NRK Sørlandet

Dugnad for å bosette flyktninger med hjelpebehov

Så langt har kun to kommuner i landet bekreftet at de vil ta imot flyktninger med store hjelpebehov.

Syklister på E18

Politiet har fått inn flere meldinger om to syklister på E18 som sykler mot kjøreretningen. Syklistene ble sist sett ved Studeheitunellen. Politiet skal være på vei til området.
Les mer om E18 og Studeheitunellen.
Tiltalt for drapsforsøk
En mann i 40-årene er tiltalt for drapsforsøk, etter at han gikk til angrep på sin ekskone i parkeringshuset i Kilden i Kristiansand, skriver Vennesla Tidende. Det var i februar at kvinnens eksmann gjentatte ganger slo henne i hodet med et brekkjern.
– Ga en klem før han knivstakk
Knivstikkingen på internatskolen i Bygland.
Les mer om Bygland.

Forklarer seg om knivstikking

– Hun forklarer seg på ein grei og god måte om hennes oppfattelse av hva som har skjedd, sier bistandsadvokat Sveinung Søndervik Johnsen. 18-åringen ble knivstukket av en 18 år gammel mann på Bygland internatskole i fjor. Mandag startet rettssaken.
Kritisk til lokale båndtvangregler
Norsk Kennel Klub er kritisk til at mange kommuner lager egne regler for når hunder må gå i bånd. I dag blir den nasjonale båndtvangen opphevet, men 11 av de 30 kommunene i Agder har utvidet båndtvangreglene.
Les mer om Agder.
Drosjesjåfør fraranet bil
Drosjesåfør fraranet bilen i Arendal. Truet ut. Gjerningsmannen pågrepet i bilen på stedet.
Les mer om Arendal.
Vant fram mot Staten
Etter fem års kamp er en 46 år gammel mann fra Arendal tilkjent 2,5 millioner kroner etter feilbehandling ved Sørlandet sykehus. Han ble 100 prosent ufør og 50 prosent invalid etter at en gips ble satt for stramt på beinet, skiver Fædrelandsvennen.
– Jeg tenkte at nå dreper han meg
Bankansatt fryktet for livet under ranet.
Les mer om Jeg.
Raneren forklarer seg
En tiltalt 20 år gammel mann forklarer seg om hva han gjorde da han ranet Lillesand sparebank 1. juni i år. Han erkjenner ranet og sier han ville rane banken fordi han hadde avtale i narkomiljøet og trengte pengene.
Les mer om Lillesand.
Tar inn millioner på hytteeiere
Hytteeierne i de fem kystkommuner i Aust-Agder bidrar i år med over 30 millioner kroner i eiendomsskatt til kommunene, skriver Agderposten. Arendal tar inn mest e-skatt på fritidseiendommer, med rundt 9 millioner kroner.
Les mer om Agderposten og Aust-Agder.
Ingen alvorlig skadd i ulykke
Sørlandet sykehus melder at tre personer ble lettere skadet og to personer moderat skadet i trafikkulykka på E39 i Flekkefjord i går ettermiddag. Sju personer i tre biler var involvert i ulykka.
Les mer om E39 og Flekkefjord.
Mener han var utilregnelig
Forsvarer Knut Henning Larsen sier hans 18 år gamle klient var utilregnelig da han forsøkte å drepe en medelev ved Bygland internatskole i desember i fjor. 18-åringen erkjente ikke straffskyld for drapsforsøk på en da 17 år gammel jente ved skolen.
Les mer om Bygland.
Risikerer forvaringsdom
Aktor Beate Rullestad-Jansen sier hun vurderer å foreslå forvaringsdom for 18-åringen som er tiltalt for drapsforsøk ved Bygland internatskole i desember 2016. Hun vil likevel vente til prosedyren før hun vil komme med sin konklusjon.
Les mer om Bygland.
Erkjenner bankran
En 20 år gammel mann erkjente straffskyld for å ha ranet Lillesand sparebank 1. juni i år. 20-åringen er tiltalt for væpnet ran. Han fikk med seg om lag 35 000 kroner.
Les mer om Lillesand.
Erkjente ikke straffskyld
En 18 år gammel mann erkjente ikke straffskyld for drapsforsøk da rettssaken mot ham startet i Kristiansand tingrett i dag. Han er tiltalt for drapsforsøk med kniv mot en jevngammel jente på Bygland internatskole i desember 2016.
Les mer om Bygland og Kristiansand.
– Vi er positive
Kristiansand kommune er positiv til å ta imot flyktninger med store hjelpebehov, men vil ikke takke endelig ja før det følger med penger. Norske storbyer bes om å finne boliger til flyktninger, som enkeltvis kan koste opp mot 10 millioner i året.
Sommerdag på Sørlandet
Det blir fint vær med mye sol og temperaturer på rundt 20 grader i dag, ifølge statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen. Det kan bli noen regnbyger i Aust-Agder til kvelden.
Stakk av fra kontroll
En 40 år gammel mann anmeldes for kjøring uten førerkort, mistanke om ruskjøring, kjøring av uregistrert bil, uforsvarlig kjøring og for å ikke stanset for kontroll. Mannen stakk av fra en kontroll i Lyngdal, men ble stoppet etter en biljakt.
Les mer om Lyngdal.
Fikk bil i hekken
En huseier på Nedenes i Arendal våknet i natt av at en førerløs bil trillet inn i hekken ved huset hans. Bileier vil gjøre opp for skadene på hekken, ifølge politiet.
Les mer om Arendal.
Fartskontroll i Vegårshei
Ni bilister fikk forenklede forelegg for fart da UP hadde fartskontroll på Telemarksveien i Vegårshei søndag kveld. Høyeste hastighet som ble målt var 75 km/t i 50 sone.
Les mer om Telemarksveien og Vegårshei.
Fartskontroll i Lyngdal
To bilister fikk beslaglagt førerkortet og 23 fikk forenklede forelegg da UP hadde fartskontroll i 70-sona på Åtland i Lyngdal. Høyeste hastighet ble målt til 111 km/t. En bilist stakk av fra kontrollen, men ble stoppet etter bilforfølgelse.
Les mer om Lyngdal og Åtland.
Drapstruet jenta to måneder før drapsforsøket
Mandag starter rettssaken der en 18 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk etter å ha knivstukket en medelev på en kristen internatskole i Bygland.
Les mer om Bygland.
Fikk drapstrusler før knivstikking
I dag starter rettssaken der en 18 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk etter å ha knivstukket en medelev på en internatskole i Bygland. Ifølge tiltalen skal 18-åringen ha truet jenta med å ta livet av henne to måneder før drapet. Les mer.
Les mer om Bygland.
Veien åpnet
E39 ved ulykkesstedet i Flekkefjord, der tre biler var involvert i en ulykke i ettermiddag, er åpnet igjen. Det er skiltet med redusert hastighet på grunn av glatt veibane etter oljesøl.
Les mer om Flekkefjord.