16. April 2018 16.00-16.59

Politijakt etter tollhendelse

Tre polskregistrerte kjøretøy nektet å stoppe da tollerne vinket dem til side, og kjørte videre sørover på E6. Politiet har blitt satt inn i jakten på de tre kjøretøyene.

Tiltalt Karpe Diem-konsert

En mann fra Oslo er tiltalt for grovt skadeverk etter at han tømte et brannslukningsapparat i løpet av en Karpe Diem-konsert. Teknisk utstyr for flere hundre tusen kroner ble ødelagt og 4.000 personer ble evakuert. Videoen viser hærverket.
Les mer om Karpe Diem-konsert og Oslo.
Veltet med motorsykkel
Føreren av en motorsykkel har fått en skade i den ene skulderen, etter å ha veltet kjøretøyet på Godøya i Giske. Politiet melder på Twitter at det ikke skal være noen trafikale problemer på stedet.
Les mer om Giske, Godøya og Twitter.
Norwegian-aksjen flyr til nye høyder på oppkjøpsrus
Investorer har ikke fått mindre tro på oppkjøp over helgen, og Norwegian ender opp nesten ti prosent etter mandagens børsdag.
Les mer om Norwegian.
En sterk opplevelse: Mennesker på flukt. Som kunst.
UTSTILLING: Seks mennesker på flukt, asylsøkere, på hver sin skjerm. To amerikanske skuespillere på n stor skjerm. Candice Breitz videoinstallasjon vises nå i Stavanger kunstmuseum; det er en sterk og engasjerende opplevelse.
Les mer om Stavanger.
Sjekk ut hvordan Sandnes kan bli i fremtiden
Havnebad på Hana, bilen ut av sentrum, ungdomshus i siloene, vannkanal gjennom Elvegata og dyrking av mat på taket av Maxi. Det manglet ikke på spennende forslag da tre ulike grupperinger presenterte sine muligheter for fremtidens Sandnes.
Les mer om Elvegata, Hana og Maxi.
Lyngbrann på Ytterøya
Det melder politiet på Twitter.
Les mer om Twitter og Ytterøya.
Ni bøtelagt for spredning av Nora Mørks bilder
Ni personer må punge ut mellom 10 000 og 15 000 kroner etter å ha spredt private bilder av håndballstjernen Nora Mørk, melder Nettavisen.
Les mer om Nettavisen og Nora Mørk.
Toppsjefer i næringslivet mener medieoppslag styrer hvordan staten som eier opptrer
Norske toppledere: Statsråden vil unngå skriftlighet for å holde sin sti ren. Departementet vil få statsråden til å skinne mest mulig.
Barnevernet i skvis
Har du et nyhetstips? Barnevernet i Midtre Namdal klarer ikke å gjennomføre sine lovpålagte oppgaver. Kun 11 av de 50 barna som er under omsorgsansvar fra Midtre Namdal Samkommune (MNS) ble fulgt opp i 2017.
Alversundkvinne vil verta fylkesrådmann
Det er totalt seks søkarar til stillinga som prosjektleiar, og dermed framtidig fylkesrådmann til det nye samanslåtte fylket Vestland. Blant søkarane er Karen-Marie Eek-Larsen frå Alversund. Ho jobbar i dag som assisterande fengselsleiar.
Melding om gressbrann på Inderøy
Nødetatene er på vei.
Les mer om Inderøy.
Stoltenberg: – Alle medlemslandene verdsetter Tyrkia
(NRK / OSLO/ ANKARA) Tyrkias nære forhold til Russland fører til uro blant enkelte Nato-land. Jens Stoltenberg er i Ankara og beroliger tyrkerne. – Nato er viktig for Tyrkia, Tyrkia er viktig for Nato, sier generalsekretæren i forsvarsalliansen.
Les mer om Ankara, Nato, Nato-land, Russland og Tyrkia.
Tenåringsjente mistet far, mor og bror i campingvognbrannen
Sandnes er i sorg etter den tragiske campingvognbrannen søndag. Et helt lokalsamfunn i Figgjo i Sandnes kommune er i sorg etter at tre familliemedlemmer omkom i en brann i en campingvogn på Rennesøy natt til lørdag.
Les mer om Figgjo og Rennesøy.
Tenåringsjente mistet far, mor og bror i campingvognbrannen
Sandnes er i sorg etter den tragiske campingvognbrannen søndag.
