22. Mars 2018 21.00-21.59

Halden møter Haslum i kvartfinalen

Halden Topphåndball skal møte Haslum i kvartfinalen i håndballsluttspillet. Det ble klart i kveld. Haldenserne starter på hjemmebane og får dermed også hjemmebanefordel i en eventuell tredje kamp i best av tre-serien.
Les mer om Haslum.

Lillesand får mest

Lillesand er den kommunen i Aust-Agder som får mest penger til å styrke helsestasjonene og skolehelsetjenesten, melder Lillesands-Posten. Lillesand kommune får 4,67 millioner kroner av den totale potten på 307 millioner.
Tommen & Co. på harryhandel i Karigasniemi
Onsdag hadde Seppo Härkönen hendene fulle med kjøttdeig, som skulle stappes i poser, og leveres over disken til kjøpekåte nordmenn. n av dem som var på harryhandel i Finland, var Hammerfest-kjendis Tommen Hermo.
– Vi skal utvikle en klubb der alle føler seg hjemme. Det vil løfte oss sportslig
Det sier Ole I. Hansen, som vil ha HIF/Stein til allnorsk 3. divisjon.
Les mer om Ole I.

Frykter ikke for nytt sykehus til tross for økonomirot i andre siden av fylket

Formannskapet vedtok at de er positive til etablering av nye helsefunksjoner etablert i nye Hammerfest sykehus, innenfor en ramme på 266 millioner kroner.
Les mer om Hammerfest.
– Jeg fikk helt sjokk og jeg trodde dette var en spøk
Lise Askvik ble sjokkert da hun plutselig mottok en regning på over 700 kroner for et uforsikret kjøretøy. Nå etterlyser hun folkeskikk.
Les mer om Jeg.
Hva skjer i palmehelgen? Alt fra rock til fiksedag og utstillinger
Sju nye filmer kan du se, Hank von Hell som synger Cash og Vreeswijk og hardrock med Audrey Horne. Bømlo kunstlag ynskjer velkommen til utstillinga Paiza Miwan, ei gruppeutstilling med kurdiske kunstnarar. Utstillinga er eit samarbeid med Bømlo folkebibliotek og utstillinga vil henga i biblioteket i perioden 15.03-27.04.
Nye kommunale bygg sprett opp i Vindafjord
Den nye brannstasjon/ambulansestasjonen med legesenter og legevakt skal stå klar til bruk i september eller oktober.
Les mer om Vindafjord.
Drømmen om Magnus Carlsen-duell knust: – Forferdelig!
Levon Aronian var favoritt. Nå ligger han helt sist i kandidatturneringen.
Stor ekstraløyving til Ulstein helsestasjon
Regjeringa deler ut 307,2 millionar kroner i øyremerka kroner til helsestasjons- og skulehelseteneste. Regjeringa har over fleire år satsa på å byggje opp eit godt lågterskeltilbod til born, unge og familiane deira.
Les mer om Ulstein.
Storapplaus for korpset
SORTLAND: Sortland musikkforening og solister bød på frisk og livfull musikk. Mye av repertoaret var nok noe ukjent, men ingen ting tyder på at Sortland musikkforening har sovet bort vinteren.
Les mer om Sortland.
Lillehammer lett videre til finalen
Lillehammer er klar for NM-finale i ishockey etter å ha slått Sparta 5-1 hjemme torsdag. Jacob Noer noterte seg for tre mål på drøyt sju minutter.
Les mer om NM-finale og Sparta.
Høyre i Oslo vil ikke bekrefte rødgrønt flertall på hemmelig måling
- Det er umulig å si, for hvor plasserer du Feministisk Initiativ? Anbefalte saker Av David Stenerud og Aslak Borgersrud Det er har vært sparsomt med grunner til å slutte opp om Arbeiderpartiet de siste månedene.
Legger ned botilbudet på Sjøstrand
Oslo kommune vil legge ned Sjøstrand omsorgssenter og flytte plassene til byen. Det er Dagsavisen som melder om endringene i rusomsorgen i Oslo.
Les mer om Dagsavisen, Oslo og Sjøstrand.
