NRK Østfold

Timer med forberedelser til hundeutstilling

Ann Jeanett Stenhaug på Årum i Fredrikstad har brukt en del timer på å stelle hunder de siste dagene. I helgen deltar hun på European Dog Show på Lillestrøm med sju hunder.

Flere asylsøkere over grensen

Flere asylsøkere over grensen
Bytt ut brødskiva med en smakfull salat
Synes du det blir litt kjedelig med brødskiver i matpakka fem dager i uka? Kanskje du skulle prøve å bytte ut brødskivene med Sebastians nuddelsalat?
Bil på taket i Sarpsborg
En personbil endte på taket ved riksvei 111 ved Knatterudfjellet i Sarpsborg. det var tre personer i bilen. Alle tre er oppegående, og blir sjekket av ambulansepersonell på stedet. Bilen ligger utenfor veibanen, men det er redusert fremkommelighet forbi ulykkesstedet, melder operasjonssentralen ved Østfold politidistrikt.

Anmeldt for falske personalia

En kvinne i 20-årene er anmeldt for å ha oppgitt falske personalia til politiet i Moss. Det skjedde i forbindelse med at politiet var på ordensoppdrag i en leilighet i byen, melder operasjonssentralen ved Østfold politidistrikt.
Les mer om Østfold.
Drapssiktet anker fengsling til Høyesterett
Det kan virke støtende på allmennhetens rettsfølelse dersom siktede løslates, mener retten. – Det kan støte allmennhetens rettsfølelse å la en så gammel mann bli sittende i varetekt, kontrer forsvareren.
Les mer om Høyesterett.
354 nye studenthybler tatt i bruk i Halden
Et helt nytt studentmiljø er skapt ved høgskolen i Halden. Torsdag var det snorklipp for et nytt hybelbygg.
Les mer om Halden.
Jubler for ny biodrift
Planene om ny biodieselproduksjon i Fredrikstad er det bare å rope hurra for, sier miljøstiftelsen ZERO.
Les mer om Fredrikstad.
Vaktbikkjer advarer mot netthatet
Etter flere år med overvåking og viderespredning av ytringer i lukkede Facebook-grupper, er medlemmene i «Operasjon Askeladd klare i sin oppfatning: Det blir bare verre og verre.
Slagsmål på buss på E6
To personer er lettere skadet etter at det oppstod håndgemeng på en buss på E6 nord for bomstasjonen ved Moss. Ifølge politiet har det vært bruk av knyttnever og det skal være snakk om skader i form av kul i hodet og små kutt.
Kollisjon ved Rødsund bru
Kollisjon ved Rødsund bru
Les mer om Rødsund.
Færre fulle kjellere enn ventet
Brannvesenet har bistått ti østfoldhjem med oversvømte kjellere i dag, etter nattas nedbør. De fleste hendelsene har vært i Moss og Larkollenområdet. Det er langt færr enn ventet, melder Alarmsentral Øst.
Ber om tips etter brann
Politiet er interessert i tips etter en brann på Børtevann Cafè i går ettermiddag. En forbipasserende tok kontakt med politiet da han oppdaget at det brant utvendig på kafeen. Mannen startet også med slukking før brannvesenet ankom stedet og fikk dermed begrenset skadene. Politiet utelukker ikke at brannen kan være påsatt.
Innrømmer trippeldrap: – Det var ære. Hjernene våre virket ikke
OSLO TINGRETT (NRK): Den drapstiltalte 56-åringen fortalte torsdag i detalj om hvordan han var med på å drepe sin norske nieses ektemann, samt ektemannens bror og far.
Bil fylt til taket
En bil ble stoppet av Tollvesenet i Østbygda i Rakkestad i morges. I bilen fant tollerne fra Ørje 1320 liter øl, 60 liter brennevin og 14.000 sigaretter. Føreren, en polsk mann på 26 år, er overlevert til politiet, melder Ørje Tollkontor. Bilen hadde også falske skilter.
Stjålet sykkel og kniv
Politiet i Moss har stoppet en mann i 20-årene på en stjålet sykkel. Han hadde også kniv på seg og er anmeldt for begge forholdene, melder Østfold politidistrikt.
Les mer om Østfold.
Hetser de som vil hjelpe flyktningene
Reaksjonene etter at flere i Østfold samler seg for å jobbe frivillig med hjelp til flyktninger har vært mange og positive. Men i enkelte lukkede Facebook-grupper er det en ganske annen tone.
Les mer om Facebook-grupper og Østfold.
Folkemøte: Må det innføres eiendomsskatt?
I dag er det folkemøte i Skiptvet og der skal politikerne blant annet diskutere om det må innføres eiendomsskatt for å rette på økonomien.
Les mer om Skiptvet.
Kvinne påkjørt i Fredrikstad
En kvinne fikk lettere skadet etter en påkjørsel i et gangfelt i Fredrikstad sentrum. Hun er fraktet til sykehus. Ifølge politiet holdt bilen som kjørte på henne lav fart.
Les mer om Fredrikstad.
Moes klimaeventyr
– Østfold har blitt renere de siste fire åra, sier han som har ledet fylkets komit for samferdsel, klima og miljø i den samme perioden.
Blir ikke lavere fart på Hvalerveiene
Samferdselsdepartementet sier nei til forslaget om å sette ned fartsgrensa på Hvaler-veiene for å kunne bygge gang- og sykkelsti nærmere biltrafikken enn det som er vanlig.
Mosseregionen mest positive
Mosseregionen er det området i Østfold der innbyggerne er mest positive til kommunesammenslåing. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for NRK Østfold. Rygge-ordfører Inger-Lise Skartlien er ikke overrasket. Hun mener mye ligger mer til rette i Mosseregionen enn andre steder.
Les mer om InFact, Mosseregionen og Østfold.
Helsehusene er en suksess
Helsehusene som finnes flere steder i fylket er en suksess. Det har vært spesielt mye behov for plassene for øyeblikkelig hjelp.
Ikke meldt om regnproblemer
Det er ikke kommet inn meldinger om alvorlige problemer med regnet som har kommet ned i løpet av natten. Det opplyser operasjonslederne ved både Østfold og Follo politidistrikt til NRK i morgentimene.
Les mer om Follo, NRK og Østfold.
Kripos og FBI pågrep mann i Fredrikstad
Kripos pågrep en russer som jobbet i et datafirma i Fredrikstad i oktober i fjor. Det var amerikanske myndigheter som jaktet på 27-åringen, skriver VG.
Les mer om FBI og Fredrikstad.