NRK Østfold

Solbrekke bygg AS konkurs

Solbrekke bygg AS i Skiptvet er konkurs. 13 ansatte vil bli oppsagt om kort tid, sier bostyrer Vegard Lien.
Les mer om Skiptvet og Vegard Lien.

Du får fortsatt pass i Østfold

Tidligst til høsten blir det endret hvor folk kan få utstedt pass. Det skriver Øst politidistrikt i en pressemelding, etter at mange har tatt kontakt med spørsmål. Når endringen trer i kraft blir pass utstedt i Lillestrøm, Ski og Sarpsborg. Men fram til da vil politistasjonene i Follo og Råde, pluss lensmannskontor på Romerike fortsatt utstede pass.
Ung mann alvorlig skadd etter slåsskamp
En slåsskamp mellom ungdommer fra to planlagte russebusser i Fredrikstad endte med at en ung mann endte på sykehus med alvorlige skader i kinnet og øyet.
Les mer om Fredrikstad.
Solbrekke bygg as konkurs
Solbrekke bygg AS i Skiptvet er konkurs 13 ansatte vil bli oppsagt om kort tid, Det sier bostyrer Vegard Lien. Selskapet, som begjærte oppbud hadde prosjekter i Østfold ifølge bostyreren.
Les mer om Det, Skiptvet, Vegard Lien og Østfold.

Hadde ikke førerort

Politiet i Askim har anmeldt en bilist, som viste seg å ikke ha gyldig førerkort etter at han ble stanset for kontroll. Bilisten er en mann i 40-årene.
Les mer om Askim.
Slik spilles første kval.runde i NM
Første kvalifiseringsrunde i NM i fotball er klar. Disse Østfold-lagene skal prøve å komme seg videre: Kråkerøy – Nordstrand Østsiden – Rakkestad Sparta Sarpsborg – Holmlia Råde – Sprint-Jeløy Rilindja – Sarpsborg FK Oslojuvelene – Trosvik
Liten smell ved Svinesund
Det er redusert framkommelighet på E6 ved Svinesundsbrua, i retning Sverige, opplyser politiet. Årsaken er et mindre trafikkuhell. Rydding pågår, og det er ikke meldt om personskader.
Sarpsborg 08 henter serbisk EM-vinner
Stefan Cupic (22) er klar for Sarpsborg 08. Keeperen vant U19-EM med Serbia i 2013.
Les mer om EM-vinner, Sarpsborg og Serbia.
Sommertogskuffelse i jubileumsbyen
I Fredrikstad er mange skuffet over dagens sommertog-lansering fra NRK. For mens Råde og Sarpsborg får besøk av toget, blir det ikke stopp hos 450-årsjubilanten. Det hadde flere i byen jobbet for, sier ordfører Jon-Ivar Nygård, som håper NRK vil revurdere Fredrikstad som stasjon.
Savnet kvinne funnet i Kornsjø
Den døde ble funnet på 15 meters dyp ikke langt fra råket, forteller svensk politi.
Les mer om Kornsjø.
Fant savnet kvinne torsdag
Kvinnen som har vært savnet i Kornsjø ble funnet av svenske politidykkere i går.
Les mer om Kornsjø.
Attraktivt å bo i Askim
Prisene på boliger i Askim har i gjennomsnitt økt med over 13 prosent fra 2015 til i fjor. Både E18 og jernbanen utbedres, og det gjør det raskere å komme til og fra Oslo. Dette er en viktig grunn til at boligprisene øker, mener Lena Axelsson, daglig leder for Aktiv eiendomsmegling Askim og Mysen.
Les mer om Aktiv, Askim, Lena Axelsson, Mysen og Oslo.
Savnet kvinne funnet druknet
Letemannskapene fant torsdag kveld den savnede kvinnen i Kornsjø. Politiet bekrefter funnet og de pårørende er varslet, melder avisen Bohusläningen. Kvinnen ble meldt savnet på mandag ettermiddag, og letingen startet samme kveld.
Les mer om Bohusläningen og Kornsjø.
Rødsberg ungdomsskole i Klassequizen i dag
I alt 26 skoler skal prøve å komme seg gjennom nåløyet til finalene i årets Klassequiz. Se resultatene her.
Les mer om Klassequiz og Klassequizen.
Sommertoget stanser i Råde og Sarpsborg
Sommeråpent og Reiseradioen avslutter turen Norge rundt i Råde og Sarpsborg i sommer. Sommerbåten, som besøkte Høysand i Sarpsborg og Moss i 2015, blir erstattet med et tog i år.
Vil ha Østfold ned fra pilletoppen
Det bør skrives ut mindre vanedannende medisiner i Østfold. Det mener Fylkesmannen som nå starter tilsyn med fastleger i fylket. Det kan bli merkbart for pasienter.
Les mer om Fylkesmannen og Østfold.
Mange feil funnet i storkontroll
435 kjøretøy ble kontrollert da politiet og Statens vegvesen gjennomførte en stor samarbeidskontroll, med blant annet fokus på bruk av tilhenger i Fredrikstad i går. Det endte med en del reaksjoner; 8 anmeldelser, 13 gebyr, 35 mangellapper, 7 avskiltinger og 2 kjøreforbud
Les mer om Fredrikstad.
Tre til sykehus etter kollisjon
Tre personer er fraktet til sykehus med lettere skader etter frontkollisjonen på Rolvsøy i Fredrikstad i kveld. – I tillegg er ett førerkort beslaglagt fordi bilen kom over i motsatt kjørefelt, sier operasjonsleder Runar Eriksen i politiet.
Uvisst skadeomfang etter ulykke
Det er foreløpig uklart hvor omfattende skadene er etter møteulykken ved Østfoldhallen i Fredrikstad. – Patruljen rapporterer at det er tre som er skadet, men at de er ute av bilene, sier operasjonsleder Runar Eriksen i Øst politidistrikt.
Trafikkulykke ved Østfoldhallen
Politiet melder på Twitter at to biler har kollidert i Fredrikstad.
Savnet gjort rede for
Mannen som politiet lette etter i Ørmen-området tidligere i kveld, er gjort rede for.
Les mer om Ørmen-området.
Klart tap for Sparta
Frisk Asker vant til slutt 4-0 over Sparta. Sparta ligger som nummer åtte på tabellen, og taper terreng til Stjernen og de andre lagene midt på tabellen.
Les mer om Sparta og Stjernen.
Postgirobygget til Sarpsborg
Sarpsborgfestivalen har offentliggjort at de får besøk av Postgirobygget under årets festival i Kulåsparken. Fra før står Highasakite og Åge Aleksandersen og Sambandet på plakaten. Festivalen arrangeres 1. og 2. september.
Sparta sliter tungt
Etter to perioder leder Frisk Asker 3-0 over Sparta. Dermed ser det ut til at generalprøven før helgens Winter Classics mot Stjernen på Fredrikstad stadion blir dårlig.
Skal granske for inntil 1,7 mill.
Fredrikstad kommune har lagt ut på anbud oppdraget med å granske om varslerne på teknisk er blitt utsatt for gjengjeldelse, mobbing eller trakassering. Anbudsprosessen er ventet å avsluttes i midten av februar, skriver Kommunal Rapport.
Les mer om Kommunal Rapport.