Harstad Tidende

Her er HILs motstandere i cupen for senior og junior

Norges Fotballforbund offentliggjorde cupoppsettene fredag. HIL slo Mosjøen i 1. runde og får besøk av elitelaget Bodø/Glimt på Harstad stadion i 2. runde. I utgangspunktet spilles kampen 2. mai.
Les mer om Harstad og Mosjøen.

Disse vil bli museumsdirektør

Fem kvinner og tre menn står på søkerlisten til direktør ved Stiftelsen Sør-Troms museum. Tre av søkerne kvinner (25), mann (25) og kvinne (25) har bedt om unntak for offentliggjøring av sitt navn i den offentlige søkerlisten.
Tegnet byens nye handlenett
Trioen Amalie Caroline, Thea og Aurora Oline har satt sitt preg på fremtidens handlenett i Harstad. - Nå må vi lære oss å bruke handlenett som ikke er av plast, enten det er ryggsekker, bager eller annet man kan bruke igjen og igjen.
Les mer om Aurora Oline, Harstad og Thea.
Trafikkstasjonen i Harstad blir stengt én dag i uka
Årsaken er at stadig flere benytter seg av Statens vegvesens digitale tjenester. Tiltakene trer i kraft fra og med 2. mai og gjelder også trafikkstasjonene i Narvik og Sortland.
Les mer om Harstad, Narvik og Sortland.

I dag kom årets beste spill

Så kult at det gjør vondt. Kratos er en gresk halvgud som fram til nå har herjet rundt middelhavet der han har kriget mot Zevs, Ares, Poseidon og den gjengen der.
Les mer om Poseidon.
Spør om "grove feil" i byggesaker
Jostein Rasmussen (Frp) er bekymret for byggesaksbehandlingen i Harstad kommune. I fjor ble 42 prosent av klagene fra Harstad omgjort. Tidligere har Harstad vært en av de beste kommunene i klassen på byggesaksbehandling.
Les mer om Harstad.
Her er programmet for årets festspill
Festspilldirektør Maria Utsi presenterer i dag programmet for de 54. Festspillene i Nord-Norge. Der de siste årenes festspillfokus har vært på store globale og arktiske tema, vender dette festspillprogrammet seg mot enkeltmennesket i nord.
Les mer om Nord-Norge.
Sør-Troms Museum fikk diplom
De var alle nominert til årets museum. Blaafarveværket, Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Sør-Troms Museum. Utdelingen skjedde 18. april under årsmøtet til Museumsforbundet som ble arrangert i Mosjøen denne uke.
- Det er første gang vi bruker den høyeste faregraden på skred i Norge
Snøskredfaren i store deler av Nordland og Troms som er meldt denne helgen, er så stor at myndighetene er i kontinuerlig beredskap.
Les mer om Nordland og Norge.
220 sykepleiere til byen
Over 220 hjerteglade sykepleiere kommer til Harstad i neste uke på den årlige kardiologiske sykepleiekongressen. Den arrangeres i år for 25 gang.
Les mer om Harstad.
Maren Lundby får gjøre som gutta: - Et kvantesprang
Opphevet restriksjonene for bakkestørrelser for kvinner. Hoppkomitéen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) vedtok nylig at regelen som har hindret kvinner i å hoppe i større bakker enn 118 meter blir opphevet. Det skriver VG.
Les mer om Det.
Penger til russefangeleiren og Hamnvik handelssted
Den sovjetiske krigsfangeleiren på Trondenes og Hovedbygninga på Hamnvik handelssted har fått til sammen over 325.000 kroner til vedlikehold.
Les mer om Hamnvik og Hovedbygninga.
- Ingen svekkelse av Harstad
Det er riktig at videreutdanningen i psykisk helsearbeid i Harstad er lagt ned, men den har samtidig blitt erstattet av et nytt studieprogram.
Les mer om Harstad.
Fotball direkte på ht.no i helga
Disse 11 kampene kan du se på ht.no i løpet av helga og mandag. Vi sender ti kamper lørdag og søndag, og en kamp kommende mandag.
Sophie Elise til Festspillene sammen med eks-torpedo og kjendislege
For første gang skal Harstads største kjendis stå på Festspill-scenen.
Rekordsøking til universitetet
Nesten 15 prosent flere søkte seg til UiT Norges arktiske universitet i år. Aldri før har UiT Norges arktiske universitet vært så populær blant studiesøkere som i år. 8.820 søkere har et studium ved UiT som sitt førstevalg i Samordna opptak.
Les mer om Samordna og UiT.
Avslørte fiskejuks
I Troms og Finnmark har Fiskeridirektoratet denne vinteren registrert 37 brudd på regelverket innen torskefiskeriene. Tallene for hele landsdelen er 81 regelbrudd i samme periode. Direktoratet har giret opp kontrollvirksomheten.
- Kan ha blitt feilinformert om Andøya
Norges Offisersforbund mener det er grunn til å se på Andøya-avgjørelsen på nytt. I går ble saken utsatt igjen. Stortinget kan ha blitt feilinformert om flyttingen av flybasen fra Andøya til Evenes.
Fikk 25 nye skattejegere på én dag
Det finnes over 2.500 geocacher gjemt rundt omkring i Harstad og omegn. Nå er det stifta ei egen forening for de som liker moderne skattejakt.
Les mer om Harstad.
- Ikke kast bort penger på avbestillingsforsikring
Har du reiseforsikring trenger du ikke kjøpe avbestillingsforsikring når du handler flyreiser. Ofte kommer spørsmål om avbestillingsforsikring opp når du bestiller flyturen din, noe som selvsagt koster penger. Penger du kanskje kan spare.
Konstanse fra Harstad er blant de mange talentene
Trekkspill-utøver Konstanse Fjellvang (15) fra Harstad er en av svært mange deltakere som fredag setter kursen for UKM Troms fylkesfinale. Hun er en av flere lokale deltakere innen musikksjangeren.
Les mer om Harstad.
Fem mål på ti minutter - Vålerenga enkelt videre i cupen
Det ble med forsøket for Årvoll. Vålerenga var overlegne i første runde av cupen. Årvoll-Vålerenga: 0-8 (0-5) ÅRVOLL KUNSTGRESS: På forhånd hadde Årvoll-spillerne uttalt at de ville være fornøyd med å score først.
"Kul på veggan" da kulturuka ble blåst i gang
Det var "kul på veggan" i Sandstrand Grendehus da Kulturuka 2018 i Midtre Skånland åpnet lørdag. Sandstrand skolekorps, med inviterte venner, serverte en kraftkonsert som publikum virkelig satte pris på.
Stor skredfare
Nordland politidistrikt melder om stor skredfare i nord. NVE melder om stor snøskredfare i hele Nordland. Faregrad 4 - stor snøskredfare, melder Nordland politidistrikt onsdag ettermiddag.
Les mer om Nordland.
Forsvarsdepartementet utdyper uttalelser om Evenes
Etter at konseptvalgutredningen for Evenes og den eksterne kvalitetssikringen ble oversendt Stortinget, er det noen forhold som Forsvarsdepartementet ønsker å presisere.