverdige fartøy. Tilskotet, som er eit samarbeid med Riksantikvaren, skal gå til istandsetting og vedlikehaldstiltak. – Desse fartøya har ein viktig kulturhistorisk verdi for fylket vårt. Vi har valt fartøy som allereie er verna, og som har eit godt støtteapparat ikring seg. Samstundes er det viktig at tiltaka er realistiske og gjennomførbare, seier Marit Nerås Krogsæter, leiar i kultur- og folkehelseutvalet.
Les mer om Riksantikvaren og Romsdal.
Ber moderpartiet frede regjeringa
Fylkesleiar i KrfU, Henning Holsvik, meiner landsstyret i Krf må frede regjeringa, og stemme nei til mistillitsforslaget mot Listhaug. I dag klokka 12 møtes landsstyret for å diskturere saka. Stridens kjerne er Sylvi Listhaug sitt Facebook-innlegg, der ho anklaga Ap for å sette terroristar sine retter over nasjonen sin tryggleik. Holsvik meiner dette ikkje er alvorleg nok til å felle ei regjering.
Widerøe kutter kraftig i rutetilbudet i Lofoten: Skylder på avgifter og anbudssystem
Flyselskapet Widerøe mener færre ruter på anbud og en rekke flyavgifter gjør det umulig å fortsette å drive alle rutene. Nå kutter de kraftig i tilbudet i Lofoten og Vesterålen.
Les mer om Lofoten og Vesterålen.
Nå blir værvarselet for Norge mye bedre
Meteorologisk institutt og NRK tar i dag i bruk private værobservasjoner for å gi mer treffsikre temperaturvarsler på Yr.
Les mer om NRK og Norge.
Gunn fra Mosjøen har fått bilen herpet flere ganger, men nå har hun fått nok: – Før hadde folk folkeskikk
I løpet av noen måneder har Gunn Elisabeth fått antenna på bilen bøyd, fått bakruta knust, og nå sist ble eksospotta sparket av. Men dette er langt fra det eneste som har skjedd.
Les mer om Gunn Elisabeth og Mosjøen.
Elon Musk: – Vi er i en annen liga
Mener besluttsomhet er nøkkelen.
Alf Harald (24) betalte nesten 50.000 kr for et studieår han aldri gikk
Nå kan Alf Harald Brøndbo og tretti andre studenter ved Høyskolen Kristiania ha rett på å få tilbakebetalt deler av studieavgiften.
Vipers-trener slutter etter sesongen
Treneren får jobb i næringslivet.
- Støre skal ikke dirigere hvem som sitter i Solberg-regjeringen
Høyres parlamentariske leder Trond Helleland reagerer kraftig på at Jonas Gahr Støre foreslo å flytte Sylvi Listhaug til et annet departement for å avverge mistillit og en potensiell regjeringskrise.
Franskmann pågrepet for våpensmugling til palestinere
Israel har pågrepet en franskmann ansatt ved det franske konsulatet i Jerusalem og siktet ham for å ha smuglet våpen fra Gazastripen til Vestbredden. Det melder den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet mandag.
Vann er tema i konfirmantenes fasteaksjon på tirsdag
LILLEHAMMER: "Ja, vi elsker dette vannet" er temaet for årets fasteaksjon, som konfirmantene i Den norske kirke deltar i hvert eneste år. Det innebærer at konfirmantene tirsdag 20.
Les mer om Den.
Lærer saksøker Oslo kommune etter å ha blitt overfalt av elev
En lærer har saksøkt Oslo kommune etter at han i 2014 ble overfalt av en elev og fikk livsvarige skader. Mandag starter rettssaken.
Les mer om Oslo.
Risikerer skatt på 150 mill til Norge
Google og Facebook kan rammes av nye regler. Dersom EUs nye regler vedtas denne uken og importeres til Norge, kan Google og Facebook bli nødt til å betale over 150 millioner kroner i norsk digitalskatt.
Les mer om Facebook, Google og Norge.
