Nettavisen

13 barn omkom da skolebuss ble truffet av tog i India

Minst 13 skolebarn omkom og fem ble kritisk skadd da bussen de satt i ble truffet av et tog ved en ubemannet jernbaneovergang nord i India. Også bussjåføren omkom, ifølge politiet.
Les mer om India.

Skremmende animasjonsfilm fra Parkland-massakren

Animasjonsvideo kartlegger skoleskytterens bevegelser mens han jakter på elever og lærere under skolemassakren i Parkland i Florida. Massemorderen Nikolas Cruz (17) er tiltalt for 17 drap og 17 drapsforsøk.
Ubeseirede Brann straffet Ranheim hardt
Brann tok sesongens femte trepoenger borte mot Ranheim. RANHEIM - BRANN 0-2: Brann befestet sin posisjon på toppen av eliteserietabellen da Ranheim ble slått 2-0 i Trondheim onsdag.
Les mer om Ranheim og Trondheim.
ETA ga fra seg våpen
Den baskiske separatistgruppa ETA har levert fra seg flere kasser med våpen sørvest i Frankrike. Kassene ble tatt hånd om av politiet i byen Bayonne bare noen dager før det ventes at ETA vil erklære at gruppa legges ned.
Les mer om Bayonne, ETA og Frankrike.

Tysk musikkpris avvikles etter at låt ble stemplet som antisemittisk

Tysk musikkbransje har avviklet landets fremste musikkpris - Echo - etter at teksten på en prisbelønt låt ble kritisert for å være antisemittisk. Echo regnes som Tysklands viktigste musikkpris.
Les mer om Echo.
Sixers feiret med løslatt rapper
Philadelphia 76ers slo Miami Heat 104-91 og er klar for NBA-kvartfinale. Fremst i heiagjengen var rapperen Meek Mill tre timer etter at han slapp ut av fengsel.
Les mer om Meek Mill og Miami Heat.
Klokt om sinnahøyre og sinnavenstre
Sylo Taraku har skrevet en viktig bok om hvordan vi skal klare å snakke sammen om ett av de mest brennbare spørsmålene i vår tid. Sylo Taraku er en sjeldenhet i norsk offentlighet. Han kommer utenfra, men kjenner Norge som sitt eget.
Les mer om Norge.
EU, Russland og Tyskland sier nei til å reforhandle Iran-avtale
EU, Russland og Tyskland slår ring om atomavtalen med Iran, som USA og Frankrike vil reforhandle. USAs president Donald Trump truer med å si opp avtalen dersom den ikke blir reforhandlet innen 12.
Salah-show ga seerrekord
Liverpools møte med Roma tirsdag ble den mest sette mesterligasemifinalen i TV-kanalen Viasat 4s historie. Det forrykende semifinaleoppgjøret på Anfield endte 5-2 til Liverpool etter en gnistrende kamp av Mohamed Salah.
Nå er det 916.625 innvandrere i Norge
Lærer utlendinger seg språket og skaffer de seg arbeid, så løser man langt på vei de andre problemene knyttet til innvandring.
Les mer om Norge.
Usikkert hvem som viser Brækhus-kampen
5. mai går Cecilia Brækhus i bokseringen mot Kali Reis i USA. Om norske TV-seere får oppleve kampen, er fortsatt usikkert. Oppgjøret i Los Angeles blir viktig for Brækhus for å vise seg fram for det amerikanske publikummet.
Les mer om Brækhus-kampen, TV-seere og USA.
Amerikanske «Skam» har begynt
Se de to første klippene her. Natt til onsdag ble de første klippene av amerikanske «Skam» sluppet, til stor jubel for både amerikanske og norske Skam-fans.
Les mer om Skam.
FpU vil filme muntlig eksamen, men elevene selv vil gå enda lenger
Synes det er rart at kameraene ikke er tatt i bruk allerede. Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) vil at muntlig eksamen skal filmes, og håper de får Frps landsmøte med seg på det til helga.
Buffon avviser feide med lagkamerat
Den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon raser mot ryktene om at han skal ha havnet i en opphetet krangel med Juventus-lagkamerat Medhi Benatia.
Kultur-Norge hyller Pushwagner
Slik minnes kultur-Norge kunstneren Terje Brofos (1940-2018). - Push var en av våre aller største kunstnere. Jeg tenker særlig på Apocalypse-serien og et motiv som «Jobbkill».
Sebastian (41) tryglet for livet rett før han ble «lynsjet» av mobb i jungelen
Sebastian Woodroffe fra Canada var på en «spirituell reise» i Amazonasregnskogen i Peru da han angivelig ble lynsjet av en mobb og etterlatt i en provisorisk grav.
Video: Dette visste du ikke om Liverpool-Roma
Her får du hemmelighetene bak scouse-navnet, Romas mest kjente musikk og mye annet.
Les mer om Liverpool-Roma.
- Avengers: Infinity War er helt episk
De første reaksjonene har kommet på storfilmen Avengers: Infinity War. Onsdag 25. april har storfilmen Avengers: Infinity War premiere i Norge, og de første norske anmeldelsene er fortsatt ikke publisert.
Les mer om Norge.
Egyptisk korrupsjonsjeger fikk fem års fengsel etter uttalelse i TV-intervju
Mannen som tidligere ledet Egypts arbeid mot korrupsjon, Hesham Genena, er dømt til fem års fengsel for å ha fornærmet militæret, opplyser hans forsvarer.
Les mer om Hesham Genena og TV-intervju.
Irans president advarer USA mot å skrote atomavtalen
Idet det er duket for et fransk-amerikansk toppmøte i Det hvite hus, advarer Irans president Hassan Rouhani USA mot å skrote atomavtalen.
Les mer om Det, Hassan Rouhani USA og USA.
Brann i bygård i Oslo - flere evakuert
Det brenner i en bygård i Dælenenggata i Oslo. Det kommer kraftig røyk, og flere beboere er evakuert. Saken oppdateres. Brannvesenet melder at fem biler på fremme ved bygården. Det skal være kraftig røykutvikling fra en kjeller.
Les mer om Dælenenggata og Oslo.
Kripos ber russen passe på hverandre
Mange voldtekter skjer i forbindelse med fest, og i fjor ble det meldt om 16 voldtekter i russetiden. Kripos ber også i år ungdommene om å passe på hverandre.
Walcott-komplekset til Newcastle brøt sterk seiersrekke
Evertons vinterkjøp fortsatte å gjøre livet surt for Premier Leagues formlag. EVERTON - NEWCASTLE 1-0: Theo Walcott scoret vinnermålet for Everton da Newcastles rekke med seirer i Premier League stoppet på fire mandag kveld.
Fotballforbundet sender Klanens bannerstunt til påtalenemda
Norges Fotballforbund misliker stuntet som Vålerenga-tilhengerne utførte i kampen mot Molde søndag. Nå er saken sendt videre til påtalenemnda. Vålerenga-supporterne hadde utstyrt seg med en rekke bannere søndag.
Asylsøkere angrepet av antatte høyreekstremister på Lesvos
Minst ti personer er innlagt på sykehus og over 100 er pågrepet etter en voldelig protest mot asylsøkere på den greske øya Lesvos, melder greske medier.