19. Mars 2018 16.00-16.59

Kulturvernpris til Tyndelsrudtunet

Eierne av Østfolds best bevarte gårdstun fra 1700- tallet Tyndelsrudtunet i Marker, er tildelt kulturvernprisen fra fortidsminneforeningen i Østfold. Tømmerlåve med halmtak, stabbur og to hovedbygninger er svært godt bevart. Og fortidsminneforeningen legger vekt på at det er svært spesielt at eierne på begge sider av gjerdet har vært interessert i å ta vare på det.

Røykutvikling ved Linden Park

Nødetater rykket i ettermiddag ut til Linden Park i Horten etter melding om en gjenstand som brant. Nå melder politiet på Twitter at røykutviklingen dreide seg om oppvarming av bakken før graving.
Les mer om Horten, Linden Park og Twitter.
Camilla avsluttar innsamlinga tysdag føremiddag
– Me vel å avslutta denne fantastiske aksjonen no! Gi så det monnar fram til tysdag klokka 10, skriv Camilla Ahamath på Facebook-sida si.
Surt tap for Ruud i Miami
Casper Ruud tapte første kamp i ATP-kvalifiseringen i Miami. Han tapte i strake sett 3-6, 6–7 (8–10) mot australske John Millman. Ruud gjorde en dobbeltfeil på stillingen 8–8 i tiebreaket i andre sett. På neste poeng tok Millman seieren.
Les mer om John Millman, Miami, Millman og Ruud.
Hva er en statsborger?
Norge ett av få land som ikke godtar dobbelt statsborgerskap. Hva innebærer det? Og hvorfor har likevel mange nordmenn to pass?
KrF har ikke tillit
Landsstyremedlem i KrF, Karin Bjørkhaug, bekrefter overfor Adresseavisen at KrF ikke har tillit til Sylvi Listhaug.
Hareide etter landsstyremøtet: Har ikke tillit til Listhaug
STORTINGET (VG) KrF har ikke tillit til justisminister Sylvi Listhaug (Frp), men de har ikke bestemt seg for om de vil felle hele regjeringen.
Les mer om Listhaug og Sylvi Listhaug.
NRK: KrFs landsstyre var delt i spørsmålet om mistillit
- Men kritikken mot Listhaug er entydig uavhengig av hva man mener om mistillit.
Les mer om Listhaug.
Hareide: – Har ikke tillit til Listhaug
Gruppemøtet i KrFs stortingsgruppe var over rundt klokken 16.40. Stortingsgruppen skal avgjøre om KrF skal stemme for eller mot mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug.
Les mer om KrF, Listhaug og Sylvi Listhaug.
Gir ut nytt nummer av Fram Forum
Langt over hundre bidragsytere har gjort sitt til at den sjuende hovedutgaven av Fram Forum er rekordstort i omfang. Det 160 siders store magasinet inneholder i år 32 artikler, i tillegg til faste spalter.
Les mer om Fram Forum.
Queens of Taiwan
When Chris is in drag, he goes by the name «Awesome Bitch». Photo: Amanda O. Berg. Awesome Bitch (left) and Fei pose with a bicycle at the CUM Party in Taipei. Photo: Amanda O. Berg. The drag queens at CUM Party pose for photos.
Les mer om Awesome Bitch, Fei, Taipei og Taiwan.
Listhaug stilte ikke under kort krisemøte i Frp
Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) stilte ikke da Frps stortingsgruppe møttes mandag for å diskutere regjeringskrisen hun har skapt.
Les mer om Frp.
Freifjordtunnelen stengt
Freifjordtunnelen er mandag ettermiddag stengt. Det har oppstått lange køer på begge sider av tunnelen. Ifølge Veitrafikksentralen Midt-Norge er tunnelen stengt på grunn av at det ligger en stor plastpose i veibanen.
KrF-fylkesleder: Har ikke tillit til Listhaug
Fylkesleder Jon Normann Tviberg i Trøndelag KrF sier KrFs landsstyre gikk inn for mistillit. Klokken 12 mandag møttes KrFs landsstyre og stortingsgruppe til krisemøte.
Les mer om Listhaug og Trøndelag KrF.
