NRK Buskerud

Storbrann sees over fjorden

Lagerbrannen i Moss kan sees helt over fjorden til Buskerud, skriver Drammens Tidende. Vestviken 110-sentral har fått inn flere meldinger om røyk fra folk i vårt distrikt, men vaktleder Harald Kleppo sier til avisen at det nok er brannen i Moss de ser.
Les mer om Buskerud og Harald Kleppo.

Stjal over 100 halvlitere

En mann stjal en rekke mat- og drikkevarer fra en butikk i Mjøndalen. Mannen la varene i en blå Volkswagen Golf of kjørte fra stedet, ifølge politiet, som ber om tips fra publikum.
Ønsker tips etter tyveri
En mann stjal en rekke mat- og drikkevarer fra en butikk i Mjøndalen. Mannen la varene i en blå Volkswagen Golf of kjørte fra stedet, ifølge politiet, som ber om tips fra publikum.
Fortsatt fare for skogbrann
Fortsatt fare for skogbrann

Selger Uvdal skisenter

Skisenteret i Uvdal får nye eiere, etter at selskapet Miljøringen SA selger anlegget til en gruppe av andelseierne, ifølge Laagendalsposten. Skisenteret har lenge slitt med økonomien, og gikk konkurs i 2008. Siden 2010 har det vært eid av Miljøringen.
Kvinne anmeldte voldtekt
En kvinne har anmeldt en voldtekt i Drammen i helgen, skriver Drammens tidende. Politiet fikk melding om den anmeldte voldtekten søndag, og har fremdeles ikke kommet fram til noen mistenkt, sier krimvakt Tina Berg til avisen.
Les mer om Drammen og Tina Berg.
Mener vitsing er usmakelig
Stiftelsen Fritt Ord mener det er usmakelig og grotesk å vitse om terroren på Utøya 22-juli. Den Nasjonale støttegruppen har meldt Mannegruppa Ottar til PST etter vitsing på Facebook. PST har ikke funnet noen trusler i innleggene og griper ikke inn.
Søker etter ny rådmann
Lier kommune er godt i gang med med å forberede rekruttering av en ny rådmann. Nåværende rådmann Hans-Petter Christensen, går til stillingen som assisterende fylkesmann i Buskerud. Stillingen blir lyst ut etter ferien.
Vil flytte siktet til fengsel
Mannen som er sikta for å ha drept kjæresten sin på ei hytta i Flå sist uke, har slitt lenge med psykisk sykdom. Det bekrefter forsvarer Sindre Løvgaard til NRK. Ifølge politiet blir 25-åringen trolig overført fra psykiatrisk avdeling til et fengsel i løpet av de neste dagene.
Les mer om Flå, NRK og Sindre Løvgaard.
Mer penger til kommunene i Buskerud
Kommunene i Buskerud får en økning på 16 millioner i rammetilskuddet for 2017. Dette viser revidert nasjonalbudsjett 2017. Detaljene i det økonomiske opplegget for kommunene i 2018 presenteres i statsbudsjettet som legges fram 12. oktober 2017.
Les mer om Buskerud.
Rykker ut til trafikkulykke
Rykker ut til trafikkulykke
Skal avhøre omgangskrets
Politiet vil i tiden fremover jobbe med å avhøre familie, venner og arbeidskolleger til avdøde Alexandra Nilssen (21) og hennes kjæreste som er siktet for drapet. Dette for å undersøke hvordan avdøde og siktede har hatt det den siste tiden opp til drapet skjedde på en hytte i Flå forrige uke, opplyser politiet i en pressemelding.
Les mer om Alexandra Nilssen og Flå.
Retta manglar ved mottak
Det blei funne fleire manglar då UDI kontrollerte drifta av Hol statleg mottak for mindreårige asylsøkarar tidlegare i sommar. Det kom fram at bilen som blir brukt til å køyra bebuarane i ofte var øydelagt. Alle manglane som blei påpeikt under kontrollen er no retta opp. Det er Link AS som driv mottaket.
