Hamar Dagblad

Slik feirer de VM i barnehagen

Mens de norske utøverne gir jernet i Falun kopierer barna i Hamar gårdsbarnehage de norske heltene. Se video fra snø-VM i vinduet over! Det hele startet med firing av det norske flagget, selvfølgelig akkompagnert av Ja, vi elsker.
Les mer om Falun og Hamar.

Nå er det fullt i Statsarkivet

Statsarkivet i Hamar kan ikke ta imot mer materiale. - Vi har helt fullt og kan ikke ta imot mer materiale, sier statsarkivar Vigdis Stensby hos Statsarkivet i Hamar.
Les mer om Hamar og Statsarkivet.
Doblet parkeringsbetaling med mobil
Antall parkeringsbetalinger med mobil-app i Hamar har mer enn doblet seg fra 2013 til 2014. - Har folk startet, så fortsetter de, sier parkeringssjef. SKYTER I VÆRET: Parkering betalt med mobilapp skyter i været i Hamar.
Les mer om Hamar.
Jobber for å gjenåpne Haven
Christian A. Vold jobber aktivt for å finne ny driver til Victoriahaven. - Vi tar sikte på å åpne igjen til våren, sier han.
Les mer om Haven og Victoriahaven.

Forsvar dagens arbeidsmiljølov

Vi i Hamar Arbeiderparti vil ha et arbeidsliv som er trygt og forutsigbart. Leserne mener De ansatte skal som hovedregel ha fast stilling, og kunne ha et arbeidsliv som kan kombineres med familie og fritid.
Dårligere kvalitet
I Hamar har vi en fin blanding av kommunale og private barnehager. Noen er store og noen er små, noen ligger i byen og noen ligger på landet.
Mjøsfri togsone i Hamar
Det er spennende bevegelser i debatten om valg av jernbanetraseer, med engasjerte byborgere i dag, hvilket kanskje vil borge for rett valg av trase.
Les mer om Hamar.
- Folk skremt fra å møte opp på karikaturmøte
Onsdag kveld arrangerte Hamar Kunstforening foredrag om karikaturtegninger. - Terrorhandlingene i København skremte folk fra å møte opp.
Tre menn dømt for ran av kvinner i Hamar
I romjula 2013 ble flere kvinner ranet i Hamar. Nå er tre menn dømt for ranene. Hedmarken tingrett har nå avsagt dom og funnet det bevist at de tre mennene planla å rane tilfeldige kvinner i Hamar i romjula 2013 på jakt etter mobiltelefoner.
Les mer om Hamar.
Se hva Kenneth har laget
Vakker og stemningsfull film fra Hamar. Sett fra oven. Se video i vinduet over! Hobbyfotografen Kenneth Nilsen fra Hamar har laget en vakker video fra Domkirkeodden som han har lastet opp på nett.
Les mer om Domkirkeodden, Hamar og Kenneth.
Politiet vurderer å bevæpne seg på karikaturforedrag i Hamar
Hamar Kunstforening får besøk av kunsthistoriker Jan Kokkin i kveld. Møtet har tema karikaturtegninger gjennom historien, og det er i denne forbindelse politiet vurderer bevæpning, opplyser NRK Hedmark og Oppland.
Les mer om Hamar, Jan Kokkin og Oppland.
Bakke vil ha rask avklaring
Dersom det blir 12 politidistrikt ønsker Hedmark-politimester en rask avklaring av hvor politimesteren skal sitte i det nye distriktet. Video: Se Bakke snakke om politidistriktene i vinduet over.
Flest tar pantelodd i denne butikken
Her er Hamar-butikken som gir mest penger i kassa for Røde Kors på grunn av at folk trykker på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Rema 1000 Bispehaugen ved Maxi storsenter troner på toppen i Hedmark over omsetning i Røde Kors' pantelotteri.
Fatimah neste missehåp
Her er 17 år gamle Fatimah Ghadan. Hamar-jenta satser alt på å bli nye Miss Universe Norway. Det er ikke lenge siden Hamars Elise Dalby Grønnesby gjorde en flott figur i Miss Universe-finalen i Miami.
Les mer om Fatimah Ghadan og Miami.
Fra deltaker til reporter
I fjor var Mo deltaker i Melodi Grand Prix. I år skal han være utegående reporter for vorspielet. - MGP-kvelden er Norges nasjonale TV-kveld.
Sco fronter AnJazz
En av verdens ledende gitarister, John Scofield, kommer til Hamar under AnJazz-festivalen i mai. - Vi gjentar den gedigne suksessen fra i fjor og ønsker nok en gitarlegende velkommen, sier Anja Katrine Tomter i AnJazz.
Krigskunst stilles ut i Hamar
Christopher Rådlund fikk i oppdrag å male den lengste konflikten i Norges historie. Nå henger bildene i Hamar. VRAK: Russisk helikoptervrak.
Les mer om Hamar.
Nå pensjoneres dragen
Fra og med første sluttspillskvartfinale pensjonerer Storhamar dragen og etternavnet Dragons. Klubben går tilbake til røttene. NYGAMMEL LOGO: Storhamar Ishockey tar tilbake klubbens gamle logo.
Les mer om Storhamar.
Stort steg mot seriesølv for Storhamar
Storhamar tok et stort steg mot 2.-plassen da de knuste Lørenskog torsdag kveld. Vålerenga er i ferd med å spille på seg en solid porsjon selvtillit før sluttspillet. Torsdag ble Frisk Asker for små foran over 3000 tilskuere på Jordal.
Debuterer med roman som 86-åring
- Ikke verst å debutere som 86-åring, sier hamarsingen Einar Lang Ree og humrer.
Les mer om Einar Lang Ree.
Inne på ti-på-topp-lista
BoligPartner er nå rangert som nummer ni på topp 10-listen over landets største boligbyggere. OPPTUR: Bjørnar Mickelson og Gunn F. Haugen hos BoligPartner. Disse er på toppen Plassering 2013 i parentes.
Si hei til en ny logo
Det er ikke uten grunn at bokstavene hei skiller seg ut i den nye Hamar-regionen-logoen. LOGOEN: Tre bokstaver skiller seg ut i den nye logoen og danner ordet hei.ILL: Tank Design PROMO: Hei-elementet i logo på T-skjorte.
770.000 til Røde Fjær
700.000 kroner i bøssene til Røde Fjær-aksjonen lokalt.
1.500 har allerede kjøpt "Fifty Shades"-billetter i Hamar
Allerede har 1.500 hamarsinger sikret seg billett til premierehelgen på "Fifty Shades Of Gray". Nå er det satt opp ekstraforestilling.
Orkester avlyste kulturhus-konsert
Det Norske Kammerorkester avlyser konserten i kulturhuset. Det dreier seg om konserten Gates of Hell. Konserten var satt opp i Kirsten Flagstad-salen onsdag 22. april, og var en av de store satsingene på kulturhusprogrammet denne våren.