Limi venter i spenning på KrF
Fremskrittspartiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi har ikke tenkt å innkalle til noe nytt gruppemøte uansett hva KrF bestemmer seg for.
Les mer om KrF.
Nyetableringer siste uke
Hus-Tek As, Stjørdal: Oppføring og vedlikehold av bygg. Aksjekapital: 30.000 kroner. Daglig leder og styreleder: Piotr Jan Czenczek.
Les mer om Stjørdal.
Pass på strømforbruket nå...
Illustrasjonsbilde I overgangsperioden kan du lett spare tusener på stømmen. Visste du at nesten 80% av strømforbruket går med til oppvarming av hjemmet?
Tobarnsmoren Camilla (39) raser mot skiløper: - Hvem har lært deg å slå møtende barn med stavene dine?
Hvilke regler finnes egentlig i skisporet? På Facebook raser nå debatten etter at Camilla Svensson (39) fortalte om en uhyggelig opplevelse.
Les mer om Camilla Svensson.
- Knuste beina i James Bond-ulykke
Assisterende regissør Terry Madden saksøker for millionbeløp etter innspillingen.
Les mer om Terry Madden.
Sverige kaller russisk ambassadør inn på teppet
Sverige kaller den russiske ambassadøren inn på teppet etter at Russland antydet at nervegift av typen Novitsjok kan ha havnet i Sverige.
Les mer om Novitsjok, Russland og Sverige.
Mentor Medier leide inn psykologhjelp til konsernledermøtene
Konfliktnivået i Vårt Lands eierkonsern var så høyt at to organisasjonspsykologer ble hyret inn for å delta på alle møter i konsernledelsen i månedsvis.
Tok med gassvåpen på buss
En mann i 20-årene er anmeldt for brudd på våpenloven, etter at han tok med seg et gassdrevet luftvåpen på en buss i Tønsberg ved 16-tiden i dag. Politiet skriver på Twitter at situasjonen var udramatisk, og at mannen virket beruset.
Les mer om Twitter og Tønsberg.
Tilkalte luftambulanse
En luftambulanse er på stedet der to biler frontkolliderte på fylkesvei 60, ved Straumgjerde i Sykkylven. To personer var involvert i ulykken. – Det er store materielle skader. Luftambulansen ble bestilt fordi ambulansebilen ikke var tilgjengelig, sier politiets operasjonsleder Jan Helge Kjøl, ved Møre og Romsdal politidistrikt. Politiet kan ikke på dette tidspunktet si om det er noe personskade. Det er meldt om lange køer på stedet.
Ryddet og åpnet tunnel
En stor plastpose stengte Freifjordtunnelen på riksvei 70, sør for Kristiansund, en kort periode. Plastposen skal ha flydd rundt i veibanen og måtte tas bort, før tunnelen kunne åpnes igjen.
Frontkollisjon på Gjøvik
To biler har frontkollidert på Vestre Totenveg ved Vind idrettsplass. Nødetatene er på veg.
Les mer om Gjøvik, Vestre Totenveg og Vind.
Listhaug stilte ikke under kort krisemøte i Frp
Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) stilte ikke da Frps stortingsgruppe møttes mandag for å diskutere regjeringskrisen hun har skapt.
Les mer om Frp.
Kvinne anmeldte voldtekt på Tynset – mann pågrepet og arrestert
En ung mann er pågrepet og satt i arresten etter en anmeldt voldtekt på Tynset i helgen. Tirsdag avgjør politiet om mannen skal fengsles videre.
Les mer om Tynset.
Sulland må ha flere ledere for å vokse
Sulland Gruppen leverte i 2017 et overskudd på 165 millioner kroner. Konsernsjef Arvid Sulland velger å utvide ledergruppa for å ta veksten videre.
Foreløpig ingen norsk gratulasjon til Putin
President Vladimir Putin har foreløpig ikke fått noen norsk gratulasjon etter søndagens overbevisende seier i det russiske presidentvalget.
Les mer om Putin.
Carl I. Hagen: - Tror ikke KrF feller regjeringen
Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen tror ikke KrF vil felle regjeringen ved et kabinettsspørsmål i Stortinget. Hagen var til stede på Frps gruppemøte mandag ettermiddag. Han sier til VG at de ga støtte til justisminister Sylvi Listhaug.
