NRK Østlandssendingen

Kollisjon ved Helsfyr

På E6 ved Helsfyr i Oslo er det en kollisjon mellom en buss og personbil. En person er lettere skadet. Det er store trafikale problemer.
Les mer om Helsfyr og Oslo.

Rekordmange utenlandske

Totalt 120 lag fra andre land deltar på Norway Cup i år. Det er rekordmange utenlandske deltakere, og totalt 25 flere enn i fjor.
Les mer om Norway Cup.
Må skaffe hjelp selv
Hvis du får hjerneslag i Bærum i sommer, må du selv ordne med logoped om du får språkvansker, melder Budstikka. Afasiforbundet i Norge er kritisk til dette, fordi det er svært viktig å få rask hjelp ved språkvansker etter slag. Kommunen har ikke et slikt tilbud i sommerferien, fordi Bærum sykehus har kun n logoped.
Les mer om Budstikka, Bærum og Norge.
Legges ned
Gruppen Operasjon grenseløs, som skal jobbe med å oppklare saker med mobile kriminelle østeuropeiske bander, legges ned. En sterk nedgang i antall kriminelle bander som kommer til Norge skal være grunnen. Politiet mener dette ikke vil få noen store konsekvenser.
Les mer om Norge.

Tre fotobokser tar flest

I Asker og Bærum ble det i fjor tatt flest fartssyndere i Bærumsveien ved Egne Hjem, Brynsveien ved Kolsås og Slemmestadveien ved Blakstad, melder Budstikka. Totalt betalte bilister 5,6 millioner i fartsbok på alle fotobokser i distriktet.
Byggekritikk av Stortingetsdirektør
Kontroll- og konstitusjonskomiteen tar et oppgjør med stortingsdirektør Ida Børresens håndtering av byggesprekken knyttet til rehabiliteringen av Stortinget, i en kronikk i Aftenposten i dag. Arbeidet med rehabiliteringen av Stortingets kontorbygg i Prinsens gate 26 i Oslo, samt ny innkjørsel til stortingsgarasjen, skulle vært ferdig denne sommeren.
Sloss på Grønland
Flere politipatruljer rykket ut da det kom melding om at 10–15 personer sloss på Grønland klokken 03.20 i natt. Da politiet kom løp folk i alle retninger. Ingen ble funnet skadet.
Les mer om Grønland.
Slagsmål i Brugata
Politiet fikk melding om at en person ble slått og sparket i Brugata omkring klokken fire i natt. To personer, en mann på 28 år og kvinne på 36 år, ble innbrakt for grov kroppskrenkelse. Den fornærmede var en mann i 20 årene. Han ville ikke ha legehjelp og ble derfor satt i arresten for trussel i forkant av slåssing.
Les mer om Brugata.
Bilstans i Smestadtunnelen
Bilstans i Smestadtunnelen
Les mer om Smestadtunnelen.
Jentelag fra Nord-Korea til Norway Cup
Et lag med 14 år gamle jenter fra fotballakademiet i Pyongyang er første Nord-Koreanske lag til Norway Cup noensinne.
Innbrudd på skole i Hakadal
Politiet på Romerike ber om tips etter at minst 20 pc-er er stjålet fra Kirkeby barneskole, skriver Romerikes Blad. Politiet fikk melding om innbruddet fra et vaktselskap mandag, men det er usikkert når det skjedde.
Les mer om Hakadal, Kirkeby og Romerike.
Ingen tatt for skyting i Oslo
Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter skytingen på Grünerløkka lørdag ettermiddag, og den skadde vil ikke la seg avhøre.
Les mer om Grünerløkka og Oslo.
VIF bøtelagt etter steinkast
Vålerenga får 25.000 kroner i bot etter at en VIF-supporter kastet stein på Sarpsborg 08s keeper 21. mai i år. Det skriver NFF i en pressemelding. Keeper Anders Kristiansen slapp unna uten skader i kampen som endte med 2-0-seier til Sarpsborg.
Les mer om NFF og Sarpsborg.
Fortsatt kritisk skadd
Mannen som ble påkjørt av trikken på Sandaker i Oslo søndag ettermiddag er fortsatt kritisk skadd, melder politiet. Han får behandling på Ullevål sykehus.
Les mer om Oslo, Sandaker og Ullevål.
Restless får nye forsyninger
Den Oslo-registrerte seilbåten Restless, som sprang lekk i Stillehavet utenfor Peru lørdag, fikk søndag kveld nye forsyninger og utstyr om bord fra det svenske skipet Oberon. Restless skal nå seile til Marquesasøyene i Fransk Polynesia på egen hånd.
Ingen fullklaff for Christiansen
Henrik Christiansen lyktes heller ikke hundre prosent i forsøkene på 200 meter fri under VM i svømming i Budapest mandag. Han ble nummer tre i sitt forsøksheat på tiden 1.49,31 og nummer 38 totalt. Dermed blir det ingen finale på Christiansen.
Les mer om Budapest og Christiansen.
Steinet politibil i Oslo
En politibil ble truffet av minst tre store steiner kastet av ungdommer på Mortensrud i Oslo i går kveld, ifølge politiet. Steinene skal ha vært på størrelse med to knyttnever. Ingen ble pågrepet etter hendelsen.
Les mer om Mortensrud og Oslo.
Ruud to plasser ned
Casper Ruud faller til 111.-plass på den ferske verdensrankingen i tennis. Den norske tennisprofilen, som var nummer 109 i forrige uke, har slitt med å få spillet til å sitte den siste tiden.
Togproblemer løst
Problemene med en sporveksler mellom Oslo S og Bryn er nå fikset, melder Bane Nor. Passasjerer må likevel regne med innstillinger og forsinkelser på strekningen.
Les mer om Bane Nor og Bryn.
Fluser, skækk og bauers – gatespråket sprer seg i Oslo
Til og med de uten noen utenlandsk språklig bakgrunn bruker gatespråk i større grad enn tidligere. Forskere ved UiO skal nå undersøke hvordan gatespråk brukes i Skandinavia.
Les mer om Oslo, Skandinavia og UiO.
Togstans mellom Oslo S og Bryn
Togtrafikken mellom Oslo S og Bryn står stille mandag morgen på grunn av problemer med en sporveksler. Bane NOR opplyser at mannskap er på plass for å rette opp i problemene. Ifølge NSB må passasjerer regne med forsinkelser på en rekke togavganger.
Les mer om Bryn.
Nansen-institutt kåret til fremste
Fridtjof Nansens Institutt (FNI) er kåret til Europas fremste tenketank innen energi og miljø av det internasjonale tidsskriftet Prospect Magazine. Instituttet, som holder til på Lysaker i Akershus, er det første norske instituttet som får prisen.
Les mer om Lysaker og Prospect Magazine.
Støtter partiet Venstre med 600.000
Hans Kristian Voldstad, på sjetteplass på Venstres valgliste i Oslo, støtter partiets valgkamp med 600.000 kroner. – Selv om det er mye penger, vil det ikke påvirke dagliglivet mitt. Jeg ønsker å fremme Venstre og Venstres politikk, sier han til DN.
Les mer om Oslo og Venstre.
Ruset sjåfør på E6
Politiet på Romerike rykket ut til E6 nordgående ved Jessheim etter meldinger om en bil som kjørte altfor fort og foretok farlige forbikjøringer. Politiet fant føreren sovende i bilen på veiskulderen. Han var rusa og er tatt inn til utvidet blodprøve.
Les mer om Jessheim og Romerike.
Tok kvelertak på to vektere
Tok kvelertak på to vektere