NRK Østafjells

19-åring pågrepet etter grovt ran i Porsgrunn

En 19 år gammel mann er pågrepet etter at en 91 år gammel kvinne ble fraranet veska si på åpen gate i Porsgrunn. Kvinnen er innlagt på sykehus.
Les mer om Porsgrunn.

Derfor er prisforskjellen så stor

Brusboksen du får til en femmer i Sverige koster fire ganger så mye i Norge. Hvorfor er prisforskjellen så stor?
Les mer om Norge og Sverige.
KrF vil se på 350-kronersgrensen på nytt
KrF erkjenner at kombinasjonen av sukkeravgift og tollfri handel kan ramme norske arbeidsplasser. KrF-leder Knut-Arild Hareide vil beholde sukkeravgiften, men sier partiet kan se på avgiftsgrensen for tollfri handel på nytt.

Elendige veier før 17. mai: – I verste fall må vi nekte å spille

SKIEN (NRK): Korpsmusikanter frykter hullete veier i paradegatene på 17. mai. – Vi er redde for at noen skal bli skadet, sier korpsleder.
Slagsvold Vedum: – Dette er galskap
Leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum kaller sukkeravgiften for galskap. – Veldig rart at Høyre og Frp ikke stopper ordningen.
Nå tek elbilane over også på bygda
I dei fleste distriktsfylke har elbilsalet tatt av i 2018. Familien Østro på Gol trudde aldri dei kom til å ha elbil, men har nå kjøpt elektrisk bil som sin einaste familiebil.
Les mer om Gol.
Må gi ut brus til fem kroner boksen
PORSGRUNN (NRK): Salg av brus og godteri på nett øker voldsomt etter at sukkeravgiften gikk opp. Norske kjøpmenn blir tvunget til å levere ut brus til en firedel av prisen.
Innrømmer at han oppsøkte avdøde
Harstad-mannen som er siktet for å ha drept sin tidligere kone på Notodden, har fortalt til politiet at det oppstod en situasjon mellom dem som førte til at hun døde.
Les mer om Notodden.
Politiet: – Drapsmistanken er styrket etter avhør
Politiet etterlyser også en bil etter at en 38 år gammel kvinne ble funnet død på Notodden forrige mandag.
Les mer om Notodden.
Rådyr tannregulering: – Ingen lovlige måter å stoppe det på
Mens foreldre må droppe tannregulering på barna fordi de ikke har råd, har Helsedirektoratet for flere år siden foreslått at tjenesten bør blir offentlig. Nå vil Høyre rydde opp.
Les mer om Helsedirektoratet og Høyre.
Her er vinnerne av Gullsnutten 2018
– Hun har blitt en viktig stemme for unge mennesker, med humor og tydelige meninger om et mer raust samfunn, sier Gullsnutten-styret om Årets youtuber, Maria Stavang.
Her er de tryggeste utdanningsvalgene
Søknadsfristen for høyere utdanning nærmer seg. Slik gjør du deg aktuell for fremtidens jobbmarkedet.
Sykehus angrepet av skjeggkre
SKIEN (NRK): På et lite kontor i kjelleren henger det et innrammet puslespill med bilde av en seilskute. Kanten er full av hull etter at noen bitte små og høyst uvelkomne gjester har forsynt seg grådig.
– Arrogant å tenkje at jordbruket kan ofrast
SKIEN/OSLO (NRK): Inntektene til bøndene går ned for andre år på rad, ifølgje ferske tal. – Med denne utviklinga, vil unge bønder flykte til andre yrke, trur gardbrukar Johan Martin Tovslid.
Hva skjedde med Hjalmar? Kameratene vil ha svar
SKIEN (NRK): Politiet mener 110 kg tunge Hjalmar Johnsen (62) ble påkjørt av en sykkel, tippet over rekkverket og havnet i vannet. Kameratene til Hjalmar mener det må være en annen forklaring.
Hva skjedde med Hjalmar? Kameratene vil ha svar.
Politiet mener 110 kg tunge Hjalmar Johnsen (62) ble påkjørt av en sykkel, tippet over rekkverket og havnet i vannet. Kameratene til Hjalmar mener det må være en annen forklaring.
Kunnskapsministeren skal forsøkje å rydde opp i nynorskmangel
FØRDE (NRK): Elevar blir tvinga til å lesa tekstar på bokmål, sjølv om dei har nynorsk som hovudmål. No vil kunnskapsdepartementet ta grep.
Ingen kommuner fulgte råd om sterkere tak
I 2013 anbefalte eksperter på SINTEF 34 kommuner å sette strengere krav til takkonstruksjoner slik at de skulle tåle større snømengder. Ingen av dem har fulgt rådene.
Spriten verkar ikkje mot magesjuke – no skal forskarane finne ut om ozongass kan bli ei erstatning
Dagleg går det med tusenvis av liter med handsprit i helsevesenet. No skal forskarar finne ut om vatn med ozongass kan erstatte spritvasken.
Drapssiktet erkjenner ikke straffskyld
NOTODDEN/PORSGUNN (NRK): Det var en 38 år gammel kvinne med marokkansk statsborgerskap som ble funnet død i en bolig i Notodden sentrum mandag ettermiddag.
Les mer om Notodden.
Direktesending om dødsfall på Notodden
NRK sender direkte frå politiet sin pressekonferanse etter at ei småbarnsmor blei funnen død. Ein tidlegare ektemann er sikta for drap.
Les mer om Notodden.
Tidlegare ektemann arrestert og sikta for drap
Politiet har arrestert den tidlegare ektemannen etter at ei småbarnsmor blei funnen død på Notodden måndag kveld.
Les mer om Notodden.
Mann arrestert etter mistenkeleg dødsfall på Notodden
Politiet har arrestert ein mann etter at ei småbarnsmor blei funnen død på Notodden måndag kveld.
Les mer om Notodden.