20. Mars 2018 16.00-16.59

Wall Street i pluss – men Facebook sliter fortsatt tungt

Facebook-aksjen faller nesten 6 prosent tirsdag, men i motsetning til mandag stiger nøkkelindeksene i USA.
Les mer om Facebook og USA.

Bilbrann slukket

Brannen i motorrommet til en parkert bil på Siggerud er slukket. Ingen, verken andre biler eller noen personer, ble skadet.
Les mer om Siggerud.
Regner med å forlate Heerenveen
Martin Ødegaard regner med å forlate Heerenveen for godt til sommeren, skriver VG. Han ønsker å spille på et høyere nivå. Drammens-gutten har vært i Nederland et drøyt år. Låneavtalen går ut til sommeren.
Les mer om Heerenveen og Nederland.
IT-bransjen skrik etter folk – Plukkar studentane frå skulebenken
BØ (NRK): IT-bransjen er fortvila over mangelen på folk. – Noko av det tryggaste du kan utdanne deg til om dagen, seier NAV.
Les mer om NAV og Plukkar.
Ble ruinert av partneren: – Jeg var på jobb hele dagen, og han satt hjemme og spilte
Mange kvinner i parforhold overlater til mannen å ta store økonomiske avgjørelser og gir ham til og med fri tilgang til sine midler. Det kan få store følger.
Se opp for farlige istapper!
Nå begynner det å våres og store snø- og ismengder på byens tak vil ned. Både gårdeiere og folk som ferdes på byens fortau må være observante.
Kø etter trafikkuhell
To biler involvert i en hendelse ved Cirkle K.
Les mer om Cirkle K.
E14 ved Storlien delvis stengt - lange køer
Mange trailere står fast i bakke opp mot Storlien.
Les mer om Storlien.
Jusprofessor: - Ove Vanebo ville vært et godt valg som justisminister
Hans Fredrik Marthinussen lanserer Ove Vanebo som en god justisminister-kandidat. Men Kluge-advokaten og den tidligere Frp-statssekretæren er slett ikke sikker på at han vil takke ja til en eventuell forespørsel.
Hvorfor drar Ap frem 22. juli?
- Arbeiderpartiet hadde selv det fulle og hele ansvar for sikkerheten. Hvorfor drar partiet frem 22. juli ved enhver anledning, spør Astrid Eriksen. Hennes sympati går til Sylvi Listhaug.
Uklart hvilken post Listhaug får på Stortinget
Sylvi Listhaug loves en fremtredende plass i Frps stortingsgruppe, men det er usikkert om hun får vite hvilke politiske saker hun skal fordype seg i før påske. - Jeg tror Sylvi Listhaug kommer styrket ut av dette.
Nyheten om Listhaugs Facebook-post går verden rundt
«Facebook-innlegg presset den norske regjeringen til randen av kollaps skriver Bloomberg.
Les mer om Bloomberg.
Strømsgodset gir skuffede supportere tur til Molde
Strømsgodset-supportere som reiste til den utsatte kampen i Tromsø får tilbud om å bli med på charterfly til bortekampen mot Molde på klubbens regning. Bortekampen mot Tromsø søndag ble aldri spilt.
Les mer om Molde og Tromsø.
- Målet var å ta oss og å knytte oss opp mot høyreekstreme
Jon Helgheim (Frp) mener Jonas Gahr Støre og Ap-ledelsen bevisst forsøker å kneble Frp. - Kampen mot terror skal ikke være noe å score billige politiske poeng på, svarer Masud Gharahkhani (Ap).
LF-2017-194530
Saken gjelder særskilt anke over avgjørelse av sivilt krav i straffesak, jf. straffeprosessloven 435.
18-åring dømt for grov vold
En 18 år gammel mann, som politiet i Bergen har betegnet som en av byens mest voldelige ungdommer, er dømt til 4,5 års fengsel. Han var tiltalt for vold, tyveri, narkotikasalg og ransforsøk, og ble dømt på samtlige tiltalepunkter, skriver BT.
