22. Mars 2018 22.00-22.59

Sjå kveldens siste sending

Halsa kommune har sagt ja til å gå inn som partnar i det planlagde distriktsmedisinske senteret i Kristiansund, sjølv om dei skal bli ein del av den nye trønderkommunen Heim. Programleiar Tore Ellingseter gir deg kveldens siste nyheiter frå Møre og Romsdal.
Les mer om Heim, Kristiansund, Møre og Romsdal.

Tegn til panikksalg etter Trumps straffetoll

Amerikanske aksjer falt tungt torsdag etter nyheten om straffetoll mot Kina.
Les mer om Kina.
Lokalfotball: Disse lagene er videre i cupen
Grei skuring for Tertnes, Gneist og Sandviken i 1. kvalifiseringsrunde i NM i fotball for menn.
Les mer om Gneist og Sandviken.
– Ikke gode nok
Da det gjaldt som mest feilet Sparta totalt og ble og sendt ut av kampen om kongepokalen. Det likte kaptein Niklas Roest dårlig.
Les mer om Ikke og Sparta.

Breiviks seier

Johan Christian Dahl: Megalittgrav om vinteren (1825) Han var en venneløs taper, som alle vendte ryggen fordi han var for intens, for ekstrem, for konspiratorisk og for sprø.
Rekord for Hareide og Danmark etter knepen seier
Danmark glitret ikke i 1-0-seieren mot Panama, men Åge Hareide kunne glede seg over at danskenes ubeseirede rekke økte til tolv kamper torsdag. Så mange kamper på rad uten tap har aldri Danmark klart tidligere.
Jentenes festkveld under filmprisutdeling
Det ble jentenes festkveld. De tok alle prisene under mobiltelefonfilmprisutdelingen i Teatersalen i Brumunddal torsdag kveld. PRIS: Filmen «Avhengig av en skjerm» fikk pris i klassen «Beste historie».
Les mer om Beste, Brumunddal og Teatersalen.
Tobias (21) søkte jobb i matbutikk - ble spurt om han pleide å rømme hjemmefra som barn
Personlighetstester blir stadig vanligere å bruke blant norske arbeidsgivere. Men psykologiprofessor er kritisk til utviklingen, og kaller det for ansvarsfraskrivelse.
Frisk skulle jakte utligning i kamper - tapte alle tre periodene
Frisk Asker har muligheten til å utligne i antall seire i semifinaleserien mot Storhamar i kveld. Nå ser det mørkt ut. FRISK ASKER - STORHAMAR 1-4 (0-1, 0-1, 1-2) 3. periode: 20 min - Der er det over.
Les mer om Der og Storhamar.
Offshore-bedrift starter opp igjen
Det settes i gang ny virksomhet etter konkursen i Halvorsen Offshore i Kvinesdal. Det nye selskapet Tratec Halvorsen AS eies av Tratec og Frode Olsen. 75 ansatte mistet jobben i konkursen. Rundt 20 personer er allerede engasjert i det nye selskapet.
Eldreministeren om behandlinga av Gerda (94): – Uverdig og uakseptabelt
Demenssjuke Gerda Ørstad blei flytta mellom sju institusjonar på under to år. No får kommunen refs frå eldreministeren.
Les mer om Gerda.
Drev store og profesjonelle narkotika-plantasjer – nå venter ny runde i retten
KONGSVINGER: Hasjplantasjene i Odalen får en ny runde i retten. Både de dømte og statsadvokaten har anket.
Les mer om Odalen.
Kjellas Festforestilling: «I Paradise Hotels tilfelle håper man i det lengste på sistnevnte – i kulturhuset på Skreia torsdag kveld satt man lenge i det uvisse
«Kjellas Festforestilling er historien om en forestilling som aldri kommer på rett kjøl. Rett og slett fordi det aldri er meningen.
Les mer om Skreia.
Drapssiktet ektemann døde
Mannen i 70-årene som siden januar i fjor har vært siktet for drapet på sin egen kone, er død.
Skole vant pris: – Utmerket seg blant som det bygget med høyest kvalitet
Skedsmo kommunes pris for arkitektur og byutvikling går til Bråtejordet skole. Skolebygget og uteområdene har høy arkitektonisk kvalitet, ifølge en enstemmig jury.
