NRK Nordland

Steinblokker har sperret E6 i flere timer

Et sprengingsarbeid som gikk litt feil, sperrer nå E6 ved Nevermoen i Rana. Ellen Solbakken som var på vei hjem til Mo i Rana, har nå stått fast i køen i fire timer.
Les mer om Nevermoen og Rana.

E6 stengt i Rana

E6 ved Nevermoen i Rana har vært stengt i flere i timer i ettermiddag etter at flere steinblokker falt ned i veibanen i forbindelse med sprengningsarbeid på stedet. Det vil gjøres en ny vurdering om åpning av veien klokka 19.40 i kveld.
Les mer om Nevermoen og Rana.
29 selskaper får tillatelse
Olje- og energidepartementet sender tirsdag ut tilbud til 29 selskaper om andeler i 56 oljeutvinningstillatelser på norsk sokkel. 36 av utvinningstillatelsene gjelder Nordsjøen, 17 gjelder Norskehavet og 3 gjelder Barentshavet.
– Han er jo nærmest hellig i den samiske verdenen
Gunilla Bresky har laget dokumentarfilm om den samiske multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää. I kveld har filmen premiere under Filmfestivalen i Tromsø.

Politiet: – Veiene er dekket av en ishinne

Ifølge politiet er det svært glatt på veiene i Nordland. På Helgeland var E6 stengt og mellom 20-30 vogntog sto fast ved Luktvatnet i Vefsn i Nordland.
Les mer om Luktvatnet, Nordland og Vefsn.
Kaos på veiene - E6 delvis stengt på Helgeland
Ifølge politiet står mellom 20-30 vogntog fast på E6 ved Luktvatnet i Vefsn i Nordland. – Folk begynner å bli utålmodige.
Kaos på veiene - E6 er stengt på Helgeland
Ifølge politiet står mellom 20-30 vogntog fast på E6 ved Luktvatnet i Vefsn i Nordland. – Folk begynner å bli utålmodige.
Glatt på E6 på Helgeland
På E6 ved Luktvatn sør for Korgfjellet har to vogntog kollidert og det står flere kjøretøyer på hver side av ulykkesstedet som ikke kommer fram. Ingen personer skal ha kommet til skade. Det er svært glatt i området, opplyser politiet.
Får fiske rømt regnbueørret
10. januar rømte anslagsvis 5000 regnbueørret fra Nordlaks' lokalitet i Storfjell ytterst i Øksfjorden. Nå gir derfor Fylkesmannen alle tillatelse til oppfisking av den rømte regnbueørreten frem til 15. februar. Dette blir gjort for å begrense de potensielt negative effektene på på ville bestander av laks, sjøørret og sjørøye.
Trafikkuhell på E6
Et vogntog har problemer ved på E6 ved Luktvatn, like sør for Korgfjelltunnelen. Det skal være svært glatt på stedet, ifølge tips.
– Vi vet ikke hvor kraftig uværet blir
Uværet som treffer Nord-Norge onsdag vil ikke bestemme seg. Kanskje blir det orkan, kanskje blir det liten storm. Her er tre scenarioer fra meteorologene.
Les mer om Nord-Norge.
Kjørte inn i autovernet
En bil har kjørt inn i autovernet på Helgelandsbrua. Ifølge politiet sender Statens vegvesen mannskap til stedet for å sjekke om det er skader autovern.
Les mer om Helgelandsbrua.
Innstilt ferge
Sambandet Bognes - Lødingen er innstilt inntil på grunn av sterk vind, melder Statens vegvesen.
Les mer om Lødingen.
Uværet beveger seg mot Nord-Norge
Onsdag kveld er det fare for vind opp mot orkan styrke i Nordland, Troms og Vest-Finnmark. Lavtrykket befant seg tirsdag formiddag over Grønland. Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen, Troms og Vest-Finnmark er under økt overvåking. Det kan forekomme vindkast på opp mot 45 meter per sekund inn over land. Blir varselet oppjustert til ekstremvær, får dette et kvinnenavn på Y.
To elger påkjørt av toget
To elger er kjørt på av toget ved Høgmobekken i Rana. Det blir nå ryddet opp på stedet.
Les mer om Høgmobekken og Rana.
Småbarnsfar etter rekkehusbrann: – Har opplevd å stå på butikken og bli kalt idot
Mannen i 20-årene som er tiltalt for å ha ha opptrådt grovt uaktsomt da han sovnet mens han varmet opp tåteflasker til babyen sin, sier tiden etter brannen har vært svært tung.
Statoil med nytt oljefunn ved Nornefeltet
Statoil har gjort et nytt olje- og gassfunn i brønnen Cape Vulture Norskehavet utenfor Nordland. – Et fint og viktig funn som vil forlenge levetiden til Nornefeltet med mange år, ifølge Statoil.
Dømt til fengsel etter utrykning
En mann fra Vesterålen må sone 25 dager i fengsel, for å ha ringt nødnummeret 112, uten å ha behov for hjelp. Både ambulanse og politi rykket ut til mannens bolig. Politiet fant det også nødvendig å bevæpne seg, på grunn av innholdet i samtalene, noe retten fant skjerpende.
Les mer om Vesterålen.
Hadde fallsikring på seg
Mannen som er sendt til sykehus etter at han han falt mellom to og tre meter under oppføring av et bygg i Rana, hadde på seg fallsikring. Ifølge politiet var derimot sikringen for lang, noe som medførte at mannen traff betong i fallet. Mannens tilstand er foreløpig ukjent.
Les mer om Rana.
Nytt Statoil-funn nær Norne-feltet
Ett år etter lisenstildeling har Statoil gjort et olje- og gassfunn nær Norne-feltet. Funnet er på mellom 20 og 80 millioner fat oljeekvivalenter. – Det er godt å starte året med et funn, sier Jez Averty, Statoils letedirektør for norsk og britisk sokkel til statoil.com.
Vogntog veltet
Ingen kom til skade da et vogntog veltet ved Vikeide i Vesterålen. Vogntoget ligger ikke til hinder for annen trafikk, men det er svært glatt på stedet. Bergingsbil er rekvirert, opplyser politiet i Midtre Hålogaland.
Arbeidsulykke i Rana
Nødetatene er ankommet byggeplassen i O.T.Olsens gate i Mo i Rana, hvor det har skjedd en arbeidsulykke.
Les mer om Rana.
Obduksjonsrapport: 21-åring drept med 17 knivstikk bakfra
Obduksjonsrapporten etter drapet på Skjombrua i Narvik i november i fjor er klar.
Les mer om Narvik og Skjombrua.
Bekymret over skolehelsetjenesten
Barneombudet mener Vågan kommune har en uforsvarlig skolehelsetjeneste, og ber Helsetilsynet vurdere kommunens praksis, skriver Lofotposten. – Det er uforsvarlig at det finnes skoler der elevene får besøk av helsesøster kun tre til fire ganger i året, sier barneombud Anne Lindboe.
Ny hall på Mo kan bli dyr
Det kan koste oppmot 55 millioner kroner å sette opp en fasthall på samme størrelse med boblehallen som raste sammen på Mo i desember. Det viser en undersøkelse Norconsult har gjort på oppdrag fra Rana Blad.
Les mer om Norconsult og Rana Blad.