NRK Buskerud

Leter etter person i vannet

En større leteaksjon er satt i gang i Kongsberg, etter mistanke om at en person har falt i elva Numedalslågen. Det søkes med mannskaper fra politiet, brannvesenet og Røde Kors. I tillegg deltar et redningshelikopter i søket.
Les mer om Kongsberg og Numedalslågen.

Jente påkjørt i fotgjengerfelt

En 17 år gammel jente har blitt påkjørt i et fotgjengerfelt på riksvei 23 i Spikkestadbakkene i Lier. Jenta er ikke alvorlig skadd, opplyser politiet. Sjåførens førerkort er beslaglagt.
Les mer om Lier og Spikkestadbakkene.
Straffet for 18. gang
En mann i 40-årene fra Kongsberg er dømt til 60 dager i fengsel for heleri, tyveri, befatning med narkotika og bæring av kniv på offentlig sted, melder Laagendalsposten. Dette var niende gang mannen måtte møte i retten. Han er tidligere ilagt straff 17 ganger, åtte ganger ved dom og ni som forelegg, for lignende forhold.
Bilen fjernet
Sørgående felt er åpnet på riksvei 7 ved Lindelia etter et trafikkuhell. Bilen er fjernet, men det må ryddes litt før nordgående kan åpnes, opplyser politiet.
Les mer om Lindelia.

Politibetjent tiltalt for vold

En politimann fra Buskerud er tiltalt for vold mot sin ekssamboer og to mindreårige barn, melder Drammens Tidende. Politibetjenten skal ifølge tiltalen ha vært voldelig mot samboeren ved flere anledninger over flere år. Mannen har også flere ganger vært voldelig mot barna, som er i barneskolealder, ifølge tiltalen. Politimannen erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer, advokat Vibeke Hein Bæra, til avisa.
Ruset mann snoket i boligområde
Politiet opplyser at de har fjernet en ruset mann som snoket rundt i et boligområde på Nærsnes i Røyken. Mannen i 20-årene er anmeldt og ble hentet av sin mor.
Les mer om Røyken.
Trafikkuhell på riksvei 7
Det har vært et trafikkuhell med et tungt kjøretøy på riksvei 7 ved Lindelia langs Krøderfjorden, melder politiet. Kjøretøyet sperrer veien. Ingen personer er skadd, og politiet er på vei til stedet.
Les mer om Krøderfjorden og Lindelia.
Tiltalt for drap etter dødsbrann
36-åringen tente på leiligheten og sperret utgangsdøren med gressklippere, ifølge tiltalen.
Leilighet ubeboelig etter brann
Familien bestående av to voksne og fire barn som bodde i huset som brant i Auens vei, må sove et annet sted i natt. Leiligheten er ubeboelig, melder politiet. Brannen startet trolig på kjøkkenet.
Normal trafikk på Svelvikveien
Trafikken går nå som normalt på Svelvikveien etter husbrannen i Auens vei, melder politiet.
Les mer om Svelvikveien.
Ett felt sperret ved Hagafoss
Ett felt sperret ved Hagafoss
Innbrudd i bil
I løpet av dagen har det vært innbrudd i en bil parkert ved Aker Solution på Tranby. Det har blitt knust en siderute, men trolig har det ikke blitt stjålet noe, opplyser politiet.
Les mer om Aker Solution og Tranby.
Alle beboerne ute
Beboerne i huset som brenner i Auens vei i Drammen, skal være ute. Det er mye røyk på stedet, og trafikken dirigeres manuelt på Svelvikveien, opplyser politiet.
Les mer om Drammen og Svelvikveien.
Brannen slukket
Husbrannen i Auens vei i Drammen er nå slukket, melder politiet.
Les mer om Drammen.
Melding om husbrann
Brannvesenet i Drammen har rykket ut etter å ha fått melding om brann i et hus i Auens vei.
Les mer om Drammen.
Bilene fjernet
Veien er nå åpnet for normal trafikk etter trafikkulykken i Bjørnstjerne Bjørnsons gate i Drammen, opplyser politiet. Ingen ble skadd i ulykken.
Les mer om Drammen.
Kø i Drammen etter ulykke
Det er køer i Bjørnstjerne Bjørnsons gate i Drammen som følge av en trafikkulykke. Ifølge politiet skjedde ulykken i krysset mot Telthusgata, der både en personbil og en lastebil har kommet fra Holmenbrua og svingt mot venstre. Politiet melder at lastebilen trolig har brukt mer enn sitt kjørefelt. Ingen personer ble skadet.
Tiltalt etter dødsbrann
En 36 år gammel mann er tiltalt for drap etter dødsbrannen i Hole i juni i fjor, melder Ringerikes Blad. Påtalemyndigheten mener at den tiltalte Hønefoss-mannen tente på brennbart materiale med åpen ild mens en 52 år gammel mann befant seg i leiligheten.
Les mer om Hole og Hønefoss-mannen.
Kø etter elgpåkjørsel
På riksvei 7 har det vært en elgpåkjørsel ca. 1 kilometer nord for Bromma. Det er kø i begge retninger.
Les mer om Bromma.
Trafikkulykke i Drammen
Nødetatene er på vei til Bjørnstjerne Bjørnsons gate i Drammen etter melding om en trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil. Ifølge politiet er det trolig ikke snakk om personskade.
Les mer om Drammen.
Snøfall gir togproblemer
Snøen som har falt den siste uka påvirker fortsatt togtrafikken. Numedalsbanen er stengt. Ifølge Bane NOR jobber to skogsmaskiner med å rydde trær, men de har redusert fremkommelighet pga. snømengdene. På strekningen Kongsberg–Sira må deler av strekningen kjøres med sikthastighet grunnet store snømengder i trær.
Les mer om KongsbergSira.
Hoppere klare for junior-VM
Silje Opseth (Holeværingen) og Thea Sofie Kleven (Gjerpenkollen) er begge tatt ut i troppen til junior-VM i Kandersteg og Goms. Mesterskapet i Sveits arrangeres mellom 28. januar og 4. februar.
Lavtrykkene står i kø – varsler full storm på Vestlandet
Det meste av Sør-Norge må si farvel til det vakre vinterværet.
Les mer om Sør-Norge og Vestlandet.
Arbeider videre med lysløypene
Drammen kommune fortsetter arbeidet med å reparere lysløypenettet i kommunen. Det er fortsatt problemer med trær som har falt over ledninger og løyper, melder kommunen. De ber brukere av marka om å være oppmerksomme på trefall og økt motorferdsel i løypene.
Bjøntegaard får gå OL-sprinten
ANTERSELVA (NRK): Han ble vraket til verdenscupåpningen i desember, men mandag ble Erlend Bjøntegaard tatt ut til OL-sprinten i Pyeongchang.