Helgeland Arbeiderblad


Legger mobilen på hylla

Rektor tror denne hylla gir fokus på læring og ikke på telefonen. Foto: Lena Erikke Hatland Når førsteklassingene ved Sandnessjøen videregående skole skolestarter timen er det uten mobilen i hånda.

Les mer om Sandnessjøen.

Stjernespiller klar for Vegakam

FORSTERKER: Vegakameratene forsterker laget med den finske landslagskapteinen Panu Autio (bildet).

Les mer om Panu Autio og Vegakam.
Tror villsau kan være løsningen mot rovdyrene

Foto: Skjermdump HA har tidligere skrevet om sauebøndene i Vefsn som opplever de verste tapstallene noensinne. Situasjonen er den samme litt lengre nord i fylket, og sauenæringen i Nord-Salten har lidd store tap på grunn av fredet rovvilt.

Les mer om Nord-Salten og Vefsn.
-Påvirker også barnehagen

Overrakte svarbrevet: Hege Lund (T.v) og Tor Torgvær (t.h) leverte sine høringssvar fra FAU-gruppene ved Toftsundet barnehage, Nordhus skole, og Sport Torghatten IL, til ordfører Johnny

- Håper dere stemmer på de unge

Juryformann Arvid Martinsen (til venstre) sammen med Death Metal-vokalisten Ole Myrholt. Myrholt var den andre månedsvinneren i august. Foto: Lena Erikke Hatland Hans Petter Kaggerud

Bombetrussel i Brønnøysund

Ståle Sommerseth, stabssjef i Helgeland politidistrikt, har nettopp sendt ut en pressemelding.

Les mer om Brønnøysund og Helgeland.
BIL vil ha poengene

Brønnøysund mot Nordstranda for et par sesonger siden i Bodø. Fredrik Kristiansen (i BILs oransje bortedrakt) i kamp med en forsvarer. Foto: Stian Høgland Resultatet i kampen på Vegset

Les mer om Bodø, Nordstranda og Vegset.
Matseminar blir gratis

LOKAL MAT: Lokal mat står sentralt når Mat som stedsutvikler arrangeres på Mosjøen videregående skole studiested Marka? landbruksskolen? søndag. Nå er symposiet gjort gratis for alle

Les mer om Marka, Mat og Mosjøen.
Artig på Kippermoen

Mosjøen slo Bodø/Glimt B hele 3-0 på Kippermoen. Morten Olsen har akkurat nikket inn 2-0 og jubler sammen med de andre MIL-spillerne. Scoringen som ga 1-0 der Eirik Høgseth skyter og

Les mer om Eirik Høgseth og Kippermoen.
Paraderte for ny bane

IMPONERENDE: Et imponerende antall fotballspillere paraderte inn på det nye kunstgressdekket på Stamnes Arena til den offisiell åpningen.

Bjørkmo krever svar fra TTS

Dette er et tilbud vi ikke kan leve med lenger, sier samferdselsråd Tove Mette Bjørkmo om ferjesambandet Tjøtta-Forvik. M/F `Herlaug` ikke universelt utformet. (Foto: Einar Lohne Bjøru)

Tilbake i Ap

Trine Stoveland er på nytt en del av Brønnøy Ap. Trine Stoveland Det har gått halvannet år siden Stoveland meldte seg ut av Arbeiderpartiet. Dette begrunnet hun i mars 2013 med at det

Alcoa og Boeing har signert...

Alcoa og Boeing har signert avtale til en verdi av 1 milliard dollar.

Les mer om Boeing.
Slettet 32 år gammel rekord

Lasse Blom har imponert med sin løpskapasitet. I helga slettet han Dagfinn Olsens 32 år gamle rekord. Brønnøysund Criterium lørdag 13. september. Lasse Blom, Sømna, inn til ny løyperekord:

Les mer om Sømna.
- Nå er det nok!

Elevene i 9CD på Sandnessjøen Ungdomsskole har fått nok av dårlig inneklima. Niende klasse ved Sandnessjøen ungdomsskole er lei av dårlig inneklima.

To gull i NNM

Jakob Palmer Meland, Sandnessjøen og Omegn Cykleklubb er best i Nord-Norge. NNM sykkel. Jakob Palmer Meland slo til og tok gull i gaterittet og på tempoen foran Andreas Sandnes Olsen.

Bilbrann i Urdsdalen

Bil totalskadd. Bil i brann ved Urdsdal. Foto: Privat Ingen kom til skade da det startet å brenne i en personbil på Fv78 i Urdsdalen i Vefsn lørdag kveld.

Les mer om Fv78, Urdsdal, Urdsdalen og Vefsn.
Tapte med kalassifre

BIL fikk seg en real kalddusj i møte med Charlottenlund 2. Avkledd: BILs Tommy Horn ble regelrett avkledd i møte med Charlottenlund 2 i åpningskampen i Brønnøyhallen søndag.

Kutter utenlandsstudier

Diskusjoner om fusjon, lite forskning og nedtrapping av utenlandsstudier ble tatt opp da styret i Høgskolen i Nesna møttes fredag. PLAN:?

Les mer om Høgskolen og Nesna.
SIL åpnet banen med seier

Etter den offisielle åpningen av Stamnes Arena vant SIL over Tverlandet. Sandnessjøen slo Tverlandet på Stamnes Arena. Joakim Mikalsen med ballen i duell med en Tverlandet-spiller. Joakim ble skadet og måtte fraktes til legesjekk.

Se opp for giftig sopp

- Ikke plukk og smak på sopp du er usikker på, er ekspertrådet. Slik så det ut da det ble arrangert soppkontroll sist.

Innrømte promillekjøring

Kjørte utfor, tatt med promille. Helgeland politidistrikt har opprettet sak mot en sjåfør etter at denne kjørte utfor veien i Leirfjord natt til lørdag. Sjåføren innrømmet overfor politiet

Les mer om Leirfjord.
Klager på regulering

Naboene vil ikke godta at Vefsn brannvesen får øve på Halsøya og klager reguleringssaken inn til Fylkesmannen. FØR: Eiendommen var fra 1933 og fram til 1995 benyttet til tankanlegg for ulike petroleumsprodukter. Det ble revet for ti år side n.

Les mer om Fylkesmannen, Halsøya og Vefsn.
Elbil-eiere sparer 78 millioner i bompenger

Bompengefritaket sparte elbil-eiere for 78 millioner kroner i fjor. Det utgjør om lag 1 prosent av de samlede bompengeinntektene. SPAREBØSSE: Totalt sparer eierne av elbiler 78 millioner

Vil flytte veien

Avinor tar til orde for å flytte trafikken forbi flyplassen over til veien gjennom Dalskogen. Avinor ønsker å flytte trafikken forbi flyplassen over til veien gjennom Dalskogen.

Les mer om Dalskogen.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21