NRK Østlandssendingen

London-juletreet er felt

Juletreet som skal lyse opp på Trafalgar Square i London i desember, ble i dag felt i Nordmarka. Det er i år 70. gang et juletre sendes fra Oslo til London. Treet er en gave til britene som en takk for hjelpen under 2. verdenskrig.

Tiltalt for trusler med motorsag

En mann i 40-årene er tiltalt for trusler etter å ha brukt en motorsag og skåret seg inn på badet der en kvinne gjemte seg. Kvinnen låste seg inne på badet etter en krangel i august i fjor. Mannen har erkjent forholdene, skriver Romerikes blad.
Dobbeltdrapsmann blir ikke prøveløslatt
Borgarting lagmannsrett mener det er fare for at dobbeltdrapsmannen Chris Pham vil utføre nye alvorlige lovbrudd. Selv mener Pham at han er klar for et liv utenfor murene.
Les mer om Pham.
WWF vant fram: Ulvejakta stanses
Ulvejakta utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark stanses midlertidig etter at WWF har fått medhold i Oslo tingrett. – Det er ikke til å tro sier lederen i Rovviltnemda.

Ulvejakta stanses midlertidig

Ulvejakta utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark stanses midlertidig etter at WWF har fått medhold i Oslo tingrett. – Det er ikke til å tro sier lederen i Rovviltnemda.
Oslofjordtunnelen åpen for trafikk
Oslofjordtunnelen åpen for trafikk
Røykutvikling i Oslofjordtunnelen
Røykutvikling i Oslofjordtunnelen
Les mer om Oslofjordtunnelen.
Russisk rømling pågrepet i Ukraina
En 34 år gammel russisk borger som rømte fra et rettsmøte i Asker og Bærum tingrett i 2013, er nå pågrepet i Ukraina, skriver Dagbladet. Mannen er siktet for organisert kriminalitet gjennom flere år, og var frem til nå internasjonalt etterlyst.
Les mer om Asker, Bærum, Dagbladet og Ukraina.
Skal kartlegge henlagte saker
Asker og Bærum handels- og servicebedrifters forening starter kartlegging av saker der politiet henlegger tyverier med kjent gjerningsmann, skriver Budstikka. I går kom det fram at politiet nå skal henlegge saker på grunn av manglende kapasitet.
Les mer om Budstikka og Bærum.
– Betongen faller av veggene som flatbrød
Gammel sprøytebetong faller ned fra vegger og tak i Lieråstunnelen. I flere uker må pendlere fraktes med buss for tog, men alt rehabiliteringsarbeidet er ikke ferdig før i 2021.
Les mer om Betongen og Lieråstunnelen.
Må betale tilbake 32 millioner
En mann fra Bærum er i Oslo tingrett dømt til 4,5 års fengsel etter å ha utgitt seg for å være sønnen til skipsreder Wilh Wilhelmsen. 57-åringen lurte til seg flere titalls millioner kroner og må ifølge dommen betale tilbake 32 millioner kroner.
Les mer om Bærum, Oslo og Wilh Wilhelmsen.
Mener Østmarka spises opp
Østmarkas Venner mener Rælingen kommune ødelegger friluftsområder i skogen. De er kritiske til at kommunen vil lage en snu- og velteplass for tømmer i marka. Foreningen mener utbyggingen gjør at skogen forsvinner litt etter litt, skriver Budstikka.
Les mer om Budstikka og Rælingen.
Siktet for grove tyverier fra eldre
En svensk-polsk bande ble fredag varetektsfengslet i Oslo tingrett, siktet for flere grove tyverier fra eldre i Asker og Oslo. To av dem er tidligere dømt i liknende saker, sier politiet til Aftenposten. De sjekkes også opp mot andre eldreran.
Les mer om Aftenposten, Asker og Oslo.
Unge mener Oslo-museene er trauste og gammeldagse
Mens Teknisk museum er kjempepopulært, sliter de andre museene i hovedstaden med å tiltrekke seg barn og unge.
Les mer om Oslo-museene.
Stanser utbetalinger til Boligbygg
Husbanken stanser tilskuddsutbetalinger til Oslos kommunale selskap Boligbygg. Husbanken har gått gjennom egne arkiver etter Dagens Næringsliv artikler om hvordan Boligbygg har handlet leiligheter og bygårder fra konkursgjengangere, skriver avisen.
Les mer om Boligbygg.
Kopseng tiltalt for to nye voldtekt
Julio Kopseng er tiltalt for to nye voldtekter. Han aksepterer ikke skyld i sakene, og dermed havner de i retten, skriver Dagbladet. Den tidligere danseren er allerede dømt til 21 års forvaring for å ha forgrepet seg på 19 kvinner.
Les mer om Dagbladet.
Innbrudd i eksklusiv bruktbutikk
En person brøt seg inn i en bruktbutikk med eksklusive varemerker på Frogner i Oslo i natt. Ifølge politiet knuste han vinduet og stjal med seg klær og vesker. Vitner politiet har snakket med sier tyven stakk fra stedet i en hvit varebil.
Les mer om Frogner og Oslo.
NRK-serien «Mammon vant Emmy for beste drama
NEW YORK/OSLO (NRK): «Mammon 2 vant pris for beste drama under den internasjonale Emmy-prisutdelingen i New York natt til tirsdag.
Penger som skulle sørget for færre togforsinkelser står ubrukt
Jernbaneverket har ikke brukt alle pengene som Stortinget ville bruke til å ruste opp signalanlegg og sporveksler i Oslo-området. Riksrevisjonen kritiserer dette i sin rapport.
Les mer om Oslo-området og Stortinget.
Forsinkelse på buss for tog
Tett trafikk på E18 vestover ut av Oslo tyder på at mange har valgt bil istedenfor kollektivt i ettermiddag. Bussene til NSB har brukt over en time fra Oslo til Drammen.
Les mer om Drammen, E18, NSB og Oslo.
Kjøper billett til overpris
Mange har klagd på nettsiden Viagogo de siste ukene. Nettsiden videreselger billetter til teater og konserter til overpris. Ved Folketeatret i Oslo har enkelte kjøpt billett 2000 kroner dyrere enn den egentlige prisen. Les mer.
Les mer om Oslo og Viagogo.
Islamsk Råd klagar på støttekutt
Islamsk Råd Norge har valt å klage på vedtaket frå Kulturdepartementet om å kutte i statsstøtta til organisasjonen, skriv Dagbladet. Utbetalinga til IRN er på 1,3 mill. kroner, pengane frå Kulturdepartementet utgjer halvparten.
Student dømt for juks
Oslo tingrett har dømt en informatikk-student for juks. Retten mener studenten «med sterk overvekt av sannsynlegheit med viten og vilje har kopiert kodesvar fra nettet, eller fra medstudenter som selv har kopiert fra nettet, skriver Universitas.
Falsk taktekker i Asker
En mann i 80 årene ble frastjålet 90 tusen kroner av en falsk taktekker på Vettre i Asker. Tyven oppsøkte mannen hjemme og de avtalte at han skulle reparere taket. 80-åringen ga fra seg bankkort og kode, sier Thor Jøkling i politiet.
Les mer om Asker, Thor Jøkling og Vettre.
Kong Harald er utskrevet
Kongen ble skrevet ut fra Rikshospitalet mandag formiddag og han skal være i fin form. Les mer.
Les mer om Rikshospitalet.