Harstad Tidende


Minst 17 drept i israelsk angrep på Gazastripen

Gaza by (NTB-AFP): Minst 17 personer ble drept og 200 såret i et israelsk luftangrep mot et marked i utkanten av Gaza by onsdag. Angrepet rammet et travelt marked i Shejaiya-området,

Skadet foten på fjelltur

Redningshelikopter på vei for å hjelpe. En dame på fjelltur på Møysalen har skadet foten. Hovedredningssentralen i Nord-Norge melder om at Røde Kors hjelpekorps i Hadsel og redningshelikopter

Les mer om Hadsel, Møysalen og Nord-Norge.
FNs Ban Ki-moon fordømmer israelsk skoleangrep

San Jos (NTB-AFP): Det israelske angrepet som rammet en FN-drevet skole på Gazastripen kan ikke rettferdiggjøres, mener FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

13 000 trosser regnet for VG-lista

Tusenvis av mennesker trosser regnet for å få med seg VG-lista. Det meldes om at omlag 13 000 mennesker skal ha trosset regnet for å få med seg årets konsertbegivenhet på Sortland.

Les mer om Sortland og VG-lista.

Tre israelske soldater døde på Gazastripen

Jerusalem (NTB-AFP): Tre israelske soldater mistet livet under en militæroperasjon ved kysten av Gazastripen onsdag, opplyser det israelske forsvaret.

Les mer om Gazastripen.
Russland varsler høyere energipriser i Europa

Moskva (NTB-Reuters): Sanksjonene mot Russland fra EU vil føre til høyere energipriser på det europeiske markedet, varsler det russiske utenriksdepartementet.

Les mer om Europa og Russland.
Syklist påkjørt

i tunnel. Det har vært en trafikkulykke i Leirviktunnelen ved Narvik i ettermiddag. En syklist er påkjørt i tunnelen. Ambulanse og politi kom til stedet, og sykelisten er nå fraktet

Les mer om Leirviktunnelen og Narvik.
Over 1.300 palestinere drept på Gazastripen

Gaza by (NTB-AFP): Minst 72 personer er drept i israelske angrep mot Gazastripen onsdag. Til sammen er over 1.300 palestinere drept siden begynnelsen av juli. Onsdag ble 16 mennesker

Les mer om Gazastripen.
Tyskland vedgår at sanksjoner kan skade økonomien

Berlin (NTB-Reuters): EUs nye sanksjoner mot Russland kan komme til å skade tysk økonomi, men fred er viktigere, framholder Tysklands finansminister og visestatsminister Sigmar Gabriel.

Les mer om Russland og Sigmar Gabriel.
Debuterte i verdenscupritt

Øivind Sletten fra Harstad deltok i sitt første verdenscupritt som håndsyklist i Spania. Sletten var en av tre nordmenn som deltok i rittet, som gikk i Segovia, like nord for hovedstaden

Les mer om Harstad, Segovia og Spania.
90 fra Harstad på vei til VG-Lista

Venninnene Matilde Pettersen (15), Eirin Jensen (14), Aniell Madsen (15) og Sara Altmann (14) var noen av de 90 harstadværingene som sikret seg plass på bussene til Sortland og VG-lista.

Høyspentkabel falt ned på eiendom

Høyspentkabel har falt ned på en eiendom i Sigerfjorden. Ifølge politiet har det tatt fyr på stedet. Brann og politi er på tur til stedet, melder Midtre Hålogaland politidistrikt. Oppdatert:

Denne båten koster nesten like mye som Grottebadet

Og den har eget helikopter på bakdekket. Onsdag kom den 54 meter lange yachten Itasca inn til Harstad. Båten har tidligere blant annet vært innom Vesterålen og er mest sannsynlig på

FN-sjef fordømmer Israel for skoleangrep

Jerusalem (NTB-AFP): FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, anklager åpent Israel for å ha angrepet en av deres skoler på Gazastripen.

Les mer om Gazastripen og Israel.
Russland uforstående til Obamas anklager etter flystyrt

Moskva (NTB-Reuters): Russland synes det er merkelig at USA anklager Moskva for ikke å samarbeide om granskningen av hva som fikk et malaysisk passasjerfly til å styrte øst i Ukraina.

Les mer om Moskva, USA og Ukraina.
Ronaldinho med nye planer

Belo Horizonte, Brasil (NTB-AFP): Den brasilianske fotballveteranen Ronaldinho har forlatt Atltico Mineiro, men har ifølge agenten ingen planer om å gi seg som spiller.

Tre pågrepet for vold mot palestinere i Øst-Jerusalem

Jerusalem (NTB-AFP): Tre israelske ungdommer er pågrepet etter at to palestinere ble brutalt banket opp av en israelsk mobb i bosettingen Neve Yaakov i Øst-Jerusalem, opplyser israelsk

Franskmann terrorsiktet for angrep på jødisk museum

Brussel (NTB-AFP): Franskmannen som mistenkes for å stå bak drapet på fire personer på det jødiske museet i Brussel i vår, ble onsdag siktet for drap med forbindelser til terrorisme.

Les mer om Brussel.
Storbritannia forbereder seg på ebola-utbrudd

London (NTB-AFP) Ebola-epidemien i vestafrikanske land utgjør en svært alvorlig trussel mot Storbritannia, sier den britiske utenriksministeren Philip Hammond.

Jublet for plass i 16.-delsfinalen

Medkilas J14-lag fikk en glimrende start på dagen i 32-delsfinalen under Norway Cup. Da vant de 3-2 mot det palestinske laget Paces. Målene ble scoret av Maja Karoliussen, Hedda Hjelmeland

Byron Scott ny Lakers-trener

Los Angeles, California (NTB-Reuters): Tre måneder etter at Mike DAntoni ga seg, ble han erstattet av eks-spilleren Byron Scott som hovedtrener i basketballklubben Los Angeles Lakers.

- Ser dere en fugl, betyr det en nyhet

En av aktivitetene på årets Snubbadag, var å gjenoppfriske den gamle kunsten med å spå i kaffegrut.

Les mer om Snubbadag.
Vorte viste seg å være flått

Det eieren trodde var en vorte viste seg å være flått hunden Jet hadde i ansiktet. Eierne Anita Olsen og Tor Hauge ble ganske forbauset da de oppdaget flått på hunden sin Jet.

Les mer om Jet og Tor Hauge.
- Ti drept i angrep mot FN-skole på Gazastripen

Gaza by (NTB-AFP): Dødstallet etter et israelsk bombeangrep mot en FN-skole på Gazastripen onsdag morgen, har steget til 20. Det opplyser medisinske kilder til nyhetsbyrået AFP. (NTB)

Les mer om AFP, FN-skole og Gazastripen.
Eventyrlig QPR-avslutning for Rio

London (NTB-Reuters): Rio Ferdinand (35) mener at ansettelsen av Louis van Gaal stoppet karrieren hans i Manchester United. - Da Ryan Giggs (vikarsjef) ble ansatt sa han klart fra at

Les mer om Gaal, Manchester United og Rio.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09