16. April 2018 15.00-15.59

Svindelsaken i Gartnerhallen

En bonde og en regnskapsfører er dømt for å ha underslått 49 millioner kroner fra Gartnerhallen, Norges største produsentorganisasjon for frukt, bær og grønnsaker.
Les mer om Gartnerhallen.

Raja tek sjølvkritikk etter utspel

Abid Raja tek sjølvkritikk etter at han i helga bad partileiar Trine Skei Grande snakke ut om det som skjedde med ein då 17 år gammal gut under bryllaupsfesten i Trøndelag for ti år sidan.
Trafikkuhell i Fredrikstad
Nødetatene har rykket ut til et trafikkuhell på fylkesvei 111 ved Torp. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Det skal være redusert fremkommelighet på stedet.
Les mer om Fredrikstad og Torp.
Brannen er slukket
Politiet melder at brannen på Myre nå er slukket. Begge beboerne i huset hvor det var melding om røykutvikling er gjort rede for og er uskadde. Politiet gjør undersøkelser på stedet.
Les mer om Myre.

Stengt tunnel på fylkesvei 78

Toventunnelen på fylkesvei 78 er stengt på grunn av feil med ei lystavle inne i tunnelen. Tunnelen går mellom Leirfjord og Vefsn kommuner. Politiet opplyser at elektriker er på stedet for å utrette feilen.
Les mer om Leirfjord og Vefsn.
Millionprosjekt sto i fare, men mandagen kom meldingen havnesjefen ventet på
Nå kan Vadsø Havn gå i gang med mudringen i Vestre Jakobselv.
SE BILDENE: Flere minner fra Vadsø trekkspillklubb
Tilbakeblikk fra iFinnmarks arkiv.
Les mer om Vadsø.
Kvinne omkom – VTS så ikke bilen som var begravd under en haug av flis
Onsdag 17. januar omkom en kvinnelig bilist i en møteulykke med et vogntog i Oslofjordtunnelen. Ifølge en rapport fra Statens vegvesen tok det noe tid før VTS forsto at dette var mer enn et vogntog som hadde mistet lasten sin.
Les mer om Oslofjordtunnelen.
May og Macron får kritikk fra folkevalgte for angrep mot Syria
Britenes statsminister Theresa May og Frankrikes president Emmanuel Macron får kritikk på hjemmebane for å ha gått sammen med USA om å angripe Syria.
Beboere på Tempe blir testpersoner for energikutt(pluss)
Beboere på Tempe og arbeidstagere på Sluppen og Brattøra kan bli testpersoner for hvordan det grønne skiftet skal gjennomføres i praksis.
Les mer om Brattøra, Sluppen og Tempe.
Russland avviser tukling med bevis i Douma – våpeninspektører ennå ikke fremme
Russland avviser at landet hindrer OPCW i å undersøke det antatte kjemiske angrepet i Douma i Syria. Men våpeninspektørene er ennå ikke på plass.
Les mer om Douma og Syria.
NCC skal bygge fergekaier
Skal bygge om fergekaier for 40 millioner kroner.
Føler seg utrygge med flere tonn is over husene
De evakuerte beboerne i Namsos kommune føler seg utrygge med flere tonn med is hengende over husene i Vika. Nå forlenger Namsos kommune evakueringen fram til neste mandag.
Les mer om Vika.
200060 - C00479 Prosjekteringstjenester - EBA til Joint Warfare Centre
Kunngjøring om konkurranse [DefenceProcurementSector] Direktiv 2009/81/EC Tjenesteytelse Del I: Oppdragsgiver I.1) Kontaktinformasjon Forsvarsbygg Grev Wedels plass 5 0151 OSLO NO Kontaktperson: Ann-Cathrin Urdal
Åsgård skole - Anskaffelse av arkitekttjenester (ARK/LARK), rådgivende ingeniør brann (RIBr) og rådgivende ingeniør akustikk (RIAku)
Anskaffelsesforskriften Kunngjøring av kontraktsinngåelse EØS-kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser Ås kommune,
Les mer om Anskaffelse.
