dittOslo

Snart landskamp. Her sitter støtteapparatet og nyter våren i Nydalen

- De kommer rett fra snøvær i England, og synes det er varmt her på terrassen hos oss, sier restauranteier Terje Tuft, som feirer våren med å måke snøen bort fra uteserveringen.
Les mer om England, Nydalen og Terje Tuft.

Endret kjøremønster etter dødsulykke på t-banen

Det er stans i trafikken gjennom sentrum etter at en person ble påkjørt av t-banen på Nationaltheatret. OSLO: En person er omkommet etter å ha blitt påkjørt av t-banen på Nationaltheatret stasjon i 11-tiden tirsdag.
Les mer om Nationaltheatret.
Gjemmer 1500 påskeegg
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) inviterer i år til påskeeggjakt mellom blokkene i studentbyen for tredje år på rad.
Les mer om Oslo.
- Oppsal skal bli blant de beste i landet
I år gjennomføres den store Fasteaksjonen for 51. gang, og konfirmanter fra alle kirkene i Søndre Aker prosti skal delta. De unge i Oppsal kirke har satt seg som mål å bli blant de tre beste i hele landet.

Herman er adoptert fra varmere strøk, og er nå på rømmen

Skal være observert både i Maridalen og på Bjølsen. OSLO: Herman er adoptert fra utlandet, og har nettopp kommet til ny eier. Han slet seg første kvelden på tur i Oslo, fra området Bislett, Adamstuen og St. Hanshaugen.
Beboeraksjon står sammen på tvers av bydelsgrenser
26 beboergrupperinger fra hele Oslo står skulder ved skulder i kravet om at gode bomiljøer må bevares. De kan bli en maktfaktor foran kommunevalget neste år. OSLO: "Beboeraksjon Oslo.
Les mer om Oslo.
Disse går videre i UKM
Fagpanelet fikk en tøff jobb med å plukke ut deltakere fra UKM sentrum/nord BYDEL NORDRE AKER: UKM (Ung kultur møtes) ble arrangert på Cosmopolite Scene (Torshov) 14. og 15. mars.
Les mer om Cosmopolite Scene og UKM.
Lurer du på hva minsten skal ha på seg i kulda?
Styrer i Espira Grefsen stasjon barnehage har mange tips til hva barna burde ha på seg når gradene kryper under blått. Tips til påkledning Tynn ull innerst. Fleece eller tykkere ulldress som mellomlag. Høye Gore-Tex-sko.
Les mer om Espira Grefsen og Tynn.
Ikke så lett å ta cornere her
I påsken skulle det være et etterlengtet Oslo-derby mellom Lyn og Vif. Men at det skal skje på Kringsjå, er ikke sikkert. KRINGSJÅ: - I påsken skulle det være et etterlengtet byderby mellom Lyn og Vålerenga på Kringsjå.
Etabler Sæter Park! Stopp utbygging av ballplassen!
I Nordstrand Blad 15. mars kunne vi lese at Omsorgsbygg utreder å bygge barnehage på gamle Nordstrands siste grøntområde for frilek og ballspill, Sæter Ballplass.
Les mer om Omsorgsbygg.
Lily (14) og Ashti (13) var med på en annerledes dugnad
8. klasse på Morellbakken ungdomsskole har valgt å gjøre noe annet enn å selge doruller og kaker for å samle inn penger til skoletur.
Les mer om Ashti og Morellbakken.
Med denne fotballbanen er skolen med i kampen mot mikroplast
Rønningen folkehøgskole var en av de aller første i Skandinavia som skaffet seg kunstgressfotballbane uten gummigranulater.
Les mer om Skandinavia.
BU-leders halmstrå om ugyldig budsjettvedtak
Sammenlikner epler og poteter BU-leder på Nordstrand, Arve Edvardsen, kommenterer i NB 15.03. mine tidligere innlegg om det ugyldige BU-vedtaket fra Høyre og samarbeidspartiene på Nordstrand.
Når hjelpebehov blir en handelsvare
En ting er å legge avgjørende vekt på pris ved anbudsutsetting av renovasjonstjenester, slik det daværende Høyre påtvang Oslos innbyggere (jfr. Veirono-skandalen).
Les mer om Høyre.
Hvem skal eie og forvalte regnet i Norge?
DEBATT: Norske borgere eller utenlandske interessenter? - Norsk Energidebatt vedrørende ESA/ACER.
Les mer om Norge.
Jazz på gården
Lørdag 24. mars spiller Solveig Sings Jazz Trio på Lambertseter gård Musikanter: Solveig Borgen er vokalist, Lambertseters ukronede jazzdronning. Hun har sunget både med Candy Dulfer og John Engels i Amsterdam.
AP legger ned boplasser for demente på Manglerudhjemmet
Manglerudhjemmet er et av Oslo sine (og kanskje et av landets) beste sykehjem for demente og personer med alderspsykiatriskie sykdommer. Manglerudhjemmet er viden kjent for sin pub, spa, og restaurant for de eldre.
Les mer om Manglerudhjemmet og Oslo.
Øker støtten til Benjaminprisen
Statsministeren mener Benjaminprisen er en viktig del av arbeidet mot rasisme og diskriminering. Nå blir prispengene mer enn doblet. OSLO: Torsdag 15.
Les mer om Benjaminprisen.
Var litt snø i gamle dager også
Ole Olsen rydder unna for å redde det unge treet, i 1951. Samme år var det kretsmesterskap i Linderudkollen, og hvor tror du løypa gikk? Det vet sønnen til Ole, nemlig Florin Olsen.
Enda mer liv i området: Her skal Randi servere rause retter
Hun gleder seg nok, det er ikke lenge til Randi åpner nytt spisested i det historiske bygget.
Les mer om Randi.
Avviser «Not in my backyard»: Står sammen fra Lindeberg til Montebello
26 beboergrupperinger fra hele Oslo står skulder ved skulder i kravet om at gode bomiljøer må bevares. De kan bli en maktfaktor foran kommunevalget neste år.
Les mer om Lindeberg, Montebello og Oslo.
Utfordringer med en stor bydel
Søndre Nordstrand er en stor bydel, og det store arealet har ført til at bydelen i stor grad har vært delt i flere delbydeler.
Satser på et bedre kollektivtilbud i Søndre Nordstrand
Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand vedtok i går å gi sin støtte til et forbedret rutetilbud for folk i bydelen. Rutetilbudet vil gi flere avganger, bedre forbindelser og en ny busslinje 73 fra Passop/Brenna til Holmlia.
Eldreomsorgen er ikke til salgs
Nylig vedtok Høyre og det borgerlige flertallet i bydelsutvalget i Nordstrand privatisering av alle hjemmetjenester i eldreomsorgen.
Les mer om Høyre og Nordstrand.
Bjørndal-siktet fengsles i fire uker
32-åringen som er siktet for drapet på en polsk mann i et garasjeanlegg på Bjørndal sist mandag, godtar politiets krav om fire ukers varetekt.
Les mer om Bjørndal.