NRK Østfold

Gutt kommet til rette

Seksåringen som var savnet fra Nøkkeland i Moss er funnet langs Osloveien ved Grindvoll, nærmere Moss sentrum. Det melder politiet på Twitter. Det var tips fra publikum som førte til at han ble funnet.

Gutt meldt savnet

En seks år gammel gutt er meldt savnet fra hjemmet sitt på Nøkkeland i Moss, melder politiet. Han har på seg blå jakke, blå bukse og grå hansker. Observasjoner bes meldt politiet på 02800.
Les mer om Nøkkeland.
Grensehandelsrekord i vinterferien
Ikke alle oppsøker hvite vidder i vinterferien. Det største handlesenteret i Strömstad setter omsetningsrekord denne uka.
Les mer om Strömstad.
Grensehandelen topper seg i vinterferien
Ikke alle oppsøker hvite vidder i vinterferien. Det største handlesenteret i Strömstad setter omsetningsrekord denne uka.
Les mer om Strömstad.

Gasslekkasje på Glava

En lekkasje i en naturgasstank på Glava i Askim er stanset, men lukten vil henge igjen i området en stund. Det melder politiet på Twitter. Gassen er ufarlig, men lukter vondt. Tanken står langs Fv 128.
Les mer om Askim, Glava og Twitter.
Ikke fare for dyr
Det skal ikke være fare for dyra i låven der det brenner på et gårdsbruk i Rakkestad, men ifølge politiet har tre voksne personer fått i seg noe røyk og blir sjekket av ambulansepersonell.
Les mer om Rakkestad.
Brann i låve
Brannvesenet er på vei til en låvebrann i Budalsveien i Rakkestad. I følge Alarmsentral Brann Øst er det dyr i låven.
Trafikkulykke på Kjøkøy
Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom to biler på fylkesvei 108 ved Kjøkøy. Ulykken har skjedd i krysset Putten/Kråkerøyveien. 5 personer involvert. Fører av den ene bilen kjøres til legevakt for sjekk.
Les mer om Kjøkøy.
Full og kranglete
Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.
Les mer om Fredrikstad.
Tyv tatt på fersken
En tyv tok seg inn på en bensinstasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg ved 02-tiden i natt. En ansatt på bensinstasjonen konfronterer butikktyven. Tyven svarer med å kaste gjenstander på den ansatte og forsvinner fra stedet. Politiet har en god beskrivelse av gjerningsmannen. Den ansatte fikk ryggsmerter etter hendelsen.
Les mer om Borgenhaugen og Sarpsborg.
Politiet: - Trolig selvpåførte skuddskader
Mannen i 30-årene som ble fraktet til sykehus etter en skuddskade i Halden lørdag kveld, var mest sannsynlig skyld i skaden selv opplyser politiet.
Les mer om Halden.
Mann til sykehus med skuddskader
En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter. Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom. (NTB)
Les mer om Halden, Rema, Tistedal og Twitter.
Grensehandelen topper seg i vinterferieuka
Ikke alle oppsøker hvite vidder i vinterferien. Det største handlesenteret i Strömstad setter omsetningsrekord denne uka.
Les mer om Strömstad.
Stjernen vant
Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.
Les mer om Frisk Asker.
Babyboom på Sykehuset Østfold
I løpet av vinterferieuka er det født 52 barn på Sykehuste Østfold Kalnes, melder sykehuset på sine nettsider. Det er langt flere enn i en normaluke og kan tyde at det var ekstra mange våryre østfoldinger i mai i fjor. Kvinneklinikken har god kapasitet til å ta i mot de fødende, melder sykehuset.
Les mer om Sykehuset Østfold.
Mistet førerkortet
En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.
Les mer om Eidet og Sarpsborg.
Stoppet promillekjører
Etter tips fra en annen bilist om vinglete kjøring på E6, ble en mann i 40 årene stoppet av politiet ved Solli i Sarpsborg i formiddag. En blåsetest viste at føreren hadde 1.7 promille. Det førte til førerkortbeslag og anmeldelse.
Les mer om Sarpsborg og Solli.
Trakk kniv mot politiet
En 77 år gammel mann må møte i retten tiltalt for å trekke kniv mot politiet. Høsten 2016 skal mannen ifølge tiltalen ha kjørt fylkesvei 22 over Holtet i Halden. På grenseovergangen blir han stoppet av tollere mistenkt for smugling. Det viste seg at mannen hadde 14,5 liter brennevin og 41,25 liter vin i bilen skriver Halden Arbeiderblad. I tillegg hadde mannen med seg 46.300 norske kroner, 1.920 svenske kroner og 1.125 euro. Ifølge avisa skal mannen ha trukket kniv mot politiet da han ble bedt om å åpen bildørene.
Sjekk snøen før du dumper den
Regler for forurensing gjelder også for dumping av snø. Det sier miljøverndirektør hos Fylkesmannen, Karsten Butenschøn. Skal du forurense må du søke tillatelse – eller forsikre deg om at den snøen du måker ikke inneholder søppel eller farlige stoffer.
Brannøvelse i Rakkestad
Rakkestad Brannvesen skal ha øvelse i Nærbyveien i dag lørdag. Det kan bli synlige flammer og røyk i forbindelse med denne øvelsen.
Les mer om Nærbyveien og Rakkestad.
Nektet å forlate utested
Politiet måtte tilkalles da en beruset kvinne i 60-årene nekter å forlate et utested i Fredrikstad sentrum sent i går kveld. Kvinnen ble bortvist fra sentrum resten av natten.
Les mer om Fredrikstad.
Prøvde kjøre fra politiet
En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.
Les mer om Greåker og Sarpsborg.
Mye fyll og bråk i Halden i natt
En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.
Les mer om Halden.
Greåker øker tabell-ledelsen
Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.
Les mer om Greåker og Sveiva.
– Treffer man feil med et anker kan det gå fryktelig galt
Sjøforsvaret antar at opp mot 1500 miner fra andre verdenskrig ligger i Oslofjorden. Denne uken har minegruppa arbeidet videre med å finne minene som skal destrueres.
Les mer om Oslofjorden og Treffer.