Avisa Nordland

Matkroken skal utvida sortimentet og ha ope sju dagar i veka

– Målet vårt er å gjere dette til ein attraktiv butikk der ein finn varene ein treng alle dagane i veka, seier assisterande butikksjef i Kvamsvågen, Steffen Axl Fossdal.

Norsk på defensiven?

Spørjeteiknet i overskrifta er eigenleg unødvendig. Norsk, bokmål som nynorsk, er på defensiven.
Ut i fjellet? Da må du lese dette
Stor skredfare i Salten. NVE har oppgradert skredfaren for store deler av Nordland, og spesielt Salten. På torsdag ventes stor snøskredfare i region Salten. Snøskredproblem er våte flakskred, advarer varsom.no.
Les mer om Nordland og Salten.
Arbeiderpartiet blir spist opp fra venstre side
Et spøkelse er på ferde i Norge - kommunismens spøkelse. Mens Arbeiderpartiet driver på opprørt hav, spiser venstresiden stadig små jafs av partiet. Bare den siste målingen viser at Rødt har stjålet 35.000 stemmer fra Jonas Gahr Støres parti.
Les mer om Norge og Rødt.

No har GulenSkyss valt verft som skal bygge ambulansebåten

Kontrakten gjekk til Maritime Partner i Ålesund.
Les mer om Maritime Partner og Ålesund.
Derfor er papirposer mye dyrere enn plast - og ikke bedre for miljøet
Diskusjonen om plast eller papir er ikke så enkel som en kan tro. (Nettavisen): Verden er i ferd med å få øynene opp for de negative sidene av plast, både i form av forsøpling i naturen, og ikke minst mikroplast i havet.
Rettferdig reiseoppgjør 2.0
Torsdag 19. april vil Stortinget be helse- og omsorgsminister Bent Høie sikre ei mer rettferdig pasientreiseordning.
Les mer om Bent Høie og Stortinget.
Fylkestinget roper på Høie: - Fastlegeordningen er i alvorlig krise
- Fastlegeordningen er i alvorlig krise, også i Nordland, advarer de. I en felles og enstemmig uttalelse, ber fylkestinget om at helseminister Bent Høie tar grep for å sikre fastlegeordningen i kommunene.
Les mer om Bent Høie, Høie og Nordland.
Oppfordrer til ryddedugnad: - Vi har et særlig ansvar
Nordland Bonde- og Småbrukarlag og Nordland Bondelag går sammen og oppforder fylkets bønder om å ta en ryddeaksjon på egen gård. - Bønder, som folk flest, må bli enda flinkere til å ta vare på plast.
Les mer om Nordland Bondelag.
Tveiten gard satsar for fullt på bier
Det har summa jamt og trutt kring dei femten bikubane på Tveiten Gard sidan 2015. Tina Foseide Toklum og Anders Kvamme er godt nøgd med omsetninga etter at dei starta som forhandlar for Honningsentralen for vestlandet.
Helge Brekke vart takka av
Gode ord, humor og muntre historier krydra festen då Helge Brekke vart takka av. Han gav seg først som rektor, så slutta han som dagleg leiar for Knarvikmila. No gjev han seg og som styreleiar for mila.
Les mer om Helge Brekke og Knarvikmila.
Her ser du brasiliansk capoeira-dans for første gong i senteret
Brasiliansk capoeiradans til rytmane frå norske folkeviser. Denne spenstige kombinasjonen kunne opplevast for første gong i Nordhordland laurdag.
Les mer om Nordhordland.
Torsdag kan gradestokken nærme seg 20-talet
Torsdag kan bli ein drøymedag, men tåke og skyer kan legge ein liten dempar på stemninga.
Bilbrann på E6
Politiet har fått om en bilbrann ved Kvænflogtunnelen i Fauske, skriver politiet i Nordland på Twitter onsdag ettermiddag. Bilen skal stå utenfor tunnelen og nødetatene er på vei til stedet.
Klar for cupfest: Se over 30-cupkamper på ANtv
Onsdag braker det løs med første ordinære runde i NM-cupen i fotball for herrer. På an.no tilbyr vi gjennom vår løsning Norgessporten totalt over 30 direktesendte cupkamper for alle abonnenter (gå inn her for å finne seksjonen for NM-cupen).
Les mer om ANtv, NM-cupen og Norgessporten.
SLAVEMERKET
Slavemerket symboliserer historien om gruvearbeiderne i Sulitjelma, og deres kamp for rettferdighet. Motstanderne var bedriftseierne som kunne gjøre som de ville, sier Kjell Basse Lund i AN den 17. april.
Branntilløp på politihuset i Bodø
Politiet i Nordland melder onsdag ettermiddag at det har vært et branntilløp på politihuset i Bodø. - Brannen er slukket, mye røyk, melder politiet på Twitter i 14.40-tiden. Det skal være en powerbank som har tatt fyr.
Les mer om Bodø, Nordland og Twitter.
Velkommen til Alt til Bryllupet
Dato for den store dagen er satt. Det er mange avgjørelser som skal fattes og mye som skal på plass slik at bryllupsdagen blir akkurat slik dere ønsker dere. I 2017 ble det inngått 923 ekteskap i Nordland.
Les mer om Alt, Bryllupet og Nordland.
Klart for dei siste kulturdagane i Radøy: Gjensyn med 60-åra
Få ein smak av 1964 når startskotet går for dei aller siste kulturdagane i Radøy.
Les mer om Radøy.
Ny vår for norsk matproduksjon
«Du ska itte trø i graset, spede spire lyt få stå. Mållaust liv har og ei meining du lyt sjå og tenkje på» Et lite utdrag av Einar Skjæråsens dikt passer godt når vårsola varmer oss og grønne skudd smyger fram i enga.
Isfri (og tørrskodd) gange i sentrumskjernen
«Bodøs innbyggere er byens virkelige eksperter som brukere av byen hver eneste dag og disse ønsker vi skal ta del i utviklingen i større grad enn i dag», heter det i kommunens intro av ByLab Bodø. Et prisverdig tiltak.
Les mer om ByLab Bodø.
UP varslar «speedmarathon onsdag: – Vi vil dukke opp overalt
TRAFIKK: Denne veka går politiet hardt ut for å stoppe alle som køyrer for fort. Særleg onsdag varslar dei massivt med kontrollar i eit såkalla «speedmarathon.