NRK Østfold

Helsefarlig luft

Det er fortsatt svært dårlig luftkvalitet i Fredrikstad. Ifølge luftkvalitet.info viser måleren ved St. Croix-krysset rødt utslag som betyr betydelig helserisiko. Det er også meldt dårlig luftkvalitet i Sarpsborg i morgen, verst mellom klokken 16.00 og 20.00.
Les mer om Fredrikstad og Sarpsborg.

Rådmannen byttes ut i varslersaken

Ordføreren i Fredrikstad mener det er nødvendig å leie inn en stedfortreder for rådmannen for å lede granskingen av hvordan varslerne har blitt behandlet. – Uvanlig at det må til, sier fagsjef.
Les mer om Fredrikstad.
Penger til jul
299 idrettslag i Østfold får utbetalt 18,6 mill kr i vare- og tjenestemomskompensasjon for 2016. – Det er meget gledelig at utbetalingene for kompensasjon for vare- og tjenestemoms stadig øker for hvert år. Imidlertid blir det fortsatt ikke kompensert krone for krone, noe vi naturligvis jobber for å få til, sier idrettspresident Tom Tvedt. Det er Lotteri- og stiftelsestilsynet som står for tildelingen.
Les mer om Lotteriog, Tom Tvedt og Østfold.
Vil leie inn midlertidig rådmann til granskningen
Ordføreren i Fredrikstad ønsker å leie inn en stedfortreder for rådmannen for å lede granskingen av hvordan varslerne har blitt behandlet. – Uvanlig at det må til, sier fagsjef.
Les mer om Fredrikstad.

Misfornøyde dieselbilister

Dieselavgiften kan øke kraftig med det nye statsbudsjettet. Dieselbileiere raser og bransjen tror sviktende salg av dieselbiler fortsetter.
Nei til region Viken
Fylkestinget i Akershus vraket i dag avtalen om å danne region med Buskerud og Østfold. Vedtaket mot region Viken ble gjort med stemmene fra Ap, Frp, MDG, Sp og SV. At Oslo ikke ville være med, har vært en viktig innvending mot avtalen.
Les mer om Buskerud, Frp, MDG, Viken og Østfold.
Mann i 40-årene varetektsfengslet for drapsforsøk på norsk par
Mannen som skal ha kastet en øks og truet med kniv på et kjøpesenter i Töcksfors, er avhørt av politiet.
Mann i 40-årene varetektsfengsel for drapsforsøk på norsk par
Mannen som skal ha kastet en øks og truet med kniv på et kjøpesenter i Töcksfors, er avhørt av politiet.
Kollisjon mellom personbil og buss
Det har vært en kollisjon mellom en personbil og en buss på fylkesvei 114 ved Trøskenbrua. Det er så langt ikke meldt om personskader, melder politiet på twitter.
Les mer om Trøskenbrua.
Berg ferdig i FFK ved nyttår
Christian Berg fortsetter ikke som daglig leder i FFK etter nyttår. Det skriver Fredriksstad Blad. Berg tok over rollen som daglig leder i klubben etter at Geir Bakken sluttet i sommer.
Årets tabbekalender: Luke fem
I årets kalender byr på oss selv og tabber fra både direktesendt radio og tv.
Vil halvere matsvinnet innen 2030
– Det er gode sjanser for at vi kan halvere matsvinnet i Norge innen 2030, sier Ole Jørgen Hanssen. Han er med i en ekspertgruppe som skal jobbe med å halvere matsvinnet i EU.
Les mer om Norge og Ole Jørgen Hanssen.
Blir først med elektrisk søppelbil
Sarpsborg kommune får Norges første helelektriske søppelbil neste år. Det skriver kommunen i en pressemelding. Bilen er en del av en ny avtale om hvem som skal hente avfall i kommunen de neste fem årene. Avtalen skal også sikre andre miljøgevinster og viktige grep i arbeidet mot sosial dumping.
20 millioner til E18
Budsjettforliket i helga gir 20 millioner kroner ekstra til å planlegge utbyggingen av neste strekning på nye E18. Det forteller stortingsrepresentant for KrF, Line Henriette Hjemdal. Nå er det strekningen fra Østfoldgrensa til Vinterbro som står for tur. – Nå må det planlegges, og det kan vi nå gjøre sammenhengende, sier Hjemdal.
Her ender julebordet for mange
Sykehuset Østfold merker en økning av bevisstløse personer på akuttmottaket i julebordsesongen.
Kan bli assistenttrener hos rival
Tidligere toppspillerutvikler i Sarpsborg 08, Joakim Klæboe, er aktuell for en trenerjobb i det nyopprykkete eliteserielaget Kristiansund BK. Det bekrefter Klæboe selv overfor Sarpsborg Arbeiderblad. Dialogen er så god at man nå diskuterer innholdet i kontrakten, skriver avisa.
Mer penger til Opera Østfold
Budsjettforliket mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre gir 2 millioner kroner ekstra til Opera Østfold. Utendørsoperaen på festningen i Halden er dermed sikret, sier operasjef Pål Scott Hagen. Helgas forlik gjør at operaen neste år kan disponere 5,8 millioner kroner.
Tre måneder for voldsbruk
En 37 år gammel mann må sone tre måneder i fengsel, etter at han slo til en mann med et glass på et serveringssted i Rygge for et år siden. Offeret fikk flere kutt i hodet og måtte sy 24 sting. 37-åringen erkjente seg skyldig da Moss tingrett behandlet saken i midten av november. Han er også dømt til å betale 20.000 kroner i erstatning.
Les mer om Rygge.
280 millioner esktra til intercity
Viktige midler til planlegging av jernbanen er dermed på plass, sier stortingspolitiker for KrF Line Henriette Hjemdal etter budsjettforliket. De 280 millioner kronene skal brukes til å planlegge intercitytriangelet, Østfold, Vestfold og Buskerud.
Sparta vant 5-1 over Frisk Asker
Det ble seier for Sparta på bortebane i kveld. De tar dermed med seg tre viktige poeng etter kampen i Askerhallen.
Krav om biodrivstoff sikrer investering
- Det passer bra at man øker ambisjonen om bruk av skogsbasert eller avfallsbasert biodrivstoff.
Kollisjon på E18
Kollisjon på E18
Les mer om E18.
Brann i Helsehuset
Brann i Helsehuset
Les mer om Helsehuset.
Se opp for elg på E18
Se opp for elg på E18
Les mer om E18.
Eldre mann savnet i Fredrikstad
Eldre mann savnet i Fredrikstad
Les mer om Fredrikstad.