NRK Østlandssendingen

Tiltalt mor kan møte i ny rettssak

Rapporten fra de sakkyndige er klar; moren til 13-åringen som døde på hytta på Beitostølen, er frisk nok til å tåle en rettssak.
Les mer om Beitostølen.

Prinsessen gjør comeback

Prinsesse Märtha Louise skal for første gang på over 15 år delta i en internasjonal ridekonkurranse, skriver VG. I oktober skal prinsessen delta i Kingsland Oslo Horse Show. Hun deltok i en showklasse på stevnet i fjor, men skal nå konkurrere.
Kjøper ryggekameraer etter ulykke
Alle kommunaltekniske biler i Frogn får installert ryggekamera etter at en 73 år gammel kvinne ble rygget ned og slept fem meter under en bil i Drøbak 22. september, skriver Amta. Kvinnen behandles nå på sykehus for ribbeins-, arm- og ankelbrudd og kuttskader.
Les mer om Amta, Drøbak og Frogn.
De 7 mest spennende verkene på Høstutstillingen
KUNSTNERS HUS/OSLO (NRK): Vi har vært på den alltid omdiskuterte kunstutstillingen.
Les mer om Høstutstillingen.

Stabæk Håndball saksøkt

To tidligere spillere for Stabæk Håndball, Rikke Klausen og Rakel Gåra Alvern, saksøker klubben for å ikke ha betalt lønn i skadeperioder, skriver Budstikka. Begge spillerne forlot klubben før årets sesong. Klubben vil ikke kommentere saken til avisen.
Kunsthøgskolene vil ikke fusjonere
Ingen av de statlige kunsthøgskolene i Oslo vil bli slått sammen til ett universitet, skriver Khrono. Før sommeren undersøkte Kulturdepartementet mulighetene for å fusjonere Kunsthøgskolen, Norges Musikkhøgskole og Arkitektur- og designhøgskolen.
Begge felt åpnet på E6
Begge feltene på E6 nordgående ved Nebbenes i Eidsvoll er nå åpnet, ifølge politiet på Romerike. En bilbrann gjorde at begge feltene ble stengt en periode i ettermiddag.
Les mer om Eidsvoll og Romerike.
Bilbrann slukket - E6 åpnet
Ett av feltene på E6 i nordgående retning ved Nebbenes er åpnet igjen, melder politiet på Romerike. Bilen som brant ved avkjøringen på Nebbenes er slukket av brannvesenet.
Les mer om Romerike.
Politimann fikk ikke jobben tilbake
Den tidligere politimannen Stein-Robin Kleven Bergh gikk rettens vei for å forsøke å få jobben tilbake, men fikk ikke medhold i Borgarting lagmannsrett. Bergh fikk sparken etter å ha lagt ut flere kontroversielle innlegg på Facebook.
E6 stengt nordgående etter bilbrann
En bil er fullstendig overtent på E6, rett sør for avkjøringen på Nebbenes, ifølge brannvesenet i Oslo. E6 er dermed helt stengt i nordgående retning. Brannvesenet er på stedet og driver slukningsarbeid.
Les mer om Oslo.
Sendte ut varsel om lokkemann
Engebråten ungdomskole i Oslo sendte tirsdag ut varsel til foresatte og ansatte etter at to av elever ble forsøkt lokket inn i en bil, skriver Nordre Aker Budstikke. De to guttene var ute under en gymtime da en mann ville ha dem med i bilen sin.
Oslo Havn brøt loven
Oslo Havn har brutt loven om offentlige anskaffelser, konkluderer Kommunerevisjonen i Oslo, ifølge Dagbladet. Eks-havnedirektør Anne Sigrid Hamran ga i 2013 kontrakt verdt 1,5 millioner kroner til selskapet til en tidligere styrekollega, etter hun hadde vurdert ham som bedre egnet enn konkurrentene.
Islamsk Råd kan miste støtten
I dag får Islamsk Råd trolig vite om de mister statstøtten eller ikke, i et møte med Kulturdepartementet, skriver Klassekampen. Departementet kuttet støtten i våres, da penger øremerket brobygging og dialog ble brukt til å ansette en nikabkledd kvinne.
Enige om reduksjon av eiendomsskatt
Byrådspartiene og Rødt er blitt enige om å øke bunnfradraget på eiendomsskatten til 4,6 millioner kroner fra neste år, skriver Aftenposten. Uten endringen ville nær fire av ti boliger fått skatt fra neste år. Målet har vært 22 prosent av boligene.
Les mer om Aftenposten og Rødt.
Fornebu kan få Nord-Europas største akvarium
Boligkonsernet Selvaag planlegger å bygge Nord-Europas største akvarium på Fornebu utenfor Oslo. Går alt etter planen, kan akvariet stå klart i 2022–23.
Les mer om Fornebu og Oslo.
Fornebu kan få rekordstort akvarium
Selvaag-familien ønsker å bygge Nord-Europas største akvarium ved sjøflyhavna på Fornebu i Bærum, skriver Budstikka. Anlegget skal bli på 10.000 kvadratmeter og kan stå ferdig i 2022. Prislappen vil ifølge utbyggeren bli opptil n milliard kroner.
Les mer om Budstikka, Bærum og Fornebu.
T-banen ble stående stille i flere timer
En ødelagt sporveksler ved Brynseng skapte innstillinger og store forsinkelser i T-banetrafikken. Nå er trafikken i gang i gjen.
Les mer om Brynseng og T-banetrafikken.
T-banen i Oslo er i gang igjen
Et T-banetog ødela en sporveksel ved Brynseng i morges som førte til stans og store forsinkelser. Feilen er nå reparert men reisende må regne med fortsatt forsinkelser utover ettermiddagen. Men togene går igjen på alle linjer.
Les mer om Brynseng og Oslo.
Vålerengas nye hockeyarena kraftig forsinket
Vålerenga ishockeys nye hjemmearena på Jordal Amfi skulle etter planen stå klar i september neste år. Nå er prosjektet ett år forsinket.
Les mer om Jordal Amfi.
T-banen blir stående stille i flere timer
En ødelagt sporveksler ved Brynseng skaper innstillinger og store forsinkelser i t-banetrafikken.
Les mer om Brynseng.
T-banen står fortsatt stille
En ødelagt sporveksler ved Brynseng skaper innstillinger og store forsinkelser i t-banetrafikken.
Les mer om Brynseng.
Cappelen anker dommen
Gjermund Cappelen har bestemt seg for å anke dommen på 15 års fengsel.
T-banen står fremdeles
Flere linjer berørt av feil i morgentimene.
Gjermund Cappelen (50) anker
Gjermund Cappelen mener han skal ha mer i strafferabatt for å avsløre Eirik Jensen. Han anker derfor straffeutmålingen til lagmannsretten, melder VG. – Dommen ankes. Vi mener straffen er for strengt utmålt, sier forsvarer Benedict de Vibe til NRK.
Les mer om Benedict, Eirik Jensen, NRK og Vibe.
Gjermund Cappelen anker
Gjermund Cappelen (50) mener han skal ha mer i strafferabatt for å avsløre politimannen Eirik Jensen. Han anker derfor straffeutmålingen til lagmannsretten, melder VG.
Les mer om Eirik Jensen.