NRK Buskerud

Trafikkomlegging i Drammen

Nå starter gravearbeidene i Tordenskiolds gate i Drammen. Det er strekningen forbi bensinstasjonen og mot Strømsø torg som blir berørt, ifølge Statens vegvesen. Trafikanter bes unngå området fram til 18. januar 2018.
Les mer om Drammen og Strømsø.

Aryan Tari leder junior-VM

18 år gamle Aryan Tari fra Lier har tatt ledelsen etter at 6 av 11 runder er spilt av junior-VM i sjakk Tarvisio i Italia, skriver Matt & Patt. Det er klhttp://mattogpatt.no/2017/11/19/na-leder-aryan-tari-junior-vm/art etter at Tari i dag klinte til og vant partiet med hvit over Kiril Alekseenko. Russeren hadde inntil i dag vunnet alle partiene. Tari er nå alene i tet med 5,5 av 6 poeng og dermed er favoritt til å ta VM-tittelen blant de 148 deltakerne.
Dømt for vold mot familien
En mann fra Hønefoss er dømt til 60 dager i fengsel for vold mot sin samboer og hennes tenåringssønn som grep inn. Det melder Ringerikes Blad. Kvinnens andre barn ble vitne til volden og ringte politiet. Mannen må i tillegg til fengselsstraff også betale 20.000 kroner i oppreisning til sin tidligere samboer og til hvert av hennes barn, skriver avisa.
Godset vant over Brann
Strømsgodset har vunnet 2-1 over Brann på Marienlyst Stadion. Godset beholder dermed sin 4. plass i eliteserien og har håp om Europaliga-kvalik neste år.

Strømsgodset vant mot Brann

Med 2-1-seieren beholder Godset 4. plassen og håpet om Europaliga-kvalik.
2–1 til Strømsgodset
78 minutter inn i kampen scoret Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen. Tre minutter senere scoret Brann sitt første mål, ved Deyver Vega.
– Glatt der bil kjørte på strømmast
Mannen som lørdag kjørte ut av veien og knakk en strømmast på Helgelandsmoen, mener at han holdt fartsgrensen. Det melder Ringerikes Blad. Ringeriksbadet og flere husstander var uten strøm i flere timer etter ulykken. Det var glatt på stedet, og det ser ikke ut som føreren kan lastes for uhellet, opplyser politiet til avisa.
Les mer om Glatt og Helgelandsmoen.
Godset i ledelsen
Marrcus Pedersen fra har sendt Strømsgodset i ledelsen i kampen mot Brann. Kampen spilles på Marienlyst Stadion.
5. plass for Tande
Daniel-Andr Tande ble beste nordmann i Wisla med en 5. plass. Japanske Junshiro Kobayashi tok seieren. Kamil Stock fra Polen kom på 2. plass.
Les mer om Polen, Tande og Wisla.
Tande på topp
Daniel Andre Tande hopper 128 meter og går inn på førsteplass. – Et godt hopp av Daniel, sier Remen Evensen.
Les mer om Daniel og Remen Evensen.
Bøkko sprakk
Håvard Bøkko klarer ikke å holde distansen ut og er til slutt 13,51 sekunder bak Patrick Beckert, som nå leder med 13.04,97.
Les mer om Patrick Beckert.
Bøkko er ikke fornøyd
Håvard Bøkko ligger helt sist etter at seks utøvere har skøytet. – Det var litt under det jeg hadde håpet på. Jeg fikk det fort når jeg først fikk det. Det er kjedelig å ikke være helt i toppen, men jeg får gå flere løp og trene bra fremover, sier han.
Drømmen om opprykk brast
Mjøndalen tapte 1-2 mot Ranheim og forblir dermed i 1. divisjon.
Les mer om Ranheim.
Tande inn på 11.-plass
Daniel Andr Tande lander på 122 meter, som Stjernen, og går inn på en 11.-plass. –Ikke et topphopp av Daniel dessverre, sier Remen Evensen
Les mer om Daniel, Remen Evensen og Stjernen.
Tap for Mjøndalen
Mjøndalen tapte 1–2 mot Ranheim på Isachsen Stadion. Brunskjortene forblir dermed i 1. divisjon.
Ranheim scoret
Ranheims Mads Reginiussen scoret, og bortelaget er dermed igjen i ledelsen. Stillingen er nå 1–2.
Mjøndalen utlignet
Ranheim scoret 16 minutter etter kampstart, men Mjøndalens Amahl Pellegrino har nå utlignet. Stillingen er 1–1 et kvarter inn i andre omgang.
Sensasjonen Bjøntegaard vraket: – Jeg gidder ikke å bruke tid på det
SJUSJØEN (NRK): I et sterkt felt var ingen sterkere enn Erlend Bjøntegaard. Johannes Thingnes Bø ble nummer to.
Bjøntegaard vant
Erlend Bjøntegaard (27) fra Kongsberg skjøt hele 19 treff og vant fellesstarten for menn på Sjusjøen søndag ettermiddag. Johannes Thingnes tor andreplassen og Martin Fourcade tredje. Ole Einar Bjørndalen fra Simostranda havnet på en 16. plass.
Mjøndalen spiller for kvalifisering
Hvis Mjøndalen vinner 1. divisjonskampen over Ranheim søndag ettermiddag på Isachsen Stadion, får de møte laget som ender tredje sist i Eliteserien. Hvis brunskjortene vinner denne kampen får de igjen muligheten til å spille om opprykk til Norges øverste divisjon.
Seilbåt har slitt seg
Politiet har fått melding om en cirka 30 fots seilbåt som har slitt seg i Nærsnesbukta i Røyken. Seilbåten heter Jenny. Lokalt brannvesen reiser til stedet.
Les mer om Jenny, Nærsnesbukta og Røyken.
Bjørndalen om papparollen: – Fantastisk
Ole Einar Bjørndalen fra Simostranda har en ny hverdag som far, men 43-åringen hadde ikke trodd at det var så mye å organisere med to satsende skiskytterforeldre.
Les mer om Simostranda.
48-timersregelen gjelder ikke for alle
Nå er høysesongen for omgangssyke i gang. Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diar.
Kontrollerte biler søndag morgen
Politiet hadde trafikkontroll i Solbergelva i Nedre Eiker søndag morgen. Totalt fire kjøretøy ble stanset. En av førerne mistenkes for promillekjøring.
Les mer om Nedre Eiker og Solbergelva.
Landslagssjefen etter norsk laghoppsiger: – Heilt fantastisk
Med fire gode hopp i andre omgang klatra Norge frå tredjeplass til siger i laghoppkonkurransen i Wisla.
Les mer om Norge og Wisla.