NRK Østfold


– Dette har vært helt håpløst

Johnny Arnesen kan endelig legge en lang kamp mot kommunen bak seg.

Les mer om Dette.

Kjørte uforsvarlig:

Kjørte uforsvarlig:

Gravrøys ved E18-anlegg i Hobøl

Det er avdekket en verneverdig gravrøys på et område som brukes til deponering av masse i forbindelse med E18-utbyggingen i Hobøl. Gravrøysa ligger i ytterkanten av deponiet, melder Statens vegvesen. I samråd med Hobøl kommune og fylkeskonservatoren er det bestemt at gravrøysa skal ligge uberørt.

Les mer om Hobøl.
Kjøpte hasj i Christiania

En 25-åring er i Moss tingrett dømt til 30 timer samfunnsstraff etter at han ble pågrepet av politiet med 80 gram hasj og 20 gram marihuana. Mannen ble pågrepet på danskebåten i desember i fjor. Narkotikaen hadde han kjøpt i København.

Les mer om Christiania og København.

Mange deler på æren for kulturkommunen Moss

Moss er kåret til Østfolds kulturkommune 2015. Juryen berømmer kommunen for et sterkt engasjement for lokale arrangementer og godt samarbeid med frivillige.

14 nye politibetjenter til Østfold

Østfold politidistrikt er tildelt 14 nye politibetjenter. Follo får fire. Det er klart etter at 302 nye politibetjent-stillinger er fordelt på politidistriktene.

Les mer om Østfold.
Stakk fra tollerne

Tollerne på Ørje jaktet i går på en polakk som stakk av fra kontroll ved Rømskog. Etter en halv times jakt ble bilen funnet i Trøgstad, der den hadde kjørt av veien lastet med øl, vin og sigaretter. Sjåføren var sporløst forsvunnet.

Les mer om Rømskog, Trøgstad og Ørje.
Kommunen tar Visit Moss-regningen

Flertallet i kommunestyret i Moss vedtok i dag å dekke underskuddet til Visit Moss. Dermed får samtlige kreditorer tilbake pengene sine.

Nå er pollensesongen i gang

Dårlig nytt for pollenallergikere.

Vil dekke Visit Moss' gjeld

Formannskapet i Moss ble i dag orientert om at turistkontoret Visit Moss skylder 2,34 millioner kroner. Alt tyder på at kommunen kommer til å dekke gjelden, det var stor enighet om det i formannskapet.

Moss er årets kulturkommune

Norsk Kulturforum Østfold har kåret Moss til årets kulturkommune i fylket. Moss, Marker og Fredrikstad hadde søkt. Moss berømmes for et sterkt engasjement. - Årets kulturkommune i Østfold har bevisst og tydelig satsing på lokalt kulturliv. Kommunen tør å satse på kultur og lykkes med det, står det i begrunnelsen.

Les mer om Fredrikstad, Marker og Østfold.
Hadde tre usikrede barn i forsetet

En mann som kjørte rundt på sommerdekk og med tre usikrede barn i forsetet ble stanset av politiet i Skiptvet i morgentimene. Politiet beslagla mannens førerkortet på stedet, og det blir opprettet sak, melder operasjonssentralen i Follo politidistrikt.

Les mer om Follo og Skiptvet.
Tror østfolding står bak hundrevis av trusler

Politiet mener det er en 39-åring fra Østfold som sender drapstrusler til nordmenn.

Les mer om Østfold.
Tatt med narkotika flere ganger

En 33 år gammel mann fra Moss er dømt til fengsel i et halvt år for oppbevaring av narkotika. Under en razzia i mannens leilighet i desember i fjor ble det funnet 727 gram hasj. I september ble mannen tatt med 100 rivotriltabletter og i 2013 fant politiet 180 gram hasj og noe amfetamin hos ham. Så sent som midt i januar i år ble det funnet narkotika hjemme hos mannen.

Saft suse for Askim-bedrift

2014 ble et rekordår for Askim Frukt- og bærpresseri. Omsetningen økte med seks millioner kroner i fjor, skriver Smaalenenes Avis. Presseriets egen butikk står for rundt 40 prosent av omsetningen. I tillegg selger saften godt i både Tyskland og Japan. Nå står Kina for tur.

Snøen legger seg

Det er varierende værforhold i Østfold denne morgenen. Mens det er regn i luften, er det snø og sludd i luften i indre deler av fylket. Bildet er tatt i Aremark i morgentimene, der snøen legger seg på veiene.

Les mer om Aremark og Østfold.
Ny midtstripe på Rådesletta skal gi færre ulykker

Rådesletta på riksvei 110 skal få såkalte rumlefelt. – Det har bra effekt når det gjelder å få færre skadde og drepte, sier seksjonsleder Elisabeth Bechmann i Statens vegvesen.

40 møtte på folkemøte om atomen

Flere uttrykte frykt for lagring av radioaktiv avfall under folkemøtet om atomen i Halden i går kveld. Rundt 40 personer deltok på folkemøtet der temaet var sikkerheten rundt Haldenreaktoren. I følge Atle Valseth, sikkerhetsansvarlig ved IFE, er det ingen grunn til bekymring.

Tre i veien i Rygge

Det ligger et tre i veibanen på fylkesvei 19, ved Botnertjern i Rygge. Veitrafikksentralen er varslet, opplysr politiet om på Twitter.

Les mer om Botnertjern, Rygge og Twitter.
Borg-bispen om islam-utspillet til Einar Gelius: - Usmakelig

Biskopen i Borg, Atle Sommerfeldt, reagerer på at prest Einar Gelius kritiserer Islam for å være en lov- og maktreligion som er på kollisjonskurs med menneskerettighetene

Les mer om Atle Sommerfeldt, Borg og Islam.
Mossinger bør skjerpe vaksinering

Færre foreldre i Moss vaksinerer barn enn det som er ønskelig, mener kommunalsjef Ingar Pettersen i Moss. Det skriver Moss Avis. I følge det nasjonale vaksinasjonsregisteret SYSVAK ligger mossingene ned mot 90 prosent når det gjelder å vaksinere barn mot meslinger, kusma og røde hunder.

Les mer om Ingar Pettersen.
Kjørte av veien i Askim

En bilfører har fått mindre personskader etter en utforkjøring i Rakkestadveien i Askim. bilen havnet på taket, opplyser politiet i Follo.

Les mer om Askim, Follo og Rakkestadveien.
Svindlet til seg 280.000 kroner

En 30 år gammel mann må sone fire måneder i fengsel etter at han svindlet til seg over 280.000 kroner i dagpenger.

Borge: - Sosialister hele gjengen

Pressen har skylden for at Fremskrittspartiet stadig synker på meningsmålingene. Det sier Hvalers ordfører Eivind Norman Borge til Dagens Næringsliv. Flere meningsmålinger nå viser at regjeringspartiet har udnet ti prosents oppslutning. Andre Frp-ordførere sier i avisen at bråket rundt Per Sandberg har vært negativt for partiet.

Trusler mot politiet i Moss

Politiet i Moss bortviste mange berusede personer fra et utested i Moss etter meldig om et vesketyveri i natt. En ble også anmeldt for trusler mot politiet. Vesketyven ble ikke tatt.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16