Analysesystem for molekylær deteksjon av CT/NG og in-house PCR-analyser for Helse Førde
Anskaffelsesforskriften Alminnelig kunngjøring av konkurranse EØS-kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser SYKEHUSINNKJØP HF 916879067 Postboks 40 VADSØ 9811 NO Kontaktperson: Eirik Steine E-post: NUTS-kode:
Les mer om Helse Førde.
To utenlandske sjåfører stakk fra kontroll på Sandmoen
De de ble stanset manglet de vognkort, og n hadde to utslitte dekk.
Les mer om Sandmoen.
Bonde anker dommen i Gartnerhallen-saken
En bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen er dømt til nesten seks års fengsel for underslag av 49 millioner kroner. Bonden har valgt å anke.
Nissan Leaf: Mye bra, men...
For mange, antakelig de fleste, er nye Nissan Leaf et utmerket kjøp, men har du kjøpt bilen uprøvd kan du få en liten overraskelse. Nissan Leaf seiler opp som en av folkebilene i Norge.
Les mer om Nissan Leaf og Norge.
To dager til med sol, varmetopp med 20 grader torsdag
Klarværet blir borte i Trøndelag tirsdag, men slett ikke sola. Både tirsdag og onsdag blir det brukbare perioder med sol.
Les mer om Trøndelag.
Donald Trumps støttespillere bruker millioner på advokater i kampen mot Mueller og FBI
Donald Trumps gjenvalgskomité skal sørge for gjenvalg av presidenten. For å få til det, bruker de hver femte dollar de har på advokathjelp i kampen mot FBI.
Les mer om FBI og Mueller.
De neste F-35-flyene kommer i slutten av mai
De neste tre norske F-35 kampflyene skal leveres til Norge og Ørland flystasjon i slutten av mai i år, opplyser forsvarsdepartementet. - Datoen er ikke helt spikret ennå, men en foreløpig dato er satt i slutten av mai.
Les mer om Norge og Ørland.
Superskurk avsløres i ny Incredibles 2-trailer
og Elastigirl er råere enn noensinne! Akkurat som Gal Gadots Wonder Woman dominerte fjorårets sommermåneder, står Holly Hunters Elastigirl i front i den nye traileren for Disney Pixars " The Incredibles 2".
Les mer om Elastigirl.
Disse kan stikke av med hovedroller i IT 2
Skrekkoppfølgeren ser lovende ut!
Jurist om salget av Listhaug-kunstverket: - Hele saken er uvanlig
Gatekunstneren AFK har sagt at han ikke vil legge seg borti hva som gjøres med kunstverket hans. Gjør det salget lovlig?
Jurist om salget av Listhaug-kunstverket: – Hele saken er uvanlig
Gatekunstneren AFK har sagt at han ikke vil legge seg borti hva som gjøres med kunstverket hans. Gjør det salget lovlig?
Bonden anker dommen i Gartnerhallen-saken
En bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen er dømt til nesten seks års fengsel for underslag av 49 millioner kroner. Bonden har valgt å anke.
May og Macron får kritikk fra folkevalgte for angrep mot Syria
Britenes statsminister Theresa May og Frankrikes president Emmanuel Macron får kritikk på hjemmebane for å ha gått sammen med USA om å angripe Syria.
Trafikkulykke i Bodø
Det har vært en trafikkulykke ved ei rundkjøring i Haakon VIIs gate i Bodø. Politiet melder på Twitter at riksvei 80 er stengt som følge av hendelsen.
Les mer om Bodø og Twitter.
Melding om røykutvikling
Øksnes brann- og redningsvesen rykker ut på Myre etter å ha fått melding om røykutvikling fra en vaskemaskin.
Les mer om Myre.
Vikersundbakken mangler sertifikat: – Vi får dette på plass
Bjørn Espen Hovde er sikker på at det blir Raw Air i Vikersundbakken også i 2019, men usikker på om gravemaskiner og buldosere må innta anlegget.
Les mer om Raw Air og Vikersundbakken.
4,29 i odds på en dristig bortedobbel
Vi satser på to formlag på bortebane i mandagens dobbelttips.