Les mer om KrF, Stortinget og Sylvi Listhaug.
Håndball: Joa tar over U-jentene
Knut Ove Joa blir ny trener for U-jentene i håndball etter Pål Oldrup Jensen. I en overgangsfase vil både Joa og Oldrup Jensen jobbe med U-jentene, melder Norges Håndballforbund mandag.
Listhaug stilte ikke - kort krisemøte i Frp
Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) stilte ikke da Frps stortingsgruppe møttes mandag for å diskutere regjeringskrisen hun har skapt.
Les mer om Frp.
Vil ha overvåkingsfly på Andøya
ANDØY: Et amerikansk forsvarsnotat slår fast at det er behov for mer tilstedeværelse av amerikanske kampfly og overvåkingsfly i Norge i fredstid, ifølge aldrimer.no. Notatet blir nå vurdert av forsvarsledelsen i Pentagon, ifølge nettstedet.
Les mer om Andøya, Norge og Pentagon.
Erdogan truer med å trappe opp krigen mot kurderne i Syria
Tyrkia kommer til å utvide sin militæroffensiv til andre kurdiskkontrollerte områder i Syria, samt i Irak, ifølge president Recep Tayyip Erdogan.
SEKSUELL TRAKASSERING, #METOO - Hva gjør man hvis man opplever seksuell trakassering?
Her er hva du i verste fall kan gjøre hvis #metoo blir gjeldende for deg også. Det som kalles avsløringen av Hollywoods største hemmelighet, begynte med en artikkel i The New York Times.
Les mer om Hva.
Folkemøte på Vånntårnet - Hva vil vi med kunstnerkommunen Nesodden?
Torsdag slår Nesodden kulturråd et slag for kunstnerommunen på Galleri Vanntårnet. Dit kommer ordfører Truls Wickholm og andre politikere, lokale aktører og organisasjoner.
Gloppen og Kvåle skular vidare til landsfinalen i Klassequizen
FØRDE (NRK): – Det er kjekt å gå vidare, for det var litt utkropne spørsmål i finalen, seier Øyvind Fure frå Gloppen Ungdomsskule.
Plastpose stenger Freifjordtunnelen
Freifjordtunnelen på riksvei 70, sør for Kristiansund, stenges i en kort periode. Grunnen skal være at det flyver rundt en stor plastpose i vegbanen. Mannskap er på vei ut, melder Vegtrafikksentralen Midt på Twitter.
Fra utslipp til produksjonskutt: Dette er Hydro-krisen
Det som startet med et kraftig regnskyll på over 200 millimeter på kort tid i nordlige Brasil, har utviklet seg til den alvorligste situasjonen i Svein Richard Brandtzægs ni år på toppen av Norsk Hydro.
Krimforsker: Unge er mer lovlydige enn før
De siste ti årene har kriminaliteten blant unge under 30 år gått ned med 31 prosent.
I fjor valgte sønnen Adrian (16) å ta sitt eget liv. Nå vil mammaen få slutt på det store tabuet
– Vi må tørre å spørre om noen går med sjølmordstanker, sier Annette Grønstad.
Les mer om Adrian og Annette Grønstad.
Har pågrepet og siktet mann etter ran av gullsmed i Trondheim(pluss)
En mann i 40-årene er varetektsfengslet med full isolasjon og brev- og besøksforbud etter at det ble gjort funn i bagasjen hans som kunne knytte ham til det væpnede ranet.
Les mer om Trondheim.
15 konkurser mandag
I dag, mandag, ble 15 konkurser kunngjort åpnet i Brønnøysund. Her er listen.
Les mer om Brønnøysund.
50 år sidan den kongelege forlovinga
Etter ni år som hemmelege kjærastar, blei kronprins Harald og Sonja Haraldsen forlova 19. mars i 1968. Paret måtte trasse motstand før dei kunne kunngjere forlovinga.
Les mer om Harald og Sonja Haraldsen.
Drapsdømt israelsk soldat blir løslatt før tiden
En militær ankedomstol har sagt ja til tidlig løslatelse for en israelsk sersjant som er dømt for drap på en såret palestiner.
