NRK Østlandssendingen

Seier til Frisk Asker

Frisk Asker vant 6–0 over Lillehammer på bortebane i kveldens semifinalekamp i norgesmesterskapet i ishockey. Nå leder Asker-laget 3–1 i kamper, noe som betyr at de er på god vei mot en NM-finale.

Fredheim Holm mister seriestarten

Vålerengas Daniel Fredheim Holm er ute i seks uker etter å ha pådratt seg en korsbåndskade på trening denne uken. – Jeg har ikke røket korsbåndet, men strukket bakre korsbånd, forteller Vålerenga-spissen til Nettavisen.
Deler minner fra oppveksten med far i fengsel
De har alle hatt en far eller mor i fengsel. Nå stiller de ut sine erfaringer for å få mer åpenhet om temaet.
Tre personer involvert i ulykke
En person er fraktet til Ahus og to andre til legevakt for sjekk etter en trafikkulykke på Vevelstadveien i Ski. Ifølge politiet skal ingen av de tre være alvorlig skadd. Ifølge vitner skal den ene bilen ha kommet over i motsatt kjørefelt.
Les mer om Ski og Vevelstadveien.

Rettssaken etter drapet på Galina

Tirsdag starter saken mot en 25 år gammel mann som er tiltalt for drapet på bulgarske Galina Sandeva i Oslo i desember 2015. Saken går i Oslo tingrett. Drapet skjedde 16. desember 2015 på Tomtekaia i Oslo.
Vålerenga forsterker stallen
Muhamed Keita er klar for Vålerenga. Han lånes ut fra sin polske klubb, Lech Poznan, og skal spille i Oslo fram til sommeren. Keita har tidligere spilt under Vålerengas trener Ronny Deila i Strømsgodset og har scoret 29 mål i eliteserien.
Henlegger narkotikasak mot politiet
Spesialenheten for politisaker har henlagt saken der de etterforsket Oslo-politiet for å ha innført 50 kilo hasj til Norge i forbindelse med jakten på Metkel Betew. Politiet sier til VG sier at det ikke er funnet noe straffbart forhold.
Brannen spredde seg fra gress
Brannen på Løken i Aurskog-Høland spredde seg fra tørt gress til eneboligen som nå er totalskadet. – Vi advarer sterkt mot at man brenner bråte som er lagret gjennom vinteren, sier lensmann Svein Engen.
Fem kulturinstitusjoner får penger
De fem institusjonene i Akershus får til sammen 1,5 millioner i gaveforsterkning fra Kulturdepartementet. Det innebærer at staten gir tilskudd på 25 prosent, i tillegg til pengegaver fra private. Henie Onstad Kunstsenter og Museene i Akershus er blant dem som får.
Trafikkulykke i Lørenskog
En bil og en motorsykkel har kollidert ved Elkjøp i Lørenskog. Politiet melder om personskade og at utrykningskjøretøy er på vei.
Les mer om Elkjøp og Lørenskog.
Brann i Aurskog-Høland
En mann er reddet ut av et hus som brenner på Løken i Aurskog-Høland. Mannen blir tatt hånd om av ambulansepersonell fordi han har fått i seg mye røyk, ifølge politiet. Huset er overtent og brannvesenet jobber med å få kontroll over brannen.
Les mer om Aurskog-Høland og Løken.
Lav risiko for skrantesyke her
Det er ingen tegn til skrantesyke blant hjortevilt i Oslomarka. Dyr som dør utenom jakta blir undersøkt, sier bymiljøetaten i Oslo. Forskere frykter masseslakt av villreinstammen i Nordfjella på grunn av den dødelige sykdommen. Ifølge etaten er det liten smitterisiko for dyr her.
Les mer om Nordfjella, Oslo og Oslomarka.
Vil heller ha Ås enn Oslo som Viken-hovedstad