Cecilie fra Bergen har hovedrollen i «nye Skam
Cecilie Amlie Conesa spiller hovedrollen i NRKs nye nettserie «Blank. Men hun får ikke lov til å snakke om det.
Les mer om Bergen, Blank og Skam.
Rett opp på Wall Street
Les mer om Wall Street.
May og Macron får kritikk fra folkevalgte for angrep mot Syria
Britenes statsminister Theresa May og Frankrikes president Emmanuel Macron får kritikk på hjemmebane for å ha gått sammen med USA om å angripe Syria.
Tre års fengsel for voldtekt av stedatter
En mann i 50-årene fra Møre og Romsdal er dømt til tre års fengsel for å ha voldtatt sin åtte år gamle stedatter. Dommen i Frostating lagmannsrett er et halvt år kortere enn mannen ble dømt til i tingretten rett før jul.
Les mer om Frostating, Møre og Romsdal.
Erna på reinflytting
Statsministeren tar turen til Sennalandet i slutten av april. Det er reindriftsavdelingen hos Fylkesmannen i Finnmark som søker dispensasjon fra motorferdselsloven, slik at pressen kan følge statsminister Erna Solberg til reinflytting 30.
Føler seg utrygge med flere tonn is over husene
De evakuerte beboerne i Namsos kommune føler seg utrygge med flere tonn med is hengende over husene i Vika. Nå forlenger Namsos kommune evakueringen fram til neste mandag.
Les mer om Vika.
Nicole Kidman og Keith Urban på ACM Awards: - Trosset bruddryktene på den røde løperen - Se og Hør
Ekteparet strålte sammen for første gang på mange måneder. (Se og Hør): Tidligere denne våren begynte bruddryktene for alvor å svirre rundt det populære Hollywood-paret Nicole Kidman (50) og Keith Urban (50). Ifølge OK!
May og Macron får kritikk
Den britiske statsministeren Theresa May og den franske presidenten Emmanuel Macron får kritikk på heimebane for å ha gått saman med USA om å gå til åtak på Syria. Britiske Labour-leiar Jeremy Corbyn seier at åtaka juridisk sett er tvilsame.
Vi sender Ringerikscup direkte tirsdag
Ringblad.no streamer Ringerikscup i håndball tirsdag kveld og hele lørdag. Mandag kveld går det første fløytesignalet i Ringerikscup i håndball i Hønefoss arena. Over 800 spillere skal i aksjon denne uken.
Les mer om Ringerikscup.
Da færre trivdes på skolen inviterte elevrådet kunnskapsministeren
Jan Tore Sanner (H) takket ja til invitasjonen fra elevrådet, og leder Helene Lyslo Kristiansen. Mandag kom han til Engebråten skole for å diskutere trivsel og mobbing.
Kostbar telefonsamtale i bilen
Sjåføren skulle slå to fluer i en smekk, men det ble dyrt.
– Det er en sikkerhetsrisiko knyttet til dette
Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg innrømmer at det er farligere å produsere slik selskapet gjør nå i Brasil. Innen to-tre uker må han beslutte om det skal stenge ned hele produksjonslinjer. Norske smelteverk kan også bli rammet.
Les mer om Brasil og Det.
Snøskredvarsel nord i landsdelen
Det er varslet snøskredfare i Valle- og Bykle kommune i morgen. Ifølge Varsom.no ligger det og vipper mellom farenivå 2 og 3. Årsaken til snøskredfaren er en økende temperatur. Dette gjør at de svakeste lagene i snøen blir påvirket.
Les mer om Valleog Bykle.
Mann i 20-årene til sykehus i Oslo
Mannen i 20-årene som i går ble alvorlig skada i ei snøskuterulykke i Rana blir i ettermiddag overført til Oslo universitetssykehus, opplyser pressevakta ved UNN i Tromsø. Tilstanden er fremdeles alvorlig, men stabil.
Les mer om Oslo, Rana, Tromsø og UNN.
