NRK Østfold


Vil betale for at polakker soner i Polen

Regjeringen tilbyr seg å betale polske myndigheter alle kostnadene for å la polske fanger sone i hjemlandet etter å ha begått forbrytelser i Norge.

Les mer om Norge og Polen.

Nysatsing fra Borregaard skal bytte olje med biomasse

Hørt om mikrofibrillær cellulose før? Det har ikke mange utenfor Borregaards ledelse og forskningsmiljø gjort heller, de siste ti årene. Men i dag lanserte det biokjemiske konsernet i Sarpsborg en verdensnyhet.

Les mer om Borregaard og Sarpsborg.
Forverret økonomi

Halden kommunes håp om å kunne gå i null i år er ikke lenger realitet.

Bilfører og bileier tiltalt etter dødsulykke

En kvinnelig bilfører er tiltalt for bildrap. Bileieren er tiltalt for å ha lånt bort bilen til en person som var påvirket av narkotika og som ikke hadde førerkort.

Vil ha Tall Ships Races tilbake så fort som mulig

The Tall Ships Races var på alle mulige måter en stor suksess, mener Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård. Han vil ha ny skutefest i 2019.

Les mer om Jon-Ivar Nygård.
Burchnall var ønsket med videre i Sarpsborg

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 forteller at klubben har spilt inn Ian Burchnall som et godt alternativ å ha med seg videre i et trenerteam neste sesong.

Les mer om Ian Burchnall og Sarpsborg.
Savnet kvinne funnet

Kvinnen fra Indre Østfold som var meldt savnet tidligere i dag, er funnet i god behold, melder politiet.

Les mer om Indre Østfold.
Ruset Haldenkvinne bak rattet

Ruset Haldenkvinne bak rattet

Avslørt som falsk italiener

Politiet på Moss lufthavn Rygge stanset i går en albansk borger på vei til London med falske papirer. Han utga seg for å være italiener, men papirene hans viste seg å være meldt stjålet i Italia, sier teamleder Jørgen Olsen i flyplasspolitiet. Mannen sitter i arrest i påvente av avhør. På mandag ble to andre personer også tatt med falske dokumenter på vei til Storbritannia. – Vi har merket at dette er en ny tendens, så vi er oppmerksomme på dette, sier Olsen.

Uviss brannårsak

Politiet har fortsatt ikke fastslått årsaken til hvorfor det begynte å brenne i en bolig i Rygge mandag. Ifølge politiet gjenstår det noen avhør i saken. Det er ikke mistanke om at brannen er påsatt. En person ble fraktet til sykehus med mulige bruddskader etter at han hoppet ut av den brennende boligen.

Les mer om Rygge.
Noah møter melkekua Stjerna

Se en smakebit fra denne ukas «Dyrevenn-program.

Les mer om Dyrevenn-program og Stjerna.
Solberg imponert over Mikkelsen

Norges rallykonge Petter Solberg er imponert over VM-sesongen til Andreas Mikkelsen så langt.

Kun Hirvonen kan snyte Mikkelsen

Andreas Mikkelsen ligger an til å bli første nordmann på pallen sammenlagt i Rally-VM siden Petter Solberg i 2010. – Du kan gratulere meg med tredjeplassen nå, sier rallytalentet.

Ulykke på E6

Sarpsborg Brannvesen har rykket ut til en trafikkulykke på E6 nordgående ved avkjøringen til Grålum.

Les mer om Grålum.
Haldenstøver i fare for å bli utryddet

Flere norske hunderaser står i fare for å bli utryddet og en av dem er haldenstøver. En ganske stor hund som i sin tid ble avlet fram for å hjelpe jegerne på harejakt.

Vil ha skole i kirkegata - faren for dødelige Borregaard-utslipp stanser planene

Les mer om Borregaard-utslipp.
Bygger for 225 millioner kroner

Borregaards styre har besluttet å investere i et anlegg for produksjon av Exilva mikrofibrillær cellulose (MFC). Anlegget vil bli bygget på Borregaards fabrikkområde i Sarpsborg. Investeringen er beregnet til 225 millioner kroner.

Les mer om Exilva og Sarpsborg.
Utslippsfare fra Borregaard stanser ny skole

Faren for dødelige utslipp fra Borregaard stanser forslag om ny skole i Kirkegata i Sarpsborg. Mens elevene Dennis Håkonsen og David Rubasha gjerne skulle hatt ny skole der.

Miljøpartiet stiller til valg i samtlige fylker

Fra sitt møtested på en kafe i Fredrikstad sentrum skal Miljøpartiet de grønne kapre sofavelgerne og stjele fra de etablerte partiene.

Les mer om Fredrikstad og Miljøpartiet.
Høgskolen i Østfold sliter med å få nok lærere

Ingeniørutdanning blir stadig mer populært. Men utdanningsinstitusjonene har problemer med å dekke behovet for lærere til det ettertraktede studiet.

Les mer om Østfold.
Storsatsing fra Miljøpartiet

Fra sitt møtested på en kafe i Fredrikstad sentrum skal Miljøpartiet de grønne kapre sofavelgerne og stjele fra de etablerte partiene.

Les mer om Fredrikstad og Miljøpartiet.
08-keeper skadet

Sarpsborg 08's keeper, Gudmund Kongshavn, spiller ikke resten av sesongen. En skade gjør at han er uaktuell de siste tre kampene av sesongen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Søker etter savnet kvinne

Follo-politiet trenger tips i søket etter en savnet kvinne fra Indre Østfold.

Les mer om Indre Østfold.
Sivilforsvaret øver for lite og har for lav bemanning

Sivilforsvaret i Østfold er ikke rustet for større ulykker eller katastrofer. Riksrevisjonen påpeker at de hverken fyller kravene til bemanning eller kravene til øvelser.

Les mer om Østfold.
Slapp fengselsstraff

En tidligere kjørelærer ble tatt for promillekjøring to ganger på 20 dager. Mannen skal ha hatt en promille på 2,2 og 2,62. I Sarspborg tingrett er mannen nå dømt til 75 dagers betinget fengsel - mot at mannen gjennomfører program mot ruspåvirket kjøring, skriver Sarpsborg Arbeiderblads papirutgave.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15