NRK Østfold

Lionel må vente med ferie

Den norskfødte travhesten Lionel stiller til start i NM på Biri i slutten av juli, melder NTB. Hesten skulle egentlig ta ferie etter sommerturneen i Norge, men eieren har ombestemt seg og satser nå mot NM 29.juli.
Les mer om Biri, Lionel, NTB og Norge.

Nå kommer skyene

Sør-Norge må forberede seg på skyer og regnbyger de neste dagene. I morgen er det Nord-Norge som får nyte sommerværet.
Les mer om Nord-Norge.
Ble kvalm og fikk pusteproblemer – ble ikke varslet om utslipp
Samboerparet satt og så på film da det plutselig begynte å svi i øynene og brenne i hals og nese. Det viste seg at bedriften Borregaard hadde hatt et utslipp av svoveldioksid.
Les mer om Borregaard.
Norgesmester fra Rakkestad
Silje Kristine Larsen (24) fra Rakkestad er norgesmester i eksteriørbedømming av hest, melder Rakkestad Avis. Hun tok tittelen under Bygdeungdomslagets landsstevne på Jørstadmoen.

Brann i garasjeanlegg

Det brenner i et garasjeanlegg i Ole Dahls gate i Halden, melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter. Det er mye røyk fra stedet og de oppfordrer folk til å lukke vinduer og holde seg unna stedet.
Kontroll på brann i garasjeanlegg
Brannvesenet har nå kontroll på brannen i Ole Dahls gate i Halden, melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter.
Facebook-tabbe kostet bakeri 170 kaker
Råde Bakeri i Østfold ville bare ha en kake-konkurranse på Facebook. Nå må de dele ut 170 gavekort på ostekaker.
Les mer om Facebook og Østfold.
Erkjenner de faktiske forholdene
Mannen som er siktet for drap i Flå på tirsdag, framsto ifølge politiet som lei seg da han ble avhørt onsdag ettermiddag.
Les mer om Flå.
Kollisjon i Halden
En bil og en motorsykkel har kollidert i Dyrendalsveien i Halden. Dette skjedde når motorsyklisten prøvde på en forbikjøring. Bilfører er uskadd. Motosyklisten tas hånd om av ambulansepersonell.
Les mer om Dyrendalsveien og Halden.
Fant cannabisplantasje i Sverige
Svenske politi har bedt norske kolleger om hjelp, etter at det nylig ble avslørt en svært stor cannabisplantasje i Bengtsfors, tre mil øst for Kornsjø. Etterforskningen så langt tyder på at en mann, som er anholdt, har tjent penger på dyrkingen, og etterforskerne har bedt om hjelp fra norsk politi for å utrede dette. Det melder Sveriges Radio Väst. Cannabisplantasjen er en av de største som er avslørt i Sverige.
Les mer om Kornsjø og Sverige.
Vedlikeholdsinnspurten stanser tog
Helga 5. og 6. august avsluttes sommerens vedlikeholdsjobbing på toglinjene med at Oslo S stenges. Det betyr at lokaltogene og de korte regiontogene har rundt 70 prosent redusert kapasitet denne første uken i august, opplyser NSB. – Vi viderefører buss for tog-opplegget for togene på Østfoldbanen og for øvrige lokaltog og korte regiontog, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz.
Les mer om Gina Scholz, NSB og Østfoldbanen.
Tyver tatt etter hjelp fra vitner
To norske menn Halden-politiet ba om hjelp til å identifisere i forrige uke er pågrepet og siktet for flere tyverier og innbrudd. De avhøres i dag. De er siktet for båttyverier og flere hytteinnbrudd på norsk og svensk side av grensen, sier fungerende krimsjef Vidar Andersen i Halden. En god del gods er beslaglagt, og levert tilbake til eierne, opplyser Andersen.
SO2-utslipp fra Borregaard
