NRK Østfold

Emmy-vinner: – God medisin mot fyllesyke og vinne en Emmy

Telefonen til serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen har nærmest gått varm i timene etter at «Mammon har vunnet Emmy-pris.

Antonsen skal operere hjernesvulst

Artisten Marianne Antonsen har fått påvist en hjernesvulst og skal opereres like over nyttår. Ifølge Se og Hør fikk hun sjokkbeskjeden fra legen to dager før hun giftet seg i sommer. – Jeg kjemper nå mitt livs kamp, sier hun til bladet.
Les mer om Hør.
Kulturministeren: – Største siden Johnny Logan spilte på Momarkedet
Telefonen til serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen har nærmest gått varm i timene etter at «Mammon har vunnet Emmy-pris.
Bakke kan bli årets trener
Sarpsborg 08s trener Geir Bakke er en av fem som er nominert til årets trener. De andre er Christian Michelsen (Kristiansund), Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg), Lars Bohinen (Sandefjord) og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset). Prisen deles ut 27. november.

Trafikkulykke på E6

Flere biler er involvert i en trafikkulykke ved Rygge sørgående, rett etter kryss 12 Halmstad. Statens vegvesen meldte først at fem kjøretøy er involvert, mens politiet skriver på Twitter at det dreier seg om tre kjøretøy.
Les mer om Halmstad, Rygge og Twitter.
Legger ned Kasper transittmottak
Kasper transittmottak i Våler skal legges ned, skriver Moss Avis. Grunnen er at det kommer svært få asylsøkere til Norge for tiden og derfor kutter Utlendingsdirektoratet i antall plasser. Det er nesten 30 fast ansatte og omkring 10 tilkallingsvikarer ved mottaket. De fleste av dem kommer til å miste jobben, ifølge avisa.
KrF stopper ikke Viken
KrF står fast på at fylkeskommunene i Østfold, Akershus og Buskerud skal slås sammen til region Viken fra 2020. Partiet har vurdert om de vil trekke støtten de ga før sommeren, men har ifølge Aftenposten nå landet på at de vil stå fast på vedtaket.
Vil legge ned fire grendeskoler
Rådmannen i Eidsberg foreslår å legge ned de fire grendeskolene i kommunen. Det skal bygges en ny barneskole i Mysen, og den skal dimensjoneres for fremtidig befolkningsvekst og for å kunne erstatte dagens fire grendeskoler, ifølge rådmannens forslag.
Les mer om Eidsberg og Mysen.
Ulveseier for Naturfond i retten
Verdens Naturfond (WWF) har vunnet fram i Oslo tingrett mot staten, derfor blir ulvejakt midlertidig stanset. Regjeringen vedtok i september lisensfelling av inntil 26 ulv utenfor ulvesonen. 12 av disse kunne felles i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark.
Les mer om Hedmark, Naturfond, Oslo og Østfold.
Nå kan du ringe politiet igjen
Politiet melder nå at telefonsystemet fungerer tilnærmet normalt, etter flere problemer tidligere i dag.
Røyk stenger Oslofjordtunnelen
Riksvei 23 Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger på grunn av røykutvikling i et vogntog.
Les mer om Oslofjordtunnelen.
Åpen tunnel igjen
Oslofjordtunnelen er åpnet igjen.
Telefontrøbbel for politiet
Tekniske problemer gjør at politiet ikke er å treffe på fellesnummeret 02800 eller direkte til operasjonssentralen. – Vi jobber med å finne feilen, sier Fredrikstads politistasjonssjef John Prestbakken til f-b.no. Prestbakken ber folk om ikke å bruke nødnummeret 112 til andre henvendelser.
Les mer om John Prestbakken.
VM-speakeren har ikke fått betalt etter sykkelfesten
Kjell-Erik Kristiansen fra Mysen har jobbet på tolv ski-VM og snart åtte OL. Sykkel-VM i Bergen er første gang han ikke har fått betalt.
Les mer om Bergen og Mysen.
Rydder etter bilbrann
Ingen personer ble skadet under bilbrannen på Torsnes, opplyser politiet. Brannen oppsto under kjøring. Den brente bilen hentes snart av bergingsfolk.
Fuktskader til retten i Askim
Spørsmålet om hvem som skal ta regningen for fuktskader på Askim ungdomsskole kan bli overlatt til retten, skriver Smaalenenes Avis. Askim kommune og entreprenøren Skanska ikke har klart å bli enige om hvem som har ansvaret for skadene på det fire år gamle bygget.
Les mer om Askim og Skanska.
Slokker bilbrann ved Fredrikstad
Brannvesenet i Fredrikstad har dratt ut til Grimstadveien i Torsnes for å slokke en bilbrann. Det skal ikke være snakk om personskader.
Les mer om Fredrikstad og Grimstadveien.
Foreslår ny søppelhåndtering
Glass og metallemballasje bør hentes hjemme hos husholdningene i Sarpsborg, mener rådmannen i kommunen. Hun mener det kan øke mengden som blir levert til gjenvinning.
Les mer om Sarpsborg.
Nei til gratis buss
Forslaget om et gratis minibusstilbud for barn og unge i Fredrikstad får ikke støtte fra leder i kultur- og miljøutvalget i Fredrikstad Atle Ottesen. Daglig leder i Fredrikstad Idrettsråd, Svein Femtehjell mener kommunen må sette inn minibusser for at barn og unge skal komme på fritidsaktiviteter når bomringene settes i drift neste år.
Varetektsfengslet for eldreran
Tre mobile vinningskriminelle som ble avslørt av en 93 år gammel dame i Asker skal sjekkes opp mot saker fra Østfold. Tre svensk- polakker sitter varetektsfengslet siktet for flere grove tyverier mot eldre, skriver Aftenposten. Politiet mener de får innpass hos eldre ved å tilby hjelp.
Les mer om Aftenposten, Asker og Østfold.
Storkontroll av utesteder
Seks av ni utesteder i Sarpsborg hadde avvik fra reglene, viste en storkontroll i helgen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Blant funnene var at rømningsveier ble brukt som lagre, at det manglet røykvarslere og at personallister er ført feil.
Moss vil ta imot flere flyktninger
Moss bør bosette inntil 35 flyktninger i kommunen neste år, det går flertallet i formannskapet inn for. Minst en plass bør settes av til en enslig mindreårig asylsøker. Bystyret avgjør saken 11. desember.
Vill jubel for «Mammon-seier
«Mammon 2-brødrene Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen fra Mysen var i ekstase etter at NRK-serien Mammon 2 vant den gjeveste internasjonale Emmy-prisen i natt norsk tid.
Hadde narkotika hjemme
Rundt midnatt pågrep politiet i Fredrikstad en mann i 20-årene med mindre mengder narkotika i en leilighet på Torp.
Les mer om Fredrikstad og Torp.
Klemte hånda under vask
En person er sendt til sykehuset på Kalnes etter at han fikk hånda i klem da han drev med vasking. Det opplyser Follo-politiet.
Les mer om Follo-politiet.