Nordbytunnelen stenger tirsdag
Norbytunellen stenger tirsdag klokka 21.00 fordi en transformator inne i tunellen skal skiftes ut. Tunnelen åpner igjen onsdag klokka 05.30. Det er omkjøring i begge retninger på Nessetveien.
Les mer om Nessetveien.
Vær varsom når solen steker
– Den varmeste tiden av døgnet bør du ikke oppholde deg skredterreng eller ved bratte fjellsider, sier vaktleder for Snøskredvarselet Andreas Haslestad. Årsaken er at snøen som kan rase både er tung og farlig.
Innbrudd i solstudio
Politiet har fått melding om et innbrudd i et solstudio i Vågsbygd i Kristiansand. De har nylig avsluttet åstedsundersøkelsene.
Les mer om Kristiansand og Vågsbygd.
Vil ha Gjemnes til Kristiansund
Arbeidet for å lokke Gjemnes til forhandlingsbordet igjen er godt i gang. Etter at fylkesmannen anbefalte grensejustering for indre Gjemnes til Molde, skal saka opp i kommunestyret i Gjemnes tirsdag. Ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, er på sin side overbevist om at det beste vil være om Gjemnes blir en del av en ny og større Kristiansund kommune, melder Rbnett. De er klare til å forhandle med Gjemnes på nytt og vil strekke seg lenger enn sist.
Erika (14) var så syk at hun ikke ville leve: – De vil ikke tro på at jeg har det slik jeg sier
Erika (14) var så syk at hun ikke ville leve lenger. Det fantes ett tilbud for henne i Oppland og Hedmark. Der fikk hun mulighet til å avslutte livet.
Les mer om Hedmark og Oppland.
De lokale Ironman-deltakerne vil ikke løpe like langt som utlendingene
Utlendingene vil delta i tidenes første full distanse-Ironman i Haugesund, mens de lokale nøyer seg med halve distansen.
Delte hemmelig «Syria-veikart med NATO-Jens
ANKARA (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg håper et nytt «veikart for Syria skal hindre kamper mellom Tyrkia og USA. Han vil ikke utelukke nye angrep mot det syriske regimet.
Les mer om Syria, Syria-veikart, Tyrkia og USA.
Venstre vil tvinge bankene til å gi flere unge boliglån
Vil pålegge bankene å tydelig prioritere unge når de gjør unntak fra omstridt egenkapital-krav. Bankene er skeptiske og vil ha mindre detaljstyring - ikke mer.
Avslutter biljakt
Svensk politi har nå gitt opp jakten på de tre polskregistrerte bilene som stakk av fra kontroll på grensen mellom Norge og Sverige på Svinesund i ettermiddag. De tre skal blant annet ha forsøkt å presse en tollbil av veien.
Les mer om Norge, Sverige og Svinesund.
Ni gutter og menn bøtelagt for spredning av Nora Mørks nakenbilder
Hver av dem må punge ut mellom 10.000 - 15.000 kroner. I september i fjor fikk håndballstjernen Nora Mørk telefonen hacket og private bilder ble spredt. De skal også ha havnet hos spillere på Norges herrelandslag, ifølge Mørk selv.
Les mer om Mørk og Nora Mørk.
Dette gleder vi oss til i sommer
Da vi la sammen publikumstallet for de største festivalene og konsertene i Hamar og på Hedmarken i fjor, endte det samlede besøket på rundt 70.000. Det er ingen grunn til at det ikke blir like mange i år.
Les mer om Hamar og Hedmarken.
TV 2s ekspert raser: - Det er ikke håp når de oppfører seg sånn
TV 2s ishockey-ekspert Erik Follestad Johansen mener det er total mangel på selvinnsikt i Lørenskog. Mandag formiddag sendte la Lørenskog ut en pressemelding, der de frir til næringslivet og kommunen for å redde klubben.
TV 2s ekspert raser: – Det er ikke håp når de oppfører seg sånn
TV 2s ishockey-ekspert Erik Follestad Johansen mener det er total mangel på selvinnsikt i Lørenskog.
Ulykke på E18 ved Drammen
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E18 i Kobbervikdalen utenfor Drammen. Ulykken har skjedd i retning sydover og to biler skal være involvert.
Les mer om Drammen, E18 og Kobbervikdalen.
Kø på E39
Et vogntog skaper trafikkproblemer ved Trybakken i Søgne. Det er på E39 i vestgående felt at kjøretøyet står midt i bakken.
