P4

- E-tjenesten lurte Berg

- Etterretningstjenesten narret Frode Berg opp i stry. Det mener Bergs kollega Trine Hamran. Den spionsiktede nordmannen innrømmer nå at han var i Moskva for den norske E-tjenesten.

Bombegruppa til Mo i Rana

Politiets bombegruppe i Oslo er nå på vei til Mo i Rana etter funn av en mistenkelig gjenstand. Bombegruppen vil i løpet av kvelden undersøke en sekk som ble funnet tidligere i dag.
Les mer om Oslo og Rana.
Forsøkte å rane fiskerestaurant
En maskert mann forsøkte å rane en fiskerestaurant på Landås i Bergen i kveld. Det er ikke klart om han fikk med seg noe, opplyser politiet. Det skal ikke ha vært gjester i restauranten under ranet.
Les mer om Bergen.
Mange drept i selvmordsangrep
Minst 57 personer er drept og over 100 skadd i et selvmordsangrep mot et valgkontor i Kabul i dag. Terrorgruppen IS hevder de står bak angrepet som ble utført mot afghanere som sto i kø for å registrere seg som velgere.
Les mer om Kabul.

Berg var på oppdrag for E-tjenesten

Frode Berg innrømmer at han var i Moskva på oppdrag for den norske Etteretningstjenesten. Det opplyser hans forsvarer til Dagbladet. Saken oppdateres.
Avbrøt søk etter savnet 20-åring
Søket etter den savnede studenten Marie Østbø i Sør-Afrika er nå avsluttet for dagen uten nye funn. Det melder TV2. Letingen etter den savnede kvinnen fra Stavanger ble i dag konsentrert til havs.
Mistenkelig gjenstand
Politiet i Nordland har nå bedt om hjelp fra bombegruppen i Oslo, etter å ha funnet en mistenkelig gjenstand på Moheia idrettspark. Funnet førte til at en svømmehall og flee bolighus i Mo i Rana ble evakuert.
Les mer om Moheia, Nordland, Oslo og Rana.
Nordlandsbanen stengt i fem dager
Nordlandsbanen vil ikke bli åpen for trafikk igjen før tidligst fredag etter raset tre mil nord for Mosjøen i går, det opplyser Bane NOR.
Les mer om Bane NOR og Mosjøen.
Megler må punge ut etter å ha skrevet for negativt om bolig
Megleren hadde kun negativt å si om boligens standard i Finn-annonsen. BOLIGANNONSER: En megler i Drammen skrev en lite flatterende annonsetekst, som fikk selgerne til å reagere.
Les mer om Drammen og Finn-annonsen.
Advarer mot useriøse fjellguider
Skiturister risikerer at guiden de bruker på toppturer ikke kan nok om farlig terreng eller hva som skal gjøres om det går skred. Ikke alle guider gir ekstra sikkerhet på topptur.
Leter i sjøen etter Marie
Letingen i Sør-Afrika etter den savnede Marie Sæther Østbø fra Stavanger blir i dag konsentrert til havs, og tre båter fra kystvakten er i gang med letingen. 20 år gamle Østbø ble sist sett onsdag på standen i Sedgefield.
Økt alkoholsalg langs norskegrensa
Svenske alkoholutsalg ved norskegrensa slår alle salgsrekorder. I første kvartal økte omsetningen ved grensenære Systembolag med 8,9 prosent, sammenlignet med i fjor, skriver VG.
Les mer om Systembolag.
Iran advarer USA mot å droppe atomavtalen
Iran truer med å gjenoppta anrikingen av uran dersom USA trekker seg fra atomavtalen med landet fra 2015.
Les mer om USA.
Letingen etter Marie fortsetter i dag
Siden Marie Sæther Østbø forsvant i Sør-Afrika onsdag kveld har dykkere og letemannskap søkt etter 20-åringen. Søkene har pågått på strendene rundt byen Sedgefield, men heller ikke i går lyktes de med å finne kvinnen.
Les mer om Marie, Sedgefield og Sør-Afrika.
Søket etter Østbø fortsetter søndag
Søket etter den savnede Marie Østbø i Sør-Afrika fortsetter i morgen. Letemannskaper har i hele dag søkt langs stranda og sjøen der hun forsvant. Dykkere deltok i søkene etter den norske kvinnen, skriver Stavanger Aftenblad.
Syklist døde etter kollisjon
En syklist døde etter en kollisjon med en bil i Bodø i ettermiddag. Pårørende er varslet, opplyser politiet i Nordland nå i kveld.
Les mer om Bodø og Nordland.
Nordlandsbanen stengt etter ras
Nordlandsbanen er nå stengt på strekningen Mosjøen-Drevvatn på grunn av et ras. Raset skal ha gått rundt tre mil nord for Mosjøen, melder NSB. Bane NOR er nå på vei for å vurdere omfanget og skader på jernbanen.
Eksplosiv-siktet fengslet
Mannen som er siktet etter funnet av en mistenkelig gjenstand i en leilighet i Oslo på torsdag varetektsfengsles i to uker. Mannen, som er i slutten av 30-årene og russisk statsborger, er siktet for grov ulovlig befatning med eksplosiver.
Les mer om Oslo.
Fortsetter søket etter norsk kvinne
Søket etter savnede Marie Sæther Østbø fortsetter i Sør-Afrika, og mannskaper leter langs stranden og i sjøen der hun forsvant. Været og forholdene er gode, men foreløpig er det ikke funnet nye spor, melder NRK.
Best å trene om morgenen eller kvelden? Dette mener forskerne
Delte meninger blant forskerne. TRENING: Har det noe å si når på døgnet du trener? Foto: Shutterstock Noen synes trening om morgenen er en god start på dagen, mens andre liker best å avslutte dagen med en treningsøkt.
4000 tonn landbruksplast på avveie
Landbruket har et årlig forbruk på 12 000 tonn plast, og en tredel kommer ikke i retur.
Mann siktet for oppbevaring av overgrepsmateriale
En mann blir i formiddag fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, siktet for oppbevaring av overgrepsmateriale.
Les mer om Bergen.
USA stempler Kina og Russland som ustabile
USA har stemplet sine strategiske rivaler Kina og Russland som «ustabile stater» og setter dem i samme gruppe som Iran og Nord-Korea.
Les mer om Iran, Kina, Nord-Korea og Russland.
Framstilles for fengsling
Politiet vil be om varetekt for mannen som er siktet etter funnet av en mistenkelig gjenstand i en leilighet i Oslo i går. Mannen, som er i slutten av 30-årene, er siktet for grov ulovlig befatning med eksplosiver.
Les mer om Oslo.
Jordras stenger Dovrebanen
Et jordras stenger nå Dovrebanen og rammer både togtrafikken mellom Oslo og Trondheim og togene til Lillehammer. Togtrafikken er stanset mellom Brumunddal og Moelv på grunn av jordraset, skriver Østlendingen.