NRK Østfold

Vil vinne tilbake tittelen som verdens beste

En skulderskade ødela hele fjorårssesongen for Ragnar Bragvin Andresen. Nå vil han gjenerobre tittelen verdens beste rulleskiløper.

Etterlyser mann etter brann

En 69-åring har vært savnet i en uke etter brannen i Rødenes. Nå trenger politiet hjelp fra publikum.
KrF-ledere sier nei til syriske flyktninger om ikke staten betaler
Folkevalgte KrF-politikere kan ikke si ja til 10.000 syriske flyktninger hvis ikke staten tar hele regningen.
Brann i dieselpumpe
Brannvesenet i Halden har rykket ut etter melding om brann i en dieselpumpe i Jernbanegata.
Les mer om Halden og Jernbanegata.

Mossing nominert til biskop i Nordland

Kristine Sandmæl, opprinnelig fra Moss, er nominert som en av fem kandidater til stillingen som ny biskop i Sør-Hålogaland.
Les mer om Nordland og Sør-Hålogaland.
Staten tilbyr bøndene 90 millioner
Landbruksminister Sylvi Listhaug har lagt fram statens tilbud i jordbruksoppgjøret i formiddag. Tilbudet er på under en tidel av de 950 millionene bondeorganisasjonene har bedt om.
Kan få unnskyldning, men ikke erstatning
Tidligere utbygger av Halden ishall, som fikk sparken er tilbudt unnskyldning, men får ikke erstatning.
Les mer om Halden.
Leter etter savnet mann i Spydeberg
Et helikopter er satt inn i letingen etter en savnet mann i Spydeberg. Mannen ble meldt savnet i Oslo klokken halv tre i natt. – Vi søker nå i områdene rundt Spydeberg sentrum etter vedkommende, sier stasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon, Trond Widme til Smaalenenes Avis. Politiet sier at det ikke er mistanke om noe kriminelt.
Richard Olsen forlater Sarpsborg 08
Daglig leder i Sarpsborg 08 Richard Olsen forlater klubben. Olsen har takket ja til jobben som direktør i Halden Boligbyggelag.
Tilstanden uklar for drukningsoffer
Tilstanden til den polske fiskeren som falt i vannet ved Isebakke søndag er fortsatt uklar. Han er i live, men mer vet vi ikke, opplyser politiet i Halden. En annen polsk fisker omkom av drukning.
Les mer om Halden og Isebakke.
Undersøker branntomt på nytt
Politiet fortsetter søket i brannruinen på Rødenes, etter mannen som har vært savnet siden brannen den 27. april. Det opplyser Marker og Rømskog lensmannskontor. Søk etter mannen både i restene og i området rundt har så langt ikke ført til funn.
Les mer om Marker og Rømskog.
– Det er godt å bli gammel her. Vi går rundt og trur det i alle fall
– Vi er snart særpinger, vi nå, slår kameratgjengen fast. Men ikke alle ser den veien i Rakkestad.
Les mer om Det og Rakkestad.
Elg påkjørt i Våler
En elg ble påkjørt på fylkesvei 120 ved Skolt i Våler ved åttetiden. Ingen personer kom til skade. Elgen stakk til skogs, og viltnemnda søker etter dyret, melder Østfold politidistrikt.
Les mer om Skolt, Våler og Østfold.
Svenskene kontrollerer ikke tømmeforbud
Svenskene innførte 1. april et forbud mot tømming av septikavfall fra fritidsbåter innenfor en grense på 12 nautiske mil fra land. Men kontroller blir det lite av.
Moss vil ta imot flere flyktninger
Moss kommune skal ta imot 90 nye flyktninger i år og i 2016, etter at bystyret i går vedtok ordfører Tage Pettersens forslag om å ta imot 30 ekstra. Det skriver Moss Avis. – Vi skal gjøre det vi kan for å hjelpe mennesker i nød i nærområdene. Men vi må i tillegg ta imot flere flyktninger, slik situasjonen i verden er nå. Så vi sier ja takk, begge deler, sa ordføreren under møtet.
- Må finne ut mer om blærekreft
Østfold har flest blærekrefttilfeller blant menn i Norge. En undersøkelse blant blærekreftforeningens medlemmer viser at så mange som en tredel av dem kan ha blitt feildiagnostisert hos fastlegen før de ble henvist til riktig spesialist. – Derfor må allmennlegene få mer kunnskap om sykdommen, sier Ranveig Røtterud nestleder i Blærekreftforeningen.
Barnehage legges ned i Moss
Gjerrebogen barnehage i Moss legges ned fra 15. august. Det vedtok bystyret i går. Det tilbys plass på Røysåsen barnehage for å ivareta barn og ansatte samlet.
Les mer om Røysåsen.
Tiltalt etter trafikkulykke
En Sarpsborg-mann er tiltalt etter en påkjørsel på Havslundsøy i fjor, melder sa.no. En kvinne ble alvorlig skadet. Politiet mener mannen ikke var tilstrekkelig oppmerksom, men han har nektet straffskyld.
Les mer om Havslundsøy.
Mener Østfoldsykehuset bør bli forbilde for alle nye sykehus
Somatikk og psykiatri er for første gang samlet under samme tak på det nye østfoldsykehuset. Det bør flere gjøre, sier Mona Larsen som leder brukerutvalget ved Sykehuset Østfold.
Mopedist på ulovlig tur
Mopedist på ulovlig tur
Styret i Fredrikstad vil se endringer
Styret i Fredrikstad Fotballklubb har i dag blitt orientert om planlagte endringer fra den sportslige ledelsen i klubben. – Styret vil se an resultatet av disse endringene i de nærmeste kampene.
Smertefull sesongstart for HK Halden
For Haldens håndballjenter startet 15/16-sesongen i ettermiddag. De startet like godt med en smertefull 3000-meter.
Ektepar svindlet NAV sammen
Moss tingrett har dømt et ektepar for trygdesvindel. Hun arbeidet mer enn hun oppga, men det var mannen som sendte inn meldekortene for henne.
Les mer om NAV.
Trafikkuhell ved Solgård
Trafikkuhell ved Solgård
Les mer om Solgård.
Slik skal pasienter finne frem på Kalnes
Torsdag åpnet sykehuset på Kalnes dørene for de første pasientene.