NRK Østlandssendingen

Unge Høyre vil foreløpig ikke ha flere rullebaner her

Unge Høyre mener det foreløpig ikke bør bygges ny rullebane ved Oslo lufthavn. Avinor avviser at ungdomspartiet sitter på nøkkelen til hvordan flyplassen bør utformes.
Les mer om Oslo.

Nå er boligtrøkket størst utenfor Oslo

Eiendomsmeglere opplever færre på visning, og færre budgivere i Oslo. Nye låneregler har flyttet mye av boligtrøkket til nabokommunene.
Les mer om Oslo.
Boligmangelen overdrevet?
Boligmangelen i Oslo kan være overdrevet, mener rådet for byarkitektur. Ifølge rådet viser flere samfunnsøkonomiske analyser at boligmangelen ikke er så stor som en tror, bl.a. fordi mange boliger kjøpes av investorer og ikke av folk som trenger tak over hodet.
Les mer om Oslo.
Casper Ruud tok seg til kvartfinale: – Jeg er litt tom for ord
Casper Ruud tok seg videre til kvartfinalen i ATP-turneringen i Brasil. Han er den første nordmannen i en kvartfinale på verdenstouren siden faren Christian Ruud i 2001.
Les mer om Brasil og Christian Ruud.

FrP-ere mot bønnerom på skoler

Leder i Oslo FrP og stortingsrepresentant Mazyar Keshvari sier til Vårt Land at det ikke er ønskelig at utdanningsinstitusjoner bruker ressurser på religiøs tilrettelegging. Studentprest Inger Anne Naterstad ved UiO mener religion hører hjemme i det offentlige rom.
Til sykehus etter brann
En 62 år gammel mann er alvorlig skadet etter en brann i en leilighet på Etterstad i Oslo i natt. Brannvesenet var raskt på stedet og fikk slukket brannen. Årsaken til brannen er ukjent.
Les mer om Etterstad og Oslo.
Unge Høyre vil ikke ha flere rullebaner her
Unge Høyre mener det foreløpig ikke bør bygges ny rullebane ved Oslo Lufthavn. Avinor avviser at ungdomspartiet sitter på nøkkelen til hvordan flyplassen bør utformes.
Les mer om Oslo Lufthavn.
Dømt for svindel
En mann er i Nedre Romerike tingrett dømt til 1 års fengsel for å ha svindlet ti banker og kredittkortselskaper for 370.000 kroner. Mannen brukte samboerens identitet til å søke lån, skriver Romerikes Blad. 40-åringen innrømmet alt i retten.
Les mer om Nedre Romerike.
Avgift for bensin- og dieselbiler
Byrådet ønsker en ny avgift for tunge kjøretøy og utreder muligheten for en ny avgift for personbiler, ifølge Aftenposten. Hensikten med en lavutsslippsone er å redusere biltrafikken og få folk og næringsliv til å bytte til mer klima- og miljøvennlige kjøretøy.
Les mer om Aftenposten.
Jakter mann med luftvåpen
Politiet leter etter mann i området Nydalen/Lofthus etter at han skal ha truet en annen mann, med det som trolig er en luftpistol inne i en leilighet. Han skal også ha avfyrt flere skudd opp i taket, ifølge politiet. Ingen er fysisk skadet. Gjerningsmannen er iført mørke klær og maskert.
Rygget ned på Majorstuen
En eldre kvinne er sendt til legevakten etter at hun ble rygget ned av en bil i Industrigaten på Majorstuen.
Les mer om Industrigaten og Majorstuen.
Tok opp ulovlige lån
Veireno-sjef Jonny Enger tok opp millionlån i strid med aksjeloven fra konsernet sitt. Kommunen sjekket ikke Veirenos eierselskaper, og undertegnet søppelkontrakten, skriver Aftenposten. Enger sier til avisen at lånene ble betalt tilbake i 2016.
Les mer om Aftenposten.
Falla tok overlegent VM-gull
Maiken Caspersen er helt overlegen i denne finalen, og tar VM-gull! Jessica Diggins tar sølv og Kikkan Randall tar bronsen.
Les mer om Kikkan Randall og VM-gull.
Tunnelene er åpnet
Sørover på E6 ut av Oslo er det åpent i Nøstvettunnelen, Nordbytunnelen og Smiehagentunnelen. Det har vært stengninger tunnelene på grunn av reparasjoner inne i Smiehagentunnelen.
Sjekk rykket som overrasket gullvinneren selv: – Jeg trodde de var rett bak meg
LAHTI/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla parkerte alle og tok VMs første gull med et finalerykk så overlegent at det overrasket henne selv.
Falla tar overlegent VM-gull
Maiken Caspersen er helt overlegen i denne finalen, og tar VM-gull! Jessica Diggins tar sølv og Kikkan Randall tar bronsen.
Les mer om Kikkan Randall og VM-gull.
Nordbytunnelen stengt
Nordbytunnelen stengt
Falla og Weng videre
Heidi Weng fra Ytre Enebakk og Maiken Caspersen Falla fra Fet kvalifiserte seg for semifinalen i Lahti.
Mann dømt for øksetrusler i Oslo
En 45 år gammel mann fra Moss er dømt til tre måneders fengsel for å ha truet åtte personer med øks i Oslo sentrum i april i fjor. Mannen stjal øksa i en butikk før han truet personene i Skippergata.
Les mer om Oslo og Skippergata.
Siktet Oslo-advokat flyttet
Advokaten Amir Mirmotahari er flyttet fra Sarpsborg fengsel til Ila, opplyser advokaten hans til VG. Mirmotahari er siktet for en rekke forhold, blant annet planer om å drepe en torpedo og bortføre et voldtektsoffer.
Les mer om Ila og Sarpsborg.
Åsleik Engmark bisatt i Oslo
Familie, venner og artistkolleger tok farvel med den folkekjære komikeren, skuespilleren og regissøren under en lukket sermoni i Grefsen kirke i dag.
Les mer om Grefsen og Oslo.
Spanet på Jensen og Cappelen: Skal ha fått penger i konvolutt
OSLO TINGRETT (NRK): Dagen etter at Gjermund Cappelen hadde hatt innbrudd i hasjlageret, møtte han Eirik Jensen. Politiets spanere fulgte med.
Viste spaningsvideo av Eirik Jensen
Oslo tingrett viste i dag en spaningsvideo av et møte mellom Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i desember 2013. Videoen viser at Jensen får en hvit konvolutt.
Siktet advokat flyttet
Advokaten Amir Mirmotahari er flyttet fra Sarpsborg fengsel til Ila, opplyser advokaten hans til VG. Mirmotahari er siktet for en rekke forhold, blant annet planer om å drepe en torpedo og bortføre et voldtektsoffer.
Les mer om Ila og Sarpsborg.
Åsleik Engmark bisatt
Artisten og komikeren Åsleik Engmark ble bisatt fra Grefsen kirke torsdag. Engmark døde brått 12. februar under et familiebesøk i Brussel, 51 år gammel.