Les mer om E39, Søgne og Trybakken.
Bombetrussel mot skole
I løpet av mandag har det kommet en bombetrussel mot Myre skole, skriver Nordland politidistrikt på Twitter. Trusselen anses ikke som reell, men politiet oppretter sak og etterforsker videre.
Les mer om Myre, Nordland og Twitter.
Kvinne i 20-årene tatt for tyveriet fra bil i rasområdet
Politiet har funnet deler av tyvgodset hjemme hos kvinnen.
Bonde anker dommen i Gartnerhallen-saken
En bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen er dømt til nesten seks års fengsel for underslag av 49 millioner kroner. Bonden har valgt å anke.
To E6-felt var sperret etter trafikkuhell
En lastebil og en personbil sperret to felt på E6 i ettermiddagsrushen.
Hva nå, lille akademi?
Både forfatterstanden og akademia rykker ut med opprop mot Svenska Akademien. Krisen i Svenska Akademien ruller videre.
Les mer om Svenska Akademien.
Verver norske vertsfamilier til jødemisjon
Omri Jaakobovich har ett overordnet budskap når han besøker Norge i disse dager: Åpne hjemmet ditt for jøder. Image-text: TURNE: Omri Jaakobovich (t.v.) er på Norgesturné i disse dager.
Les mer om Norge og Norgesturn.
Svensk TV viser kontroversiell Behn-serie
Den omstridte dokumentarserien «Ari og halve kongeriket» vises nå i Sverige.
Les mer om Ari, Behn-serie og Sverige.
Leder Høyre-seniorene
Jonny G. Granås leder Nes Senior Høyre også etter årets årsmøte. Granås får med seg Arild Ramstad som nestleder og styremedlemmene Egil Braadland, Ole Einar Bakke og Bjørn M. Bjerke. Sissel Kjos og Sigmund Kvåle er varamedlemmer til styret.
- Gallaen var en hyllest til frivilligheten
Kommunalsjef Lars Roald Johansen har fått pustet ut etter kultur- og idrettsgallaen. Han gleder seg allerede til neste galla i januar.
Amund Nygaard var den første journalisten i Nes
Foredraget om lokalpressen i Nes vekket stor interesse. De 60 frammøtte fikk høre mange artige historier fra den lokale avisverdenen.
Venstre vil tvinge bankene til å gi flere unge boliglån
Vil pålegge bankene å tydelig prioritere unge når de gjør unntak fra omstridt egenkapital-krav. Bankene er skeptiske og vil ha mindre detaljstyring - ikke mer. - Innstrammingene har rammet unge for hardt.
P3 triller terningen for Auroras nye singel
– Sedvanlig storslått. Likevel tam, skriver P3s anmelder om stjerneskuddets nye singel Queendom.
Les mer om Queendom.
Vær varsom når solen teker
– Den varmeste tiden av døgnet bør du ikke oppholde deg skredterreng eller ved bratte fjellsider, sier vaktleder for Snøskredvarselet Andreas Haslestad. Årsaken er at snøen som kan rase både er tung og farlig.
Ho har søkt jobben som toppsjef for det nye storfylket i vest
Jobben blir ein av dei viktigaste når Sogn og Fjordane og Hordaland slår seg saman. På søkjarlista står både ein fylkesrådmann og ein fylkesmann.
Les mer om Fjordane, Hordaland og Sogn.
Ho vil bli fylkesrådmann for det nye vestlandsfylket
Seks personar har søkt stillinga som framtidig fylkesrådmann i det nye fylket.
Tyver brøt seg inn og stjal sølvtøy og penger
KONGSVINGER: Tyvene slo til mot bolighus i Vestre Solør veg.
Les mer om Vestre Solør.
19 konkurser mandag
I dag, mandag, ble 19 konkurser kunngjort åpnet i Brønnøysund. Her er listen.
Les mer om Brønnøysund.
Norwegian foreslår nytt styremedlem
Valgkomiteen vil ha Sondre Gravir inn i styret .
Les mer om Sondre Gravir.
Kongshavn-skade undersøkt mandag: – Vi er veldig positive
Einar Hauglid tror Gudmund Kongshavn kan være tilbake fortere enn fryktet.
Les mer om Gudmund Kongshavn.
Nytt styre i Norges korforbund
Stein Høyer ble gjenvalgt som forbundets president, Beate Styri ny visepresident. Det nye sentralstyret i Norges Korforbund Foto: Norges Korforbund Av - Red. I helgen avholdt Norges Korforbund sitt landsmøte i Tromsø.