Usikre på organiseringen av Dampsaga Bad
Dampsaga Bad og Kulturbygg AS skal omorganiseres, men politikerne er ikke trygge på løsningen som foreslås.
Les mer om Dampsaga Bad.
Har trenden snudd for Birken? Oppsummering fra helgens suksessrenn.
Informasjonssjef Randi Bolstad oppsummerer slik: Det har vært noen helt fantastiske dager og Birkebeinerrennet går kanskje inn i historien som ett av aller beste.
Les mer om Birkebeinerrennet og Birken.
Fikk kreft i 2009 - Dødssyke Paolo tatt på senga da Artist-Norge hyllet ham
Trodde han skulle signere plater, ble overrasket med CD-fest. Paolo Vinaccia er et lite medisinsk under med en dødsdom som har hengt over ham siden 2009.
Lillehammer enkelt til NM-finale
Lillehammer er klar for NM-finale i ishockey etter å ha slått Sparta 5-1 hjemme torsdag. Jacob Noer noterte seg for tre mål på drøyt sju minutter.
Les mer om NM-finale og Sparta.
Stenger dørene
Lillesands eldste dagligvarebutikk, er i ferd med å stenge dørene for godt etter 118 års drift. Mange synes det er trist. Les mer.
Fekk møte riggleiaren – avsluttar aksjonen i Gulen
Greenpeace avsluttar no aksjonen mot oljeriggen i Gulen. Etter å ha aksjonert i over 12 timar fekk aksjonistane møte riggleiaren
Les mer om Gulen.
Mosjøen videre til neste runde i NM
Mosjøen og Sandnessjøen gjorde opp seg i mellom i Norgesmesterskapets første kvalifiseringsrunde. Mosjøen var det beste laget og vant til slutt hele 3-0 mot de gulkledde. Sandnesjøen fulgte Mosjøen lenge, men det raknet i løpet av kampens siste kvarter. Dermed er Mosjøen videre til neste runde i NM.
Les mer om Mosjøen og Sandnessjøen.
Ny storpresse styrker Raufoss-industrien
Den største enkeltinvesteringen på 20 år i Raufoss-industrien ble offisielt tatt bruk i går. Tyskeide Benteler Automotive Raufoss AS har investert 240 millioner kroner i helautomatisk anlegg for produksjon av bildeler i aluminium.
Les mer om Raufoss-industrien.
To meldinger om brann til samme tid
Brannvesenet fikk meldinger om to branner med kun minutters mellomrom torsdag kveld.
lavebrann
– Musikken reddet meg fra mobbingen
– Jeg ble banket opp, låst inne og kastet i pisserenna. Suksessen med musikken er min fredelige hevn mot de som mobbet meg.
Les mer om Musikken.
Har tyvegods - savner eiere
Politiet i Sarpsborg har sikret både tyv og tyvegods. Men de uniformerte har ingen formening om hvem som eier det beslaglagte verktøyet.
Les mer om Sarpsborg.
Gratis parkering i 29 minutter
Et enstemmig formannskap gikk enstemmig inn for at gratis parkering i tre sentrumsgater skulle økes fra 20 til 29 minutter.
KOMMENTAR: Er det Komiske Ali som driver Facebooks PR?
Det er ikke helt lett å vite hva vi skal stole på.
Les mer om Komiske Ali.
Boko Haram nekter å frigi kristen jente fordi hun ikke vil konvertere
Boko Haram har frigitt 104 av 110 bortførte skolejenter i Nigeria. Fem jenter er døde, mens den siste holdes fanget fordi hun ikke vil konvertere til islam.
Les mer om Nigeria.
Nettavisen felt for Riise-artikler
John Arne Riises manager vant frem i PFU da Nettavisen ble felt for brudd på god presseskikk torsdag.
Les mer om Nettavisen, PFU og Riise-artikler.
Norsk kvinne risikerer 25 års fengsel etter at hun ble tatt med 3,7 kilo heroin i bagasjen
Politiet i Uganda bekrefter at norsk kvinne ble tatt med heroin. Nå får hun konsulær hjelp av den norske ambassaden.
