NRK Sørlandet

Skal ha satt fyr på egen bolig

En mann bosatt i Kristiansand er i tingretten dømt til fengselsstraff, og må betale rundt 1,6 millioner til et forsikringsselskap, retten mener han tente på sin egen bolig.
Les mer om Kristiansand.

Dømt for ha tent på huset sitt – må betale erstatning i millionklassen

En mann bosatt i Kristiansand er i tingretten dømt til å betale rundt 1,6 millioner til et forsikringsselskap, retten mener han tente på boligen sin selv.
Les mer om Kristiansand.
Grimstad får ha søndagsåpent
Butikkene i Grimstad sentrum får støtte til en søknad om å holde søndagsåpent i sommer, skriver Agderposten. Flere politikere snudde og sørget for ja-flertall i kommunestyret mandag kveld.
Les mer om Agderposten og Grimstad.
Slo barna og kona
En mann fra Sørlandet er dømt til 1,5 års fengsel for mishandling av kone og to barn over flere år.
Les mer om Sørlandet.

Slåssing i Kristiansand sentrum

En mann er pågrepet etter slåssing i Vestre Strandgate i Kristiansand. En annen person er kjørt til legevakt for kontroll, ifølge politiet.
Leverte underskrifter mot storkommune
I et siste forsøk ble 1148 underskrifter mot kommunesammenslåing levert i Søgne. Etter planen vil Stortinget vedta tvangssammenslåing av Søgne, Songdalen og Kristiansand 8. juni.
Vil stanse sammenslåing
I et siste forsøk ble 1148 underskrifter mot kommunesammenslåing levert i Søgne av en aksjonsgruppe. Etter planen vil Stortinget vedta tvangssammenslåing av Søgne, Songdalen og Kristiansand 8. juni. Les mer her.
Innstilt som ny lensmann
Per Juell Larsen, 52 år, fra Arendal er innstilt som ny lensmann i Søgne og Songdalen, skriver Fædrelandsvennen. Han er i dag seksjonssjef i Agder politidistrikt, der han har fokus på organisasjonsutvikling og ledelse.
Lager ny skiskytter-rifle
Hans Ivar Larsen og Kjell Gunnar Larsen har laget utstyr til blant andre skiskytter Tarjei Bø. Nå går de nye veier, og lager et helt våpen.
Se kveldens TV-sending
Mer narkotikasalg i Arendal og fortsatt motstand mot kommunesammenslåing i Søgne er blant kveldens temaer.
Les mer om Arendal, Søgne og TV-sending.
Førstekeeper slutter i ØIF Arendal
Førstekeeperen i ØIF Arendal, Csar Almeida slutter i ØIF Arendal etter kun n sesong i håndballklubben, melder klubben på sine hjemmesider. – Han har vært en eksotisk spiller å ha i laget, sier trener Marinko Kurtovic.
Ikke tilbud om proffkontrakt
Syklisten Kristoffer Halvorsen fra Kristiansand har ikke fått konkrete tilbud om proffkontrakt - etter at han syklet Tour of Norway i helgen, opplyser ledelsen ved Joker Icopal, der Halvorsen nå sykler. Mange profflag har signalisert at de ønsker seg sørlendingen på laget.
Tettere samarbeid med politiet
Varaordfører Terje Eikin i Arendal ønsker tettere samarbeid med politiet i arbeidet med narkotikamiljøet i byen. Flere næringsdrivende i Arendal sentrum forteller til Agderposten om et narkotikamiljø som driver med mafiametoder for å tvinge dem til taushet.
Les mer om Agderposten og Arendal.
Vil vite mer om psykiske vansker
Kvinesdal, Lyngdal og Søgne er med i et nytt forskningsprosjekt for å finne ut hva som er årsakene til psykiske vansker hos ungdom, og hvilke behandlinger som er mest effektive og trygge. Det er Universitetet i Stavanger som har tatt initiativ til prosjektet. UiA og Sørlandet sykehus er med i prosjektet.
Sørlandet blant ukas værvinnere
Ifølge Meteorologisk institutt vil vi trolig se 20-tallet i løpet av uka.
96 km/t i 60 sone
UP har hatt fartskontroll på E39 ved Mones i Mandal. En 35 år gammel kvinne er anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i 96 km/t i 60-sone. I tillegg ble det skrevet ut 22 forenklede forelegg.
Les mer om E39 og Mandal.
Vil ha ti nye år med fiskeforbud
Ordfører i Tvedestrand sier han vil gå inn for ti nye år med fiskeforbud. I morgen starter den politiske behandlingen av saken, som har ført til store protester blant lokale fiskere. Ordfører Jan Dukene, mener et fiskeforbud er til felleskapets beste.
Les mer om Tvedestrand.
Marnardøler bak ny rifle
Den første norskproduserte skiskytterrifla er snart klar. 95 prosent av rifla produseres i Marnardal av Larsen Biathlon. I første omgang satser utstyrsbedriften mot den store bredden, men målet er å bli brukt av verdenseliten.
Les mer om Larsen Biathlon og Marnardal.
Føler seg truet til taushet
Flere næringsdrivende i Arendal sentrum forteller om et narkotikamiljø som driver med mafiametoder for å tvinge dem til taushet, skriver Agderposten. Næringsdrivende sier de opplever hærverk og stjeling om de melder fra om narkosalg til politiet.
Les mer om Agderposten og Arendal.
Kjørte motsatt vei
Politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren av en av bilene som var involvert i trafikkulykka på Stoa i Arendal. Føreren kjørte motsatt vei i rundkjøringen og traff den andre bilen i fronten.
Les mer om Arendal og Stoa.
– Bør kunne forvente mer
Sivilombudsmannen er oppgitt over Grimstad kommune, som tross tre purringer ikke har svart. Aage Thor Falkanger sier til Agderposten at de vanligvis ikke trenger å purre, og at det er svært kritikkverdig at de har måttet purre tre ganger.
Les mer om Agderposten, Bør og Grimstad.
Kan bli biskop i Oslo
Anne-May Grasaas (61), opprinnelig fra Kristiansand, er en av fem nominerte kandidater som kan bli biskop i Oslo. Hun er i dag domprost i Oslo bispedømme.
Les mer om Kristiansand og Oslo.
Ulykke på Stoa
Ei kvinne behandles av ambulansepersonell etter ei trafikkulykke i Bryggeriveien i Arendal. Sannsynligvis er det en medisinsk årsak til at ulykka skjedde, ifølge politiet. To biler er involvert i ulykka.
Les mer om Arendal, Bryggeriveien og Stoa.
Lillesand dårligst på lærlinger
Lillesand er den kommunen i Aust-Agder som har færrest kommunale lærlingplasser. Kommunen har bare n lærling per 1000 innbyggere. Til sammenligning har Vegårshei 3,9 lærlinger per 1000 innbyggere. Lillesands ordfører Arne Thomassen vil ta tak i situasjonen. – Vi må minst doble antall lærlinger, sier han.
Ulykke på Stoa
Det har vært ei trafikkulykke i Bryggeriveien i Arendal. To biler er involvert. Skadeomfanget er ukjent. Nødetater er på vei.
Les mer om Arendal, Bryggeriveien og Stoa.