NRK Hedmark og Oppland

E16 åpnet igjen

E16 øst for Skarnes er åpnet for trafikk igjen, ifølge Statens vegvesen. Veien var delvis stengt på grunn av en trafikkulykke.

To biler kolliderte på E16

To biler var involvert i en trafikkulykke på E16, øst for Skarnes ved 10-tida i formiddag. Fire personer satt i bilene, og en ble sendt til sykehuset for en sjekk.
Les mer om E16.
Trafikkulykke på E16
Det har vært en trafikkulykke like på E16, øst for Skarnes, ifølge Statens vegvesen. Nødetatene er på vei, og bilistene må regne med kø ved ulykkesstedet.
Les mer om E16.
Til sykehus etter trafikkuhell
En mann i 70-årene ble sendt til sykehuset etter at han syklet inn i en bil på riksvei 2 ved Jammerdal i Åsnes, ifølge politiet. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.
Les mer om Jammerdal.

Operafestival på Hadeland

Operasanger Eli Kristin Hanssveen arrangerer operafestival i Røykenvika på Hadeland neste år. Det fortalte hun da NRKs sommertog stoppet på Gran i går. Planen er blant annet ei hovedscene ute på Randsfjorden med symfoniorkester.
Mangler hjertestartere
Flere syke- og pleiehjem i Vestoppland mangler hjertestartere. Det viser en spørreundersøkelse oa.no har gjort. Kun fem av 17 eldresentre har hjertestartere. Flere av sentrene ligger nær ambulansetjenesten og mener derfor behovet er mindre.
Les mer om Vestoppland.
Kjørte uten førerkort
En mann i slutten av tenårene er anmeldt etter at politiet mistenker ham for å ha kjørt moped i ruspåvirket tilstand. Han ble stoppet av politiet på Otta ved 5.30-tida. Han anmeldes også for å ha kjørt uten gyldig førerkort.
Les mer om Otta.
Campingvogn ødelagt i brann
En campingvogn som sto på en parkeringsplass ved Strandtorget i Lillehammer ble totalskadet i en brann ved 4-tida. Ingen personer ble skadet.
Les mer om Lillehammer og Strandtorget.
Bil av veien
To personer ble kjørt til sykehuset for en sjekk etter bilen de satt i kjørte av veien i Vellingroa i Grue i natt. Ingen ble alvorlig skadet.
Les mer om Grue og Vellingroa.
Gikk ned sjøl
En mann som ba om hjelp for å komme seg ned fra Besseggen i Vågå gikk han ned for egen maskin. Ifølge politiet ble mannen tatt hånd om av Røde Kors.
Les mer om Besseggen og Vågå.
Må hjelpe turist ned Besseggen
En turist har skadet foten på Besseggen og må ha hjelp for å komme ned. Luftambulansen og Røde Kors bistår. Besseggen i Vågå er en av de mest populære turmålene for fjellturister.
Les mer om Besseggen og Vågå.
Hadde på seg narkotika
To personer i Tynset anmeldes for besittelse av narkotika, skriver politiet.
Les mer om Tynset.
Mopedføreren brakk beinet
Etter en trafikkulykke i Gjøvik sentrum hvor en moped og en bil var involvert, brakk mopedføreren beinet. Hendelsesforøpet er fortsatt ukjent opplyser politiet til NRK.
Les mer om Gjøvik og NRK.
På vei til Brumunddal
Hamkam-spiller Mathias Aasand Pedersen (19) har slitt med lite spilletid de siste sesongene og vil muligens ta turen til Brumunddal, skriver HA.
Les mer om Brumunddal.
Trafikkulykke i Gjøvik
En bil og moped er involvert i en trafikkulykke i Gjøvik sentrum. Nødetatene skal være på vei til stedet. Skadeomfanget er ukjent.
Les mer om Gjøvik.
Presenterte planer for Dovrefjell
Planen for hvordan Dovrefjellområdet skal forvaltes er nå endelig bestemt. Kommunalminister Jan Tore Sanner presenterte planene i dag, og mener det er tatt hensyn til både kommunens ønske om utvikling av området, med turisme og utbygging, og hensynet til villreinen.
Kjørt til legevakta
Bilføreren er kjørt til legevakta for sjekk og er tilsynelatende uskadet, skriver politiet. Trafikken flyter som normalt.
Trafikkuhell ved Elverum
Det har vært et trafikkuhell ved Elverum mellomen bil og en 4- hjuling. Føreren av 4-hjulingen reiser selv til legevakta for sjekk da han har vondt i beinet, skriver politiet.
Les mer om Elverum.
Skal være uskadd
Ambulansen har kommet frem til bilulykken ved Otta. Personen i bilen virker uskadet, skriver politiet som også melder om noe trafikkale problemer på stedet.
Les mer om Otta.
Bil kjørte av veien
En bil kjørte av veien på E6 mellom Sel Kirke og Otta. Nødetatene skal være på vei, skriver politiet. Skadeomfanget er ukjent.
Les mer om Otta og Sel Kirke.
Skal etterforske batteri-forsøpling
Politiet i Åsnes skal se om de kan finne ut hvem som har kastet bil- og anleggsmaskinbatterier i Kverntjernet på Hof Finnskog.
Les mer om Hof Finnskog og Kverntjernet.
Ikke alvorlig skadet
Begge personene som var involvert i bilulykken på Grue er kjørt til Kongsvinger sykehus. uten alvorlig skader. Politiet skal avhøre de om hendelsesforløpet senere i dag.
Les mer om Grue og Kongsvinger.
Trafikkulykke på Grue
To personer er skadet etter at en bil kjørte av veien på fylkesvei 404 ved Frysjøen på Grue. Det lekker bensin fra bilen, men skal ikke være fare for brann. Luftambulanse er varslet.
Les mer om Frysjøen og Grue.
Bare 4500 påmeldte
Birkebeinerrittet har bare 4500 påmeldte så langt, mot nesten 25 000 for seks år siden. Den store nedgangen kan skyldes at 40-åringer i dag, har mange flere valg enn tidligere. Det sier daglig leder i landeveisrittet Styrkeprøven, Morten Mørk.
E6 åpnet igjen
E6 ved Moelv er nå åpnet for fri ferdsel etter at en bil hadde punktert rett ved Skarpsnotunnelen.
Les mer om Moelv og Skarpsnotunnelen.