Lokalt

Politisjefen er uroa for at fylket kan miste Konfliktrådet

Talet på kontor under Konfliktrådet kan bli redusert frå 22 til 12. No ligg det an til ny distriktskamp, kort tid etter massive protestar mot inndelinga av politidistrikta.
Les mer om Konfliktrådet.

NAF: – Fylka ikkje i stand til å ta vare på vegane

NAF refsar fylka for ikkje å ta ansvar for fylkesvegane som står til forfall i milliardklassa. Fylkespolitikarane skuldar på for lite pengar frå staten.
Amper stemning
Politiet fikk i natt inn melding om slåssing mellom flere personer i et nabolag i Fauske kommune. En patrulje dro til stedet og sendte seks personer hjem. Det skal ikke ha vært slåssing, men amper stemning, skriver Nordland politidistrikt på Twitter.
Les mer om Fauske, Nordland og Twitter.
Stengt på grunn av sterk vind
Fylkesveg 51 over Valdresflye er stengt på grunn av sterk vind. Det gjøres en ny vurdering om evenetuell åpning klokka 13:00. Det melder Statens Vegvesen.
Les mer om Valdresflye.

I grøfta med promille

Bilturen endte i grøfta. Politiet har en klar mistanke.
– Fryktelig press rundt Mjøsa for å få tak i rørggere
– Nå har vi begynt å gå inn i ungdomsskolen for å få tak i folk, sier daglig leder Morten Erichsen i rørleggerbedriften Knut Malmberg AS i Gjøvik.
Greåkers «usynlige stjerne
Bulldogs-backen Jørgen Syrrist (32) er ikke den spilleren som får de største overskriftene. Likevel er han utvilsomt en av lagets viktigste spillere.
Henrik på hjemmebane
Hockey har alltid spilt hovedrollen i Henrik Malmströms liv. Nå rykker familien opp på førsteplass.
Der kunsten går i arv
Det er liten tvil om at det de driver med i Johansen Monumenthuggeri er kunst.
Varsler erstatningsstorm mot flyselskaper
En ny EU-dom åpner for tilbakebetaling i «tusenvis av erstatningssaker, mener Airhelp. Forbrukerrådet tror ikke de vil vinne frem.
Les mer om Airhelp og EU-dom.
Hundrevis av nynazister feirer Hitlers bursdag
Hundrevis av nynazister var fredag samlet i den tyske byen Ostritz for å markere Adolf Hitlers bursdag.
Les mer om Ostritz.
Følger vret nøye før Skarverennet
Vrmeldinga seier opp mot stiv kuling, 15 meter per sekund frå nordvest på Finse laurdag. – Juryen skal ha møte klokka 04.00 i natt for å vurdere om rennet skal gå som planlagt, seier pressesjef i Skarverennet, Tine Skjoldmo, til BA fredag kveld. Turlangrennet på 37 kilometer går frå Finse til Ustaoset. Yr har sendt ut obsvarsel med kraftig vind i fjellet i Sør-Norge.
Ber Jagland vurdere sin stilling
Thorbjørn Jagland har styrt Europarådet svært dårlig og bør vurdere sin stilling som generalsekretær, mener Ian Liddell-Grainger, leder for den konservative partigruppen i Europarådets parlamentarikerforsamling. Det melder Aftenposten.
Kritikk til elevens beste
LEDER: Det er forståelig at mobbeparagrafen i Opplæringsloven er skjerpet. Men den står ikke over alle andre lover.
Les mer om Opplæringsloven.
Løgn og sannhet i førkrigstiden
FRIPENN: «Aldri blir det løyet så mye som før et valg, under en krig og etter en jakt.
61 Oslo-lærere gransket
Siden august i fjor har 61 lærere i Oslo-skolen blitt gransket for krenking, skriver Klassekampen. Da strammet en ny paragraf inn Opplæringsloven. Den ansatte blir pålagt «skjerpa aktivitetsplikt dersom en som arbeider pa skolen, krenker en elev.
Dette skal bommilliardene gå til - søndag protesteres det igjen
Inntil 1.610 kroner måneden vil det koste å passere bomstasjonene som kommer i Drammen. I juni skal lokale politikere avgjøre skjebnen for den mest omfattende trafikkomleggingen i drammensdistriktet noensinne. Søndag holder bommotstanderne sin siste markering.
Les mer om Drammen.
Leder milliardkonsern – Kan ikke brukes som prosjektledere
I fjor omsatte BetonmastHæhre for 9,7 milliarder kroner, men hverken Albert eller Lars Hæhre kan være ledere på de ulike prosjektene.
Les mer om Albert, BetonmastHæhre og Kan.
Kraftsalve mot vindkraft
GRUE: Marit Dahl og et fullsatt Eldrehus sendte ei kraftsalve til Maria Röske og Weronica Andersson fra kraftutbyggerne WPD. Finnskogen har reist seg mot vindmøllene.
Varsler erstatningsstorm mot flyselskaper
En ny EU-dom åpner for tilbakebetaling i «tusenvis av erstatningssaker, mener Airhelp. Forbrukerrådet tror ikke de vil vinne fram.
Les mer om Airhelp og EU-dom.
Skolemedisin og alternativ behandling under samme tak
Da legevakta flyttet ut, flyttet et knippe terapeuter innen alternative behandlingsformer inn på legesenteret.
Derfor vil inderne til Haugalandet
Japanerne er ikke lenger de eneste asiatene ved Langfoss, kineserne er for lengst på plass.Nå skal også inderne lokkes med spektakulær natur og historien til våre forfedre vikingene.
Les mer om Haugalandet.
Russen sloss på Liertoppen
Det endte med tumulter og nevekamp da 7-8 russebusser fra både osloområdet og Drammen møttes på Liertoppen i natt. LIER: Det var en av sjåførene på en russebuss som varslet politiet i natt om bråk på Liertoppen.
Les mer om Drammen og Liertoppen.