Les mer om Beate Styri, Red og Tromsø.
Slavemerket til fire Sulis-venner
Det startet som slavemerket ingen ville ha. I dag regnes det blant Sulis-folk som den høyeste utmerkelse som deles ut der.
Les mer om Sulis-folk og Sulis-venner.
Holder åpent møte for å vise frem tegningene av nye Rana ungdomsskole
De foreløpige tegningene av den nye Rana ungdomsskole er klare til å bli vist. Det skjer onsdag kveld, 25. april i kommunestyresalen.
Les mer om Rana.
Ja til tett og høyt i Stangebyen
Rørende enige politikere og folk i gata sier et unisont ja at sentrumsplanen blir realisert. Sjelden har Stange gått så i takt i en sak.
Les mer om Stange og Stangebyen.
Ho har søkt jobben som toppsjef for det nye storfylket i vest
Jobben blir ein av dei viktigaste når Sogn og Fjordane og Hordaland slår seg saman. På søkarlista står namn som Rune Haugsdal og Anne Karin Hamre.
Gikk flere millioner i minus i fjor: – Et helt uakseptabelt sluttresultat
Høyt sykefravær og merforbruk i Alta kommune.
Les mer om Alta.
OA-TVs sendeplan i april
Dette er noe av det du kan se på OA-TV resten av april måned.
Flere felt på E6 sperret
En lastebil og en personbil sperrer flere E6-felt, melder politiet.
Les mer om E6-felt.
Politijakt etter at tre biler stakk fra svenske tollere
Tre polske biler har stukket av fra en kontroll på Svinesund og stukket av på E6 sørover i Bohuslän.
Les mer om Bohuslän og Svinesund.
Se Sarpsborg 08 II - SFK direkte her
Fra klokken 18.30 kan du se S08s rekrutter mot SFK direkte på SA.TV
Les mer om SFK.
Lyngbrann ute av kontroll på Hitra
Brannvesenet er på stedet.
Les mer om Hitra.
To nøkkeltall fra USA
Les mer om USA.
Politijakt på tre biler som stakk av fra tollen på Svinesund
Bilene fortsatte sørover på E6, og ved 13.30-tiden tok tollvesenet kontakt med politiet, som har rykket ut for å bistå tollvesenet i jakten på de tre kjøretøyene.
Les mer om Svinesund.
34 personer kjemper om å bli den mektigste i trøndersk skisport
Nå starter intervjuene av kandidatene som vil bli sjef i Sør-Trøndelag skikrets.
Les mer om Sør-Trøndelag.
Toventunnelen var stengt for all trafikk
Det er Nordland politidistrikt som litt før klokken 1600 melder at Toventunnelen er stengt i begge retninger grunnet feil på en lystavle. En elektriker er på stedet og jobber med å utrede feilen.
Les mer om Nordland og Toventunnelen.
Lange køer foran generalforsamling i Mentor Medier
Pågangen var stor foran mandagens generalforsamling i Mentor Medier. Snart blir det klart om styreleder Thomas Brunegård har aksjonærenes tillit eller ikke.
Les mer om Mentor Medier.
Hva kjemper vi for?
Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord. Dersom noen fortsatt er usikre på hva mange av oss som ønsker en jernbanestasjon ved Vikingskipet kjemper for, kan det være vel verdt å ta en titt på dette bildet.
Les mer om Vikingskipet.
Lyngbrann på Hitra
Brannvesenet er på stedet. Politiet i Sør-Trøndelag melder på Twitter om lyngbrann på Fjlellværsøya på Hitra. Brannvesenet er på stedet.
Forsker: - Assad har skjønt at Vesten foretrekker hans stabilitet
Vestlige land har problemer med å se alternativer til Assads regime i Syria, mener forsker. Helgens rakettangrep har neppe svekket presidentens grep om makten.
Les mer om Syria og Vesten.
Nå kan du gå på visning - i leiligheter som ikke er bygget
VR-teknologien inntar også boligbransjen i Hamar: nå kan du spasere rundt i leiligheten du snuser på før det er slått inn en eneste spiker. VR-BRILLER: Med VR-brillene på, er det nesten som å være inne i leiligheten, som ikke fins, enda.
Les mer om Hamar.
Gult kort til regional transportplan
- Østfold trenger tydelige mål for samferdselssektoren, skriver daglig leder Kjell Arne Græsdal i Fredrikstad Næringsforening og regional transportplan.
