NRK Østfold

Syklist til lege etter velt

En syklist ble kjørt til lege, etter å ha veltet i Ilaveien i Fredrikstad i dag. Syklisten blødde fra hodet etter ulykken, melder politiets operasjonssentral.
Les mer om Fredrikstad og Ilaveien.

08 møter Stjørdals Blink

Sarpsborg 08 møter Stjørdals Blink i fjerde runde i fotball-NM. Det var Stjørdals Blink, som spiller i 2.divisjon, som slo ut Molde av cupen på onsdag. Kampen spilles på Sarpsborg stadion 25. mai.
Les mer om Molde og Sarpsborg.
Oppsøkt av falsk hjemmesykepleier
En beboer på Alvim i Sarpsborg ble oppsøkt av en falsk hjemmesykepleier. Kvinnen ble sendt på dør av beboeren. Det skriver politiet i Østfold på Twitter. Den falske hjemmesykepleieren beskrives som utenlandsk, mørk, høy og kraftig.
Les mer om Alvim, Sarpsborg, Twitter og Østfold.
Fengsel for voldsbruk
En 26 år gammel mann er i Heggen og Frøland tingrett dømt til fengsel i 120 dager, etter at han dyttet til en mann i Storgaten i Ørje i januar. Mannen falt i bakken og mistet bevisstheten. Han fikk også et kutt i hodebunnen som måtte sys. 26-åringen er også dømt for skadeverk: Han knuste et par ruter i Storgata samme natt.

