NRK Østfold

Anket og fikk strengere dom

Borgarting lagmannsrett har skjerpet straffen for en 41 år gammel mann som er dømt for omfattende salg av dopingpreparater. Mannen anket dommen på fengsel i to år fra Fredrikstad tingrett, men Lagmannsretten skjerpet straffen med åtte måneder.

God plass under semifinalen

Det blir neppe fullt på Vålerengas nye stadion under semifinalen i fotball-NM i kveld. Vålerenga regner ifølge VG med rundt 10 000 besøkende, og innen tirsdag ettermiddag var det solgt ca. 7 000 billetter. Stadion har plass til 17 000 tilskuere.
Får ikke ta med lastebilen hjem
Kommunestyret i Skiptvet vedtok i går å forby parkering av lastebiler i boligområder i Meieribyen. Forslaget ble vedtatt mot Høyres og Frps stemmer. Flere beboere har klaget på at lastebiler og trekkvogner står parkert, noe flertallet mener gjør veiene mindre sikre og fremkommelige.
Les mer om Meieribyen og Skiptvet.
Risikerer glisne tribuner
Det er solgt 7000 billetter til kveldens semifinale mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga i Oslo, skriver VG. Vålerengas nye stadion har kapasitet på drøyt 17.000 tilskuere, og klubben forventer at det blir rundt 10.000 tilskuere onsdag kveld.
Les mer om Oslo, Sarpsborg og Vålerenga.

Skogsnæringen bekymret for Norske Skogs kriseløsning

Kriseløsningen for gjeldstyngede Norske Skog fører til at det norske eierskapet reduseres kraftig. Det gjør skogsnæringen bekymret.
Les mer om Norske Skog.
Skal planlegge ny region
1. november skal en fellesnemnd være klar til å ta over planleggingen av region Viken. Det avgjorde fylkesordførerne og fylkesmennene i Østfold, Akershus og Buskerud i går. Nemnda skal styre hele prosessen mot 2020 og utviklingen av den nye fylkeskommunen.
Les mer om Buskerud, Viken og Østfold.
Navnløs kommune til departementet
Askim, Smaalenene eller Indre Østfold? Den nye storkommunen bestående av Hobøl, Spydeberg, Askim, Eidsberg og Trøgstad er fortsatt navnløs. Nå ber Fylkesmannen i Østfold om at departementet bestemmer navnet på den nye kommunen.
Dropper tv-betaling på sykehjemmet
Beboere på sykehjemmene i Fredrikstad skal likevel slippe å betale 80 kroner per måned i avgift for å ha tv på rommet sitt. Ordføreren vil nå ta saken opp til ny behandling, skriver han i en pressemelding.
Les mer om Fredrikstad.
Sjekker mistenkelig røyk
Sarpsborg brannvesenet har kjørt ut for å sjekke mistenkelig røyk i Astridsgate. Det skriver Alarmsentral Brann Øst på Twitter.
Sparta vant
Kampen mellom Sparta og Vålerenga endte 5–0. Sparta er dermed fortsatt ubeseiret i eliteserien.
Les mer om Sparta og Vålerenga.
Stjernen tapte
Storhamar slo Stjernen 2–0 i hockeyens eliteserie i kveld. Den siste skåringen kom i åpent mål, 30 sekunder før slutt. Robin Dahlstrøm var målskårer.
Les mer om Stjernen.
Kritisk til kjøttboikott
Østfold og Akershus bondelag kritiserer biskop Atle Sommerfeldt i borg, for at de ikke vil ha kjøtt på menyen lenger. Tidligere i dag meldte avisa Dagen at Borg bispedømme går inn for å fjerne kjøtt fra menyen når de bestiller mat til arrangementer og gjester. Biskopen setter en viktig næring i bispedømmet i et uheldig og unyansert lys, sier leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag, og legger til at utslippene fra kjøttproduksjon er svært små sammenlignet med utslippene fra samferdsel og industri.
Sparta øker igjen
Fire minutter inn i tredje periode øker Sparta til 5–0 i kampen mot Vålerenga. Greg Wolfe skårer sitt andre for kvelden.
Les mer om Sparta og Vålerenga.
Vil hente avfall
Avfallet i indre Østfold blir hentet som vanlig ut denne måneden. Dette til tross for at Reno Norge, som har ansvar for søppelhenting i sju kommuner i indre Østfold, ble slått konkurs i går. Hovedårsaken til konkursen er at de inngikk så lave anbud med kommunene at de tapte store penger på drift, innrømmer daglig leder i Indre Østfold renovasjon, men han lover at avfallet blir hentet.
4–0 til Sparta
Med syv minutter igjen av andre periode øker Sparta til 4–0 i kampen mot Vålerenga.
Les mer om Sparta og Vålerenga.
Brann i container
Det brenner i en container i Halden. Brannvesenet er på vei til stedet. Det er Alarmsentral Brann Øst som melder om dette på Twitter.
Vil bli kvitt røykere
Sykehuset Østfold avdeling Kalnes vil montere høyttalere ved inngangspartiet for å bli kvitt røykere. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Kommunikasjonssjef ved sykehuset, Bjørn Hødal forteller at personer i vaktrommet skal gi beskjed via høyttalerne at røyking er forbudt.
Stjernen ligger under
Storhamar har tatt ledelsen 1–0 borte mot Stjernen i eliteserien i hockey. Christian Larive skåret for gjestene fra Hamar.
Les mer om Hamar og Stjernen.
Sparta med ny skåring
Sparta øker til 3–0 i kampen mot Vålerenga. Patrick Eriksson skårer for andre gang i kampen. Det er ett minutt igjen av første periode i Sparta Amfi.
Les mer om Sparta Amfi og Vålerenga.
Uavgjort for Stjernen
Det står 0–0 mellom Stjernen og Storhamar etter den første perioden i kveldens kamp i eliteserien i hockey.
Les mer om Stjernen og Storhamar.
Sparta øker
Patrick Eriksson har sørget for 2–0 ledelse til Sparta over Vålerenga i kveldens kamp i eliteserien.
Les mer om Sparta og Vålerenga.
Senterpartiet vil høre på viltnemnda
Regjeringen må lytte til rovviltnemndene og ikke Miljødirektoratet når vinterens fellingskvote på ulv skal fastsettes, sier Senterpartiet til NTB. Rovviltnemndene i Hedmark, Østfold, Oslo og Akershus vil gi tillatelse til å felle 36 ulver i løpet av vinteren og ta ut tre ulveflokker. Miljødirektoratet anbefaler å redusere kvoten for lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen med ett revir for å sikre at bestandsmålet for neste år nås.
Sparta leder mot Vålerenga
Sparta Sarpsborg har tatt ledelsen 1–0 i kveldens kamp i hockeyens eliteserie mot Vålerenga. Skåringen kom etter 22 sekunder, signert Greg Wolfe.
Les mer om Greg Wolfe og Vålerenga.
Veien åpnet i Rakkestad
Riksvei 11 ved Rakkestad er åpnet for trafikk etter en ulykke mellom tre biler. Det skriver Veitrafikksentral Øst på Twitter.
Bilførere sendt til sykehus
Tre personer er sendt til sykehuset på Kalnes etter en trafikkulykke på riksvei 11 ved Rakkestad. Det melder politiets operasjonssentral på Twitter. Tre biler var involvert i ulykken.
Les mer om Rakkestad og Twitter.