Hadeland

Antall landbruksbranner har gått sterkt ned

Tidligere var Hadelandsregionen svært utsatt for branner i landbruket. - Nå er vi blant de minst utsatte. Det er gjort mange grep for å komme dit, sier Jakob Ruud i Hadeland Gjensidige Brannkasse.

Lygna er tildelt NM i langrenn i 2019

NM i langrenn for senior del to er tildelt Lygna Skisenter i 2019. For bare et drøyt år siden arrangerte Lygna NM del 1. Arrangørene fulgte opp med Hovedlandsrennet i vinter.
Sett avløserordningen i fokus!
Rekruttering til landbruket har vært et høyaktuelt tema de siste årene. Spesielt har det vært fokus på voksenagronomutdanning, og rekruttering til landbruksskoler både på videregående- og høgskolenivå.
Ann Therese Ekeren Skari gjenvalgt som leder på kreativt årsmøte i husflidslaget
Kreativ, inspirerende læringshelg og fylkesårsmøte med Oppland Husflidslag Oppland Husflidslag gjennomførte i helga medarbeidersamling og fylkesårsmøte der fylkets 22 lokallag var invitert.

Viken Skog med sterke resultater i 2017

Viken Skog-konsernet passerer to milliarder kroner i omsetning, leverer positivt driftsresultat og et godt finansresultat i 2017.
Stabil oppslutning om kirken etter atskillelsen fra staten
Oppslutningen om kirken i Hamar bispedømme er fortsatt stor, etter at den ble skilt fra staten fra 1. januar 2017.
Les mer om Hamar.
Alle resultatene fra Lygnasætersprinten i skiskyting
Lokale skiskyttere hevdet seg bra på Lygnasætersprinten.
Nå blir det litt mindre papir - og minst like mye lokalavis
I 2017 økte andelen som velger å lese avisen Hadeland digitalt med 40 prosent. Nå tas det grep for å møte utviklingen. Fra 16. april vil lokalavisen komme ut med papirutgaver mandag, onsdag og fredag. Tirsdag og torsdag kuttes ut.
Les mer om Hadeland.
Spiser du opp maten i påska?
I påska kjøper nordmenn dobbelt så mange egg som ellers i året - rundt 30 millioner egg vil forsvinne fra butikkhyllene før påskedagene i følge Virke. Salget av bacon, appelsiner og grillpølser skyter også i været i disse dager.
Les mer om Virke.
De neste timene vil avgjøre om Norge får ny regjering
Stilt overfor Rødts mistillitsforslag står Erna Solberg (H) i sin dypeste krise som statsminister. De neste timene vil avgjøre om Norge får en ny regjering.
Les mer om Erna Solberg og Norge.
Elvelangs 2018: Trenger DEG til høsten
Elvelangs 2017 ble en solid suksess og arrangementskomiteen håper enda flere blir med i år.- Vi ønsker at hele Gran blir med til Brandbu, sier Veronica Stokkvold i Frivilligsentralen.
KrFs landsstyre har ikke tillit til Sylvi Listhaug og ber Solberg ta grep for å unngå mistillit
Landsstyret i KrF har ikke tillit til Sylvi Listhaug (Frp). Partileder Knut Arild Hareide ber statsminister Erna Solberg (H) om å ta grep. - KrFs landsstyre har gitt et tydelig råd til stortingsgruppa i KrF.
En hel dag om fulle hus og jubel
Hvordan får du fulle hus, tribuner uten et ledig sete og blir den som skaper nye publikumsyndlinger og kassasuksesser? Det er temaet for Fullt Hus 2018 som blåses i gang på Arbeidersamfundet på Gjøvik.
Les mer om Arbeidersamfundet og Gjøvik.
Anne (16) gikk så fort i KM at hun ville vunnet 18-årsklassen
KM klassisk distanse (langrenn) ble avholdt på Trabelia søndag. Ti Hadelandsløpere fra Svea skilag, Harestua IL, Brandbu IF og Gran IL deltok. Anna Heggen, J16, Svea skilag, tok KM-gull med en svært bra tid.
Hadelendinger satte stemningen i Namdal'n
«Lyden av Namdal'n» har nærmest blitt et årlig fenomen i kommunene lengst nord i Trøndelag. Lørdag 13. januar inntok HadeLineDancers scenen på det nye kulturhuset Kuben i Grong.
Les mer om Grong, Kuben og Trøndelag.
8. klassinger på oppdrag for Hapro
Brandbu ungdomsskole og Hapro har samarbeidet om å finne løsninger på konkrete spørsmål Hapro har hatt knyttet til egen organisasjon.
Les mer om Hapro.
Veteranen - en ressurs
NVIO er Norges største interesseorganisasjon for militært personell som har deltatt i internasjonale operasjoner - og deres pårørende.
- Mobbeløsningen finnes i klasserommet
- Det er i klasserommet løsningen for å få slutt på krenkende adferd ligger. Men forskjellige fagpersoner må ta en rolle for å bidra til løsningen.
Solveig (17) gjorde rent bord i junior-NM
Solveig Sæthre fra Gran IL Turn gjorde rent bord i junior-NM i Rygge sist helg. - Jeg leverte veldig dårlig i de innledende konkurransene, men i finalene søndag klaffet det meste.
Les mer om Gran IL Turn og Rygge.
Polsk popkunst på Kistefos i sommer
Den internasjonalt anerkjente maleren Wilhelm Sasnal er utstiller på Kistefos-Museet i sommer. Åpningen skjer 27. mai.
Ingrid (19): - Jeg trives godt med studentlivet, det er både gøy og utfordrende
Ingrid-Juliane Blakstvedt Mærli (19) trives på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), men savner Randsfjordferja. - Hvorfor valgte du akkurat dette studiet?
Les mer om Randsfjordferja.
Gran Almenning selger Maxbo til Løvenskiold
Løvenskiold Handel har inngått avtale med Gran Almenning om kjøp av Maxbo Gran. Det melder selskapene i en felles pressemelding torsdag. - Det er krevende å drive byggevarevirksomhet.
Slutten på historien
«Vi alle skal dø, men ingen vet når.» Det er veldig sjelden at jeg sitter igjen med mye tanker og følelser etter å ha lest en roman. Slutten på historien er en slik roman som legger dype spor i sjela hos leseren.
Eldar og Vazelina spiller på årets Oktoberfest
- Det blir et litt annerledes show i Brandbu enn for eksempel i Rogaland, for å si det slik, ler Eldar Vågan. I snart 40 år har Vazelina Bilopphøggers holdt det gående.
Elg påkjørt av toget - ble til utstilling og markering av barnehagedagen
Tirsdag 13.mars ble barnehagen markert i hele landet. Barnehagedagen i år skulle synligjøre arbeidet vi gjør innen kunst, kultur og kreativitet.