NRK Østlandssendingen

100 kilos isklump på E6

En flere hundre kilos stor isklump falt ut i veien på E6 ved Karihaugen i Oslo i dag. Trafikken går forbi stedet i ett kjørefelt. Det er fare for at en større isklump også vil løsne og falle ned på veibanen.
Les mer om Karihaugen og Oslo.

Stjålet båt havna på jordet

Politiet fikk i natt melding om en 18 fots båt som lå igjen på et jorde på Hemnes i Akershus. Båten skal ha falt av hengeren på grunn av for stor fart i en sving. Eier Henning Fagersand forteller at båten var stjålet og nå er totalhavarert.
Politiet fornøyd med russen
Politiet skriver på Twitter at til tross for at de har mottatt noen klager så har russen stort sett oppført seg.
Les mer om Twitter.
Stanset med 4,7 i promille
Stanset med 4,7 i promille

Russisk mann varetektsfengsles etter bombesøk i Oslo

Mannen som ble pågrepet torsdag kveld under politiaksjonen mot en leilighet på Rosenhoff i Oslo varetektsfengsles i to uker.
Les mer om Oslo og Rosenhoff.
Siktet russer varetektsfengslet
Den russiske mannen i midten av 30-årene som er siktet etter bombesøket på Rosenhoff i Oslo torsdag kveld varetektsfengsles. Det har Oslo tingrett besluttet i dag. Mannen varetektsfengsles i tråd med politiets begjæring, i to uker med brev og besøksforbud i hele perioden.
Les mer om Oslo og Rosenhoff.
Ingen skytevåpen funnet
Politiet har ikke funnet noe skytevåpen på Bislett etter å ha ransaket den aktuelle boligen.
Les mer om Bislett.
Politiet leter etter skytevåpen
Politiet har rykket ut til en adresse på Bislett etter melding om slåsskamp. Flere er pågrepet, og politiet leter nå etter et skytevåpen som skal befinne i en bolig på stedet.
Les mer om Bislett.
Enebolig i full fyr
En enebolig i Oslo er i full fyr, melder Politet på Twitter. Personene som oppholdt seg i huset har evakuert seg selv og brannvesenet jobber med slukking på stedet.
Les mer om Oslo, Politet og Twitter.
Utagerende mann pågrepet i Asker
Utagerende mann pågrepet i Asker
Les mer om Asker.
Tiltalt for drapsforsøk og voldtekt
En mann i 20-årene er tiltalt for å ha voldtatt en jevnaldrende kvinne i Oslo. Mannen skal også ha forsøkt å drepe henne. Kvinnen kom seg ut av leiligheten etter å ha kjempet imot. Det angivelige drapsforsøket skjedde i 2015.
Les mer om Oslo.
Sommerfartsgrense på E6-strekk
På mandag åpner sommerfartsgrensen på E6 mellom Korsegården i Ås kommune og Moss. Sommerfartsgrensen er på 110 km/t, og vil gjelde fram til 1. november 2018. I vinterhalvåret er fartsgrensen 100 km i timen.
Les mer om E6-strekk og Korsegården.
Vil beslaglegge russens lydutstyr
Øst politidistrikt er lei av russ som ikke tar hensyn til sine omgivelser, De har derfor bestemt at patruljer som havner i en situasjon med altfor høy musikk fra spesielt russebusser, skal ta med seg deler fra lydanlegget, skriver Østlandets Blad.
61 Oslo-lærere gransket
Siden august i fjor har 61 lærere i Oslo-skolen blitt gransket for krenking, skriver Klassekampen. Da strammet en ny paragraf inn Opplæringsloven. Den ansatte blir pålagt «skjerpa aktivitetsplikt dersom en som arbeider pa skolen, krenker en elev.
Camilla Stoltenberg: Tror Nini ble forgiftet av metadon
En sterkt beveget Camilla Stoltenberg snakket fredag om boken Lars Lillo-Stenberg har skrevet om hennes søster. – Vi visste ikke hva Nini døde av, sa hun, men fortalte at hun skjønte at søsteren trolig hadde for mye metadon i blodet.
Les mer om Camilla Stoltenberg og Nini.
800 000 besøkende – ville fjerne alle p-plassene
Plan- og bygningsetatens id om at ingen skal kjøre bil til det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy ble for drøy selv for det sykkelglade Oslo-byrådet.
Russer framstilles for fengsling etter bombesøk i leilighet i Oslo
Politiet vil be om varetekt for mannen som er siktet etter den omfattende politiaksjonen og funnet av en mistenkelig gjenstand i en leilighet i Oslo.
Les mer om Oslo.
Ber om varetekt etter bombesøk
Politiet vil be om varetekt for mannen som er siktet etter politiaksjonen og funnet av en mistenkelig gjenstand i en leilighet på Rosenhoff i Oslo i går. Det melder NTB. Mannen i 30-årene er russisk statsborger og kjent for politiet fra tidligere.
Les mer om NTB, Oslo og Rosenhoff.
Huset er gjennomsøkt
Huset er gjennomsøkt
Melding om brann i bolig i Nittedal
Melding om brann i bolig i Nittedal
Les mer om Nittedal.
Mener læreres ytringsfrihet trumfer risikoen for å krenke elever
Utdanningsforbundet mener lektor Simon Malkenes' ytringsfrihet er truet, etter at det er opprettet personalsak mot ham etter hans opptreden i Dagsnytt 18.
Les mer om Dagsnytt.
Væpnet aksjon på Eidsvoll
Væpnet aksjon på Eidsvoll
Les mer om Eidsvoll.
Disse blir ulovlig å selge i Oslo på 17. mai
Byrådet har gitt beskjed om at det ikke skal gis tillatelser til salg av heliumballonger på gaten i Oslo på 17 mai.
Les mer om Oslo.
Vil du drikke kaffe med oss?
Er det noe du irriterer deg over? Er det noe du blir glad av? Vi i NRK Østlandssendingen vil møte dere for å få vite hva folk i Oslo og Akershus er opptatt av og hvordan vi kan bli bedre.
Les mer om Oslo.
Kraftig røykutvikling i Fjellgata
Ifølge politiet skal det være snakk om kraftig røyk fra en garasje.
Les mer om Fjellgata.