NRK Rogaland

Ruster seg for stor kreftøkning

I 2030 vil det være 40 prosent flere kreftsyke i Norge. Kreftforeningen mener det er viktig å få på plass et system der pasientene kun har n journal.
Les mer om Norge.

Få velgere stemmer ut fra «trynefaktor

Hvor godt eller dårlig du liker Erna Solberg og Jonas Gahr Støre har lite å si for hvilken stemmeseddel du legger i valgurna denne høsten. Sakene trumfer – for de aller fleste.
Les mer om Erna Solberg.
Basehopperulykke ved Kjerag
Rett etter klokken fem fikk nødetatene melding om en basehopperulykke ved Kjerag. Hovedredningssentralen hadde kontakt med vedkommende, før basehopperen ble hentet ut halvannen time senere.
Les mer om Kjerag.
Her blir brudeparet skikkeleg overraska
Mora hadde klart å halda på hemmelegheita i nesten eitt år. – For oss gjorde det bryllaupsdagen heilt perfekt, fortel brura Ingrid Dirdal Kydland.

Museekspert: – Dette er ein sensasjon

Denne spissmusarten finst eigentleg ikkje i Norden. Den siste veka er det likevel gjort observasjonar som tyder på at ein heil koloni har etablert seg på Vestlandet.
Les mer om Norden og Vestlandet.
Ett steg nærmere livreddende screening
En fersk avgjørelse baner vei for at alle nyfødte snart kan bli testet for den dødelige immunsviktsykdommen SCID. Erik W. Andersen mistet to sønner til sykdommen.
Vil gi n milliard for å ruste opp fylkesvegene
Senterpartiet foreslår en tiårig statlig satsing for å bøte på mange års forfall av norske fylkesveier. – Vi er bedre, svarer samferdselsministeren.
Lekeplassen ble hage for hele nabolaget
Lekeplassen midt i Stavanger-nabolaget var verken noe å se på eller leke i, men det var helt til hageentusiasten og ungene satte i gang.
Vil bygge gondolbane over Gandsfjorden
Dale skal bli en selvforsynt fremtidsby for 20 000 innbyggere, med egen gondolbane over Gandsfjorden.
Les mer om Gandsfjorden.
Framleide til prostituerte – dømt som hallik
En 63 år gammel mann er dømt til to år fengsel for å ha framleid flere leiligheter til prostituerte kvinner i Stavanger og Oslo.
Les mer om Oslo og Stavanger.
Rogalending med i nytt datingprogram
Jeg er spent på om sansene mine klarer å luke ut hvem jeg egentlig passer med, sier Jenny. I «Når kjemien stemmer prøver hun å legge hjertet til side for å følge instinktene.
Les mer om Jenny.
Garasjefestvalkamp
I denne valkampen snakkar mange politikarane om kor viktig det er å møta veljarane personleg, i grundige samtalar om politikk. – Men det er dei sosiale media som gjer at politikarane prioriterer slik, seier ekspertar på området.
Nordmenns framtidstro tilbake på nivået før oljeprisfallet
Tiltroen til vår egen og landets økonomi er tilbake på samme nivå som før oljeprisfallet i 2014, viser det siste forventningsbarometeret til Finans Norge.
Studentar om fadderveka: – Vert vanskeleg om du ikkje deltek
BERGEN (NRK): Den bråkete fadderveka har sin verknad, bekreftar forsking. Men alkoholbruken kan også ekskludere dei som ikkje drikk.
Kan dette bli Noregs neste store turistattraksjon?
Medan 2017 har stått i «Trollpikken sitt teikn, kan 2018 bli året for «Himakånå i Tysvær. Då startar nemleg marknadsføringa av den skjulte perla.
Har vært borte i n uke – kompisen tror det har skjedd noe kriminelt
Natt til tirsdag er det nøyaktig n uke siden Rakavan Jeevaharan (21) forsvant etter en bytur i Trondheim. Kompisen frykter det verste.
«Thelma hylles av publikum og kritikere
Filmanmelderne er overbegeistret etter å ha sett Joachim Triers nye film.
Ap vurderer endring i støtta til oljeindustrien
Marianne Marthinsen (Ap), meiner det bør diskuterast kor stor risiko staten skal ta for selskap som leitar etter olje utan å gå med overskot.
Nå kan flere skolebarn få hjelp i Haugesund
5.140.000 øremerkede kroner har tikket inn på konto til skolehelsetjenesten i Haugesund. Endelig kan kommunen ansette sårt tiltrengte helsesøstre.
Les mer om Haugesund.
Historisk dag for nye Stavanger
I dag er første felles kommunestyremøte for Rennesøy, Finnøy og Stavanger. Se møtet direkte klokka 15.
Les mer om Finnøy, Rennesøy og Stavanger.
Dette skil skulesatsinga til Ap og Høgre i valkampen
Både Høgre og Ap vil styrka barnehagar og grunnskule for å hindre fråfall seinare i skuleløpet. Men der Ap vil auke talet på lærarar, vil Høgre spesialisere dei som alt er der.
Les mer om Høgre.
Brann slo Viking i spinnvilt vestlandsderby
I flomlyset på Viking stadion sendte Brann siddisene ett steg nærmere OBOS-ligaen. Fredrik Haugen håper at Viking klarer å berge plassen.
Les mer om Brann og Viking.
Haugesund med knallsterk borteseier
OSLO/TRONDHEIM (NRK): Reginiussen-selvmål senket et reservepreget Rosenborg på Lerkendal. Nå har Haugesund edelt metall i sikte.
Les mer om Haugesund, Lerkendal og Rosenborg.
Syv til sykehus etter ulykke i Flekkefjord
Sju personer er sent til sykehus etter en trafikkulykke ved Lavoll i Flekkefjord søndag ettermiddag.
Les mer om Flekkefjord og Lavoll.
Flere lag i aksjon: Følg fotballen her
Flere av fotballklubbene i Rogaland er i aksjon i kveld. Følg kampene her.
Les mer om Rogaland.