NRK Østfold

Vil samarbeide om pasienter

– Helsehuset i Moss bør også benyttes til å ta imot utskrivningsklare pasienter med rus- og psykiatriproblemer. Det mener rådmannen i Råde, som foreslår at kommunen forhandler med de andre kommunene i Mossedistriktet om å bruke ledig kapasitet. Fra og med første januar er norske kommuner forplikta til å ta hjem utskrivningsklare pasienter med rus- og psykiatriproblemer på lik linje med andre pasienter fra sykehusene.
Les mer om Mossedistriktet og Råde.

Kommune krever 625000 ved hussalg

Et ektepar i Sotenäs kommune i Bohuslän må betale 625.000 til kommunen, fordi de selger eneboligen sin før det har gått ti år. Det skriver Bohusläningen. De som kjøper kommunal tomt i kommunen forplikter seg til å bo der i ti år. Paret skal skilles, og ser ingen annen mulighet enn å selge villaen de har bodd i siden 2009. De synes ekstrautgiften fra kommunen er svært belastende i en vanskelig tid. Kommunen har ordningen for å hindre spekulasjon, ifølge avisen.
Les mer om Bohuslän og Bohusläningen.
Tiltalt for familievold
En mann bosatt i Irak må møte i Fredrikstad tingrett tiltalt for omfattende familievold og for å ha bortført sine tre barn til Irak. Ifølge tiltalen skal 47-åringen i en periode på 14 år ha voldtatt kona gjentatte ganger og sparket og slått henne. Mannen er også tiltalt for å ha brennmerka to av barna med kniv, drapstruet dem og holdt dem borte fra skolen mot deres vilje. Det tredje barnet ble, ifølge tiltalen, også slått, sparket og utsatt for trusler. Mannen erkjenner ikke straffskyld.
Les mer om Fredrikstad og Irak.
NSB kutter avganger
Passasjerene strømmer til togene til og fra Göteborg, men NSB kutter i tilbudet.
Les mer om Göteborg og NSB.

Uavgjort mellom Moss og Kvik

Lokaloppgjøret mellom Moss FK og Kvik Halden i går kveld endte 2-2. Kampen ble spilt på Melløs i Moss. Mossingene ledet 2-0 etter 14 minutters spill, men haldenserne reduserte 70 minutter ut i kampen og utlignet vel ti minutter senere. Kvik Halden ligger på 9. plass med 26 poeng og Moss på 11. plass med et poeng mindre i andre divisjon avdeling 4.
Les mer om Kvik Halden og Kvik.
146 km/t på Rådesletta
En bilfører ble stanset av Utrykningspolitiet, etter å ha kjørt i 146 kilometer i timen på Rådesletta på riksvei 110 i Råde ved tretiden i natt. Fartsgrensen på stedet er 80. Mannen er anmeldt for forholdet. Førerkortet hans er beslaglagt.
Romsåsen gruver er 150 år
I dag er det folkefest i Romsåsen gruver i Askim. Det er nemlig 150 år siden Roms Nikkelværk ble etablert med gruvedrift i Romsåsen.
Les mer om Askim og Romsåsen.
Satser på bredt flertall for forsvarets langtidsplan
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) ønsker et bredt flertall for langtidsplanen for Forsvaret. Komiteleder Anniken Huitfeldt (Ap) vil bidra, men sier det blir svært krevende
Les mer om Forsvaret.
Åpnet nytt utsiktstårn
I dag ble det nye utsiktstårnet på Appelsintoppen i Sarpsborg åpnet.
Les mer om Appelsintoppen og Sarpsborg.
Brannvesenet reddet kattunge opp fra elv
En bitteliten kattepus hadde havnet i elva og satt seg fast under ei brygge. Heldigvis ble brannvesenet varslet og reddet pusen.
Kjørte av veien i ruset tilstand
En bil med to personer kjørte av veien på Rolvsøyveien i Fredrikstad. Politiet skriver på Twitter at begge personene fremstår som uskadde. En kvinne i 40-årene blir anmeldt for å ha kjørt i ruset tilstand .
Kjørte i ruset tilstand
En mann i 30-årene er anmeldt for kjøring i ruset tilstand. Mannen ble stanset i vanlig trafikkontroll i Rygge på Terminalveien. Mannen fikk førerkortet beslaglagt. Det skriver politiet på Twitter.
Les mer om Rygge, Terminalveien og Twitter.
Fredrikstad-dame vant over 14 millioner kroner
Damen trodde først ikke på det da Norsk Tipping ringte og sa hun hadde vunnet over 14 millioner kroner.
Les mer om Norsk Tipping.
Trafikkuhell i Fredrikstad
Trafikkuhell i Fredrikstad
Les mer om Fredrikstad.
Søppelstreik avverget
Det blir ikke søppelstreik i Sarpsborg. Like før midnatt ble transportarbeiderne og NHO Transport enige. Dersom dette ikke hadde ført frem, hadde det blitt streik i Bergen, Stavanger, Sarpsborg, Stord og Stokke.
Travel natt for politiet
I natt har det både vært branntilløp, trafikkuhell og bortvisninger av festglade mennesker. Her er hva politiet skriver fra nattens hendelser.
Hytteinnbrudd i Spydeberg
Hytteinnbrudd i Spydeberg
Les mer om Spydeberg.
Aksjonerte for rett jernbanelinje
I underkant av 100 personer møtte opp da det ble arrangert demonstrasjonstog for et nytt dobbeltspor utenom byene Fredrikstad og Sarpsborg.
Les mer om Fredrikstad og Sarpsborg.
Norge falt av - Russisk gull
Heidi Østlid Bagstevold og resten av orienteringslaget endte på en sjetteplass i VM-stafetten. Anne Margrethe Hausken Nordberg rotet seg bort i starten på den siste etappen og falt av i medaljekampen. Da også finske Merja Rantanen sprakk, var det Russland som sikret VM-gullet i stafett. Sølvet gikk til Danmark, og Finland tok bronsen.
Fire mistet førerkortet
UP har hatt trafikkontroll på fylkesvei 22 ved Bakke i Halden. Resultatet ble fire førerkortbeslag. Farten var mellom 90 og 98 kilometer i timen i 60-sonen. Sjåføren med høyeste hastighet er mistenkt for å kjøre i ruset tilstand. Det skriver politiet på Twitter.
Les mer om Bakke, Halden og Twitter.
Tok sitt første stafettgull på 11 år
Norges herrer ledet fra start til mål, og sikret seg stafettgullet i VM i orientering. Men på siste etappe ble det mer spennende enn nødvendig.
VM i Orientering
VM i orientering i Strömstad. 14.00-16.00 Langdistanse, kvinner 16.10-18.00 Langdistanse, menn Resultatside: /
Kjørte av veien
En sjåfør kjørte av veien ved Skjeberg kirke på fylkesvei 118 i Sarpsborg. Politiet skriver på Twitter at fører fremstår som ruset og blir tatt med til akuttmottaket for kontroll. Mannen er i 40-årene.
Les mer om Sarpsborg, Skjeberg og Twitter.
Fire kjørte for fort
Av 30 kontrollerte bilfører i Iddeveien i Halden i formiddag fikk fire sjåfører forenklede forelegg. Høyeste hastighet politeti målet i 60- sonen var 80 kilometer i timen.
Les mer om Halden og Iddeveien.
Bil på taket
To personer er kjørt til legegevakta for sjekk etter at en bil kjørt av veien og havnet på taket i Dalebakken, fv 117, Fredrikstad, melder politiet på Twitter.