Vil ha elevavtale med Trøndelag
Ordføreren i Surnadal håper det kommer på plass en avtale med Trøndelag som sikrer elevgrunnlaget til den videregående skolen i Surnadal når Halsa og Rindal forsvinner til Trøndelag. Kommunen har hatt møte med fylkesskolesjefen og fylkesmannen. Ifølge ordfører Lilly Gunn Nyheim vil en slik avtale være svært viktig. – Grunnlaget for Surnadal videregående er elever fra Halsa, Rindal og Surnadal. Vi er derfor enda mer avhengige av elever fra nabokommunene. Rindal skifter fylke til Trøndelag og Halsa blir en del av den nye trønderkommunen Heim fra 2020.
Hylles etter konsert
Fans og artistkolleger kaller Coachella-festivalen for «Beychella etter Beyoncs konsert på lørdag.
Årets russeknuter er her
Flere russeknuter som omhandler sex er fjernet til fordel for morsomme krumspring og gode gjerninger.
Dette er et historisk løft
Første 420 kV-masta i Finnmark satt opp.
Les mer om Finnmark.
Over 700 frivillige bidrar i hockey, håndball og fotball i Gjøvik: Innnsatsen deres er uvurdelig
Tre særidrettslag. Tre ulike idretter. Likevel mener Gjøvik Hockey, Gjøvik HK og FK Gjøvik-Lyn de har mye felles, ikke minst hva gjelder frivillighet.
Politiet: Ikke nærmere en årsak
Politiet har foreløpig ikke noen bestemt teori om årsaken til campingvognbrannen på Sokn, men etterforskningen er godt i gang.
Les mer om Sokn.
Raja tar selvkritikk for Grande-utspill
Abid Raja ba i helgen partileder Trine Skei Grande snakke ut om det som skjedde under bryllupsfesten i Trøndelag for ti år siden. Nå tar han selvkritikk.
NTS-datter fusjonerer
USA-ekspert om Comey-boken: – Skittkastingssak fra begge sider
Norske USA-eksperter har lite tro på at boken til tidligere FBI-sjef James Comey bringer ny, hardtslående informasjon om president Donald Trump.
Les mer om Comey-boken og Donald Trump.
Astana utklasset Sky under Tour of the Alps-åpningen
Pello Bilbao vant foran lagkamerat.
Les mer om Alps-åpningen, Sky og Tour.
Her kan det bli 20 grader til helga
Det blir høyere temperaturer over hele landet framover. Østlandet og Sørlandet får de varmeste temperaturene.
Les mer om Sørlandet.
Firbeinte på matauk mellom snø og is
Rådyr er av skogens faste innvånere som også kan opptre i nabolaget vårt. På denne tida av året er alle beitedyr i naturen, ute etter å finne fram til det som måtte være av ny ernæring som kommer fram i takt med at snø og is er på retrett.
Fort fort over Sennalandet
Finnmark politidistrikt melder at en person er anmeldt for å ha kjørt for fort over Sennalandet. Ifølge politiet kjørte personen i 97 km/t i en 80-sone. Image-text: (Illustrasjon) Foto: Arkiv
Les mer om Sennalandet.
Satser på 18-åringene etter mislykket kvalik
Skuffende helg for BULs håndballdamer. BUL-damene var denne helga i Steinkjer, der det ble spilt opprykkskvalifisering for de beste 3.-divisjonslagene i landet.
Les mer om Steinkjer.
Spar tusenvis på bilforsikringen
Å forsikre bilen behøver ikke koste en formue. En enkel prissjekk kan spare deg for mange tusen i året.
Mann (41) dømt for grov voldtekt mot flere barn over nett i Sverige
Til sammen 27 barn har blitt utsatt for virtuelle overgrep av den 41 år gamle mannen fra Sverige. Han ble mandag dømt til ti års fengsel.
Les mer om Sverige.
Forbereder seg på mulig løsrivelse av Dagsavisen
Redaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen forbereder seg på at forholdet mellom avisen og eierkonsernet Mentor Medier kan gå i stykker. – Det er en ganske dramatisk situasjon, sier styreleder Arne Strand.
Elev døde etter fest
Avgangselevene ved Skarnes viderregående skole er sterkt preget etter at en medelev døde i forbindelse med en fest i helga. Det skriver Glåmdalen. Politiet ble tilkalt til dødsfallet, men fungerende politistasjonssjef Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon sier de ikke kommer til å etterforske saken videre.
