NRK Nordland

Adrian kan ikke noe for det

Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.

Lastebåt mistet roret

To redningsskøyter assisterer en selvlossende lastebåt som har mistet roret nær Offersøya i Lødingen kommune. Ingen faresituasjon, melder Hovedredningssentralen.
Kjørte ut av veien
Kjørte ut av veien
Narvik Hockey tapte
Narviks Arctic Eagles tapte 3-5 mot Gründer i kveldens oppgjør i Narvik. I morgen spilles returoppgjøret, som er sesongens siste kamp for ørnene.
Les mer om Gründer og Narvik.

Kjørte på elg

En bilfører meldte å ha kjørt på en elg på Vega. Det var ingen personskade, men elgen ble skadet. Viltnemda varslet er varslet, ifølge Politiet.
Les mer om Politiet og Vega.
Trafikkuhell i Mosjøen
Det har skjedd et trafikkuhell mellom 3 personbiler på E6 like nord for Sandvik folkehøgskole i Mosjeøn. Nødtetater er på vei til stedet, melder Politiet på Twitter.
Nettverksproblemer i Hadsel
Nettverksproblem gjør at at flere tjenester innenfor den interkommunale legevakta i Hadsel er ustabil lørdag, skriver Bladet Vesterålen. Helse Nord IKT jobber med å rette opp feilen.
Les mer om Bladet Vesterålen og Hadsel.
Kolliderte med plog
En personbil kolliderte med en brøyteplog på Fredvang i Lofoten. Det er et lite trafikkuhell uten personskade, opplyser politiet. Bilen holdt lav hastighet og fikk kun små skader.
Les mer om Fredvang og Lofoten.
– n skiløper på tur kan utløse skred
Solen skinner og det er herlige kuldegrader i Nord-Norge. Men stor skredfare setter en stopper for telemarksvinger i bratte heng.
Les mer om Nord-Norge.
Edruelig kjøring
Ingen ble tatt i promillekontroll på Sortland. Politiet kontrollerte 33 biler. En bil ble avskiltet, men dette var av en annen grunn, opplyser politiet.
Les mer om Sortland.
Tysk sjåfør i grøfta
En bil har havnet i grøften på Sortland. Politiet opplyser om at det var en tysk sjåfør på ukjent vei og føre. Ingen skader på matriell eller personer. Bilberging utført.
Les mer om Sortland.
Promillekontroll i Bodø
Politiet har utført promillekontroll på riksvei 80 ved Jensvoll i Bodø. Cirka 30 biler kontrollert ble kontrollert. En fører tatt med inn for blåseprøve, men endte opp med tillatt verdi.
Les mer om Bodø og Jensvoll.
Havene verden over mister oksygen
Over hele verden mister havene langsomt oksygen. Det kan skape problemer for dyreliv og mennesker som er avhengig av å høste fra havets ressurser.
Kjørte i bergvegg med scooter
En mann er fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha kjørt i en bergvegg i Bindal med snøscooter, sent i går kveld. Personen er kjørt til sykehuset i Namsos med skader i rygg og hodet. Det er ikke flere involverte i ulykka, opplyser politiet i Nord-Trøndelag.
Les mer om Bindal og Nord-Trøndelag.
Vil ikke ha driftsenhet i Narvik
Ordfører på Sortland Tove Mette Bjørkmo, mener det blir for lange avstander når politimesteren i Nordland velger å etablere kun èn geografisk driftsenhet i Nordre-Nordland, mens det er to kontorer på Helgeland. Såkalte geografiske driftsenheter skal etterforske større politisaker.
Skredfare i Nord-Norge
Det er betydelig stor fare for snøskred i hele Nordland, Troms og Finnmark, og da særlig i Troms. Det melder varsom.no. Nettstedet ber turgåere holde seg unna leområder med fersk fokksnø, og at vekta av en person kan utløse skred her. Skredfaren er høyest i områder som har fått mest vind og nedbør.
Les mer om Finnmark, Nord-Norge og Nordland.
Festbråk i Nordland
Politiet i Nordland melder om bråk og offentlig urinering i natt. Politiet har tatt hånd om festbråk i Svolvær, Øksnes, Mo i Rana og Mosjøen i natt. En person er også mistenkt for promillekjøring i Mo i Rana.
Les mer om Mosjøen, Nordland, Rana og Svolvær.
Nå seiler de opp som favoritter til årets Melodi Grand Prix
Låta til Elin & The Woods er MPG-favoritten til fire av fem spillselskap. – Et lite kinderegg av en låt, sier Grand Prix-blogger.
Treffer Lofoten og Vesterålen
Treffer Lofoten og Vesterålen
Les mer om Vesterålen.
Nekter å endre kostholdsrådene til gravide
Flere forskere mener fet fisk som kveite og laks inneholder miljøgifter som kan være skadelige for barn og gravide kvinner. Men myndighetene er ikke enig i at kostholdsrådene bør endres.
Marcus og Martinus invitert i kongelig bursdag
14. juli feirer Sverige at kronprinsesse Victoria fyller 40 år. Det offisielle arrangementet har fått navnet Victoriadagen, og Marcus og Martinus er invitert til å spille.
Bot for overfylt traktor
En politipatrulje i Sømna stanset en traktor med 3 personer ombord. Traktoren var kun registrert for en person. – Sjåføren vedtok forenklet forelegg for forholdet, melder politiet.
Les mer om Sømna.
Forsvarsbygg anmelder ansatt
En ansatt i Forsvarsbygg i Bodø er i dag anmeldt til politiet for mistanke om økonomiske misligheter i tjenesten, skriver Forsvarsbygg i en pressemelding. Det er Forsvarsbygg selv som har avdekket forholdene. Saken er relatert til bestillinger foretatt til et firma der den ansatte kan ha interesser. Den ansatte er inntil videre suspendert fra stillingen sin.
Les mer om Bodø og Forsvarsbygg.
Tok beslag i vogntog
Politiet har opprettet straffesak mot en utenlandsk sjåfør i 50-årene som ikke sørget for tilstrekkelig veigrep samt å ha hindret øvrig trafikk. Det er tatt midlertidig beslag i vogntoget inntil oppgjør på plass.
Slo hodet i traktor
En traktorsjåfør måtte hentes i ambulanse og sendes i røntgen etter at han slo hodet i taket under kjøring over dumper på fylkesvei 804 i Susendal. Det er ikke mist promille, men det er opprettet sak.
Les mer om Susendal.