NRK Nordland

Kontroll på brann

Brannvesenet melder at de har kontroll på brannen på Sortland. De har fått slukket brannen, og driver utlufting av kjelleren. Skadeomfanget er begrenset til kjelleren, opplyser politiet.
Les mer om Sortland.

Observert flammer

Brannvesenet har startet innsatsen etter at det er observert flammer i kjelleren i et hus i Vesterålen.
Les mer om Vesterålen.
Røykutvikling i kjeller
Nødetater er på vei til et hus i Vesterlandet på Sortland, etter meldinger om røykutvikling fra en kjeller, opplyser vaktleder hos 110-sentralen.
Les mer om Sortland og Vesterlandet.
Oppretter sak etter røykutvikling
Politiet skriver at de forlater stedet, og oppretter sak på forholdet, etter en røykutvikling i en leilighet i Leirfjord. Brannvesenet blir igjen for restverdisikring, ingen personer skadet, opplyser politiet.
Les mer om Leirfjord.

Dieselsøl på E6

Politiet melder at det er glatt på E6, ved Sildvikhøgda i Narvik. Dette kommer av dieselsøl i veibanen, og Mesta er i ferd med å rydde stedet. Det er satt opp varselskilt på stedet, skriver politiet på Twitter.
Dieselsøl på E6
Politiet er på E6 ved Sildvikhøgda i Narvik hvor det er noe dieselsøl i veibanen. Mesta er også på stedet og i ferd med å rydde opp. Trolig stammer dette fra en lastebil som på en eller annen måte har mistet diesel, melder politiet på Twitter.
Les mer om Narvik, Sildvikhøgda og Twitter.
Brannvesenet har kontroll
Brannvesenet har startet utlufting av boligen i Leirfjord. De har kontroll på stedet, opplyser politiet.
Les mer om Leirfjord.
Røykdykkere på vei inn i boligen
Røykdykkere er på vei inn i boligen i Leirfjord, hvor det er meldt om røykutvikling. De evakuerer også beboere i området, sier vaktleder hos 100-sentralen, Svein Arne Sørensen.
Alle ser mot nord: – Arktis gir oss flere muligheter
– Det er store muligheter til å utvikle Arktis som region, sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide på konferansen Arctic Frontier i Tromsø.
Røykutvikling fra bolig
Nødetatene har rykket ut etter melding om røykutvikling fra en bolig i Leirfjord, opplyser politiet.
Les mer om Leirfjord.
Widerøe er på vingene igjen
Etter flere innstilte fly tidligere i dag, har flyene til Widerøe begynt å fly fra Bodø lufthavn igjen. Det var tekniske problemer ved flere fly, som gjorde at flyene måtte stå igjen tidligere i dag. Widerøe melder om at de ikke regner med at det vil påvirke morgendagens flyvninger.
Les mer om Bodø og Widerøe.
Svarer på legekritikken: – Vært for mange eksempler på dårlig hjelp
To politikere uttaler seg etter at en ny forskrift kan gjøre legevaktdriften i småkommuner nærmest umulig.
Politiet ønsker tips om savnet mann
I samråd med familien har politiet offentliggjort navn og bilde av den savnede. Den savnede heter Kurt Eilertsen, han er 59 år og er hjemmehørende i Bodø. Han er rundt 185 centimeter høy, slank kroppsbygning og har grått hår. Politiet ønsker også tips om noen har sett en sølvgrå Kia Picanto, med registreringsnummer Y293254. Alle henvendelser kan rettes til politiet i Nordland på telefon 02800 eller 75548900.
Ingen skader etter pipebrann
Nødetatene er ferdig med pipebrannen som skjedde på Halsøy i Mosjøen. Det er ikke skader på personer, eller bygning, melder politiet.
Les mer om Halsøy og Mosjøen.
Mann mistenkt for ruskjøring
Politiet i Bodø stanset i dag en fører som fremstod som ruspåvirket. Mannen ble fremstilt for bevissikring, og førerkortet ble beslaglagt. Sak opprettes, opplyser politiet.
Les mer om Bodø.
Pipebrann i Mosjøen
Politiet fikk i dag melding om en pipebrann på Halsøy i Mosjøen. Beboeren har kommet seg ut av huset, og er ikke eksponert for røyk. Brannvesenet jobber med pipebrannen, opplyser politiet.
Les mer om Halsøy og Mosjøen.
Fem reaksjoner fra politiet
Politiet har avholdt trafikkontroll flere steder i sentrum av Sandnessjøen. Fire personer fikk forelegg for bruk av mobil, mens en fikk det for kjøring uten bilbelte, opplyser politiet.
Les mer om Sandnessjøen.
Tre menn pågrepet i Narvik
Tre menn er pågrepet og siktet etter en voldshendelse i Narvik. En person er fraktet til sykehus etter hendelsen, han skal ikke være alvorlig skadet, skriver NTB.
Les mer om NTB og Narvik.
Flere flygninger innstilt
Avisa Nordland melder om at Widerøe har innstilt minst fire flygninger, mandag. Strekningene det er snakk om er Leknes, som er innstilt til 14:00, mens Svolvær, Andenes og Tromsø-avgangene er lagt til klokken 16. Avinor bekrefter at grunnen er tekniske problemer.
Stenger to tunneler periodevis
Fra tirsdag 23. januar og i perioder fremover blir det ledebilkjøring og stengt i perioder på inntil 1 time i Saksenviktunnelen og Kvænflågtunnelen klokka 18–06. Årsaken er testing og justering av sikkerhetsutrustningen, det skriver Statens vegvesen i en melding til NRK.
Flere fartskontroller, mandag
UP har i dag gjennomført flere laserkontroller i fylket. Ved Tusseladden barnehage i Bodø, ble det skrevet ut fire forelegg, der høyeste fart var 47 km/t i 30 sonen. I Mo i Rana og på Leknes ble det skrevet ut henholdsvis to og ni forelegg. Det melder politiet på Twitter.
Les mer om Bodø, Rana og Twitter.
80 millioner kroner for egg
Nå ber Nortura 40 eggprodusenter om å legge om driften fra burhøns til frittgående høner, det skriver Nationen. Matkjedene ønsker egg fra frittgående høner. Det skjer kun ett år etter at 87 eggbønder måtte omstille seg. Omleggingen vil koste rundt 80 millioner kroner.
Les mer om Nationen og Nortura.
Sinne risikerer å være legevakt døgnet rundt – hele året
Både kommuneeksperter og legeforeningen advarer mot ny forskrift, som kan tvinge fastleger i mindre kommuner til å være på vakt hver eneste dag.
Sinne risikerer å være legevakt døgnet rundt, hele året
Både kommuneeksperter og legeforeningen advarer mot ny forskrift, som kan tvinge fastleger i mindre kommuner til å være på vakt hver eneste dag.
Brann i personbil
Nordland politidistrikt melder på Twitter om brann i en personbil i Brønnøysund. Det er Ikke meldt om personskade, og nødetatene skal være på vei til stedet.
Les mer om Brønnøysund, Ikke og Twitter.