Borregaard hadde et utslipp av svoveldioksid, eller SO2, natt til onsdag. Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø. Gassen kan føre til forsuring og helseplager, særlig for astmatikere. Utslippet skjedde i forbindelse med at produksjonsanlegget for cellulose ble stanset for vedlikeholdsarbeid, sier Aasbø.
Brannskadet i Strømstad
To nordmenn, en far og hans datter, ble kjørt til sykehus med brannskader etter brann i en motorbåt utenfor Løkholmen camping i Strømstad i går ettermiddag. De to ble kjørt til sykehus i Norge, melder Strömstads Tidning. Brannen var slokket da redningsmannskapene kom fram til Løkholmen.
Les mer om Løkholmen, Norge og Strømstad.
Fengslingsmøte for Flå-drap fredag
Østfoldingen som er siktet for drapet i Flå fremstilles for varetektsfengsling i morgen. Han ønsker ikke å ta stilling til skyldspørsmålet før det er undersøkt om han var tilregnelig. Det sier hans forsvarer Sindre Løvgaard. Ifølge Løvgaard ble mannen innlagt på psykiatrisk avdeling etter han ble avhørt.
Sp-lederen støtter MDG-samarbeid
Ifølge avisen Nationen er det et flertall blant Senterpartiets fylkesledere for et samarbeid med Miljøpartiet de Grønne etter valget. Fylkeslederen i Østfold, Tron Kallum, regner MDG som et støtteparti, og sier de i all hovedsak vil være enig i de fleste sakene på Stortinget. Spesielt er det jordvernet og oljeboringen i Lofoten som samler de to partiene.
Tatt etter bilinnbrudd
Oppegående naboer varslet politiet i Halden om et pågående bilinnbrudd i morges. Dermed kunne politiet raskt pågripe gjerningspersonen.
Les mer om Halden.
Tror båtfører hadde drukket
En båt har kjørt i en brygge i Skjeberg i halv ett-tiden i natt. Politiet mistenker at båtføreren var beruset.
Les mer om Skjeberg.
Helte bensin på skoleplass
Et par barn har helt bensin utover plassen på Torsvik skole i Fredrikstad og tent på. Naboen hadde gått ned, men brannen var da slukket. Brannvesenet er på vei for å sikkerhetssjekke.
Les mer om Fredrikstad og Torsvik.
Tang på badestrand skal ikke fjernes
Flere badegjester irriterer seg over store mengder tang på stranden på Hvaler. Dette kommer ikke til å bli gjort noe med.
Les mer om Hvaler.
Flå-siktedes forsvarer: – Han har erkjent at han mest sannsynlig står bak
HØNEFOSS/OSLO (NRK): Forsvareren til mannen som er siktet for drapet på sin kjæreste i Flå i Hallingdal sier hans klient er dypt fortvilet, og ikke forstår hva som har skjedd.
Les mer om Flå og Hallingdal.
Flå-siktedes forsvarer: – Han har erkjent av han mest sannsynlig står bak
HØNEFOSS/OSLO (NRK): Forsvareren til mannen som er siktet for drapet på sin kjæreste på Flå i Hallingdalen sier hans klient er dypt fortvilet, og ikke forstår hva som har skjedd.
Les mer om Flå og Hallingdalen.
Nettverkskrøll i dag igjen
Nettverket i Moss kommune har vært nede i dag mellom klokken 14 og 15. Spesielt helse - og sosialsektoren har blitt rammet. Dette skjedde også i går. Microsoft hjelper nå kommunen med å flytte de mest brukte programmene over på nye servere. De vet foreløpig ikke årsaken til problemet. Fungerende rådmann Jens Terkelsen sier de har hatt tre til fire slike tilfeller denne måneden.
Østfolding funnet død på hytte - kjæresten siktet
Mannen i 20-årene som er siktet for drap på sin jevnaldrende kjæreste på en hytte i Flå i Hallingdal, er fortsatt innlagt på sykehus. Begge involverte er fra Østfold.
Les mer om Flå, Hallingdal og Østfold.
Gressbrann i Sarpsborg
Brannvesenet i Sarpsborg er på vei til Grønliveien i Sarpsborg for å slukke gressbrann.
Les mer om Grønliveien og Sarpsborg.