NRK Sørlandet

Lastebil kjørte i husvegg

Et hus i Farsund i Vest-Agder fikk omfattende skader da en lastebil havnet i husveggen mandag kveld. Årsaken til uhellet er foreløpig ukjent. Politiet har opprettet sak, og bilen taues inn for nærmere undersøkelser. Ingen personer ble skadet.
Les mer om Farsund og Vest-Agder.

– Fare for oversvømmelser

Meteorologisk institutt melder over 50 millimeter nedbør enkelte steder i Aust-Agder tirsdag. Dermed er det fare for oversvømmelser utsatte steder.
Les mer om Aust-Agder og Fare.
E18 kan bli stengt igjen
Flomvarslet for Aust-Agder og Telemark er oppjustert til det nest høyeste nivået tirsdag. – Det er meldt mye regn og vi kan risikere at E18 blir stengt igjen, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen Erling Jonassen.
Sparka og slo politiet
Ei kvinne (48) er pågripen etter å ha sparka og slått ein politimann. Hendinga skjedde på rutebilstasjonen i Kristiansand, opplyser politiet.
Les mer om Kristiansand.

Anne Marie (87): – Det er grusomt

Rammet av to flommer på tre uker
Se kveldens TV-sending
Se kveldens TV-sending
Les mer om TV-sending.
Ulykke Justnes
Det har vært ei trafikkulykke på fylkesvei 452 på Justnes i Kristiansand. Politiet melder at det er et enslig kjøretøy. Ingen personer skal ha blitt skadet, opplyser politiet.
Les mer om Kristiansand.
Klar for tysk storklubb
Tidlegare ØIF Arendal-spelar Magnus Jøndal er klar for den tyske storklubben Flensburg-Handewitt neste sesong. Jøndal har spelt i danske GOG dei siste to åra.
Les mer om Flensburg-Handewitt og GOG.
Oppjusterer flomvarsel
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har oppjustert flomvarselet i Aust-Agder og Telemark til oransje nivå. Det er det nest høyeste varslingsnivået. Det ventes opptil 70 millimeter regn i løpet av tirsdag. Les mer her.
Les mer om Aust-Agder og Telemark.
Isolerte får ny bro i kveld
Statens vegvesen setter opp ei erstatningsbro på fv 156 ved Stien i Froland. Flere husstander og en bedrift har vært isolert etter at broa ble ødelagt av vannmasser i helga. Den provisoriske broa skal være klar rundt klokka 21.00 i kveld.
Les mer om Froland og Stien.
Naboer glad for ny vei
Det er viktig for innbyggerne i Skomedal i Bygland at det nye veistrekket på rv 9 nå er åpnet. Det sier Gunstein Bratteland, som bor langs den smale veien som helt frem til nå har vært hovedvei gjennom Setesdal.
Finner ikke motiv i overfalls-sak
Den 66 år gamle kvinnen som ble overfalt i leiligheten sin, var trolig et tilfeldig offer. Etterforskningsleder Ole Segberg sier til Fædrelandsvennen at ingenting tyder på noe motiv som ligger bak det brutale overfallet i Vågsbygd forrige uke.
DIREKTE: Kronprinsen i Kristiansand
Kronprins Haakon Magnus har samlet rundt 200 unge ledere til «SIKT 2017 i Kristiansand. Det er en konferanse som finner sted på Universitetet i Agder og arrangeres i år for femte gang. Kronprinsen møter snart pressen.
Tiltalt for forsikringssvindel
Et ektepar i Vest-Agder er sikta for forsikringssvindel på 350.000 kroner etter at huset deres brant i 2015. Ifølge tiltalen skal de ha meldt inn en omfattende skadeoppgave med gjenstander som politiet mener ikke eksisterte.
Les mer om Vest-Agder.
Kronprinsen i Kristiansand
Kronprins Haakon Magnus møter pressen i Kristiansand fra klokken 13.35.
Les mer om Kristiansand.
Bykle i toppen
Innbyggere i Bykle ga i gjennomsnitt 155 kroner hver til TV-aksjonen. Det gir sjetteplass på lista over kommuner som ga mest per innbygger.
Les mer om Bykle og TV-aksjonen.
Søkkvåt tirsdag
Det er klart for nye runder kraftig regn på tirsdag. Det kan komme opp mot 70 millimeter i løpet av døgnet øst i Aust-Agder.
Les mer om Aust-Agder.
Våtest på Sørlandet
Torungen fyr i Arendal hadde mest regn i landet fra søndag kveld til mandag morgen, ifølge yr.no.
Les mer om Arendal og Sørlandet.
Varsler ny flom
Mens vannivået så vidt er på vei tilbake etter helgens flom, varsler NVE ny flom- og jordskredfare i Aust-Agder, Telemark og Vestfold fra tirsdag. Det er ventet opptil 70 millimeter regn i disse områdene fra tirsdag morgen, melder NTB.
Les mer om Aust-Agder, NTB, NVE, Telemark og Vestfold.
Beslaglagt tyvegods
Politiet har beslaglagt tyvegods fra en bil på Hauslandsveien i Grimstad. To personer er pågrepet i forbindelse med hendelsen, skriver politiet.
Les mer om Grimstad og Hauslandsveien.
Frykter for brua
Stien bru i Froland har fått så store skader i flommen at den kan rase ut, frykter ordfører Ove Gundersen.
Les mer om Froland og Ove Gundersen.
Julius til Kina
Kinesere skal snart får lese om sjimpansen Julius. Rettighetene til Julius-biografien «Nesten menneske, skrevet av Alfred Fidjestøl, er nå solgt til Kina.
Kloakk rett i elva
Flommen i Aust-Agder har slått ut en pumpestasjon for kloakk i Tvedestrand. Noe av kloakken går rett i elva, og kommunen vet ikke når den kommer i drift igjen.
Les mer om Aust-Agder og Tvedestrand.
Bro kan kollapse
Statens vegvesen frykter at broa på Fylkesvei 156 ved Stien i Froland, kan kollapse. Deler av det ene brokaret har rast ut. Broa er nå stengt.
Les mer om Froland, Fylkesvei og Stien.
Kronprinsbesøk
Kronprins Haakon besøker Kristiansand i dag. Han skal blant annet delta på lunsj i regi av Næringsforeningen.