16. April 2018 13.00-13.59

Kan miste Mesterliga-semifinalen

Bayern München-profilen Arturo Vidal går glipp av den tyske cupfinalen etter at han må operere kneet. Også Mesterligaens semifinale er i fare.

Fauske FrP setter opp buss når Sylvi Listhaug kommer til Bodø

I forbindelse med et møte skal Sylvi Listhaug og Bård Hoksrud til Bodø. Fauske FrP setter opp egen buss for Listhaug-tørste fauskeværinger.
Satset på Norwegian-nedtur - tapte 90 millioner på n dag
Hedgefondet Blackrock kvittet seg ikke med sin shortposisjon i Norwegian og kan ha tapt tilsammen 115 millioner kroner på de siste dagenes kurshopp i flyselskapet.
Røyk skyldes matlaging
Brannvesenet melder at røyk på Sinsen kom fra matlaging.
Les mer om Sinsen.

Frode Foss fikk med seg 4,7 mill. på vei ut av Norwegian

Aksjemarkedet hoppet i stolen da tidligere finansdirektør Frode Foss gikk på dagen i Norwegian. Nå viser nye dokumenter at han fikk med seg en rikelig lønningspose på vei ut døren.
Les mer om Norwegian.
Slik forklarer Radlinger tabbemålet
– Det ser jo ikke bra ut, sier Brann-keeperen.
Les mer om Brann-keeperen og Radlinger.
Politiet vet om navngitte personer på brannstedet like før brannen brøt ut
Kriminalteknikere med kompetanse på brann skal nå gjøre sine undersøkelser på Vindvotten SFO i Lakselv.
Les mer om Lakselv og Vindvotten SFO.
Nå kan du sende post fra din egen postkasse
Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke.
Forbedringspris til sykehuset i Sandnessjøen: – Prosjektet har gitt masse positiv energi og klart økt kvalitet
Helgelandssykehuset Sandnessjøen har vunnet årets første forbedringspris fra Helse Nord. Prisen på 200.000 kroner får de for å ha utviklet et system som sikrer kvaliteten når de aller sykeste pasientene mottas.
Les mer om Helse Nord og Sandnessjøen.
Solbakken raste etter nok et tap: – Er du seriøs?
FC København-trener Ståle Solbakken innser at laget hans ikke har flyt om dagen. Det gikk ut over danske journalister etter tapet for Brøndby.
Les mer om Brøndby.
Bilder viser hvordan USAs bombing la syriske anlegg i ruiner
Satellittbilder viser at USA og landets allierte traff sine mål i Syria i angrepet natt til lørdag.
Les mer om Syria og USA.
Dette dekker forsikringen ved naturskade
Disse forsikringene trenger du. Det er økt fare for flom og jordskred på Østlandet, Telemark og deler av Trøndelag tirsdag og onsdag, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ifølge NTB. De melder om fare på gult varselnivå.
Blinkskuddene fra ei nydelig helg i fjellet
-- Blinkskuddene fra ei nydelig helg i fjellet HELGEBILDET: Når sola steiker fra knallblå himmel over hele landet blir bildene ekstra fine - her er de beste bildene fra helgen som var.
Golf-Norge tiner, flere baner er i ferd med å åpne
Flere klubber i øst, sør, vest og nordover er i startgropen og lengter etter å åpne. Hvordan står det til i ditt område? Orienter deg om forholdene i Åpne baner-listen.
Les mer om Åpne.
Nå kan du kjøpe øl på Frederikke
Øl: Nylig er det blitt mulig å kjøpe en Chang på Ramen Ya Nå kan du kjøpe øl på Frederikke Etter påske har SiO åpnet for øl-salg på Tacoteket og Ramen Ya. Halvlitere på selve Frederikke-kantinen er imidlertid ingen planer om.
Studentlederen i Bergen er favoritt til å bli Norges mektigste student
Studentleder: Håkon Randgaard Mikalsen ligger godt an til å bli ny leder i NSO.
Les mer om Bergen og NSO.
