Varden

Slik blir været i palmehelgen

Nord-Norge kan få det beste været ved inngangen til palmehelgen, mens slutten av helgen trolig blir best på Østlandet. Det er den korte oppsummeringen fra Meteorologisk institutt for utsiktene for en av årets store utfartshelger.
Les mer om Meteorologisk og Østlandet.

Godtar sand-boten på 340.000 kroner

Skien kommune godtar boten på 340.000 kroner de er ilagt for manglende rapportering av sanduttak på Geiteryggen.
Les mer om Geiteryggen.
Hun trakk seg - partiet fosser fram
I en ny måling laget for TV 2 tirsdag, går Frp fram med 9,8 prosentpoeng til en oppslutning på hele 20,6 prosent. Målingen er et øyeblikksbilde i timene etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister, melder TV2 tirsdag kveld.
Les mer om Frp, Sylvi Listhaug og TV2.
Full utrykning til snøskred ved Gaustatoppen
Brannvesen, politi og redningsgruppe sendt til Gaustaområdet etter melding om snøskred.

30-åring raste gjennom boligfelt med politiet på hjul

Da politiet slo på blålysene bak han, tråkket 30-åringen klampen i bånn. Hendelsen skjedde i januar i år.
Hareide etter landsstyremøtet: - Har ikke tillit til Listhaug
Mener statsminister Erna Solberg må handle for å unngå mistillit mot regjeringen. Landsstyret i KrF har ikke tillit til Sylvi Listhaug (Frp). Partileder Knut Arild Hareide ber statsminister Erna Solberg om å ta grep.
Kjørte bil med nediset rute og sommerdekk
Politiet mistenker at sjåføren var beruset. Politiet stoppet natt til søndag en 20 år gammel mann som kjørte bil i Bø sentrum. Bilen han kjørte hadde sommerdekk og vindu var gjeniset, ifølge Telemarkpolitiet på Twitter.
Les mer om Telemarkpolitiet og Twitter.
Metoden er like enkel som den er håpløst dum
LØRDAGSKOMMENTAR: Mannen er 42 år gammel. Skilt med to barn. Skilsmissen var ikke enkel. «Han var langt nede i denne tiden. Han sto uten jobb, uten sted å bo og uten penger,» står det i den ferske dommen fra Nedre Telemark tingrett.
Les mer om Nedre Telemark.
I år kommer ubehaget supersent
Til helgen kan enkelte pollenallergikere føle på kroppen at våren er i anmarsj. Pollensesongen er snart i gang i Sør-Norge.
Les mer om Sør-Norge.
Ramponerte og robbet parkert bil ved E18
Politiet ber om tips etter at en parkert bil har blitt utsatt for omfattende skadeverk ved E18 ved Langangen. Bilen det gjelder er en grå VW Caravelle som sto parkert ved en liten parkeringsplass ved avkjøringen til Langangen i Porsgrunn.
Les mer om E18, Langangen og Porsgrunn.
Bil har veltet på E18 - trafikktrøbbel på stedet
Uhellet skjedde i Kragerø fredag ettermiddag. En bil har veltet på E18 fredag ettermiddag. Bilen ligger på siden i veibanen, opplyser Telemark-politiet. Hendelsen har skjedd litt sør for Tangenkrysset i Kragerø, i sørgående felt.
Hør en helt fersk nyhetspodkast fra Varden: Marjan snakker om engasjement og flukten fra Iran
Du kan høre podkasten ved å trykke på spilleren nederst i denne saken: Marjan Farahmand er gjest i denne utgaven av Vardens podkast. Vi oppsummerer også nyhetsbildet i Telemark denne uka.
Les mer om Iran, Telemark og Varden.
Kastet kniv etter barn ved skole
En mann er pågrepet for å ha kastet kniv etter barn ved en skole. Mannen oppførte seg truende overfor barn utenfor Lunde skole i Skien. - Kniven traff ikke mange meter unna barna, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen.
Råkjørte der politiet passet på
Politiet passer på her på grunn av råkjøring. Det kostet 18-åringen lappen. En 18 år gammel mann ble tatt i 91 kilometer i timen i 50-sonen i Svanvikvegen. Lappen ryker på 76 i 50-sonen.
Les mer om Svanvikvegen.
Straff for sovevoldtekt opp for Høyesterett
Statsadvokaten mener en mann i 20-årene fra Aust-Telemark ble dømt til for kort straff for en sovevoldtekt og anket straffeutmålingen til Høyesterett. Saken kommer opp torsdag.
Nå vil Statoil skifte navn
Styret i Statoil foreslår å endre selskapets navn til Equinor. Forslaget skal tas opp når Statoil har generalforsamling 15. mai.
Les mer om Equinor og Statoil.
Slått ned etter trafikkuhell
Den profilerte advokaten Sigurd Klomsæt ble slått ned etter en kollisjon i Oslo onsdag ettermiddag. Forsvarsadvokaten forteller til NRK at han kjørte på Bjerke i Oslo da han oppdaget en bil i motsatt kjørefelt.
Les mer om Bjerke, NRK, Oslo og Sigurd Klomsæt.
De har ingen vårtegn på lur
Kalenderen viser mars og det nærmer seg påske, men vinteren er på langt nær over. Sprengkulda gjør comeback i sør. Vinteren ser ut til å bite seg fast i det ganske land og ved Meteorologisk institutt har de ingen vårtegn på lur.
Les mer om Meteorologisk.
Nekter fastleger å skrive ut attest
Det er ikke dokumentert at stråling fra automatiske strømmålere er helsefarlig, understreker Helsedirektoratet i et rundskriv til landets fastleger.
Les mer om Helsedirektoratet.
Død mann funnet i vannet
Det er funnet en død mann i vannet ved Porsgrunnsbrua. - Det er funnet en død mann i vannet ved Porsgrunnsbrua, opplyser operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark-politiet onsdag ettermiddag.
Fjernet program etter metoo-identifisering
TV 2 har fjernet et klipp av en ansatt som ble oppsagt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen. I programmet «Snakk med Linn Wiik» viste programlederen, som er fra Notodden, fram et bilde av mannen.
Les mer om Linn Wiik, Notodden og Snakk.
Vekter angrepet bakfra og slått ned
Vekteren ble lått i bakhodet mens han var på jobb. Hendelsen skjedde på kjøpesenteret Arkaden i Skien mandag ettermiddag. Vekteren, som var på jobb, ble slått ned bakfra av en 21 år gammel mann fra Skien, opplyser Telemark-politiet.
NÅ: Rykker ut til brann i lastebil
Brannvesenet rykker ut til lastebilbrann i Nome. Det melder 110 sentralen i Telemark på Twitter. - Midt-Telemark brannvesen reiser på Brann i Lastebil i Hælja, blir det meldt. Varden oppdaterer saken.
Her er vinnerne av årets Solpris
Programlederduoen Thomas Numme og Harald Rønneberg er vinnerne av Rjukans solpris. I 1989 fikk Yngvar Numme Solprisen.
Tog med 110 passasjerer mistet strømmen - ble stående fast midt i skogen
Strømstans på Sørlandsbanen. Over 100 passasjerer i toget. NSB meldte mandag morgen at Sørlandsbanen er helt stengt for trafikk etter at et tog fikk stans mellom Drangedal og Lunde.