NRK Buskerud

Tre villainnbrudd i Lier

Det har igjen vært flere innbrudd i boliger i Lier. Siden lørdag kveld er det registrert tre innbrudd i hus. I ett av husene ble det stjålet smykker.
Les mer om Lier.

Politiet måtte bistå taxisjåfør

En taxikunde slo seg vrang natt til søndag og nektet og betale regningen på 440 kroner. Det resulterte i at politiet rykket ut til Drammen sentrum for å bistå taxisjåføren.
Les mer om Drammen.
Viser frem bibler fra 1800-tallet
Noen av de aller første biblene i Norge stilles ut i Hemsedal – og det er også spesielle historier om dem som har eid dem.
Les mer om Hemsedal og Norge.
Tatt på fersken for sykkeltyveri
En kvinne og en mann er pågrepet på Bragernes torg i Drammen når de forsøkte å stjele en sykkel. De hadde også stjålet tre andre sykler.
Les mer om Drammen.

Islamkritikere er på Kongsberg

Politiet har styrket bemanningen når Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) og Refugees Welcome to Kongsberg møtes lørdag.
Åpner nytt anlegg for rulleski
I dag åpner det nye rulleskianlegget til langrennsgruppa i Vikersund. Skipresident Erik Røste skal klippe snora og står for den offisielle åpningen, skriver Bygdeposten.
Les mer om Bygdeposten og Vikersund.
Ber om hjelp til å finne 36-åring
Frivillige fortsetter letingen etter Tom Rune Hagen (36) i Uvdal med hunder og undervannskamera. Han ble meldt savnet fra sitt hjem 30. juli. Letegruppa ønsker flere frivillige når den samles på Persgård camping kl 10 i dag og i morgen, skriver Hallingdølen.
Nytt boliginnbrudd i natt
Minst èn brøt seg inn i en tom villa i Drammen i natt. Politiet rykket ut med hundepatruljer og har fått bilder av en mann fra et vaktselskap, men har ikke funnet gjerningsperson. Nå ber de flere om å være obs etter en rekke innbrudd de siste ukene.
Les mer om Drammen.
Fyllerølp og offentlig urinering
Politiet i Søndre Buskerud har gjennom natten måtte vise bort flere fulle personer. I Drammen har en rekke menn oppført seg kranglete, og flere tatt i å urinere på offentlig sted. Det samme gjelder i Øvre Eiker.
Gutt i nær relasjon med rusmistenkt
Barnevernet kobles inn etter at en gutt i 10-årsalderen satt bakpå motorsykkelen som krasjet i Drammen fredag kveld. Føreren var tydelig ruset, og politiet ser svært alvorlig på saken. De to fikk mindre personskader. Gutten følges opp av annen familie.
Les mer om Drammen.
Rusmistenkt MC-fører til sykehus
Føreren av motorsykkelen som krasjet i en undergang i Drammen sendes til sykehus. Politiet mistenker at han var påvirket av rus. En gutt som var passasjer sendes til legevakt for sjekk.
Les mer om Drammen.
Motorsykkel i betongvegg
En motorsykkel har kjørt inn i en betongvegg i Kreftingsgate i Drammen. En mann og en gutt som var på motorsykkelen er begge oppegående, ifølge politiet. Nødetatene er i en undergang der sammenstøtet skjedde.
Les mer om Drammen og Kreftingsgate.
Brannen er slukket
Brannen i et fjøs i Hemsedal er slukket. Det var ingen dyr i fjøset.
Les mer om Hemsedal.
Rykker ut til fjøsbrann
Brannvesenet i Hemsedal rykker ut etter melding om brann i et fjøs på Mørekvamstølen. Det er ikke dyr i fjøset, ifølge Vestviken 110-sentral.
Ruspåvirket mann kjørte i vegg
En mann i 40-årene har kjørt i veggen til Åssiden Dyreklinikk i Drammen. Ifølge politiet var mannen ruspåvirket og de har funnet narkotika på ham.
Ingen i brennende hus
Politiet opplyser at huset som brenner i Røyken har stått tomt, og at ingen personer er i bygget. Røykdykkere fra brannvesenet er i gang med slukking inni huset.
Les mer om Røyken.
Rykker ut til brann
Det er kommet melding om røykutvikling fra et hus i Selbos vei i Røyken. Nødetatene er på vei.
Les mer om Røyken.
Møter Sandefjord i NM kvartfinale
Drammen håndballklubb møter Runar Sandefjord i kvartfinalen i NM. Runar Sandefjord er det eneste laget av kvartfinalelagene som ikke spiller i eliteserien. Trekningen ble gjort i dag, og kampene spilles 18. oktober.
Les mer om Runar Sandefjord.
Venter på endelig dødsårsak
Mer enn tre måneder etter at en ung mann døde etter narkotikabruk og en voldsepisode i Drammen, venter politiet fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten. To kamerater av 17-åringen, er siktet for grov vold, men den foreløpige rapporten slo fast at volden ikke var livstruende i seg selv.
Les mer om Drammen.
NRK lager hørespill om 22. juli
Radioteateret lager fiksjonsserie i seks deler om hva som kunne blitt gjort annerledes i forkant av terrorangrepet 22. juli 2011.
Må finne veiløsninger
Buskerudbyen som er et samarbeid mellom fem kommuner rundt Drammen, kan få store bidrag fra Staten til veiutbygging. Direktoratet skal ifølge Drammen kommune, forhandle fram åtte avtaler som gir bidrag i milliardklassen. Men det er først når løsningene er vedtatt at det kan forhandles om en avtale.
Les mer om Drammen og Staten.
Ansetter flere nye til planlegging
Bane Nor utlyser 12 stillinger i forbindelse med Ringeriksbanen og E16, mens Statens vegvesen skal ha fire nye. Fra før av er det nærmere 50 stillinger knyttet til prosjektet, skriver Ringerikes blad. Byggestart er satt til 2021 av Stortinget og det blir behov for enda flere stillinger.
Les mer om E16, Ringeriksbanen og Stortinget.
Norske ambassade i Pakistan slår alarm: Norsk-pakistanske menn har kone nummer to i Pakistan
Noen norsk-pakistanske menn har en kone i Norge, og i hemmelighet en annen i Pakistan. Barna til kona i Pakistan har da rett på norsk pass og statsborgerskap. Dette varsler den norske ambassaden i Pakistan om, i et notat NRK har fått tilgang til.
Les mer om NRK, Norge og Pakistan.
Åpnet igjen etter utforkjøring
Europavei 134 ved Darbu-Basserudåsen er åpnet igjen etter ulykken torsdag kveld. Det var en lastebil som krysset motgående kjørefelt og kjørte ut. Bilen ble hengende delvis over kanten på brua.
Stiller ut bibler i Hemsedal
En av de første biblene som er trykket i Norge vises fram i Hemsedal. Rundt 100 bibler stilles ut på Hemsedal bibliotek. Bibler tilbake til 1800-tallet vises fram på utstillingen.
Les mer om Hemsedal og Norge.