NRK Østfold

Alvorlig for påkjørt to-åring

Ullevål sykehus opplyser i dag at den den to år gamle jenta som ble påkjørt i Halden sentrum i går kveld, er alvorlig skadet. Jenta var våken etter ulykken og ble hentet av et redningshelikopter og fløyet til Ullevål sykehus i Oslo.
Les mer om Halden, Oslo og Ullevål.

Rådyr satt fast i gjerde

Rådyr satt fast i gjerde
Skal ta langt flere uten lovlig opphold
Østfold politidistrikt har fått betydelige midler for å ta de uten lovlig opphold. Planlegger intensiv kontroll ut året.
5 pågrepet i Fredrikstad
5 pågrepet i Fredrikstad
Les mer om Fredrikstad.

På leting etter ny kaptein

Styret i Moss havn har kalt inn til ekstraordinært styremøte den 21. august. Det eneste som står på dagsorden på møtet er ansettelse av en ny havnesjef etter Reidar M. Hansen, det skriver Moss Avis. – Vi har utvidet søknadsfristen og er i en tett dialog med et konsulentfirma som bistår oss i denne ansettelsesprosessen, sier leder av ansettelsesutvalget, Simen Syrrist (H).
Les mer om Reidar M og Simen Syrrist.
– Det blir smertefullt, fryktelig og kanskje litt moro
Even Klund har lagt ned 500 treningstimer siden november. I morgen går han løs på det som kalles verdens hardeste triatlon.
Les mer om Det.
Toåring påkjørt i Halden sentrum
Et Seaking redningshelikopter er i Halden sentrum etter melding om et påkjørt barn.
Les mer om Halden.
Stadig flere kjøper seg en del av en gård
Interessen for andelsgårder, der forbruker kan kjøpe en del av en gård, har skutt i været det siste året. – Veldig positivt, sier lederen av Østfold Bondelag.
Les mer om Østfold Bondelag.
Slik vil Sp erobre «halve Østfold
Østfold Senterparti startet i dag sin turn før høstens lokalvalg. Ved å bruke sykkel, båt, kano og buss ønsker partiet å sitte igjen med åtte Østfold-ordførere til høsten.
34-åring tiltalt etter dødsulykke
En ung kvinne døde etter en trafikkulykke i Sarpsborg 13. mai i fjor. Nå er mannen som kjørte ulykkesbilen tiltalt for uaktsomt drap.
Les mer om Sarpsborg.
– Fikk bare med meg blå himmel og skog
Andreas Mikkelsen måtte bryte Rally Finland etter å ha smadret bilen på grusveiene i Finland fredag.
Les mer om Fikk, Finland og Rally Finland.
Savnet åtteåring kom til rette:
Savnet åtteåring kom til rette:
Åtteåring savnet i Sarpsborg
Politiet opplyser at en åtte år gammel gutt er meldt savnet fra Sarpsborg sentrum. Han skal ha vært borte i tre timer. Gutten beskrives som 140 centimeter høy med lyst hår. Han skal ha på seg en grå T-skjorte og shorts, og er ute med sykkel og svart hjelm.
Les mer om Sarpsborg og T-skjorte.
– Årets største skateboardhappening
Fredrikstad blir i helgen invadert av skateglade ungdom og voksne. Landets beste skatere skal kjempe om norgesmestertittelen i det nye anlegget på Steffensjordet.
Les mer om Steffensjordet.
Fraråder bading i Tunevannet
Det er observert større mengder blågrønnalger i Tunevannet i Sarpsborg. Helsemyndighetene i kommunen fraråder derfor nå bading i innsjøen. – Det er spesielt viktig at små barn ikke bader. Det er også viktig å ikke svelge vann, opplyser kommunen.
Les mer om Sarpsborg og Tunevannet.
Tyveri fra bil:
Tyveri fra bil:
Teknikere undersøker boligbrann
Krimteknikere gjør i dag undersøkelser i en tomannsbolig på Hassingen etter at det brøt ut brann i boligens andreetasje i går kveld. Brannårsaken er foreløpig ukjent, og det har heller ikke blitt gjort noen avhør i saken så langt. En kvinne måtte hentes ned fra verandaen i forbindelse med brannen.
Les mer om Hassingen.
Nedgang i arbeidsledigheten
Færre er arbeidsledige i fylket vårt nå. Det viser nye ledighetstall fra NAV. Det er nå drøyt 5300 helt ledige i Østfold, hvilket er over 1200 færre enn i juli i fjor. Men Østfold er likevel et av de tre fylkene i Norge med høyest ledighet her i landet. I Aust-Agder er ledigheten nå 3,9 prosent, mens det er 3,7 prosent i Østfold og Oslo.
Les mer om NAV, Norge, Oslo og Østfold.
Meteorolog: – Ikke så kjølig som man tror
Juli har vært langt våtere enn vanlig innlands, og tilsvarende tørrere langs kysten. Men temperaturene har vært omtrent på normalen.
Dette får svenskekongens hoff til å rase
Reklameplakatene med teksten «Se hvor kongen var utro i Göteborg ble ikke godt mottatt av det svenske hoffet. Nå fjernes skiltet.
Les mer om Göteborg.
Sparker i gang valgkampen
Senterpartiet sparker i dag i gang valgkampen i Østfold. Partiet som i dag sitter med ordførervervet i tre østfold-kommuner har satt seg som mål å komme seg rundt til alle kommunene i fylket med sykkel, kano, båt og buss. Stortingsvalget for to år siden var ingen suksess for Senterpartiet, så nå satser de på kommunevalget, forteller partiets fylkesordførerkandidat Johan Edvard Grimstad.
Satser på bedre VM enn i fjor
Fredag starter VM i orientering i Skottland. Den norske landslagsledelsen håper utøverne sanker flere medaljer enn under fjorårets mesterskap i Italia.
Les mer om Italia og Skottland.
– Feiltolket signaler - nyfødt døde
Statens helsetilsyn vurderer om en jordmor og sykehuset Østfold kan lastes for at et nyfødt barn døde tidligere i år. Moren fikk hjelp for sent da det oppsto komplikasjoner under fødselen. Den foreløpige rapporten viser at jordmor på lavrisikoenheten feiltolket faresignaler og ikke forsto at det var fare for barnets liv.
Les mer om Feiltolket og Østfold.
Datatrøbbel frustrerer sykehusansatte
En av de store datasatsingene innen Helse Sør-Øst er satt delvis på vent etter at leger og sykepleiere fikk nok. Internt utvalg på Sykehuset Østfold mener dagens versjon av programmet utgjør en risiko for pasientene.
– Voldelig mot kjæresten
En mann i 40-årene skal ha vært voldelig mot kjæresten sin i Sarpsborg i natt. Mannen er pågrepet av politiet.
Les mer om Sarpsborg og Voldelig.