Lindesnes

Røyk fra båt var vannsprut

Politiet fikk fredag ettermiddag melding om det som først så ut som røykutvikling fra en båt utenfor Skjernøy i Mandal. Det viste seg å være vannsprut og vanndamp fra Umoes nye luftpute-katamaran.
Les mer om Mandal og Skjernøy.

SvampeBob Firkant kommer

Heseblesende tv-serie blir surrealistisk tegnefilmunivers. SvampeBob og gjengen er ukens kinopremiere i Mandal.
Les mer om Mandal.
NRKs sommerbåt til Mandal- båtens størrelse en utfordring
Reiseruten for NRKs sommerbåt er klar. Til Mandal: NRKs sommerbåt kommer til Mandal 4. august. FOTO: Sindre Skrede, NRK MANDAL: 21. juni går startskuddet for årets sommerseilas med NRKs sommerbåt.
Les mer om Mandal.
Eiendomsskatt til driftsfond
Spørsmålet var når inntekt fra eiendomsskatt opphører å være eiendomsskatt. Det bidrar uansett til å dekke et uventet underskudd i Lindesnes på 3,8 millioner.

- Veldig overraskende

Kontantstøttemottaker Helene M. Knutsen er fornøyd med å få beholde kontantstøtten fram til høsten, men svært overrasket over bystyrets snuoperasjon.
Skuffende dag for Kvalifiseringsenheten
Det blir foreløpig ingen bygging av nytt lokale til Kvalifiseringsenheten. Rektor ved skolen, som fulgte saken fra tilskuerbenken, er dypt fortvilt.
Viderefører kontantstøtten til 2018
Bystyret skulle diskutere hvordan de skulle avvikle kontantstøtten. Men Hannah Dybesland (H) klarte å overbevise bystyret om at det eneste riktige var å videreføre kontantstøtten ut økonomiplanperioden til 2018.
Lover spaden i jorda innen valget
Ap, Frp og Sp sørget torsdag for flertall for bygging av idrettshall i Holum i med kommunalt låneopptak. Frp og Ap lover at spaden skulle være i jorda før valget 14. september.
Les mer om Frp og Holum.
Rådmannen lei av personkarakteristikker
Etter mye prat om fulle sjømenn og byråkrater som bruker andres penger, gikk Rådmann Knut Sæther på talerstolen under torsdagens bystyremøte og protesterte mot karakteristikkene som ble fremmet fra talerstolen.
Vil trekke krysset vekk fra Ime skole
Prosjektleder i Statens Vegvesen, Nils Ragnar Tvedt, orienterte torsdag bystyret om anbefalt korridor forbi Mandal. Han påpekte at vegvesenet ønsker å trekke tilførselsveien fra E 39 lengst mulig vekk fra Ime skole.
Les mer om Ime og Mandal.
Torun Eriksen til Buen
Torun Eriksen har etablert seg som en av Norges fremste låtskrivere. Onsdag holder hun konsert i Elvesalen i Buen. Buenklar: Torun Eriksen.
Les mer om Buen og Elvesalen.
Morgan Lee Lehne til finalen i Norsk Countrytalent
Morgan Lee Lehne fra Spangereid kan bli årets countrytalent. FOTO: Pressefoto Norsk Countrytreff på Breim i Sogn og Fjordane inviterer for tredje år på rad til talentkonkurranse innan countrysjangeren.
Ingvild stiller på toppen
Ingvild Wetrhus Thorsvik (23) er innstilt som listetopp for Mandal Venstre. Stiller på toppen: Ingvild Wetrhus Thorsvik stiller på toppen av Mandal Venstres liste. FOTO: Christina Quist MANDAL/OSLO: - Listen vår er nå klar.
Les mer om Mandal Venstre.
Vi hadde ikke en sjanse
Grindheim ble sendt hjem med tap i divisjonens skjebnekamp. Espen Løland var en slagen trener etter nedsablingen. Ble utspilt: Espen Løland hadde en tung dag som trener for Grindheim-jentene under toppoppgjøret mot Våg 2 onsdag kveld.
Les mer om Grindheim-jentene og Våg.
- Uheldig for byen
Leder av Mandal Industriforening, Tom Eikså, er skuffet over trasé-valget. Ikke bra: - Jeg tror det er uheldig for byen. Mandal må bygges innenfra og ut, med den røde traseen vil vi dele den i to.
Ny E 39: Veivesenet har bestemt seg
Statens vegvesen har bestemt seg: De mener rød trase er den beste korridoren for ny firefelt E 39 fra Døle bru til Reibakken, og velger grønn videre derfra til Livold. Tatt valget: Prosjektleder Nils Ragnar Tvedt i Statens vegvesen.
Les mer om Døle, Livold og Reibakken.
Krigens kulturminner
Torsdag 12. 2 skriver Karl Erik Larsen om betydningen av at viktige krigsminner blir registrert og tatt vare på.
Les mer om Karl Erik Larsen.
Redaksjonell beruselse?
Lederskribenten i Lindesnes avis harselerte sist torsdag med Mandals politikere og sammenlignet driftsstyret med et tivoli hvor fulle sjømenn kjører karusell.
- Jeg skjønte straks at noe var galt
Mandag ettermiddag arbeidet Torstein Seyffarth på brygga i Sjøbodvik. Han og kollegaene hadde akkurat begynt å pakke sammen da han observerte en båt på vannet, cirka 300 meter fra land.
Enstemmig ja for kamptolkene
Forslaget om å beskytte kamptolkene ble enstemmig avgjort i Stortinget. Karin Andersen (SV) frykter likevel behandlingstiden vil bli for lang for de afghanske tolkene.
Les mer om Stortinget.
Vil slå egen verdensrekord
Eikerapen Alpinsenter vil forbedre senterets egen Guinness-rekord førstkommende lørdag. Lang rekke: Regn og tåke hindret ikke 300 personer i å delta på verdensrekordforsøk på Eikerapen i fjor.
Les mer om Eikerapen og Guinness-rekord.
Trakk folk til kinomørket
Mer enn 600 personer så Fifty Shades of Grey på Buen kino i løpet av premierehelgen. Populær: I snitt så mer enn 100 personer hver visning av Fifty Shades of Grey ved Buen kino i helgen.
Les mer om Buen og Grey.
- De har gjort en kjempejobb
Politibetjent Torbjørn Arnli roser innsatsen til lokale folk i Sjøbodvik, som berget opp en mann av sjøen mandag ettermiddag. Roser innsatsen: Politibetjent Torbjørn Arnli mener de lokale redningsmennene gjorde en kjempejobb.
Les mer om Sjøbodvik.
Opplevde terroren på nært hold
Tom Hartmann Hvistendahl (24) fra Mandal og kjæresten hans opplevde terroren på nært hold i København. Det smalt ved hotellet deres natt til søndag.
Les mer om København og Mandal.
Imponerte i landskamp
Erik Udø Pedersen løp disiplinert og bra da han ble klokket inn til nest beste tid og annenplass på 1500-meter under den nordiske landskampen i friidrett. I form: Erik Udø Pedersen er i bra slag om dagen.