Landsstyremøtet er over
Det pågår nå et gruppemøte i KrFs stortingsgruppe. Stortingsgruppen skal avgjøre om KrF skal stemme for eller mot mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug.
Les mer om KrF og Sylvi Listhaug.
Vil at SSB skal dele mer med andre
Forskningsinstitusjoner og offentlig forvaltning bør få lettere, enklere og billigere tilgang til Statistisk sentralbyrås tall. Det mener Statistikklovutvalget som la fram sin rapport mandag.
Nå er det opp til KrF og Hareide
Knut Arild Hareide (KrF) sitter med jokeren. Tirsdag kan Norge stå midt oppe i en regjeringskrise. KrF spiller med joker.
Les mer om Hareide, KrF og Norge.
Foreløpig ingen norsk gratulasjon til Putin
President Vladimir Putin har foreløpig ikke fått noen norsk gratulasjon etter søndagens overbevisende seier i det russiske presidentvalget.
Les mer om Putin.
Vil ikke ha Listhaug-blomster
Ansatte i Justisdepartementet reagerer sterkt på at de oppfordres til å ta med hjem blomsterbukettene Sylvi Listhaug fikk. – Jeg minner om at det var høyreekstrem terror som rammet ansatte i Justisdepartementet 22. juli, sier tillitsvalgt.
Rykker ut til brann
Nødetatene har rykket ut etter melding om en gjenstand som brenner ved Linden Park i Horten.
Les mer om Horten og Linden Park.
Luftambulanse på stedet
En luftambulanse er på stedet der to biler frontkolliderte på fylkesvei 60, ved Straumgjerde i Sykkylven. To personer var involvert i ulykken. – Det er store materielle skader. Luftambulansen ble bestilt fordi ambulansebilen ikke var tilgjengelig, sier politiets operasjonsleder Jan Helge Kjøl, ved Møre og Romsdal politidistrikt. Politiet kan ikke på dette tidspunktet si om det er noe personskade.
Olderfjord er blant stedene som vil få scooterkontroller i påska
Leder for Reinpolitiet, Inger Anita Øvergård, bekrefter at Olderfjord i Porsanger er blinket ut som et sted hvor det skal avholdes scooterkontroller i påska. Her forteller hun hva som er regler for riktig scooterbruk.
Christinas lillebror ble drept på E6 utenfor Narvik: – Verden raste sammen
Da Christina Bjørge Liebraaten ble oppringt av en prest midt på natta, skjønte hun at livet var i ferd med å bli snudd på hodet: – Hjertet mitt ble revet ut, sier hun.
Les mer om Narvik.
Røykutvikling i Mysen
Les mer om Mysen.
Norsk Hydros store Brasil-spørsmål
DNB Markets analyserer.
Les mer om Brasil-spørsmål.
Statoils Total-deal i boks
Statoil med 70 prosent eierandel i Martin Linge-feltet.
KrFs landsstyre har avsluttet skjebnemøtet
Ved 16-tiden avsluttet KrFs landsstyre sitt møte, etter å ha diskutert spørsmålet om mistillit til Sylvi Listhaug, spørsmålet som kan felle regjeringen.
Les mer om Sylvi Listhaug.
- Folk fra alle sosiale lag står bak hatytringer
Hatefulle ytringer trenger ikke være motivert av et hat mot en gruppe eller personer. HAT: De som skriver hatinnlegg på nettet kommer fra ulike sosiale lag, siver internasjonal forskning.
Integreringsløftet alle er enige om og ingen vil ta ansvar for
Svein Bergstrøms kone har søkt 1000 jobber: - Hvordan tror noen vi kan få til integrering og inkludering når sivilsamfunnet ikke bryr seg, når NAV ikke bryr seg, når Fredrikstad kommune/det offentlige ikke bryr seg?
Les mer om Fredrikstad og NAV.
Tatt for nasking av Red Bull - blir trolig utvist fra landet
Mannen oppholder seg ulovlig i landet. Mandag ble han tatt for å naske i en matbutikk og blir trolig utvist fra landet. DRAMMEN: En mann i 20-årene fra Øst-Europa ble tatt for å ha nasket Red Bull i en matbutikk på Åssiden.
Les mer om Red Bull, Åssiden og Øst-Europa.