Lastebil med kran velta i Meland: – Dette kunne gått alvorleg gale
Ein laste velta i Moldekleivmarka i Meland måndag ettermiddag.
Les mer om Meland og Moldekleivmarka.
Legesituasjonen: Kan få et kjempeproblem til sommeren
Svært sårbart med kun n sommerlege.
Tragisk start på russetida – medelev døde i forbindelse med fest
SØR-ODAL: Avgangselevene ved Skarnes videregående skole er sterkt preget etter at en medelev døde i helga.
Kvinne omkom – VTS så ikke bilen som var begravd under en haug av flis
Onsdag 17. januar omkom en kvinnelig bilist i en møteulykke med et vogntog i Oslofjordtunnelen. Ifølge en rapport fra Statens vegvesen tok det noe tid før VTS forsto at dette var mer enn et vogntog som hadde mistet lasten sin.
Les mer om Oslofjordtunnelen.
Driftige damer drar i gang etterspurt bruktmarked nok en gang
Fyller den lokale gymsalen med brukte barneklær og utstyr.
Så mye taper Tesla-batteriet seg
Liten grunn til bekymring, viser data.
Les mer om Tesla-batteriet.
Aksjefond: Fem vinnere - og tre tapere
Analytikerne i Morningstar drar frem fem vinnere og tre tapere blant norske aksjefond.
Les mer om Morningstar.
Komikk fra norsk næringsforvaltning | Julie M. Brodtkorb - Administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund
Jeg har en sterk og tydelig oppfordring til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen: Tenk smått!
Kongshavn-skade undersøkt i dag: – Vi er veldig positive
Einar Hauglid tror Gudmund Kongshavn kan være tilbake fortere enn fryktet.
Les mer om Gudmund Kongshavn.
Faren for jordskred og flom øker i Sør-Norge
NVE's varsel for skred- og flomfare er nå på gult nivå for Østlandet. Østlandet: Det ventes mye snøsmelting spesielt i lavlandet og i dalstrøk, nå som våren virkelig har bekreftet sin ankomst her på Østlandet.
Les mer om Sør-Norge og Østlandet.
Gladmelding fra TIL: - Tror ikke det er noe langvarig
TIL håper tre sentrale spillere igjen melder seg til tjeneste i neste seriekamp. TIL-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn måtte etter Stabæks 1-0-mål søndag gi seg med en skade i hofteregionen.
Les mer om TIL.
Her har du størst sjanse for å oppleve 20 grader denne uka
Fuktig og varm luft er på vei og vil prege værsituasjonen denne uka. Det byr også på utfordringer med obs-varsler for jord- og snøskredfare.
Hanne Alstrup Velure er ny leder av Utmarkskommunenes sammenslutning
Hanne Alstrup Velure ble valgt til ny leder i organisasjonen som organiserer 90 utmarkskommuner i Norge.
Les mer om Norge.
Jubilantene er tilbake i Indre-spaltene
BJØRKELANGEN: Indres lesere ønsker jubilantlisten tilbake i papiravisen.
Les mer om Indre-spaltene.
God innsats i regionalt sluttspill
Tredjeplass for unge håndballjenter. INNSENDT BIDRAG: KHKs J14-lag spilte regionalt sluttspill i Trondheim. De 32 beste lagene fra Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland var med.
Marte kommer med fargene
Anleggsgartner Marte Uldal gjør Strømsø sentrum grønt og frodig. DRAMMEN: Mandag morgen er hun og kollegaen i Isachsen, som er en del av Steen & Lund, i gang med å plante ut blomster på Strømsø torg og Torgeir Vraas plass.
Les mer om Isachsen, Lund, Steen og Strømsø.
Tidsskrift: 90 legemidler man bør unngå
En rekke nye legemidler gjør mer skade enn gagn, ifølge en gjennomgang fra det franske tidsskriftet Prescrire.
Les mer om Prescrire.
«Brann var sterke, suverene og sensasjonelt gode»
BLOGG: Å, for en fryd det var å se Brann spille mot Sarpsborg 08, skriver Doddo. Fra første spark av var de på hugget. De vant omtrent hver eneste duell, hver eneste spurt, og hver eneste ball. De var sterke, suverene og sensasjonelt gode.