Vil ikke la opposisjonen styre statsrådkabalen
Statsminister Erna Solberg (H) vingeklippes hvis opposisjonen får bestemme hvem som skal sitte i regjering, mener Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.
Les mer om Trond Helleland.
Sju verneverdige fartøy får til saman éin million
Fylkeskommunen og Riksantikvaren gir til saman éin million kroner til verneverdige fartøy. - Vi er godt nøgde med at vi kan dele ut tilskot til sju fartøy som alle har ein viktig kulturhistorisk verdi for fylket vårt.
Les mer om Riksantikvaren.
Verktøy-tyveri
Noen har stjålet flere verktøy fra en bedrift i Horten i helga. Politiet undersøker stedet.
Les mer om Horten.
Har opplevd stor pågang
Stortingsrepresentant Steinar Reiten (KrF) sier han har fått svært mange henvendelser i forkant av landsstyremøtet som starter klokka 12. KrF skal ta stilling til om partiet skal støtte mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug eller ikke. Reiten som sitter i landsstyret, sier han er blitt kontaktet både av folk utenfor og innenfor partiet. Han vil ikke kommentere hva han kommer til å si under møtet.
Les mer om Sylvi Listhaug.
Yi Gang er ny sentralbanksjef i Kina
Han har utdanning fra USA og ønsker økonomiske reformer. I dag ble han utnevnt som ny sentralbanksjef i Kina.
Les mer om Kina og USA.
Widerøe kutter kraftig i rutetilbudet i Lofoten: Skylder på avgifter og anbudssystem
Flyselskapet Widerøe mener færre ruter på anbud og en rekke flyavgifter gjør det umulig å fortsette å drive alle rutene. Nå kutter de kraftig i tilbudet i Loften og Vesterålen.
Les mer om Lofoten, Loften og Vesterålen.
Forsinkelser på Bybanen
En vogn har fått problemer i Fantofttunnelen.
Les mer om Bybanen og Fantofttunnelen.
Gjemte seg da mann brøt seg inn i huset
Like etter klokken halv tolv søndag fikk politiet melding fra en bekymret huseier som hørte at noen var på vei inn i huset.
Nå blir værvarselet for Norge mye bedre
Meteorologisk institutt og NRK tar i dag i bruk private værobservasjoner for å gi mer treffsikre temperaturvarsler på Yr.
Les mer om NRK og Norge.
Nå lønner harryturen seg enda mer!
Å handle i Sverige har blitt 5–6 prosent billigere siden jul. Økonomer slår fast at nå blir det billigere å harryhandle.
Les mer om Sverige.
Altmuligtelefonen
PÅ SKRIVEBORDET: De er ikke de første ute med modulære telefoner, men Motorola er kanskje inne på noe som fungerer.
Les mer om Motorola.
Sporveien tjente 133 millioner i fjor
Nok et godt år for Sporveien-konsernet som blant annet drifter trikken og T-banen i Oslo.
Billigere å harryhandle i Sverige
NTB): En svakere svensk krone betyr at nordmenn som handler på andre siden av grensen får mer igjen for pengene. - Det er 5-6 prosent rabatt på valutakursen s
Les mer om Sverige.
50 år med postnummer
Postnummeret fylte 50 år 18. mars. Fra 1968 har dette vært et av Norges viktigste nummer. I en pressemelding skriver posten av innføringen av postnummer var en av de første milepælene på vei mot dagens digitale samfunn.
Nå er det mye å spare på harryturen
Å handle i Sverige har blitt 5-6 prosent billigere siden jul. Økonomer slår fast at nå blir det billigere å harryhandle. For et år siden kostet den svenske kronen rundt 96 øre.
Les mer om Sverige.
Helleland: - Solberg vingeklippes
Opposisjonen prøver å bestemme hvem som skal sitte i regjering og statsminister Erna Solberg vingeklippes, mener Høyres parlamentariske leder Trond Helleland. - De i opposisjon skal ikke bestemme hvem som sitter i regjering.
