NRK Østfold

Følger sjøørettfisket med falkeblikk

Kystvakta, politiet og oppsynsmenn er på plass, når svensk sjøørettfiske har premiere 1. april.

Følger havørettfisket med falkeblikk

Kystvakta, politiet og oppsynsmenn er på plass, når svensk havørrettfiske har premiere 1. april.
Rullestolbruker lettere skadet
Det var en rullestolbruker som ble påkjørt ved Fredrikstadbrua tirsdag formiddag. Iføgle politiet er vedkommende våken og klar på stedet, og skal ha fått minimalt med skader.
Les mer om Fredrikstadbrua.
- Det blir vel en 50-60 lam her
NRK Østfold besøkte Amalie Bøe og faren Geir på Hauger gård i Varteig under dagens morgensending.
Les mer om Amalie Bøe, Geir, Hauger og Varteig.

Ulykke ved Fredrikstadbrua

Ulykke ved Fredrikstadbrua
Les mer om Fredrikstadbrua.
Kniver om småby-pris
7 kommuner i Østfold er nominert til Norges mest attraktive småby-pris. De sju er: Askim, Eidsberg, Marker, Moss, Fredrikstad, Sarpsborg og Halden. Kommunal- og moderniseringsdepartementet står bak prisen, som skal premiere steder som har greid å skape et levende og attraktivt sted å bo, arbeide og besøke. 67 byer er nominert til prisen, som deles ut i juni.
– Det betyr vel det at mannfolka har det veeeeldig bra her ute
På Hvaler bor det flere mannlige enn kvinnelige pensjonister. Det gjør det ingen andre steder i Østfold. Arne Magnussen tilhører flertallet.
Les mer om Det og Østfold.
Flere klagde til Nav i fjor
Nav fikk 385 klager på vedtak om hjelp til livsopphold og boutgifter i Østfold i 2014. Det er 164 flere enn året før. En av fire klager førte til endringer i stønaden, forteller seniorrådgiver Nina Evensen hos fylkesmannen.
Les mer om Nav, Nina Evensen og Østfold.
Frykter for rekefisket
Kommunene nord i Bohuslän ber de svenske Hav- og vannmyndighetene. Kommunene frykter at rekefisket skal endres på samme måte som sildefisket ble, etter at kvotene ble åpent, og store selskap med fabrikktrålere tok over fiske, skriver avisa Bohusläningen.
Ungdommen imponerer Jarmo Tolvanen
Stjernen må ta vare på talentene, sier klubbens nye trener.
Les mer om Jarmo Tolvanen.
Håndballtrener utestenges
Håndballforbundet har bestemt at treneren som skal ha truet to unge dommere fra Askim med juling etter en 12-årskamp, utestenges i fire måneder. Det skriver Smaalenenes avis. Selv hevder treneren at han beskyldes for noe han ikke har gjort og at dommen er urettferdig.
Les mer om Askim.
Severdigheter mangler skilt
Mange av Østfolds severdigheter og attraksjoner er for godt gjemt. Det mener opplevelsesnæringen i fylket. Nå vil de at alle skal bidra, slik at Statens vegvesen kan skilte dem bedre.
Søker om å legge jordkabel til Hvaler
Hvaler-ordføreren jubler fordi Hafslund Nett har søkt om å legge jordkabel som ett av to alternativ til ny strømforsyning til Hvaler. Men hvem som tar ekstraregninga på om lag 70 millioner kroner er ennå ikke klart.
Les mer om Hafslund Nett og Hvaler.
Tatt etter ruset mopedtur
To ungre, berusede gutter prøvde å stikke fra politiet på moped i Sarpsborg i natt. Begge ble tatt og anmeldt i 0230-tiden. De er overlevert til foreldrene.
Les mer om Sarpsborg.
Ulovlig hundehold i Trøgstad
Ulovlig hundehold i Trøgstad
Les mer om Trøgstad.
Politiet beslagla sju hunder
Politiet har beslaglagt en amstaff terrier med seks valper. Eieren er anmeldt for ulovlig hundehold.
I retten for krangel om n km/t
Fotoboksen registrerte at mannen kjørte 81 km/t i 70-sonen. Han nektet å godta forelegget fordi han hadde kjørt på cruisekontroll som stod på 80.
Her skal omskjæringene gjennomføres
Tilbudet om rituell omskjæring av gutter er på plass i hele helseregionen etter at Sykehuset Østfold ga oppdraget til Ringvoll Klinikken i Hobøl.
Mandagens nyhetsminutt
Nyhetsminuttet 30. mars
Rykker ut til bilbrann
Rykker ut til bilbrann
Seier for Sarpsborg 08
I en treningskamp i fotball har Sarpsborg 08 i kveld slått Bærum 3–0. Det var Sarpsborgs siste treningskamp før seriestart.
Les mer om Bærum og Sarpsborg.
E6 åpnet for trafikk
E6 ved Moss er åpnet for trafikk etter et trafikkuhell tidligere i kveld. Ett felt var stengt en lang periode.
Påskefotball skal samle barna på Lisleby
Kunstgressbanen på Lisleby stadion i Fredrikstad kryr av barn denne uka. Fotballklubben ønsker nemlig å aktivisere flest mulig, og tilbyr gratis påskefotball til alle barn.
Les mer om Fredrikstad og Lisleby.
Redusert fremkommelighet på E6
Det kommer til å bli redusert fremkommelighet på E6 mellom Mosseporten og Raukerud en stund fremover, melder politiet i Østfold. Vogntoget som var innblandet i et trafikkuhell må lastes om. Trafikken går sakte forbi i venstre felt.
Les mer om Mosseporten, Raukerud og Østfold.
– Det blir notis i avisa hvis klokka går feil
Å stille klokka om til sommertid er så enkelt som bare det når du har smarttelefon, – den ordner jo selv. Men når man skal stille det 135 år gamle kirkeuret, ja da er det litt mer jobb.
Les mer om Det.