Gd

Johansson og Norge knuste konkurrentene

Norges skiflygingslag innfridde favorittstempelet i lagkonkurransen i Planica. Norge vant med over 130 poeng til Tyskland i sesongens siste lagkonkurranse.
Les mer om Norge, Planica og Tyskland.

To Biri-skoler skal ha ny rektor - her er alle søkerne

Biri ungdomsskole og Biristrand skole skal ha ny rektor på plass innen neste skoleår. Biri ungdomsskole og Biristrand skole skal ha ny rektor på plass innen neste skoleår. Til begge stillingene har det meldt seg fire søkere.
Les mer om Biristrand.
Storhamar slo Frisk Asker og sikret mjøsderby i hockey-finalen
Etter en langtekkelig og jevn batalje mot Frisk Asker, vant Storhamar fredagens semifinale 3-2 og sikret finaleplass i ishockey. Jacob Berglund scoret det avgjørende målet for Storhamar og sikret 3-2-seier over askerlaget i fredagens kamp.
Les mer om Frisk Asker og Storhamar.
Aps energigave til Sp og SV
En ny klønete håndtering i Arbeiderpartiet vekker stor bekymring blant partiets tillitsvalgte. Ap sluttet seg i Stortinget torsdag til Høyre og Fremskrittspartiets opplegg for norsk tilslutning til ACER, energimarkedet i EU.

2200 unge under 30 år trenger hjelp for å komme seg i arbeid eller utdanning

Mange unge under 30 år trenger hjelp og støtte for å komme i jobb. De er derfor prioriterte av NAV.
Les mer om NAV.
Nye Veier har startet prosessen med bompenger for firefelts motorveg Moelv-Øyer
Målet er å ha ferdig vegen i 2025, og bompengeproposisjonen kan bli vedtatt allerede i 2018, opplyser Nye Veier. Torsdag startet Nye Veier bompengeprosessen for utbygging av 40 km firefelts motorvei fra Moelv til Øyer sør.
Les mer om Moelv, Moelv-Øyer, Nye Veier og Øyer.
Farida-saken: Høyesterett forkaster UNEs anke
Høyesterett har forkastet anken Farida-saken. Farida (11) og familien ble tvangsreturnert til Afghanistan i 2015, men har nå vunnet i alle rettsinstanser.
Les mer om Afghanistan og Farida-saken.
Kunst eller skrap i Kvam - hva skjer ?
Saken om «kunsten» i Kvam er fortsatt samtaletema, og ikke uventa med sterke synspunkter. Det var heller ikke uventa at det blei et godt nummer av den i Vinstrarevyen.
Les mer om Kvam og Vinstrarevyen.
Ibsenprisen til Teater Innlandet-stykke
Dramatikeren MH Hallum er tildelt den nasjonale Ibsenprisen for stykket «Solveigs 2. sang», et samarbeidsprosjekt mellom Teater Innlandet og NRK Radioteatret.
Jansrud på femteplass i Hafjell-NM
Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Kjetil Jansrud, som ledet etter 1. omgang, ble nummer fem.
Les mer om Hafjell-NM.
Anonym kjøper sikret seg tidenes dyreste Weidemann-maleri på auksjon
En kjøper er villig til å betale nærmere to millioner kroner for Johan Weidemanns Skogbunn III. Daglig leder Anna Thorud Hammer ved Blomqvist kunsthandel bekrefter at salgssummen på 1,6 millioner kroner er en klar Weidemann-rekord.
En uforenlig politisk KrF-Frp-allianse
Høyre og Frp har bare så vidt sagt farvel til Sylvi Listhaug før begge partiledere starter sin flørt for å invitere Kristelig Folkeparti inn i regjeringsvarmen.
Ekspertene advarer: - Pass deg for påskesola!
Muligens hadde en skinnende gul påskenikab vært tingen. De som skal til fjells i påska, anbefales i alle fall å smøre seg riktig godt - og huske solbriller.
Felles ansvar i Lesja
Ordfører i Lesja, Mariann Skotte, hevder i sitt innlegg i GD, 21.03, at Lesja Ap driver med både feilinformasjon og beskyldninger. Saken gjelder nok en gang Sjukeheim/helsehus på Lesja. Saken ble vedtatt 14 mot 3 stemmer i desember 2016.
Nå er våren her for alvor - klokka stilles på søndag
Søndag klokken 02.00 begynner sommertiden. Da må du stille klokken én time fram.
Ny fjøsulykke: Dyr fastklemt etter at fjøs raste sammen på Ringerike
Tre dyr er reddet ut etter at et fjøs på Ringerike raste sammen. Ett til to dyr skal fortsatt være fanget under bygningsmassene. Politiet fikk melding om hendelsen i Ådalsveien klokken 10.54 torsdag.
Les mer om Ringerike og Ådalsveien.
Høgskolen i Innlandet får 15 millioner kroner av Regjeringen
Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark ble slått sammen og ble Høgskolen i Innlandet i 2017.Nå bidrar Regjeringen med 15 millioner kroner til arbeidet for å styrke kvaliteten etter sammenslåingen.
Hva om Listhaug ikke hadde skrevet en e-post?
Det er grunn til å stille følgende spørsmål: Kunne den dramatiske situasjonen i Stortinget de siste par ukene vært unngått,
Les mer om Listhaug og Stortinget.
Meteorologen: Slik blir påskeværet i Gudbrandsdalen
Finn fram solbrillene! Statsmeteorolog Marit Berger tror ikke det er så dumt å befinne seg i Lillehammer og Gudbrandsdalen dersom man vil ha fint vær i påska.
Billettene blir revet vekk før kampen hvor L.I.K. kan sikre finaleplassen
Over ett døgn før fjerde semifinale er billettene i ferd med å bli revet vekk i Kristins Hall. - Som klubb merker vi nå et trykk vi ikke er vant med, men det skal vi håndtere.
Stiller ut til påske på Skei
GAUSDAL: Bildekunstneren Eva Willix fra Lillehammer, er årets påskeutstiller på Myresetra på Skei i Gausdal fra palmesøndag, 25. mars. til 1. påskedagl. Kunstneren vil selv være til stede hver dag.
Lesja: «Feilinformasjon og beskyldninger»
Det er ikke ofte jeg ytrer meg i ettertid av et kommunestyrevedtak. I saken om helsehus og omsorgsboliger mener jeg det er nødvendig å fortelle Lesjas innbyggere om konsekvenser vedtaket kan få, men som ingen vil snakke om.
Ingunn Trosholmen blir Aps ordførerkandidat
Nominasjonskomiteen i Lillehammer Arbeiderparti innstiller Ingunn Trosholmen som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. - Vi mener Trosholmen er en klar politisk stemme som vil evne å fornye vårt lokalsamfunn inn i fremtiden.
Hurra, snøen smelter!
Se opp for takras og flom... Den som ikke tåler å ha skitten bil, sliter nå for tiden. De store snømengdene er faktisk i ferd med å smelte, i motsetning til hva man kanskje skulle tro og det kan se ut som om det blir vår og sommer i år også.
- Forventer at Hafjell og Kvitfjell har mye spennende på gang
21 ordførere fra Nord-Norge var med da søknaden som kan gi Narvik Alpin-VM 2025 ble levert tirsdag.