20. Mars 2018 05.00-05.59

Facebooks sikkerhetssjef går av i august

Facebooks sikkerhetssjef Alex Stamos forlater Facebook i august etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av falske nyheter.
Les mer om Facebook.

Tiltalt for vold

Tre menn i 20-årene er tiltalt for å ha overfalt en mann i Kristiansand sentrum. Hendelsen skjedde ei natt i desember i fjor. Offeret ble slått og sparket i hodet mens han lå på bakken. Mannen brakk ei fortann, og fikk flere andre skader.
Les mer om Kristiansand.
Økte eiendelene i firmaet med 6 millioner kroner på to år
Eiendomsselskapet økte gjelden og egenkapitalen.
Låtskrivere fra Trondheim er årets beste opphavsfolk
Musikkforleggerprisen ble delt ut mandag kveld. Den hyller de beste bakfolkene i musikkbransjen.
Les mer om Trondheim.

Tirsdag kan han knuse Erna Solbergs regjeringsprosjekt

Knut Arild Hareide pekte mandag direkte på statsminister Erna Solberg: Hvis ikke statsministeren «tar grep, kan KrF komme til å kaste Regjeringen.
Les mer om Erna Solberg, KrF og Regjeringen.
137 kyr reddet ut da fjøstak kollapset i Hedmark
137 dyr måtte reddes mandag kveld da taket på en driftsbygning kollapset i Ringsaker i Hedmark. 10–15 dyr måtte avlives.
Les mer om Hedmark og Ringsaker.
Dette skjedde i natt
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag.
Krevde 456 millioner – må selv punge ut
Investoren Carl Berg og Coop Sørvest saksøkte Olav Thon med krav om 386 millioner kroner pluss 70 millioner i renter i en av tidenes største eiendomskrangler. Saksøkerne er nå dømt til selv å betale millioner – til Thon.
Les mer om Coop Sørvest, Olav Thon og Thon.
Rusmisbrukere får yoga
Nina Nesheim i Tønsberg Yoga mener yoga kan gjøre rusmisbrukere godt, fordi mange sliter med å akseptere seg selv og er svært anspente. Sammen med Kirkens Bymisjon starter hun opp med treningen etter påske, skirver Tønsbergs Blad
Les mer om Tønsberg Yoga.
– Folk mangler kunnskap
Salget av droner har eksplodert, men uforsvarlig droneflyvning har blitt et så stort problem at Luftfartstilsynet frykter ulykker i populære turistområder. Nå blir alle kommuner bedt om å sette opp skilt med regler på steder folk bruker droner.
Les mer om Folk og Luftfartstilsynet.
Stengt europaveg
Europavegen var stengt en times til natt til tirsdag ved Liabøen i Halsa. Årsaken var bilberging, melder vegtrafikksentralen.
Les mer om Halsa og Liabøen.
Dagens begravelser og bisettelser tirsdag(pluss)
Dette er dagens begravelser og bisettelser i Midt-Norge tirsdag 20. mars 2018.
Les mer om Midt-Norge.
Slik blir dagens Listhaug-drama
De fleste tror KrF-leder Knut Arild Hareide vil stemme mot mistillitsforslaget for å redde regjeringen, men han kan også felle den. Her er scenarioene.
Liten sak – stort drama
Dagens stortingsdrama startet med en liten sak. Sylvi Listhaug gjorde den stor. Og Erna Solberg forsto ikke alvoret.
Florida-skoleskytterens bror arrestert ved den samme skolen
Broren til 19-åringen som er siktet for skoleskytingen ved en videregående skole i Parkland Florida, er arrestert for å ha oppholdt seg ved den samme skolen.
Les mer om Parkland Florida.
Blir jeg fullere når jeg har menstruasjon?
Spør en forsker: En leser opplever at hun raskere blir beruset når hun har menstruasjon. Hva kan årsaken være? Når man utfører forsøk, prøver man å se om man kan observere samme resultater flere ganger uavhengig av hverandre.
Ikke mer aggressive av voldelig dataspill
Det ser ikke ut til at voldsspill gjør noe som helst med verken aggresjon eller empati, ifølge en ny studie.
Forskere holder ikke styr på studiene sine
Feil informasjon på nett om medisinsk forskning på mennesker gjør det vanskeligere å samle kunnskapen, mener forskere. Før forskerne setter i gang medisinske forsøk på mennesker, kalt kliniske studier, registrerer de prosjektene sine på nett.
Fant hasj og planter
Politiet fant to cannabis-planter, 150 gram hasj og knokejern under en ransaking i fjor. Nå er en mann i 30-årene dømt til fengsel i 60 dager av Larvik tingrett. Han tilsto i retten.
Les mer om Larvik.
Frykter droneulykker ved turiststeder
Luftfartstilsynet er bekymret for alvorlige hendelser med droner, fordi mange turister ikke kjenner til regelverket. Nå bes kommunene henge opp flere skilt.
Facebooks sikkerhetssjef går av i august