Carl I. Hagen: Tror ikke KrF feller regjeringen
Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen tror ikke KrF vil felle regjeringen ved et kabinettsspørsmål i Stortinget. Hagen var til stede på Frps gruppemøte mandag ettermiddag. Han sier til VG at de ga støtte til justisminister Sylvi Listhaug.
Les mer om KrF, Stortinget og Sylvi Listhaug.
Krimforsker: Unge er mer lovlydige enn før
De siste ti årene har kriminaliteten blant unge under 30 år gått ned med 31 prosent.
Jensen: Håper KrF har merket seg regjeringen og Listhaugs unnskyldning
En ordknapp Siv Jensen sier hun håper KrF har merket seg den uforbeholdne unnskyldningen fra både regjeringen og Sylvi Listhaug. - Nå får vi vente og se hva KrF kommer fram til.
Les mer om KrF, Siv Jensen og Sylvi Listhaug.
Løperne fra Indre Salten tok medaljer i seks øvelser i NNM.
Fire individuelle og to stafettmedaljer ble fasit for de lokale løperne i helgens NNM på ski i Mosjøen.
Les mer om Indre Salten, Mosjøen og NNM.
Tidligere Veireno-leder tiltalt for grove brudd på arbeidsmiljøloven
Johnny Enger, tidligere leder i avfallsselskapet Veireno er tiltalt for flere brudd på arbeidsmiljøloven. VT-gruppen, som eide Veireno, får et forelegg på 5,3 millioner kroner.
Les mer om Veireno.
Storbritannia får ikke forhandle om fisk i overgangsperioden
Storbritannia må vente til etter overgangsperioden etter brexit før de får en egen plass ved bordet i fiskeriforhandlingene med Norge.
Les mer om Norge.
Vil ikke ha «nazi-blomster
Ansatte i Justisdepartementet reagerer sterkt på at de oppfordres til å ta med hjem blomsterbukettene Sylvi Listhaug fikk. – Jeg minner om at det var høyreekstrem terror som rammet ansatte i Justisdepartementet 22. juli, sier tillitsvalgt.
Branntilløp i Eidsberg
Nødetatene rykker ut til røykutvikling fra en adresse i Kløverveien i Eidsberg. Det viste seg at det var røykutvikling fra en lysbryter. Det er nå slokket, melder politiet på Twitter.
Les mer om Eidsberg, Kløverveien og Twitter.
Trafikkulykke i Sykkylven
Det har skjedd en trafikkulykke på fylkesvei 60, ved Straumgjerde, like sør for Sykkylven. Trafikken står på ulykkesstedet. To biler og to personer er involvert i ulykken.
Les mer om Straumgjerde og Sykkylven.
Har fått inn over 13 millioner: – Er målløs
Pengeinnsamlingen til Leger Uten Grenser startet som en protestaksjon mot Sylvi Listhuag. I løpet av få dager har over 62.000 nordmenn bidratt.
x
Med omsetning på over 71 millionar kroner sidan 2012, og med 33 tusen solgte briller, har no den velfungerande optikaren i Knarvik fornya seg.
Les mer om Knarvik.
Plagsame hjortar gav politikarane hovudbry
Då hjortar som gjer skade i hagane kom på dagsorden, vart habilitet hovudtema.
Ny metode skal gjøre værvarselet mer presist
Meteorologisk institutt og NRK tar i dag i bruk private værobservasjoner for å gi mer treffsikre temperaturvarsler på Yr.
Les mer om NRK.
Friidretten blomstrer i Nordre Land
Tross vanskelige treningsforhold for friidrett stilte Nordre Land med hele 17 deltakere og fikk flere pallplasseringer under helgens Bamseleker i Stangehallen.
Psykisk ustabil inntrenger skremte flere på Bede
Ved 22.30-tiden singlet det i glass i eneboligen til en enslig kvinne. Livredd gjemte hun seg inne på et rom der hun også klarte å ringe til politiet. Inntrengeren var også oppe på trappa til et annet hus før han ble pågrepet.
Les mer om Bede.
Nå har geitekillingene fått navn
Nå er det klart hva som blir navnene til de historiske geitekillingene på Sandem gård.
Les mer om Sandem.
