Innenriks

Vegvesenets advarsel mot rundkjøring-sex går verden rundt

Veidirektør Terje Moe Gustavsens oppfordring til russen om ikke å ha sex i rundkjøringer, har fått stor oppmerksomhet i utlandet.

Sjeldent kraftig jordskjelv i Møre og Romsdal

«Hele huset buldret, sier en av de som torsdag kveld fikk kjenne jordskjelvet på kroppen.
Les mer om Møre og Romsdal.
Vegvesenets nei til rundkjøring-sex går verden rundt
Veidirektør Terje Moe Gustavsens oppfordring til russen om ikke å ha sex i rundkjøringer, har fått stor oppmerksomhet i utlandet.
Vegvesenets nei til rundkjøring-sex går verden rundt
Veidirektør Terje Moe Gustavsens oppfordring til russen om ikke å ha sex i rundkjøringer, har fått stor oppmerksomhet i utlandet.

Sjeldent kraftig jordskjelv rystet Møre og Romsdal

Torsdag inntraff et jordskjelv med en styrke på mellom 3,8 og 4,0 vest for Mørekysten. Skjelvet var «svært kraftig i norsk sammenheng, ifølge NORSAR.
Les mer om Møre, Mørekysten og Romsdal.
Skal undersøke gjenstand
Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til NRK at gjenstanden som ble funnet i en leilighet på Rosenhoff i Oslo er sikret.
Les mer om NRK, Oslo og Rosenhoff.
Bevæpnet politiaksjon i Oslo - potensielt farlig gjenstand fjernet
Politiet har fått opplysninger om mulige eksplosiver inne i en leilighet på Rosenhoff i Oslo. Politiets bombegruppe er på stedet, og n person er pågrepet.
Les mer om Oslo og Rosenhoff.
Norge best på å innføre EU-direktiver
Norge er flinkest i EØS-klassen på å innføre EU-regler, kun fire direktiver gjenstår, viser en undersøkelse tilsynet ESA har gjennomført.
Les mer om ESA, EU-direktiver og EU-regler.
To konduktører slått til på Lysaker stasjon
En mann iført rød russedress er anholdt etter å ha slått til to konduktører på Lysaker stasjon sent torsdag.
Les mer om Lysaker.
Enebolig overtent i Fredrikstad
Det brøt ut brann i en enebolig på Torp i Fredrikstad natt til fredag. En person blir kjørt til sykehus, opplyser politiet.
Les mer om Fredrikstad og Torp.
Listhaug gir ut bok - regner med bråk
Sylvi Listhaug (Frp) skal gi ut bok og sier den ville inneholde både personlige erfaringer og politikk. Den tidligere ministeren opplyser til Dagbladet at hun har inngått en avtale med Kagge Forlag, som planlegger utgivelse til høsten.
Les mer om Dagbladet og Kagge Forlag.
Fjerner gjenstand fra leilighet
Bombegruppen er i ferd med å fjerne den mistenkelige gjenstanden fra leiligheten på Rosenhoff i Oslo for videre undersøkelser. Det opplyser operasjonsleder Line Skott til NTB ved 00.30-tiden natt til fredag.
Les mer om Line Skott, NTB, Oslo og Rosenhoff.
Å, Vestland, Innland
Frå 1. januar 2020 blir eg ein innlending. Det går nesten på identiten laus. Det er opprør på Vestlandet, men ikkje i Vestland. På Hedemarken og i Opplanda ser dei ut mot verda, og kallar seg sjølv for Innlandet.
Erna er svar skyldig
Det er grunn til bekymring når bøndenes inntekter stuper, og statsministeren ikke vil svare tydelig på spørsmål om Stortingets inntektsmål for landbruket. Statsminister Erna Solberg blander kortene.
Det finnes en annen vei for gjødsla
Strengere regler for spredning av husdyrgjødsel er uheldig for norsk landbruk. Nylig ble et forslag til ny gjødselforskrift presentert av en direktoratsgruppe fra Landbruksdirektoratet, Miljødirektoratet og Mattilsynet.
Har gjort funn i Oslo-leilighet etter jakt på eksplosiver
n person er pågrepet, og politiet har gjort funn av en gjenstand etter mistanke om eksplosiver i en leilighet i Oslo.
Les mer om Oslo-leilighet og Oslo.
Regnestykket
Forslaget om å redusere postleveringen til et fåtall dager i uka vil ramme avisene hardt. Likevel er det ikke bare mediebransjen som vil lide.
Vi er et skrekkeksempel
I Danmark har universitetene vært selvstyrte siden 2003. Det har vært en katastrofe for den akademiske friheten, mener professor Heine Andersen. Fra stat til foretak?
Les mer om Heine Andersen.
Ba Norge krige mot regimet
UENIG: Erna Solberg hevder norskstøttede opprørere i Syria først begynte å kjempe mot regimet etter at Norge trakk seg ut. Militskilder bestrider hennes versjon.
Les mer om Norge og Syria.
Lydigst i EU-klassen
KARAKTERER: Norge er flinkere til å innføre EU-regler enn EU-landene selv. Kun fire direktiver gjenstår, viser nye tall fra Esa.
Prince slipper Nothing Compares 2 U
The Prince Estate slapp et nytt Prince-opptak på torsdag. Hør låten her. En ny Prince-singel ble sluppet torsdag. Det er forvalterne av The Prince Estate som i samarbeid med Warner Bros.
ESPN: – PSG i dialog med Pogbas agent
Paris Saint-Germain er i kontakt med Paul Pogbas agent Mino Raiola om en overgang for midtbanestjernen til sommeren, melder ESPN.
Les mer om Mino Raiola.
Kranglete folk i russeklær forsinket togtrafikken
To personer i røde russeklær kranglet med konduktør og lokfører på toget vest for Oslo lørdag kveld. Dette skapte forsinkelser i togtrafikken.
Les mer om Oslo.
Beste luft på 15 år i Bergen
Mens det i Oslo har vært 11 dager på rad med helsefarlig luft - er luftkvaliteten i Bergen den beste de har hatt på 15 år. Det melder Bergen kommune.
Les mer om Bergen og Oslo.
Mistanke om eksplosiver i leilighet i Oslo
Politiets bombegruppe har gjort et interessant funn i en leilighet på Rosenhoff ved Carl Berners plass i Oslo. Politiet fikk ved 18-tiden torsdag melding om at en person i en leilighet på Rosenhoff var skadd og trengte hjelp.
Les mer om Oslo og Rosenhoff.