Harstad Tidende

- Sett av penger hver måned til kommende storutgifter

Vi er europamestere i oppussing, og bruker over 70 milliarder kroner i året blant annet på nye bad og kjøkken. Nå advarer Norges Takseringsforbund mot å droppe å spare til vedlikehold. Det kan blåse hull i husholdningsbudsjettet.

Slagsmål i Harstad sentrum

Uenighet i taxikøen endte med håndgemeng. Det melder Troms Politidistrikts operasjonssentral klokken 04.07 natt til lørdag. Det var i Harstad sentrum at en uenighet utviklet seg til et slagsmål.
Les mer om Harstad.
Fortsatt stor byggeaktivitet i Nord-Norge
Aldri før har byggeaktiviteten i Nord-Norge to år på rad vært like stor som i 2016 og 2017. I Nordland må vi mer enn 50 år tilbake for å finne tilsvarende byggeaktivitet. Økningen i Nordland var på hele 22 prosent i fjor.
Les mer om Nord-Norge og Nordland.
Slik gikk det da politiet tok promillekontroll på Sama
28 bilførere ble kontrollert. Natt til lørdag meldte Troms Politidistrikts operasjonssentral om at politiet hadde avholdt promillekontroll på Sama i Harstad. - 28 bilførere ble kontrollert og alle bestod testen.
Les mer om Harstad og Sama.

Forvirret Lunde Pedersen bommet på fellesstarten: - Det var kaos

Treneren ropte av full hals, men den viktige beskjeden nådde ikke frem til Sverre Lunde Pedersen. PYEONGCHANG: Fellesstarten i OL ble en aldri så liten fiasko for Sverre Lunde Pedersen og Norge.
19-åring truet dørvakter
En ung mann havnet natt til lørdag i trøbbel med politiet etter en bytur i Narvik. Det er politiet i Nordlands operasjonssentral som melder om hendelsen.
Les mer om Narvik.
Norges strålende OL-rekke brutt - Sundby parkert i siste bakken
Iivo Niskanen ble olympisk mester. OSLO/PYEONGCHANG: Norge hadde tatt minst én medalje i ti av ti langrennsøvelser i OL. Så brøt lørdagens femmil rekken.
Les mer om OL-rekke og Sundby.
Dette skjer i OL lørdag
Mange norske gullmuligheter på mesterskapets nest siste dag. Dagens øvelser Klokken 02.00: Snowboard, big air menn (Eurosport Norge) Klokken 03.00: Alpint, lag, mixed (TVNorge) Finalen starter klokken 04.28.
Les mer om Klokken.
Takker av som Hind-leder
- Friidretten han dominert våre liv. Nå har vi kommet til et veiskille. Det sier IK Hinds leder Tor-Charles Holmgren, og ser bort på kona Anne Kristiansen.
Det Lunde Pedersen nå skal gjøre i OL, har han nesten aldri gjort før
- Ikke akkurat gullfavoritt her, sier Sverre Lunde Pedersen. PYEONGCHANG: Fellesstart på skøyter er tilbake på OL-programmet for første gang siden 1932.
Tyskland overrasket stort - slo Canada i OL
Kommentatorene ble svært overrasket over utviklingen. CANADA-TYSKLAND 3-4 Canada vant ishockeyturneringen for menn i både Vancouver- og Sotsji-OL. Men fredag sa det stopp i Pyeongchang. Canadierne tapte 3-4 for Tyskland i semifinalen.
Snart blir disse sedlene ugyldige
Dette bør du gjør før de gamle 100- og 200-kronesedlene blir ugyldige 30. mai. Enn så lenge kan du bruke de gamle 100- og 200-kronesedlene slik du måtte ønske. Men etter 30.
Svenskene i ekstase etter «sensasjonelt» OL-gull: - Hva er det egentlig som skjer?
Slik reagerer Sverige på OL-eventyret. Suksessen vil ingen ende ta i OL for Sveriges skiskytterlandslag. Fredag ble et strålende mesterskap rundet av med gull på herrestafetten. Bare landets andre seier i øvelsen siden 2009.
Les mer om OL-eventyret, OL-gull og Sverige.
12 personer evakuert etter brann
Beboere i nabolaget evakueres av politiet etter brann i Henningsvær. Fredag ettermiddag melder politiet i Nordland at 12 personer er evakuert etter brann og krafig røykutvikling fra en bygning i Henningsvær.
Les mer om Henningsvær og Nordland.
Ga hverandre sitt ja foran ordføreren
For første gang noensinne ble et par viet av en vesterålsk ordfører. Det skjedde i Hurtigrutens Hus fredag formiddag. Suphawadee Ratpanya og Skjalg Fagerheim Celius ga hverandre sitt ja foran ordfører i Hadsel Siv Dagny Aasvik.
Nytt skøytedrama: Lorentzen fire hundredeler fra sitt andre OL-gull
Håvard Holmefjord Lorentzen (25) tok OL-sølv på 1000 meter. PYEONGCHANG: Lorentzen, som mandag tok gull på 500 meter, sto for nok en bragd på fredagens 1000 meter. Han tok sølv etter et nytt drama.
Les mer om OL-gull og OL-sølv.
Inntar storsalen
Orkesteret Kalabalik står i dag på scenen i storsalen i kulturhuset. Det er første gang de står på denne scenen med egen konsert. På høy tid, vil noen mene.
Sølv til Lorentzen på 1000-meteren
Gullgutten måtte nøye seg med sølv fredag. Tidligere i uka tok Håvard Lorentzen (25) Norges første OL-gull på skøyter på 20 år da han vant 500 meter på skøyter for menn.
- Befolkningen er blitt ført bak lyset
- Hvis jeg har rett bør Staten dekke det vesentligste av overskridelsene. Alt etter kompleksiteten til et anlegg, må planleggerne ta høyde for uforutsette kostnader innlagt i kostnadskalkylen.
Les mer om Staten.
Viktig helg for firkløver
Vi streamer rennene. Sendestart 15.45. Anette Kjellbergvik, Torgeir Sulen Hovland, Eirik Mikkelsen og Martin Mikkelsen står foran en viktig helg i langrennsløypa.
Snudde da de så overskriftene om pressenekten: - Vi ble litt overrasket
- Vi er privilegerte som har så stor oppmerksomhet rundt oss, sier Marit Bjørgen.
Les mer om Marit Bjørgen.
Gudissa får flytte til Harstad
Nå er det avgjort at etiopiske Gudissa Almetu Etana får bo i Harstad. Tirsdag flytter hun inn i en kommunal bolig nær sentrum, og den skrøpelige damen er strålende fornøyd.
Merkelig lysfenomen på himmelen
- Trodde først det var et fly fordi det så ut som det hadde lyskastere. Men det var helt stille, og løste seg opp etterhvert og forsvant, skriver Beate Kiil Karlsen torsdag kveld.
Les mer om Beate Kiil Karlsen.
Redningsaksjon på Storlitinden
Norsk Folkehjelp ble torsdag tilkalt for å hente ned en skadet mann på Storlitinden i Kvæfjord kommune. - Mannen var med i et turfølge, og har antakelig knekt foten.
Les mer om Kvæfjord og Storlitinden.
Norge havnet utenfor pallen i kaotisk stafett: - Skuddene gikk overalt
Sterk vind og tett snøvær preget en dramatisk stafett. Skiskyting-stafetten for kvinner ble preget av mye vind og tett snøvær. Vanskelig skyteforhold sørget for at bommene florerte, og stillingen endret seg etter hver skyting.