NRK Hedmark og Oppland

En til sykehus etter brann

Nødetatene har rykket ut til en brann i et hus i Vestrumsbygda i Søndre Land i Oppland. En person er kjørt til sykehus med brannskader, opplyser Innlandet politidistrikt.

Husbrann i Søndre Land

Nødetatene har rykket ut til en brann i et hus i Vestrumsbygda i Søndre Land i Oppland. En person får behandling for brannskader, melder Innlandet politidistrikt.
Lastebil av veien i Løten
En lastebil har kjørt av riksvei 3 ved Ådalsbruk i Løten. Det skal være snakk om personskade, melder Innlandet politidistrikt. Nødetatene er på vei til stedet.
Les mer om Innlandet, Løten og Ådalsbruk.
Flere tusen uten strøm i Innlandet
Rundt 5000 av kraftselskapet Eidsivas kunder i Hedmark og Oppland er uten strøm, tirsdag kveld. Det viser tall fra Eidsvia Nett. Det har kommet store mengder snø flere steder på Østlandet i kveld, og mer nedbør er ventet onsdag.

Nytt vogntog skaper trøbbel

Et nytt vogntog har fått problemer med å komme opp bakken på E6 ved Bergshøgda. Det melder politiet i Innlandet på Twitter. Det er lange køer på stedet, men bilberger skal være på vei.
Les mer om Bergshøgda, Innlandet og Twitter.
Køer sørover på E6
Et nytt vogntog har fått problemer på E6 ved Bergshøgda, ifølge politiet. Skaper lang kø i sydgående kjøreretning.
Les mer om Bergshøgda.
E6 stengt
Snø og mildvær har ført til vanskelige kjøreforhold over store deler av Hedmark og Oppland i kveld. Om lag klokka 2015 melder politiet at det har vært et trafikkuhell mellom to biler og et vogntog på E6 ved Jønsberg. Det skal ikke være alvorlig personskader.
Les mer om Hedmark, Jønsberg og Oppland.
Trafikkork etter elgpåkjørsel
Det er trafikale problemer på riksvei 2 ved Sigernessjøen etter en elgpåkjørsel. Politiet er på stedet og bidrar med trafikkdirigering.
Les mer om Sigernessjøen.
Vogntog av veien ved Otta
Et vogntog har kjørt av veien på E6 ved Otta. Ingen skal ha kommet til skade, men ifølge politiet lekker det diesel fra vogntoget. Brannvesenet og politiet er på vei.
Les mer om Otta.
Lange køer på E6
En lastebil har fått stopp sørover opp mot Bergshøgda. Det er kø fra Rudshøgda, melder politiet. Det anbefales å kjøre gamle E6 for sørgående trafikk.
Les mer om Bergshøgda og Rudshøgda.
Vogntog sliter på Tonsåsen
Flere vogntog har problemer på fylkesvei 33 ved Tonsåsen. Politiet bistår med trafikkdirigering.
Les mer om Tonsåsen.
Brann i garasje
Det er meldt om brann i en garasje i Repsetåsen i Eidskog tirsdag ettermiddag. Nødetatene er på vei.
Les mer om Eidskog og Repsetåsen.
Store problemer på E6
Det er store problemer både nordover og sørover på E6 i Ringsaker. Mellom Rudshøgda og Moelv er nordgående løp sperret av en kjedekollisjon mellom fire personbiler og to trailere. Sørgående løp ved Bergshøgda sør for Brumunddal er sperret av en trailer som har fått stopp. Det er uvisst når problemene er løst, ifølge politiet.
20-åring dømt til 10 års fengsel
Eidsivating lagmannsrett har dømt en 20-åring fra Hamar til fengsel i 10 år for seksuelle overgrep mot 39 jenter. I lagmannsretten ble 20-åringen også funnet skyldig i et tillfelle av voldtekt som han ble frifunnet for i tingretten, skriver HA.
Les mer om Hamar.
Ammekyr stengt inne
Brannvesenet jobber med å få fire ammekyr ut av fjøset som har rast sammen. Det er tyngden av snøen som er årsaken til at fjøset har rast sammen.
Fjøs har rast sammen
Et fjøs har rast sammen ved Kvernsta i Ringsaker. Flere dyr skal sitte fast inne i fjøset. Nødetatene er på vei til stedet.
Les mer om Kvernsta og Ringsaker.
Kjedekollisjon Rudshøgda
Fire personbiler og to trailere har kjørt i hverandre i en kjedekollisjon på E6 ved Rudshøgda. Ulykken skjedde i nordgående løp, og det skal ikke være alvorlige personskader, ifølge politiet.
Les mer om Rudshøgda.
Kollisjon ved Myklegard
En personbil og en lastebil har kollidert i krysset Rv3 og Rv25 ved Myklegard i Løten. Nødetatene er på vei.
Les mer om Løten, Myklegard, Rv25 og Rv3.
Stjal kjøkken
I løpet av sist helg ble det stjålet et helt nytt kjøkken fra ei hytte under bygging på Skeikampen. Politiet undersøker nå denne saken.
Les mer om Skeikampen.
Dømt for overgrep på nabojenta
En mann i 40-årene er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i tre år og tre måneder for seksuelle overgrep mot en 12 år gammel jente. Retten mener at mannen har utnyttet sin posisjon som nabo.
Les mer om Glåmdal.
Normal trafikk på E6
Trafikken går normalt på E6 ved Moelv etter at det har vært redusert framkommelighet siden i formiddag. Et vogntog på veg nordover mistet en isblokk fra taket og traff en personbil på veg sørover på E6 i Moelv.
Les mer om Moelv.
Nei til mottak på Rondeslottet
Politikere og administrasjon i Sel kommune sier nei til nytt asylmottak på Rondeslottet hotell, melder GD. I går ble det kjent at UDI vil etablere et mottak for asylsøkere med truende /voldelig adferd i kommunen. Ordfører Dag Erik Pryhn sier imidlertid til NRK at han frykter det ikke spiller noen rolle hva kommunen mener i saken.
Les mer om NRK, Rondeslottet, Sel og UDI.
Nei til mottak på Rondablikk
Politikere og administrasjon i Sel kommune sier nei til nytt asylmottak på Rondeslottet hotell, melder GD. I går ble det kjent at UDI vil etablere et mottak for asylsøkere med truende /voldelig adferd i kommunen. Ordfører Dag Erik Pryhn sier imidlertid til NRK at han frykter det ikke spiller noen rolle hva kommunen mener i saken.
Les mer om NRK, Rondablikk, Rondeslottet, Sel og UDI.
Bekymret for Hadeland-splitting
Gran bygdeliste, Gran Frp og MDG i Gran vil at Hadelandskommunene i fellesskap skal forhandle både med Innlandet og Viken om framtidig fylkestilhørighet. Det skriver avisa Hadeland. Kommunestyrene behandler spørsmålet om fylkestilhørighet torsdag.
Isblokk fra vogntog traff personbil
Et rødt vogntog på tur nordover mistet isblokk fra taket og traff en personbil på tur sørover på E6 i Moelv. Det er store skader på bilen og den er ikke kjørbar. Det er ikke snakk om personskader, melder politiet.
Les mer om Moelv.