Les mer om Bråtejordet.
Kjøttbander herjer Østlandet – i dag ble tre menn fersket på Romerike
Tre menn tatt da de forsøkte å stjele kjøtt.
Les mer om Romerike og Østlandet.
Slått ut av NM-sluttspillet
Sparta tapte også den fjerde semifinalekampen mot Lillehammer torsdag - og er ute av årets NM-sluttspill i ishockey. Se høydepunkter fra kampen her. (Video med tillatelse fra sumo.tv2.no)
– Skummelt hvis man blir belastet uten å vite det
Trøbbel med NSB-appen.
Les mer om Skummelt.
PST jakter nett-troll etter trusler mot politikere
Etter grove trusler og sjikane mot Knut Arild Hareide, Jonas Gahr Støre og Sylvi Listhaug har PST og politiet de siste dagene oppsøkt en rekke nett-troll.
Rådmannen i Østre Toten søker seg bort
Rådmann Aslaug Dæhlen i (59) i Østre Toten er en av søkerne til den ledige stillingen som rådmann i Nittedal kommune. Dæhlen har vært rådmann i Østre Toten og sier det ikke ligger noen dramatikk i dette.
Les mer om Nittedal og Østre Toten.
«Viktig for kulturfaga»
Saka handlar om korleis ein skal sikre nok og kompetent arbeidskraft til skule, kulturskule, skulefritidsordning og frivillig kulturliv. Fagmiljøa har lenge vore uroa over manglande satsing på utdanning av lærarar i kulturfag.
Hanne kom hjem med filmmusikk
Hanne Hukkelberg avsluttet det vi kan kalle en «miniturné», der hun før vårens store dokumentar-snakkis framførte egen filmmusikk.
Serverte varme toner
En nesten fullsatt Møysal fikk se Sortland musikkforening spille forlokkende musikk torsdag kveld. Stykkene var i hovedsak fra prominente komponister som Leonard Bernstein og Dimitri Shostakovic.
Boko Haram nekter å frigi kristen jente fordi hun ikke vil konvertere
Boko Haram har frigitt 104 av 110 bortførte skolejenter i Nigeria. Fem jenter er døde mens den siste holdes fanget fordi hun ikke vil konvertere til islam.
Les mer om Nigeria.
Kina ber USA avstå fra å sette handelssamarbeid i fare
Hvis USA ønsker handelskrig, så skal landet få det, varsler kinesiske myndigheter etter at president Donald Trump kunngjorde toll på kinesiske varer.
Les mer om Donald Trump og USA.
USA selger militærutstyr for 1 milliard dollar til Saudi-Arabia
Amerikanske myndigheter har gitt grønt lys til salg av militærutstyr verdt 1 milliard dollar til Saudi-Arabia, deriblant 6.500 missiler.
Les mer om Saudi-Arabia.
Stjernen seirende ut av målshow
Sesongens siste kamp for Stjernen endte med et målkalas hjemme mot Kongsvinger. Det endte til slutt hele 7-6 etter spilleforlengelse, i en kamp som ifølge Fredriksstad Blad var målrik, men ikke spesielt velspilt.
Skifter trolig ikke departement
Få tror Åse Michaelsen fra Mandal bytter departement og blir Frps neste justisminister, ifølge NRKs kilder. Årsaken er at hun ble eldreminister så sent som i januar og at det derfor er for kjapt for henne å bytte statsrådsplass. Les mer her.
Les mer om Mandal og Åse Michaelsen.
Samemisjonen vil ikke la kvinner eller «homoradikale forkynne i kapellet: – Da får vi finne et annet sted, svarer presten
I fem år har prest Jon Arne Tandberg holdt gudstjeneste i Aisaroaivi kapell 1. påskedag. - Denne påsken får vi heller finne et annet sted, sier Tandberg etter at Samemisjonen gjorde det klart at de ikke vil la kvinnelige eller homoradikale prester forkynne i kapellet.
Alta kommune skal kutte 80 millioner kroner – pleie og omsorg, og barnehage og grunnskole får de største kuttene
Økonomiutvalget i Alta vedtok torsdag kveld et mål om å spare 80 millioner kroner i året. Det skal være gjort innen 2021.
