NRK Østlandssendingen

Arrestert for skadeverk på bil

En mann ble arrestert og anmeldt for grovt skadeverk og ordensforstyrrelser etter å ha utført skadeverk på en bil i Dronningens gate i Oslo i natt. Det var en annen mann som så ham og ringte politiet, som kom og tok med den berusede mannen i arresten.
Les mer om Oslo.

VIF måtte ha straffer for å slå tredjedivisjonslag

Det måtte straffesparkkonkurranse til for at Vålerenga skulle gå videre til tredje runde av cupen.
Les mer om Vålerenga.
Spår «guffen høst på boligmarkedet
Det internasjonale valutafondet (IMF) tar ikke endringene i boligmarkedet på alvor i sin vurdering av norsk økonomi, mener sjeføkonom. Han spår en «guffen bolighøst.
Svært mye kø i Oslo-området
Svært mye kø i Oslo-området
Les mer om Oslo-området.

Scandinavian Star henlegges

Støttegruppen etter Scandinavian Star klaget på henleggelsen av etterforskningen i august i fjor, men statsadvokaten omgjør ikke henleggelsen. Beslutningen fra Oslo statsadvokatembeter er endelig og kan ikke påklages
Les mer om Oslo og Scandinavian Star.
«Fy faen til VG-lista
Osloguttene Hkeem og Temur skal spille hiten «Fy faen på VG-lista på Rådhusplassen og den tilhørende turneen. – Vi skal gjøre noe publikum aldri har sett noen norske artister gjøre før. Vi skal gi dem en fantastisk opplevelse, sier Hkeem til P3.
Tidenes mest sette julekalender blir teater
Nesten en million seere fulgte NRKs julekalender Snøfall i desember. Nå får karakterene nytt liv også utenfor TV-skjermen, når Oslo Nye skal lage teater av suksesserien.
Les mer om Oslo Nye, Snøfall og TV-skjermen.
Unge innvandrermenn er oftere utsatt for vold
Unge innvandrere, og særlig menn fra Polen, er vesentlig mer utsatt for vold enn andre, viser en ny undersøkelse av levekår i innvandrerbefolkningen.
Les mer om Polen.
Casper Ruud røk ut i kvalifiseringen
Casper Ruud tapte andre runde i kvalifiseringen til Roland-Garros og greide dermed ikke å kvalifisere seg til turneringen.
Snøfall blir teater
Forfattersøstrene Hilde og Hanne Hagerup, som sammen med faren Klaus, skrev manus til TV-versjonen, er godt i gang med å skrive om handlingen fra fjernsyn til teater, skriver Dagbladet. Snøfall ble sett av gjennomsnittlig 940 000 seere per episode.
Nordea-saken: Frifunnet for heleri
Borgarting lagmannsrett har frifunnet den 49 år gamle kvinnen som var tiltalt for heleri av nesten 53 millioner kroner i den store Nordea-saken. Kvinnen ble arrestert i 2010 etter storsvindel av en Nordea-filial på Tveita.
Ulykke E6
Ulykke E6
113-sentralen mot sammenslåing
113-sentralen til Oslo universitetssykehus vil ikke å slå seg sammen med politi og brannvesen i den nye nødsentralen. Regjeringen vil ha samlokalisering av nødetatene med en felles operasjonssentral i Oslo, skriver Budstikka.
Les mer om Budstikka og Oslo.
Skal ta samme eksamen – får forskjellige hjelpemidler
Mens noen videregåendeelever har tilgang til en rekke nettsider under eksamen, må andre elever klare seg uten eller med færre på samme eksamen. – Urettferdig, mener elever og lærere.
Refs til Helse Sør-Øst
En ekstern granskning viser at foretaket ikke har hatt god kontroll med moderniseringsprosjektet som har gitt IT-arbeidere i utlandet tilgang på norske pasientopplysninger. Etter NRKs avsløringer settes prosjektet på vent. Les mer.
Enebakk: Totalskadd semitrailer
En semitrailer er totalskadd etter at den begynte å brenne på fylkesvei 120 i Flateby. Sjåføren kom seg uskadd ut. Politiet i Follo etterforsker brannen.
Les mer om Flateby og Follo.
Innvandrere oftere utsatt for vold
12,8 prosent av innvandrere mellom 16 og 24 år oppgir i en ny undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå at de har vært utsatt for vold eller trusler de siste 12 månedene. Dette er nesten dobbelt så mange som ellers i befolkningen i samme aldersgruppe.
Les mer om Statistisk.
Disse elevene skal ta samme eksamen – får forskjellige hjelpemidler
Mens noen videregåendeelever har tilgang til en rekke nettsider under eksamen, må andre elever klare seg uten eller med færre på samme eksamen. – Urettferdig, mener elever og lærere.
To mc-ulykker på riksvei 4
På rv4 ved Skillebekk har det vært en kollisjon mellom en bil og en motorsykkel. Motorsyklisten har trolig brukket benet, ifølge politiet. Det har også vært en lignende kollisjon ved Grorud, foreløpig ukjent skadeomfang.
Les mer om Grorud og Skillebekk.
Ikke bilbrann likevel
Politiet melder nå at det bare var røykutvikling i bilen. Den blir ganske snart fjernet fra E18 utgående etter Asker.
Les mer om Asker og E18.
Bilbrann på E18
Bilbrann på E18
Les mer om E18.
78-åring promilledømt
Mannen fra Nittedal er dømt til fengsel i 18 dager. Han kjørte for å møte en ambulanse, men retten mente det ikke rettferdiggjorde bilkjøring i beruset tilstand, skriver Varingen. Han fikk også en bot på 10 000 og er fratatt førerkortet i ett år.
Les mer om Nittedal og Varingen.
Kan skyte opptil seks ulv
Det kan gjøres hvis ulv angriper beitedyr utenfor ulvesonen, har rovviltnemndene i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark bestemt. Dette er ikke omstridt fordi det dreier seg om ulv som gjør skade, og er utenfor sonen hvor de skal ha spesielt vern.
Les mer om Hedmark, Oslo og Østfold.
Tatt med narkotika i bilen
Tatt med narkotika i bilen
Biltyv gjemte seg i elv
Biltyv gjemte seg i elv