NRK

Nederlandske fanger vil ikke flytte

Nederlandske fanger nekter å flytte for å gjøre plass til norske innsatte, og går nå rettens vei.

Går til sak for å beholde norske fengselsplasser

HAAG (NRK): I Nederland må flere fanger flytte for å gjøre plass til norske innsatte, nå går fangene til sak for å slippe å flytte.
Siv Jensen avblåser krangelen med KrF
Siv Jensen føler hun fortsatt har kontroll over partiet, til tross for at hennes nestleder Per Sandberg fortsetter innvandringskrangelen med KrF.
Les mer om KrF og Per Sandberg.
- Sa hun skulle sprenge seg
Etter det NRK kjenner til skal 19-åring som er etterlyst via Interpol ha røpet sine terrorplaner da hun var i kontakt med bekjente i Norge. Da PST ble klar over dette skal de ikke ha turt annet enn å slå alarm. Kvinnen avviser beskyldningene.
Les mer om Interpol, NRK og Norge.

Destruktiv og underholdende debut

Det går riktig ille for jeg-personen i Gjermund Gisvolds debutroman Gjøkungen. Er det fordi han er ond? Eller er han bare uheldig? Litteraturkritiker Send med epost Den kunne ikke passet bedre, tittelen på Gjermund Gisvolds debutroman.
Les mer om Den og Gjøkungen.
Nye MRSA-funn i Nord-Trøndelag
Prøver tyder på at den antibiotikaresistente bakterien MRSA har smittet til en annen grisebesetning i Nord-Trøndelag. - Det viser seg at en av leverandørene til den ene smittede besetningen er sterkt mistenkt som positiv, sier Mattilsynet.
Kjære foreldre, lær dere hva yrkesfag er
Foreldre som mener yrkesfaglig utdanning ikke passer for barna deres, tar ofte feil. Hovedproblemet er mangel på kunnskap om de mulighetene yrkesfag gir.
Sandberg ber Hareide skrive beklagelsen selv
Per Sandberg (Frp) ber KrF-leder Knut Arild Hareide formulere en beklagelse han kan skrive under på, slik at vi kan begynne å diskutere politikk.
Bondevik: - Viser hvorfor vi ikke har villet sitte med Frp i regjering
KrF-nestor Kjell Magne Bondevik nektet å sitte i regjering med Frp da han selv var statsminister. Nå sier han at Per Sandbergs utspill viser hvorfor.
Les mer om Frp.
Fly punkterte på Gardermoen
Norwegians 11.00-avgang fra Bodø til Oslo punkterte ved landing på Gardermoen. Ifølge kapteinen frøs dekket på grunn av is og slaps i Bodø. Da flyet landet på Gardermoen sto hjulkapselen fast og dekket eksploderte.
Les mer om Bodø, Gardermoen og Oslo.
27 millioner til sjøbunnopprydding
Miljødirektoratet støtter Flekkefjord kommune i Vest-Agder med 27 millioner kroner til opprydding av forurenset sjøbunn, skriver NTB.
Les mer om Flekkefjord, NTB og Vest-Agder.
- Sandberg har gjort samarbeidet veldig problematisk
KrF-politikere reagerer sterkt på at flere velger nå å støtte Per Sandberg for sine barduse uttalelser om at KrF har ansvaret for terrorrekruttering til Midtøsten.
Les mer om KrF, Midtøsten og Per Sandberg.
- KrF må bryte samarbeidet
Fylkesleiar i Nordland, Per Pedersen (KrF) meiner partiet må bryte samarbeidet med regjeringa. - Fråsenga frå Per Sandberg er eit tillitsbrot og viser at Frp er et populistisk parti som spreier framandfrykt, seier han.
Mann omkom i arbeidsulukke i Årdal
Ein mann omkom etter at han fall 15 meter frå ein silo ved Norstone sitt industrianlegg i Årdal i Sogn og Fjordane i føremiddag. Arbeidstilsynet er varsla om hendinga.
Les mer om Fjordane, Norstone, Sogn og Årdal.
Fann bil etter biljakt
Biljakta i Os enda i Kuventræveien, der bilen vart funnen parkert. Nå jaktar politiet på sjåføren, som har køyrt farleg frå Bergen til Os. - Vi følgjer spor med hund. Mannen har på seg ei grå jakke og oransje bukse, seier politiet.
Les mer om Bergen og Kuventræveien.
Nedgang i oljeproduksjonen i januar
I gjennomsnitt ble det daglig produsert 3 prosent mindre olje og gass på norsk sokkel i januar sammenlignet med måneden før, viser tall fra Oljedirektoratet.
Les mer om Oljedirektoratet.
KrF-toppar sår tvil om samarbeidet
Fleire sentrale KrF'arar ber Frp vurdera endringar i partileiinga etter gårsdagens kraftsalve frå nestleiar Per Sandberg.
Les mer om Frp og Per Sandberg.
Full krangel om Frp-Sandbergs beklagelse
Per Sandberg la ansvaret for massedrap på KrF. Så beklaget han med så store forbehold at KrF vil ha en ny. Beklagelsen var bra nok, sier Frp-leder Siv Jensen.
Les mer om Frp-leder Siv Jensen og KrF.
KrF'arar sår tvil om samarbeidet med Frp
Fleire KrF-toppar ber Frp vurdera endringar i partileiinga etter gårsdagens kraftsalve frå nestleiar Per Sandberg.
Les mer om Frp og Per Sandberg.
To av tre unge mener klimakutt må tas i Norge
Norge gjør ikke nok i kampen mot klimaendringene, sier unge nordmenn i en ny undersøkelse. Antall unge som mener klimaendringene er menneskeskapt, har vokst kraftig de siste årene.
Les mer om Norge.
Northug sammenligner Falun-starten med VM-suksessen i Holmenkollen
FALUN/OSLO (NRK): - Da gjorde jeg ingen dumme ting underveis, og det skal jeg heller ikke gjøre nå, sier skistjernen.
Tips oss!
De beste sommerminnene lager vi sammen med dere. Når NRK nå drar sjøveien på nytt er vi spent på hva som venter oss. Har du en historie du vil dele? Eller kjenner du noen vi bør møte på veien sørover?
Drama på Sommerbåten
Mysteriet på Sommerbåten er historien om mannskapet på MS Sjøkurs. Den starter natta før skipet skal leies ut til NRK Sommeråpent for en lang reise lang norskekysten. Dramaserien skal følge Sommerbåten på seilasen i 41 episoder.
Les mer om Sommerbåten.
Mann funnet død i Porsgrunnselva
En 81-år gammel dement mann fra Porsgrunn ble funnet død i Porsgrunnselva i natt. 81-åringen ble meldt savnet fra huset sitt tidligere på kvelden, før han ble funnet forteller operasjonsleder ved Telemark Politidistrikt Jørn Gustav Larsen.
Dette skal de ha på seg under Oscar-utdelingen
LOS ANGELES (NRK): Det er knyttet store forventninger til hva stjernene skal ha på seg under søndagens Oscar-utdeling. Ingen av de norske kandidatene har hatt anledning til å velge norsk design.