Universitas mener: Nikabforbudet er tom symbolpolitikk
Forelesning: Universitas-journalist tok på seg nikab og gikk i forelesning. Universitas mener: Nikabforbudet er tom symbolpolitikk Studenter med nikab er et så lite problem at Universitas selv tok på seg nikab og gikk i forelesning.
Les mer om Studenter.
Den første menneskelige grav på Sydpollandet
Jeg har lagt merke til at polar historie igjen har blitt et tema som har engasjert mange, og godt er det. På dette området, som med så mange andre, har historien lett for å bli skjøvet i bakgrunnen til fordel for dagens nyheter.
Les mer om Sydpollandet.
Tømming av slam i Færder
Anskaffelsesforskriften Kunngjøring av kontraktsinngåelse EØS-kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser Nøtterøy kommune 964 952 256 Postboks 250 Nøtterøy 3163 NO Kontaktperson: Mona Bjune Telefon: +47
Les mer om Færder og Nøtterøy.
Bøndene tror på en god vår - selv om den kommer sent
Den sene våren byr ikke nødvendigvis på så store problemer som man først skulle tro, sier Jan Stabbetorp ved norsk landbruksrådgivning. Årets vintersesong begynner endelig å gi slipp, og snøen har begynt å smelte bort.
Les mer om Jan Stabbetorp.
Advarer etter BMW-brekk: - Dette kommer ikke til å stoppe
- Vår erfaring er at dette er mobile folk som kan slå til i større områder, opplyser politiet. Det er i morgentimene mandag oppdaget innbrudd i en BMW på Reistad i Lier, melder politiet. Tyvene har tatt med seg ratt og GPS.
Les mer om BMW, Lier og Reistad.
Fare for jordskred og flom
TELEMARK: Det er økt fare for flom og jordskred på Østlandet, Telemark og deler av Trøndelag tirsdag og onsdag.
Innfører timebestilling for pass
Politiet i Troms innfører timebestilling for den som skal fornye eller søke om nytt pass. Det betyr at det blir slutt på kø og ventetid.
OBS-varsel i Troms - snøskredfaren øker
NVE ber folk unngå alt skredterreng, løsneområder brattere enn 30 grader og utløpssoner for skred.
Presidenten besøkte Røde Kors-øvelse
President Robert Mood i Norges Røde Kors kom på besøk til ambulansekurset søndag 15. april 2018. Presidenten foreviger en "utrykning" til vanntårnet i Hebekkskogen hvor markøren hadde "falt".
Presidenten kom på overraskelsesbesøk
President Robert Mood i Norges Røde Kors var imponert da han besøkte helgens ambulansekurs. SKI/KRÅKSTAD: Kurset pågikk fra fredag til søndag. Diverse realistiske utrykninger har satt sitt preg på Follo, med Kråkstad skole som base.
Les mer om Follo og Kråkstad.
Stort sprik i boligprisutviklingen i bydelene hittil i år
Veksten varierer fra 0,6 til 2,2 prosent i Bergen. Mandag kom Eiendom Norges boligprisstatistikk for første kvartal 2018.
Les mer om Bergen.
Undersøker fortsatt brannårsak
Politiet jobber fortsatt med å finne årsaken til at campingvognbrannen i Sokn i Rogaland startet i helgen. En gutt og hans foreldre omkom i brannen.
Les mer om Rogaland og Sokn.
Ung bilfører siktet etter dødsulykke i Mandal
En mann er siktet etter ulykken på E39 i Mandal søndag hvor en person døde. - Det er mistanke om at føreren av bilen som kom vestfra, kom over i motgående kjøreretning, og dermed forårsaket ulykken.
Les mer om E39 og Mandal.
Var virkelig Trond Giske på AUF-fest?
Spoiler-alert: Nei, han var ikke det. Han var på en årlig middag for eldre, tidligere AUF-ledere. I kjellerstua på Stortinget. Egentlig er det utrolig hvordan enkelte mediehistorier vokser.
Les mer om Stortinget og Trond Giske.