Når hjelpebehov blir en handelsvare
En ting er å legge avgjørende vekt på pris ved anbudsutsetting av renovasjonstjenester, slik det daværende Høyre påtvang Oslos innbyggere (jfr. Veirono-skandalen).
Les mer om Høyre.
Gamle Drøbak skole - Musikkens og Frivillighetens hus
Frivilligheten som bruker Gamle Drøbak skole skal få et rehabilitert bygg! Det ligger til grunn at prioriterte grupper skal være musikk, kultur og aktiviteter for eldre og at dagens brukere må få bruke lokalene.
Les mer om Gamle Drøbak.
Tusenvis deler dette skrekk-bildet - men det er bare tull
18 år gammel myte deles i høyt tempo på Facebook. På under et døgn har over 3800 personer delt et bilde som hevdes å være fra en bensinpumpe fra Tyskland, der en HIV-infisert sprøytespiss er festet til selve håndtaket.
Les mer om Facebook og Tyskland.
AVENGERS: INFINITY WAR: Kinobillettene er ute nå!
Sikre deg billetter til årets største superheltfest! 25. april kommer endelig klimakset hele Marvels utvidede univers (10 år) har bygget opp til: Kampen mot superskurken Thanos i «Avengers: Infinity War».
Flere skadd etter front mot front-kollisjon i Oslo
Store materielle skader etter trafikkulykke. Flere personer er skadet, og det er store materielle skader etter at to biler kolliderte front mot front på Ellingsrud i Oslo, skriver Oslo politidistrikt på Twitter. Saken oppdateres.
Les mer om Ellingsrud, Oslo og Twitter.
Baby kom uskadd fra front mot front-kollisjon i Oslo
Store materielle skader etter trafikkulykke.
Les mer om Oslo.
Follobanen kan gå et halvt år uten entreprenør
Follobanen får neppe noen ny entreprenør til erstatning for italienske Condotte på plass før tidligst i mai. Risikoen for en høyere regning stiger
Les mer om Condotte.
Slutter etter sesongen
Kenneth Gabrielsen gir seg som trener i Vipers straks inneværende sesong er omme. Vipers sier i en pressemelding at klubben har forståelse og respekt for at han velger å vektlegge hensynet til sin familie og gi seg.
Kald og overskyet dag
Det blir en grei dag, men litt mer skyer enn i helga. Nordavinden tar seg opp i ettermiddag og da kan det bli litt mindre skyer, ifølge statsmeteorolog Bente Wahl. Lengst i vest kan det komme noe snø. Det blir minusgrader over det hele også i dag.
Les mer om Bente Wahl.
Barnehagesøkningen i Østre Toten: Plutselig er situasjonen snudd litt på hodet
Før ble barn på Kapp tilbudt barnehageplass i Kolbu. Nå er situasjonen blitt en annen i Østre Toten.
Les mer om Kapp, Kolbu og Østre Toten.
Riise skal ha fått over en halv mill. for 71 Grader Nord
Den tidligere fotballproffen, John Arne Riise skal ha fått godt betalt for sin deltakelse i TVNorge-serien 71 grader nord -Norges tøffeste kjendis.
Delte ut null fra stiftelser og tok seg godt betalt - nå er hun avsatt
Advokat Eva Westby er avsatt som leder av to veldedige stiftelser etter at hun i åtte år unnlot å dele ut n krone, men tok seg godt betalt for jobben.
Teaterverdenens øyne rettes mot Oslo denne uken, skriver Ilene Sørbøe.
20. mars er Henrik Ibsens fødselsdag, og det feires med å offentliggjøre vinneren av Den internasjonale Ibsen-prisen for 2018. På få år har prisen, som er finansiert av den norske stat, etablert seg som verdens viktigste teaterpris.
Et nytt sentrum
Norge har to ganger hatt en såkalt «sentrumsregjering». Begge besto av partiene KrF, Venstre og Senterpartiet, og begge ble ledet av en statsminister fra KrF.
Les mer om KrF, Senterpartiet og Venstre.
