NRK Østfold

Stadig flere har krav på asyl i Norge

Tre av fire som søker asyl i Norge nå, får innvilget søknaden. Samtidig venter UDI over 30.000 nye asylsøknader i året som kommer.
Les mer om Norge og UDI.

To menn pågrepet på Svinesund

To menn fra Algerie er pågrepet av politiet på Svinesund torsdag kveld. Den ene av de to hadde falsk ID og en kontroll viste at han var varig utvist av Norge. Den andre hadde et utgått pass.
Les mer om Algerie, Norge og Svinesund.
Innovasjonskamp utfordret videregående-elever
Torsdag var det Innovasjonskamp på Glemmen videregående skole i Fredrikstad.
Asylsøkere til Svinesund
12 personer har kommet til grenseovergangen ved Svinesund og søkt asyl, melder Østfold politidistrikt.
Les mer om Svinesund og Østfold.

Trafikkulykke i Tistedal

Trafikkulykke i Tistedal
Les mer om Tistedal.
Uten førerkort og uregistrert bil
Uten førerkort og uregistrert bil
Første avspark på ny togstasjon
I dag signerte Jernbaneverket kontrakt med de tre firmaene som skal komme med ideer til ny togstasjon og knutepunkt på Grønli i Fredrikstad. De tre teamene skal gi sine innspill til Jernbaneverket, Statens vegvesen, Fredrikstad kommune og Østfold fylkeskommune. – Teamene stiller med medarbeidere med solid kompetanse på ulike områder, sier assisterende planleggingsleder Alf Louis Solvang i Jernbaneverket i en pressemelding.
Ber om unnskyldning fra politiet
En østfolding tidligere dømt for telefontrusler krever nå en beklagelse av politiet, etter at de kom på døra hans to ganger onsdag.
En person smittet av harepest
En mossing er smittet av harepest, skriver Moss Avis torsdag ettermiddag. Veterinærinstituttet har påvist harepest på totalt ti harer på Østlandet, fire av disse i Østfold. Moss avis skriver at smittevernoverlegen i Hobøl ber folk være forsiktig i kontakt med døde smådyr og avføring fra smådyr.
Les mer om Hobøl, Østfold og Østlandet.
Ber om unnskyldning av politiet
En østfolding tidligere dømt for telefontrusler krever nå en beklagelse av politiet, etter at de kom på døra hans to ganger onsdag.
Reddet ut av røykfylt leilighet
Røykdykkere fra Halden Brannvesen har reddet en person ut av en røykfylt leilighet i Halden sentrum. Brannvesenet rykket ut etter at en røykvarsler ble aktivisert, melder Alarmsentral Brann Øst.
Flere innvandrere i jobb
Flere innvandrere enn tidligere i Fredrikstad kommer ut i jobb eller starter på en utdannelse. Det skjer etter introduksjons-opplæringen i norsk og samfunnskunnskap. Fredrikstad har hatt svært høy ledighet blant innvandrerbefolkningen. Nå har utviklingen snudd. Ordfører Jon Ivar Nygaard sier forbedringen skyldes god innsats fra NAV.
Les mer om Fredrikstad og NAV.
Forsinkelser ved Rygge
Enkelte fly fra Moss lufthavn Rygge kan bli forsinket i dag på grunn av flygelederstreik i Frankrike, skriver Moss Avis. Streiken gjør at de har mindre kapasitet til å håndtere luftrommet sitt, sier markedssjef ved MLR, Silje Thoresen. Flyet til Spania var to timer forsinket fra Rygge i morges.
Sjekker flere trusseltips
Politiet i Fredrikstad har fått høre fra flere som kan ha sett mistenkelige personer rundt telefonkiosken som ble brukt til å ringe inn telefontrusselen mot Quality hotell i går. Samtalen antyder at det var en ung mann som ringte inn trusselen, opplyser krimsjefen.
Les mer om Fredrikstad og Quality.
To mistenkt for promillekjøring
Politiet fikk tips om vinglete kjøring med bil på Mysen i går ettermiddag. Politiet stanset bilen i Vandugbakken. Føreren, en kvinne i 60-årene fra Spydeberg, blåste til over lovlig verdi. En times tid senere ble en Askim-mann i 20 årene stanset i Askim. Mannen, som ikke har førerkort for bil, er mistenkt for kjøring påvirket av både alkohol og medikamenter.
Smuglet alkohol over holtet
En mann i 30-årene, bosatt i Sverige, ble stanset på FV22 i Halden med betydelige mengder alkohol i bilen i går ettermiddag. Mannen hadde krysset grensen ved Holtet, og tollerne fant 214 liter øl, 33 liter vin og 42 liter brennevin i bilen hans. Mannen er anmeldt for smugling.
Les mer om Halden, Holtet og Sverige.
Anket streng ransdom
Den 21-årige Oslo-mannen som ble dømt til fengsel i et år og ti måneder for ranet av gullsmed Kyrre Berg i Sarpsborg i mai i fjor, har anket dommen. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Sarpsborg tingrett vurderte det slik at 21-åringen var hovedmannen ved ranet.
Ny rettssak om smugling av 70 tonn øl
I neste uke kommer saken til åtte polske menn, som er dømt for smugling av 70 tonn øl, opp for Borgarting lagmannsrett i Sarpsborg.
Les mer om Borgarting og Sarpsborg.
Lysere utsikter for østfoldkommunene
Flere østfoldkommuner får bedre økonomi neste år hvis forslaget til statsbudsjett blir vedtatt. Inntektene til kommunene øker mer i Østfold enn i resten av landet.
Les mer om Østfold.
– Nobels litteraturpris er blitt en elitepris
Jon Michelet: – Gi prisen til Bob Dylan
Les mer om Bob Dylan.
Filmet at han ble truet med sverd
En 16 år gammel askimgutt og kameraten hans ble truet med et samuraisverd da de kjørte på lette motorsykler i et gammelt sandtak i Skiptvet søndag. Det skriver Smaalenenes Avis. 16-åringen hadde et kamera festet på hjelmen og filmet at de ble truet av mannen til å forlate sandtaket. Politiet sier de er orientert om hendelsen, men at det ikke er levert inn noen anmeldelse.
Les mer om Skiptvet.
Rett fra rusbehandling til et liv i ensomhet
Metadonet skulle gi Ole Morten Dahlin et bedre liv. I stedet lever han på utsiden av fellesskapet. Når regjeringen lover milliondryss til rus, bør pengene brukes på ettervern, mener han.
Les mer om Ole Morten Dahlin.
Vekket av innbruddstyver
Klokken tre i natt ble beboerne i en enebolig i Halden vekket av at noen knuste en rute og tok seg inn i huset. En times tid senere pågrep politiet en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene like ved stedet. De to, som politiet betegner som kjenninger, hadde tyvegods som stammet fra eneboligen. De ble satt i arresten og kommer til å bli avhørt senere i dag.
Les mer om Halden.
Kjørte uten førerkort
Kjørte uten førerkort
24 flyktninger på grensa i kveld
Politiet har tatt hånd om 24 asylsøkere i kveld. Alle kom med buss fra utlandet over Svinesund. 15 av flyktningene kommer fra Afghanistan, resten fra Syria, Pakistan, Somalia og Eritrea. De venter nå på å bli overtatt av Røde Kors i Sarpsborg, opplyser politivakta.