Politiet etterlyser bil i drapssak i Notodden
Politiet sier at mistanken er styrket mot den 53 år gamle mannen som er siktet for å ha drept ekskona på Notodden. Samtidig etterlyser de en bil.
Les mer om Notodden.
Varsler om fare for jordskred tirsdag
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler om jordskredfare på gult nivå blant annet på Hedmarken. Varslet er gjeldene fra klokken 08.00 tirsdag hvor da faren for jordskred er økende.
Les mer om Hedmarken.
Nå kan du sende brev og pakker fra din egen postkasse
Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, mot at du betaler 15 kroner ekstra. Porto kan du kjøpe digitalt.
Philip og Norge møter USA og India
DFIs Philip Grønnern Ekeberg er klar for tre nye landskamper med U16-landslaget G16-landslagstrener Erland Johnsen har tatt ut troppen til Sport Chain Cup i Spania.
Widerøe-sjef hedret
Fredag 13. april arrangerte Nord Universitet Handelshøgskoledagen i Bodø. Der ble «Årets Alumn» kåret.
Økte kostnader på utsettelse?
Gorm Frimannslund i BaneNOR har kalt utbyggingsplanen som er vedtatt «irrasjonell». Kunne jo si «uklok», ufornuftigere enn å velge ordet «ikke gjennomførbar». I tillegg forteller han at de ikke har regnet på hva utsettelse koster.
Les mer om BaneNOR.
"Helsesista" kjem til Ulsteinvik
Tysdag kveld vert det gratisføredrag med "Helsesista" på Sjøborg kulturhus, skriv Ulstein kommune i ei pressemelding. - Øv å snakke om dei flaue tinga, seier "Helsesista", Tale Krohn Engvik, i meldinga.
Hyllet frivilligheten under åpninga av fylkestinget
SORTLAND: Sortlands ordfører hyllet frivilligheten og kommunens barne- og ungdomsarbeid under åpningen av Nordland fylkesting mandag. Det frivillige arbeidet og arbeidet vårt med unge er bærebjelker i Sortlands-samfunnet.
Kampen mot NRK
Medier: Utspillene mot NRK er samkjørte og lik de vi har sett i en rekke europeiske land. Mediemarkedet i Norge er enormt.
Les mer om NRK og Norge.
Zlatans VM-utspill var reklame
Zlatan Ibrahimovics utspill om at hans VM-sjanser var skyhøye søndag var trolig en del av en ny reklame for spillselskapet han er eier i. Lørdag ble Ibrahimovic matchvinner i 1-0-seieren for LA Galaxy mot Chicago Fire i MLS lørdag.
Hublot Big Bang smartklokke
Når Hublot lager en smartklokke i en liten serie, vet man at det må bli dyrt. Smartklokkene fikk en treg start, men salget har tatt seg opp og ventes å fortsette å stige. Apple Watch er lokomotivet, og dominerer smartklokkemarkedet så langt.
Her finner du alt vi sendte direkte av fotball og håndball i helga
Se alle de 13 kampene her. Lørdag startet Harstad Tidendes store satsing på direktesendt sport på HT.no. Det hele startet med Harstad håndballklubbs dramatiske kamper i opprykkskvalifiseringen for spill i 2.-divisjon.
Les mer om HT.no og Harstad.
Røyk i bygård på Sinsen
Alle nødetater har rykket ut til melding om brann i en bygård på Sinsen. Det er meldt om røyk i en oppgang og brannvesenet undersøker.
Les mer om Sinsen.
Fra kollega til leder: Slik lykkes du med opprykk i egen bedrift
Det er mange fordeler å gå gradene i samme bedrift. Men det byr også på utfordringer.
Dreiv opplæring av 16 sjåførar til turistsesongen - braut køyre- og kviletida
Eit litauisk busselskap som dreiv opplæring av sjåførar til turistsesongen i Noreg, vart søndag kontrollert av Statens vegvesen. Det synte seg då at dei under opplæringa hadde brote reglane om køyre- og kviletid.
Les mer om Noreg.
