Kragerø Blad

Mange søvnløse LAN-døgn for Simon: - Nå vil jeg bare sove

- Det har vært lange dager, med lite søvn. Nå vil jeg bare hjem å sove. Lenge. Det sier Simon Nilsen fra Helle, etter å ha gjennomført et fem dagers langt Dikulan i samfunnshuset i Sannidal.

Politiloggen: Kjørte ruset og uten førerkort på E18

Dette er noe av det kragerøpolitiet har på loggen sin fra de siste dagene. Klokken 02.23 natt til torsdag stoppet politiet en mann som kom kjørende på E18 i Kragerø.
Les mer om E18 og Kragerø.
Sier nei til plastforbud - selv om partiet er for
Når forslaget kommer opp til votering i Stortinget i mars, vil KrF stemme imot et plastforbud, selv om partiet er imot engangsartikler i plast.
Les mer om KrF og Stortinget.
E18 i Vestfold: Slik blir de nye bom-prisene
Bompasseringene vil koste litt mer for deg som ikke har brikke. Samtidig gis det litt mer rabatt til bilister med brikke. Nå er prisene for bompasseringer på E18 klare,.
Les mer om E18 og Vestfold.

Her skal seks stormestere i sjakk kjempe om seieren

Seks stormestere er blant deltakerne når den internasjonale turneringen Kragerø Resort Chess arrangeres denne uka.
Slik blir været i vinterferien
Store deler av landet har vinterferie denne uka, og de fleste vil kunne se fram til stabilt og pent vintervær framover. Snøskredfaren er også lav.
Kragerø Faste Billedgalleri legges på is - fikk ikke løfte om støtte og garanti
I en epost til medlemmer og støttespillere skriver styret at galleriets tid nå er over for denne gang. - Vi ønsker ikke å si at vi skal legge ned, vi skal gjennomføre årsmøtet, sier Anny Skaug Grøgaard.
Mye sviktet i kjedelig tap mot Stavanger for Kragerø-herrene
Mye stang ut for Kragerø, dårlige vurderinger og store luker i forsvar var hovedårsaken til at laget gikk på nederlag mot Stavanger i Kragerøhallen i ettermiddag. Lagleder Boye A. Pedersen var på ingen måte fornøyd etter kampen.
Kragerø og Drangedal får 2,4 millioner kroner fra Aksjon Skoleveg
Fylkets trafikksikkerhetsutvalg fordelte denne uka midler til trafikksikringstiltak. Kragerø og Drangedal får henholdsvis 800.000 og 1.600.000 kroner. Tildelingene kommer fra tilskuddsordningen Aksjon Skoleveg.
Les mer om Aksjon Skoleveg og Drangedal.
Fløyet til Ullevål etter ulykke i alpinbakken
En dansk turist er fløyet til Ullevål med alvorlige skader etter et uhell i alpinbakken på Gautefall.
Les mer om Gautefall og Ullevål.
Nå søker de barn, ungdom og voksne til foretstillingen
20. september går teppet opp for den fjerde oppsettingen med «Musikalske favoritter» i Tokestua. Nå søkes det etter talenter til forestillingen som har premiere i september. - Denne gangen søker vi etter talenter fra hele Telemark.
Les mer om Musikalske, Telemark og Tokestua.
Nå bør hustakene måkes
Store mengder snø i Sør-Norge fører til at mange hustak nå står i fare for å ramle sammen. Og det er meldt fortsatt mer snø. Nå kommer Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) med en advarsel til dem som ikke har måket hustaket sitt ennå.
Les mer om Sør-Norge.
Nå kan kommunen få kjøpt Haga for 1,9 millioner kroner
Fylkeskommunen har vedtatt at Kragerø kommune skal tilbys å kjøpe eiendommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millioner kroner.
Les mer om Haga, Jomfruland og Kragerø.
Han er den nye HV-lederen
Ordfører Tor Peder Lohne i Drangedal, ble tirsdag valgt til leder av distriktsrådet for Telemark og Buskerud Heimevernsdistrikt, HV-03.
Nå er det på'n igjen - venter opp mot 20 centimeter snø i morgen
Vinteren gir seg ikke uten kamp. Torsdag får vi en ny solid ladning med snø og ved kysten og på fjellet kommer det til å blåse kraftig.
Mann ble påkjørt av gravemaskin og døde
En arbeider som ble påkjørt av en gravemaskin i Gjerstad onsdag morgen er erklært død. Klokka 09.21 melder politiet på Twitter at en mann er erklært død. Han skal ha blitt påkjørt av en gravemaskin i forbindelse med arbeid.
Les mer om Gjerstad og Twitter.
Stenger Skåtøy barnehage fra høsten
Kommunestyret vedtok enstemmig å innstille driften ved Skåtøy barnehage fra høsten.
Les mer om Skåtøy.
Snøværet fører til store forsinkelser i avisleveringen
Det er gjennomgående store forsinkelser i Telemark og Buskerud pga vanskelige føre- og kjøreforhold for budene. Nysnøen laver ned over store deler av Østlands-området nå i morgentimene.
Jernbanebygget - kaste penger ut av vinduet!
Kragerø kommunes flertall fortsetter å sløse med knappe kommunale midler.
Klarer du ikke vente på våren? Her er tipsene til deg som vil starte allerede nå
Lengter du etter våren? Da kan du tyvstarte med å så planter inne, og sette ut senere. - Så frøene ut ifra når du har tenkt å sette plantene ut. Det er det enkleste tipset jeg kan gi deg.
OBS-varsel: Vanskelige kjøreforhold og stiv kuling
Meteorologisk Institutt har søndag sendt ut to OBS-varsler for Nedre Telemark. Det advares både mot betydelige nedbørsmengder, trolig som fuktig snø og sludd, utover søndagen. Samtidig skal vindstyrken øke utover dagen.
Les mer om Nedre Telemark.
LAN, hest og ball - og mye mer i vinterferien
Nok en vinterferie inviteres barn og unge til forskjellige aktiviteter. Kragerø kommune og frivillige støttespillere har en årrekke inviterte barn og unge til forskjellige aktiviteter både uten- og innendørs i høst- og vinterferier.
- Kommunens anleggsteam er et spark til næringslivet
At kommunen skal ansette egne folk til å grave ned vann- og kloakkrør, kritiseres sterk av flere opposisjonspartier. - Det er jo prosjekteringsstillingene som må økes, slik at man kan få jobbene ut på anbud.
Tollefsen får utvikle Fossen-tomta - kommunen sier fra seg opsjonen
- Vi synes selvsagt det er bra med et vedtak som gir oss mulighet til å utvikle B14-området, sa Tim Kronborg i Kragerø Utvikling (KU), etter at kommunestyret vedtok å si fra seg opsjonen på Fossen-tomta.
«Look to Risør»
Snøhetta er tuftet på nasjonalmonumentet Dovrefjell? Skal Dovregubbens hall redde kystbyen Kragerø? Indrefilet er attraktiv kost. Holmen i Risør kommune ble i 1989 solgt for en million kroner uten noen anbudsrunde.
Les mer om Dovrefjell, Kragerø og Risør.