Telemarksavisa

Nå kommer Lothepus tilbake

LUNDE: Han har vært der før, nå kommer han igjen. 21. april spiller folkehelten Lothepus på Meieriet i Lunde. Det var i mars i fjor Lothepus sist besøkte Meieriet kultursenter i Lunde og nå, litt over ett år senere, er han tilbake.
Les mer om Lunde og Meieriet.

Rykker ut til trafikkulykke

BAMBLE: Det har vært en trafikkulykke i Bamble. Nødetatene er på vei SISTE klokken 16.50: Veien er stengt Det melder politiet i Telemark via Twitter like etter klokken 16.30 torsdag ettermiddag.
Les mer om Bamble, Det, Telemark og Twitter.
Familiefar (39) utsatt for grov vold - idrettsutøver ble frifunnet i retten
SKIEN: En 18 år gammel idrettsutøver fra Grenland er frifunnet for vold i Agder lagmannsrett. 18-åringen var en av flere ungdommer som var tilstede, da en familiefar som skulle avslutte en ungdomsfest ble utsatt for grov vold.
Les mer om Agder og Grenland.
Setter ned fartsgrensen for å redusere støy - køene i sommer kan bli enda lengre
PORSGRUNN: Fartsgrensen på Breviksbrua settes ned til 50 km/t før påske for å redusere trafikkstøyen. Nå er det viktig at lokaltrafikken bruker de alternative rutene, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.
Les mer om Breviksbrua.