Subsidierer med 1.700 kroner pr. billett
I «Klassekampen» 18. april 2015 påpekte sirkusdirektør Arild Arnardo at Operaen får tilført klekkelig med statlige penger til dekning av årlige underskudd. Denne statsstøtten tilsvarer en subsidiering av operapublikum med 1.700 kroner pr.
Les mer om Arild Arnardo og Operaen.
- Har man en sånn vifte er det livsfarlig
Mandag forrige uke opplevde Martin (38) marerittet da han våknet til at baderomsviften brant. Lørdag rykket brannvesenet ut til en bolig hvor en vifte av samme modell hadde smeltet. - Nå må produsenten ta ansvar, sier Martin Lind Blø.
Les mer om Martin og Martin Lind Blø.
– Har man en sånn vifte er det livsfarlig
Mandag forrige uke opplevde Martin (38) marerittet da han våknet til at baderomsviften brant. Lørdag rykket brannvesenet ut til en bolig hvor en vifte av samme modell hadde smeltet. – Nå må produsenten ta ansvar, sier Martin Lind Blø.
Les mer om Har, Martin og Martin Lind Blø.
Solgte seg ned i Vårt Land-eier før skjebnemøtet
Hovedeier Jan Erik Mushom har redusert aksjeposten sin i Mentor Medier før mandagens ekstraordinære generalforsamling. Det kan redde jobben til styreleder Tomas Brunegård.
Bonde anker dommen i Gartnerhallen-saken
En bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen er dømt til nesten seks års fengsel for underslag av 49 millioner kroner. Bonden har valgt å anke.
Junkeren - Mo IL
Les mer om Mo IL.
Dette synet møtte eieren i Karmsundet
Karmsundet preges normalt av ren idyll. I dag trodde Robert Horn kloakk veltet imot ham.
Les mer om Karmsundet og Robert Horn.
Ny festivalsjef: – Nøste opp og få kontroll på Vangen
Helge Handeland var frontfiguren for Den festivalen i Vangen. Nå overtar Steinar Liadal.
Les mer om Den, Steinar Liadal og Vangen.
De neste F-35-flyene kommer i slutten av mai
De neste tre norske F-35 kampflyene skal leveres til Norge og Ørland flystasjon i slutten av mai i år, opplyser forsvarsdepartementet.
Les mer om Norge og Ørland.
Googles nye kunstige intelligens lar deg «snakke med 100.000 bøker
Gir også utviklere mulighet til å bruke modellene i egne applikasjoner.
Vil ha 75 mill. for oppussingsobjekt
- Selges fortrinnsvis samlet, men vi får se hvordan interessen er, sier eiendomsmegler i Privatmegleren All, Ragnhild Misvær Stenbeck.
Arctic anbefaler åtte aksjer
Forvalter stokker om.
AaFK inngår samarbeid med naboklubb - skal ansette trener sammen
AaFK ønsker seg større tilstedeværelse hos naboklubbene. Nå går de i lag med Aksla om å ansette en trener i en fulltidsstilling.
Les mer om Aksla.
Økt fare for flom og jordskred
Det er økt fare for flom og jordskred på Østlandet, Telemark og deler av Trøndelag tirsdag og onsdag.
Slukket brann i vaskemaskin
Brannvesenet i Øksnes slukket i dag en brann som oppsto i ei vaskemaskin. Rundt klokken 15:35 meldte Nordland politidistrikt om røykutvikling i en enebolig på Myre.
Les mer om Myre og Nordland.
Politijakt på tre biler som stakk av fra tollen på Svinesund
Tre polskregistrerte kjøretøy har kjørt rett gjennom tollen på Svinesund uten å stanse etter å ha blitt vinket til side. Nå jakter svensk politi på bilene.
Les mer om Svinesund.
Olav Vs gate stengt i begge retninger
Klokken 15:30 kan politiet i Nordland melde om en trafikkulykke i Bodø. Ulykken skal ifølge politiet ha skjedd ved rundkjøring til Fridtjof Nansens vei. Olav Vs gate er stengt i begge retninger som følge av ulykken.
Les mer om Bodø og Nordland.
- Sykling er farligere enn bilsport
Michael Goolaerts dødsfall i Paris-Roubaix er den siste i en voksende rekke tragiske hendelser i sykkelsporten de siste årene.
Les mer om Paris-Roubaix.