NRK Nordland

Asylmottak i Svolvær nedlegges

Regiondirektør Bjørn Fridfeldt i UDI region nord sier til Lofotposten at man torsdag bestemte at asylmottaket for enslige mindreårige asylanter i Svolvær skal legges ned. Svolvær mottak tapte kampen med Alta om å bestå.
Les mer om Alta, Lofotposten, Svolvær og UDI.

Kontroll på brannen

Brannvesenet har fått kontroll på brannen i boligen i Sellvoll. Boligen er totalskadet, og brannvesenet holder nå på med etterslukning. Politiet har avhørt de to personene som bor i huset, men vet enda ikke årsaken til brannen. Saken blir fulgt opp av kriminalteknisk undersøkelse.
Les mer om Sellvoll.
– Programmet kunne med fordel hatt en sterkere slagside mot tørrfisk heller enn vin
Det er snakk om flere hundre tusen skattebetalerne må ut med nar plan- og økonomikomiteen denne uka er pa Italia-tur. Men programmet er kanskje i tynneste laget, mener førsteamanuensis i økonomi.
Les mer om Italia-tur og Programmet.
Bortvist fra hotell
To berusede menn er nå bortvist fra et hotell i Bodø sentrum, etter å ha vært til sjenanse og forstyrret andre hotellgjester, melder politiet på Twitter.
Les mer om Bodø og Twitter.

Gode håndvaskrutiner kan minke sykdom i barnehagen

De som jobber i barnehager er iblant de yrkesgruppene som har høyest sykefravær i landet. Smittevernlege i Bodø, Kai Brynjar Hagen mener at man kan endre dette ved hjelp av gode rutiner.
Les mer om Bodø og Kai Brynjar Hagen.
Ingen i huset under brann
De to personene som bor i eneboligen som brenner på Sellevoll var ikke i huset da brannen brøt ut. Huset skal nå være overtent.
Les mer om Sellevoll.
Vil bytte ut AP-leder i forsvarskomiteen: – Barth Eide, ikke Huitfeldt
Arbeiderpartiet i forsvarskommuner i nord vil bytte ut partiets leder i forsvarskomiteen. Leder i Målselv arbeiderparti vil ha tidligere forsvarsminister Espen Barth Eide i stedet for Anniken Huitfeldt.
Brann bekreftet i Andøy
Brann i bolig på Sellevoll er bekreftet. Brannvesenet jobber nå med å slokke flammene. To personer er registrert på adressen og politiet jobber for å finne ut om de to har evakuert boligen.
Les mer om Andøy og Sellevoll.
Brann i bolig
Politiet har fått melding om brann i bolig på Sellvoll i Andøy. Nødetatene er nå på vei til stedet. Saken oppdateres.
Les mer om Andøy og Sellvoll.
Ulovlig kjøring på Mo
Politiet har fått flere meldinger om ulovlig kjøring forbi busstasjonen i Jernbanegata i Mo i Rana. Politiet har gitt ut ett forenklet forelegg for brudd på vegtrafikkloven, og fortsetter nå med kontroller.
Les mer om Jernbanegata og Rana.
Sammenstøt mellom to biler
Det har skjedd et sammenstøt mellom to biler utenfor Mosjøen hotell. Uvisst om det er personskade, men det er store materielle skader, og noen trafikale problemer.
Les mer om Mosjøen.
Inen personskader
Det er ikke snakk om noen personskader etter sammenstøtet mellom to biler i Mosjøen. Politiet bistår nå i forbindelse med utfylling av skademelding.
Les mer om Mosjøen.
Sikkerhetsdirektør bekymret over eksplosiv-tilsyn: – En ikke-akseptabel situasjon
I et tilsyn med 23 bedrifter som håndterer sprengstoff, fant Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap at sju av bedriftene hadde avvik i sikringen. Avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen er bekymret over funnene.
Les mer om Direktoratet.
Hjemmekamp i kvartfinalen
Bodø håndballklubb møter FyllingenBergen i kvartfinalen i NM for menn. Kampen spilles i Bodø 18. oktober. De andre kvartfinalene er Haslum – Elverum, Kolstad – Bækkelaget og Drammen – Runar Sandefjord.
Legger ned asylmottak i Lofoten
UDI legger ned også det siste asylmottaket i Lofoten, skriver Lofotposten. Det er mottaket for enslige mindreårige asylanter i Svolvær som nå også legges ned.
Les mer om Lofoten, Lofotposten og Svolvær.
Meløy inn i ROBEK
Meløy kommune har mottatt varsel om at kommunen skal inn i på den såkalte ROBEK-listen, skriver Avisa Nordland. Det er et udekket underskudd i driften fra 2014 på 2,2 millioner kroner som er årsaken til at Meløy kommune blir innlemmet i register for betinget godkjenning og kontroll (ROBEK).
Les mer om Avisa Nordland og Meløy.
Tromsø-redaktører krangler om Vadsø som regionhovedstad
Tromsø-avisa iTromsø kaller støtten til Vadsø som ny regionhovedstad fra avisa Nordlys årets dummeste utspill.
Les mer om Vadsø.
Hurtigladere på E6
Elbilister som kjører E6 mellom Mosjøen og Bodø kan nå lade elbilen minst hver femte mil. Det opplyser energiselskapet Fortum. De nyeste ladestedene som er klar på strekningen finner du på Krokstrand, Storforshei og i Korgen.
Misfornøyd med teoriprøve for bil
En mann i 40 årene godtok ikke at han strøk på teoriprøve hos Biltilsynet ved trafikkstasjonen i Mosjøen. Politiet ble kalt ut for å bistå, og måtte forklare mannen situasjonen angående førerprøven for førerkort klasse B.
Les mer om Biltilsynet og Mosjøen.
400-500 personer venter på organer
– 80 prosent av befolkningen i Norge er positiv til organdonasjon, sier Aleksander Sekowski fra Stiftelsen Organdonasjon. I morgen markeres den årlige Donasjonsdagen, med fokus på hvor enkelt det er å bli organdonor.
Dømt for tomhylse-brekk på 2,6 tonn: – Noe av det merkeligste jeg har opplevd, sier advokaten
Ekteparet i 60-årene som i sommer ble siktet for tyveri av 2,6 tonn tomhylser fra skytebaner i Nordland er nå dømt til 10 måneder ubetinget fengsel. Advokaten har ikke opplevd noe lignende innenfor vinningskriminalitet.
Les mer om Nordland.
Forsvarer om tomhylse-brekk: – Noe av det merkeligste jeg har opplevd
Ekteparet i 60-årene som i sommer ble siktet for tyveri av 2,6 tonn tomhylser fra skytebaner i Nordland er nå dømt til 10 måneder ubetinget fengsel. Advokaten har ikke opplevd noe lignende innenfor vinningskriminalitet.
Les mer om Nordland.
Staten tar inn 1000 lærlinger: – En altfor svak og dårlig satsing
Til tross for sine 154.000 ansatte, har staten kun tatt inn 1000 lærlinger i 2017.
Kan bli 20 minutter ventetid
På E6 blir trafikken dirigert i veiarbeidsområdet ved Dunerland sør for Saltfjellet fram til klokken 11.15.
Les mer om Dunerland og Saltfjellet.
Tilbringer kveldene hjemme
Sju av ti unge er hjemme mer enn to kvelder i uka, det viser tall fra Ungdata, som har kartlagt vanene til norske ungdommer. 72 prosent av ungdom på ungdomsskole og videregående oppgir at de har vært hjemme hos seg selv to kvelder eller mer i løpet av den siste uka.
Les mer om Ungdata.