NRK Østfold

Skal tale til kongen

14 år gamle Maren Lorentzen Walther og tiåringen Markus Rosså har et spesielt oppdrag i dag: De to, som begge er aktive i Villekulla barne- og ungdomsteater, skal holde tale under kongebesøket ved 1000-års jubileet i Sarpsborg i dag, melder Sarpsborg Arbeiderblad. – Talen skal handle om Sarpsborg og hva vi liker med byen vår, sier Maren.

Løse hester i Skiptvet i natt

Ved midnatt fikk politiet melding om at tre løse hester løp omkring i sentrum av Meieribyen i Skiptvet. Politiet oppfordret den som måtte savne hestene om å ta kontakt.
Les mer om Meieribyen og Skiptvet.
Rekordhøy Borregaard-aksje
Denne uken er Borregaard-aksjen omsatt for 70 kroner, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. – Siden vi ble børsnotert høsten 2012 har vi ikke sett så høy omsetningskurs som vi har sett den uka her, sier Jørn Syvertsen, direktør investorkontakt i Borregaard til NRK. I 2012 ble Borregaard-aksjen notert til 21 kroner ved børsintroduksjonen.
Askimporten åpen for trafikk
Askimporten åpen for trafikk
Askimporten stengt pga. ulykke
Askimporten stengt pga. ulykke
O-ringen: Små vinnersjanser for Nordberg og Dæhli
Anne Margrethe Hausken Nordberg og Magne Dæhli holder annenplassene sammenlagt i O-ringen før siste etappe, men de har små vinnermuligheter.
Trafikkulykke på Rokkeveien
Trafikkulykke på Rokkeveien
Les mer om Rokkeveien.
De over 45 år trenger oftest hjelp på sjøen
– Båteiere født før 1980 bør også ta båtførerbeviset, sier skipper på redningsskøyta «Horn Rescue, Johan Leandersson. Ulykkesstatistikken på sjøen viser at det er de godt voksne over 45 år som oftest trenger assistanse.
17 år gammel jente til sykehus
17 år gammel jente til sykehus
Trafikkulykke i Askim
Trafikkulykke i Askim
Les mer om Askim.
Mann falt fra stige i Mysen
Mann falt fra stige i Mysen
Les mer om Mysen.
Lensehjelp fra brannvesenet
Lensehjelp fra brannvesenet
Lesehjelp fra brannvesenet
Lesehjelp fra brannvesenet
O-ringen: Små vinnersjanser for Nordberg og Dæhli Salen
Anne Margrethe Hausken Nordberg og Magne Dæhli holder annenplassene sammenlagt i O-ringen før siste etappe, men de har små vinnermuligheter.
Kan du dette geniale trikset?
Her er trikset du kan bruke om ostehøvelen din er dårlig.
Ostetriks
Her er trikset du kan bruke om ostehøvelen din er dårlig.
Flere trenger hjelp på sjøen enn i fjor
Hovedredningssentralene (HRS) har hatt 1.391 sjøredningsoppdrag hittil denne sommeren, en økning på 181 oppdrag fra samme tid i fjor.
Rygget på parkert bil
En mann i 30-årene er anmeldt for kjøring i ruset tilstand, etter at han rygget på en parkert bil i Kirkegaten i Sarpsborg i formiddag.
Les mer om Kirkegaten og Sarpsborg.
Norske hytteeiere i tvist på Koster
En grunneier på Koster utenfor Strömstad er så lei av at feriegjester benytter veien over eiendommen hans at han har gravd grøfter på tvers av veien og sperret veien med både traktor og gravemaskin. 14 hytteeiere, både norske og svenske, har klaget saken inn for namsmannen, melder SVT Väst. Namsmannen har pålagt grunneieren å ordne opp i forholdene.
Les mer om Koster og Strömstad.
Dømt for pirattaxi-kjøring
En Fredrikstad-mann må betale en bot på 10.000 kroner, i tillegg til 1600 kroner i saksomkostninger, etter at han ble tatt for pirattaxikjøring i desember. Fredrikstad tingrett fant det bevist at mannen hadde gjort en avtale om å kjøre to personer hjem fra byen for 200 kroner.
Brice Wembangomo til FFK
Brice Wembangomo går fra Sarpsborg 08 til Fredrikstad Fotballklubb. Det melder Fredriksstad Blad. Nittenåringen håper å være klar til FFKs kamp mot Mjøndalen på lørdag. Wembangomo har ikke fått mye spilletid i Sarpsborg, derfor betrakter han det som et steg opp å få spille for FFK.
Campingvogn stjålet på høylys dag
En Fendt campingvogn ble stjålet på høylys dag i Råde i går. Vogna, som hadde blitt annonsert til salgs på nettet, stod parkert i et boligstrøk. Vogna ble stjålet en gang mellom klokken halv sju på morgenen og halv to på ettermiddagen.
Les mer om Råde.
Ryanair satser på Gardermoen
Ryanair starter daglige flyginger til London fra Gardermoen i oktober. Flyselskapet har bestemt seg for å legge ned driften på Rygge og flytte mye av operasjonen til hovedflyplassen. Driften vil bety at det daglig fra og med oktober vil være 16 daglige flyginger til hovedstaden i England fra Oslo.
Les mer om England, Gardermoen, London, Oslo og Rygge.