Resett

Toronto-mistenkt identifisert som lokal 25-åring

Den mistenkte sjåføren av varebilen som kjørte inn i en folkemengde i Toronto i Canada mandag, er en 25 år gammel mann fra byen.
Les mer om Canada og Toronto.

Hva skjer i et samfunn der det er færre kvinner enn menn?

Som følge av landets høye asylinnvandring har Sverige nå et overskudd på menn, og trenden later til å fortsette. I Kina og India er det 70 millioner flere menn enn kvinner. Men er dette egentlig et problem?
Les mer om India og Sverige.
75 år siden Warszawa-oppstanden
Den 19. april 1943, da nazistene begynte å likvidere befolkningen i den jødiske ghettoen og de resterende 60.000 jødene, kom hundrevis av jødiske krigere fram og angrep nazistene. De foretrakk å dø kjempende fremfor å bli sendt til gasskamrene.
Hvem har egentlig rett til å bli krenket?
Det første man bør tenke på når man mener at noen har ytret seg krenkende om noe, er på hvem man ønsker skal sette tonen for hva som er akseptabelt eller ikke. Er det deg selv?

På Trine ut av ministerdøren

Trine Skei Grande er på topp nå. Som partileder for et lite parti kan hun i høyden håpe på å sitte ut perioden som kulturminister. I hybris tenker hun nok at Venstre skal vokse og at hun skal innta et annet departement i 2021.
Les mer om Venstre.
Nok en natt med russebråk på Østlandet
Natt til mandag har det strømmet på med klager om russebråk i Oslo politidistrikt.
Les mer om Oslo og Østlandet.
Nå snakker vi, Resett Talkshow!
Sturla Ellingvåg har, uten 6 milliarder med lisensavlat i ryggen, fått Resett TV opp på et nivå hvor det endelig kan bli skikkelig bra. Kjemien med ham og Maria Zähler i studio er ubesværet og oppstemt. Nå snakker vi!
Listhaug-maleriet skal være solgt
Det omstridte gatekunstverket av en korsfestet Sylvi Listhaug skal nå være solgt til en privat oppkjøper for minst 260.000 kroner, ifølge TV 2s kilder.
Les mer om Sylvi Listhaug.
NTNU-forsker vil ha integreringsprosjekt for ungdom i alle kommuner
Integreringsprosjektet SAMMEN er en suksess som alle norske kommuner bør ha i verktøykassa, ifølge en fersk evaluering. Fra 2010 til 2017 kom nesten 11.000 ungdommer alene til Norge. I samme periode har omkring 7.000 fått opphold.
Les mer om Norge.
Hellas skjøt varselskudd mot tyrkisk helikopter
Greske soldater har skutt varselskudd mot et tyrkisk helikopter som var kommet nær den greske øya Ro, som ligger like utenfor den tyrkiske kysten.
Dette skjedde på bryllupsfesten i 2008 hvor Trine Skei Grande var gjest
Denne beskrivelsen baserer seg på samtaler og korrespondanse med den daværende 17-åringen, samt fra flere personer som var til stede og observerte det som skjedde både før og etter at Skei Grande og 17-åringen dro ut i en åkerkant og hadde sex.
Trine Skei Grande har ikke fortalt sannheten
Den 3. januar publiserte Resett artikkelen «Nok en sak om upassende atferd rammer norsk politikk - denne gang er det Trine Skei Grande».
Les mer om Nok, Resett og Trine Skei Grande.
Medietilsynet: NRK påvirker tilbudet til publikum positivt
Ifølge Medietilsynet haster det med å få på plass tiltak for å bedre forholdene for det kommersielle mediemarkedet, men svaret er ikke å svekke NRK.
Les mer om NRK.
Aktor anker drapsfrifinnelsene av Betew og Harnes
Påtalemyndigheten vil ha ny rettslig behandling av drapspunktene i tiltalen mot Metkel Betew og Lars Harnes.
Les mer om Betew og Metkel Betew.
Voldtektstiltalt Molde-spiller vurderer å anmelde Petter Northug
Petter Northug navnga en voldtektstiltalt Molde-spiller på sosiale medier. Nå vurderer Molde-spilleren søksmål.
Capello har tatt sin siste trenerjobb
Fabio Capello (71) har ikke noe ønske om å bli Italia neste landslagssjef og sier at det ikke blir noen flere trenerjobber på ham. 71-åringen fikk sparken i kinesiske Jiangsu Suning i mars. - Landslagstrener? Nei.
Les mer om Italia og Jiangsu Suning.
Venstre-høyre aksen, robotene på venstresiden og kampen om virkeligheten
Hvis Arbeiderpartiet igjen skal kunne kjempe den kampen som en gang gjorde dem til et stort parti, så må de se mot det umenneskelige. Maskiner av alle slag tar mer og mer over den gamle arbeiderens jobb.
USA og Frankrike avviser innblanding i luftangrep mot militærbase i Syria
14 personer, blant dem iranske soldater, ble drept i luftangrepet mot en militær flyplass i Homs-provinsen i Syria, ifølge SOHR. USA avviser at de står bak.
Reuters: Opprørere i Douma har inngått evakueringsavtale med Russland
De siste opprørerne som holder stand i Øst-Ghouta, har gått med på en avtale med det russiske militæret som innebærer at de forlater Douma, melder Reuters.
Les mer om Douma, Russland og Øst-Ghouta.
Islam vokser, men terrortrusselen går ned
Gårsdagens bildrap i den tyske byen M ünster ble av naturlige grunner først mistenkt å være et terrorangrep begått av radikale muslimer. Metoden har vært brukt før av slike individer og grupper.
Vår sentimentale tidsalder - i lys av Nietzsches «siste menneske»
I Nietzsches «Slik talte Zarathustra» beskrives hvordan Zarathustra, som etter ti års ensom kontemplasjon omsider stiger ned fra fjellet for å opplyse allmuen,
Les mer om Zarathustra.
Lula overga seg - sendt i fengsel
Brasils korrupsjonsdømte ekspresident Luiz Inácio Lula da Silva er fløyet til den brasilianske byen Curitiba, hvor han skal sone en straff på 12 år. - Jeg vil etterkomme pålegget. Jeg står ikke over loven.
Én død etter brann i Trump Tower
En person døde av skadene han pådro seg da det brøt ut brann i en leilighet i 50. etasje i Trump Tower natt til søndag.
Les mer om Trump Tower.
Tre personer drept i skyting på charterbuss i USA
Tre personer er drept etter en skyteepisode på en charterbuss i Rockford i delstaten Illinois i USA lørdag. Gjerningspersonen er på frifot.
Les mer om Rockford og USA.
Ap avvikler seg selv
Det har vært vondt å følge Ap senere år. Det var selvsagt galt fatt med partiet allerede under Brundtland, Jagland og Stoltenberg, en linje man kan og bør trekke tilbake til krigen, men de hadde i det minste et eller annet slags format.