Avisa Nordland

Nekter å betale det taxinæringen krever

Helse Nord har avlyst en rekke anbudskonkurranser om pasienttransport. Prisen er for høy. Flere steder i Salten lyses det nå ut ny konkurranse etter at Helse Nord har forkastet de anbudene som er kommet inn.
Les mer om Helse Nord og Salten.

Frp-topp kobler biskopen med Boko Haram og IS

Frps finanspolitiske talsmann bruker islamske ekstremister som bakteppe når han kritiserer biskop Tor B. Jørgensen for politisk innblanding, skriver Vårt Land. Gjermund Hagesæter (Frp) fikk nylig et innlegg på trykk i minst ni aviser.
Les mer om Boko Haram, Tor B og Vårt Land.
Velskrevet og morsom russerevy
Hele klassen sto sammen om å skape aktuell og fornøyelig humor. Det står det respekt av. Alt gikk galt: På legekontoret gikk det meste galt for seg. Denne legen med gebrekkelig språk ble hentet av politiet fordi han hadde jukset seg til jobben.
Smerter har holdt kapteinen ute
Glimt-kaptein Ruben Imingen har ikke deltatt på fellestreningene denne uka. Årsaken er smerter i høyrekneet. - Det er ikke noe dramatikk i dette. Jeg fikk en kakk på innsiden av kneet.