Les mer om Bergen.
To skadet og en død etter ny skoleskyting
WASHINGTON, D.C. (VG) Tirsdag morgen var det nok en skoleskyting i USA. To elever ble skadet og gjerningsmannen drept i hendelsen i Maryland.
Les mer om D.C, Maryland og USA.
Tre kritisk såret i skoleskyting i USA
Tilstanden er kritisk for tre personer, deriblant gjerningspersonen, etter en skyteepisode på en videregående skole i Maryland i USA.
Les mer om Maryland og USA.
Minneord Merethe Solberg
Merethe Solberg. (11. juni 1962 - 11. mars 2018) Merethe var en bauta. Solid, stødig og grunnfestet. Hun stakk seg ikke fram, men var et av Frogn KrFs mest aktive, lojale og trofaste medlemmer.
Snart landskamp. Her sitter støtteapparatet og nyter våren i Nydalen
- De kommer rett fra snøvær i England, og synes det er varmt her på terrassen hos oss, sier restauranteier Terje Tuft, som feirer våren med å måke snøen bort fra uteserveringen.
Les mer om England, Nydalen og Terje Tuft.
Alle trodde Bintou (7) fra Gambia var døv. Så møtte hun Ingvild (19) fra Vikersund
Dette er historien om«døve Bintou (7) i Gambia. For en måned siden møtte hun Ingvild Bekkeseth (19) fra Vikersund ved en tilfeldighet - ei norsk tenåringsjente med mye kjærlighet og en 100-lapp til overs.
Vegvesenet varslar beltekontroll i buss over heile Vestlandet
– Om du sit utan belte og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvensar for deg og andre.
Les mer om Vestlandet.
Risørband med ny gitarist (88)
- Han fikk jobben fordi han spiller gitar.
Valdres-saken: Rektor reagerte på at hun aldri så jenta
Den tiltalte moren til avdøde Angelica Heggelund hadde flere møter med rektoren i Øystre Slidre i Valdres, men datteren var ikke med. Rektoren reagerte på det.
Sentrumsplanen: – Uaktuelt å bygge 10 etasjer
Eiendomsutvikler Arne Christian Skard stusser over at Sarpsborg kommune i forslaget til ny sentrumsplan i et begrenset område vil tillate bygg på inntil ti etasjer.
Les mer om Sarpsborg.
Siste utstilling med Bernitz Pedersen
Fredrikstad-kunstneren Tore Bernitz Pedersen gikk bort i 2015. Lørdag åpner den siste utstillingen med hans arbeider i galleri Hos Anette.
Les mer om Bernitz Pedersen.
Ordkrigen mellom Listhaug og Støre på 90 sekunder
Vi oppsummerer dagens politiske hendelser på halvannet minutt.
Les mer om Listhaug og Støre.
Ønsker meir engasjement frå bygdefolket
Det nye styret til Husnes Vekst har nok å ta fatt i framover, men skulle ønskt at bygdefolket slutta meir opp om organisasjonen. Det kjem fram i referatet frå årsmøtet til Husnes Vekst.
- Rock Mot Rus er enestående i Norge
ANDØY: - Jeg tror ikke det er noen i Norge som har klart å skape noe lignende som Rock Mot Rus. Det er helt unikt det de har fått til på Andenes, sier Sondre Justad, som deltok på rockemønstringa som 16 åring i 2006.
Les mer om Norge og Sondre Justad.
Vegvesenet varslar beltekontroll i buss over heile Vestlandet
- Om du sit utan belte og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvensar for deg og andre. Det seier Anne Margrethe Bøe, kampanjeansvarleg i Statens vegvesen region vest til Firda. Frå torsdag 15.
