Kragerø Blad

Kragerø kommune, nå må det settes ut flere søppeldunker

Ja, jeg er enig med Edvard Munch. Kragerø er en perle! Det skal mye til for å ikke bli sjarmert av trehusene våre, de trange gatene og smale smug - samt en usedvanlig flott skjærgård. Jeg forstår at denne byen har blitt malt.
Les mer om Edvard Munch.

Høyre i Kragerø til kamp mot marin forsøpling

Marin forsøpling og spredning av mikroplast i havet er i ferd med å bli et av de største miljøproblemene i vår tid. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet.
Les mer om Kragerø.
Det kan bli storstreik i barnehagene
En konflikt om barnehagelæreres arbeidstid havner nå i kommuneoppgjøret. 12.400 barnehagelærere kan bli berørt av streik ved brudd.
Markus (17) ble kåret til årets morsomste på Youtube
17 år gamle Markus Sannes fra Drangedal er for andre år på rad kåret til Norges morsomste youtuber. Det var lørdag kveld at prisutdelingen Gullsnutten gikk av stabelen for fjerde år på rad.
Les mer om Drangedal, Gullsnutten og Youtube.

Varsler opp mot 18 plussgrader i Kragerø

Fuktig og varm luft er på vei og vil prege værsituasjonen denne uka. I Kragerø er det ventet opptil 18 varmegrader onsdag.
Les mer om Kragerø.
Kunstfilmen får førpremiere i Kragerø
Filmen «Loving Vincent» samler kunst- og kulturarbeidere i Kragerø. Førstkommende torsdag, dagen før norgespremieren på filmen om Vincent van Gogh, får den førpremiere i Kragerø.
Les mer om Gogh, Kragerø og Vincent.
Politiet advarer mot bruk av åpen ild etter to gressbranner på kort tid
Politeit ber publikum være forsiktig med åpen ild. I dag har det vært to gressbranner i Telemark. Lørdag ettermiddag meldte 110-sentralen om en gressbrann mellom Kiwi i Bø sentrum og Folkestadveien ved Sandvin.
- Jeg tror at veldig mange - både blant motstandere og tilhengere av boplikten - mener det er for lett å «sno seg unna»
Kragerø kommune har en delvis forsvarlig saksbehandling av boplikten, lyder konklusjonen i den foreløpige rapporten som Telemark kommunerevisjon har laget for kontrollutvalget i Kragerø.
Les mer om Kragerø og Telemark.
Sputnik feirer bursdag med konsert på Rockefeller
Knut T. Storbukås, kjent under artistnavnet Sputnik, blir 75 år i april og feirer begivenhetene med konsert på Rockefeller i mai. Onsdag 2. mai går teppet opp for en feiring i Sputniks ånd.
Les mer om Rockefeller og Sputnik.
Kragerø J16 ladet opp til nasjonalt sluttspill med å bli seriemestere
Slo Gulset 29-23 i en fartsfylt kamp i Kragerøhallen. Kragerøs jenter 16 år har vært nærmest uslåelige denne sesongen.
Les mer om Kragerøhallen.
Bil og syklist har kollidert
KRAGERØ: Det har vært et sammenstøt mellom en bil og en syklist. SISTE KLOKKEN 16.38: Det ser ut til å ha gått bra med syklisten.
Disse reglene må du følge når du er «på vannet»
Det finnes snart én million fritidsbåter i Norge. Dermed kan det fort oppstå kollisjoner mellom frihetsfølelse og folkeskikk. Her er de viktigste reglene for trygg ferdsel på sjøen. - Nordmenn er utvilsomt et båtfolk.
Les mer om Norge.
Nå kan du se tusenvis av timer med sport direkte hos KV
Gjennom Norgessporten kan nå alle som abonnerer på KV se tusenvis av timer med sport direkte på kv.no.
Hyttene i Telemark blir stadig dyrere: Så mye måtte du betale i 2017
På to år har snittprisen for en hytte i fylket vårt økt med over 300 000 kroner. Det viser Statistisk sentralbyrås statistikk for omsetning av fritidseiendommer.
Les mer om Statistisk og Telemark.
- Bli med på årets store trimaksjon
«Sykle til jobben» starter 19. april og er landets største folkehelseaksjon. Kragerø kommune er med, og understreker at alle typer aktivitet er viktig. - Dette er en aksjon kommunen stiller seg helhjertet bak, slår rådmann Inger Lysa fast.
Les mer om Inger Lysa.
Damelaget reddet plassen ved et "mirakel"
Det skulle egentlig være nesten umulig, men Kragerøs damelag i håndball reddet søndag plassen i 2. divisjon på mirakuløst vis. Det ble til slutt målforskjellen som holdt Kragerøs håndballdamer i 2. divisjon.
Og det nye navnet på fylket vårt blir...
Nå er navnet klart. Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder, Vestland samt Troms og Finnmark blir navnene på landets seks nye fylker fra januar 2020, foreslår regjeringen.
Svar til Andreas Tanberg
Tandberg har i flere leserinnlegg tatt opp mange viktig hendelser og saker knyttet spesielt til Kragerø havnefront og Kragerø Utvikling.
Nævra viser naturfilm i Kragerø
Torsdag kommer den kjente naturfilmskaperen Arne Nævra til Kragerø for å vise mange av sine høydepunkter bak kameraet. Nævra regnes av mange som en av Nordens fremste naturfotografter, og har mange NRK-sendte suksesserier å vise til.
Les mer om Arne Nævra og Kragerø.
Erik lager danske wienerbrød i bokform
Erik Skaarup har brukt vinteren på å skrive boken «Ekte danske wienerbrød». Konditor Erik Skaarup har mange baller i luften. I butikken i Torvgata hvor han selger leker og hjemmelaget is, har han et nytt produkt i hyllene, en bok.
Les mer om Ekte og Torvgata.
Carol og Stabæk hadde gruppevinner Barca i kne
Stabæk, med Kragerø-spilleren Carol Liane Jensen på laget, ledet 1-0 mot Barcelona til kampen var inne i overtiden. De norske jentene i mørkeblå drakter tok ledelsen allerede etter 12 minutter ved Iris Omarsdottir.
Se den flotte dronevideoen fra påske-Kragerø
Sjekk dronevideoen av Kragerø sentrum. Video: David Jensen/Oslo Webdesign
Les mer om Kragerø.
Lokale bønder mener det er altfor mye gaupe
Mye tyder på at det er altfor mye gaupe flere steder i Telemark. Det mener medlemmer av Vestmar sau og geit. Utsagnet kommer fram i en uttalelse tidligere denne måneden fra Vestmar sau og geit i forbindelse med årsmøtet.
Les mer om Telemark og Vestmar.
Røde Kors hentet ut to skadde personer på Gautefall
Røde Kors registrerte 123 skader på landsbasis langfredag, ti flere enn skjærtorsdag. I Telemark er det meldt om 27 skader hittil i dag. På Gautefall hentet Røde Kors ut to personer på oppdrag fra AMK.
Les mer om AMK og Gautefall.
Anmeldt for ruskjøring
En mann er mistenkt for ruskjøring, etter at han ble stoppet av politiet torsdag kveld. Mannen i 20-årene ble stoppet i Sannidal. Han blir anmeldt av politiet for kjøring i påvirket tilstand.
Les mer om Sannidal.