Harstad Tidende


Radikal islamist frifunnet for terroranklager

Amman (NTB-Reuters): Den radikale islamisten Abu Qatada er løslatt etter å ha blitt frikjent for terrorstøtte av en domstol i Jordan.

Les mer om Abu Qatada og Jordan.

Ukraina vil inn i EU om seks år

Kiev (NTB-Reuters-AFP): President Petro Porosjenko sier Ukraina tar sikte på å søke om EU-medlemskap innen 2020. I en tale til ukrainske dommere torsdag sa Porosjenko at han ville legge

Førevarsel eller?

Per Arne Elde fra Borkenes tenkte sitt da han så dette skiltet. To veilskilt som står like ved administrasjonsbygget til Borkenes Mottak er påført IS med store bokstaver.

Person fastklemt

Politiet melder klokken 11.17 at en person ble sittende fastklemt etter en trafikkulykke i Sortland. Vedkommende er frigjort og kjøres med ambulanse til sykehus. Ulykken har trolig skjedd fordi hånbrekket ble glemt.

Les mer om Sortland.

Nesten 3.000 bekreftet døde av ebola

Genve (NTB-Reuters): 2.917 mennesker er nå bekreftet døde av ebola i Vest-Afrika, ifølge Verdens helseorganisasjon. Antall mennesker som man er sikre på er smittet, har steget til 6.263, opplyste organisasjonen torsdag.

Les mer om Vest-Afrika.
Her er den nye biskopen

Klokken 11 i dag ble navnet på Per Oskar Kjølaas etterfølger offentliggjort. `Kampen` sto mellom domprost i Tromsø, Herborg Finseth, prost i Alta prosti, Olav Øygard, og seksjonssjef

Ni terrormistenkte pågrepet i London

London (NTB-Reuters): En radikal islamistisk predikant med bånd til Norge er blant de ni mennene som er pågrepet av britisk politi og siktet for terrorrelatert virksomhet under en stor

Les mer om London og Norge.
- Mitt hjerte brenner

Kvæfjord-ordfører Torbjørn Larsen synes det er forferdelig at familien Aigbovia ble sendt ut av landet og til Nigeria onsdag. Utsendelsen er det store samtaleemnet i Kvæfjord - også

Les mer om Aigbovia, Kvæfjord og Nigeria.
Cameron: Umulig ikke å delta i kampen mot IS

London (NTB-AFP): Storbritannia kan ikke la være å delta i kampen mot Den islamske staten (IS), sier statsminister David Cameron.

Les mer om David Cameron og Den.
Cameron vil angripe IS - i Irak

New York (NTB-Reuters): Storbritannia bør nå slutte seg til luftangrepene mot Den islamske staten i Irak, sier statsminister David Cameron.

Les mer om David Cameron, Den og Irak.
Innbytter løftet Monaco

Paris (NTB-Reuters): Uten en hælskadd Zlatan Ibrahimovic greide Paris Saint-Germain omsider å ta vare på en ledelse da Caen ble slått 2-0 onsdag.

Splitter nye fly tar snart av fra Evenes

Første flyvning går 13. november. Thomas Cook Arilines og Ving får helt ny fly der halvparten av flåten byttes ut med helt nye Airbus A321-fly. Første avgang går fra Bodø 12. november.

Les mer om Bodø og Ving.
Bil av veien på Kvæfjordeidet

Politiet dro onsdag ettermiddag til Kvæfjordeidet etter ei melding om at en bil hadde kjørt av veien. Ifølge poltiet var det ikke snakk om personskader, men man ønsket å sjekke om at

Les mer om Kvæfjordeidet.
USA: Ytterligere fem angrep mot IS

Washington (NTB-Reuters): USA har gjennomført ytterligere fem luftangrep i Syria og Irak mot opprørere i Den islamske staten (IS), opplyser amerikansk militære. Angrepene natt til onsdag

Les mer om Den, Irak og Syria.
Luftangrep mot IS-mål ved kurdisk by

Beirut (NTB-Reuters): Utenlandske fly har bombet IS-mål ved den kurdiske byen Kobani i Syria, opplyser en syrisk aktivistgruppe.

Les mer om IS-mål, Kobani og Syria.
Klaget på farten

Beboere på Fjelldal har overfor politiet klaget på kjøringen på stedet. Det førte til at UP tirsdag gjennomførte fartskontroll, noe som endte med utstedelse av fem forenklede forelegg.

Les mer om Fjelldal.
Her vil de bygge leilighetskompleks

Slik blir leilighetskomplekset. Hålogaland Plankontor AS har på vegne av Hålogaland Kraft sendt ut varsel om planstart for utarbeidelse om detaljert reguleringsplan for Art Gym. Bygningen

Les mer om Art Gym og Hålogaland Kraft.
Indisk romsonde i bane rundt Mars

New Delhi (NTB-Reuters): En romsonde skutt opp av den indiske romfartsorganisasjonen like før årsskiftet, er nå på plass i bane rundt planeten Mars.

Første Milan-mål for Torres

Empoli (NTB-Reuters): Fernando Torres scoret sitt første serie A-mål tirsdag, men Milan greide bare så vidt 2-2 i bortekampen mot Empoli.

Les mer om A-mål, Empoli og Milan.
Britisk radiokjendis kjent skyldig på ett punkt i sedelighetssak

London (NTB-Reuters): Den tidligere BBC-programlederen Dave Lee Travis er i en ny rettssak funnet skyldig i ett tilfelle av uønsket seksuell handling for 19 år siden. For to andre forhold

WTO senker forventningene til vekst i handelen

Genve (NTB-Reuters): Varehandelen i verden vil bare vokse med 3,1 prosent i år, mener Verdens handelsorganisasjon WTO. Anslaget er langt lavere enn veksten på 4,7 prosent som ble skissert

Les mer om WTO.
- Fredssamtaler om Gaza tar pause til oktober

Kairo (NTB-AFP): Israelske og palestinske forhandlere er i Kairo enige om å fortsette samtalene om en varig våpenhvile på Gazastripen i slutten av oktober, ifølge en Hamas-forhandler.

Hizbollah støtter ikke USAs luftkrig mot IS

Beirut (NTB-Reuters): Den libanesiske militsen Hizbollah, som kjemper for det syriske regimet og mot opprørerne i Den islamske staten (IS), støtter overhodet ikke USAs luftkrig mot den felles fienden.

Les mer om Den og Hizbollah.
Obama setter klimakrav til utviklingsland

Washington (NTB-Reuters-AFP): En ny, global klimaavtale må omfatte klare forpliktelser fra økonomier i vekst, slår USAs president Barack Obama fast.

Les mer om Barack Obama.
EU: - 3.000 europeiske jihadister i Syria og Irak

Brussel (NTB-AFP): Antallet europeiske fremmedkrigere som har sluttet seg til ytterliggående grupper i Syria og Irak, har steget til 3.000, opplyser EUs antiterrorsjef.

Les mer om Irak og Syria.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20