NRK Nordland

Ny episode om FlyViking og Ola Giæver: – Man glemmer ikke gamle kunster

I denne episoden av dokumentarserien er vi med på flyselskapets aller første rutetur med flyselskap-gründeren selv bak spakene.
Les mer om FlyViking og Ola Giæver.

E6 midlertidig stengt

E6 ved Mørsvikbotn, like nord for Mørsvik er midlertidig stengt på grunn av bilberging.
Les mer om Mørsvik og Mørsvikbotn.
E6 sperret i Hamarøy
På sørsiden av Kråkmofjellet, i tyskersvingenhar to trailere kjørt i hverandre, ifølge politiet. Det er ingen personskader. Veien er sperret.
Les mer om Hamarøy og Kråkmofjellet.
Kjørte for fort i 30-sone
Politiet har hatt fartskontroll i Plassmyrveien i Bodø. De har skrevet ut åtte forelegg. Høyeste hastighet var 54 km/t i 30-sonen.
Les mer om Bodø og Plassmyrveien.

Norge og Russland skal samarbeide om nordboeres helse

Norge og Russland skal sammen forbedre kriseberedskapen, bekjempe infeksjonssykdommer og redusere bruken av rusmidler.
Les mer om Russland.
Vil at sjøsamer skal få «positiv forskjellsbehandling
– Sjøsamenes rett til fiske bør lovfestes, mener menneskerettighetsinstitusjon – stikk i strid med hva Stortinget og regjeringen tidligere har vedtatt.
Les mer om Stortinget.
Trafficking-offeret Leah får bli
Allerede da hun var 14 år ble Leah offer for menneskehandel. Etter mange års kamp får hun midlertidig oppholdstillatelse.
Les mer om Leah.
Bilberging er på vei
Det er nå manuell dirigering på stedet og personbiler kan passere på E6 i Hamarøy, der et vogntog sperrer deler av veien.
Les mer om Hamarøy.
Funnet i god behold
To norske scooterkjørere i 60-årene, som har vært meldt savnet i Sverige, er funnet i god behold, melder politiet i Salten. Det var pårørende som meldte de to savnet.
Les mer om Salten og Sverige.
Sperrer E6
På E6 sperrer et vogntog hele veibanen i begge retninger ved Strinda i Hamarøy, cirka 5 kilometer sør for Tømmernes. Ifølge tips er det ikke mulig å passere, og det er heller ingen omkjøringsmulighet.
Les mer om Hamarøy og Strinda.
Politimann dømt etter råkjøring
En politimann er dømt til samfunnsstraff i 36 timer etter å ha kjørt i 133 kilometer i timen i Toventunnelen, skriver Helgelendingen. Politimannen har anket dommen, ifølge forsvarerer Knut Jullumstrø.
Kolonnekjøring
På E10 over Bjørnfjell er det kolonnekjøring, men det er fortsatt stengt på svensk side.
Les mer om Bjørnfjell.
Leter etter to nordmenn i Sverige
Tirsdag morgen er det innledet en redningsaksjon i Arjeplogfjellene etter to menn i 60-årene fra Salten, skriver Avisa Nordland. De to skulle kjøre skuter fra Kvikkjokk på mandag, men har ikke gitt livstegn fra seg.
Sandberg: – Jeg føler ikke på noe kystopprør
Neste uke samles ordførere, fylkestingspolitikere og næringslivsrepresentanter til et protestmøte mot regjeringen i Tromsø.
Les mer om Tromsø.
Innstilt ferge
Torghatten Nord informerer om innstilling i sambandet Rødøybassenget. Alle avganger er innstilt inntil videre på grunn av tekniske problemer.
Les mer om Rødøybassenget.
Bygger vindkraftverk
Det finske energiselskapet Fortum bygger ut vindkraft i Nordland og sender Nordland opp blant de største vindproduserende fylkene i Norge. Det sier administrerende direktør Øyvind Isachsen i Norwea, som organiserer vindkraftprodusentene i Norge.
Glatt veibane
Fra E6 sør for Saltfjellet kommer det melding om at det er glatt i Dunderlandsdalen. Statens vegvesen opplyser at strøbil er sendt ut.
NM-trening må utsettes
40 personer er akkurat nå i full gang med å rydde NM-traseen i Narvik for snø, skriver Fremover. Rennleder Torbjørn Kufaas har bestemt at de blir ny besiktigelse klokken 13.00 og har som mål at treningen for utøverne starter klokka 15.00.
Les mer om Fremover, NM-traseen og Narvik.
Fiskeri har forsøplet Barentshavet
Havforskningsinstituttet har funnet opp mot seks tonn søppel per kvadratkilometer enkelte plasser i Barentshavet. Hovedparten er koblet til fiskeriaktivitet.
Les mer om Barentshavet.
Testet Russland på vegne av regjeringen
Tor Espen Haga ble beordret til å teste russerne under asylkrisen i 2015. En dramatisk situasjon som politiet ikke skjønte poenget med.
Folkemøte om tvangssammenslåing på Leka
Hovedtillitsvalgt for 55 kommuneansatte i øykommunen sier de er bekymret for at tjenester og arbeidsplasser på sikt flyttes bort fra øya om kommunen blir slått sammen med Vikna, Nærøy og Bindal. I kveld er det folkemøte.
Les mer om Bindal, Leka, Nærøy og Vikna.
Fjellovergangene
E6 over Saltfjellet har vært stengt i natt, men det blir kolonnekjøring fra cirka klokken 07. Første kolonne går fra Sørelva, melder Statens vegvesen. E10 over Bjørnfjell er stengt på norsk og på svensk side. E12 Umbukta er åpnet for vanlig trafikk etter kolonnekjøring.
Reserveferge
På E6 er det satt inn en mindre reserveferge i trafikk mellom Bognes og Skarberget denne uken på grunn av vedlikehold av hovedferga. Tunge biler bør heller velge Drag-Kjøpsvik, ifølge Torghatten Nord.
Nils Peder har sendt hundrevis av brev og e-poster for å få telefonkontakt med omverden
Nils Peder Thommessen er en av fem fastboende på den lille øya Bliksvær utenfor Bodø. I 2015 ble telefonlinja ødelagt. Siden den gang har det vært stilt.
Les mer om Bliksvær og Bodø.
– Begrenset hva du har lov å gjøre dersom noen prøver å ta seg inn i huset ditt
Saken om familiefaren som sto klar med brekkjernet, mens en fremmed mann dundret på dører og vinduer, har skapt debatt i sosiale medier. For hva har man egentlig lov til å gjøre i en slik situasjon?
Les mer om Begrenset.