Avisa Nordland


17-åring anmeldt etter å ha trimmet mopeden

Klokka 22 tirsdag kveld ble en 17 år gammel mopedfører stanset av politiet på Grubhei på Mo i Rana. - Mopeden var trimmet, og ble avskiltet.

Les mer om Grubhei og Rana.

- Mye å hente i Bodø

Bodørektor Pål Pedersen mener teknologimiljøet har mye å hente på tettere samarbeid med Bodø. - For oss er det kjempeviktig at Narvik fortsatt er Nord-Norges teknologiske hovedstad.

Les mer om Bodø og Narvik.
Ingeniørene foretrekker Universitetet i Tromsø

NITO-president Trond Markussen mener Høgskolen i Narvik er mer tjent med å legges under Tromsø enn under Bodø. Narvik + Tromsø.

8.000 kan ha vært innom her

Sterkt. Samiske Elle Márjá Eira trollbandt sitt publikum under konserten lørdag. Foto: Frida Bringslimark Mye oppmerksomhet. Salt har fått mye oppmerksomhet fra både inn- og utland.

Bieber sikta etter kollisjon i Canada

NPK-NTB-AFP): Popstjerna Justin Bieber har endå ein gong hamna i trøbbel med politiet. Stjerna var fredag innblanda i ein kollisjon på den canadiske landsbygda.

Les mer om Canada.
Toro-fabrikk i Bergen kuttar inntil 60 årsverk

NPK-NTB): Trass i at salet av sausar og supper aukar, nedbemannar Toro-fabrikken i Arna i Bergen med mellom 40 og 60 årsverk. - Det er for tidleg å seia korleis nedbemanninga vil gå

Les mer om Arna, Bergen og Toro-fabrikken.
- Det er klart - man blir jo litt `shaky` når noe sånt skjer

Lastebilen veltet under tømming på Finneid kai i Fauske tirsdag. Foto: Lars Antonsen En lastebil veltet i forbindelse med tømming på Finneidkaia tirsdag ettermiddag. Nå iverksetter Østbø AS intern granskning av hendelsen.

Les mer om Fauske, Finneid og Finneidkaia.
I disse bransjene jobbes det mest svart

Servering, uteliv og kafedrift er svart-arbeid-verstinger. Skattetaten håper fokus på personallister på sikt vil føre til bedre etterlevelse. Illustrasjonsfoto.

I oktober skal de fylle storsalen med publikummere. Så skal alarmen gå

Foto: Helge Grønmo Gleder seg. Sturla Hagen tester de nye stolene i storsalen på Stormen. Om en snau måned skal hele bygget være klart for overlevering. Foto: Helge Grønmo Det er under

Les mer om Stormen.
Ukraina kan trenga meir pengar for å takla krisa

NPK-NTB-Reuters): Det internasjonale pengefondet (IMF) meiner Ukraina ikkje vil vera i stand til å oppnå alle måla sine med dagens låneprogram.

Les mer om Ukraina.
Politikar vil stoppa film om Berlusconi og mafiaen

NPK-NTB-DPA): Ein dokumentarfilm om Italias eksstatsminister Silvio Berlusconi og det visstnok gode forhold mellom han og mafiaen bør forbydast, meiner ein av partifellene hans.

Oslo Børs stengde i pluss

NPK-NTB): Statoil og DNO bidrog til at Oslo Børs stengde i pluss tysdag. Etter enda handel var hovudindeksen på 615,26 poeng, opp 0,27 prosent. Statoil-aksjen var som vanleg mest omsett

Les mer om DNO.
Fører til sykehus etter å ha kollidert med autovern

En bil har kollidert mot autovernet ved brufoten til den nye Hålogalandsbrua ved Narvik. Det melder Midtre Hålogaland politidistrikt. Fører er sendt til legesjekk. Det er skade på autovernet.

Hodgson teier om laguttaket

NPK-NTB): Englands landslagssjef Roy Hodgson har informert spelarane sine om laguttaket mot Noreg, men vil ikkje dela det med andre før kampdagen onsdag.

Les mer om Noreg og Roy Hodgson.
Rooney stolt og optimistisk kaptein

NPK-NTB): Wayne Rooney er stolt og optimistisk framfor sin første kamp som Englands landslagskaptein. Han gler seg til å leia laget ut på Wembley for å møta Noreg. - Det er ei stor ære å vera landslagskaptein, og eg er veldig stolt.

Les mer om Noreg og Wembley.
Halliburton godtek milliardforlik etter oljeutslepp

NPK-NTB-AFP): Oljeserviceselskapet Halliburton har inngått forlik og vil betala ein sum tilsvarande 6,8 milliardar norske kroner etter ulukka på ein oljerigg i Mexicogolfen i 2010.

Les mer om Mexicogolfen.
Tajik: Avklåring at Siv Jensen ikkje vil ta oppgjer

NPK-NTB-Jon Even Andersen): Frp-leiar Siv Jensen ynskjer ikkje å konfrontera Frp-representant Ulf Leirstein med stønaden hans til ytringar der Hadia Tajik (Ap) vert skulda for å oppmoda

Norsk Hercules-fly dreg til Nord-Irak

NPK-NTB-Anne Marjatta Gøystdal): Det norske Hercules-flyet som skal bidra med nødhjelp til Nord-Irak, er klart for å starta oppdraget. Flyet vart måndag lasta med den første naudhjelpssendinga

Les mer om Hercules-flyet og Nord-Irak.
Fred (42) først med BMWs mest banebrytende sportsbil

- De så litt rart på meg da jeg sa at jeg skulle rett avgårde og kjøre den på bane, humrer BMW-entusiasten. Fred Halvorsrød er den lykkelige- og første eieren av BMWs i8 i Skandinavia

Les mer om Skandinavia.
Hvilken super-kontring synes du er best?

Se - og døm selv. Glimt har i de siste kampene levert kontringsmål i verdensklasse. Som sporskommentator Børre Arntzen skrev: - Glimt-fans verden rundt jublet. Målet han viste til var

Les mer om Børre Arntzen.
Bodø Bakeri tas ut i streik

Onsdag og torsdag trappes streiken i varehandelen opp, skriver E24.

Les mer om E24.
Obama garanterer for tryggleiken til Baltikum

NPK-NTB-Ritzau-AFP): USAs president Barack Obama forsikrar presidentane i dei baltiske landa om at trusselen frå Russland blir teken på alvor.

Lavrov skuldar Kiev for krigshissing

NPK-NTB-Reuters): Russland prøver å fremja ei fredeleg løysing på konflikten aust i Ukraina, men desse blir undergravne av ønsket til Ukraina om å bli NATO-medlem, meiner Russlands utanriksminister Sergej Lavrov.

Les mer om Kiev, Sergej Lavrov og Ukraina.
Pellerud hyllar kneskadd Stensland

NPK-NTB): Ingvild Stensland er ute resten av sesongen med øydelagt korsband. Landslagssjef Even Pellerud beundrar haldningane til 33-åringen. Stensland fekk kneskaden under den siste

Les mer om Stensland.
EU tek sanksjonsval før veka er slutt

NPK-NTB-Reuters): EU skal ta stilling til ein ny pakke med Russland-sanksjonar innan fredag, seier påtroppande utanrikssjef Federica Mogherini.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04