Jærbladet


Nærbø slo Sandnes i treningskamp

God oppladning til seriefinalen mot Kristiansand. 10. januar spiller Nærbø hjemmekamp mot serieleder Kristiansand.

Les mer om Kristiansand og Nærbø.

Frykter konsekvensene av billigere kylling

Jarle Hole frykter at lavere pris kan føre til at bønder vil slite tyngre økonomisk. I Statsråd før helga ble det vedtatt endringer i forskrift om regulering av svine- og fjørfeproduksjon.

Magnus lever ut operadraumen

Magnus Rommetveit Staveland frå Bryne har stått på store operascener i både Belgia, Italia, Spania, Russland og Vietnam - alt bare i år. 35-åringen har noko ganske anna enn ein A4-jobb.

Grorud kan bli Brynes nye midtstopper

Fredrikstad-spiller Lars Grorud er på jakt etter ny klubb. 31. desember går 31-åringens kontrakt med Fredrikstad ut, og Jæren kan bli midtstopperens neste stoppested. Grorud innrømmer at han har vært i dialog med Bryne.

Les mer om Bryne, Fredrikstad og Jæren.

Opphevar vern av svarthalespoven

Klepp-bønder får ei julegåve frå klima- og miljøvernministeren. Svarthalespoven er foreslått fjerna frå vernelista.

Ja til fritt sal av gardar

Det politiske fleirtalet i Klepp går inn for å fjerna konsesjonslova. Med Høgre og Frp sine 17 stemmer seier Klepp kommune ja til regjeringa sitt forslag om å oppheva konsesjonslova og buplikta i odelslova.

Les mer om Frp og Klepp.
Kallar innvandring folkemord, nektar for Holocaust og vil innføra diktatur i Noreg

Motstandsbevegelsen legg ikkje skjul på den nazistiske ideologien som ligg til grunn for rørsla. Motstandsbevegelsen Nazistisk gruppering med rundt 20-25 medlemmar i Noreg. Kallar seg sjølv ein nasjonalsosialistisk kamporganisasjon.

Les mer om Holocaust og Noreg.
Ekstremisme-ekspert: - Har eit valdspotensial

Grunn til uro når eit yttarleggåande, politisk miljø har våpen, uttaler forfattar og journalist Øyvind Strømmen Motstandsbevegelsen Nazistisk gruppering med rundt 20-25 medlemmar i Noreg.

Her er 5. episode av Jæren Rundt 2

I dag skal me bli betre kjende med Jan Wiig, mannen bak karakteren Jan Wiig. Jæren Rundt er ein humorserie laga av Ivar Aase, Jan Inge Wiig og Tore Kåstad.

Garanterer for Midgardsormen

Klepp-politikarane sa ja til betala eventuelle uføresette kostnader. - Saka er litt kinkig. Viss me ikkje seier ja til eit ukjent beløp, så kan det vera at brua ikkje blir bygd, sa ordførar Ane Mari Braut Nese i kommunestyret i kveld.

Nazi-propaganda i postkassen provoserer nabolag på Bryne

- Uhyggeleg. Me vil ikkje ha slikt, seier bebuarar på Rosseland på Bryne. Faktaboks Eit flygeblad som i helga låg i postkassen i Bryne-området, har skapt reaksjonar.

Blanda mottaking for pelsdyrrapport

- Skuffande, men forventa, seier Siri Martinsen i NOAH etter at Pelsdyrutvalet tilrår utvikling av pelsdyrnæringa. - Dette er skuffande, men forventa.

Pelsdyrutvalet vil ikkje avvikla næringa

Eit fleirtal i utvalet støttar ei bærekraftig utvikling av pelsdyrnæringa. Eit mindretal vil avvikla. Mandag la Pelsdyrutvalet fram si vurdering av pelsdyrnæringa. Konklusjonen er at fleirtalet i utvalet ikkje ønskjer å avvikla næringa.

Les mer om Pelsdyrutvalet.
Inviterer nabolaget til apestreker

En jungel av lastebildekk og lianer vokser snart fram på Rosseland. Busker og trær er fjerna. Nå skal en god del traktorlass med jord og stein kjøres bort. Regnvannet har samla seg i tre, svære hull i bakken. Målebåndet strekkes ut.

Les mer om Rosseland.
Lukkeleg barndom på Opstad

No har opstadungane si historie om oppvekst og barndom på tvangsarbeidshuset blitt til bok. 237 barn hadde sin skulegang på Opstad Tvangsarbeidshus. Her var heimen deira, midt mellom fangar og tilsette som arbeidde på Opstad.

Les mer om Opstad.
Bryne-gutt ble nordisk mester på 1500 meter

Erik Årsland Gidskehaug imponerte i bassenget lørdag, og fikk tida . Det er en forbedring av hans egen kretsrekord med ti sekunder. Bryne-gutten, som representerer Madla svømmeklubb, gjorde, ifølge rapportene, en fantastisk finale.

Les mer om Madla.
Gartneri får milliontilskudd til bringebærprosjekt

Regionalt forskningsråd har tildelt Jone Wiig Gartneri AS 2,4 millioner kroner i forskningsstøtte. Gartneriet får midlene til forskning som skal bedre kvaliteten på bringebær dyrket i veksthus og plasttunnel. - Fantastisk.

Pelsbransjen er ei marginal næring som for lengst har tapt opinionen i Noreg. Det er omtrent bare på Jæren ein ikkje har skjøna dét.

Jærbladets journalist Leif Tore Sædberg karakteriserer positiv haldning til pelsdyrhald som ei merkeleg form for lokalpatriotisme.

Med skjult kamera inn i pelsdyrnæringa

Frank Nervik infiltrerte pelsdyrnæringa i Sør-Rogaland. Han vil ikkje svara på kva kommunar han besøkte, men stadfestar at han har vore på pelsdyrfarmar på Jæren.

Les mer om Jæren og Sør-Rogaland.
Disse skifter klubber og blir lagkamerater

Geir Dahle Høyland og Rune Torland Mjåtveit forsterker Frøyland til 2015-sesongen. Geir Dahle Høyland (23), som spilte i Ålgård denne sesongen, har meldt overgang til Frøyland.

Slik blir de nye togtidene

Pendlere må stå tidligere opp. Over helga trer de nye rutetidene i kraft. Det betyr at pendlere må tidligere opp om morgenen. NSB har bestemt at alle togavganger skal gå sju minutter tidligere enn det som gjelder i dag.

- Midgardsormen er eit risikoprosjekt

Time kommune betaler uventa utgifter som kjem på over 800.000 kroner i samband med bygginga av brua Midgardsormen. Vilkåret er at Klepp gjer same vedtaket.

Les mer om Klepp og Midgardsormen.
Kva brikker manglar i innbrot-puslespelet?

Politiet etterforskar minst 30 grove tjuveri av gull og sølv på Jæren, men har verken tjuvgods eller konkrete namn og bilar å gå etter.

Les mer om Jæren.
Skalk lukene - det blir storm i kveld!

Opptil liten storm og store mengder nedbør er venta på Jæren i kveld. Vêrtenesta yr.no sende i går ut eit OBS-varsel for heile Rogaland, der dei melde om liten storm langs kysten av Rogaland. I dag blir varselet stadfesta.

Les mer om Jæren og Rogaland.
Riktig skodd for fotballbryllup

Lørdag giftet Klepp-kaptein Gry Tofte Ims seg med Frøyland-spiller Øystein Rugland. Se bildet større FOTBALLPAR: Gry Tofte ims og Øystein Rugland.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13