FrP-fylkesleder: - Dette er et lavmål i norsk politikk
Behandlingen av Sylvi Listhaug er uverdig av Norges øverste politiske organ, mener Frp-fylkesleder. Anbefalte saker Av Aslak Bodahl - Dersom opposisjonen tror at de har klart å kneble Sylvi Listhaug nå, har de bommet skikkelig.
Valdres-saken: Rektor reagerte på at hun aldri så jenta
Den tiltalte moren til avdøde Angelica Heggelund hadde flere møter med rektoren i Øystre Slidre i Valdres, men datteren var ikke med. Rektoren reagerte på det.
Dagbøter til eiere av uforsikrede kjøretøy har virket etter hensikten
Det har vært en betydelig nedgang i antall uforsikrede kjøretøy etter at det ble innført en gebyrordning fra 1. mars i år.
Vi tillater oss å være en smule avventende til om Bitfurys etablering virkelig er begynnelsen på et nytt industrieventyr
Bitfury, som er et av verdens ledende teknologiselskap innen blokkjede-teknologi, har valgt å etablere sitt nye energieffektive datasenter i Mo Industripark. Det er store dimensjoner på denne etableringa.
Les mer om Mo Industripark.
Tre kritisk såret i skoleskyting i USA
Tilstanden er kritisk for tre personer, deriblant gjerningspersonen, etter en skyteepisode på en videregående skole i Maryland i USA.
Les mer om Maryland og USA.
Venstresidens retorikk - Bravo Dax18!
På Dagsnytt 18 i går overrasket NRK, som vanligvis er ganske ensidige når de skal belyse temaer som gjelder for eksempel innvandring eller Israel, idet de denne gangen trakk inn begge sider av konfliktområdet.
Les mer om Bravo Dax18, Israel og NRK.
– Det dreier seg om å få laget til å fungere
Tidligere landslagsspiller Karl Petter Løken vil ta erfaringene fra fotballbanen med seg i jobben som ny toppsjef i oljeservicekonsernet Kværner.
Rektor så aldri 13-åringen
Den mishandlingstiltalte moren til avdøde Angelica Heggelund hadde flere møter med rektoren i Øystre Slidre i Valdres, men datteren var ikke med. Rektoren reagerte og sa det til moren, forklarte hun i retten tirsdag. Mor ville undervise hjemme.
Bilbrann med spredningsfare
Bilbrann med spredningsfare
Sakset vogntog
Et vogntog har sakset på E10 ved Henningsværkrysset, vest for Svolvær. Trafikkoperatør Fredrik Nyland ved Vegtrafikksentralen forteller til NRK at vogntoget i utgangspunktet ikke skal være til hinder for trafikk, men at større kjøretøy sliter med å passere.
– Det dreier seg om å få laget til å fungere
Tidligere landslagsspiller Karl Petter Løken vil ta erfaringene fra fotballbanen med seg i jobben som ny toppsjef i oljeservicekonsernet Kværner.
Alle trodde Bintou (7) fra Gambia var døv. Det var før traff hun Ingvild (19) fra Vikersund
Dette er historien om«døve Bintou (7) i Gambia. For en måned siden møtte hun Ingvild Bekkeseth (19) fra Vikersund ved en tilfeldighet - ei norsk tenåringsjente med mye kjærlighet og en 100-lapp til overs.
Siv Jensen får kritikk fra Stortinget i SSB-saken
Mot stemmene til Høyre og Frp får finansminister Siv Jensen (Frp) refs av Stortingets kontrollkomit for sin rolle i den betente SSB-konflikten.
Les mer om Frp, Høyre, Siv Jensen og Stortinget.
Takker ja til stillingen som ny enhetsleder i Tolga kommune
Tolga kommune har tilsatt ny enhetsleder i institusjonstjenesten.
Les mer om Tolga.
Henlegger sak etter dødsulykke med snøskuter på Storlien(pluss)
En trondheimskvinne på 69 år omkom i ulykken som skjedde da en snøskuter rygget inn i et tre i januar i fjor. Saken er nå henlagt.
