NRK Buskerud

Bøkko knuste to norgesrekorder på n dag

Hege Bøkko er i «kalasform og startet en norsk rekordfest på isen i Calgary.
Les mer om Calgary.

Riksvei 7 åpen

Riksvei 7 over Hardangervidda er åpnet for normal trafikk etter å ha vært stengt på grunn av uvær, melder Statens vegvesen.
Les mer om Hardangervidda.
Ødegaard-assist i Heerenveen-seier
Martin Ødegaard var nest sist på den første scoringen da Heerenveen vant 3–0 over Roda lørdag kveld. Rodas Mohamed El Makrini ble utvist etter å ha stemplet nordmannen i leggen etter 54 minutters spill, og Ødegaard ble byttet ut etter 77 minutter.
To rekorder for Bøkko
Hege Bøkko knuste sin egen norske rekord på 500 meter under sprintverdensmesterskapet i Calgary. Den nye rekorden er på 37,43. Det holdt til fjerdeplass. Også på 1000 meter ble det rekord med 1.13.96. Det holdt til en femteplass og norsk rekord med et halvsekund.
Les mer om Bøkko og Calgary.

Etterforsker drap på innsatt i Ringerike fengsel

Politiet etterforsker et drap etter at en innsatt ble angrepet av en annen innsatt i Ringerike fengsel.
Les mer om Ringerike.
Etterforsker drap av innsatt
Politiet etterforsker drap etter at en innsatt ble angrepet av en annen innsatt i Ringerike fengsel
Les mer om Ringerike.
Kun materielle skader
Politiet retter til at ulykken i Drammen skjedde i krysset Losjeplassen–Ole Steens Gate. Politiet er ferdig på stedet og melder om kun materielle skader.
Les mer om Drammen.
Trafikkulykke Drammen
Nødetatene er på vei til Nedre Strandgate i Drammen etter melding om at to biler har kollidert.
Les mer om Drammen og Nedre Strandgate.
Første stikk til Solberg
Solberg gikk seirende ut av den første semifinalen mot Høvik i norgesmesterskapet i bandy. Sluttresultatet ble 5-3, etter at Høvik ledet 2–1 til pause. Semifinalene spilles best av fem kamper, og vinneren møter enten Stabæk eller Ullern i finalen.
Les mer om Høvik, Solberg, Stabæk og Ullern.
Ny VM-sjanse for Opseth og Tande
Hoppsjef Clas Brede Bråthen forteller at Silje Opseth fra Holeværingen og Daniel-Andr Tande fra Kongsberg sannsynligvis kommer til å hoppe søndagens blandede lagkonkurranse i hoppbakken i Lahti. De to andre på laget er Maren Lundby og Johann Andr Forfang.
Tande så svart etter VM-fiasko: – Jeg blir forbannet
LAHTI/OSLO (NRK): Daniel-Andr Tande var Norges største gullhåp i normalbakken, men var et hav unna toppen i Lahti. Stefan Kraft var klart best og tok VM-gullet.
Les mer om Lahti, VM-fiasko og VM-gullet.
Tande på 15. plass
Daniel-Andr Tande hoppet seg opp fire plasser i den andre omgangen og endte som nummer 15 i normalbakken i VM i Lahti. Dermed ble han nest beste nordmann, bak Johann Andr Forfang på 7. plass. Østerrikske Stefan Kraft ble verdensmester.
Les mer om Johann Andr Forfang og Lahti.
Normal trafikk på Spikkestadbanen
Togtrafikken går som normalt igjen mellom Heggedal og Spikkestad etter at strekningen tidligere var stengt på grunn av strømproblemer. Det melder Bane NOR. Man må fortsatt regne med forsinkelser.
Bedre av Tande
Daniel-Andr Tande hopper 94, 5 meter og går inn i en foreløpig ledelse i normalbakken i Lahti. – Det er et steg i riktig retning, sier NRKs ekspert Johan Remmen Evensen.
Trafikkuhell Drammen
Politiet er på vei til Svelvikveien i Drammen, nesten på grensen til Svelvik, etter melding om et trafikkuhell. Ifølge politiet er to biler involvert og det er kun snakk om materielle skader.
Les mer om Drammen, Svelvik og Svelvikveien.
Tande fikk det ikke til
Daniel-Andr Tande hoppet 92,5 meter i normalbakken i Lahti, og går inn på en foreløpig 17. plass. – Det blir dessverre ikke maksuttelling. Det butter imot, sier NRK-kommentator Christian Nilssen.
Les mer om Lahti.
Følg VM-hopprennet
Norge har to strake VM-titler i normalbakken. Kan Daniel-Andr Tande fra Kongsberg sørge for den tredje? Følg VM-rennet fra Lahti.
Les mer om Kongsberg, Lahti og VM-titler.
Forsinkelser på Spikkestadbanen
Heggedal–Spikkestad er stengt for trafikk på grunn av strømproblemer, melder Bane NOR. De jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.
Les mer om Bane NOR og Spikkestadbanen.
Tar han VM-medalje?
Daniel-Andr Tande har lovet å «fly som bare rakkern. Følg VM-rennet fra normalbakken.
Les mer om VM-medalje.
Ventetid på kolonnekjøring
På riksvei 7 over Hardangervidda er det kolonnekjøring. Det er ca. 4 timers ventetid for trafikken vestfra, og ca. 2 timers ventetid østfra, ifølge vegvesenet.
Les mer om Hardangervidda.
Uavgjort for Fossum
Iver Fossum var på banen i 90 minutter da hans Hannover spilte 2–2 hjemme mot Arminia Bielefeld i 2. Bundesliga lørdag. Den tidligere Strømsgodset-spilleren spilte fra start i en offensiv midtbanerolle. Det ene poenget gjør at Hannover ligger på annenplass i 2. Bundesliga.
Forenklet forelegg til rallyførere
Politiet har i ettermiddag holdt kontroll på fylkesvei 40 ved Sporanbrua i Nore og Uvdal. Seks personer fikk forenklet forelegg, hvorav fire ifølge politiet var førere av rallybiler på transportetappe under Numedalsrally. Høyeste målte hastighet var 85 km/t i 60-sonen.
Anmeldelse: Daniel Kvammen - Vektlaus
«Daniel Kvammen har en rev bak det nydusjede øret.
Kolonnekjøring rv7
På riksvei 7 over Hardangervidda er det innført kolonnekjøring på grunn av uvær.
Les mer om Hardangervidda.
Møtte ikke til soning
En 57 år gammel mann fra Ringerike er dømt til å betale en bot på 9.600 kroner fordi han ikke møtte til soning. Mannen møtte heller ikke opp til rettssaken der boten ble fastsatt. 57-åringen må også ut med 3.000 kroner i saksomkostninger.
Les mer om Ringerike.