P4

Krever slutt på seksuell trakassering

190 kvinnelige skuespillere fra Storbritannia og Irland har signert et brev hvor de krever en slutt på seksuell trakassering i filmbransjen.
Les mer om Irland og Storbritannia.

Vil utsette InterCity utbygging med flere år

Dobbeltsporet jernbane på det sentrale Østlandet må skyves flere år fram i tid, konkluderer Bane Nor i en rapport som legges fram i morgen.
Les mer om Bane Nor, InterCity og Østlandet.
Leting etter fisker i Troms
Det er igangsatt en leteaksjon etter en liten sjark øst for Nord-Fugløya utenfor Vannøya i Troms. En person er savnet. Det bekrefter Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge overfor avisen Nordlys.
Delt styre i Finnmark Ap sier ja til fylkesavtalen
Et delt styre i Finnmark Ap sier et betinget ja til avtalen om sammenslåing med Troms.
Les mer om Finnmark Ap.

Forsker på levealder i Norge

Forskere skal nå finne ut hvorfor finnmarkinger dør tidligere enn andre. Gjennomsnittet for leveralderen for menn i Hasvik er 69,5 år mot resten av landet som har 78,5 år.
Les mer om Hasvik og Norge.
Sjåfører får ulovlig lav lønn
Sju av ti utenlandske sjåfører får ulovlig lav lønn. Det viser nye tall fra Arbeidstilsynet som har kontrollert turer med transport innenlands i Norge de to siste årene. De utenlandske sjåførene skal ha minstelønn på 167 kroner og 50 øre.
Les mer om Arbeidstilsynet og Norge.
To kvinner i snøskuterulykke
To norske kvinner var involvert i en snøskuterulykke i Åre i Sverige. Politiet opplyser til Adressa at de foreløpig ikke vet hvor hardt skadd de to kvinnene er eller årsaken til ulykken.
Les mer om Adressa, Sverige og Åre.
10.000 brøyteklager i Oslo
Så langt har det kommet over 10.000 klager på mangelfull brøyting og strøing i Oslo i vinter. Det opplyser Bymiljøetaten. Snøen har hopet seg opp i Oslo i vinter, ikke siden 2007 har det falt mer snø i januar enn i år, melder NTB.
Les mer om Bymiljøetaten, NTB og Oslo.
Mann slo to kvinner i ansiktet
En mann er pågrepet etter at han skal ha slått til to kvinner i Drammen i natt. Politiet har fått beskrevet at volden var helt uprovosert og mannen er nå siktet for grov kroppkrenkelse. Skadeomfanget for de to er foreløpig uklart.
Les mer om Drammen.
Gull til Norge på stafetten
Johannes Høsflot Klæbo sikret OL-gull til Norge på stafetten. Saken oppdateres.
Les mer om Norge og OL-gull.
OL-gull til Øystein Bråten
Etter en strålende første runde ble Øystein Bråten olympisk mester i slopetyle i Pyeongchang. KLARTE DET: Øystein Bråten imponerte i OL i Pyeongchang, og tok gull i slopestyle.
To parkerte biler brant i Råde
To biler fikk store skader i en brann ved Råde stasjon i Østfold i kveld. Bilene som brant sto parkert på parkeringsplassen ved sykehjemmet som ligger like ved stasjonen.
Les mer om Råde og Østfold.
Sverige gir statsborgerskap til dødsdømt forsker
Forskeren Ahmadreza Djalali, som sitter på dødscelle i Iran, får innvilget svensk statsborgerskap, det melder Sveriges Radio.
Les mer om Iran.
Norge med favorittstempel før laghopp
Med fire nordmenn blant de åtte beste i dagens hoppkonkurranse i stor bakke i OL, er Norges sjanse til å ta gull i laghopp mandag stor.
Norge og Irak diskuterte nytt engasjement
Iraks statsminister Haider al-Abadi takket for Norges innsats i landet da han i dag møtte utenriksminister Ine Eriksen Søreide og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.
OL-bronse til Johansson
Robert Johansson tok bronsemedalje i storbakkerennet i OL Pyeongchang. På en stor norsk dag ble det fire nordmenn blant de åtte beste.
Les mer om Johansson.
Avdekket flere alvorlige avvik
Fylkesmannen i Buskerud avdekket seks alvorlige avvik under et forurensningstilsyn ved tankanlegget til Drammen sykehus i januar. Tankanlegget består av tre lagertanker for fyringsolje til beredskapssituasjoner, skriver VG.
Les mer om Buskerud og Drammen.
Nordmenn tror fisk blir viktig
Nordmenn tror fiskeri- og oppdrettsnæringen vil bli viktigere enn olje og gass i framtida. Det viser en ny undersøkelse fra Universitetet i Bergen.
Les mer om Bergen og Universitetet.
Avviser russisk innblanding
Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov avviser at Russland har forsøkt å påvirke det amerikanske valget i 2016. Han kaller beskyldningene for tomprat, skriver nyhetsbyrået AFP.
Les mer om AFP, Russland og Sergej Lavrov.
Fortsatt skredfare i Bergen
Det er fortsatt skredfare etter at et snøskred gikk i byfjellene i Bergen i går kveld. Det advarer en geolog, skriver NTB. Ingen ble tatt av skredet. Politiet opplyser at området sperres av.
Les mer om Bergen og NTB.
Holund vrakes fra stafetten
Hans Christer Holund er vraket fra det norske stafettlaget som skal gå i morgen. Det betyr at laget er Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo i den rekkefølgen.
May vil ha sikkerhetsavtale
Storbritannias statsminister Theresa May sier hun vil ha en sikkerhetsavtale med EU på plass innen utgangen av neste år.
Les mer om Theresa May.
Gull til Norge
Marit Bjørgen spurtet inn til OL-gull foran Sverige på kvinnens langrennstafett. Saken oppdateres.
Les mer om Norge, OL-gull og Sverige.
Kvinne dømt etter dødsulykke
En 21 år gammel kvinne er dømt til 90 dager i fengsel for uaktsomt drap etter en dødsulykke i Tromsø i 2016. Kvinnen, som var læringssjåfør, førte en semitrailer som kolliderte med to biler. En kvinne døde i ulykken.
Les mer om Tromsø.
Uber vil tilbake i Norge
Transporttjenesten Uber kan gjøre comeback i Norge.
Les mer om Norge.