NRK Østfold

Denne haien blir eldre og større enn nesten alt annet i norske fjorder

Håkjerringa lever på store dyp og blir kjønnsmoden først etter 100 år. Men forskerne vet egentlig svært lite om haiarten.

13-åring funnet

13-åringen som var savnet fra en institusjon er funnet etter tips fra publikum. Politiet takker for hjelpen.
13-åring savnet fra institusjon
Politiet søker i området ved Vamma bru mellom Askim og Skiptvet etter en 13 år gammel afghansk gutt som er meldt savnet fra en institusjon. Tips kan rettes til 64851985. Ifølge politiet er han 160 cm høy, har mørkt hår, brune øyne; grå lue, mørkeblå dunjakke, lysebrune bukser og mørkeblå sko.
Les mer om Askim, Skiptvet og Vamma.
Vil bli typisk turiststed
Aremark kommune søker fylkesmannen om å få status som typisk turiststed. Bakgrunnen er at Aremark senter AS har søkt om å få holde butikken åpent på søndager. For å kunne gi tillatelse må Aremark defineres som turiststed. Siden kommunen har omkring 700 hytter og tre store campingplasser mener kommunestyret at det er godt grunnlag for søknaden.
Les mer om Aremark.

Nytt tap for Lionel

Travhesten Lionel med eiere fra Eidsberg, fikk et nytt tilbakeslag i storløpet Prix de France søndag. Han ble diskvalifisert for galopp mens storfavoritten Bold Eagle vant. Lionel galopperte fra start og ble disket i Prix d'Amerique for to uker siden. Denne gangen tok han til feil gangart i utgangen av siste sving.
Østberg med pallplassering
Mads Østberg beholdt tredje plassen fra i går i dagens siste og avgjørende runde i Rally Sweden. Østberg endte 55 sekunder bak vinneren Sebastian Ogier. Henning Solberg endte på syvende plass, 2.40 bak førsteplassen. Eyvind Brynhildsen beholdt femteplassen fra i går, totalt 7.47 bak vinneren. Debutant Oscar Solberg havnet på trettifemte plass i Rally Sweden.
Denne haien blir eldre og større enn alt annet i norske fjorder
Håkjerringa lever på store dyp og blir kjønnsmoden først etter 100 år. Men forskerne vet egentlig svært lite om haiarten.
Bilinnbrudd i Halden
Bilinnbrudd i Halden
Les mer om Halden.
Beste ungdomsbedrift i Indre
YouLearn er en ungdomsbedrift som består av 12 elever fra reiselivslinja ved Mysen videregående skole. Ungdomsbedriften ble kåret til den beste i Indre Østfold-mesterskapet for ungdomsbedrifter, melder Smaalenenes Avis. YouLearn holder kurs for eldre som trenger hjelp med nettbrett og vant i konkurranse med åtte andre ungdomsbedrifter fra Indre Østfold.
Travel natt for politiet i Østfold
Natt til søndag har det vært nok å gjøre for politiet. Natten har vært preget av feststemte mennesker, ruskjøring og i Trøgstad - en hest på ville veier.
Les mer om Trøgstad og Østfold.
En god mamma trenger ikke være perfekt
Gi litt mer blaffen og ta vare på deg selv også, er ekspertenes råd. Her er sju tips til deg som vil være en god mamma.
Brannvesenet reddet katt fra tre
Brannvesenet reddet katt fra tre
Kontroll på brannen på Gressvik
Kontroll på brannen på Gressvik
Les mer om Gressvik.
Brann på Gressvik
Nødetatene har rykket ut til Gressvik torv hvor det brenner i en bygning. Politiet melder at det er et næringsbygg som brenner, og brannvesenet har sendt inn røykdykkere.
Les mer om Gressvik.
Norsk politi har siktet Espen Lee
Espen Lee og tre andre personer er siktet for frihetsberøvelse og omsorgsunndragelse. Politiet sier etterforskningen er uavhengig av saken på Kypros, men forsvarer John Christien Elden bestrider dette.
Østfoldinger i Rally Sweden
Mats Østberg ligger på en foreløpig tredje plass i Rally Sweden. Henning Solberg har kjørt seg til en syvende plass, mens Eyvind Brynhildsen ligger på femtende plass før siste og avgjørende dag i morgen. Debutant Oscar Solberg ligger et stykke bak teten og har plassert seg på trettisyvende plass på resultatlista.
Kun pipebrann i Askim
Kun pipebrann i Askim
Les mer om Askim.
Brann i Askim
Brann i Askim
Les mer om Askim.
Fire avskiltet i storkontroll
Fire avskiltet i storkontroll
Lørdagens innebandyresultater
Greåker har spilt mot Sandnes og slo rogalendingene 7-11 på bortebane. Fredrikstad tok turen til Oslo og tapte mot Akerselva 11-2. Slevik tok en storseier mot Gjelleråsen og vant hele 13-1.
Les mer om Akerselva, Gjelleråsen og Oslo.
Taper på felles valentins- og morsdag
Stadig flere nordmenn markerer morsdagen og valentinsdagen. Men handelstanden liker ikke at merkedagene i år faller på samme dag.
To fulle menn lagde bråk i Moss
To fulle menn lagde bråk i Moss
Trafobrann i Trøgstad
Trafobrann i Trøgstad
Les mer om Trøgstad.
Trafo i brann i Trøgstad
Trafo i brann i Trøgstad
Les mer om Trøgstad.
Brynhildsen med verdensrekord
Rallykjører Eyvind Brynhildsen fra Våler hoppet 45 meter under et hopp i Rally Sweden og satt med det ny verdensrekord.
Les mer om Rally Sweden og Våler.