Les mer om Storlien.
Anne Marit Mevassvik blir ny fylkesleder for Trøndelag
Det får Adresseavisen bekreftet fra flere kilder.
Les mer om Adresseavisen og Trøndelag.
Slik reagerer trønderne på at Listhaug har gått av(pluss)
I dag kom nyheten om at Sylvi Listhaug trekker seg som justis- og innvandringsminister. Trøderne har delte meninger om at hun har gått av.
Les mer om Listhaug og Sylvi Listhaug.
Ødegaard ser for seg ny klubb til høsten
SANDVIKA (VG) Martin Ødegaard (19) regner med at han forlater Heerenveen for godt til sommeren. Han ønsker å spille på et høyere nivå.
Les mer om Heerenveen.
Får statlege millionar til å realisere planane om hotell i skrekkfilm-sanatoriet
LUSTER (NRK): Det enorme, gamle sanatoriet Harastølen får no nær fire millionar kroner i støtte frå staten. Dermed er planane om eit av landets mest spesielle hotell nærare ei realisering.
Les mer om Harastølen.
Östersunds trener har vært linket til Premier League – velger å forlenge med sensasjonsklubben
– Man kan se på det som et bevis på hvor mye jeg trives her.
Les mer om Premier League.
Siv Jensen får kritikk fra Stortinget i SSB-saken
Mot stemmene til Høyre og Frp får finansminister Siv Jensen (Frp) refs av Stortingets kontrollkomité for sin rolle i den betente SSB-konflikten. - Vi har landet på at det er grunn til å fremme kritikk for håndteringen av saken.
Les mer om Frp, Høyre, Siv Jensen og Stortinget.
Gjør Norge Brasil utviklet eller innviklet?
Norsk Hydro har forurenset drikkevann i Brasil. Dessverre er ikke Hydro den eneste norske bedriften som skaper problemer på brasiliansk jord.
Les mer om Brasil og Hydro.
Tre kritisk såret i skoleskyting
Tre personer er kritisk skadet, men ingen er drept, etter skyting på en videregående skole i Maryland i USA. De skadede er gjerningspersonen selv samt to andre. Skytingen skjedde like etter skolestart tirsdag mogen på Great Mills High School.
Les mer om Maryland og USA.
Helgelandsbølge skyller inn over Kulturbadet lørdag
Les saken fra avisen 16. mars her. Image info: Reggaebandet Kaurin har base i Trondheim, og har fem sjuendedeler helgelendinger i besetninga. For ei drøy uke siden slapp de sin første singel. Lørdag 24. mars spiller de i Sandnessjøen.
- En politisk debatt helt ute av kontroll
Statsviter Dag Einar Thorsen sier han aldri før har sett en lignende politisk debatt i Norge. Retorikkekspert Kjell Lars Berge kaller Listhaugs måte å uttrykke seg på for hårreisende.
Les mer om Norge.
To barn til sykehus etter ulykke
To barn kjøres Kalnes sykehus for sjekk etter en trafikkulykke i Vammaveien i Askim. Tre biler og til sammen fem personer var involvert i ulykken.
Les mer om Askim og Vammaveien.
Knalltall fra Grue-banken
Pengebingen til den lokale banken vokser etter et knallår som ga tidenes beste resultat.
Les mer om Grue-banken.
Siv Jensen får kritikk fra Stortinget i SSB-saken
Mot stemmene til Høyre og Frp får finansminister Siv Jensen (Frp) refs av Stortingets kontrollkomit for sin rolle i den betente SSB-konflikten.
Les mer om Frp, Høyre, Siv Jensen og Stortinget.
Lillestrøm har mistet 1850 tilskuere: – Romerikingene må skjerpe seg
ÅRÅSEN (VG) Kun 3842 tilskuere tok turen til Åråsen stadion da fjorårets cupmester Lillestrøm møtte bronsevinner Sarpsborg til andre serierunde. En nedgang på 1850 fra forrige sesongs publikumssnitt.