Nå er disse løypene FIS-godkjent

Her er beviset på at skiløypene på Bestemorenga er FIS-godkjent. Foto: Privat Etter sju års tøff kamp har endelig skitraseen på Bestemorenga fått stempel som FIS-godkjent. Godt er det. 20. til 22.
Les mer om Bestemorenga.
Dekk på fly fra Bodø eksploderte
Norwegians 11.00-avgang fra Bodø til Oslo punkterte ved landing på Gardermoen. Ifølge kapteinen frøs dekket på grunn av is og slaps i Bodø. Da flyet landet på Gardermoen sto hjulkapselen fast og dekket eksploderte, skriver NRK Nordland.
Les mer om Bodø, Gardermoen og Oslo.
Hallo, kan du flytte deg? Jeg skal på jobb!
Denne videoen har over 150.000 sett - på ett døgn. Det var onsdag morgen at Morten Stene skulle på jobb på flyplassen i Bodø. På vei ned fra Pålan i Stordalen ble han imidlertid forhindret, han som aldri kommer for sent på jobb.
Lanserer ny musikkvideo
Sweet like chili gir ut musikkvideo og får hjelp av tromsøband.
Geir gir vekk en ferieuke på dette drømmestedet
- Vi vil gi noen som virkelig trenger det en fin ferieopplevelse. HYTTA: Hytte med sjøutsikt på idylliske Eggum i Lofoten. Foto: Geir Simonsen MIDNATTSOLA: Her kan du nyte midnattsola fra første rad.
Les mer om Eggum og Lofoten.
Arctic Race flytter sørover
- Ja, vi kommer sørover, sier Arctic Race-direktør Knut-Eirik Dybdal da han var invitert til Mo for å fortelle om sykkelrittet. Etter at rittet i år går i Harstad, Narvik og Sør-Troms, er det ikke så mange plasser igjen sørover.
I denne barnehagen har de hatt fisk på menyen to ganger i uka siden 1999
Lofottorsk: Siden denne skreien ble fisket i havet utenfor nettopp Henningsvær, sang barna sangen om En ekte lofottorsk. Lever og rogn: Daniel (3) syntes det var gøy å få være med og renske fiskeleveren på kjøkkenet sammen med Elin Jørgensen.
Får ikke feriestenge
Styret i Nordlandssykehuset sa nei til å feriestenge fødestuen i Lofoten. Det likte ikke direktøren. Nordlandssykehuset har kniven på strupen økonomisk.
- Bør få krigsmedalje
- Grenselosene var virkelige krigshelter. Det mener seniorforsker Oddmund Andersen på Árran lulesamiske senter. I går ble boka Grenselos i grenseland lansert på Árran.
Les mer om Oddmund Andersen.
Fikk tre dagers frist for å søke om tilskudd
Bondeorganisasjoner reagerer etter at en ny forskrift for driftsomstilling for sauebønder fra Klima- og miljødepartementet ble klar tre dager før søknadsfristen gikk ut.
Les mer om Klimaog.
- Setter du spor som ødelegger forholdene, bryter du loven
Vis hensyn: Nils Hugo Skoglund oppfordrer bodøfolk til å vise hensyn.Begge foto: Tom Melby I utmark kan enhver ferdes hele året Slik åpner friluftslovens paragraf 2, som også regulerer ferdsel i Bodø kommunes lysløypenett.
Les mer om Bodø og Slik.
De bygde flere kilometer med støyskjerming, men ikke foran Ronald sitt hus
MANGLER: En strekning på 250-300 meter fikk ikke støyskjerming da Vegvesenet bygde i 2012 på Tønsvikvegen i Tromsø. Foto: Sissel Wessel-Hansen I 2012 sto ny støyskjerming klar langs fylkesvei 53 mellom Kroken og Skjelnan i Tromsø.
Skal du ha finvær i vinterferien, bør du dra hit
Fredag ettermiddag innledes vinterferien i skolene i Nordland. Meteorologen varsler mye bygevær og tidvis frisk vind i Salten store deler av uka. I tillegg advarer Fjelltjenesten i Statskog om stor snøskredfare i Salten.
- Vi er bare så utrolig takknemlige
Det er tre måneder siden Stormen åpnet. Publikumsinteressen har eksplodert. Økningen er på mer enn 100 prosent. Strømmer til: Kaveh spilte på Sinus i november i fjor. Siden har det vært en rekke publikumssuksesser både i konserthuset og på Sinus.
Les mer om Stormen.
Han får besøk av statsråden
I neste uke får Jo Edvin Lundal og Lundal Nord AS besøk av landsbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) Tirsdag vil statsråden besøke Nordland. Det er tre stopp på turen, og to av dem er i Salten.
Her kommer enda et OBS-varsel!
Trodde du denne vinteren har hatt tilstrekkelig med vær? Nå har Meteorologisk institutt sendt ut enda et OBS-varsel. "Fredag ettermiddag ventes høy vannstand. Varsel for strekningen Buholmsråsa til Hammerfest.
Dette var vel litt tidlig?
Barna fant en hestehov i Bodø, 19. februar. De små i Paradiset barnehage i Bodø fikk seg en kjekk opplevelse da de var ute og lekte torsdag. Like ved bygget, omkranset av snø og slaps, fant de en forvillet hestehov.
Les mer om Bodø og Paradiset.
- Jeg våknet av ei tang rundt tærne
Voldsoffer håper på snarlig pågripelse. Politiet har søkt i ett døgn etter de mistenkte gjerningspersonene.
Filmmagi i Stormen
Welcome to the movies Alle foto: Magna Sofie Neuberg, AN Ung Torsdag kveld presenterer danselinjen fra Bodø videregående skole forestillingen Welcome to the movies i Stormen.
Les mer om Alle, Bodø, Stormen og Welcome.
Åseng legger opp
Trondheims/Ørn-trener Trond Schjølberg fra Bodø får ikke gleden av å ha med Camilla Åseng på laget denne sesongen. Bodøjenta har bestemt seg for å legge skoene på hylla. 27-åringen kom til Trondheim og Ørn foran 2006-sesongen.
Fortsetter i BHK
Onsdag scoret Alexander Westby sju mål da BHK vant 30-24 mot Halden. Nå har venstrekanten bestemt seg for å fortsette hos de blågule. - Jeg er enig med klubben og fortsetter i BHK-drakt også neste sesong, bekrefter den dyktige kantspilleren.
Les mer om Alexander Westby, BHK, BHK og Halden.