NRK Nordland

Avbrøt fest i partytelt

Politiet har avsluttet en «russefest i et partytelt ved Polarsirkelen skole på Mjølan i Rana. Høyt lydnivå fra musikkanlegg, flere overstadige berusende ungdommer, samt trafikkstøy fra biler som kjørte til og fra stedet. Ca. 30 ungdommer på stedet
Les mer om Mjølan, Polarsirkelen og Rana.

Tar ikke opp studenter til høsten

Journalistutdanningen ved Nord universitet i Bodø gjennomfører ikke opptak av nytt kull til høsten, skriver Medier 24. Det eneste som kan stoppe avgjørelsen er styret ved universitetet. Rektor Bjørn Olsen bekrefter overfor nettstedet at han følger anbefalingen fra fakultetet.
Les mer om Bodø, Medier og Nord.
To forenklede forelegg i kontroll
Utrykningspolitiet på Sortland har gjennomført laserkontroll i Kerringnesdalen. Kontrollen endte med to forenklede forelegg, hvor høyeste målte hastighet var 103 km/t i 80-sonen.
Les mer om Kerringnesdalen og Sortland.
Jeanette (32) kan ikke gå forbi 12-åringer på gata
20 år etter at plagingen tok slutt får Jeanette fortsatt angstanfall når hun går forbi grupper av barneskoleelever. Langt flere barn utsettes for vold fra medelever enn skolene rapporterer om, viser NRK-kartlegging.
Les mer om Jeanette.

Legger ned asylmottak

UDI har bestemt at asylmottaket i Alstahaug skal legges ned. Dermed går det mot slutten for snart 30 sammenhengende år med drift. Alstahaug-ordfører Bård Anders Langø kommunen er bekymret over vedtaket fra UDI. Mottaket har per nå 141 beboere.
Les mer om Alstahaug og UDI.
Vant fram i retten - turistmål åpnes for fri ferdsel etter fire år
Det kjente Lofot-kapellet Sildpollnes i Vågan har vært stengt i fire år på grunn av en krangel mellom kommune og grunneier. Nå har retten gitt kommunen medhold på alle punkter.
Les mer om Vågan.
Stoppet vogntog på E6
Utrykningspolitiet stoppet et vogntog på E6 i Saltdalen som var for langt. Tungbilkontrollen fra Statens vegvesen bistår.
Les mer om Saltdalen.
Dårlig veg tvinger Tor Ivan til å helle ut flere tusen liter melk
Den siste uken har melkebonden helt ut over 3.000 liter melk fordi melkebilen ikke kommer frem. Nå lover kommunen bedring.
Les mer om Tor Ivan.
Kommunen seiret i rettssak
Lofoten tingrett har gitt Vågan kommune og Svolvær sokn medhold i rettstvisten om Sildpollnes kapell. Det skriver Lofotposten. Kapellet har vært stengt i fire år etter en krangel om veirettigheter mellom kommunen og grunneier til veien til kapellet. Grunneier er og dømt til å betale rundt 190.000 kroner i saksomkostninger.
Les mer om Lofotposten, Svolvær og Vågan.
Mann med kniv
En bevæpnet politipatrulje rykket ut til Narvik Amfi etter meldinger om en mann med en kniv. Mannen er pågrepet og kniven er beslaglagt.
Les mer om Narvik Amfi.
Tysfjord vil slå seg sammen
Kommunestyret i Tysfjord har i dag vedtatt å fortsette arbeidet med sammenslåing, men med et knapt flertall. Tidligere denne uka gikk rådet de som skulle forhandle om sammenslåing om nordsiden av Tysfjord, Ballangen og Narvik inn for å avslutte arbeidet.
Les mer om Ballangen, Narvik og Tysfjord.
Sier nei til sammenslåing
Kommunestyrene i Narvik og i Ballangen har i dag vedtatt å stoppe alt videre arbeid med frivillig kommunesammenslåing. Bakgrunnen er misnøye med grensen regjeringen har satt gjennom Tysfjord, mellom det som kan bli nye Narvik kommune og nye Hamarøy kommune.
– Jeg ser at vi i dag er splittet mellom nord og sør
Et splittet kommunestyre sier nei til å stoppe arbeidet med sammenslåingen av nye Narvik storkommune. Nå vil mindretallet at Stortinget tar seg av Tysfjord-grensen.
Flyr fra Bodø for første gang
Klokken 12:25 i dag tar Widerøes nye jet maskin av for første gang fra Bodø Lufthavn.
Les mer om Bodø og Bodø Lufthavn.
Takker Monica Mæland med kjærlighet
I dag skal flere kommunestyrer uttale seg om den omdiskuterte delegrensen i Tysfjord. Samtidig markerer innbyggere med kjærlighet.
Les mer om Tysfjord.
Fengsles for lårbitt
Rana tingrett har dømt ei kvinne fra Rana til 16 dagers fengsel for å ha bitt en annen kvinne i låret. I tillegg er kvinnen i 20-årene funnet skyldig i i vold mot flere polititjenestefolk. Det melder Rana Blad.
Les mer om Rana og Rana Blad.
Motorsykkelulykke i Bodø
Politiet er på stedet hvor en singelulykke med en lett motorsykkel har funnet sted. Foreløpig er skadeomfanget ukjent.
Les mer om Bodø.
Bøndene krever 1,8 milliarder
Bondeorganisasjonene krever 1.830 millioner kroner i årets jordbruksoppgjør. En stor del av beløpet skal dekke økte kostnader, det skriver NTB. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag overleverer sine krav til landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) klokka 11.
Stenges i en periode
Fylkesvei 515 på strekningen mellom Rognan og Øksengården er midlertidig stengt fra kl 11:30-12:00. Dette skyldes spreningsarbeid, melder Statens vegvesen.
Les mer om Rognan og Øksengården.
Nå blir det kun metallsugerør på Hurtigruten
Som første selskap i Norge kutter Hurtigruten all unødvendig engangsplast. Det betyr blant annet nesten 1 million færre plastsugerør i året. – En ren gladnyhet, mener WWF.
Les mer om Hurtigruten, Norge og WWF.
Litt ventetid i Svartisentunnelen
Statens vegvesen melder om redusert framkommelighet på fylkesvei 17 i Svartisentunnelen i Meløy kommune.
Les mer om Meløy og Svartisentunnelen.
Ferge forsinket
Rute A på fergesambandet mellom Bognes og Lødingen er 20 minutter forsinket, men forventes å kunne gå som normalt fra klokken 14. Det opplyser Statens vegvesen.
Les mer om Lødingen.
Fiskernes leder ut mot sine egne: – Utilgivelig å forsøple havet
Leder i Norges fiskarlag skjønner seg ikke på fiskere som ødelegger levebrødet sitt ved å forsøple havet, og ber dem gå foran som et godt eksempel.
Gjorde funn av narkotika
Politiet stoppet i natt en bil i Mosjøen, hvor sjåføren er mistenkt for ruspåvirket kjøring. Etter funn av narkotika i bilen pågrep politiet både fører og passasjer. Etterforskning er startet, det melder politiet på Twitter.
Les mer om Mosjøen og Twitter.
Bevæpnet øvelse
Politiet og Heimevernet skal øve sammen i området rundt Bodø Lufthavn i dag. Begge aktørene vil være bevæpnet, opplyser politiet. Øvelsen varer fra klokka 6 til klokka 13, men skal ikke få konsekvenser for flytrafikken.