NRK Østfold


Godbiter fra uka som gikk

Høstmørket er her, og vi dro til psykolog. Og snusbruken er tredoblet på få år, hva tenker snuserne? Dette er noe av det vi har vært innom den siste uka.

Ting du ikke vet om svenskene i ny bok

Har du hørt om raggarsvensken, lurer du på hvorfor den svenske tollen heter tull og svorsker du med en gang du passerer grensa? Nå gir sveologer deg svar.

Nordmenn drikker mer

Nordmenn over 40 år drikker oftere enn før, men går ikke mer på fylla. Det er konklusjonen i en ny norsk studie.

Mobilkontroll i Moss

I dag har det vært stor trafikk-kontroll i Moss sentrum, hvor politiet har sett etter mobilbruk mens man kjører. Totalt 71 biler ble kontrollert og to førere har fått bot for bruk av mobil. En person anmeldes på grunn av ugyldig førerkort.

En mann er pågrepet etter

Politiet i Follo måtte i natt rykke ut til Mysen etter melding om slagsmål med både kniv og øks.

Les mer om Follo og Mysen.
Fikk ikke ferten av tyvene

Hundesøk ga ikke resultater da politiet forsøkte å finne personen eller personene som brøt seg inn i en frisørsalong i Kråkerøyveien i Fredrikstad i natt. En stein ble kastet gjennom ruta, og mynter på gulvet gjør at politiet tror gjerningspersonene har forsynt seg av kassaapparatet.

Til legevakta etter utforkjøring

En person er kjørt til legevakten for sjekk etter en trafikkulykke på E18 gjennom Eidsberg. En bil kjørte av veien i nærheten av avkjøringen til Homstvedt.

Les mer om E18, Eidsberg og Homstvedt.
To bilinnbrudd

I morgentimene har bilinnbrudd fra i natt blitt oppdaget to steder i fylket. Fra en bil i Storgata Rakkestad ble det stjålet verktøy. I Fredrikstad ble vognkortet tatt fra en bil på Rolvsøy. Det skriver politiet på Twitter.

– Bedre for Østfold, og Høyre

Stortingsrepresentant for Høyre, Ingjerd Schou liker budsjettet bedre etter at Venstre og KRF fikk sitt å si.

Egil Drillo Olsen hedersmedlem

Tidligere landslagstrener Egil Drillo Olsen fra Fredrikstad ble fredag utnevnt til hedersmedlem av Trenerforeningen. Utmerkelsen fant sted under Cupfinaleseminaret, hvor også lærer ved St. Olav videregående i Sarpsborg, Joar Dahle, ble kåret til årets ildsjel.

– Må ha flere østfoldinger på lagene

Østfoldfotballen kan gå en lys fremtid i møte. Trenerildsjel Roar Dahle mener det er nok av unge her som kan lykkes, men da må Østfoldklubbene få talentene på banen.

Les mer om Østfoldklubbene.
Inspirasjonskilder og egen historie

Unni Askeland og Ari Behn er blant utstillerne du møter i den tradisjonelle førjulsutstillingen på Soli Brug i Sarpsborg.

Les mer om Ari Behn, Sarpsborg og Soli Brug.
Hadde falskt førerkort

En mann er anmeldt for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort i Sarpsborg. Han ble stoppet i Opsundveien, melder Østfold politidistrikt på Twitter. Mannen viste frem et forfalsket utenlandsk førerkort under kontrollen.

Slipper å sone etter trafikkulykke

En mann fra Indre Østfold er dømt til 45 dagers betinget fengsel etter en alvorlig front mot front-ulykke i fjor sommer, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Mannen kjørte en varebil og skjente over i motsatt kjørebane og traff to unge menn som motsatt vei i sin bil.

Se fredagens nyhetsminutt her

Her får du dagens nyhetssendinger oppsummert på et minutt.

– Unge stjeler for å gi bort julegaver

Både politi og butikker merker at flere stjeler i julerushet. Mye av tyvgodset havner under treet på julaften.

Les mer om Unge.
Årets trenerildsjel

Joar Dahle fra Fredrikstad er kåret til årets trenerildsjel i landet. Det ble kjent på cupfinaleseminaret til Norges Fotballforbund i dag. Dahle har blant annet vært sportslig leder i FFK, forbundsinstruktør i Østfold fotballkrets og trener i forskjellige klubber i mange år.

Les mer om FFK, Fredrikstad og Østfold.
Diplom til Drillo

Egil «Drillo Olsen fikk i dag tildelt «Hederstegn med diplom av Norges Fotballtrenerforening. Det skjedde på cupfinaleseminaret i dag. Drillo, opprinnelig fra Fredrikstad, har vært trener i FFK og spilte blant annet for Sarpsborg og Østsiden i sin karriere.

Melding om brann på skole

Brannvesenet rykket ut til Askim ungdomsskole etter melding om brann i en garderobe. Ifølge politi har det brent i en søppelkasse på grunn av røyking. Brannen er slukket. Det skal hverken være personskader eller materielle skader.

Les mer om Askim.
Slik blir grensen for netthandel

Lite skapte så mye bråk etter regjeringens forslag til statsbudsjett som grensen for momsfri netthandel. Nå er det klart at regjeringens omstridte grense på 500 kroner ikke blir stående. - Likevel en god dag for forbrukerne, mener Forbrukerrådet.

Les mer om Forbrukerrådet.
Kjedekollisjon i Mosseporten

Tre biler var involvert i ulykken inne i tunnelen.

Les mer om Mosseporten.
Kjedekollisjon i tunnel

Tre biler er involvert i en kjedekollisjon inne i Mosseporten. Politiet er på stedet, og ingen personer skal være skadd. Tunnelen er stengt for trafikk i begge retninger.

Les mer om Mosseporten.
Mer penger til bypakka og Intercity

Regjeringspartiene har blitt enige om statsbudsjettet for 2015.

Les mer om Intercity.
Twisted Sister i anmarsj til Tons Of Rock

Det er n ting Twisted Sister husker spesielt godt om Norge. – Jeg har aldri sett folk konsumere så mye alkohol, fastslår bandets Jay Jay French.

Etterlyser hjelp fra unge til jubileumsfesten

Byselskapet iSarpsborg er på jakt etter unge rådgivere mellom 15 og 19 for å få hjelp til å arrangere byfesten i 2016.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17