- Flomskader i Telemark kan reduseres med 100 millioner årlig

TELEMARK: Ved å bruke eksisterende kraftmagasiner aktivt for å holde igjen vann kan samfunnet spare store beløp på flomskader. Det viser en ny rapport fra Energi Norge.
Les mer om Energi Norge og Telemark.
Camilla fra Kragerø ble norgesmester i poker
Camilla Rørholt fra Kragerø vant onsdag kveld kvinnefinalen under norgesmesterskapet i poker. Det ble klart ved 20.30-tiden onsdag kveld. Mesterskapet, som arrangeres i Dublin, ble sendt direkte på TV2 Sumo.
Les mer om Dublin og Kragerø.
Vær forsiktig med å skryte av ferien din. Du vet aldri hvem som leser det
TELEMARK: Påsken står for døren, og mange av oss trekker til fjells eller reiser utenlands i påskeuken. Men skryter du av ferien på sosiale medier kan det være andre enn dine gode venner som får det med seg.
NÅ: Vogntog i grøfta - politiet dirigerer trafikken på E18
BAMBLE: Det er trøbbel i trafikken på E18 onsdag ettermiddag. Klokken 12.45 melder politiet i Telemark at et vogntog har havnet i grøfta langs E18. Utforkjøringsulykken skal ha funnet sted ved Dørdal i Bamble, rapporterer politiet.
Les mer om Bamble, Dørdal, E18 og Telemark.
Antallet tenåringsaborter i Telemark har aldri vært lavere
TELEMARK: Tallet på aborter blant 15-19-åringer her i landet har aldri vært lavere enn i 2017, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet. Fra 2016 til 2017 var det en nedgang fra 7,6 til 6,3 aborter per 1.000 tenåringer her i landet.
Nå er de notert på Oslo børs
OSLO/PORSGRUNN: Strømselskapet Fjordkraft hvor Skagerak Energi AS er en av hovedeierne ble i dag notert på Oslo Børs. Selskapet er priset til 31 kroner per aksje, som gir en markedsverdi på mer enn 3,2 millarder kroner.
Les mer om Oslo.
Jeg tror Ibsen tok fundamentalt feil
Vanlige folk er landet sviktigste ressurs. Dagens spalte er kjemisk fri for statsråder og avganger. Derimot vil jeg fortelle om en fin-fin gjeng, flotte folk, som jeg møtte i går. Eller, strengt tatt flere gjenger.
Les mer om Ibsen.
Veien over Imingfjell blir ikke åpnet til påske
Villrein stanser veiåpning. Villreinen på Hardangervidda har sine vinterbeiter på østlige deler av vidda. Nå står flokkene på 2.000 dyr øst for veien over Imingfjell.
Les mer om Hardangervidda og Imingfjell.
Da mannen skulle inn i huset kom politiet
PORSGRUNN: Forsøkte å komme seg inn i noen andres hjem. Det var like etter klokken halv tre, natt til onsdag, at en beruset mann i 60-årene fomlet med håndtaket til en enebolig i Porsgrunn.
Les mer om Porsgrunn.
Vil trekke turister til Telemark med Escape Rooms
SKIEN: Telemark museum går nye veier. Nå skal de etablere et Escape Room på Søndre Brekke hovedgård. Ibsen-museet på Venstøp står for tur neste år. Til sommeren åpner Telemark museum et såkalt Escape Room i hovedhuset på Søndre Brekke.
Ny huskjede satser i Telemark
En ny nasjonal huskjede inntar Telemark, med fokus på Skien, Porsgrunn og Bø. Telemark blir et viktig satsningsområde, forteller ledelsen i Skalahus. - Telemark vil bli et viktig marked for oss.
Les mer om Porsgrunn, Skien og Telemark.
Snøskred ved Gaustatoppen
GAUSTATOPPEN: Nødetatene melder om skred ved Gaustatoppen SISTE klokken 17.02: 110 Telemark melder at skredet har gått ved Longefonntippen Det er 110 Telemark som først melder om skredet via Twitter ved 16.45-tiden tirsdag ettermiddag.
Lokalavis kutter fra seks til tre aviser i uken
NOTODDEN: Lokalavisen for Notodden, Hjartdal og Sauherad reduserer nå frekvensen og vil i framtiden komme ut tre dager i uken. Samtidig øker Telen satsingen på nett. - Leseaktiviteten øker sterkt - spesielt på smarttelefonene.
Les mer om Hjartdal, Notodden, Sauherad og Telen.
Jenny kom helt til kjemi-finalen
PORSGRUNN: Jenny Lunde fra Porsgrunn deltok fredag i kjemiolympiaden 2018. Hun endte uplassert. Det var Eskil Vik fra Stavanger katedralskole som gikk til topps, foran Leo Stoll fra Mosjøen videregående skole.
De trenger din hjelp til å løse påskemysteriet
SKIEN: En russisk greve, en mesterdetektiv og et verdifullt, juvelbelagt egg skal lokke publikum til Brekkeparken lørdag.
Les mer om Brekkeparken.
TV 2 lar «Snakk med Linn Wiik» fortsette
Notoddenkvinnen får fortsette med sitt program etter kjempetabbe, men TV 2 bytter ut vaktsjefen. Etter tabben forrige uke, fortsetter programmet med ny vaktsjef.
Les mer om Linn Wiik og Snakk.
Hareides røffe oppgjør med Listhaug
Jeg er redd det finnes folk som er i stand til vesentlig verre ting enn å sende blomsterbuketter om ting settes enda mer på spissen nå . «Dersom statsministeren velger å ikke ordne opp gjør hun det særdeles vanskelig for seg selv».
Les mer om Listhaug.
Nå er det mye å spare på harryturen
Å handle i Sverige har blitt 5-6 prosent billigere siden jul. Økonomer slår fast at nå blir det billigere å harryhandle. For et år siden kostet den svenske kronen rundt 96 øre.
Les mer om Sverige.
Odd-supportere angrepet på pub
OSLO/SKIEN: Før søndagens kamp mellom VIF og Odd, endte Odd-supportere i basketak på puben. Det skriver Oddrane supporterklubb på sin egen Facebook-side, søndag kveld.
Her er tipsene for deg som er lei av å gå rundt hytta
TELEMARK: DNT Telemark har mange tips til de som ønsker å oppleve en ekte fjellpåske eller satser på en påske i lavere strøk.
Nå kommer hoggormen krypende. For noen er det veldig dårlig nytt
SKIEN: Når vårsola snart tar ordentlig tak i Telemark våkner hoggormen til liv. Det er dårlig nytt for våryre hunder. Hoggorm kan ta livet av hunden din. I Sogn og Fjordane er det allerede meldt om hoggormaktivitet.
Les mer om Fjordane og Telemark.