Kragerø Blad

- Henger ikke på greip!

- Frp og Høyres ønske om å bruke det gamle posthuset til et kulturhus henger ikke på greip.

Inviterer til seminar

Ordføreren og kultursjefen inviterer alle interesserte til seminar 11. mars for sammen å finne veien videre for Berg museum.
Les mer om Berg.
Ap bekymret for politireformen
Stortingsrepresentant Lene Vågslid fra Arbeiderpartiet er ut fra Telemarks synspunkt, bekymret over den nye politireformen som regjeringen har lagt fram.
Les mer om Arbeiderpartiet.
- Bør ikke sende folk til utlandet for å sone
Den borgerlige regjeringen vurderer å kjøpte soningsplasser i utlandet, nærmere bestemt i Nederland. - Bruk heller pengene her, slår Ap-medlem i justiskomiteen, Lene Vågslid fast.

- Du skremmer meg!

Det var rolig da KVs utsendte var innom DIKU-lan i Sannidal like før lunsj onsdag. For de fleste sov. Siste året: Morten Trædal (19) har vært med som arrangør i fem år, men flytter rett etter vinterferiens LAN. I april venter sjøforsvaret.
Les mer om LAN og Sannidal.
En klubb i god vekst
Kragerø badmintonklubb har de siste årene satset på rekruttering, blant annet ved å invitere skoler. Øvelser: Arild Minde viser hvordan Samuel (9), Denait (7) og Senay (10) Braki kan øver treffsikkerhet med racketene.
Les mer om Denait, Samuel og Senay.
Ingen avklaring
Eierne av Biørnsborg, hvor politiet i Kragerø holder til, ønsker å selge. Og det har vært en viss interesse og visninger.
Les mer om Biørnsborg og Kragerø.
Veranda gir helårsdrift
Arve Kristensen vil bygge om Galeien for å øke kapasiteten om sommeren - for å kunne gi et bedre tilbud hele året. - Ønsket er å ta vare på, og skape liv i bygget og kunne ha aktivitet hele året, sier Arve Kristensen.
Les mer om Arve Kristensen og Galeien.
Ønsker seg til sykehuset
- Vi har ikke konkludert ennå. Men det ville være fint for oss å komme til Kragerø sykehus. Det sier fylkestannlege Turid Kristoffersen til KV.
Hellbillies til Tokestua
Flere artister ber om å få opptre i Tokestua i Drangedal. Vårens heiteste blir konsert med Hellbillies fredag 29. mai. Kommer: Populære Hellbillies kommer til Tokestua. Foto: Gitte Johannessen/NTB Scanpix I mai: Ingar H.
Les mer om Drangedal og Tokestua.
Ønsker rask løsning
- Jeg har jo vært en svært ivrig tilhenger av et kulturhus på brygga, mens Henriette har vært talsmann for å ruste opp kinoen. MÅ Opprustes: Kinobygget er i en elendig forfatning, og må rustes opp for millioner.
Les mer om Henriette.
Søker etter rektor
Styreleder Eivind Eckholdt sier at kunstskolen må få en rektor på plass for at skolen skal kunne utvikle seg videre. Behov: Styreleder Eivind Eckholdt mener det er viktig å få på plass en rektor.
Utsikt mot gode tider
2014 ble året hvor salget av fjellhytter fikk fart på seg igjen. Fra februar i fjor til februar i år ble det solgt 3188 hytter i Norge, viser tall fra Eiendom Norge. Dette er en økning på hele 26 prosent fra året før.
Les mer om Eiendom Norge og Norge.
En framtid for alle
LESERBREV: Alle har et talent på et eller flere områder. Spørsmålet er om de blir utviklet. I kommunestyret torsdag 5. februar lå rapporter om situasjonen for videregående skoler i fylket, der om lag 30 prosent faller ut av ordinær indervisning.
Den store hjertedagen
Valentinsdagen er den store hjertedagen. Å gi en kjærlighetsoppmerksomhet denne dagen er noe som virkelig er i ferd med å ta av. RØDT: Røde roser er den mest populære gaven, sier Cathrine Hiis og Anette Augestad.
Les mer om Anette Augestad.
Ingen krise, men en mulighet for å bygge landet
LESERBREV: Lav oljepris slår inn i norsk økonomi og fører til reduksjoner i aktivitetsnivået i oljesektoren. Dette samtidig som bygg- og anleggsbransjen har langt tøffere tider enn tidligere år.
- Vi gleder oss
Fredag kveld var det premiere på den mye omtalte 50 shades of grey-filmen, og Kragerø biograf var godt fylt opp.
Les mer om Kragerø.
Ida Emilie får VM-tur likevel
Ida Emilie Herfoss fra Drangedal kan pakke bagen for å reise til junior-VM i Minsk.
Les mer om Drangedal, Minsk og VM-tur.
Vil åpne opp bakgården - for så "legge lokk" på den
Kulturvernmyndighetene i fylket har nå fått rivingssøknad for Th. Kittelsens vei 2 og 4 til uttalelse. Det er arkitekt Knut U. Bakke som har levert søknaden om riving og gjenoppbygging. Det gjør han på vegne av gårdeierne. Harald Carlsen eier Th.
Les mer om Knut U.
Ny massør i Løkka
Suthida Samanya Norin har jobbet som massør i mange år. Nå starter hun for seg selv i Løkkebakken. - Jeg har jobbet som massør ved Kragerø Resort i fem år, og kommer til å fortsette med det.
Sputnik får fylkeskulturprisen
Knut "Sputnik" Storbukås fra Bostrak fikk torsdag kveld fylkeskulturprisen for Telemark. Artisten får prisen for sin innsats for kulturlivet lokalt og nasjonalt gjennom 55 år.
Les mer om Bostrak og Telemark.
Datafest i Sannidal
I det som etterhvert har blitt en fast tradisjon, blir det også i år lan på ungdomsskolen i Sannidal.
Les mer om Sannidal.
Aktiv vinterferie
Til helga begynner vinterferien, og også i år byr byen på mange aktiviteter. Med årets vinterferie i anmarsj, har aktivitetsoversikten blitt offentliggjort.
Storkommune?
LESERBREV: Vi diskuterer nå en kommunesammenslåing og storkommunen Grenland. Det er ikke godt å si hvordan den vil arte seg. Men heldigvis har vi et prøveprosjekt, som gir ganske gode føringer. Dette prøveprosjektet heter Telemark museum.
Les mer om Grenland og Telemark.
Nye oppgaver til lokalsykehusene
LESERBREV: Kragerø Frp er svært fornøyd med at årsmøtet i Telemark Frp med stort flertall har vedtatt en uttalelse som skal sendes helseministeren og stortingsgruppen til Fremskrittspartiet.