Les mer om Alta.
Phoebe Isabel (18) følger i som mors fotspor
Phoebe Isabel Svendsen (18) har stor interesse for sang og musikk. På musikklinja ved Askim videregående får hun utfoldet seg.
Les mer om Askim.
Skal jobbe for Lagerbäck
Fredag reiser Eirik Horneland på oppdrag for det norske A-landslaget.
Reddet kattungen sekunder før den ville blitt klemt i hjel
TROMSØ (ITROMSØ) Da containeren med sammenpresset papp ble tømt i avfallsanlegget til Remiks i Tromsø, kom en liten kattunge krypende ut.
Les mer om Tromsø.
Fotball-landslaget er blitt VM i venting
SANDVIKA (VG) Det er 362 dager siden Norge sist spilte en viktig fotballkamp. Det er fortsatt 168 dager til Norge skal spille en viktig fotballkamp. Landslaget vårt er blitt et innslag i VM i venting mens andre nordiske nasjoner forbereder seg til et reelt mesterskap.
Les mer om Norge.
Finn riktig oppvaskmaskin
Ikke gå i fella.
Trond-Viggo gikk på veggen da han var på toppen av karrieren - slik unngår han ny smell
- Hadde jeg vært kineser, hadde jeg trodd jeg snart hadde brukt opp energien min.
Akvariet har søkt nytt medlemskap i dyreparkorganisasjon
I 2015 meldte Akvariet i Bergen seg ut av dyreparkorganisasjonen EAZA. - Jeg har en god følelse, sier Akvariet-direktør, Geir Olav Melingen.
Skal bygge flomvoll for å sikre fiskedammen på Prestøya
I disse dager har det vært anleggsarbeid ved brua fra Prestøya til Norsk Skogmuseum i Elverum. Grunnen er en flomvoll som skal beskytte fiskedammen på Prestøya.
Mat fra alle verdenshjørner
Nye og gamle hadselværinger tyvstartet påska i Melbu samfunnshus torsdag. Da inviterte Hadsel Røde Kors og Hadsel frivilligforening til påskefrokost i samarbeid med Imdi.
Les mer om Hadsel, Imdi og Melbu.
USA selger militærutstyr for 1 milliard dollar til Saudi-Arabia
Amerikanske myndigheter har gitt grønt lys til salg av militærutstyr verdt 1 milliard dollar til Saudi-Arabia, deriblant 6.500 missiler.
Les mer om Saudi-Arabia.
Roser Nicklas Bendtner etter Danmarks landskamp
Rosenborg-stjernen gjorde en god figur, mener danske aviser. DANMARK-PANAMA 1-0 Danmark vant 1-0 over Panama i en treningskamp torsdag kveld. Celta Vigo-stjernen Pione Sisto ble matchvinner med en scoring 20 minutter før slutt.
Les mer om Danmark og Panama.
Her avgir den russiske kvinnen sin stemme i tre valglokaler
Reuters avslørte gjengangere i det russiske presidentvalget. Russlands gjenvalgte president Vladimir Putin hevder det russiske valget er fritt og går riktig for seg, OSSE er fornøyd, mens opposisjonen snakker om valgfusk.
Les mer om Vladimir Putin.
Bygård smuldrer opp - politiet måtte sperre av fortauet
Det var rett å slett farlig å gå på fortauet i Aasmund Vinjes gate i Notodden sentrum torsdag formiddag. Gårdeier Anette Pedersen fra Kongsberg sier hun gjør det hun kan for å vedlikeholde bygget.
Les mer om Kongsberg og Notodden.
Er bokas aktualitet viktigere enn kvaliteten?
For den som vil vite mer om mannen Trump skal forhandle med, er «Kim Jong-un uhyre interessant lesning. Men den ender som en uoversiktlig historiebok.
Les mer om Kim Jong-un og Trump.
Mulige kandidater i regjeringen
Fremskrittspartiet planlegger endringer i sitt regjeringslag. Mye avhenger av om Per Sandberg ønsker justisminister-jobben på fast basis.
Les mer om Per Sandberg.
Kvartfinalene er klare: – Et dumt valg av dem!