Borgerlig regjering - Et være eller ikke være
Vil Knut Arild Hareide og KrF lage regjeringskrise på en slik sak som nå idag er oppe til debatt?
Les mer om KrF.
Gabrielsen ferdig som Vipers-trener
Kenneth Gabrielsen gir seg som trener etter sesongen.
Les mer om Vipers-trener.
Høie: - Uklokt å mene noe om kort liggetid
«Ikke politikk»: - Hvor lenge kvinner skal ligge på sykehus etter fødsel, er ikke et politisk spørsmål, sier helseminister Bent Høie (H). Anbefalte saker - Er kortere liggetid for kvinner som har født en villet utvikling fra din side?
Les mer om Bent Høie.
På veg til Oslo for å felle Listhaug
KrF-leder Oluf Maurud har et klart budskap med seg på toget til dagens skjebnemøte for justisminister Sylvi Listhaug. - Vi vil være tydelig i budskapet fra Hedmark til landsstyret, sier leder Oluf Maurud i Hedmark KrF.
Helleland: - Solberg vingeklippes hvis opposisjonen får bestemme
Statsminister Erna Solberg (H) vingeklippes hvis opposisjonen får bestemme hvem som skal sitte i regjering, mener Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.
Les mer om Trond Helleland.
Historikken til Skoklefallprosjektet - Dette er faktisk et initiativ fra en av Nesoddens egne innbyggere
I diskusjonen som foregår omkring det bærekrafts-forankrede utbyggingsprosjektet på Skoklefall, kan det være nyttig å få fram noe om bakgrunnen for prosjektet. Prosjektet er blitt til etter initiativ fra meg.
Drømte om å være Berit Aunli
Anbefalte saker Heidi Linde (45) Forfatter fra Kongsvinger, som har skrevet både barnebøker, radiodramatikk, romaner, TV-serie- og filmmanus.
Alf Harald (24) betalte nesten 50.000 kr for et studieår han aldri gikk
Nå kan Alf Harald Brøndbo og tretti andre studenter ved Høyskolen Kristiania ha rett på å få tilbakebetalt deler av studieavgiften.
Vanskelege køyreforhold
Politiet opplyser at det er dårleg sikt og vanskelege køyreforhold på Fylkesveg 60 ned mot Stranda sentrum. Trafikken blir dirigert forbi ulykkesstaden.
Les mer om Fylkesveg og Stranda.
Gir seg som Vipers-trener
Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.
Les mer om Vipers-trener.
Yi Gang er ny sentralbanksjef i Kina
Han har utdanning fra USA og ønsker økonomiske reformer. I dag ble han utnevnt som ny sentralbanksjef i Kina.
Les mer om Kina og USA.
Gunn har fått bilen herpet flere ganger, men nå har hun fått nok: – Før hadde folk folkeskikk
I løpet av noen måneder har Gunn Elisabeth fått antenna på bilen bøyd, fått bakruta knust, og nå sist ble eksospotta sparket av. Men dette er langt fra det eneste som har skjedd.
Les mer om Gunn Elisabeth.
Venner i alle verdenshjørner
Jeg er blitt en internasjonal hit.
Næringsministeren åpner datasenter i Mo i Rana
Næringsminister, Torbjørn Røe Isaksen, åpner tirsdag nytt datasenter i Mo i Rana.
DNB Markets rokerer - anbefaler åtte aksjer
n aksje ut, n inn.
Derfor er Listhaug-saken så vanskelig for KrF
KrF gikk til valg både på å få Sylvi Listhaug ut av regjering, og på å beholde Erna Solberg som statsminister. Ett av de løftene må de bryte i Stortinget i morgen.
Åfjord idrettshall
Anskaffelsesforskriften Alminnelig kunngjøring av konkurranse Nasjonal kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser Åfjord kommune 964 982 864 Øvre Årnes 7 Åfjord 7170 NO Kontaktperson: Jan Ove Berdahl Telefon:
Les mer om Del I, Nasjonal og Åfjord.