Vi sender direkte: 90 veteranbusser i Sarpsborg

Rutebilhistorisk forening er samlet til årsmøte i Sarpsborg i disse dager. De har med seg rundt 90 gamle busser. Her kan du se direkte sending fra Sarpsborg fra klokken 11.45.
Les mer om Sarpsborg.
Fiskeørnunger til Sveits
Miljødirektoratet har gitt tillatelse til å eksportere tolv fiskeørn-unger fra Østfold til Sveits. Det er ornitolog Rune Aa som tar med seg fuglene til Sveits, der arten ble utryddet i 1914. Både Norge og Skottland hjelper nå sveitserne med å bygge opp en ny bestand. Dødeligheten blant ørnunger her hjemme er stor, og ornitologen mener de vil klare seg bedre i alpelandet.
Les mer om Rune Aa, Skottland og Østfold.
Leter etter «fløytisten
Fredrikstad Fotballklubb arbeider nå med å komme i kontakt med personen som blåste i en fløyte under cupkampen mot Sarpsborg 08 i går. Under sarpingenes utlikningsmål stoppet mange av FFK-spillerne opp fordi de trodde dommeren blåste av. Sikkerhetsansvarlig på Fredrikstad Stadion, Gunnar Nyseth sier de håper vedkommende tar kontakt.
Brannutrykninger
Brannvesenet i Marker har rykket ut etter melding om pipebrann i Elveveien. I Sarpsborg har brannvesenet fått melding om gressbrann ved Sannesundsbrua.
Hytteinnbrudd på Hvaler
To hytter på Søndre Sandøy på Hvaler har vært hjemsøkt av innbruddstyver. Eierne har ikke vært innom hyttene i løpet av de tre siste ukene. Så langt har lensmannen på Hvaler fått beskjed om at det er stjålet noe alkohol fra den ene hytta, mens en bod er brutt opp og en liten påhengsmotor er stjålet fra den andre.
Les mer om Hvaler og Søndre Sandøy.
Fremstilles for fengsling
En mann i 60-årene blir fremstilt for fengsling i Follo tingrett i formiddag, siktet for å ha knivstukket en mann i 20-årene i Askim tirsdag kveld. Mannen er siktet for grov kroppsskade under skjerpende omstendigheter. Mannen som ble stukket ble lettere skadet.
Les mer om Askim og Follo.
90 veteranbusser i Sarpsborg
Rutebilhistorisk forening er samlet til årsmøte i Sarpsborg i disse dager. De har med seg rundt 90 gamle busser. Vi streamer video med bilder av flotte gamle busser i dag.
Les mer om Sarpsborg.
Påstand om fengsel for gårdbruker
En gårdbruker fra Rakkestad bør dømmes til 90 dagers fengsel for forsøk på å svindle til seg støtte. Det var påstanden fra aktor i rettssaken i Sarpsborg tingrett onsdag, skriver Rakkestad Avis. Gårdbrukeren er tiltalt for å ha forsøkt å svindle til seg minst 200.000 kroner mer enn han hadde krav på i erstatning for avlingssvikt. Mannens forsvarer mener han må frifinnes.
Les mer om Rakkestad og Sarpsborg.
Saksøker gjestehavn
Det er strid om rettighetene til sjøarealet i havnen på Skjærhalden i Hvaler. En av naboene mener Skjærhalden Gjestehavn har bygd brygger ulovlig og har derfor gått til søksmål, det skriver Fredriksstad Blad. Saken er berammet i Fredrikstad tingrett rett over sommerferien. Konsekvensen kan bli en stor reduksjon av kapasiteten ved gjestehavna.
Stor pågang på passkontoret
Det er høysesong for å skaffe seg pass, og den inneklemte dagen i dag er ekstra travel for de ansatte på passkontoret i Østfold. – Det er flere ukers ventetid på timebestilling av pass, forteller leder for passkontoret i Østfold Bente Gretland.
Bullen håper på OL-plass
Brytetalentet Grace Bullen fra Fredrikstad har bare n sjanse igjen til å kvalifisere seg til OL i Rio. Det skjer i helgens kvalifisering i Istanbul. – Ønsket om å komme til OL er stort, sier Bullen.
Les mer om Bullen, Fredrikstad, Istanbul og Rio.
Tre års fengsel for ran
En 27 år gammel mann er dømt til fengsel i tre år for å ha ranet en 69 år gammel kvinne i hennes hjem på Kråkerøy for fem år siden. Mannen bandt kvinnen mens han rettet en pistol mot hodet hennes. Han tok med seg gullklokker, bunadssølv og 3.500 kroner fra boligen. Mannen er også dømt for promillekjøring. Har innrømmet straffskyld under rettssaken i Fredrikstad tingrett.
Les mer om Fredrikstad og Kråkerøy.
4. runde trekkes klokken 12.00
Klokken 12.00 blir det klart hvem Sarpsborg 08 skal møte i fjerde runde i Norgesmesterskapet i fotball. Trekningen overføres på Fotballforbundes nettside. Sarpsborg 08 er det eneste Østfold-laget som har nådd fjerde runde, etter seieren 3–1 over FFK i går.
Klaget på høy musikk
Klokken halv to i natt fikk politiet klager på høy musikk fra en russebil som stod parkert på Dampskipsbrygga i Fredrikstad. Politiet ga russen beskjed om å dempe musikken. Det ble gjort umiddelbart, melder politiets operasjonssentral.
Dårligst i landet på forebyggende helsearbeid
Østfoldingen sliter med helsa, men kommunene satser lite på forebyggende arbeid.
Må kvitte seg med atomavfall
Forskningsstiftelsen Institutt for energiteknikk vil kvitte seg med 12 tonn radioaktivt atomavfall. IFE mener det haster å få avklart en sikker lagring av atomavfallet, men regjeringa har ikke hastverk i saken, det skriver Dagsavisen. Atomreaktorene på Kjeller og i Halden produserer 80 kilo høyaktivt avfall hvert år, i tillegg ligger det 12 tonn på lager.
Les mer om Dagsavisen, Halden og Kjeller.
Innbrudd i leilighet i Halden
Det har vært innbrudd i en leilighet i Elvegata i Halden i løpet av natta. Det har blitt knust ei rute, og det er stjålet noen penger og ringer. Politiet har vært i leiligheten og gjort en åstedsundersøkelse.
Les mer om Elvegata og Halden.
Mistenkt for kjøring i rus
Politiet mistenker en mann i 30-årene for kjøring i ruset tilstand. Han ble stanset i Askim ved 22-tiden i går kveld. Mannen ble tatt med til legevakten, der det ble tatt blodprøve, melder politiets operasjonssentral.
Les mer om Askim.
Varsler kraftig pollensesong: - Har aldri opplevd så stor overgang før
I år er pollensesongen ekstra sterk, og fra i dag kan det bli svært ubehagelig å bevege seg ute for dem som er hardt rammet av allergi.
Elg påkjørt i Skjeberg
Like etter at politiet advarte mot mye vilt langs veiene, ble en elg påkjørt på fylkesvei 110 i Skjeberg. Politiet opplyser at det ikke var noen personskade,, men elgen ligger skadet i veien. Viltnemda er på vei.
Les mer om Skjeberg.
Flere meldinger om elg
Flere meldinger om elg og annet vilt langs veiene i Østfold. Kjør forsiktig, vær oppmerksom, de kommer brått på, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Twitter og Østfold.