Nå blir det snart slutt på elendigheten på riksveien
Her er gladmeldingen til alle som ofte kjører over Arneberg-sletta på riksvei 2 i Åsnes: Samferdselsdepartementet bevilger 26 millioner kroner til opprusting i år.
Les mer om Arneberg-sletta.
Lillestrøm 2 - Strømsgodset 2
Runde 1, Regionsligaen 2018.
Nå kan du sende post fra din egen postkasse
Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke.
Ranheim-spissen ler av Skjerve-uttalsler
Ranheim-spiss Michael Karlsen bare ler av Vegard Skjerves uttalelser etter søndagens kamp mellom Ranheim og FKH.
Les mer om FKH, Ranheim og Skjerve-uttalsler.
Fra Gullsild til mer gull
Gull til reklamebyrået Larssen & Amaral i Haugesund i nasjonal designkonkurranse.
Les mer om Amaral, Haugesund og Larssen.
Disse trønderske veiene skal asfalteres i sommer(pluss)
I mai starter asfaltsesongen, og Statens vegvesen skal asfaltere 120 kilometer riksvei og 200 kilometer fylkesvei. Se oversikten her.
Syv drept i uro i fengsel i USA
Minst syv innsatte er drept og 17 skadet i et masseslagsmål i et fengsel i den amerikanske delstaten South Carolina, opplyser en talsperson for myndighetene.
Les mer om South Carolina og USA.
Det er én ting kokken på Slottet nekter å spise
- Jeg klarer hverken lukten eller smaken. ÅPNER OPP: Kokken på Slottet avslører sine private matvaner i et nytt intervju.
Les mer om Slottet.
Politiet vil sparke snokedømt ansatt
Politiets utlendingsenhet (PU) har fattet vedtak om å avskjedige politimannen som ble dømt for å ha snoket i politiets registre.
Tiltale: Brødre voldtok 14-åring flere ganger
To rumenske brødre er tiltalt for flere grove voldtekter av en jente i Møre og Romsdal. Den første voldtekten skal ha funnet sted i 2015, like etter at jenta hadde fylt 14 år, skriver NRK.
Les mer om Møre, NRK og Romsdal.
Jente (17) voldtatt mens hun sov på klassetur
Eleven på klassetur til Øst-Europa «mistet impulskontrollen», ifølge eget utsagn, da den stupfulle klassevenninnen lå ved siden av ham i hotellsenga.
Les mer om Øst-Europa.
Linda Melby fikk pris: - Svært uventa!
Linda Melby og bedriften Lindas Dekor og Design AS på Værøy ble mandag tildelt årets næringspris for kvinner av Nordland fylkeskommune. - Det var fantastisk å få denne prisen, og svært uventa, sa hun da hun fikk prisen.
Les mer om Nordland og Værøy.
Stjal smykker for 1,5 millioner
En 21-åring som er siktet for å ha ranet en gullsmed i Stavanger fredag, fikk med seg smykker for 1,5 millioner kroner, opplyser politiet til Stavanger Aftenblad.
Nå kan du sende post fra din egen postkasse
Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke.
Brødre tiltalt for voldtekt
Et brødrepar fra Romania er tiltalt for gjentatte voldtekter av en 14 år gammel jente i Møre og Romsdal. Den første voldtekten skal ha skjedd i juni 2015. Den eldste mannen er også tiltalt for å ha voldtatt en annen kvinne.
Les mer om Møre, Romania og Romsdal.
Brødre tiltalt for voldtekt
To rumenske brødre er tiltalt for flere voldtekter av en 14 år gammel jente i Møre og Romsdal. De tiltalte ble utlevert fra England i fjor høst.
Les mer om England, Møre og Romsdal.
- Stortinget må ta styringa over fylkesnamna
Landsmøtet i Noregs Mållag krev at saka om nye fylkesnamn blir send på høyring før Stortinget gjer vedtak, og at det blir lagt stor vekt på namnefaglege råd i valet av nye fylkesnamn.
Les mer om Stortinget.
Gjenstander i vegen på E6
Statens vegvesen advarer om gjenstander som ligger i vegen på E6 mellom Arnkværn og Åkersvika. Det er usikkert hvilke gjenstander det skal være snakk om.
