NRK Hedmark og Oppland

Tok penger fra dement

En kvinne er siktet for å ha tappet sparekontoen til et familiemedlem for over 500.000 kroner. Samboeren hennes var oppnevnt som verge for familiemedlemmet, men hun tok over styringen av økonomien og fikk ut alle pengene. Hun har erkjent forholdet.

Ras på E16 i Bagn

E16 i Oppland er stengt ved Bergsundtunnelen like sør for Bagn på grunn av et snø- og jordras. Det melder Statens Vegvesen.
Les mer om Bagn, Bergsundtunnelen, E16 og Oppland.
Brann i Gjøvik
Alle kom seg ut da det brøt ut brann i en bolig i Nerby Terrasse i Gjøvik klokka 00.40 i natt. Brannårsaken var trolig varmgang i en avfukter, melder politiet.
Les mer om Gjøvik og Nerby Terrasse.
Varetektsfengslet i fire nye uker
Et ektepar som er siktet for å ha hensatt en kvinne i hjelpeløs tilstand, må sitte fire nye uker i varetekt, skriver Glåmdalen. Ekteparet ble fengslet etter at en 36 år gammel kvinne ble funnet død i en leilighet på Langeland i Kongsvinger i mars.

Får 30.000 for å pendle

Ansatte i fylkeskommunen som må pendle når Hedmark og Oppland slås sammen skal få mellom 20.000 og 30.000 kroner i kompensasjon i året, samt inntil en times reise hver dag inkludert i arbeidstiden. Det skriver Østlendigen.
Les mer om Hedmark, Oppland og Østlendigen.
Måtte fire ekstraomganger til
I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.
Les mer om Elverum og Kolstad.
Granstunnellen åpner trolig i kveld
Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.
Rask kjøring i Kongsvinger
UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.
Les mer om Kongsvinger og Masterudvegen.
Trøbbel med polititelefon
Politiet har problemer med sitt telefonnummer 02800. I Innlandet kan publikum ringe tlf. 62 53 90 00. Nødtelefonen 112 fungerer som den skal, melder politiet i Innlandet.
Les mer om Innlandet.
Stengt på rv 25
Et vogntog berges på rv. 25. Det er skiltet omkjøring via Kongevegen fra Vang kirke til Ådalsbruk og rv. 3, melder politiet.
Les mer om Kongevegen, Vang og Ådalsbruk.
Etterlyser minigris i Brumunddal
En svart minigris er blitt tatt hånd om av en privatperson i Nordåsvegen i Brumunddal. Politiet etterlyser eieren, skriver Politiet i Innlandet på Twitter.
Flere skred i Oppland
Beredskapsavdelingen hos fylkesmannen i Oppland har fått inn flere meldinger om jordskred og sørpeskred i flere kommuner, blant annet i Nord-Aurdal, Ringebu, Vågå, Gran og Nord-Fron. Det kan gå skred flere steder, så følg med! melder fylkesmannen. Sjekk på varsom.no.
Påkjørsel ved Brenneriroa
Det har vært en påkjørsel på rv. 25, vest for Brenneriroa. En lastebil har kjørt bakfra inn i en varebil. Det er trafikkproblemer på stedet, og muligens en person med skader, melder politiet.
Les mer om Brenneriroa.
Debuterer på Monza
Mads Siljehaug (21) fra Lillehammer debuterer til helga på den berømte racerbanen Monza i Italia. – Mesterskapet og bilen, en Lamborghini Gallardo GT3, er ny for meg, men jeg gleder meg veldig, sier Siljehaug, som kjører for Reiter, til Automotorsport.no.
– Pass på plasten!
Visepolitimester i Innlandet, Arne Hammersmark, advarer bønder og andre mot flom. – Dersom rundballer, campingvogner eller andre ting av plast blir tatt av flom, kan det bli etterforskning og straff, sier han og viser til at forurensing av plast er et stort problem.
HELFO legger ned kontorer
Regjeringen har bestemt at de 22 kontorene til Helfo skal reduseres til 6 fra juli neste år. Det betyr at kontorene i Vågå og Brumunddal blir lagt ned. Helfo hører under Helsedirektoratet. Ansatte som rammes av nedleggelsene, får tilbud om jobb i et av de seks kontorene som fortsatt skal eksistere.
Stor økning for HINN
Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.
Les mer om Høgskolen, Innlandet og Samordna.
Elever holdes inne pga forurensning
Elever med luftveisproblemer holdes i dag inne på Hammartun barne- og ungdomsskole, fordi det i rushtimene er høy grad av luftforurensning i Lillehammer sentrum. Det melder GD.
Les mer om Hammartun og Lillehammer.
Varmegang på rådhuset i Gjøvik
Arbeid på taket av rådhuset i Gjøvik har medført varmegang, men ingen brann. Nødetatene har vært på stedet. Ingen er skadd, melder politiet.
Les mer om Gjøvik.
Ønsker kontroll av operastøtte
Høyre, Frp og MDG i Gran kommune ønsker nå lovlighetskontroll av mulig kulturstøtte på 150.000 kroner til Operafest Røykenvik AS, skriver avisa Hadeland. Årsaken er at kulturstøtte normalt ikke kan gis til aksjeselskap, kun til frivillige foreninger.
Les mer om Frp, Gran, Hadeland og MDG.
Strid om Dovrefjell
Rett før verneplanen for Dovrefjell skal behandles av Regjeringen, er det splid mellom forskere og lokale interesser om omfanget av planen. Ordførerne i Lesja og Dovre hevder særinteresser har fått for mye gjennomslag i verneforslaget.
Rødt varsel for luftkvalitet
Det er i disse dager rødt varsel for luftkvaliteten i Elverum og Lillehammer. Det melder Dagsavisen. Det røde varselet innebærer at luften utgjør en betydelig helserisiko. Aller verst er situasjonen i Oslo, med rødt varsel 11 dager på rad.
Kongsvinger kan få eliteserieplass
Til tross for fiasko i kvalifiseringen kan Kongsvinger få plass i eliteserien i ishockey. Lørenskog trues av konkurs, og klubben Narvik, som ble nummer tre i kvalifiseringen sier det er lite trolig at de vil takke ja til plassen, skriver Glåmdalen.
Les mer om Glåmdalen, Kongsvinger og Narvik.
Advarer mot sex i rundkjøringer
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen advarer russen mot å ha sex i rundkjøringer og løpe nakne over bruer. Han unner russen masse moro, men akkurat dette mener han er trafikkfarlig, først og fremst fordi det kan distrahere bilistene i for stor grad.
Lastebiler fikk bruksforbud
Statens vegvesen har hatt kontroll på Husum, Hamar og Ringsaker av varebiler som brukes kommersielt. Av 28 kontrollerte kjøretøy hadde seks varebiler overlast, tre fikk bruksforbud pga dårlig lastsikring, og to fikk forbud for manglende skilt.
Les mer om Hamar, Husum og Ringsaker.