Facebooks sikkerhetssjef Alex Stamos forlater Facebook i august etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av falske nyheter.
Les mer om Facebook.
Glede på Os etter arbeidsulykke: – Går bra med den skadde
En 27 år gammel mann som ble fløyet til Rikshospitalet med alvorlige skader etter en arbeidsulykke på Os Trekultur fredag mistet to fingre på venstre hånd, men vil trolig bli fullt arbeidsfør igjen.
Les mer om Rikshospitalet.
Dyretragedien i Åsmarka
Les mer om Åsmarka.
Bjørn Roger fikk leiligheten endevendt av innbruddstyver: – Politiet advarte meg mot synet som ville møte meg
Lørdag morgen observerte vitner to personer som dro med seg tunge sekker med tyvegods ut fra kjellerinngangen ved boligen til Bjørn Roger Engelund i Hovsbakken i Hov i Søndre Land.
Vil styrke grensehandelen – åpner ny butikk i Charlottenberg 17. mai
EDA: På selveste nasjonaldagen til Norge åpner en ny butikk dørene tett inntil Charlottenbergs shoppingcenter. Datoen er ikke tilfeldig.
Les mer om Charlottenberg og Norge.
Har booket rapfavoritten Vinni til Kraftfestivalen – blir første band ut på lørdagen
Øyvind «Vinni Sauvik har i en årrekke vært frontfigur for en av Norges største rap grupper, Paperboys. Nå kommer han til Askim.
Les mer om Askim, Kraftfestivalen og Vinni.
Hester på rømmen i Klæbu
Fem hester i fri dressur, meldte politiet tirsdag morgen.
Les mer om Klæbu.
Dette skjer i dag - tirsdag
Her er finanskalenderen for tirsdag 20. mars.
Norsk Folkehjelp Elverum med oppfordring før påsken
Påsken er rett rundt hjørnet, og mange nordmenn reiser til den norske fjellheimen for å gå på ski, stå på slalåm, lese påskekrim og slappe av i solveggen.
Facebooks sikkerhetssjef går av i august
Facebooks sikkerhetssjef Alex Stamos forlater Facebook i august etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av falske nyheter.
Les mer om Facebook.
Helse Førde-toppane tener nesten ein halv million meir enn fylkesordføraren
Sju av toppleiarane i Helse Førde tener over ein million kroner. Sjå lønningane til alle dei offentleg tilsette toppleiarane i Sogn og Fjordane.
Les mer om Fjordane, Helse Førde og Sogn.
Derfor lønner det seg å harryhandle i påsken
- Det er 5-6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. - Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til E24.
Sannhetens øyeblikk for Solberg-regjeringen
Stilt overfor Rødts mistillitsforslag står Erna Solberg (H) i sin dypeste krise som statsminister. De neste timene vil avgjøre om Norge får en ny regjering.
Flere dyr døde etter at tak kollapset i Ringsaker
137 dyr måtte reddes mandag kveld da taket på en driftsbygning kollapset i Ringsaker i Hedmark. Flere dyr måtte avlives. Rundt 150 storfe skal ha befunnet seg inne i bygningen. - 137 dyr er hentet ut, og alle dyr er gjort rede for.
Les mer om Hedmark og Ringsaker.
Dyr avlivet etter takkollaps
137 dyr måtte reddes mandag kveld da taket på en driftsbygning kollapset i Ringsaker i Hedmark. Flere dyr måtte avlives.
Les mer om Hedmark og Ringsaker.
Kilder til NRK: Hverken Solberg eller Jensen ba Listhaug trekke seg
Etter det statskanalen erfarer vil ikke statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) ta grepene KrF ønsker seg før stortingsmøtet tirsdag.
Ulltveit-Moe byr på Norske Skog
Investor Jens Ulltveit-Moe har lagt inn et bud på Norske Skog på mellom 4 og 5 milliarder kroner sammen med en internasjonal gruppering. Det skriver Aftenposten. Ulltveit-Moe vil gjøre Norske Skog til et bioenergi-selskap, og vil langsiktig sett stake ut en kurs bort fra papirvirksomheten.
Les mer om Aftenposten og Norske Skog.
[Ekstra] De tre utviklerne jobbet to år på dugnad før de kunne ansette seg selv
Nå har de snart 1700 bedriftskunder i 17 land.
Sør-Korea og USA klare for militærøvelse på Koreahalvøya
- Ingen grunn til at Nord-Korea skal se på det som en provokasjon.
Les mer om Koreahalvøya, Nord-Korea og USA.
Blindpassasjer på Hurtigruten
Politiet melder at de rykker ut til Florø kai i Sogn og Fjordane for å hente en beruset mann på hurtigruteskipet MS Trollfjord. Mannen skal ha sneket seg om bord i Bergen og skal ha nektet å betale for seg, ifølge politiet.
Nå er det enda billigere å harryhandle i Sverige
En svakere svensk krone betyr at nordmenn som handler på andre siden av grensen får mer igjen for pengene. - Det er 5-6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser.
Les mer om Sverige.