Les mer om Arnkværn og Åkersvika.
Større - billigere - bedre?
17. april er den internasjonale småbrukerdagen. Dagen er valgt til minne om de 19 som ble drept og 69 hardt skadet i Brasil etter en demonstrasjon for at de jordløse skulle få tilgang til jord hvor de kunne dyrke sin egen mat.
Les mer om Brasil.
I 2020 blir Hamar innlandshovedstad
Stortinget har vedtatt at Hedmark og Oppland skal slås sammen til ett fylke i 2020, til tross for at flertallet i fylkestingene i Hedmark og Oppland og et stort flertall blant innbyggerne i begge fylker er i imot sammenslåing.
Les mer om Hamar, Hedmark og Oppland.
Her har du størst sjanse for å oppleve 20 grader denne uka
Fuktig og varm luft er på vei og vil prege værsituasjonen denne uka. Det byr også på utfordringer med obs-varsler for jord- og snøskredfare.
Nå har også Sonys toppmodell to kameraer bak
Gjør som de andre mobilgigantene.
Brann i blokk på Sinsen
Alle nødetater har rykket ut til en brann i en bygård på Sinsen. Det er meldt om røyk i en oppgang og brannvesenet undersøker.
Les mer om Sinsen.
Denne veka skal 230 personar intervjua sjåførane på alle tunge køyretøy
Onsdag og torsdag denne veka skal all godstransport på heile Vestlandet registrerast i det som truleg blir norgeshistorias største godsundersøking.
Les mer om Vestlandet.
Point Resources forlenger med KCA Deutag
KCA Deutag Drilling Norge får forlenget borekontrakten på Ringhorne-plattformen i Nordsjøen i inntil åtte nye år.
Helleland: Store kommuner vil gi bedre barnevern
Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) mener barnevernet i små kommuner har større utfordringer med å gi et godt tilbud til barna.
Nå kan du sende post fra din egen postkasse
Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke.
Ung bilfører siktet etter dødsulykke
En ung mann er siktet etter dødsulykken på E39 ved Mandal søndag ettermiddag.
Les mer om E39 og Mandal.
- Masseslakter hunder før FIFA-besøk
Marokko ønsker VM i 2026. Men flere aviser omtaler nå en sak som kan kaste en mørk skygge over det mulige fotballeventyret.
Dette er Trondheims ferskeste europamestere: - Fantastisk innsats av alle sammen
Linn Benjaminsen Lorentsen, Ole Martin Klungerbo og Sivert Eide gikk alle til topps i seniorklassen i taekwondo-EM i Slovenia.
Sju drept i uro i fengsel i USA
Minst sju innsatte er drept og 17 skadd i et masseslagsmål i et fengsel i den amerikanske delstaten South Carolina, opplyser en talsperson for myndighetene.
Les mer om South Carolina og USA.
EU gir indirekte støtte til Syria-angrep
EUs utenriksministre sier de støtter alle tiltak for å forhindre bruk av kjemiske våpen.
Les mer om Syria-angrep.
Tyverimistenkt trio pågrepet i Mosjøen
Har du et nyhetstips? GRONG: Trioen ble pågrepet i Mosjøen søndag kveld, opplyser lensmann Birger Håpnes i Grong.
Les mer om Grong og Mosjøen.
Sylvi Listhaug kommer til Bodø - Fauske FrP tilbyr busskyss
I forbindelse med et møte skal Sylvi Listhaug og Bård Hoksrud til Bodø. Fauske FrP setter opp egen buss for Listhaug-tørste fauskeværinger.
Tåken har lettet på Torp
Fly kan nå lande igjen på Torp Sandefjord lufthavn. Ifølge markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved flyplassen har det vært tykk tåke på flyplassen fra klokka 06.00 til godt og vel klokka 11.00 i dag. Det førte til at 7–8 fly måtte lande på Gardermoen og at passasjerer ble ombooket til fly som går i morgen.
