NRK Sørlandet

Russebråk i Arendal

Rundt 00:30 i natt måtte politiet rykke ut til Sam Eyde videregående skole i Arendal. – Russ kastet egg på forbipasserende biler. Politiet har vært på stedet. Det er uvisst om det kommer anmeldelse i saken.
Les mer om Arendal og Sam Eyde.

Til legevakta etter voldshendelse

En mann ble slått ned i Grimstad sentrum rundt klokken tre i natt. Han ble kjørt til akuttmottaket for sjekk. Fornærmede husker lite av hendelsen. Politiet opprettet sak.
Les mer om Grimstad.
– 54 prosent sannsynlighet for at det blir en kald sommer
Værstatistiker Bernt Lie har tatt for seg temperaturstatistikken for de siste 75 årene for å se om det kan gi noen svar på hvordan årets sommer vil bli.
Spår en kald sommer
Værstatistiker Bernt Lie har tatt for seg temperaturstatistikken for de siste 75 årene for å se om det kan gi noen svar på hvordan årets sommer vil bli. Han har regnet seg fram til at det sannsynlgivis blir en kald sommer.

Fylkesvei gjenåpnet etter ulykke

Fylkesvei 365 ved Feda er gjenåpnet etter trafikkulykken tidligere i dag, opplyser politiet.
Les mer om Feda.
Ny skatepark i Mandal
Nå er siste finpuss unnagjort og skateparken i Mandal står endelig helt ferdig. I dag var det mange ungdommer i byen som smilte om kapp med sola.
Les mer om Mandal.
Skeptisk til privat by
Ordfører Helge Sandåker er skeptisk til planene om å etablere Norges første «friby i kommunen.
Se Nyhetssendingen 1850 her
NRK Sørlandet
Siktet for vold mot egne barn
Onsdag ble et foreldrepar i 30-årene pågrepet for vold mot sine egne barn. Det skal være avdekket et stort antall skader på ett av barna. I dag ble paret framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand. Begge nekter straffskyld, melder Fevennen.
Les mer om Fevennen og Kristiansand.
Prøver ny fastlegeordning
Kristiansad er n av ni kommuner som prøver ut en ny fastlegeordning, i følge kommunens nettsider. Prosjektet, i regi av Helsedirektoratet, vil basere seg på å tilby et bedre tilpasset helsetilbud til enkeltpasienter gjennom primærhelseteam.
Les mer om Helsedirektoratet.
Åpnet skatepark i Mandal
Etter nærmere 15 år er skateparken i Mandal endelig på plass, og unge skatere er strålende fornøyd med resultatet.
Les mer om Mandal.
Start signerer keeper
Håkon Opdal måtte kaste inn håndkleet på oppvarmingen i forkant av Starts 1-6 tap mot Vålerenga. Dette har ført Start ut på spillerjakt nok en gang, og i dag bekrefter klubben på sine hjemmesider at de har signert den tyske keeperen, Jonas Deumeland.
Les mer om Start og Vålerenga.
Fylkesvei stengt i Kvinesdal
Politiet undersøker ulykkesstedet på fylkesvei 465 ved Fedaterminalen i Kvinesdal. Det er nå stengt for trafikk mellom Feda og Risnes.
Les mer om Feda, Fedaterminalen og Kvinesdal.
Fv 465 stengt
Politiet undersøker ulykkesstedet på fylkesvei 465 ved Fedaterminalen ved Vest-Agder. Det er nå stengt for trafikk mellom Feda og Risnes.
Alvorlig skadet i ulykke
n person er alvorlig skadet i trafikkulykken på fylkesvei 465 ved Fedaterminalen, opplyser politiet. Totalt er tre personer sendt til sykehus for videre undersøkelser. Veien er stengt på stedet.
Les mer om Fedaterminalen.
Front mot front ulykke ved Feda
To biler skal ha kollidert front mot front ved Fedaterminalen i Kvinesdal. Skadeomfang er foreløpig ukjent, men ifølge politiet er det ikke meldt om fastklemte personer.
Les mer om Feda, Fedaterminalen og Kvinesdal.
Front mot front ulykke i Feda
To biler skal ha kollidert front mot front ved Fedaterminalen. Skadeomfang er foreløpig ukjent, men ifølge politiet er det ikke meldt om fastklemte personer.
Les mer om Feda og Fedaterminalen.
Møtes i cupens andre runde
Arendal fotball får besøk av Start i cupens andre rund. Grimstad-laget Jerv spiller mot Egersund på bortebane.
Les mer om Egersund og Start.
Skutt hull i gassflasker
Skarpskytter fra politiet har skutt hull i to gamle gassflakser som ble funnet i forbindelse med gravearbeid ved Dalane i Kristiansand
Les mer om Dalane og Kristiansand.
NRK frå Sør-Afrika
Sjå NRK sin reporter i Sør-Afrika, Ida Titlestad Dahlback, sin rapport frå Sedgefield i Sør-Afrika i 12-tida fredag.
Vinnere av litteraturprisen
Ole Robert Sunde er tildelt Sørlandets litteraturpris 2018 i kategorien skjønnlitteratur for romanen «Penelope er syk. Politikerne Bård Nylund og Anette Trettebergstuen er tildelt prisen i kategorien sakprosa for sin bok «Homo.
To menn gåande i same retning
Ein mann med hund og ein fiskar skal ha gått til stranda i same tidsrom som Marie Sæther Østbø, ifølgje kjelder NRK har snakka med. Østbø, som er student ved Universitetet i Agder, vart fanga opp av overvakingskamera gåande mot stranda klokka 18.40.
Løsning for «Harrier
Norsk Gjenvinning søker Miljødirektoratet om nødvendig samtykke til å eksportere lasteskipet «Harrier til forsvarlig opphugging i Tyrkia, slik at skipet kan forlate Farsund. De har inngått en avtale om lovlig opphugging og resirkulering.
Kjevik er nødflyplass
Tåke skaper problemer for fly som skal lande på Sandefjord lufthavn Torp i dag. Kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen sier to fly er omdirigert til Kristiansand.
Les mer om Kristiansand, Sandefjord og Torp.
Ukjent kaps funnen saman med tinga til Marie
UiA-student savnet i Sør-Afrika.
Les mer om Marie og Sør-Afrika.