NRK Hedmark og Oppland

Gålå AS slår seg sjøl konkurs

I dag leverer selskapet inn oppbudsbegjæring. – Det er med tungt hjerte vi må velge en slik løsning, sier styreleder Einar Nagell-Erichsen.

Nye overgrepstiltaler mot Alvdal-dømt

Mannen som ble kjent som «nabofaren i Alvdalssaken i 2010 er tiltalt for overgrep mot sine egne barn. I dag møter han i Sør-Østerdal tingrett.
Vil at barn blir vant til å konkurrere tidlig
Tidligere toppløper i langrenn, Hilde Gjermundshaug Pedersen, mener norske barn må få konkurrere med resultater fra de er sju-åtte år gamle for å få fram flere gode løpere.
Får jakte på jerv - men ikke herfra
–ØYSTRE SLIDRE (NRK): Ivrige jervejegere ønsker å legge ut åte ved idylliske Klantebu, men Langsua nasjonalparkstyre sier nei.
Les mer om Klantebu og Langsua.

Ranet bensinstasjon for en cola og pakke røyk

En mann i slutten av tenårene er tiltalt for å ha ranet en bensinstasjon i Elverum. Ransutbytte: En cola og en pakke røyk.
Les mer om Elverum.
Gnist skal skape arbeidsplasser i Valdres
Offentlige og private bedrifter i Valdres har slitt i motvind. Nå tar Valdres næringshage grep for å prøve og skape ny optimisme og aktivitet i regionen.
Se fylkesmannens første tale
Christl Kvam ble møtt med stående applaus av de ansatte, da hun stilte til sin aller første dag i jobben som fylkesmann i Oppland.
Les mer om Oppland.
Seks kirke-flomlys stjålet
Det er ingen tvil om de gjorde mørkets gjerninger, tyvene som i helga stjal lyskasterne fra tre kirker i Engerdal.
Les mer om Engerdal.
Har 8000 menn med skjegg, men mangler kongesønn
Mange tusen skjeggebuser meldte seg til dyst da filmskaperne bak «Birkebeinerne søkte etter vikingstatister. Nå ettersøkes kongesønnen, men utvalget er en god del mer begrenset.
Les mer om Birkebeinerne.
Rentekrig i Norge
Svært mange banker har de siste ukene satt ned boliglånsrentene sine, og n bank i Norge tilbyr nå boliglån til under to prosents rente.
Les mer om Norge.
– Trist at de foreslår å flytte fabrikken
Tirsdag fikk de 35 ansatte på Nora i Brumunddal vite at de kanskje mister jobben. – Det var en trist nyhet å få, sier tillitsvalgt Siv Sjørengen.
Christiansen skal spille kronprins Olav
– Dette blir spesielt, sier Anders Baasmo Christiansen fra Hamar. Han skal spille kronprins Olav i Erik Poppes film «Kongens nei – tre døgn i april.
Les mer om Hamar og Olav.
Arbeid på taket startet skolebrann
Brannen på Korsmo skole i Sør-Odal startet i forbindelse med arbeid på taket. Skolen fikk omfattende skader i brannen mandag ettermiddag.
Les mer om Korsmo og Sør-Odal.
Lager ski til birkebeinerfilmen
Birkebeinerne i Gaups storfilm skal gå på ekte bjørkeski. I ei tømmerstue i Heidal står en mann og høvler treplankene som kan bli verdenskjente.
Les mer om Heidal.
Nei til Blåswix-vegen
Navnekomiteen i Lillehammer har satt foten ned. Det blir ikke Blåswix-vegen, men Hovearmen. Dermed er den berømte navnestriden parkert - kanskje.
- Vi viser 8000 år med historie
Helleristninger fra Mjøsa blir nå skannet for å finne hemmeligheter fra steinalderen. Utstillingen Mjøsas Ark blir åpnet 7. juni på Kapp Melkefabrikk i Østre Toten.
Erkjente overgrep mot elev
En lærer i 40-åra ved en skole i Oppland tok på seg all skyld da han møtte sin tidligere elev i Gjøvik tingrett i dag.
Les mer om Gjøvik og Oppland.
Skolebrannen under kontroll
Brannmannskapene har fått kontroll på brannen på Korsmo skole på Skarnes i Sør-Odal.
Les mer om Korsmo og Sør-Odal.
Tre mann gikk gjennom isen og druknet
De spesialtrente soldatene i geriljagruppa Grebe ble sluppet fra fly over Norge i 1943. For tre av soldatene endte det tragisk.
Les mer om Grebe og Norge.
Fra optikk i Iran til industri på Gjøvik
– Takket være Raufoss Water and Gas fikk jeg fast jobb etter 12 år, sier Shahryar Jahangiry fra Iran. I dag fikk bedriften besøk av arbeids- og sosialministeren.
To fikk røykskader i leilighetsbrann
To beboere ble kjørt til sykehus med røykskader etter en brann i en leilighet i Hamar mandag kveld.
Les mer om Hamar.
Vant sin tredje spillemann
Dænsebændet fra Snertingdal sto for en stor prestasjon da de vant sin tredje spellemannspris i går kveld. Prisen fikk de overrakt av Frida Ånnevik.
– Folk må engasjere seg
Biskop Solveig Fiske ber folk om å engasjere seg før kirkevalget i høst. Folkets avstemning vil påvirke om homofile vil få lov til å gifte seg i kirken.
Les mer om Folk.
Leteaksjon i Trysilfjellet
Letemannskaper leter etter en 20 år gammel gutt som ble meldt savna i Trysilfjellet i natt. Det er dårlig vær i området.
Les mer om Trysilfjellet.
Kakekunstner uten grenser
Han lager kaker som ser ut som alt fra malingsspann til Spiderman. Når Ivar Bakke jobber er det 110 år gamle familiebakeriet i Grue et kunstatelier.
Les mer om Grue og Spiderman.