Siv Jensen får kritikk fra Stortinget i SSB-saken
Mot stemmene til Høyre og Frp får finansminister Siv Jensen (Frp) refs av Stortingets kontrollkomit for sin rolle i den betente SSB-konflikten.
Les mer om Frp, Høyre, Siv Jensen og Stortinget.
Skeptisk til ny eiermodell i norsk fotball: – Skal Molde plutselig få kinesiske eiere?
Idrettsadvokat mener det er «skremmende og «ufattelig at aksjonærene kan få større makt.
Thomas Vesteraas ny turneringsansvarlig for NGF-turneringene
Thomas Vesteraas (45) går fra jobben som generalsekretær i Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund til å bli turneringsansvarlig i Norges Golfforbund.
Samlet opposisjon går inn for BPA-modellen brukerne ønsker
- Vi vil som en samlet opposisjon i Helse- og velferdsutvalgets møte 21/3 fremme forslag om at Ny konsesjonon for kontrakt for BPA utlyses med utgangspunkt i norsk standard, skriver Lars Petter Kuran.
Les mer om BPA og Helseog.
Siv Jensen får sterk kritikk av Stortinget i SSB-saken
Finansminister Siv Jensen (Frp) får et daddelvedtak mot seg i den såkalte SSB-saken. FAKTA: DETTE ER SSB-SAKEN Christine Meyer gikk av som SSB-sjef 12. november.
Les mer om Stortinget.
FILMANMELDELSE: Røverdatter (5)
«Her får man følelsen av den konstante motgangen og endeløse rekken av små og store problemer som følger med når en datter forsøker å hjelpe en far som sitter bom fast i narkotikaens jerngrep.» Les anmeldelsen
Helproffe ungdommer med en ny fulltreffer
Glee Club Vol. 3 er mektige saker fra kremen av Oppegårds musikalske ungdom. KOLBOTN: Nå er Fløysbonnmusikal nummer 29 i sving i Kolben. For tredje gang er konseptet handlet fra den amerikanske high school-serien Glee.
Les mer om Fløysbonnmusikal, Glee og Kolben.
Derfor scorer ikke Ødegaard flere mål
Martin Ødegaard har bare scoret to mål for Heerenveen. Det er det en god grunn til, mener både Lars Lagerbäck og hovedpersonen selv. Se Norge-Australia på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra kl. 17.30.
Les mer om Heerenveen, Sumo og Ødegaard.
Derfor scorer ikke Ødegaard flere mål
Martin Ødegaard har bare scoret to mål for Heerenveen. Det er det en god grunn til, mener både Lars Lagerbäck og hovedpersonen selv.
Les mer om Heerenveen og Ødegaard.
– En politisk debatt helt ute av kontroll
Statsviter Dag Einar Thorsen sier han aldri før har sett en lignende politisk debatt i Norge. Retorikkekspert Kjell Lars Berge kaller Listhaugs måte å uttrykke seg på for hårreisende.
Les mer om Norge.
Ivrige Fauske-damer: Har sørget for 17 topptrente narkohunder til Tolletaten
Damene i Inner Wheel har bidratt til at Tolletaten får sin 17. narkohund.
Les mer om Inner Wheel og Tolletaten.
Vil selge Kjerringa – drømmer om nytt eventyr
Ytterst i havgapet ved Stad ligger Kjerringa og fjellplatået Vestkapp. Nå forsøker Selje kommune å friste investorer til en storstilt reiselivssatsing. Drømmen er å få like mange turister som Nordkapp.
– Listhaug er Frps kommende partileder
– Sylvi Listhaug er Fremskrittspartiets kommende partileder – hvis hun selv vil. For meg har hun alltid vært dronningen, sier Frp-fylkesleder Odd Eilert Persen i Finnmark.
