Avisa Nordland

Se Skandinavisk cup i langrenn i helga direkte på ANtv

I helga er det klart for Skandinavisk Cup for senior-utøvere som ønsker å kvalifisere seg til World Cup. I sesongen 2017/2018 blir cupen arrangert tre helger i tre nordiske land. Det startet i Finland 14.-17.
Så bevegelig lys fra Kirkenes til Lofoten - vet du hva dette er?
Lofotposten] Et objekt med lys lysende oppover, nedover og forover, fløy torsdag tidlig kveld over Vestvågøy. Sigve Møkleby i tårnet på Leknes lufthavn kan ikke forklare hva det var.
Les mer om Lofoten og Vestvågøy.
Snart blir det straffbart å køyra utan bilforsikring
Frå 1. mars er det lovpålagt å ha forsikring på køyretøyet sitt. Privatbileigarar som ikkje har forsikra bilen sin må punge ut med 150 kronar døgnet.

Skatteetaten soper inn gigantbeløp på bøter

- I verste fall kan tvangsmulkten ende med en nedbemanning eller kroken på døren, sier ekspert. [Nettavisen.no] Næringsdrivende som ikke leverer pliktige opplysninger tidsnok er blitt en melkeku for Skatteetaten.
Les mer om Skatteetaten.
Stenger gangveg på Frekhaug
Les mer om Frekhaug.
Flere Salten-løpere skal måle seg mot Norges beste
Tolv Salten-løpere skal i aksjon under Hovedlandsrennet som starter fredag. Hovedlandsrennet er et av sesongens store renn for Norges håpefulle 15- og 16 åringer.
Les mer om Hovedlandsrennet.
Brannstiftar må betala 9,6 millionar kroner
36-åringen som har erkjent å ha tent på brannen i Hotell Lune Huler i Lindås, er dømt til fengsel i tre år og seks måneder.
Les mer om Hotell Lune Huler.
Et stort stykke Norge
Denne uken var jeg i Longyearbyen for å få innspill til regjeringens nye nærings- og innovasjonsstrategi for Svalbard. I likhet med resten av Norge er Svalbard-samfunnet i omstilling og trenger flere bein å stå på.
Er folket spurt om nye strømmålere?
Hva er det som skjer i vårt land? Vi tror vel ennå på at det er demokrati i Norge, eller? Regjeringen arbeider for at norsk vannkraft skal kontrolleres av EU-organet ACER. Regjeringen innfører det ene EU-direktivet etter det andre.
Nå har det nye flyselskapet fått navn
NextMove blir navnet på selskapet som skal drive flyruten Ørland-Oslo-Ørland videre. Selskapet har inngått en avtale med Danish Air Transport A/S (DAT) om å fly ruten. Etter at FlyViking innstilte driften 12.
Tidenes største narkobeslag i Troms - fant 66 kilo amfetamin
En serbisk mann er siktet etter at politiet beslagla 66 kilo amfetamin i Tromsø. De 66 kiloene ble beslaglagt i oktober i fjor i Tromsø sentrum, men saken har ikke vært omtalt før nå.
Les mer om Tromsø.
Stenger gangveg på Frekhag
Les mer om Frekhag.
Får førerkortet inn på mobilen
- Dette ligger ikke i planene våre nå, sier Vegvesenet. Før nyttår begynte Finland å teste ut førerkortet som en app på mobilen, og til sommeren lanseres løsningen, melder det finske trafikkvesenet Trafi i en melding.
Les mer om Finland, Trafi og Vegvesenet.
Bodø i front for å stoppe sosial dumping
Byggingen av Bodøs nye rådhus setter en unik standard for å stoppe sosial dumping og skatteunndragelser i byggebransjen. Årsaken er at Bodø bystyre allerede i 2016 vedtok seriøsitetskrav, som trådte i kraft samme år.
Les mer om Bodø.
Tapte snusrettssak
Snusprodusenten Swedish Match har tapt ankesaken i Borgarting lagmannsrett der kravet var at lovendringen som innebærer nøytrale snusbokser, ble satt til side.
Les mer om Borgarting.
Forskarane har ikkje sett så mykje lakselus i Sognefjorden på 20 år
MILJØ: I løpet av dei siste sju åra har ikkje havforskingsinstituttet har sett så høge verdiar av lakselus i Sogn og Fjordane som dei gjorde i fjor.
Les mer om Fjordane, Sogn og Sognefjorden.
Medaljen glapp for Mowinckel
Havnet på fjerdeplass i superkombinasjonen. Ragnhild Mowinckel var 0,29 sekund fra medalje i kvinnenes superkombinasjon i Pyeongchang. Sveitsiske Michelle Gisin vant rennet.
Les mer om Mowinckel og Pyeongchang.
Uro om forsvarsbudsjettet
Blant forsvarsvenner i flere partier er det en kraftig økende bekymring over utviklingen av forsvarsbudsjettet som har blitt kraftig redusert siden Berlinmuren falt i 1989.
Les mer om Berlinmuren.
Gulen kommune vil gjere Eivindvik meir attraktivt
Fekk innspel frå lokalbefolkninga under bygdemøte sist torsdag
Les mer om Eivindvik.
Kristoffersen kom med uventet utspill etter OL-blemmen
Alt lå til rette for norsk OL-gull i slalåm, men så gikk det galt for Henrik Kristoffersen (23). Nordmannen tok imidlertid det hele uventet pent.
Nok er nok for Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo (21) ombestemte seg på morgenkvisten og går ikke lørdagens femmil i OL. Øynene rettes mot sammenlagtseieren i verdenscupen. - Johannes bestemte seg i dag tidlig for at nok er nok.
Les mer om Klæbo.
Flere tatt i fartskontroll i Bodø
- Det ble skrevet ut åtte forelegg, opplyser politiet. Sent onsdag kveld gjennomførte UP en fartskontroll i 60-sonen på riksvei 80 ved Stille Dal i Bodø. - Like før klokken 23 ble kontrollen avsluttet.
Les mer om Bodø og Stille Dal.