Ung bilfører siktet etter dødsulykke
En ung mann er siktet etter dødsulykken på E39 ved Mandal søndag ettermiddag.
Les mer om E39 og Mandal.
Fartskontroller på Sørlandet
Politiet i Agder har hatt flere fartskontroller på Sørlandet i dag, blant annet ved Vinterkjær i Risør og ved Fevikmarka i Grimstad. Totalt ble det gitt ut 15 bøter. En personen mistet også lappen, etter å ha kjørt i 128 km/t i en 90-sone i Grimstad.
Sjekk når VG-lista kommer til Bergen
Kommer til fire byer i sommer.
Les mer om Bergen og VG-lista.
Slik så vaskemaskinen til Jimmy ut: – Pinadø farlig å vaske klær
Jimmy Samuelsen forventet ikke akkurat dette etter klesvasken.
Les mer om Jimmy.
Slik gikk det forrige gang Tynset møtte Kamma på Nytrømoen
Onsdag møtes lagene igjen i cupen.
Les mer om Kamma, Nytrømoen og Tynset.
Skal kartleggja all godstransport på Vestlandet i 48 timar
Onsdag og torsdag denne veka skal all godstransport på heile Vestlandet registrerast i det som truleg blir norgeshistorias største godsundersøking.
Les mer om Vestlandet.
Skumparty i Karmsundet
Les mer om Karmsundet.
Europeisk natur i sterk tilbakegang(pluss)
Vest-Europa bruker over fem ganger mer ressurser enn naturens tåleevne. Vi må stoppe tap av natur hvis fremtidige generasjoner skal ha et livsgrunnlag, sier ny rapport fra Naturpanelet.
Les mer om Naturpanelet.
Sp-politiker reagerer på DNBs nødnummer for dyr
Stortingspolitiker Geir Pollestad (Sp) reagerer kraftig på at DNB Forsikring har opprettet et nødnummer for dyr og kaller det et markedsføringsstunt.
Office 365-presset øker
Hvilken MS Office-versjon skal bedriftene velge? Office 2016 – og snart etterfølgeren Office 2019? Eller Office 365?
Les mer om Office.
Bank of America banker til
Nok en storbank topper forventningene.
Les mer om America.
Abid Raja tar selvkritikk for Grande-utspill
Venstre-topp Abid Raja forstår kritikken etter at han midt under landsmøtet ba Venstre-leder Trine Skei Grande om å skulle kommentere den betente saken med 26-åringen og hva som skjedde på festen i Trøndelag for ti år siden. – Jeg tar selvkritikk, sier han.
Tiltalt for grovt skadeverk etter Karpe Diem-konsert
31 år gamal mann risikerer å måtte punge ut etter å ha tømt eit brannsløkkingsapparat under konsert med Karpe Diem i Bergen.
Tvinges til å stenge barn ute fra bursdag
Monica Berg og Rachel Wikberg ville be hele klassetrinnet på barnas bursdag. Det stopper Ringsaker kommunes regler. Nye retningslinjer gjør det mulig med kun 20 personer på bursdagsselskaper i Fagerlundhallen.
I kveld blir det allsang på GSK
Damekoret Uredd arrangerer allsangkveld på Støren mandag kveld. Damekoret Uredd har med seg kulturskolens barnekor, sangelever fra kulturskolen og bandet Solounds.
Les mer om GSK og Støren.
Dronning Margrethe av Danmarks bursdag - Slik feirer hun første bursdag som enke - Se og Hør
Dronning Margrethe sto rakrygget på balkongen. (Dagbladet): Det har vært en tung start på året for dronning Margrethe av Danmark. Kvelden den 13. februar sovnet hennes ektemann gjennom over 50 år, prins Henrik, inn, 83 år gammel.
Les mer om Danmark, Henrik, Hør, Margrethe og Slik.
Ni av ti aksjeplukkere bommet
Det måtte en finne til for å toppe Børstempen i Finansavisen i 1. kvartal. Alle de andre aksjeplukkerne hadde negativ avkastning.
Les mer om Børstempen og Finansavisen.