Firdaposten

Florø møter Hødd i neste runde

Fredag vart kampane for andre runde i NM klart. Dei 32 kampane i 2. NM-runde er no sett opp, og Florø skal møte Hødd på bortebane.
Les mer om Florø og Hødd.

Ny nettleige trugar Svelgen-arbeidsplassar

Når Statnett no ønskjer å endre dagens modell for nettleiga, kan dei produsere ein stor tapar: Kraftintensiv industri. Direktør Arne Werge-Olsen ved Elkem Bremanger er lite nøgd med Statnett sitt framlegg til ny modell for nettleiga.
Blir båt nummer ein million seld her?
Talet på norske båtar nærmar seg sjusifra, to veker før årets båtmesse i Florø. Talet på fritidsbåtar aukar framleis, og snart bikkar vi millionen.
Les mer om Florø.
Fleire vil studere i Førde - søkartala opp 13 prosent
UTDANNING: Sjukepleiarstudiet er det mest populære i sunnfjordbyen. - Vi har fleire søkarar enn i fjor, og har om lag like stor andel av totale søkarar til høgare utdanning.
Les mer om Førde.

Er dette Florø Fotball sin nye maskot?

Møt tarantellen med det fengande namnet Poecilotheria metallica, som ut frå eit veldig lokalpatriotisk perspektiv, eigentleg burde ha heitt noko sånn som Poecilotheria Florøfotballensis.
Simon Malkenes risikerer å misse jobben
OSLO: Ifølge Klassekampen har Ulsrud videregående skole i Oslo opna sak mot eine læraren deira, Simon Malkenes frå Florø. Det etter at Malkenes deltok i ein debatt om fritt skuleval på Dagsnytt 18 attende til 5. mars.
Les mer om Dagsnytt, Florø, Oslo og Ulsrud.
Gro har fått seg ny jobb
I november vart det klart at Gro Rukan gav seg som leiar av Framtidsfylket. No har ho fått seg ny jobb. Rukan har fått jobb i Kunnskapsparken Sogn og Fjordane, og skal jobbe med innovasjon og nyskaping innan helse og utdanning.
Gigantkontroll: På 48 timar skal Statens vegvesen kontrollere all tungtransport på heile Vestlandet
SAMFERDSLE: Statens vegvesen går i gang med gigantkontroll. - Vi går i gang klokka 06 onsdag morgon og held fram kontinuerleg i 48 timar, seier prosjektleiar Bjarte Børtveit i Statens vegvesen til Firda.
Etterlyser sakna båt i samband med dødsfall
Politiet i Flora etterlyser båten «Calpurnia» i samband med at ein eldre mann blei funnen død i sjøen ved Furuholmen måndag kveld.
Les mer om Calpurnia, Flora og Furuholmen.
Husflidsdamer står saman
Den internasjonale handarbeidsgruppa fekk 10.000 kroner frå Husflidslaget.
Les mer om Husflidslaget.
- Under mistanke ved fylte 75?
Å bruke fastlegar til å spørje friske eldre om kva klokka er, eller kva hovudstaden i Norge heiter - for å vurdere om dei skal få halde fram å køyre bil, er bortkasta ressursar, meiner Arbeidarpartiet, som no vil fjerne heile ordninga.
Les mer om Arbeidarpartiet og Norge.
Fann død mann i sjøen
Omtrent klokka 20.00 fekk politiet melding om at det hadde blitt observert eit livlaust menneske i sjøen på utsida av Furuholmen båthamn i Florø.
Les mer om Florø og Furuholmen.
Snart syng han i ei kyrkje nær deg
Etter suksessen i Stjernekamp reiser no Didrik Solli-Tangen rundt på turné. Han vil fortelje historia si om korleis songen greip han som 15-åring, den klassiske utdanninga, sigeren i Melodi Grand Prix i 2010, og vegen fram til der han er i dag.
- Ein veldig spennande jobb i fylket vårt, eg gler meg
Frank Robert Klakegg er tilsett som sjef for Eigedomsmekling Sogn og Fjordane. Frank Robert Klakegg (39) frå Florø er tilsett som leiar for Sparebanken Sogn og Fjordane sine eigedomsmeklarar i fylket.
Potetløp og is freista mange til å legge turen innom Havglytt
FLORØ: 150 møtte til open familiedag på Havglytt laurdag. I strålande solskin laurdag arrangerte Origod Havglytt, saman med Frivillighetssentralen og Florø Filmklubb open dag for små og store på Havglytt.
Kinn-rådmannen legg seg flat etter kritikk frå tillitsvalde
KINN: Dårleg informasjonsflyt og uoversiktlege gruppesamansettingar er nokre av utfordringane det blei peika på. I ein e-post til rådmannen i Kinn kommune datostempla 22.
Les mer om Kinn.
Desse vegane får asfalt i år - tre av øyene får vegoppgradering
Er «din» veg blant dei heldige? Tysdag vedtok Flora kommune sitt Plan- og samfunnsutval kva vegar som skal få asfalt eller oppgradering i 2018.
Les mer om Flora og Planog.
- Faktafeil om Kinn-leilegheiter
Fredrik Egeberg i «Nei til Kinn» hevdar Kinn-rådmann Terje Heggheim har tatt to leilegheiter frå rørslehemma og eldre.
Svelgenjentene på 12. plass i NM
STIF sitt jentelag deltok i helga i NM U15 i volleyball. Svelgen Turn- og Idrettsforening sitt jentelag deltok i NM u15 i volleyball i Haukelandshallen i Bergen denne helga.
Les mer om Bergen og Haukelandshallen.
Vêret i helga: Det blir ei kjempehelg
VÊR: Det er venta tilnærma sommartemperaturar på laurdag. - Det ser veldig så bra ut for heile Sunnfjord denne helga.
Les mer om Sunnfjord.
I morgon er det fredag den 13. Men det er faktisk ein av dei tryggaste fredagane i året.
FLORØ: Ulykkesrisikoen er faktisk mindre enn du trur. I morgon er den her igjen, fredag den 13. Ein dag mange i Norge knyttar til ulykke, medan det er ein lykkedag i Italia. Dei som har angst for fredag den 13. kan likevel ta det med ro.
Les mer om Italia og Norge.
Mann tiltalt for valdstruslar mot to kvinner
Ein mann i 50-åra er tiltalt av politiet for fleire tilfelle av alvorlege truslar mot to kvinner. Gjennom fleire falske facebook-kontoar skal mannen ifølge tiltalen ha truga kvinnene med vald.
Nora Oleanna fekk kunstnarstipend
Florøs eiga operadiva, Nora Oleanna Sårheim, er ein av dei heldige som får stipend frå staten i år. Utvalet for statens stipend og garantiinntekter har delt ut 882 stipend til kunstnarar over heile landet.
Tidleg påske gav nedgang i flytrafikken
Alle flyplassane i fylket hadde stor nedgang i passasjertala i mars månad. Årsaka til det er at påska kom tidleg i år. 8.060 flypassasjerar reiste til og frå Florø i mars månad, ein nedgang på -13,7 prosent frå same månad i fjor.
Les mer om Florø.
Eit fly er innstilt onsdag morgon
Flyet frå Bergen til Florø onsdag morgon er innstilt, melder Widerøe. Flyrutene på Florø lufthamn onsdag morgon går som planlagt, bortsett frå flyet frå Bergen til Florø kl. 08.30. Denne flyginga er innstilt.
Les mer om Bergen, Florø og Widerøe.