Les mer om Uganda.
Haslum møter Halden i sluttspillet
Haslum skal ut i sluttspillet i håndball. Her kan du se hvilket lag de møter i kvartfinalen. Haslum ble nummer fem i eliteserien i håndball. Torsdag kveld ble kvartfinalene i sluttspillet trukket.
Les mer om Halden.
ANtv direkte fredag: Se begge Glimts treningskamper
Landslagspause betyr ingen seriekamper. Da slår de helgule på stortromma med to treningskamper på rappen. Derfor flyttes Junkeren-kampen til fredag når romsdalingene kommer på besøk. Først spilles Aalesund-kampen klokken 16 fredag.
Hegerberg matchvinner for Lyon - Graham Hansen herjet for Wolfsburg
Ada Hegerberg sørget med sin 2-1-scoring for at Lyon har et godt utgangspunkt før returoppgjøret borte i mesterligaens kvartfinale mot Barcelona.
Stoppet alle biler i åtte timer
Politiet med storkontroll i Romsdalen. Politiet og Statens vegvesen gjennomførte torsdag en omfattende trafikkontroll på E139 i Romsdalen. Alle trafikik ble stanset i åtte timer, skriver politeit på Twitter.
Les mer om Romsdalen og Twitter.
Storkontroll på E136
I åtte timer ble all trafikk gjennom Romsdalen sjekka. 33 førere fikk fartsbot. To bilførere ble politimeldt, og to biler er avskilta.
Les mer om Romsdalen.
Wall Street skjelver etter Trumps Kina-toll
Dow Jones-indeksen på Wall Street stupte ned nesten 3 prosent etter president Donald Trumps kunngjøring om straffetoll på kinesiske importvarer.
Les mer om Wall Street.
Kim Kardashian West om skjønnhetsregimet: - Ofrer søvnen for trening og ansikts-behandlinger - Se og Hør
- Til og med søstrene mine tenker at jeg er gal. (Se og Hør): Kim Kardashian Wests (37) skjønnhets-, trenings- og kostholdsregime har i en årrekke vært gjenstand for stor debatt og medieomtale.
Les mer om Hør.
Lillehammer lekte seg til finale: - Det sjukeste jeg har vært med på
Lillehammer er klare for sin første NM-finale siden 1994. Lillehammer-Sparta 5-1 (4-0 i kamper) Se Noers tredje mål for dagen i videovinduet øverst.
Les mer om NM-finale.
Lillehammer lekte seg til finale
Lillehammer er klare for sin første NM-finale siden 1994. De knuste Sparta hele 5-1 torsdag kveld, og vant 4-0 i kamper. I finalen venter vinneren av Storhamar-Frisk Asker.
Lillehammer klare for finale - sendte Sparta ut av sluttspillet på sju minutter
Jacob Lundell Noer og Lillehammer sikret seg finaleplass med sju magiske minutter i Kristins Hall. Der kan de møte seriemester Storhamar til mjøsderby.
Les mer om Lillehammer, Sparta og Storhamar.
115 år gammel butikk takker for seg
Sterk konkurranse gjør at nærbutikkene sliter for å overleve i landets byer. Men behovet for nærbutikker i byene vil øke i takt med eldrebølgen, mener varehandelkonsulent.
Anker helsehusdommen
Rauma kommunestyre anker dommen der kommunen er dømt til å betale erstatning til Veidekke Entreprenør AS på nesten 26 millioner kroner, melder Romsdals Budstikke. Rauma kommune vedtok i fjor å gi kontrakten på bygging av det nye helsehuset på Åndalsnes til firmaet Hent AS. Den lokale entreprenøren M. Kristiseter AS, som er eigd av Veidekke, klaga på vedtaket og gjekk til sak mot kommunen.
Les mer om Veidekke.
Tatt for besittelse av narkotika
I Rauma har politiet og Statens vegvesen hatt trafikkontroll gjennom Romsdalen. 1050 kjøretøy ble stoppet. En person ble anmeldt for å ha kjørt uten førerkort og i beruset tilstand. Personen skal også ha vært i besittelse av narkotika.
