Agderposten

Tror på mer enn 50.000 elbiler

Norsk elbilforening har kommet med en prognose på elbilsalget i Norge i 2018. De tror det vil bli registrert mellom 50.000 og 55.000 nye elbiler, til sammenligning var tilsvarende tall i fjor 33.025.
Les mer om Norge.

Overgangsår for nybilene

Fra 2019 skal en ny målestandard legges til grunn for avgiftslegging av nye biler i Norge. Dette vil påvirke modellutvalget, sier importørene.
Les mer om Norge.
Rekord-Bjørgen knuste feltet: Rått gulløp på tremila i OL
Marit Bjørgen smadret konkurrentene og tok et suverent OL-gull på 30-kilometeren søndag. Seieren gjorde at Norge passerte Tyskland og ble beste nasjon i OL.
Les mer om Norge, OL-gull og Tyskland.
Jervs nr. 95 har signert
Kantspilleren Luke Ferreira fra USA er klar for Jerv. Angrepsspilleren/vingen har imponert både på treninger og i kamper i vinter, og fredag kom partene til enighet om en avtale.
Les mer om Jerv og USA.

Fylkesvei i Aust-Agder var stengt etter snøras

Snøraset gikk ved fylkesvei 406 i Birkenes like før klokken 17 onsdag. I en kort periode var veien stengt. Det er Vegtrafikksentralen som klokken 16.57 melder om at fylkesvei 406 er stengt på grunn av snøras.
Fylkesvei i Aust-Agder stengt etter snøras
Snøraset gikk over fylkesvei 406 i Birkenes like før klokken 17 onsdag. Det er Vegtrafikksentralen som klokken 16.57 melder om at fylkesvei 406 er stengt på grunn av snøras. Raset skal ha gått nær Ristjønn.
Det politiloggen ikke viser
Leserinnlegg om politiloggen fra Ada Sofie Austegard. SYNSPUNKT Politiloggen er en kilde til både informasjon og provokasjon.
Froland Frp: - Yoga i skolen truer vår kristne kulturarv
- Yoga er en religiøs greie, mener Oddvar Østreim i Froland Frp. Oddvar Østreim stilte i Froland kommunestyre forrige uke spørsmål ved at det har vært brukt yoga som del av kroppsøvningen i kommunen.
Leteaksjon etter kvinne (19) på skitur
Kvinnen som la ut på tur lørdag morgen, er savnet av familien. Det ble iverksatt leteaksjon i området Skreland i Bygland lørdag ettermiddag. Det melder Agder politidistrikt på Twitter.
Les mer om Agder, Bygland, Skreland og Twitter.
Mowinckel om OL-sølv: - Det er så sykt, jeg har ikke ord
Ragnhild Mowinckel tok Norges første OL-medalje i alpint for kvinner siden 1936 da hun kjørte ned til sølv i storslalåmrennet i Pyeongchang.
Prins Henrik av Danmark er død, 83 år gammel
Det danske kongehuset opplyser natt til onsdag at prins Henrik er død. Prins Henrik ble innlagt på Rigshospitalet i København 28. januar, etter å ha fløyet hjem fra ferie i Egypt samme dag.
Mer enn 5.000 er uten strøm på Sørlandet
Klokken 17.00 søndag ettermiddag er mer enn 5.000 husstander uten strøm på Sørlandet. - Vi kan ikke gjøre noe annet enn å rette feilene etterhvert som de oppstår. Vi har over 80 mann ute for å rette feil, men det er komplisert arbeid.
Les mer om Sørlandet.
Sterke reaksjoner etter TV-tabbe under Martes løp
Ingen av skytingene til sølvvinner Marte Olsbu fra Froland ble vist på TVNorge. Marte Olsbu gikk et av sine livs beste løp og sikret seg sølv i selveste OL-debuten i Pyeongchang. Men norske TV-seere fikk aldri se frolendingen skyte.
Vil bruke gammel varslersak i politisk spill
Andreas Arff nekter å etterkomme Frp-ledelsens krav om ikke å trekke frem en gammel varslersak under helgens Frp-møte.
Les mer om Frp-møte.
Avfeide #metoo-debatt på Frp-årsmøte
Lørdag møtes Aust-Agder Fremskrittsparti på årsmøte i Sørlandsparken. Der startet de med å informere om debatt-forbud rundt en gammel varsler-sak.
Flere trafikkuhell på glatt føre natt til lørdag
Politiet melder om to mindre trafikkuhell på glatta i Aust-Agder natt til lørdag. Klokken 00.40 fikk politiet melding om en trailer som hadde problemer på E18 ved Longum i Arendal. - Berging av trailer. Manuell dirigering på stedet.
Les mer om Arendal, Aust-Agder, E18 og Longum.
Kjøpte våpendeler for 300.000 kroner
Politiets sikkerhetstjeneste har siktet to ukrainske menn for å ha bestilt og kjøpt våpendeler i Kristiansand. Politiet mener våpnene skulle eksporteres ulovlig ut av landet. Mennene ble fredag fremstilt for fengsling i Kristiansand tingrett.
Les mer om Kristiansand.
Netthandelen-sjefen byr 50 mill. for silotomta i Kristiansand
Millionær Einar Øgrey Brandsdal har i dag budt 50 millioner kroner for siloen i Kristiansand. - I dag har jeg gjort noe spinnvilt. Jeg har lagt inn bud på siloen i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Dette jubileet lokker kronprinsparet til Risør
Kronprinsparet kommer til Risør 8. mai for å delta på markeringen av Konvoibyens 50-årsjubileum. Det opplyser ordfører Per Kristian Lunden (Ap) i Risør i en pressemelding tirsdag.
Satte ellevill målrekord i norsk håndball
Håndballspilleren Bård Egil Tobiassen fra Lillesand satte en utrolig norsk scoringsrekord i 3. divisjon søndag. 31-åringen hamret inn ufattelige 40 mål da Haslum 2 vant 43-29 mot Aurskog/Høland i 3.
Les mer om Haslum og Lillesand.
Alenevinner stakk av med rekordpott i Lotto
En kvinne stakk av med nesten 15 millioner kroner i førstepremie i Lotto lørdag kveld. Lørdag kveld kunne også Norsk Tipping opplyse at vinneren var en kvinne fra Møre og Romsdal.
Les mer om Lotto, Møre, Norsk Tipping og Romsdal.
Det ble med drømmen for ØIF
ØIF Arendal hadde håpet på et lite mirakel i Terningen Arena på Elverum lørdag kveld. Men det ble med drømmen. I lørdagens eneste eliteseriematch vant nemlig Elverum 32-25 over Bodø HK på hjemmebane.
Jakter rekordvinner i Lotto
En nordmann (eller kvinne) stakk av med nesten 15 millioner kroner i førstepremie i Lotto lørdag kveld. Hvor personen kommer fra har ikke Norsk Tipping gått ut med foreløpig.
Les mer om Lotto og Norsk Tipping.
18-åring fløyet til sykehus etter snøscooterulykke
Politiet ønsker å komme i kontakt med to unge menn som var på stedet og hjalp da snøscooterulykken i Tinn kommune i Telemark skjedde.
Les mer om Telemark og Tinn.
Flott resultater i Grane Games - her er alle resultatene
99 friidrettsutøvere fra både Aust- og Vest-Agder satte hverandre i stevne under Grane Games i Granehallen lørdag. Her er alle resultatene.