Les mer om Hol og UDI.
Bronse til Drammen Golfklubb i NM
Damelaget til Drammen Golfklubb tok bronse i golf-NM for lag på Skoger i helga. Med totalt 15 over par blei det bronsemedalje på Drammenslaget. Oslo Golfklubb vant. Dei 16 beste herrelaga og sju beste damelaga frå norske golfklubbar deltok i noregsmeisterskapet.
Store problemer i togtrafikken
Strekningen Oslo S - Bryn er stengt for togtrafikk på grunn av signalfeil, melder NSB. Det fører til forsinkelser og innstillinger på en rekke jernbanestrekninger. Reisende henvises til T-bane og buss.
Les mer om Bryn, NSB og T-bane.
Retta opp i manglar ved mottak
Det blei funne fleire manglar då UDI kontrollerte drifta av Hol statleg mottak for mindreårige asylsøkarar tidlegare i sommar. Det kom fram at bilen som blir brukt til å køyra bebuarane i, ofte var øydelagt. Alle manglane som blei påpeikt under kontrollen er no retta opp.
Les mer om Hol og UDI.
Lite parkeringsplassar i Flå
Landbruksareal er blitt brukt som parkeringsplassar i sentrum av Flå på grunn av stor trafikk i Bjørneparken om dagen. Dagleg leiar i Bjørneparken, Kees Eikeli seier at parkeringsproblema har løyst seg på ein grei måte.
Les mer om Bjørneparken og Flå.
Undersøker flere innbrudd
Politiet har gjort undersøkelser etter to innbrudd i Drammen. I en leilighet i Brandtenborggata er det foreløpig uvisst om noe er stjålet da huseieren ikke er hjemme. Det andre innbruddet skjedde i Valbrottveien.
Flere tatt i fartskontroll
En sjåfør ble fratatt førerkortet mens 18 ble bøtelagte etter en laserkontroll UP har hatt i Hemsedal. Sjåføren som fikk førerkortet beslaglagt kjørte i 85 km/t i en skiltet 50-sone, ifølge politiet.
Les mer om Hemsedal.
Mjøndalen gikk på bortetap
MIF tapte mot Sandnes Ulf i kveldens førstedivisjons-oppgjør, som endte 1-0 på Sandnes stadion. Hjemmelagets Axel Kryger scoret kampens eneste mål etter fire minutters spilletid. Neste motstander Mjøndalen møter er serieleder Bodø/Glimt på lørdag.
Les mer om Mjøndalen.
Mjøndalen tapte
MIF tapte bortekampen mot Sandnes Ulf, som endte 1-0.
Kjørte fra politiet
En mindreårig gutt er anmeldt for å ha kjørt trimmet moped, i tillegg til å ha stukket av fra politiet under kjøring i Lier. Gutten ble funnet igjen i nærheten.
Les mer om Lier.
To involvert i møteulykke
To personer var involvert i ulykken på rv 35. Ingen er alvorlig skadd, men bilene må taues bort fordi de ikke er kjørbare. De kolliderte etter at den ene kjørte i motsatt kjørefelt. Trafikken skal gå greit forbi ulykkesstedet. Politiet prøver å finne ut årsaken og mistenker foreløpig ikke noe kriminelt.
Eldre hjulpet ut av heis
De tre som satt fast i en heis i et boligbygg i Kongsberg er hjulpet ut av brann- og redningsmannskaper. Heisen stod fast mellom to etasjer med tre eldre personer, og situasjonen beskrives som udramatisk av vaktleder ved Vestviken 110-sentral.
Les mer om Kongsberg og Vestviken.
Rykker ut til trafikkulykke
Nødetatene i Hønefoss rykker ut etter å fått melding om en trafikkulykke på RV 35 ved Ask.
Les mer om Ask.