Les mer om Romsdalen.
Kulturministeren: – Jeg tror folk flest har godt av dette
Informasjonen som skal ha blitt benyttet til å målrette politisk reklame på Facebook, er en vekker for folk, mener kulturminister Trine Skei Grande (V).
Bileta til medlemmene har blitt kunstutstilling
Balestrand Kunstlag opna amatørutstilling.
Klar for biologi-OL
Ann Kristin Frøyland (18) fra Skjoldastraumen skal fredag delta i den norske finalen i biologi-OL sammen med 16 andre deltakere.
Les mer om Skjoldastraumen.
Hedret med medalje og maleri
Kultursjef Ingvar Frøyland hedret for sine 35 år i Tysvær kommune.
Les mer om Tysvær.
Derfor er din digitale profil så mye verdt
Når du klikker på personlige innlegg, skiløyper og vinglass, når du gir tomler, deler videoer og åpner reklamer, da er du gull verdt for Facebook.
Les mer om Facebook.
24 års venting er over: Lillehammer i finalen etter tre mål av 20-åring
(Lillehammer-Sparta 5–1, 4–0 i kamper) OL-året 1994 står med gullskrift i Lillehammers ishockeyhistorie. Nå er de endelig finaleklare igjen. Jacob Lundell Noer (20) scoret tre ganger da Sparta ble ydmyket 5–1.
Les mer om Sparta.
Påsketradisjon blir avlyst fordi presten er homoliberal
Samemisjonen har stramma inn reglane for kven som kan forrette i kyrkjehusa deira. Derfor blir den tradisjonelle påskegudstenesta i isaroaivi avlyst.
To biler i trafikkulykke i Ibestad-tunnelen - ukjent skadeomfang
Troms politidistrikt melder at nødetatene rykker ut til Ibestad-tunnelen. - Trafikkulykke hvor to biler er involvert, skadeomfang ukjent, opplyser politiet. Tunnelen er stengt på grunn av ulykka. Nordlys oppdaterer
Les mer om Ibestad-tunnelen.
Høyesterett vil ikke inndra hus brukt til dyrking av cannabis
Høyesterett har satt foten ned for at domstolene kan inndra et hus som ble brukt til storstilt produksjon av cannabis i Tromsø.
Les mer om Tromsø.
Mosjøen gikk videre på Moheia. Blir trolig Mo ILs neste cupmotstander
Mosjøen IL vant 3-0 i kvalifiseringskampen i fotball-NM mot Sandnessjøen på Moheia torsdag. Kampen skulle opprinnelig vært spilt i Mosjøen, men banen er ikke klar.
Les mer om Moheia, Mosjøen og Sandnessjøen.
Ajer takker Rodgers for utviklingen: - Helt avgjørende
SANDVIKA (Nettavisen): - Det har vært noen måneder med masse spilletid og stor utvikling nå. Det har vært veldig artig. Kristoffer Ajer smiler og er i godt humør når han treffer Nettavisen før den mulige landslagsdebuten mot Australia fredag.
Les mer om Australia og Nettavisen.
Hegerberg matchvinner for Lyon
Ada Hegerbergs 2-1-scoring sørget for Lyon-seier mot Barcelona i den den første kvartfinalen i Mesterligaen. Caroline Graham Hansen scoret også da hennes Wolfsburg vant 5-0.
Ringerike rykker opp
Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.
Les mer om Ringerike og Ringrike.
Tegn til panikksalg etter Trumps straffetoll
Amerikanske aksjer falt tungt torsdag etter nyheten om straffetoll mot Kina.
Les mer om Kina.
Wall Street skjelver
Donald Trump hisser opp til krig. Fallene ble stygge.
Rapport: Truet kvinnelige vektere med voldtekt og kastet stein
Beboere på Romsås slår alarm om narkotikasalg og vold blant unge.
Sylvi Listhaug - fra tiltalt til synderinne
Nicolas Poussin (1594-1665), Kristus og kvinnen som ble grepet i hos (1653), olje på lerret, 122 195 cm, Louvre, Paris. Foto: Wikimedia Commons. Sylvi Listhaug mente at saken hennes dreide seg om ytringsfrihetens vilkår.
