Harstad Tidende


- Russland vil endre sin militærdoktrine

Moskva (NTB-Reuters): Russland vil tilpasse sin militærdoktrine som svar på situasjonen i Ukraina og NATOs utvidelse i Øst-Europa, opplyser en sikkerhetsrådgiver i Kreml.

Les mer om Kreml, Ukraina og Øst-Europa.

Spent før første skoledag

Kvartetten venter spent på sin første skoledag dette skoleåret. Tiden lærerstreiken har pågått har de fått til å gå sammen med venner. - Men jeg gleder meg ikke spesielt til å starte,

Ingen ny triumf for Suzann Pettersen

Portland (NTB-AFP): Suzann Pettersen ledet LPGA-turneringen i Portland før siste runde, men kom tidlig skjevt ut søndag. Golfstjernen stupte til en delt 16.-plass. Det gikk slett ikke

Les mer om Portland og Suzann Pettersen.
Kutter kraftig - 25 må gå

Hålogaland Kraft må kutte kostnader med 25 millioner kroner. Ingen avdelinger blir spart. Administrerende direktør Rolf Inge Roth i Hålogaland Kraft sier at selskapet for tiden er i

Ronaldo kritiserer Madrids overgangspolitikk

Madrid (NTB-AFP): Cristiano Ronaldo satte mandag spørsmålstegn ved Real Madrid-president Florentino Prez overgangspolitikk.

Amnesty anklager IS for massedrap

Bagdad (NTB-AFP): Opprørsgruppen IS står bak massedrap og systematisk etnisk rensing i Irak, ifølge menneskerettsorganisasjonen Amnesty International.

Politiet i Ferguson tar i bruk kameraer

Washington (NTB-AFP): Politiet i St. Louis-forstaden Ferguson har tatt i bruk kameraer på uniformen som et tiltak for å dempe gemyttene i gatene.

Les mer om Ferguson.
EU vurderer å forby kjøp av russiske statsobligasjoner

Brussel (NTB-Reuters): EU ser på mulighetene for å forby kjøp av russiske statsobligasjoner for europeiske borgere.

Trollidyll i skogen

Over tusen mennesker var trollete sammen i Kongsvikdalen i helga. Naturlandskapet var som skreddersydd alle trollene som vandret omkring langt inne i skogen.

Les mer om Kongsvikdalen.
-Vi ser frem til å begynne

Elevene i klasse 1 STA ved Heggen videregående skole er glad streiken nå er over.

Les mer om Heggen og STA.
Storbritannia innfører tiltak mot jihadister

London (NTB-Reuters-AFP): Storbritannias statsminister David Cameron la mandag fram antiterrortiltak for å stoppe antatte islamistiske krigere på vei til Syria og Irak.

Les mer om David Cameron, Irak og Syria.
Tusk: - Ukraina-krigen kan spre seg

Warszawa (NTB-AFP): Nyvalgt EU-president Donald Tusk advarer om at krisen i Øst-Ukraina kan komme til å spre seg dersom NATO ikke går inn for en tøffere linje.

Les mer om Øst-Ukraina.
Harstad-regissør måtte rømme fra kidnapping

Filmskaper Karl Emil Rikardsen holdt på å havne i skikkelig trøbbel da han skulle inn i Gaza. Året er 2008 og Karl Emil Rikardsen har lyst til å lage noe på finanskrisen.

Les mer om Gaza og Karl Emil Rikardsen.
Cameron hardt ut mot Russland

London (NTB-Reuters): Storbritannias statsminister David Cameron sier at russiske styrkers tilstedeværelse på ukrainsk jord er uberettiget og uakseptabel.

Les mer om David Cameron og Russland.
EU med kriseplan mot russisk gass-stopp

London (NTB-Reuters): EU forbereder seg på at Russland kan stanse gassleveransene til Europa til vinteren i forbindelse med konflikten i Ukraina.

Les mer om Europa, Russland og Ukraina.
- Afghanske regjeringsforhandlinger brøt sammen

Kabul (NTB-Reuters): Forhandlingene om en samarbeidsregjering i Afghanistan har brutt sammen, ifølge en av kandidatene til visepresidentembetet.

Les mer om Afghanistan.
Glade lærere i gang igjen

Mandag var lærerne i arbeid igjen etter lengre tids arbeidskonflikt. Tirsdag er det elevenes tur. Partene i lærerstreiken ble i løpet av de tidlige morgentimene mandag enige om en løsning

Hellas på vei ut av resesjonen

Aten (NTB-AFP): Den greske økonomien er i bedring, etter en resesjon som har vart i seks år. Nedgangen i andre kvartal var på bare 0,3 prosent, viser offisielle tall mandag.

Fortsatt ingen aske fra islandsk vulkan

Reykjavik (NTB-Reuters): Lava fortsetter å komme ut av Bardarbunga-vulkanen på Island, men utbruddet har foreløpig ikke skapt noen askesky.

Her mistet en lappen etter 123 km/t i 80-sonen

UP har avholdt fartskontroll på Lilleng ved Tjeldsundbrua. Det endte med ett førerkortbeslag etter at en person hadde 123 km/t i 80-sonen. Det ble også skrevet ut ett forenklet forelegg.

Les mer om Lilleng og Tjeldsundbrua.
FN diskuterer mulige krigsforbrytelser i Irak

Genve (NTB-Reuters): FNs menneskerettighetsråd er samlet i Genve for å diskutere mulige krigsforbrytelser gjort av partene i de pågående kampene i Irak.

Les mer om Genve og Irak.
Erklærer seg som ny regjeringssjef i Lesotho etter kupp

Maseru (NTB-AFP): Motloheloa Phooko har erklært seg som Lesothos fungerende statsminister etter at landets folkevalgte statsminister i helgen flyktet etter et angivelig kupp. - Jeg er fungerende statsminister, opplyste Phooko mandag.

Les mer om Lesotho og Phooko.
NRK: - Enige om løsning i lærerstreiken

Partene i lærerstreiken er enige om en løsning på det omstridte punktet om arbeidstid. Lærernes arbeidstid har vært stridens kjerne. Dette punktet er nå løst.

Fornøyd streikeleder

Den lokale streikelederen i Utdaningsforbundet, Morten Rennemo, er glad for avtalen som er framforhandlet på sentralt nivå. - Vi har vunnet fram på vårt viktigste punkt om tilstedeværelse.

Homofil NFL-spiller forbigått

St. Louis (NTB-AFP): Ingen av de 31 andre NFL-lagene er interessert i å hente Michael Sam. Den homofile forsvarskjempen ble i helgen vraket av St. Louis Rams.

Les mer om Michael Sam.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16