NRK Østfold

Slevik vant på straffer

Slevik slo Greåker 7-6 etter straffekonkurranse i Tindlundhallen i kveld, melder NTB. Slevik ligger dermed på andreplass i eliteserien i innebandy for menn. Greåker ligger på en fjerdeplass på tabellen. Begge lag er dermed videre til sluttspillet.
Les mer om Greåker, NTB og Tindlundhallen.

Dømt til samfunnsstraff

En 22 år gammel mann er i Sarpsborg tingrett dømt til 72 timer samfunnsstraff etter å ha sparket en politimann som skulle påføre han håndjern. Ved en tidligere anledning skal mannen i tillegg ha dyttet en kvinne slik at hun falt og fikk blåmerker på bryst og lår. Gjennomføringenstiden er på 120 dager.
Les mer om Sarpsborg.
«Silly walk i Ørje går viralt i Frankrike
For over ett og et halvt år siden lagde NRK Østfold en reportasje om de nye «silly walk-skiltene i Ørje. Nå går reportasjen viralt i Frankrike og er sett over n million ganger.
Les mer om Frankrike og Ørje.
– Omvendt julekalender fokuserer på å gi isteden for å få
Ikke alle barn får kalendere i adventstiden. Det har 3. klasse på Gudeberg barne- og ungdomsskole tenkt på. I år skal de ha omvendt julekalender.
Les mer om Gudeberg og Omvendt.

Anmeldt etter råkjøring

Politiet har anmeldt en mann i slutten av 50 årene etter at han holdt en fart på 87 km/t i en 60-sone ved Bakke i Halden. De har også beslaglagt førerkortet hans, skriver de på Twitter.
Les mer om Bakke, Halden og Twitter.
Makedonsk statsborger pågrepet
Politiet har pågrepet en makedonsk statsborger på Svinesund fordi vedkommende viste seg å være varig utvist fra Norge, melder de på Twitter.
Les mer om Norge, Svinesund og Twitter.
Stjal sykler for 150.000 kroner
Østfold sykkelsport i Moss har hatt innbrudd i natt og tyvene har tatt med seg ti sykler til en verdi av 150.000 kroner. Politiet ber nå om tips fra publikum på telefon 02800.
Flere trusler mot Kronanskolan etter drap
Kronanskolan i Trollhättan i Sverige har fått flere trusler etter drapene i oktober. Nå er en 21-åring pågrepet.
Skal se etter farlige personer
Politiets utlendingsenhet (PU) skal gå grundigere til verks under registreringen av enkelte grupper asylsøkere. Målet er å fange opp potensielt farlige personer.
– Bruk kredittkortet i julehandelen
Det sikrer deg som forbruker, sier regionleder i Forbrukerrådet i Østfold, Follo, Asker og Bærum, Linette Heiberg. Denne helgen starter julehandelen for fullt og da er det viktig å vite hvilke rettigheter du har både på nett og i butikken, sier hun.
Frp-krav: – Lær norsk eller mist Nav-penger
Frp mener at flyktninger og innvandrere som ikke lærer seg norsk innen rimelig tid, bør miste rett til ytelser fra Nav.
Les mer om Nav-penger og Nav.
Asylsøkere langs veien
Politiet finner tre asylsøkere som går langs veien ved fylkesvei 118 i Skjeberg i natt. Disse blir tatt hånd om og kjørt til ankomstsenteret i Råde.
Les mer om Råde og Skjeberg.
Brann i campingvogner
Politiet får melding om at flere campingvogner brenner ved Kråkerøy stadion i Fredrikstad i natt. Da de kommer til stedet viser det seg at det dreier seg om fire campingvogner som står der i opplag. Vognene er helt utbrent og politiet vet ikke hvem som eier dem. Det var heller ingen personer til stede.
Les mer om Fredrikstad og Kråkerøy.
Flere trær har blåst ned
Den sterke vinden har blåst flere trær over ende i Østfold i natt. Blant annet har et tre blåst over veien på fylkesvei 22 ved Idd og treet ligger delvis over veien å sperrer. Det samme har skjedd i Trøsken og Lundeveien i Varteig. Vegtrafikksentralen er varslet, opplyser politiet.
Sendte mann gjennom skanner for vogntog
Tollerne har for andre gang på et drøyt halvår skannet en person som befant seg om bord i vogntoget de skulle undersøke.
Asylsøkere plukket opp langs veien
En politipatrulje har plukket opp tre asylsøkere som gikk langs fylkesvei 118 i Skjeberg. Politiet skriver på Twitter at alle tre er kjørt til ankomstsenteret Østfold i Råde.
Les mer om Råde, Skjeberg, Twitter og Østfold.
Se TV-sendinga direkte på nett
Her kan du se ukas siste nyhetssending på TV fra NRK Østfold. Programleder i kveld er Finn Børge Stenbek.
Innstiller avgang
Fergesambandet Moss-Horten: Bastø III må innstille avgangen fra Moss kl 17:30 og returen fra Horten 18:15 på grunn av tekniske problemer.
Les mer om Horten.
De første rutene ved Torp er nedlagt
Kuttene kommer som følge av den nye flyskatten. Det samme kan skje på Moss lufthavn Rygge.
Les mer om Rygge og Torp.
Ny leder av Norsk Lektorlag
Rita Helgesen er valgt som ny leder av Norsk Lektorlag under landsmøtet fredag, skriver NTB. – Jeg vil videreutvikle organisasjonen og styrke vår rolle som en viktig samfunnsaktør. Norsk Lektorlag vil fortsette arbeidet for at akademisk arbeidskraft skal bli verdsatt. Høy utdanning er viktig, både for den enkelte, og for samfunnet, sier Rita Helgesen. Hun har sittet i Norsk Lektorlags sentralstyre siden 2011 og er til daglig fagleder i norsk og samfunnsfag. Hun underviser i norsk, samfunnsfag og historie ved Mysen videregående skole.
Hør Nicolai lede 5000 kalkuner i «sang
Lenge har reporter Nicolai Delebekk tenkt at det hadde vært moro å prøve seg som «Turkey Whisperer. Torsdag fikk han oppfylt dette.
Hjemmebesøk skal få innvandrerbarn i barnehage
For å få flere barn inn i barnehagen skal ansatte i norske kommuner oppsøke innvandrerfamilier hjemme for å gi mer informasjon.
Terror-siktet varetektsfengslet
Oslo tingrett har bestemt at en 38 år gammel mann fra Fredrikstad blir varetektsfengslet i fire nye uker slik PST ba om. Mannen ble pågrepet samtidig med Mulla Krekar for to uker siden. 38-åringen anket kjennelsen på stedet.
Les mer om Fredrikstad, Mulla Krekar og PST.
Asylstopp på Svinesund
Den siste uka her det kommet få nye asylsøkere til landet over grensa til Østfold. Politiet tror det skyldes den skjerpede svenske grensekontrollen mot Danmark.
Les mer om Danmark, Svinesund og Østfold.
Brøt seg inn i to butikker
Politiet avhører nå en mistenkt innbruddstyv, som ble pågrepet i Fredrikstad sentrum etter to butikkinnbrudd i natt. Alarmen gikk i 23-tiden i går kveld, og mannen ble pågrepet på stedet etter kort tidHan er i 40-årene, og kjent av politiet fra før.
Les mer om Fredrikstad.