Les mer om Louvre.
Nærmere 30 drept i luftangrep mot marked i Syria
Minst 28 mennesker er drept i et luftangrep mot et marked i det nordvestre Syria, opplyser eksilgruppa SOHR og lokale sykehuskilder. Angrepet skjedde torsdag kveld i byen Harem i Idlib nordvest i landet, nær grensen til Tyrkia.
Les mer om Harem, Idlib, Syria og Tyrkia.
Fredag braker RMR løs: - Ikke tid til søvn nå
ANDØY: Fredag braker Rock Mot Rus (RMR) løs. Mange frivillige jobber døgnet rundt med å klargjøre idrettshallen på Andenes til helgas festival. - Vi begynte rigginga onsdag.
Les mer om RMR.
Har du en pram til Goliathytta?
Det er fem år siden foreningen åpnet Goliaten som ubetjent hytte med 8 senger. Den spesielle tømmerhytta fra 1898 ved Goliatvannet har blitt en av foreningens mest populære ubetjente hytter med over 500 overnattinger årlig.
- Tre fantastiske dager på skuter
En gjeng fra Oslo valgte Sulitjelma turistsenter da de nylig skulle nyte tre dager på skuter i villmarken. Det ble en opplevelse.
Les mer om Oslo og Sulitjelma.
Trikken går i Kongsveien igjen
På grunn av trikkeskinnenes plassering i forhold til skråningen ned mot sjakten som brenner ved Mosseveien, vurderer politiet at det inntil videre er trygt for trikken å kjøre i begge retninger i Kongsveien. Bilister og fotgjengere får foreløpig ikke passere.
Les mer om Kongsveien og Mosseveien.
– Gi fylkene makten over sykehusene
I 2002 ble ansvaret for sykehusene i landet ført over fra fylkene til staten. Dette har ikke hatt noen effekt, mener regjeringens ekspertutvalg. Nå foreslår de at fylkene får tilbake ansvaret.
Ras over vegen i Bøverdalen
Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.
Les mer om Bøverdalen.
Slutt for Sigdal FK – trekker laget etter «vareopptelling
Selv om optimismen for å kunne stille lag var stor i fjor høst, gikk den siste «vareopptellingen skeis. Sigdal FK har trukket laget.
Les mer om Sigdal FK.
Gullet kom «hem – igjen!
Svært få klubber fra Bergen klarer å klatre til topps. Laksevåg Bordtennisklubb er ett av unntakene.
Les mer om Bergen.
Leif Arne kastet alle hemninger: – Det var kun n utfordring jeg måtte si nei til
– Jeg var så nervøs da jeg gikk inn i lokalet, der bedriftene hadde stands, for jeg trodde kanskje ingen ville tørre å komme bort til meg. Men så fort de første jentene fikk tak i meg og jeg fikk den fine rosa fletten i håret, så var det gjort, ler Leif Arne Bjørkås.
Tenåringsjente dømt etter å ha truet en hel by
SANDNES: I en tekstmelding lovet 17-åringen mottakeren at dersom hun i fremtiden ikke fikk være i fred, så ville ikke Sandnes lenger være en trygg plass å bo.
Stort bildegalleri: 150 løp helt til topps i Stavangers høyeste bygning
150 spreke personer løper opp 315 trappetrinn fordelt på 21 etasjer i et 80 meter høyt bygg. Det var ingrediensene i torsdagens trappeløp.
Nærmere 30 drept i luftangrep mot marked i Syria
Minst 28 mennesker er drept i et luftangrep mot et marked i det nordvestre Syria, opplyser eksilgruppa SOHR og lokale sykehuskilder.
Les mer om Syria.
Nærmere 30 drept i luftangrep mot marked i Syria
Minst 28 mennesker er drept i et luftangrep mot et marked i det nordvestre Syria, opplyser eksilgruppa SOHR og lokale sykehuskilder.
Les mer om Syria.
Massedemonstrasjoner i Frankrike mot Macrons reformer
Om lag 200.000 mennesker demonstrerte i Frankrike torsdag mot president Emmanuel Macrons økonomiske reformer.