Ås i Akershus lanseres av Buskerud-politikere som mulig hovedstad i en region av Østfold, Buskerud og Akershus. Det er fordi tettstedet både har god beliggenhet og universitetsmiljø.
Få kvinnelige ledere i idretten
Kun hvert fjerde idrettslag på Romerike har kvinnelig leder, viser tall Romerikes Blad har fra Norges idrettsforbund. 75 prosent eller flere av lederne i Aurskog-Høland og Nannestad er menn. I Fet har ingen av idrettslagene kvinnelig leder.
133 km/t gjennom tunnel
En mann fra Nedre Romerike ble tatt i det han raste gjennom Rælingstunnelen i 133 km/t i 80-sonen. Det var sent torsdag kveld at Utrykningspolitiet stoppet mannen i 20-årene, skriver Romerikes Blad. Mannens førerkort er beslaglagt.
Økonomisk krise i Lørenskog – permitterer alle spillere og trenere
I dag ble det sendt ut varsel om permittering til alle spillere og trenere i Lørenskog.
Les mer om Lørenskog.
Zwart spiller inn film i Oslo
Filmregissør Harald Zwart startet torsdag innspillingen av «Den 12. mann på Vippetangen i Oslo. Med på laget er blant annet filmstjernen Jonathan Rhys Meyers. Det er krigshelten Jan Baalsruds flukt fra nazistene under 2. verdenskrig som skal filmatiseres.
Les mer om Den, Oslo og Vippetangen.
Lørenskog i økonomisk krise
Spillere, trenere og ansatte i Lørenskog ishockeyklubb fikk i dag beskjed om at de er permittert, skriver Romerikes Blad. Klubben er i store økonomiske problemer etter at de røk ut av sluttspillet i kvartfinalen og dermed går glipp av inntekter de hadde budsjettert med.
Les mer om Lørenskog.
Oslo og Akershus tok gull og sølv
Oslo og Akershus sitt 2.-lag vant NM-stafetten i skiskyting for kvinner. Rikke H. Andersen, Thekla Brun-Lie og Kristin Hjelstuen gikk i mål 24 sekunder foran deres eget 1.-lag, bestående av Kaia W. Nicolaisen, Fanny H. Birkeland og Ingrid L. Tandrevoll.
Gratis svømming i Asker
Fra høsten kommer alle andreklassinger i Asker gratis inn i kommunens svømmehaller, skriver Budstikka. Flertallet i komiteen for oppvekst i kommunen går inn for å innføre et personlig svømmekort som gjelder for eleven i følge med n foresatt.
Les mer om Asker og Budstikka.
Gir støtte til ladestasjoner i sameier
Etablering av ladestasjoner for elbil i blokker og borettslag i Oslo skal bli enklere. Kommunen starter en egen støtteordning og rådgivningstjeneste.
Les mer om Oslo.
Tap for Ruud i Miami
Casper Ruud tapte 6-2, 6-1 i to strake sett for Lu Yen-hsun fra Taiwan i 1. runde i storturneringen Miami Open. Taiwaneren er ranket som nummer 64 i verden. 18 år gamle Ruud er ranket som nummer 128, og kom inn i turneringen på wildcard.
Fikk bevæpnet politi på døra – var feil leilighet
Roald Holst-Talebi fikk uventet besøk da bevæpnet politi skulle aksjonere mot en mann som hadde forskanset seg i leiligheten sin og truet med å skyte.
Haslum møter Kolstad i kvartfinalen
Haslum og Erlend Mamelund skal måle krefter mot Kolstad i sluttspillkvartfinalene i håndball for menn. Samtidig skal Bækkelaget ut mot Bodø. Det spilles i best av tre kamper. Kvartfinalene spilles 29. mars, 5. april og eventuelt 8. eller 9. april.
Kristiania kjøper alle aksjene i Westerdals Oslo
Høyskolen Kristiania er enig med Anthon B. Nilsen Skoledrift om å overta hele Westerdals Oslo.
Les mer om Anthon B.