Lokalt

Demokratiet er i grunnen eit fantastisk prosjekt

DEBATT: Demokratiet føreset at røysteretten er rimeleg fordelt i folket. Dessutan må dei røysteføre vera fornuftige nok, ha nok livsrøynsle, ha nok kunnskap til å vera med på å avgjera kven dei politikarane er, og kva for politikk og avgjerder som er best for nettopp folket.

Landbruksmeldinga og beite: Kunnskapsmangel eller ideologi?

Kvifor nedprioriterer regjeringa dei mest effektive beita for husdyra, gjødsla innmark?
Disse seriene kan redde deg når du er syk
Influensa? Sofaen next!
Åpner tilsynssak mot omsorgsbolig i Hallingdal
GOL (NRK): Beboerne får ikke tilsyn om natten og må gå med sitt fornødne i buksene til pleierne kommer utpå formiddagen, ifølge pårørende.
Les mer om Hallingdal.

Fratatt førerkortet

Politiet har beslaglagt førerkortet til en bilfører etter en utforkjøring på riksvei 7 på Veme i Ringerike. Bilen hadde sommerdekk. Føreren forlot bilen i grøfta og politiet oppsøkte vedkommende hjemme. Ifølge politiet har bilføreren innrømmet å ha kjørt bilen.
Les mer om Ringerike og Veme.
Fortvilt ordfører: – Vi kan jo ikke stå vakt og holde dem fast heller
Ordfører i Moskenes kommune, Lillian Rasmussen, føler seg nærmest maktesløs i møte med turister som tar seg opp på det krevende fjellet Reinebringen i all slags vær.
Seks overlevende funnet i snøskredet i Italia
Penne (NTB-AP): Seks personer er funnet i live i snøskredet som begravde et hotell i Abruzzo-regionen i Italia for to dager siden, opplyser tjenestemann.
Les mer om Abruzzo-regionen og Italia.
Verden skjelver i buksene
I dag blir Donald Trump verdens mektigste mann. Vi har spurt eksperter på ulike felter om hva de tror det vil bety.
Les mer om Donald Trump.
Nesten på kornet
Nystartede På Kornet treffer nesten blink med sitt konsept. Prisen trekker opp, men maten har ørlite å gå på. Vi kommer tilbake hit.
Bjørgen om å vitne i Johaug-saken: – Det blir spesielt
OSLO/ULRICEHAMN (NRK): En ordknapp Marit Bjørgen har begynt å tenke på at hun skal vitne i Johaug-saken, som starter neste uke.
Utrykning til Gjerstadvannet
I Gjerstad rykket nødetatene i formiddag ut til Gjerstadvannet etter å ha fått melding om at det var en person som befant seg på usikker is. Nødetatene fikk etter kort tid kontroll på situasjonen. Det var en ungdom som oppholdt seg på isen.
Les mer om Gjerstadvannet.
Politiet: Kan ikke garantere for sikkerheten til trusselutsatte kvinner
– Det er utfordrende å møte kvinner som trenger beskyttelse og måtte si til dem at det innebærer en totalpakke vi ikke er i stand til å tilby , sier politimester Hans Vik.
Helheim slår meg i magen og tar pusten fra meg
Helheim, Norges mest unike og hardtarbeidende vikingmetallband, får endelig full uttelling for sitt musikalske sjansespill.
Bokser før Brækhus
Anabelle Bruun fra Tønsberg-Kameratene er invitert til å bokse før Cecilia Brækhus sin tittelkamp i Oslo Spektrum neste helg. Hortensjenta møter den svenske ungdomsmesteren Emilia Svensson, skriver Gjengangeren.
Begge Statoil-ulykkene kunne endt med tap av menneskeliv
Statoil ser svært alvorlig på lekkasjen på Mongstad og brønnkontrollhendelsen på Troll-feltet.
Les mer om Mongstad og Troll-feltet.
Grått og vått til helgen
... men lørdag får vi en pause fra regnet, ifølge meteorologen.
- Skuffet hvis vi vinner 5-4
Sprint-trener Tom Erik Lund vil se defensiv kvalitet når Sprint møter IIL fredag kveld.
Les mer om IIL og Sprint.
– Vi er også vestlendingar
Sunnmøringar og rogalendingar ikkje nøgde med nytt fylkesnamn
Kunde fra Stavanger tapte mot banken – må selv ta sexklubb-regning
Stavanger-mannen som hevder han ble svindlet for nesten 200.000 kroner på en sexklubb i Barcelona, tapte søksmålet mot banken og må selv dekke tapet.
Les mer om Barcelona og Stavanger.
Å kutte lønnsom produksjon i Norge, er ikke svaret
Jeg er fundamentalt uenig med dem som hevder det ikke er bærekraftig å fortsette olje- og gassutvinning i Norge.
Les mer om Norge.
Sommertogskuffelse i jubileumsbyen
I Fredrikstad er mange skuffet over dagens sommertog-lansering fra NRK. For mens Råde og Sarpsborg får besøk av toget, blir det ikke stopp hos 450-årsjubilanten. Det hadde flere i byen jobbet for, sier ordfører Jon-Ivar Nygård, som håper NRK vil revurdere Fredrikstad som stasjon.
Birger (86) har et sjeldent yrke
Birger Olsen jobber syv dager i uka. Han er stø på handa og har et godt syn, og det er viktig når du lager et instrument som består av tusenvis av deler. Hans eneste bekymring er hvem som skal overta.
Politiet etterlyser fører som kjørte på gutt
En 13 år gammel gutt ble torsdag påkjørt i et fotgjengerfelt i Trondheim. Nå ønsker politiet tips i saken, etter at føreren stakk fra stedet.
Les mer om Trondheim.
- Nedringt av sinte pendlere
– Jeg har blitt nedringt i dag av frustrerte pendlere, som er sinte på Norleds anbud for Tau-sambandet for de neste to årene, samt vedtaket i fylkeskommunen, sier Alf Henning Heggheim (Sp).