NRK Hedmark og Oppland

Lave rovdyrtap i Hedmark

Ikke siden 1993 har rovdyrtapene vært så lave i Hedmark som de var i år. Totalt har 177 sauebønder søkt om erstatning på i overkant av 4100 dyr. Ifølge Fylkesmannen har antallet dyr på beite vært relativt stabilt.
Les mer om Hedmark.

Storkontroller på grensa

Denne uka blir det omfattende grensekontroller både på Østby og Magnormoen i Hedmark. Kontrollene er et samarbeide mellom Statens vegvesen, politiet og Tollvesenet. Det meste av tungtrafikken inn i landet vil bli stanset.
Vant gull i oste-VM
Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo. Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning. 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.
Kongsvinger vant over Frisk Asker
I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.
Les mer om Frisk Asker og Kongsvinger.

Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.
Les mer om Randen og Valdresflya.
Storhamar tapte mot Fredrikstad
Storhamar hadde muligheten til å klatre tilbake på tabelltoppen i eliteserien med borteseier mot Fredrikstad, men tapte 24-28. Heidi Løke ble kampens toppscorer med sju fulltreffere, men det holdt altså ikke. Dermed blir Storhamar værende på annenplass i serien inn i VM-pausen, siden Vipers har bedre målforskjell.
Champions League-tap for Elverum
Elverum tapte 25-35 mot danske Skjern i Champions League i håndball søndag kveld.
Les mer om Elverum og Skjern.
– Håper å tjene en million
Lillehammer ishockeyklubb håper på å tjene en million kroner etter kampen mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons hall i Lillehammer lørdag. Det sier prosjektleder Kjell Stenberg. Til sammen så 10031 tilskuere kampen, der Lillehammer tapte 2-3 for Storhamar.
Mistanke om rus
Føreren som satt fast i bilen er fraktet til Ringerike sykehus med luftambulanse. Politiet opplyser at det tas blodprøve av fører da det er mistanke om ruspåvirket kjøring. Bilen er berget og vegen er åpnet.
Les mer om Ringerike.
To biler kolliderte i Elverum
Tre personer kjøres til legevakt for sjekk etter at to biler kolliderte ved Sagtjern i Elverum.
Les mer om Elverum og Sagtjern.
Føreren satt fast
Føreren av en bil som kjørte av vegen i Hedalen satt fastklemt, men er nå ute av bilen. Politiet vet foreløpig ikke noe om skadeomfanget, men føreren var ved bevissthet. Vegen er stengt forbi ulykkesstedet.
Les mer om Hedalen.
4. plass til Østberg
Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik kom på 4. plass på 10 kilometer fri teknikk på Beitostølen. Marit Bjørgen vant, mens Ragnhild Haga og Heidi Weng tok de to neste plassene.
Utforkjøring i Hedalen
Det har vært en utforkjøring i Hedalsvegen i Hedalen i Sør-Aurdal. Nødetatene er på veg til stedet.
Nytt NM-gull og kongepokal
Mikko Kokslien fra Lillehammer vant NM-gull i kombinert på Beitostølen søndag. Han dro fra de andre på 10 kilometer langrenn. Dette er Koksliens andre gull denne helgen. Seieren ga også kongepokal. Dette var hans femte NM-tittel.
Nytt NM-gull til Kokslien
Mikko Kokslien fra Lillehammer vant NM-gull i kombinert på Beitostølen søndag. Han dro fra de andre på 10 kilometer langrenn. Dette er Koksliens andre gull denne helgen.
Fire personer til sykehus
En person er hentet av luftambulanse og flys til Ullevål universitetssykehus etter en utforkjøring på Arneberg i Åsnes. Tre andre personer kjøres Kongsvinger sykehus med uvisst skadeomfang.
Les mer om Arneberg, Kongsvinger og Ullevål.
Utforkjøring med personskade
Det har vært en utforkjøring på Arneberg i Åsnes. Omfanget av ulykken er foreløpig ikke kjent, men ifølge politiet skal det være snakk om personskade.
Les mer om Arneberg.
Sveen på 8. plass
Simen Sveen fra Ringsaker kom på 8. plass på 15 kilometer friteknikk på Beitostølen. Landslagssjef Tor Arne Hetland trakk før løpet fram blant andre Sveen som en av de han hadde tro på i toppen, men det holdt ikke i dag. Simen Hegstad Krüger vant.
Les mer om Beitostølen, Ringsaker og Sveen.
Håndgemeng på bensinstasjon
En mann og en kvinne havnet i håndgemeng på en bensinstasjon i Hamar i natt. Politiet måtte komme til stedet og mannen ble bortvist fra sentrum.
Les mer om Hamar.
Bil av vegen i Aust-Torpa
Politiet fikk melding om en bil som hadde kjørt av vegen i Aust-Torpa i Nordre Land i natt. Det var ingen ved bilen da politiet kom til stedet. Senere anholdt politiet en person mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Han anmeldes og førerkortet ble beslaglagt.
Les mer om Aust-Torpa og Nordre Land.
Mann gikk seg bort i sentrum
En overstadig beruset mann gikk seg vill i Lillehammer i sentrum i natt. Han tok seg inn i en bygning for å holde varmen, men fant ikke veien ut. Mannen måtte ringe etter hjelp. Politiet fikk lokalisert mannen og fikk han i riktig retning.
Les mer om Lillehammer.
Fest gikk over styr
En fest i sentrum av Stange gikk over styr natt til søndag. Flere politipatruljer måtte til stedet for å avslutte festen. Politiet ser et masseslagsmål tidligere på kvelden i sammenheng med festen.
Les mer om Stange.
Lettere skader etter slagsmål
En person ble lettere skadet og ble tatt til legevakten for behandling etter et slagsmål ved et festlokale i Nybergsund i Trysil i natt. Gjerningsmannen var forsvunnet da politiet kom til stedet. Politiet etterforsker hendelsen.
Les mer om Nybergsund og Trysil.
I arresten etter slagsmål
En person ble satt i arresten etter et slagsmål inne på et utested i Lillehammer i natt. Saken vil bli anmeldt.
Les mer om Lillehammer.
Brann i DAB-radio
Det ble mindre brann- og røykskader etter en brann i en bolig Harestua i Lunner lørdag kveld. Ifølge politiet startet brannen i en DAB-radio.
Les mer om Harestua og Lunner.