NRK

NAV skal bruke mindre penger - elleve kommuner i Nordland med i prøveprosjekt

NAV i Nordland setter i gang flere prøveprosjekter for å bruke mindre penger: - Vi er også opptatt av det samiske, sier en i styringsgruppa.
Les mer om Nordland.

- Dette er en form for alkoholreklame

Hamar Arbeiderblad får kritikk for prangende vinanmeldelser. - Dette er forbrukerjournalistikk, svarer redaktøren. Arbeiderbevegelsens Rus- og Sosialpolitiske Forbund reagerer sterkt på nettutgaven av Hamar Arbeiderblad lørdag formiddag.
Les mer om Hamar Arbeiderblad.
Kristoffersen knust av ukjente nordmenn
HAFJELL/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen (23) måtte se seg slått av blant andre 17 år gamle Lucas Braathen under storslalåmrennet i NM.
Kristoffersen knust av ukjente nordmenn
HAFJELL/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen (23) måtte se seg slått av blant andre 17 år gamle Lucas Braathen under storslalåmrennet i NM. Rasmus Windingstad tok sitt tredje NM-gull da han gikk helt til topps, også i storslalåm.
Les mer om NM-gull.

Nedbrytbare fiskegarn skal få slutt på spøkelsesfiske

Garn på avvege som står og fangar fisk er eit stort problem, men no kan SINTEF-forskarar ha funne løysinga. Nedbrytbare garn som løyser seg opp i sjøen kan få slutt på spøkelsesfisket.
EU-land kan komme til å utvise russiske diplomater
MOSKVA (NRK): USA og et titalls land i EU kan i neste uke komme til å utvise russiske diplomater, i solidaritet med Storbritannia, etter forgiftningen av den tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter Julia. Det er ikke kjent om Norge kommer til å følge etter.
Norske spillere i sentrum av håndballdrama: – Meget spesiell situasjon
Helgens VM-kvalifisering for juniorjentene i håndball er avlyst etter et drama av de helt sjeldne.
Full stopp i påsketrafikken
Vegtrafikksentralen melder om at trafikken har stoppa heilt opp ved Skuitunnelen i Akershus, på E16 ut av Oslo. Mange er på veg til fjells til påske og Vegtrafikksentralen ber folk vere tolmodige og køyre pent.
Mann varetektsfengslet for direkteoverførte overgrep mot barn
En mann i 60-årene ble i Trondheim torsdag pågrepet for å ha begått overgrep mot ett eller flere filippinske barn ved direkteoverføring av seksuelle overgrep. Han ble i dag varetektsfengslet i fire uker.
Les mer om Trondheim.
Kan bli den største våpenkontrollmarsjen i USA
12 år gamle Lauren Milgram overlevde en av USAs verste skolemassakre på Sandy Hook som seksåring. Lørdag marsjerer hun sammen med flere hundre tusen for å kreve at myndighetene innfører strengere våpenlover.
Les mer om Lauren Milgram, Sandy Hook og USA.
Norske solister i Berlin
Når det som omtales som verdens beste orkester, Berlinfilharmonien, har permiere på Wagners «Persifal» neste uke står to unge, norske sangere, Mari Eriksmoen og Ingeborg Gillebo, sammen med dem på scenen.
Laksenæringen tjener fett: Her får de ansatte 220.000 kroner i bonus
De 250 ansatte ved Nova Sea kan le hele veien til banken. Lakseoppdrett er «good business – ikke bare for eierne.
Les mer om Nova Sea.
Åtte ubesvarte spørsmål: Hva skjer nå?
Skisesongen er (nesten) over, men sjelden har det foregått mer i norsk langrenn enn akkurat nå.
Fann skjelett frå 1700-talet
- Det har vore ein kyrkjegard i området tidlegare, som høyrde til Domkirken, seier Per Christian Underhaug i Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU).
Ingen brann på Ormen Lange-anlegg
Det var ein teknisk feil som gjorde at brannalarmen vart utløyst på Ormen Lange-anlegget på Aukra i Møre og Romsdal.
Brann på Ormen Lange-anlegg
Naudetatane er på veg til eit Ormen Lange-anlegg på Aukra i Møre og Romsdal etter meldingar om brann. Kunne ikke laste innhold, men du kan gå til twittermeldingen.
Dei treng hundrevis av nye tilsette, men få unge vil jobbe i industrien
I industrisamfunn som Årdal i Sogn er behovet for arbeidskraft skrikande. Men svært få norske ungdomar vil jobbe der.
Les mer om Sogn og Årdal.
USAs ambassadør tror Norge får toll-unntak
USAs ambassadør til Norge, Kenneth Braithwaite, sier han jobber for å sikre Norge unntak fra USAs nye tollmurer.
Les mer om Kenneth Braithwaite og Norge.
Elefanten i #metoo-rommet | Lars Kristian Heggebø - teolog og pastor i Frikirken
Vi har glemt den store elefanten i #metoo-rommet: Pornografien.
Les mer om Frikirken.
Anmeldelse: Krimserier
Lurer du på hvilken påskekrim du skal se? Her er Filmpolitiets anbefalinger Foto: NRK, ITV Global Entertainment, TV 2, See-Saw, Holdings Pty Ltd. 2017, SVT, Peter Cederling
Les mer om Foto, Peter Cederling, SVT og See-Saw.
Påskekrim og dokumentar - rett i ørene
– Hvis jeg gjør noe som er så kjedelig at jeg prøver å unngå virkeligheten, da leter jeg frem en podkast og får spennende historier, mener entusiastene. Her er deres podkast-tips for påsken.
Sikta for overgrep over internett
Ein norsk mann i 60-åra er sikta for å ha gjennomført overgrep mot eitt eller fleire filippinske barn ved direkteoverføring av seksuelle overgrep. Kripos har sett i gang etterforsking. Mannen vart arrestert på torsdag i Trondheim.
Les mer om Trondheim.
Trenar utestengd etter mobbing
Ein kvinneleg trenar er utestengd frå norske idrettslag i ti år etter å ha mobba og trakassert barn og unge, fastslår domsutvalet i Norges idrettsforbund ifølge VG. Nokre jenter ned i 8-9 årsalderen skal ha blitt kalla «fleskeberg» av trenaren.
Alvorlig skadd etter brann på Senja
En kvinne i 80-årene ble fløyet til sykehus etter at det brøt ut brann i et våningshus på Senja i Troms sent fredag. Tilstanden er alvorlig. Det opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge til NTB lørdag morgen.
Politimann byttet plass med kvinnelig gissel – nå er han død
Politimannen Arnaud Beltrame som byttet plass med et gissel i terroraksjonen i Sør-Frankrike fredag døde i natt av skadene.
Les mer om Sør-Frankrike.