Fredriksstad Blad

Klassikere frem i lyset

Det er en grunn til at klassikere regnes som klassikere! Det er ofte fantastiske romaner, med innhold som har noe å si til lesende mennesker til alle tider.

Roser de ansatte på sykehuset: - De fortjener ikke all kjeften

Mange er raske med å dele sine negative erfaringer fra helsevesenet, men det er sjelden folk forteller om gode opplevelser i møte med helseinstitusjoner.
Mann ble bortvist fra sentrum - kom tilbake enda fullere ...
Kvelden ble avsluttet i fyllearresten. Dette skjedde i Fredrikstad i natt: Fredrikstad 23.38: Politiet fikk melding fra et utested om beruset dame i 40-årene, som ikke vil forlate stedet.
Les mer om Fredrikstad.
Babyboom på sykehuset: Lille Hanne et av 52 barn som har kommet til verden så langt i vinterferien
- Det er så mange fødsler at vi nesten kan fylle opp et helt fotballag hver dag. Det sier jordmor og seksjonsleder Anika Knutsson til Sykehuset Østfolds hjemmesider. På Kalnes er det nemlig en real babyboom nå i vinterferien.
Les mer om Anika Knutsson.

Kvakk, kvakk, kvakk! Årnfjær det sæ for Fjærdrikstad? Bare 145 stemmer mellom oss og Hahahamar i Donald-konkurransen