Rykker ut til hest som står fast
Kopstad og Sandefjord brannstasjon har rykket ut etter melding om en hest som står fast i Holmestrand.
Les mer om Holmestrand og Sandefjord.
Gigantnotering kan ende i mageplask
Den store, internasjonale børsnoteringen av Saudi Aramco kan likevel komme til ikke å bli noe av. Professor tror landets myndigheter har malt seg inn i et hjørne.
Les mer om Saudi Aramco.
Aksje-NM-ekspert Kjelltechs Hydro-analyse: – Nå kan det bare gå oppover
Aksje-NM-ekspert Kjelltech sier i en fersk analyse at det ikke virker å være noe galt med taket på Hydros omstridte renseanlegg ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil.
Les mer om Alunorte og Brasil.
Millionløyving til Harastølen
Kulturminnefondet løyver 3,8 millionar kroner til Harastølen AS.
Les mer om Harastølen.
Karl Petter Løken blir konsernsjef i Kværner
Eks-sarping Karl-Petter Løken blir konsernsjef i Kværner.
Les mer om Kværner.
Siv Jensen får kritikk fra Stortinget i SSB-saken
Mot stemmene til Høyre og Frp får finansminister Siv Jensen (Frp) refs av Stortingets kontrollkomit for sin rolle i den betente SSB-konflikten.
Les mer om Frp, Høyre, Siv Jensen og Stortinget.
Grieg Seafood-topp ønsker mer stabil laksepris
Per Grieg Jr. tror det er prisfluktuasjonene på laks som forstyrrer markedet.
SSB-striden: Stortinget vedtar kritikk mot Siv Jensen
Flertallet i Stortinget er enige om å rette kritikk mot finansminister og Frp-leder Siv Jensen for hennes håndtering av striden rundt Statistisk sentralbyrå.
Frå odelsjente til skandaleminister
Sylvi Listhaug takka nei til livet som bonde på Sunnmøre. I staden blei ho ein kontroversiell og fritalande politikar som sette fyr på kommentarfelta.
Les mer om Sunnmøre.
Frykter nye hatmeldinger etter Listhaugs «Facebook-oppsigelse
Tarjei Jensen Bech frykter nye hatmeldinger mot Listhaugs kritikere. Han sier unge som var på Utøya ikke tør å uttale seg på grunn av hets.
Les mer om Utøya.
Elektro og automasjon - Tekniske og bygningsmessige oppgraderinger
Anskaffelsesforskriften Alminnelig kunngjøring av konkurranse Nasjonal kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser Sandnes Kommune.
Les mer om Del I, Nasjonal og Tekniske.
Sylvi Listhaug privat: - Dramatisk fødsel, bilulykke og «heksejakt» - Se og Hør
Det siste året har vært et privat mareritt for Sylvi Listhaug. (Se og Hør): I lengre tid har det tordnet rundt Frp-politiker Sylvi Listhaug (40), som tirsdag morgen trakk seg som justisminister.
Strømsgodset tilbyr Molde-tur på klubbens regning
Flere Godset-fans måtte reise slukøret hjem fra Tromsø forrige helg. Dette synes klubben var så ergerlig at de spanderer Molde-tur i kompensasjon.
Les mer om Molde-tur og Tromsø.
Havarikommisjonen: Bremsefeil og manglende skilting da femåring ble påkjørt av mobilkran
Bremsene virket ikke og skiltingen var mangelfull, fastslår Havarikommisjonen om ulykken der en femåring ble påkjørt av en mobilkran i Kristiansand i fjor. Ulykken skjedde ved Karuss barnehage og skole 7. mars 2017.
Bekymret for debattklimaet
Som representanter for helse - og sosialarbeidere er FO Hedmark bekymret for debattklimaet i Norge - et land som har en god tradisjon for et inkluderende samfunn. Men noe synes å være endret.
Les mer om Norge.