ØIF Arendal valgte Fyllingen. Det er kanskje ikke så rart ...
Les mer om Fyllingen.
– Jeg må jo gå ut med et smell
I fjor pensjonerte han seg som rockeklubben Garages syvende far i huset. Nå vil han «tre av med et smell.
Les mer om Jeg.
Bileier våknet til skader på bilen
Vitner har sett en taxi rygge i bilen, og stikke av. – Sjåføren skal få gjøre opp for skadene, sier bileieren.
– Jeg fikk helt sjokk og jeg trodde dette var en spøk
Lise Askvik ble sjokkert da hun plutselig mottok en regning på over 700 kroner for et uforsikret kjøretøy. Nå etterlyser hun folkeskikk.
Les mer om Jeg.
Ledet til det gjensto ti sekunder, men tapte på overtid. – Ønsket å gå ned med flagget til topps
KONGSVINGER: Knights levde med håpet og ledelsen lenge og unngikk en stygg rekord i sin siste kamp mot Stjernen torsdag kveld. Ingen av lagene hadde noe å spille for da Knights rettet på inntrykket i sin siste kamp.
Les mer om Stjernen.
Lavpriskrigen: Prisen på påskevarer faller. Se lista
Men reduksjonene er ikke i nærheten av å være like store som i fjor.
Zuckerberg må forklare misbruk av data
WASHINGTON: Facebook-sjef Mark Zuckerberg sier han gjerne går i vitneboksen hos Kongressen. – Dette var et stort tillitsbrudd, og jeg beklager for at dette har skjedd, sier Zuckerberg. Han er blitt avkrevd svar både fra EU-parlamentet, Parlamentet i Storbritannia og ledende demokrater i den amerikanske Kongressen.
Meteorologen lover drømmepåske
Ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Lars Andreas Selberg, blir det en kald men nydelig påske i Rogaland. - Men først kommer det litt vær, sier han.
Les mer om Meteorologisk og Rogaland.
– Jeg elsker å være entertainer
Eirik Søfteland fra Os er med i sin fjerde realitysatsing på norske TV-skjermer. – Jeg føler ikke dette går utover rockekredibiliteten min, sier han.
Les mer om Jeg og TV-skjermer.
Vellykket portrett av avistegneren Marvin Halleraker
«Marvin Halleraker. Satiriker med helvetesangst gir et sammensatt portrett av en av Nordens fremste avistegnere.
Les mer om Marvin Halleraker.
Denne bergensduoen må du følge med på
The Other End fikk oppmerksomhet langt utenfor Norges grenser da de kom med debutsingelen. Nå viser duoen at de har mer å fare med.
Frp passerer 20 prosent på ny måling
Frp får en oppslutning på 20,8 prosent, hele 7,2 prosentpoeng mer enn i februar, på Ipsos' partibarometer for mars, melder Dagbladet.
Les mer om Dagbladet.
Roser Nicklas Bendtner etter Danmarks landskamp
Rosenborg-stjernen gjorde en god figur, mener danske aviser.
Zayn Malik: - Forandret på utseendet etter bruddet - Se og Hør
Popstjernen har både farget håret og fått seg flere nye tatoveringer. (Se og Hør): Tidligere denne måneden kom nyheten om at superparet Gigi Hadid (22) og Zayn Malik (25) hadde gjort det slutt etter to år som kjærester.
Les mer om Gigi Hadid, Hør og Zayn Malik.
Sol, nedbør og rekordkald påske
Det blir både snø og sol i hele landet i løpet av påskeuka, men skal du sikre deg sol på helligdagene, bør du oppholde deg på Vestlandet.
Les mer om Vestlandet.
Halsa med i DMS
I dag ble det enstemmig vedtatt at Halsa kommune skal gå inn som partner i det planlagte distriktsmedisinske senteret i Kristiansund. Halsa skal inn i den nye trøndelagskommunen Heim, men kommunestyret mener det likevel er naturlig.
Les mer om Halsa, Heim og Kristiansund.
Akvariet har søkt nytt medlemskap i dyreparkorganisasjon
I 2015 meldte Akvariet i Bergen seg ut av dyreparkorganisasjonen EAZA.
Les mer om Akvariet og Bergen.
