NRK Buskerud

Mistet førerkortet

En bilfører mistet førerkortet fredag ettermiddag etter at vedkommende kjørte vinglete og uaktsomt i trafikken. Vedkommende ble stanset av politiet på Strømsø i Drammen og har også hatt flere lignende hendelser på seg tidligere.
Les mer om Drammen og Strømsø.

MC-fører sjekkes på legevakta

Føreren av motorsykkelen som var involvert i en trafikkulykke på Verpsletta på riksvei 35, er fraktet til legevakta for sjekk. Personen skal ikke være alvorlig skadet.
Les mer om Verpsletta.
Bil inn i tre på Tofte
Politiet har fått melding om at en bil har kjørt inn i et tre ved Østre Strandvei på Tofte i Hurum. Ingen skal være alvorlig skadet.
Les mer om Hurum, Tofte og Østre Strandvei.
Uaktsom luftgeværskyting
Politiet har fått melding om at det drives uaktsom luftgeværsskyting på Geithus. Politiet leter etter personen som skal ha gjort det.

Motorsykkelulykke på rv35

En motorsyklist har kjørt inn i en bil bakfra på Verpsletta på riksvei 35. Nødetatene er på plass, og ulykken fører til en del kødannelser i trafikken.
Les mer om Verpsletta.
Paraglider sitter fast i tre
Det har skjedd en ulykke med paraglider i Kongsberg. Paraglideren sitter fast i et tre flere meter over bakken. Personen er ikke skadet og kommuniserer med redningsmannskapene. Brannvesenet bruker stigebil som de skal bruke for å få personen ned med.
Les mer om Kongsberg.
Rekordtemperaturer på lørdag, men søndag kommer gråværet
Buskerud blir varmest i hele landet lørdag. Norgesrekorden med 31,1 grader fra Gvarv i Telemark for høyeste maitemperatur kan bli slått i helgen.
Les mer om Gvarv og Telemark.
Rykker ut på melding om skogbrann
Brannvesenet rykker ut på melding om skogbrann ved Pålsbufjorden – Rambergvatnet i Hol.
Skal drøfte nødsentral-saken igjen
Stortingets kontroll- og konstitusjonskomit vil igjen drøfte nødsentral-saken i neste uke. Leder Martin Kolberg utelukker ikke at justisministeren må forklare seg. POD og Justisdepartementets håndtering av nødsentralenes samlokalisering har fått krass kritikk etter VGs oppslag.
Forbud mot tungtransport i tunnelen
Statens vegvesen planlegger å gjenåpne Oslofjordtunnelen på riksvei 23 på mandag. I tillegg blir det innført et midlertidig forbud mot tunge kjøretøy over tolv meter i rushtiden på hverdager mellom klokka 7 og 9 og 15 og 18.
Les mer om Oslofjordtunnelen.
Forsinkelser på Sørlandsbanen
På Sørlandsbanen er det stengt for togtrafikk mellom Kristiansand og Nelaug på grunn av strømproblemer. Bane Nor regner med at dagtogene mellom Oslo og Stavanger kommer til å bli to timer forsinket.
Mistenkt for ruskjøring i P-hus
En mann i 30-årene er mistenkt for å ha kjørt bil ruset. Mannen kjørte bil inne i et parkeringshus i Drammen da han ble pågrepet. Det blir tatt blodprøve av mannen.
Les mer om Drammen.
Hoppsjef fornøyd med FIS-avgjørelse
Raw Air fortsetter i samme form i ett år til, har FIS bestemt i dag. Det har vært ønsker om å redusere reisebelastningen, men rekkefølgen blir som den var i vinter; Holmenkollen, Lillehammer, Trondheim og Vikersund.
MIF møter SIF i cupen
Mjøndalen møter Strømsgodset i 3. runde av fotball-NM. Kampen spilles 1. juni i Mjøndalen.
Les mer om Mjøndalen, SIF og Strømsgodset.
Advarer mot kongekrabber i sør
Gründer vil starte kongekrabbeanlegg på Tofte. WWF frykter en spredning til Oslofjorden.
Les mer om Oslofjorden og Tofte.
Frykter kongekrabbe vil rasere Oslofjorden
Gründer vil starte kongekrabbe-anlegg på Tofte. WWF frykter invasjon i Oslofjorden.
Les mer om Oslofjorden og Tofte.
Stoppet toget for å hjelpe - ble truet med kniv
Mann pågrepet etter å ha truet en NSB-ansatt med kniv.
Pågrepet for knivtrusler
En mann i 20-årene er pågrepet på Nerkollen i Nedre Eiker rett ved skinnegangen etter at han skal ha truet en togansatt med kniv. Mannen er ruset, opplyser politiet.
Les mer om Nedre Eiker og Nerkollen.
I høg fart med punktert dekk
Politiet har arrestert ein person etter at han køyrde i grøfta i Røyken. Eit vitne følgde etter bilen, som hadde punktert dekk, i fleire kilometer. Personen er mistenkt for ruskøyring.
Les mer om Røyken.
Anbefalte å ikkje møte Lundteigen
Politimeister i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen, diskuterte med Politidirektoratet korleis ho kunne unngå å treffe stortingspolitikar Per Olaf Lundteigen etter vedtaket om å gjere Tønsberg til hovudkvarter for det nye store politidistriktet. Det kjem fram i VG i dag. Det går fram av dokumenta avisa har fått tilgang til at Politidirektoratet anbefalte politimeister Fossen å unngå å møte Lundteigen, som dei trudde ville ha omkamp om plasseringa av hovudkvarteret.– Mitt oppdrag er å etablere Sør-Øst politidistrikt, ikkje drive omkampar, seier Christine Fossen til VG.
Oslofjordtunnelen opnar neste veke
Rv23 Oslofjordtunnelen, som har vore stengt i tre veker, blir truleg opna igjen neste veke. Det melder Statens vegvesen. Tunnelen fekk skadar etter brann i eit vogntog. Det har til tider vore lange køar fleire stadar rundt Oslofjorden på grunn av stenginga.
Les mer om Oslofjorden.
Store skader etter brann
Et bolighus med flere leiligheter ble påført store skader i en brann i Mjøndalen i Nedre Eiker i Buskerud torsdag. Alle i huset kom seg uskadd ut. Politiet fikk melding om brannen i Løpene i Mjøndalen like etter klokken 18.30 i går kveld. Årsaken til brannen er ikke kjent, men slik brannen utviklet seg, kan det tyde på at den startet på utsiden av huset.
Ønsker å lage kongekrabbeanlegg
En gründer ønsker å bygge en oppdrettsanlegg for kongekrabber på Hurum. Målet er at to tonn kongekrabbe skal tas ut og selges hver eneste måned i anlegget kun noen få meter fra Oslofjorden. Verdens naturfond er svært skeptisk til planene.
Les mer om Hurum og Oslofjorden.
Vil fange kongekrabbe på land
Hvis den tidligere fiskeren får det som han vil kan det bli kongekrabbeanlegg på Tofte i Hurum, men det er noen skjær i sjøen.
Les mer om Hurum og Tofte.
Brann i bolig
En bolig med fire leiligheter i Mjøndalen startet å brenne torsdag kveld.
Les mer om Mjøndalen.