Les mer om Frankrike.
Frp passerer 20 prosent på ny måling
Frp får en oppslutning på 20,8 prosent, hele 7,2 prosentpoeng mer enn i februar, på Ipsos' partibarometer for mars, melder Dagbladet.
Les mer om Dagbladet.
Gullet kom «hem» - igjen!
Svært få klubber fra Bergen klarer å klatre til topps. Laksevåg Bordtennisklubb er ett av unntakene. Torsdag knuste de Fornebu 5-1 i finalen i eliteserien.
Les mer om Bergen og Fornebu.
Det er utrolig trist for fotballen at det ikke ble stemt ja til en toppfotballsatsing i Rana FK allerede denne sesongen
I går var jeg på Moheia og så på cupkvalifiseringskampen som sannsynligvis ble det siste fotballkampen mellom Stålkameratene og Mo IL.
Pangstart sendte Ringerike Panthers til Getligaen med stil
Da Narvik blottla seg i starten av opprykkskampen, gikk Ringerike rett i strupen på dem og så seg aldri tilbake. Ringerike Panthers - Narvik Arctic Eagles 7-2 Se 1-0-målet øverst Premisset før kampen var enkelt.
Les mer om Getligaen, Premisset og Ringerike.
Martinsen vil bli styreleder i Hedmark Idrettskrets
Tor Inge Martinsen har sagt ja til å stille som kandidat til styrevervet.
Ishockey: Ringerike snøt Narvik for opprykket
Narvik trengte kun ett poeng for å bli første nordnorske lag i eliteserien i ishockey, men drømmen brast torsdag. I stedet rykket Ringerike opp etter 7-2-seier. Fra neste sesong spiller Ringerike på øverste nivå for aller første gang.
Les mer om Narvik og Ringerike.
Rapport: Truet kvinnelige vektere med voldtekt og kastet stein
Beboere på Romsås slår alarm om narkotikasalg og vold blant unge.
Hegerberg matchvinner da Lyon tok første stikk
Ada Hegerberg sørget med sin 2-1-scoring for at Lyon har et godt utgangspunkt før returoppgjøret borte i mesterligaens kvartfinale mot Barcelona.
Les mer om Barcelona og Lyon.
Nedgang på børsen i USA
Dow Jones-indeksen i New York har gått ned med 3 prosent sidan start i dag. Trumps straffetoll mot Kina blir gitt skulda for nedgangen, ifølge AFP.
Les mer om AFP, Kina, New York og USA.
Godbiter for store og små på kino i påska
Har du et nyhetstips? NAMSOS: Den første delen av høytida er fullpakket av flotte premierefilmer, hvor «Ready Player One» kanskje er den flest venter i spenning på.
Les mer om Ready Player One.
Pangstart sendte Ringerike Panthers til Getligaen med stil
Da Narvik blottla seg i starten av opprykkskampen, gikk Ringerike rett i strupen på dem og så seg aldri tilbake.
Les mer om Getligaen og Ringerike.
Stordata – nok vern i «godtar vilkår?
Norske bedrifter kjøper tjenester av Google og Facebook eller samler og analyserer forbrukerdata selv. Mye av personvernet hviler på svakeste ledd: forbrukeren og «godtar vilkårene.
Les mer om Facebook og Google.
Slik blir brexit
BRUSSEL: Det klarner i brexitforhandlingene.
Sprint
Teknologi for sjelen
Vi har nok maskinkraft. Det vi mangler akkurat nå er teknologi som gjør oss til lykkeligere mennesker.
Se 20.55-nyhetene
Se 20.55-nyhetene
Her kan du se Østafjells 20.55:
Østafjells 20:55
Arctic Eagles tapte 7-2
Drømmen om Eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men maktet ikke å slå laget fra Hønefoss som tok tidlig kommandoen. Til slutt endte det med kalassifrene 7-2 i favør hjemmelaget. Dermed må Narvik Arctic Eagles belage seg på nok en sesong på nivå to.
Les mer om Eliteserien og Ringrike.