Knallstart på jubileumsåret for Hillesvåg ullvarefabrikk
Overraskande mange karra seg til Hillesvågen for å få med seg strikkekafeen som markerer starten på 120-årsjubileet for ullvarefabrikken.
Les mer om Hillesvåg og Hillesvågen.
– Nedsnødd skilt? Det er bilførers ansvar å sjekke
Et nedsnødd fareskilt varsler fortsatt fare, og det er bilførers ansvar å finne ut hva skiltet advarer mot.
Les mer om Nedsnødd.
Mange kommer innom Ole og ber om tips før påsken starter
Mens noen nøyer seg med å spise appelsin i fjæra, drar andre ut og overnatter i telt på fjellisen.
Les mer om Ole.
Fire tap på rad - sesongen er over for Sparta
(Lillehammer - Sparta 5-1) En katastrofal midtperiode ødela alt for Sparta i den fjerde semifinalen mot Lillehammer torsdag. Dermed er sesongen over for de blåhvite.
Les mer om Lillehammer og Sparta.
Åkra IL får viljen sin: - Fornuften seirer
Etter mye fram og tilbake, får Åkra IL endelig lov til å være med i arbeidet med sin nye idrettspark.
Les mer om Åkra IL.
Kilder til NRK: En av disse Frp-toppene skal trolig inn i regjeringen
Fremskrittspartiet planlegger endringer i sitt regjeringslag. Mye avhenger av om Per Sandberg ønsker justisminister-jobben på fast basis.
Les mer om Frp-toppene, NRK og Per Sandberg.
Ber ny justisminister om ikkje å tone ned
Fleire Frp-arar seier det ikkje er aktuelt å endre tonen i innvandringsdebatten. I arven etter Sylvi Listhaug er det fleire som peikar på Per Sandberg som ein god kandidat for å overta som justisminister permanent.
- Facebook-saken er en vekker
Informasjonen som skal ha blitt benyttet til målrettet politisk reklame på Facebook, er en vekker for folk. Det sier kulturminister Trine Skei Grande til NRK.
Wall Street faller på frykt for handelskrig med Kina
Donald Trump varslet at han vil ilegge toll til en verdi av 60 milliarder dollar på kinesiske varer. Flere eksportrettede bedrifter som Boeing og Caterpillar frykter handelskrig og kursene falt.
Les mer om Boeing, Caterpillar og Kina.
Kraftig børsfall i USA
Børsen i USA har falt kraftig i kveld, norsk tid. Industriindeksen Dow Jones har falt 2,9 prosent, eller 700 poeng. Ifølge CNN er det det femte største poengfallet i historien.
Les mer om USA.
Kilder til NRK: Freiberg mulig statsrådkandidat
Fremskrittspartiet planlegger endringer i sitt regjeringslag. Mye avhenger av om Per Sandberg ønsker justisminister-jobben på fast basis.
Les mer om NRK og Per Sandberg.
Ber ny justisminister om ikkje å tone ned
Fleire Frp-arar seier det ikkje er aktuelt å endre tonen i innvandringsdebatten. I arven etter Sylvi Listhaug er det fleire som peikar på Per Sandberg som ein god kandidat for å overta som justisminister permanent.
Kina «svært skuffa» over USA
Kinesiske styresmakter seier dei er «svært skuffa» og motset seg Donald Trumps planar om å innføre ein toll på kinesisk importvarer. Dei seier dei ikkje ønsker ein handelskrig, men at dei ikkje kjem til å vike frå ein om den skulle komme.
Les mer om USA.
Britenes nye pass skal lages i Frankrike
Britenes nye pass som utstedes etter brexit, skal produseres i Frankrike. «Nasjonal ydmykelse», sier brexit-tilhengere.
Les mer om Frankrike.
Åge Hareide skrev fotballhistorie med Danmark
(Danmark – Panama 1–0) Ikke nok med at Åge Hareide (64) co. jobbet i land seieren: Torsdag skrev nordmannen dansk fotballhistorie.
Les mer om Danmark og Åge Hareide.
Vi betalte mindre per natt på flere favorittdestinasjoner i 2017
Hotellprisindeks viser en oppgang i overnattingsprisene globalt for første gang på tre år. Og USA beholder sin sterke posisjon blant reiseglade nordmenn.