Les mer om Brann, Doddo og Sarpsborg.
LA-2018-172
35 år gammel mann ble funnet skyldig i forsettlig grovt bedrageri ved å ha forledet NAV til å utbetale ham uførepensjon med ca. 415.000 kroner, jf. straffeloven (1902) 270 første ledd nr. 1 jf. annet ledd jf. 271.
Les mer om NAV.
Tolv personer mistenkt
Tolv personer er mistenkt for enten dopingbedrag eller korrupsjon i saken rundt IBU og president Anders Besseberg, melder NRK.
Les mer om IBU og NRK.
Tiltalt for voldtekt i Aalborg
Nordjyllands politi har tiltalt en 18-årig mann for voldtekt av en 19 år gammel kvinne fra Lister. Det var i Aalborgs havneområde på nyttårsaften at hendelsen skjedde. Politiet i Aalborg opplyser til Lister24 at saken nå er på vei til retten.
Les mer om Aalborg, Lister og Lister24.
Ni tatt i kontroll
Utrykningspolitiet har hatt fartskontroll på Rv 80, Stranda på Fauske. Det endte med at ni førere ble bøtelagt, derav n for mobil. En fører fikk førerkortet beslaglagt og anmeldes. Vedkommende kjørte i 77 km/t i 50-sonen.
Les mer om Fauske og Stranda.
Vil ha skole-avtale med Trøndelag
Ordføreren i Surnadal håper det kommer på plass en avtale med Trøndelag som sikrer elevgrunnlaget til den videregående skolen i Surnadal når Halsa og Rindal forsvinner til Trøndelag. Kommunen har hatt møte med fylkesskolesjefen og fylkesmannen. Ifølge ordfører Lilly Gunn Nyheim vil en slik avtale være svært viktig. – Grunnlaget for Surnadal videregående er elever fra Halsa, Rindal og Surnadal. Vi er derfor enda mer avhengige av elever fra nabokommunene. Rindal skifter fylke til Trøndelag og Halsa blir en del av den nye trønderkommunen Heim fra 2020.
Fra kollega til leder: Slik lykkes du med opprykk i egen bedrift
Det er mange fordeler å gå gradene i samme bedrift. Men det byr også på utfordringer.
Frode Foss fikk med seg 4,7 mill. på vei ut av Norwegian
Aksjemarkedet hoppet i stolen da tidligere finansdirektør Frode Foss gikk på dagen i Norwegian. Nå viser nye dokumenter at han fikk med seg en rikelig lønningspose på vei ut døren.
Les mer om Norwegian.
Den politiske uroen mellom USA og Russland: – Vil fortsette å være ekstremt nervøst
Mandag ventes USA å innføre nye sanksjoner mot Russland.
Les mer om Russland og USA.
Nei til sex i rundkjøringer
Russetid og russefeiring er over oss igjen. Et kjærkomment og sikkert vårtegn. Ungdom feirer «friheten etter tretten års skolegang. En fortjent feiring.
Trass i tidenes påskevr strøymde folk til Lustrabadet
- Me er veldig nøgde med besøkstala, strålar dagleg leiar Harriet Susan Hamilton Frøiland.
Heidra for sterkt engasjement for beredskap
Haavard Stensvand får pris i Oslo i dag.
Les mer om Oslo.
4,29 i odds på en dristig bortedobbel
Vi satser på to formlag på bortebane i mandagens dobbelttips.
Tysk 13-åring fant skatt som trolig tilhørte Harald Blåtann
En tysk hobbyarkeolog og en 13-åring har funnet en sølvskatt som antas å ha tilhørt vikingkongen Harald Blåtann.
Les mer om Harald Blåtann.
Derfor bør du teipe frontruta
Fått steinsprutskade? - Sett på teip!
Brandi Glanville med fredserklæring til LeAnn Rimes
Helt siden Brandi Glanville ble forlatt av skuespillerektemannen Eddie Cibrian til fordel for countrysanger LeAnn Rimes, har det vært vekselvis krig og isfront mellom de to.