Med kun en dag igjen av den uhøytidelige Donald Duck-konkurransen er skremmende jevnt mellom oss og Hahahamar.
Sjekk den befolkningsveksten: Vi slår byer som Oslo, Bergen, Stavanger og Ålesund!
Ferske tall fra SSB viser at befolkningsveksten i Fredrikstad det siste året er større enn både landsgjennomsnittet, fylkessnittet og mange av de store byene i Norge. 1. januar i år var vi 80.977 innbyggere i Fredrikstad.
Samferdselsministeren vil ikke garantere for eget valgløfte
Ketil Solvik-Olsen kan ikke garantere at InterCity-utbyggingen skal stå klar i 2024, til tross for at det var et av løftene han ga under valgkampen i høst. Det skriver NRK.
Les mer om InterCity-utbyggingen og NRK.
Om å møte jernbanefremtiden med blikket bakover
- Forsøk å se for dere hvordan Nedre Glomma-regionen ser ut om 20 - 40 år, er oppfordringen fra Rolf M. Gjermundsen til ledende politikere i Fredrikstad. Han mener utviklingen tilsier jernbane i rett linje fra Råde til Skjeberg.
Mener virkelig Raymond Johansen at politihøyskolen blir dårligere utenfor Oslo?
- Prosjektet tilfredsstiller alle kjente faglige krav til en ny og moderne skole, skriver René Rafshol om opplegget for en ny politiskole i Moss i dette svaret til byrådslederen i Oslo.
De vil vite hva du venter av norsk velferd om 20år
To forskere ved Høgskolen i Østfold skal kartlegge våre forventninger til velferd: Hvilke ønsker har folk? Stemmer disse ønskene med hvordan vi tror at det faktisk blir?
Les mer om Høgskolen og Østfold.
Vil omskolere Isak Billet til back: - Lenge siden Stjernen har fått frem en slik backtype
Jörgen Wahlberg (43) mener det er lenge siden Stjernen har fostret frem et mer spennende backtalent enn Isak Billet (18). 18-åringen har vært en av sesongens største lyspunkter i en ellers så tung Stjernen-sesong.
Stem på Donald og slå Hamar
Hvis Fredrikstad-folk mobiliserer frem til og med søndag 25.februar kan vi få en riktig god Donald-historie fra byen.
Les mer om Donald, Donald-historie og Hamar.
Nominert til Årets villmarkinger: - Vi er ingen Lars Monsen-familie!
- Vi satt hjemme på Torshov som nybakte foreldre og skjønte at vi var i ferd med å bli fryktelig urbane "Oslo-folk". Vi hadde sovet under tak de siste 365 nettene, og måtte komme oss ut og skape noen minner.
Les mer om Oslo-folk og Torshov.
Kommentar: La Kan Cao få komme i gang - nå må politikerne sikre fremdrift på Cicignon!
Utålmodighet er erstattet av murring og spekulasjoner om hvorfor det ikke skjer noe på det fraflyttede sykehusområdet på Cicignon. Nå må politikerne vise handlekraft og få saken ut av dødvannet. La Kan Cao få komme i gang! mener FBs Jon Jacobsen.
Les mer om Cicignon.
Vannscooter-regler tar hensyn til «alle»
Miljøsjefen om forskrift for vannscootertrafikk: - Den gir mulighet for fri kjøring på store områder, ivaretar sikkerhet for førere og andre, og gir fugler og sårbare naturområder et vern.
OnklP til Månefestivalen
Han ble landskjent med låta «Styggen på ryggen». Nå kommer OnklP & De Fjerne Slektningene til Månefestivalen. Med det begynner lørdagsprogrammet på Månefestivalen å bli fullbragt. OnklP spiller lørdag.
Dårlig dovett og renseanleggenes ansvar for søppel på avveie
- Mens isopor og plast fyker rundt i friluft, skjer det samtidig en mer skjult lekkasje til havet, skriver Eivind Børresen. Han mener både den enkelte bruker og renseanleggene bør ta mer ansvar.
Les mer om Eivind Børresen.
Bortgjemt dans i FB-kalenderen
- Jeg ønsker å synligjøre den sceniske dansen i min hjemkommune, skriver Aslak Aune Nygård. Han vil ha et bredt spekter av scenekunst i Fredrikstad og bedre synlighet i FB-kalenderen.
Nominert til Nordisk Råds litteraturpris
Roskva Koritzinsky (28) fra Fredrikstad er nominert til Nordisk Råds litteraturpris for 2018. Roskva Koritzinsky debuterte i 2013 med novellesamlingen «Her inne et sted» og fikk Tarjei Vesaas debutantpris.
Les mer om Fredrikstad og Her.
Det er folkehelse i alt vi gjør
Atle Ottesen, Ap: - Å bekjempe sosial ulikhet i helse er noe av det viktigste kommunen arbeider med. Forebygging, og spesielt de brede tiltakene som når alle, er det som gir mest helse igjen for pengene.
Lønn i himmelen? Det holder ikke for banken!
Her er Rita Standals løsning på sykepleiermangelen: - Lønn er et av de viktigste virkemidlene arbeidsgivere har for å rekruttere etterspurt kompetanse. Det er stor sykepleiermangel i Norge. Og den er økende.
Les mer om Norge.
Fredrikstad Historielag 90 år: Imponert over Fredrikstadfolks interesse for lokalhistorie
For intet mindre enn 90 år siden ble historielaget etablert i Fredrikstad, og har gjort en viktig jobb for byen siden.
Les mer om Fredrikstad.
Planlagte operasjoner må utsettes på grunn av alle skader på glatta
Skadepoliklinikken på Sykehuset Østfold merker at vinteren har vært glatt i år. Helt siden desember har de hatt fullt trykk - gjerne med opp til 50-60 pasienter på én dag. - Det har vært et jevnt stort trykk siden desember.
Les mer om Sykehuset Østfold.
Kommunen kan endelig skrape isen av veien igjen
Etter at kommunens eneste veihøvel kolliderte med et tog i januar, har ikke Fredrikstad kommune hatt noe å skrape is med. Tirsdag var ny veihøvel til 5,8 millioner endelig på plass. - Den har vært sårt savnet, spesielt de siste dagene.
Les mer om Fredrikstad.
Sebastian var den eneste som oppdaget FFK-logoen i «Den 12. mann»
Det var kun ett riktig innsendt svar i konkurransen om hvor Harald Zwart har gjemt FFK-logoen i «Den 12. mann». Som premie får Sebastian Husvik (26) en liten rolle i Zwarts nye tv-serie om Oljefondet.