Drømmen om Magnus Carlsen-duell knust: - Forferdelig!
Levon Aronian var favoritt. Nå ligger han helt sist i kandidatturneringen. For øyeblikket spilles kandidatturneringen i Berlin - der Magnus Carlsens neste VM-utfordrer kåres. Én av de store snakkisene så langt er Levon Aronians mageplask.
Les mer om Berlin og VM-utfordrer.
Jentenes festkveld under filmprisutdeling
Det ble jentenes festkveld. De tok alle prisene under mobiltelefonfilmprisutdelingen i Teatersalen i Brumunddal torsdag kveld. To av jentene, Aiste Gedrimaite og Mariann Beausire fra Nes ungdomsskole, tok tre priser hver.
Ofrer søvnen for trening og ansikts-behandlinger
- Til og med søstrene mine tenker at jeg er gal.
Oslo vil ikke ha retusjert reklame
Det betyr at Oslo ikke vil ha manipulerte reklamebilder på sin eiendom, hvis ikke de er tydelig merket. Alle partiene i bystyret i Oslo, utenom Frp, stemte for vedtaket.
Les mer om Frp og Oslo.
Bøtelagt for å kjøre i gågate
Politiet i Sandnessjøen bøtela to bilførere for kjøring i gågata i kveld. Kontrollen ble gjort i tidsommet 20:50 til 21:40. Det melder politiet på Twitter.
Les mer om Sandnessjøen og Twitter.
Bildeserie: populær strikkekafe
Mellom 70 og 80 strikkeglade var godt i overkant av kva Hillesvåg Ullvarefabrikk hadde sett for seg på strikkekafeen i det gamle ull-lageret innerst i fabrikken, men arrangøren let seg ikkje vippe av strikkepinnen av den grunn, då gjeld det å halde maska og stå på pinne for å få alle på plass.
Fjernet dører og vinduer fra huset da han ble bedt om å flytte (pluss)
I tillegg laget han et bål av kjøkkeninnredningen, fjernet takstein og murstein fra huset.
80 nye Frp-medlemmer i Trøndelag på n dag (pluss)
- Jeg tror det er en Sylvi-effekt, sier fylkesleder Anita Gilde i Frp Trøndelag.
Skredvarsling på sms i påska
Hytteeiere på Skarvatnet øst i Oppdal tilbys daglig gratis skredvarsling i påska.
Les mer om Oppdal og Skarvatnet.
Frp over 20 prosent på to målinger denne uken
Denne uken har Frp gått voldsomt frem på to ulike meningsmåling. Både i TV 2s og i Dagbladets måling er partiet over 20 prosent.
Les mer om Frp.
Mah-Rukh Ali burde fokusert mer på hva som skjer i Iran nå
En reise som burde vart lenger.
Les mer om Iran.
Treningsopplegg: Slik løper du ei mil på under 50 minutter
Det er fire uker til det populære 10 kilometer lange Sentrumsløpet i Oslo. Vi gir deg treningsopplegget fram til start.
Les mer om Oslo og Sentrumsløpet.
Slik er Norges mektigste advokatpar helt privat
Lever med konstant sikkerhetsrisiko, får trusler og hatbrev, og dukker ikke opp på skattelistene.
Skripal kan ha fått livsvarige skader av nervegift
Eksspion Sergej Skripal og hans datter Julia er fortsatt kritisk skadd etter nervegiftangrepet. De kan ha fått livsvarige skader, opplyser britisk dommer.
Les mer om Julia.
Milliardæren som ber deg slette Facebook
For ni år siden ble han sendt hjem fra jobbintervju hos Facebook. Nå er Brian Acton verdt 43 milliarder kroner og oppfordrer alle til å slette Facebook.
Les mer om Brian Acton og Facebook.
Frode (49) tilbake på jobb etter å ha varslet mot sjefen
Vant fram i varslersak. Dagbladet ble med på første dag tilbake på jobb.
Slik jobber politiet for å stoppe overgripere fra å reise til risikoland
Mandag ble en 29 år gammel overgrepsdømt nordmann nektet innreise til Filippinene. Kripos ønsker å frata overgripere passet.
Les mer om Filippinene.