NRK Østfold

Flere kobbertyverier

For tredje dag på rad er jernbanetrafikken mellom Strömstad og Uddevalla innstilt på grunn av tyveri av kobberledninger. Det melder Strömstads Tidning. I løpet av de siste to månedene har det skjedd 25 tyverier av kobber fra jernbanelinjen.
Les mer om Strömstad og Uddevalla.

Mistenkt for alkoholsalg

En 69 år gammel Strömstadkvinne er mistenkt for å ha solgt øl, brennevin og annen alkohol til norske ungdommer fra gården sin i Strömstad. Det melder Strömstads Tidning. Salget ble avdekket i mai i fjor. Da kom politiet til gården kort tid etter at kvinnen hadde kommet hjem med bil og henger fullastet med drikkevarer. På gården var også en rekke ungdommer, og alle var norske. Ungdommene har i avhør innrømmet å ha kjøpt alkohol av kvinnen.
Forskjellsbehandler funksjonshemmede
Funksjonshemmede i fire fylker får 56 millioner mer til fritidsreiser i år enn i de som bor i de andre fylkene. –Utrettferdig, mener blinde Tina Maria Asikainen som nyter godt av ekstrabevilgningen.
Vil betale tilbake gaver
Rygge Airport kommer til å betale tilbake penger de har fått, dersom de stanser arbeidet med å overta Moss Lufthavn Rygge. Det sier styreleder Ole Kristian Sivertsen. I går ble det kjent at selskapet Jotunfjell Partners har lagt inn et konkret bud om å overta driften av Moss Lufthavn Rygge. Sivertsen sier Rygge Airport vurderer å samarbeide med Jotunfjell, men betaler tilbake gaver om de gir opp.

Seksåring skal ha hengt bakpå lastebil i 12 kilometer

En gutt som utløste en storstilt leteaksjon i Son tirsdag kveld skal ha klamret seg fast bakpå en semitrailer i opptil 80 km/t.
Les mer om Son.
Kjørte uregistrert bil
En mann i 20-årene er anmeldt for kjøring av uregistrert bil i Askim sentrum, melder Øst politidistrikt på Twitter. Mannen ble stoppet i kontroll etter tips til politiet.
Les mer om Askim, Twitter og Øst.
Vil flytte salg av snus og tobakk til Vinmonopolet
Norsk medisinstudentforening mener det er på høy tid at man gjør tilgangen på snus og røyk vanskeligere, og vil forby salg i butikk og kiosk.
Les mer om Vinmonopolet.
Befølte kvinner - puttet i arrest
Mannen som befølte flere kvinner på toget, er nå plassert i arresten. – Der skal han sitte i påvente av videre etterforskning. Politiet ser svært alvorlig på saken. Togreisende skal slippe å oppleve slik oppførsel, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Villy Meier til NRK. Mannen, som er i 20-årene, ble hentet av politiet i Fredrikstad. Mannen er ikke fra området.
Les mer om Fredrikstad, NRK, Villy Meier og Øst.
Befølte kvinner på toget
En mann i 20-årene skal ha befølt flere kvinner ombord på toget. Han ble pågrepet på stasjonen i Fredrikstad, melder Øst politidistrikt på Twitter.
Les mer om Fredrikstad, Twitter og Øst.
Konkret tilbud om å overta Rygge
Investeringsselskapet Jotunfjell har nå kommet med et konkret tilbud til Orkla om å overta Rygge Sivile Lufthavn.
Mistet lappen
Bilfører ble stanset i 123 kilometer i timen på E6 i Sarpsborg. Sjåføren mistet lappen på grunn av for mange prikker. Det melder Øst politidistrikt på Twitter.
Les mer om Sarpsborg, Twitter og Øst.
Konkret tilbud til Orkla
Investeringsselskapet Jotunfjell har nå kommet med et konkret tilbud til Orkla om å overta Rygge Sivile Lufthavn. Jotunfjell er nå det eneste selskapet Orkla er i samtaler med om et salg av Rygge Sivile lufthavn. Det sier konserndirektør i Orkla, Håkon Mageli, til NRK.
Rykket ut til slosskamp
Politiet rykket ut til Melløs i Moss etter meldinger om slossing. De skriver på Twitter at tre-fire personer skal ha vært involvert, men ingen er skadet.
Les mer om Twitter.
Flåtten er nå i full aktivitet
– Finner flest om våren, sier flåttekspert.
Trafikkuhell i Mosseporten
Det har vært et trafikkuhell i Mosseportentunnellen, og det er trafikale problemer på stedet. Politiet er på plass, sammen med en ambulanse. Det melder politiet selv på Twitter.
– Enklere for dem med kapital
Rygge-ordfører Inger-Lise Skartlien er positiv til å støtte selskapet Jotunfjell som forhandler om å starte sivil lufttrafikk fra Rygge. – Det er nok enklere for dem som har kapital på plass, sier Skartlien på spørsmål om hun har mer troa på dette intitiativet enn på selskapet som de siste månedene har jobbet for å starte opp, Rygge Airport.
Far siktet for uaktsomt drap etter at gutt (4 md.) døde
Politiet har utvidet siktelsen etter et barnedødsfall i Sarpsborg i februar.
Les mer om Sarpsborg.
Far siktet for uaktsomt drap etter at gutt (4 mnd.) døde
Politiet har utvidet siktelsen etter et barnedødsfall i Sarpsborg i februar.
Les mer om Sarpsborg.
Gul sekk i veien på E6
På E6 ved Moss bomstasjon i retning mot Oslo meldes det om en stor gul sekk i vegen. Vær oppmerksom, melder vegtrafikksentralen.
Les mer om Oslo.
Tatt med over tusen liter øl
En svenskregistrert varebil ble stoppet på Ørje med over tusen liter øl i går ettermiddag. Sjåføren, som var fra Litauen, ble overlevert til politiet og fikk senere en bot på 80 000 kroner
Les mer om Litauen og Ørje.
Førerkortproblemer
Datasystemet for førerkort-tjenester på trafikkstasjonene til Statens vegvesen er ustabilt i dag. På Twitter beklager Vegvesenet ulempene.
Les mer om Vegvesenet.
Kulturminnepenger til Halden
Et privat kulturhus som skal etableres i gågate i Halden er blant de sju prosjektene Kulturminnefonnet har gitt støtte til i Østfold i år. Det statlige fondet gir penger til bevaringsverdige bygg og andre kulturminner som er i privat eie. Halden bevaring og utvikling AS har fått 650 000 kroner til å reparere og male fasaden på et murbygg fra 1827, det forteller daglig leder Emil Stang Lund.
Bastø VI tilbake
Bastø VI er tilbake i drift etter tekniske problemer og har første avgang fra Horten 06.45.
Les mer om Horten.
Gøteborg blir millionby
Ifølge SVT runder Gøteborg n million innbyggere i disse dager. – Det er en viss usikkerhet i kalkylen, men det er nå det skal skje, sier analytiker Peter Wardas til kanalen. Gøteborg er Sveriges nest største by.
Les mer om Gøteborg.
Bastø Fosen innstiller
I sambandet Horten – Moss er Bastø VI innstilt på grunn av tekniske problemer. Avgangen fra Moss kl. 06 utgår, melder Bastø Fosen.
Les mer om Bastø Fosen og Bastø VI.