Telemarksavisa

Kjørte av veien i fylla

En beruset 25-åring bega seg ut på veien en vinternatt, og endte med å kjøre i grøfta. Verken politiet eller retten trodde på forklaringen om at mannen og kameraten hans hadde sittet hjemme hele kvelden.

Kartongmoro!

Fire kartonger fra basisutvalget er i fokus denne fredagen mot slutten av vinterferien. Testvinner er Goats do Roam fra Sør-Afrikas Fairtradeprodusent Fairview. Goats do Roam er en morsom omskrivning av Côtes du Rhône.
Les mer om Rhne og Roam.
- Notodden skal prioriteres
NOTODDEN: Telemark Sp vil prioritere Notodden flyplass og ha utenlandsterminal. Torp bør bli Telemarks hovedflyplass, sier Sp.
Les mer om Notodden.
Det gikk helt galt på glatta
SKIEN: En personbil havnet over autovernet og ut i grøfta da bilen mistet kontrollen på glatta i Skien.
Les mer om Skien.

31-åring skambanket sin egen far

NOTODDEN: I august i fjor slo en 31-åring ned en kar på et fly. I november skambanket han sin egen far. En 31-åring fra Notodden måtte nylig svare for en rekke straffbare forhold i Aust-Telemark tingrett.
Les mer om Aust-Telemark og Notodden.
Aslak og Erik kan spise med god samvittighet
VINJE: Her er brødet du kan spise, som gir deg god samvittighet. Kjøper du Vinjekneippen, støtter du skredgruppa i Rauland med en krone.
Les mer om Erik, Rauland og Vinjekneippen.
81-åring døde etter fall i elva
PORSGRUNN: En mann døde natt til fredag etter å ha blitt funnet livløs i elva. En 81 år gammel mann ble klokken 02.05 natt til fredag funnet livløs i elva i Porsgrunn sentrum.
Les mer om Porsgrunn.
Gasstanker i trøbbel - Sist i havn i Porsgrunn
PORSGRUNN/SOLA: Et gasskip som jevnlig frekventerer Frierfjorden og Grenland har fått problemer ved Ekofisk-feltet i Nordsjøen. Situasjonen skal ikke være kritisk, opplyste Hovedredningssentralen til NTB tidligere torsdag.
Etterlyst i fire år - pågrepet i dag
En mann fra Nordvestlandet som politiet i Telemark har etterlyst i fire år, er pågrepet. Han har vært etterlyst fordi han aldri møtte opp til soning av en straff han pådro seg fire år tilbake.
Les mer om Nordvestlandet og Telemark.
Tvangsklipte seks jenter i Valebø
SKIEN: I Valebø skjedde en av de mest dramatiske klippeaksjonene i Telemark da 18 unge menn i bygda tok saksa i egne hender og tvangsklipte seks tyskerjenter sommeren 1945.
Les mer om Telemark og Valebø.
To biler kolliderte med elg
To biler kolliderte med en elg på E134 torsdag kveld. Ulykken skjedde på E134 cirka to kilometer øst for Morgedal - mellom Morgedal og Brunkeberg. Det er politiet i Telemark som opplyser om dette.
Les mer om Brunkeberg, Morgedal og Telemark.
Fem tabber du ikke må gjøre på Facebook
Hvis du vil finne kjærligheten. Norske gutter og jenter i alderen 18-27 år er blitt intervjuet om hvordan de bruker digital kommunikasjon, spesielt med tanke på flørting og kjærlighetslivet.
Les mer om Facebook.
SKIEN: En 44-årig mann i Skien slo to andre personer torsdag
kveld. Slagsmålet fant sted i en privat bolig.
Les mer om Skien.
Mildt, ustabilt og lite godvær i vente
Mildværet fortsetter i helgen og ut i neste uke. Over hele landet må unge og voksne pent forberede seg på regn, sludd og generelt urolig vær. - Det ustabile, skiftende og ganske milde været fortsetter inn i neste uke.
MS-sjuke Vidar reiser til Israel for å bli frisk
VINJE: Vidar Andersen (51) frå Åmot i Vinje er MS-sjuk og sit i rullestol. Eit sjølvkosta behandlingsopplegg til 960 000 kroner skal få mannen på beina att.
Les mer om Israel, MS-sjuk, Vinje og Åmot.
Låst ute naken på et hotell i Skien
Tommy Steine har en selsom historie fra et hotellrom i Skien. Lørdag gjester den kjente komikeren Ælvespeilet i Porsgrunn. Han har med seg forestillingen Feildunderlig.
Over og ut for Grenland fotball
SKIEN: Planene om å avvikle Grenland fotball AS (GF) skal gjennomføres denne våren. Styreleder i GF, Finn Tallakstad, avviser at det ligger noen dramatikk i saken som først skal opp på Odds Ballklubbs årsmøte kommende tirsdag.
Les mer om Finn Tallakstad og Grenland.
OL-rusen slapp aldri taket
FALUN (NTB): Magnus Krog tror den beinharde prioriteringen han gjorde før Sotsji-OL er grunnen til den svært variable sesongen i år.
Les mer om Sotsji-OL.
Nenseter nummer fem i junior-VM
MINSK: Aslak Nenseter fra Ulefoss og Bø skiskyttarlag ble nummer fem på dagens normalprogram i junior-VM i hviterussiske Minsk.Telemarkingen var strålende fornøyd da TA fikk tak i ham på telefonen etter løpet.
Frykter mindre politi i distriktene
TELEMARK: - Vi ser allerede nå at avstanden til publikum har begynt å øke. DEN NYE POLITIREFORMEN Nye krav til politiet: Minst 90 prosent av innbyggerne i hvert distrikt skal ha maks 45 minutters kjøretid til nærmeste tjenestested.
Se hvem som gikk på tur i sentrum
SKIEN: Selveste Supermann har vært på besøk i byen. Bildet er knipset i Skien sentrum klokken 09.00 torsdag morgen. Det viser Supermann på rolig spasertur gjennom sentrumsgatene.
Les mer om Skien og Supermann.
NÅ: Leteaksjon etter skiløpere
TELEMARK/HORDALAND: Det er torsdag startet søk etter to personer som er savnet mellom Telemark og Hordaland. Røde Kors har torsdag formiddag startet søk etter to personer som er savnet etter at de lørdag bega seg ut fra Haukeliseter i Vinje.
Har mistenkte etter sjokk-innbrudd
PORSGRUNN/SKIEN: Politiet har gjort avhør av mistenkte etter sjokk-innbruddet på Rema 1000 på Herøya. Torsdag får TA bekreftet at politiet har hatt mistenkte personer inne til avhør etter innbruddet på Herøya.
Les mer om Herøya og Rema.
Hit kommer tusenvis av tonn med mer avfall
PORSGRUNN: Ja, det kommer tusenvis av tonn mer restavfall til Pasadalen. Fylkesmannen har bestemt. Naboer og politikere ble ikke hørt.
Les mer om Pasadalen.
I kveld står han foran sin største utfordring
Glasgow (ANB-NTB): Ronny Deila står foran sin aller største kveld som fotballtrener i kveld. Møtet med Inter i europaligaen blir beintøft. - Jeg har opplevd mange store kamper og dette er sannsynligvis den største utfordringen av dem alle.
Les mer om Inter.