Vogntog fast i Langnesbakken
Det står et vogntog fast i Langnesbakken i Tromsø. Bydrift har stengt av Langnesbakken ved rundkjøringen (i bunnen av bakken). Politiet er på vei til stedet. Image info: STO FAST: Denne traileren har stått fast i Langnesbakken.
Les mer om Langnesbakken og Tromsø.
Fire MDG-ere bytter parti til SV
- Det har vært en ukultur i organisasjoen over tid, sier en av bystyrepolitikerne som melder overgfang.
Gabrielsen gir seg som Vipers-trener
Kenneth Gabrielsen (42) kan bli treneren som bryter Larvik-dominansen, men han fortsetter ikke i Vipers Kristiansand etter sesongen. Det bekrefter klubben i en pressemelding mandag.
Når på døgnet lønner det seg å lade elbilen?
Strømprisene er langt høyere enn på samme tid i fjor, og fjorårets snittpris på strøm var i tillegg 8,6 prosent høyere enn året før. Høye strømpriser gjør at mange lurer på når det lønner seg å lade elbilen.
Vant 3,5 milliarder - men vet det ikke selv
Noen gevinster er rett og slett større enn andre, og sist lørdag var det en helt utrolig pott i Powerball i USA. Gevinsten, som en person fikk alene, var på hele 3,5 milliarder kroner.
Les mer om Powerball og USA.
Melder overgang fra Miljøpartiet De Grønne til SV
- Det har vært en ukultur i organisasjonen over tid. To representanter og to vararepresentanter i Bergen bystyre melder overgang fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) til SV.
Helleland: - Solberg vingeklippes hvis opposisjonen får bestemme
Statsminister Erna Solberg (H) vingeklippes hvis opposisjonen får bestemme hvem som skal sitte i regjering, mener Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.
Les mer om Trond Helleland.
Karine (19) døde da hun ble påkjørt av snøscooter
Politiet etterforsker dødsulykke med snøscooter i Porsanger.
Les mer om Porsanger.
– Solberg vingeklippes
Statsminister Erna Solberg (H) vingeklippes hvis opposisjonen får bestemme hvem som skal sitte i regjering, mener Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.
Les mer om Solberg og Trond Helleland.
Slik satser aksjeekspertene denne uken
Alle deltagerne i DNs porteføljekonkurranse gjør endringer i sine anbefalte aksjer.
Har ikke startet brannundersøkelser
Politiet har så langt ikke startet undersøkelser av brannstedet etter en brann i et fjøs i Mosjøen lørdag hvor 50 storfe døde. – Det må være trygt for mannskapene å gå inn før vi gjør noe, sier politiadvokat Jonas Nerdal i Nordland politidistrikt.
Les mer om Mosjøen og Nordland.
Nordmenns gjeldsvekst bremser
Veksten i nordmmens lånegjeld (K2) var 6,1 prosent i januar, viser nye SSB-tall.
Melder overgang fra Miljøpartiet De Grønne til SV
– Det har vært en ukultur i organisasjonen over tid.
Den nye LSK-heltens far døde i fjor: – Pappa og jeg var mye på Åråsen og jeg husker jeg sa at jeg skulle score der. Det betød mye at jeg innfridde
Som 14-åring skrev Kristoffer Ødemarksbakken (22) skoleprosjekt, hvor spill for LSK i 2017 var en av milepælene. Noen måneder på overtid gikk drømmen i oppfyllelse.
Eigersund sjukehus er viktig i helsefagopplæringa
DEBATT: Rehabiliteringsavdelinga 2 øst ved Eigersund sjukehus er under press, forslag om nedlegging av denne avdelinga er gjort kjent.
Les mer om Eigersund.
Har et stykke norgeshistorie i hagen
Etter å ha forfalt i ti år, fikk telefonkiosken nytt liv på taket til en garasje på Landås. Det elektriske anlegget er byttet ut og fargene er frisket opp.
Melder seg ut av MDG på grunn av «ukultur
Flere MDG-politikere melder overgang til SV. «Høyre-vridning og ukultur i MDG er forklaringen.
Les mer om MDG.