NRK Østafjells

Ny rapport: – Krever omfattende tiltak mot skrantesyke

Skrantesyke vil ramme stadig flere hjortedyr og spre seg til nye deler av landet dersom det ikke settes inn omfattende tiltak raskt, heter det i en ny rapport.

Radioaktivt avfall blir ikke fjernet

NOME (NRK): Det radioaktive avfallet ved Søve gruver i Nome blir liggende inntil videre – ingen vil ta på seg jobben med å flytte det.
Les mer om Nome og Søve.
Sommeren 2017 blir superferie for skolebarn i Telemark
Årets skoleferie i Telemark blir superlang. Barna jubler over en sommerferie med 9 uker i frihet, mens mange foreldre er fortvilet over manglende barnepass.
Les mer om Telemark.
Legger seg flat etter førerkortbeslag
Stortingsrepresentant for Telemark Arbeiderparti, Lene Vågslid, sier hun er flau etter at hun tirsdag ble fratatt lappen.

Vil feire 17. mai på Mount Everest

Tone Gravir og Leif Harald Bergseth fra Porsgrunn overlevde raset på Mount Everest i 2015. Nå vil de forsøke å bestige verdens høyeste fjell på nytt.
Hater våren i sør:– Klamrer meg fast til stillongsen
Mens det fortsatt er full vinter i nord, er våren godt i gang i Sør-Norge. Det liker ikke utflytta finnmarking Jan-Eilert Pedersen.
Redningsdykkere vil ha raskere varsling
Det tok åtte minutter før redningsdykkerne til Røde Kors ble varslet om at to barn hadde falt i en elv i Skien søndag kveld. Nå ber dykkerne om raskere politivarsling.
Les mer om Skien.
Ber kulturministeren trekke statsstøtten
Høyre-politiker og leder av organisasjonen LIM, Mahmoud Farahmand, mener Islamsk Råd Norge bidrar til splittelse. Han ber kulturministeren stille tydeligere krav til trossamfunn.
Hver fjerde leder tør ikke varsle
En av fire ledere lot være å varsle om kritikkverdige forhold på jobben av frykt for konsekvensene. Bortimot ti prosent av dem som har varslet, sier at de mistet stillingen i etterkant, viser Ledelsesbarometeret.
Fotgjengere kan få ferge for bru
BREVIK (NRK): For å trygge fotgjengerne når Breviksbrua får all E18-trafikken i over ett år, undersøker vegvesenet nå mulighetene for fergeskyss over fjorden.
Les mer om Breviksbrua.
Kragerø kommune får kritikk etter at kvinne døde
Arbeidstilsynet gir Kragerø kommune to pålegg etter at en 59-årig kvinnelig ansatt ved en omsorgsbolig døde på jobb i september i fjor.
Les mer om Kragerø.
Ein av gutane døde i drukningsulykke
Den eine guten som falt i Falkumelva søndag er død, melder politiet.
Les mer om Falkumelva.
Fann barna ved iskanten i Falkumelva
SKIEN (NRK): Atle Stensrud var like i nærleiken då to gutar hamna i Falkumelva søndag. Han berga den eine opp i kajakken sin, og hjelpte redningsmannskapet å finne den andre guten.
Les mer om Falkumelva.
– Ethvert foreldrepars verste mareritt
Tilstanden til de to guttene som falt i Falkumelva i Skien i går kveld, er fremdeles livstruende, ifølge politistasjonssjef Annie Sandersen. Guttene på fem og seks år falt i elva på Strømdalssiden av Falkumelva.
Nyt varmen nå – den varer ikke evig
Mens uværet raser i nord kan vi nyte sol og rekordtemperaturer sør i landet. Mot helgen blir det kaldere, så det gjelder å nyte varmen mens den er her.
To barn falt i vannet – tilstanden livstruende for begge
To gutter 5 og 6 år er behandles for livstruende skader på Oslo universitetssykehus etter en nær drukningsulykke i Skien.
Les mer om Oslo og Skien.
To barn falt i vannet – tilstanden alvorlig for begge
To barn har falt i vannet i Falkumselva i Skien, tilstanden er alvorlig for begge, og barna er sendt til Ullevål med luftambulanse.
Les mer om Falkumselva, Skien og Ullevål.
To barn sendt til Ullevål sykehus etter å ha falt i vannet
To barn har falt i vannet i Falkumselva i Skien, tilstanden er foreløpig ukjent, men barna er sendt til Ullevål med luftambulanse.
Les mer om Falkumselva, Skien og Ullevål.
Livsfarlige trær i Skien
SKIEN (NRK): To av de eldste eiketrærne i Borgestadalleen i Skien er så ødelagt av råte at de kan kollapse når som helst. En ny rapport konkluderer at det vil kunne medføre tap av liv.
Les mer om Borgestadalleen og Skien.
– Helt uforståelig at vi ikke er et turiststed
Kragerø og Langesund har begge status som turiststeder, og kan dermed ha søndagsåpne butikker. Men Brevik får ikke lov. – Helt uforståelig, sier kjøpmann Tormod Eek fra Sandøya.
To år gammal gut til sjukehus etter skuterulykke
Ein to år gammal gut vart lettare skadd da skuteren han sat på køyrde inn i eitt tre i Hjartdal i Telemark. Det var mora til jenta som køyrde skuteren da ulykka skjedde.
Les mer om Hjartdal og Telemark.
To år gammal jente til sjukehus etter skuterulykke
Ei to år gammal jente vart lettare skadd da skuteren ho sat på køyrde inn i eitt tre i Hjartdal i Telemark. Det var mora til jenta som køyrde skuteren da ulykka skjedde.
Les mer om Hjartdal og Telemark.
Barn (2) skadd i snøskuterulykke i Hjartdal
Politiet har fått inn melding om ei snøskuterulykke i Hjartdal. Det var eit barn som sat på skuteren da ulykka skjedde. Barnet vert frakta til sjukehuset på Notodden.
Les mer om Hjartdal og Notodden.
Barn(2) skadd i snøscooterulykke i Hjartdal
Politiet har fått inn melding om ei snøscooterulykke i Hjartdal. Det var eit barn som sat på scooteren da ulykka skjedde. Barnet vert frakta til sjukehuset på Notodden.
Les mer om Hjartdal og Notodden.
Barn (2) skadd i snøscooterulykke i Hjartdal
Politiet har fått inn melding om ei snøscooterulykke i Hjartdal. Det var eit barn som sat på scooteren da ulykka skjedde. Barnet vert frakta til sjukehuset på Notodden.
Les mer om Hjartdal og Notodden.