Firdaposten

Har måtte seie opp folk

- Det er skikkeleg trist å måtte fortelje folk som har lang fartstid her at dei ikkje lenger har ein jobb å gå til neste år. KONSERNSJEF: Leif Belsvik. Det seier konsernsjef Leif Belsvik i Nor Tekstil.
Les mer om Leif Belsvik og Nor Tekstil.

Sommarbåten kjem til Florø

NRK med sommar-TV i Florø i sommar. 21. juni går startskotet får årets sommarseglas for NRK sin sommarseglas. Og den kjem også på besøk til Sogn og Fjordane. 14. juli legg den til kai i Florø, Florø 14.
Les mer om Fjordane, Florø, NRK og Sogn.
Trylleshow for store og små
Laurdag er det familieshow på Flora samfunnshus, med to av Norges beste magikarar. Laurdag ettermiddag er det magisk familieshow med Lord Christian og Hans Grane på Flora samfunnshus.
Les mer om Flora og Lord Christian.
Ervik har kjøpt ut Domstein
Ervik-reiarlaget i Selje har kjøpt Domstein sine aksjar i banklineflåten. Ved årsskiftet overtok brødrene Stig og Kjell Magne Ervik aksjane i heile selskapet etter at Domstein selde seg ut. Dette melder FiskeribladetFiskaren.

Mange flyttar frå Bremanger

Bremanger er ei av kommunane som har kraftigast nedgang i folketalet i 2014.
Les mer om Bremanger.
Går imot frie flyruter til Florø
Høgre si fraksjonsgruppe i Transportkomiteen på Stortinget seier nei til å konkurranseutsetje alle flyrutene i Sogn og Fjordane.
Gjer datovarer meir stovereint
Forsøker å redusere mengda av matboss frå butikkane. I følgje tal frå organisasjonen ForMat, som arbeider for å få matsvinnet ned, kastar butikkane i Norge årleg matvarer for 2,3 milliardar kroner.
Les mer om ForMat og Norge.
Dei grøne skal lodde stemninga
I vakumet etter eit lokalt SV på sotteseng, vil Miljøpartiet De Grønne (MDG) sjå om det er grunnlag for eit nytt lokal-lag.
Vil ikkje endre rekkefølgekrav
Venstre i Flora er ikkje villige til å endre rekkefølgekrav for utbygging av oljebasen vestover. Det stadfestar ein vinterferierande Venstre-leiar Jan Henrik Nygård i ein epost til Firdaposten.
Legg ned Sogn og Fjordane
I kveld presenterte H, Frp og Venstre politireformen, som betyr nedlegging av Sogn og Fjordane politidistrikt.
Les mer om Fjordane, Frp, Sogn og Venstre.
Vil ha eit ord med i laget i Sørdalen
Kva har SFE planlagt av fysiske tiltak i Sørdalen? Informasjonsuget er stort i miljøvernavdelinga til Fylkesmannen.
Les mer om Fylkesmannen, SFE og Sørdalen.
- No kjem den tøffaste tida
- Florø får no oljekutt-bølgja frå Stavanger og Bergen over seg. Det merkast i eit lite sårbart miljø, sier han. Som tillitsvald har han vore innvolvert i dei prosessane som har foregått på kammerset fram til no.
Les mer om Bergen og Stavanger.
Vedtek "Nordre Bergenhus politiamt"
Fleire kjelder er sikre på at regjeringa Solberg er denne veka venta å kunngjere at Sogn og Fjordane politidistrikt blir historie.
Les mer om Fjordane, Sogn og Solberg.
Gledeleg sildeaktivitet i Kalvåg
Dei tilsette ved Pelagia sitt anlegg i Kalvåg kan reknast som priviligerte når dei no kan ta i mot råstoff. Fiskarane ordnar ut med bruket på kaia i Kalvåg.
Les mer om Kalvåg og Pelagia.
- Å feile styrkar både karakter og CV
Gründer Silje Vallestad hevdar det å gå på trynet gir stjerne i margen. Silje Vallestad var denne helga invitert til Florø for å snakke om reisa ho har vore på. Den har både vore i geografisk og overført tyding av ordet.
Les mer om Florø.
Herrane tok steg
Avgjorde i sluttsekundane. MATCHVINNARAR: Joakim Larsen og Axel Gjørøy Det var ikkje før det var fire-fem sekund igjen av kampen at resultatet vart fastsett.
Les mer om Axel Gjørøy Det.
Seriemeistrane
FLORØ: I fjor tapte dei kampen og seriemeisterskapen med eit fattig mål i Stryn. Laurdag kom revansjen mot same lag.
Les mer om Stryn.
Gir ikkje opp Kyrahola
FLORØ: Florø Gård trekte den omstridde Kyrahola i Storåsen frå behandling i plan- og miljøutvalet nyleg, men arbeider likevel vidare med eit meir komprimert prosjekt.
Les mer om Kyrahola og Storåsen.
Har vi for få helsesøstrer?
Dei ekstra kronene Flora kommune fekk til helsestasjontenesta i fjor, gjekk der dei skulle, men Ap stiller spørsmål ved om det er nok.
Les mer om Flora.
- For få kundar til å drive vidare
- Det vart for få kundar att til at det var grunnlag for å drive breibandstilbodet på Hatlesetnipa vidare. D Det seier dagleg leiar Jan-Tore Dannemark.
Fekk Stavenes-roret i gåve
Fjord1 ovrerekkte i dag det originale roret på veterandampskipet "Stavenes" til dugnadsgjengen. Øyvind Konglevoll og Atle Raubotn i Veteranskipslaget "Stavenes" henta roret i saman med veteranskipper Alfred Berge.
Les mer om Alfred Berge og Atle Raubotn.
Stenger Florø-fabrikk til mai
Det er tøffe tider i pelagisk industri og Pelagia permitterer no alle produksjonstilsette i Florø-fabrikken. Magnus Strand er regionsjef i region Midt-Norge i Pelagia-konsernet.
273 Widerøe-kanselleringar
Widerøe har kansellert 273 flygingar i Sogn og Fjordane dei siste månadene - og ikkje berre på grunn av vêret. Det siste halvåret har regulariteten på flyplassane i Sogn og Fjordane vore elendig, melder NRK Sogn og Fjordane.
Heil ved frå Texum
Ny plate: TEXUM -"Texum" I 2007 ga Texum med "Different Strokes For Different Folks" ut ein av tidenes beste norske countryrockplater. Eg har lurt mang ein gong på kvar Bård Sande og bandet blei av.
Les mer om Bård Sande og Texum.
Værre enn ålveis
Ny plate: MEG OG KAMMERATEN MIN - "Ostepop" Nesten tre år etter den overraskande og glimrande debuten "Det Er Ikke Bra Før Det Er Dårlig", har Gebhart og Hagfors denne gongen noko å bevise. At dei klarar å levere ein god oppfølgjar.