NRK Hedmark og Oppland

Drikking på offentlig sted

En mann er anmeldt for drikking og urinering på offentlig sted, i en park i Hamar sentrum. Det melder politiet i Innlandet.
Les mer om Hamar og Innlandet.

Trafikkuhell i Hamar

Det har i ettermiddag vært en mindre trafikkulykke i Hamar. En bil skulle stanse for en fotgjenger, og en moped som kom bak veltet da føreren skulle bremse. Mopedføreren er kjørt til legevakt med smerter i armen.
Les mer om Hamar.
Kjøring uten førerkort
En mann i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt moped uten gyldig førerkort på Raufoss. Det opplyser politiet i Innlandet.
Les mer om Innlandet.
Innbrudd i Lillehammer
Det har vært innbrudd i en enebolig i sentrum av Lillehammer i løpet av natten. Politiet har foretatt åstedsundersøkelse. Det er uvisst hva som er borttatt
Les mer om Lillehammer.

Brann i Storgata i Lillehammer

En kvinne ble evakuert etter at det begynte å brenne i enebolig i Storgata på Lillehammer i går kveld. Det var stor røykutvikling på brannstedet, men ingen fare for spredning. Nødetatene fikk raskt kontroll på brannen. De evakuerte naboene kunne flytte hjem sent i går kveld.
Les mer om Lillehammer og Storgata.
Statskog kjøpt av lokale
Over 80 prosent av de 200 eiendommene som Statskog nå har solgt er kjøpt av lokale kjøpere eller kjøpere fra nabokommunen. Miljødirektoratet har kjøpt 13 prosent av eiendommene. Det skriver landbruksministeren i et svar til Sp-lederen.
Les mer om Sp-lederen og Statskog.
Full fører i grøfta
En bilist kjørte i grøfta ved Skarnes i Sør-Odal i dag tidlig. Føreren var full, melder politiet. Mannen i 20-åra hadde heller ikke gyldig førerkort.
Les mer om Sør-Odal.
Taxi stjålet i Våler
En taxi ble stjålet fra taxisentralen i Våler ved 2.30 tiden i natt. Drosjen er en sølvgrå Mercedes Sprinter med registreringsnummer. FT53292. Det står løyvenummer D27R på taket. Politiet ber folk ta kontakt om de ser noe.
Les mer om Våler.
Bensin på grillen
En mann på Braskereidfoss i Våler ble anmeldt for uforsiktig omgang med grill i natt. Mannen helte bensin på varm grill, melder politiet.
Les mer om Våler.
Uthus brant i Totenåsen
Det har vært brann i et uthus i Totenåsen i natt. Brannvesenet rykket ut og fikk slukket brannen, melder politiet.
Les mer om Totenåsen.
Mannen var full, hotellet var fullt
Politiet pågrep i natt en mann i Ringsaker som i beruset tilstand forsøkte å legge seg inn på et fullbooket hotell. Det melder politiet.
Les mer om Ringsaker.
Brann i enebolig på Lillehammer
Det brenner i en enebolig i Storgata på Lillehammer. Brannvesen og politi er på stedet.
Les mer om Lillehammer og Storgata.
Boasson Hagen med etappeseier
Edvald Boasson Hagen vant den tredje etappen av Tour de Fjords foran Lars Boom.
Les mer om Tour.
Mari Silje Samuelsen går solo
Fiolinist Mari Silje Samuelsen blir soloartist, og gir til høsten ut et soloalbum. Broren, cellist Håkon, har bestemt seg for å satse på andre ting. - Jeg er mer motivert enn noen gang til å satse videre alene som fiolinist, sier Mari Silje Samuelsen.
Dømt til 16 måneders fengsel
En 51-åring fra Trysil er i Sør-Østerdal tingrett dømt til 16 måneders fengsel, seks av dem ubetinget, for 26 straffbare forhold. Det skriver Østlendingen. Han er dømt for helerivirksomhet, ulovlig bruk av narkotika og flere brudd på vegtrafikkloven.
Hopprenn i Lillehammer spikret
Det internasjonale skiforbundet (FIS) spikret fredag programmet for RAW AIR kommende sesong. Lillehammer blir en av fire arrangørsteder, under hoppuken 11-18 mars. Det er også vedtatt en ny trippel i Lillehammer for kvinner, under verdenscupåpningen.
Les mer om Lillehammer.
HamKam er månedens bedrift
NHO Innlandet har valgt HamKam Yngres til «månedens bedrift. Det skriver Hamar Dagblad. NHO Innlandet trekker frem at HamKam var på randen av konkurs mot slutten av 2010, og at de nå engasjerer 18.000 barn og unge i idrett hvert år.
Les mer om HamKam og Hamar Dagblad.
3400 skytevåpen innlevert
Politiet har fått inn nesten 3.400 skytevåpen siden våpenamnestiet startet i mars. I tillegg kom det inn 2,4 tonn ammunisjon, og 845 hagler ble etterregistrert. Våpenamnestiet varer til 31. mai, og innebærer at man levere inn våpen anonymt.
Flertall for sjukehus ved Mjøsbrua
Et stort flertall av dem som har uttalt seg i høringsrunden om fremtidig sjukehus i Innlandet, vil ha et hovedsjukehus ved Mjøsbrua, kombinert med sterke desentraliserte tjenester. Det skriver Ringsaker Blad. SI har fått over 100 høringsuttalelser.
Dovrebanen åpen igjen
Dovrebanen mellom Otta og Dombås er åpnet igjen, melder Bane Nor. Togstrekningen har vært stengt en periode på grunn av strømproblemer.
Les mer om Bane Nor og Otta.
Skibladner-sesongen i gang
I dag starter Skibladner sesongen. Den første charterturen går i dag. Det så en stund stygt ut for sesongstarten på grunn av den lave vannstanden i Mjøsa, men nå er det vann nok og Skibladner kan legge til ved de fleste bryggene.
Les mer om Mjøsa og Skibladner.
Strømfeil på Dovrebanen
Dovrebanen er stengt mellom Otta og Dombås på grunn av strømproblemer, melder Bane Nor.
Les mer om Bane Nor, Dovrebanen og Otta.
Oppsett 3. runde i cupen
Elverum skal møte Bondø/Glimt borte i tredje runde i cupen i fotball. Kongsvinger møter Sarpsborg 08 hjemme. Kampene går 31. mai.
Les mer om Sarpsborg.
10 viltpåkjørsler på 12 timer
De siste 12 timene har det vært 10 viltpåkjørsler i Hedmark og Oppland. En grevling, en elg, en hjort og sju rådyr er påkjørt. Politiet i Innlandet ber folk være oppmerksomme.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Oppland.
Millionlønn for rådmennene
Seks kommunale ledere på Hedmarken tjener over en million kroner. Det er rådmennene i Stange, Hamar, Ringsaker og Løten, kultursjefen i Ringsaker og kommuneoverlegen i Hamar. Det skriver HA. I snitt er det Stange som betaler lederne sine mest.