Jærbladet

Har de fasiten på fotballsesongen 2018? p Klepp-treneren kan puste lettet ut p Slik gikk det i fotballslaget om Hå p Runde 2: Derby i Hå, Sandnes og Dalane p Åge Fjermestad gjø

Endelig er lokalfotball-podden her! Lokalfotballen ruller for fullt. 4. og 5. divisjon er allerede i gang, 2. og 3. divisjon starter til helga.

Erlend (15) fikk José Mourinhos notatblokk p Frank Hole fikk ønsket sitt oppfylt p Brynes treningskamp mot Jerv er avlyst p Praktscoring senket Vard Haugesund p Bryne får en god pekepin

Erlend Herredsvela var på sin første kamp på Old Trafford. Han fikk seier og managerens blokk på kjøpet. Søndag spilte Manchester United mot Chelsea på Old Trafford.
Frank & co fortel røvarhistoriar på Holdeplassen
Dei tre Farmen-deltakarane Frank Tore Aniksdal, Alina Vassnes og Olav Harald Ulstein skal showa på Nærbø-puben i morgon.
Babysongaren Linda gjer comeback
Linda Stangeland var prøvekanin på fyrste babysong-kurs i 1995. Nå er ho tilbake. Som mor. - Det er sosialt. Både for oss vaksne og etterkvart for babyane, seier 20 år gamle Linda Stangeland, med dottera Frøya Aarbakke på teppet framfor seg.

Historisk godt Akva-resultat

Akva Group omsette i 2014 for vel 1,2 milliardar kroner, med eit resultat på 103 millionar kroner. - Dette er det beste året nokosinne for Akva Group, skriv konsernsjef Trond Williksen i ei pressemelding.
Klepp-fleirtalet utelukkar billegare SFO
I kommunen med slagordet Barna vår framtid er berre Ap og Venstre villege til å senka prisen.
Les mer om Barna, SFO og Venstre.
Ingen lærarflukt frå oljå
Fleire lærarar søkjer seg til jærskulen i år enn i fjor. Men berre nokre få kjem tilbake til skulen frå eit næringsliv i motvind. - Det finst folk med lærarutdanning i ulike yrke.
Hvem er vakrest i landet her?
Over tusen deltaktere kjemper om å bli landets fineste kanin. 1242 kaniner kjemper denne helga om hvem som penest i landet. 39 raser skal få kropp og pels bedømt av totalt 20 dommere.
Nærbø-ryttere representerte Norge
Ingeborg Edland og Ingrid Hagmann Rimestad deltok i arktiske ryttersportleker.
Klepp har begynt å se etter ny keeper
Justine Bernier venter fortsatt på arbeidstillatelse. Etter to år i Norge, har det vist seg vanskelig for Justine Bernier å få fornyet arbeidstillatelsen.
Les mer om Justine Bernier og Norge.
Pila peikar mot Bryne som felles lensmannskontor
Oddvar Tengesdal, lensmann i Hå og driftsleiar på Jæren, trur at driftseining Jæren vil bestå.
Les mer om Bryne og Jæren.
Coop må kvitte seg med en av disse
For at oppkjøpet av Ica Norge skal kunne godkjennes, har Coop foreslått å selge 103 butikker, deriblant på Kvernaland og Kleppe. I oktober i fjor inngikk Coop en avtale om å kjøpe opp Ica Norge.
Les mer om Coop, Ica Norge, Kleppe og Kvernaland.
Risa toppar i Time KrF
Time KrF stiller med ein superveteran på topp og ein ung utfordrar på femteplass til valet i haust. Sverre Risa (61) er klar for sin sjette periode i Time kommunestyre, og var den einaste nominasjonsmøtet måndag førehandskumulerte.
Les mer om Time og Time KrF.
Kor dyrt er det eigentleg å døy?
Gravferdsbyråa tilbyr gravferder for mellom 17.000 og 63.000 kroner. Kva er forskjellen? Dei går ikkje ut og annonserer prisane på tenestene sine. Kundane kjem uansett.
Største eigar i Jæren Sparebank
Sparebankstiftinga Time og Hå er aktiv eigar i banken og deler ut gåver til ulike føremål. - Jæren Sparebank har rundt 4,9 millionar eigarskapsbevis.
Les mer om Jæren Sparebank.
Skogselskap hogde skog i verneområde
5,5 mål skog vart hogd ulovleg på Grødaland. Nærbø Skogsselskap hadde ikkje tillating av fylkesmannen, men fekk tilgjeving. Då Statens naturoppsyn kom til eit område med verna skog på Grødaland i Hå, stod hogstmaskinen inne i verneområdet.
Les mer om Grødaland.
31-åring dømt for bildrap på motorsyklist fra Klepp
Høsten 2013 døde en 24-åring fra Klepp i en trafikkulykke. Nå må en 31 år gammel mann fra Kristiansand sone 60 dager i fengsel.
Les mer om Klepp og Kristiansand.
Folkehesten har vunnet alt til nå
Geir Gudmestad har kjørt først over målstreken i tre av tre løp med kaldblodshesten Solør Svarten. Det er Det Norske Travselskap som hvert år peker ut hvem som skal ha ansvaret for Folkehesten.
Investeringsvilje blant jærbøndene
Stadig flere bønder på Jæren går over til løsdriftfjøs. Dette fører til mer nybygging enn på lenge.
Les mer om Jæren.
IKM-Kyllingstad vil rive dette og byggje stort funkishus ved Frøylandsvatnet
Ståle Kyllingstad planlegg eit stort privathus ved Frøylandsvatnet. Industrigründeren frå Klepp kjøpte i fjor Orstadvegen 4, ein idyllisk og flott plassert eigedom ved Frøylandsvatnet, for 8,5 millionar kroner.
Kvifor badar dei året rundt?
Me har snakka med eit knippe friske jærbuar. 2015 er friluftslivets år og i den anledning har Jærbladet ei utfordring til jærbuen kvar månad. Februar er månaden for å prøva seg på eit skikkeleg kaldt bad.
Les mer om Jærbladet.
Klepp har badeforeining for damer
Dei har to faste dukkertar kvar veke og eit naust som er i ferd med å bli for trongt. - Eg er heilt avhengig. Det handlar om endorfinar og kvinnefellesskap, seier stiftaren av foreininga, Bente Kristin Høgmo.
Ser du L'en i disse øynene?
- De jaktet på en løgner, og gikk rett etter den største, skryter Klepp-komiker Tom Weum. Man lyver bare til to personer: Kjæresten og politiet. har skuespiller, bråkmaker og jentefut Jack Nickholson en gang uttalt.
Flaumskadd Time-bru må fiksast raskt
Brua på Risa står på lista over bruer som kan ha redusert bereevne.
Les mer om Risa.
3 barn = 9630,- pr mnd
- Me blir flådd, meiner foreldre med fleire?SFO-barn. Dei vil ha søskenmoderasjon, som til dømes Gjesdal og Stavanger har.
Les mer om Gjesdal og Stavanger.