Hadeland

Bom mellom Gran og Lunner for næringen og hvermansen

Leserne mener Jeg har prøvd så godt det lar seg gjøre å få med meg alt som er skrevet angående bommen mellom Gran og Lunner. Likevel er det en del ting jeg ikke har fått med meg. Blir det billigere å flytte for pendlere?
Les mer om Gran, Jeg og Lunner.

Flere enn 9000 lunbyinger

Innbyggertallet på Hadeland øker jevnt og trutt. Mer enn snittet for fylket for øvrig. Dagens ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå viser blant annet at Lunner kommune for første gang har flere enn 9000 innbyggere.
Jentene tar regien selv
Lars Erik Lyngstad er med som instruktør, men jentene i Gran og Lunner ungdomsteater har selv regien når de setter opp forestillingen Forandring fryder på Folkvang.
Les mer om Folkvang, Forandring, Gran og Lunner.
Märtha Louise til Steinhuset
Hvordan være bevisst til stede i livet Dette er tittelen på foredraget Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng skal holde når de kommer til Steinhuset på Granavollen 22. april.

Ungdomsskolen i Brandbu

Leserne mener Rektor og gymlærer på Brandbu Ungdomsskole varsler at utearealene ikke er gode nok. De frykter at det ikke vil bli forbedringer før skolen er bygd om, og det vil ta minst fire år, sier de.
Det hastar ikkje med å rasere bygda vår!
Leserne mener Det er høgt engasjement rundt motorvegutbygginga i Lunner om dagen. Eg har kanskje ikkje så mykje nytt å tilføre saka, men eg vil likevel slutte meg til debatten med mitt vesle protestpip.
Les mer om Det og Lunner.
Til "Vegmotstanderen"
Leserne mener Nå synes vi det er på tide å la vegspørsmålet få hvile.
Ole - en trofast sliter
161. plass på 15 kilometer fristil. 160. plass på sprintpro logen. 175. plass på 10 kilometer klassisk.
På plass i Lyn
OSLO: Severin Torp Brørby (22) fra Brandbu har spilt alle kampene for 2. divisjonslaget Lyn så langt denne denne vinteren. Han scoret ett mål i treningskampen mot Faaberg (2-2) nylig, og har etablert seg i en offensiv rolle på laget.
Les mer om Brandbu, Faaberg og Lyn.
Etterlyser mann fra Øst-Europa
Politiet har etterlyst en person etter en rekke innbrudd på Hadeland før jul.
Les mer om Hadeland og Øst-Europa.
Nok er nok!
Leserne mener I mange år har jeg vært vitne til striden om ny Rv.4 igjennom Hadeland, og jeg har i bunn og grunn gledet meg.
Les mer om Hadeland og Rv.4.
Fullt hus for Rudsetra
Det varmet et Rudsetra-hjerte å se den store oppslutningen på Harestua torsdag 12. februar. 110 personer kom til det åpne møtet om Rudsetra og krigens kulturminner. Arrangørene var overveldet over oppmøtet og stemningen var god hele kvelden.
Disse gikk videre i UKM
Thorleif Bratvold gikk videre til fylkesmønstringa JEVNAKER: Det var mange gode innslag under helgens UKM-arrangement i Jevnaker. Nå er det klart hvilke ungdommer juryen har valgt ut til å representere kommunen i fylkesmønstringa.
Les mer om Jevnaker og UKM.
Ei litt spesiell pakke
Han fant bilen han ville ha. Men før han fikk sett på den var bilen solgt.
Høring om underslag?
Tor Ivar Grina (V) har en idé om hvordan kontrollutvalgene på Hadeland kan få svar på sine ubesvarte spørsmål i underslagssaken.
Les mer om Hadeland.
Om veien gjennom Lunner og klimahensyn
Kommentar Av: Carol Aall I avisen de siste 4 dager (12. 13. 14. og 16. februar) har det stått vesentlige innlegg på debattsiden om veisaken gjennom Lunner. På torsdag den 19. skal veibyggingen drøftes i et styrende organ.
Les mer om Lunner.
Søker ikke komfort
MØNSTRING: Fra UKM på Jevnaker. Kommentar I helgen har jeg vært ute på et par arrangementer som har gjort inntrykk. Fredag ettermiddag var det generalprøve på rockemusikalen Rent i Hadeland kultursal.
Les mer om Hadeland, Jevnaker og Rent.
Hoksrud (Frp) med spørsmål om tunnel i Lunner
Vil Statens vegvesen vennligst framlegge plan for tunnel til behandling i Lunner kommunestyre?" heter det i ett av seksten spørsmål som statssekretær Bård Hoksrud ønsker svar på snarest.
Les mer om Bård Hoksrud og Lunner.
Kamp til målstreken
Kampensprinten levde opp til sitt navn i guttenes 11-årsklasse. KLASSISK: Raske 13-åringer på veg ut fra start. INNSATS: Ingeborg Sevaldrud (til venstre) og Maren Helen Grefsrud, begge MBUIL, på vei mot mål.
Oppfordrer til opp-møte mot ny veg
Kommentar Leserbrev av: Petter Erik Haga Etter mange års kamp mot Statens Vegvesen holdt beboerne i Volla faktisk gravøl på forhånd for bygda vår i fjor. Men vi kan ikke la inkompetansen og brutaliteten seire.
Les mer om Volla.
Russetidens gode gjerning Klart for russeaksjon
- Russetiden er en tid hvor vi bruker utrolig mye penger på oss selv. Da er det fint at den også gir mulig heten til å donere og bidra, sier Gyda Hermundstad.
Les mer om Gyda Hermundstad og Klart.
Ikke glem Nittedal
Redaktøren mener Fredag morgen tikket det inn en pressemelding fra Samferdselsdepartementet. Nyheten handlet om riksveg 4 fra Jaren til Mjøsbrua og hele Gjøvikbanen.
Bjørnar tok VM-bronse
BUDOR: Bjørnar Kvåle sørget for at familien Kvåle fikk med seg en VM-medalje hjem fra Budor. 19-åringen gikk sisteetappen på Norges stafettlag i juniorklassen. Men det kunne endt med stang ut også for lillebror Kvåle.
Les mer om Budor, Kvåle, VM-bronse og VM-medalje.
- En vond opplevelse
BUDOR: Hans Jørgen Kvåle opplevde alle idrettsutøveres mareritt på VM-stafetten søndag. Hans tabbe sørget for at stafettlaget ble disket og trolig mistet en medalje. - Det er slikt som kan skje, men som ikke skal skje.
Les mer om VM-stafetten.
Utsolgt og vellykket HadeLAN
I helgen var det nok en gang duket for spill, moro og lite søvn for ungdom i Lunnerhallen. På PLASS: Ole Martin Mikkelsen og Robin Alexander Brenden Lunner. ROA: For niende året på rad gikk HadeLAN av stabelen fredag.