SNIKTITT: God of War
Likevel er det øyeblikkelig klart at Kratos har latt seg inspirere av både Tomb Raider og Dark Souls på vei til Midgard.
Les mer om Midgard, Tomb Raider og War.
Høyre holder hastemøte tirsdag morgen
Høyres stortingsgruppe skal ha et hastemøte tirsdag morgen klokka 9, får VG bekreftet. Også i Venstre og Ap er det møter på Stortinget samme morgen.
Les mer om Stortinget og Venstre.
Olav Thon vil bygge boliger midt i Oslo sentrum
Søknad er sendt inn.
Les mer om Oslo.
Frp med høyeste oppslutning på to år
Fremskrittspartiet får sin høyeste oppslutning på to år i Dagens Næringslivs meningsmåling for mars. Både Høyre og Frp går tilbake.
Les mer om Frp.
Listhaug gir bort blomster – skapte rabalder i departementet
Ansatte i justisdepartementet var delte i sine meninger om blomstertilbudet fra Listhaug tidligere i dag. Listhaug måtte trekke tilbudet etter negative reaksjoner fra egne ansatte i justisdepartementet. Noen av de oppga 22. juli som grunn.
Les mer om Listhaug.
Tomac vet ikke om hun hadde forlenget kontrakten om hun hadde visst om Gabrielsens avgang
I vinter skrev Marta Tomac ny toårskontrakt. Det er det ikke sikkert hun hadde gjort dersom hun visste at Kenneth Gabrielsen var ferdig i Vipers etter sesongen.
Widerøe er bekymret for fremtiden - kutter 44 flyginger
Widerøe er bekymret for framtiden. Nå har de sett seg nødt til å kutte 44 ukentlige flyginger. Flyselskapet Widerøe, som blant annet flyr fra Torp, er bekymret for framtiden til kortbanenettet.
Les mer om Torp.
Sandberg om Hareides tale: - Den var tydelig
Frp-nestleder Per Sandberg var svært ordknapp da han forlot partiets korte gruppemøte på Stortinget mandag.
Les mer om Stortinget.
50 år sidan den kongelege forlovinga
Etter ni år som hemmelege kjærastar, blei kronprins Harald og Sonja Haraldsen forlova 19. mars i 1968. Paret måtte trasse motstand før dei kunne kunngjere forlovinga. Dåverande kronprins Harald møtte Sonja Haraldsen frå Oslo i 1959.
Les mer om Harald, Oslo og Sonja Haraldsen.
Beste Frp-måling på to år - KrF går tilbake
Mens Listhaug-saken raser, går Frp fram 0,7 prosentpoeng fra en allerede sterk februarmåling. Frp går opp 0,7 prosentpoeng til 15,8 prosentpoeng viser Sentios partimåling for mars. Målingen er gjennomført per telefon mellom 13. og 19. mars.
Les mer om Frp og KrF.
Trafikken står etter kollisjon i Sykkylven
Ulukke ved Straumgjerde på fylkesveg 60 måndag. To bilar har kollidert, melder politiet i Møre og Romsdal på Twitter. Trafikken står på staden melder NRK Trafikk ved 15.50-tida. Smp.no kjem med meir
LB-2017-100976
Saken gjelder straffutmåling, hvor overtredelse av straffeloven (1902) 219 er det bærende. Fornærmet i saken omtales i denne dommen som B, slik hun het tidligere. Hennes nåværende navn fremgår av rettsboken.
LB-2017-144432
Saken gjelder anke over tingrettens dom om fullbyrding av subsidiær fengselsstraff etter brudd på vilkår for samfunnsstraff. Det er spørsmål om saken er reist av rett myndighet. Ved Sarpsborg tingretts dom 24.
LB-2018-14052
A er født 0.0.1965. Han er polsk statsborger, men har etter det opplyste bodd i Norge siden september 2015. Han har arbeidet med reparasjon og programmering av datamaskiner. For tiden sitter han i varetekt i Ringerike fengsel.
Les mer om Norge og Ringerike.
Tre menn siktet for drapsforsøk etter hjemmeran
I februar i år tok tre menn seg inn i en bolig i Ski der de truet en familie med både skytevåpen og kniv. Nå er de tre siktet for drapsforsøk.
Les mer om Ski.