NRK Østfold

Sarpsborg 08 til kvartfinale

Sarpsborg 08 er videre i cupen og klare for kvartfinale etter at de slo Stjørdals-Blink 3-0 på Sarpsborg Stadion i dag.

Halden fengsel med egen restaurant
Halden fengsel har fått egen restaurant. I dag åpnet spisestedet Ærlig mat i fengselet. Maten og driften står de innsatte for.
Les mer om Ærlig.
Sarpsborg 08 videre i cupen
Sarpsborg 08 vant 3-0 over Stjørdals-Blink. Det betyr at Sarpsborg 08 er videre til femte runde i NM.

Saprsborg 08 videre i cupen

Sarpsborg 08 vant 3-0 over Stjørdals-Blink. Det betyr at Sarpsborg 08 er videre til femte runde i NM.
Bil mot lastebil på E18
En bil har kollidert mot en lastebil på E18 i Hærland. n person er kritisk skadet.
Les mer om E18 og Hærland.
Hobøl og Askim slår seg sammen
Onsdag ettermiddag signerte Askim-ordfører Thor Hals og Hobøl-ordfører Olav Breivik den historiske avtalen om at kommunene slår seg sammen. Det skriver Smaalenenes Avis. Askim skal ha kommunesenteret, mens tettstedene Ringvoll, Knapstad og Tomter skal utvikle seg videre, heter det i avtalen. Avtalen skal endelig godkjennes av kommunestyret i Hobøl og bystyret i Askim 22. juni.
Utga seg for å være fra kommunen
Politiet fikk 17.50 inn en melding om en kvinne som har oppsøkt en leilighet i Carl Sibberns vei i Moss og utgitt seg for å være fra kommunen. Kvinnen beskrives som 40-50 år, tykk og snakker gebrokkent. Det er foreløpig ukjent om noe er stjålet. Politiet ber folk være obs.
Bil mot lastebil på E18
Bil mot lastebil på E18
Les mer om E18.
Lastebil mot personbil på E18
En lastebil og personbil er involvert i en trafikkulykke på E18 i Hærland. Tre personer er involvert i hendelsen, der n person er kritisk skadd, og to lettere skadet. Redningshelikopter har landet på stedet.
Les mer om E18 og Hærland.
Folkemøte i Råde
Det er i kveld folkemøte om kommunereformen på Bøndernes Hus i Råde. Et fullsatt hus skal få høre om de fire alternativene som politikerne jobber med. Råde vurderer om de skal slå seg sammen med Fredrikstad og Hvaler, Sarpsborg og muligens Rakkestad, Rygge og Moss - eller om de skal fortsette som selvstendig kommune. Fristen for kommunene er 16. juni.
Se Sarpsborg 08 - Stjørdals-Blink
Her kan du følge Sarpsborg 08 mot Stjørdals-Blink.
Frp vil fjerne flypassasjeravgiften
Frps stortingsgruppe har vedtatt at partiet vil jobbe for å fjerne flypassasjeravgiften i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett, opplyser kilder til Dagsavisen.
Les mer om Dagsavisen.
Ikke gjør disse tale-tabbene!
Det er høytid for å finne bevingede ord til konfirmanten/brudeparet/jubilanten (stryk det som ikke passer). Les hva du absolutt ikke må si i talen.
Tror Ryanair kutter på Rygge uansett
Parat-topp Vegard Einan tror lavprisselskapet Ryanair vil legge ned basen på Rygge uansett om de borgerlige partiene snur og dropper flypassasjeravgiften i siste sving.
Les mer om Ryanair og Rygge.
Norwegian ikke nok til å redde MLR
Norwegian kan ikke erstatte Ryanair på Rygge. Det sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. Norwegian trakk seg ut fra Moss Lufthavn Rygge ved årsskiftet 2012. – Uansett om vi hadde økt antall avganger på eksisterende ruter ville trafikken vår vært relativt beskjeden og trolig ikke stor nok til å holde liv i en hel flyplass, skriver Sandaker-Nielsen i en epost til NRK Østfold.
Risiko for politistreik
– Liv og helse kommer ikke til å stå i fare ved en eventuell politistreik fra torsdag av. Det sier administrasjonssjef i Øst Politidistrikt Erik Ulfeng Hansen. Han forteller at de nå har gjort en sikkerhetsvurdering ut fra listene over hvem som tas ut hvis streik blir en realitet. – Publikum kommer ikke til å merke stort forteller han.
– Ingen norske flyplasser legges ned på grunn av flypassasjeravgiften
Finansminister Siv Jensen (Frp) sier hun forundres over Aps plutselige omsorg for flyselskapet Ryanair. Hun avviser at det er den nye passasjeravgiften som gjør at flyplassen på Rygge legges ned.
Les mer om Ingen, Ryanair og Rygge.
Er avhengig av flystripa på Rygge
En nedleggelse av Rygge sivile lufthavn vil ikke påvirke planene om å bygge ut motordepotet for nye kampfly på Rygge. Det sier Ove Haukåsveen, administrerende direktør i AIM Norway. Selskapet skal vedlikeholde de nye F35-jagerflyene på den militære flyplassen. Haukåsveen sier de likevel MÅ vite hva som vil skje med flystripa dersom den sivile delen legges ned, fordi de også må vedlikeholde fly.
Les mer om Ove Haukåsveen og Rygge.
Østfold V krever endring
Venstres gruppeledere i Østfold fylkeskommune og i Moss og Rygge kommuner ber nå moderpartiet på Stortinget revurdere flypassasjeravgiften. I en henvendelse til partiets finanspolitiske talsmann Terje Breivik sier de lokale gruppelederne at flypassasjeravgiften har utilsiktet virkning for Østfold og ikke minst Mosse-distriktet. De krever at partiet arbeider for at avgiften erstattes av en bedre miljøavgift.
Siste nytt om Rygge
Siste om flyplassen på Rygge
Les mer om Rygge.
Ryanair vurderer rutetilbudet
Ryanair går nå gjennom sitt rutetilbud i Norge, etter vedtaket om at Moss lufthavn Rygge legges ned og innføringen av flyseteavgiften. Det opplyser selskapet i en kommentar til NRK. Selskapet varsler at de vil informere om sine planer i nærmeste fremtid.
Les mer om NRK, Norge og Rygge.
Strömstad: skuffet over Ryggevedtak
Strömstads ordfører Peter Safteryd håper siste ord om Moss lufthavn Rygge ikke er sagt. Det melder Sveriges Radio Väst. Han sier Rygge har gitt et tilbud til folk i nordre Bohuslän og Dalsland, et tilbud om å reise ut i Europa. Safteryd mener også at flyplassen, som ligger åtte mil fra Strömstad, har hatt en viss betydning for turismen i området.
Rygge-ansatte vil aksjonere til siste stund
Tillitsvalgt for de ansatte, Iselin Blakkestad, sier at de vil fortsette å kjempe for arbeidsplassene sine på Moss Lufthavn Rygge.
Les mer om Iselin Blakkestad.