NRK Østfold

Nordbytunnelen stengt

E6 gjennom Nordbytunnelen er stengt på grunn av tekniske problemer i en russebuss. Det skriver politiet på Twitter.
Les mer om Nordbytunnelen og Twitter.

Tredje runde klar

Sarpsborg møter Kongsvinger i tredjerunde i NM i fotball. Vålerenga, som måtte ha straffer for gå videre mot Kråkerøy, møter Sandefjords overmenn Ørn-Horten. Mjøndalen som slo ut Kvik Halden, møter naborivalen Strømsgodset. Kampene spilles onsdag 31. mai og torsdag 1. juni.
Fersket av politipatrulje
Politiet i Moss ber i ettermiddag om varetektsfengsling for to personer som ble pågrepet på Jeløya i natt. En patrulje kom over to antatt mobile vinningskriminelle, som prøvde å stikke av. I bilen deres ble det funnet påhengsmotorer. Nå prøver politiet å spore opp eierne, opplyser etterforskningsenheten i Moss.
Les mer om Jeløya.
Velg mellom 16 partier i høst
16 politiske partier stiller til valg i Østfold under høstens stortingsvalg. Alle partier unntatt ett fikk sine lister godkjent under fylkesvalgstyrets møte på onsdag. Helsepartiet hadde levert sin liste til Sarpsborg kommune ved en feil, lista ble dermed viderelevert etter tidsfristen. Fylkesmannen anbefalte likevel at lista ble godkjent, noe fylkesvalgstyret gjorde.
Les mer om Sarpsborg og Østfold.

Kunstgress skal kartlegges

Bruken av kunstgress og gummigranulat skal kartlegges i Østfold gjennom Interregprosjekte ren kystlinje . Det skriver Østfold fylkeskommune på sin nettside. Gummigranulat lages for det meste av gummibiter fra oppmalte bildekk, og bidrar til mikroplastforurensing.
Mange benytter seg av våpenamnesti
Det er levert inn 414 ulovlige eller uregistrerte skytevåpen til Øst politidistrikt siden våpenamnestiet startet i mars, melder Tv 2. Fram til 31. mai, kan man levere inn ulovlige våpen til politiet uten å risikere straff.
Les mer om Øst.
Vil restaurere tårnet på Isegran
Flertallspartiene i Fredrikstad vil bevilge 6 millioner kroner til å restaurere tårnet på Isegran. Tårnet var en del av forvsarsverket for Fredrikstad, og ble bygd i tidsrommet 1674-1742.
Les mer om Fredrikstad og Isegran.
Vil ha ministeren på banen
Klima- og miljøministeren Vidar Helgesen må på banen etter ulveangrepet på sau i Askim. Det er senterpartipolitiker Marit Arnstad som krever svar på om han vil legge til rette for en lav terskel for skadefelling av ulv. Arnstad spør dessuten om han frykter flere slike angrep nå som beitesesongen er i gang. Rundt 20 sau måtte bøte med livet i forbindelse med rovdyrangrepet ved Solbergfossen i Askim.
Dømt for å ha stjålet bestikk
Et ektepar i begynnelsen av 50-årene, bosatt i Fredrikstad, er begge dømt til fengsel i 75 dager for omfattende butikktyverier. Tyveriene skjedde i Østfoldhallen i midten av desember 2015. Ved ransaking i parets hjem ble det funnet store mengder ubrukte varer i originalemballasje, blant annet sju komplette bestikk-sett.
Motorsyklist skadd i ulykke
En motorsykkel har kjørt utfor Rakkestadveien i Halden. Føreren er skadd, melder politiet. Ambulanse og politi er på stedet.
Les mer om Halden og Rakkestadveien.
Tilbudt jobben som rådmann
Bjørn Sjøvold tilbys stillingen som rådmann i den nye kommunen i Indre Østfold når fem kommuner slår seg sammen fra 1. januar 2020. Sjøvold er i dag rådmann i Hobøl kommune. Den nye stillingen innebærer også å være prosjektleder fra juni i år. Ansettelsesutvalget har bestått av ordførere og tillitsvalgte, ifølge en pressemelding.
Les mer om Hobøl og Indre Østfold.
Luksusdesigner: – Folk ønsker å matche hunden sin
Kjoledesigner Nina Naustdal fikk så mange forespørsler om å lage plagg til hunder at hun like gjerne laget en egen hundekolleksjon.
Jo lenger nazistene marsjerer – jo mer penger kan Skeiv ungdom få inn
Flere sier de kommer til å støtte homosaken økonomisk når den Nordiske Motstandsbevegelsen skal demonstrere mot «homolobbyen.
Politiaksjon i Strömstad avblåst
Store politistyrker rykket ut da det kom inn meldinger om to personer bevæpnet med øks og pistol på offentlig sted. Nå er aksjonen avblåst. – Vi har ingen nye spor så vi har bestemt å avbryte aksjonen, sier pressetalsmann Christer Fuxborg til Bohuslaningen.
Stor politiaksjon i Strömstad
Store politistyrker er på vei til Strömstad, etter meldinger om at det er sett to personer bevæpnet med øks og pistol på offentlig sted. – Politiets innsatsstyrke er på vei til stedet, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til Strömstads tidning.
Nå er det ekornår på Østlandet
Nøtteliten bor som kjent i toppen av et tre. Nå er det ekstra mange av disse røde skapningene som hopper og spretter fra tre til tre.
Les mer om Østlandet.
Mann havnet i arresten
Det har vært noen bortvisninger fra Østfold-byene natt til torsdag, skriver Øst politidistrikt på Twitter. n mann ble satt i arrest og anmeldt for ordensforstyrrelse.
Les mer om Twitter, Øst og Østfold-byene.
Trafikkuhell i Fredrikstad
I dag tidlig var det et trafikkuhell i Solliveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Fører var påvirket av alkohol, skriver Øst politidistrikt på Twitter. Han ble sendt med ambulanse til sykehus for en sjekk.
Tollvesenet oppdaget ruset sjåfør
Tollvesenet stoppet en bil i kontroll på E18 i Hærland i natt. Det var ingen tollovertredelse, men føreren var åpenbart beruset, skriver Øst politidistrikt på Twitter.
Les mer om E18, Hærland, Twitter og Øst.
Merkelig kjøring på E6
I to-tiden natt til torsdag fikk politiet inn flere meldinger om merkelig kjøreadferd, melder politiet på Twitter. Politipatrulje stoppet bilen på E6 rett nord for Nøstvettunnelen. Føreren var ei kvinne i 20-årene som fremsto ruset. Politiet tok prøver og beslagla førerkortet hennes.
Les mer om Nøstvettunnelen og Twitter.
Sommer i sør, vinter i nord
Temperaturforskjeller på tjue grader og store værskiller preger landet i helgen
Spilte trolig med ankelbrudd mot Vålerenga
Kråkerøyspiller Tobias Faye Knudsen hadde store smerter i kampen mot Vålerenga, men nektet å gi seg.
Les mer om Vålerenga.
Stanset bil med høy fart
Utrykningspolitiet stanset en bil i 131 km/t i 80 sone å E18 ved Hærland i Eidsberg. Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt, skriver politiet på Twitter.
Les mer om E18, Eidsberg, Hærland og Twitter.
Råkjørte i 80-sone
UP stanset bil i 131 kilometer i timen i 80-sona i Hærland. Sjåføren mistet førerkortet, melder Øst politidistrikt, avdeling Follo på Twitter.
Les mer om Follo, Hærland, Twitter og Øst.
Vålerenga vant mot Kråkerøy
Kampen produseres av Fredriksstad Blad og videreformidles med tillatelse.