NRK Sørlandet

Møtt av tjukk røyk

Dan Borge (32) priser seg lykkelig for at han lever etter å ha stormet ut av branninfernoet i Posebyen i Kristiansand natt til torsdag. – Jeg tok katten under armen, løp gjennom røyken og kom meg ned, sier Borge til NRK. Les mer
Les mer om Borge, Kristiansand, NRK og Posebyen.

Tiltalt for underslag av drivstoff

En mann fra Arendal er tiltalt for å ha underslått nesten 130.000 liter diesel og parafin, melder Agderposten. Det er Uno-X Energi og mannens egen arbeidsgiver som er rammet.
Mistet alt i brannen
Ingen ble alvorlig skadd i brannen i bygården i Kristiansand i dag, men mange mistet alt de eide. Qesam Ali Jamali er en av beboerne som opplevde brannmarerittet i morgentimene torsdag.
Les mer om Kristiansand.
Se kveldens TV-sending
Se kveldens TV-sending
Les mer om TV-sending.

– Jeg har livet i behold. Det er det viktigste

Dan Borge (32) priser seg lykkelig for at han lever etter å ha stormet ut av branninfernoet i Posebyen i Kristiansand natt til torsdag.
Les mer om Jeg, Kristiansand og Posebyen.
Formoe – personlig og i sivil
Terje Formoe har fremdeles mye på hjertet. Når han gir ut sine nye sanger vil han være personlig – men er ikke privat.
Trafikkulykke på Oddernesbrua
På Oddernesbrua på E18 har det vært et mindre trafikkuhell med kun materielle skader. Det skal ifølge politiet være en buss mot personbil. Trafikken går nå som normalt på stedet.
Les mer om E18 og Oddernesbrua.
Trafikkulykke på Lundsbrua
På Oddernesbrua på E18 har det vært et mindre trafikkuhell med kun materielle skader. Det skal ifølge politiet være en buss mot personbil. Trafikken går i et felt forbi stedet.
Les mer om E18 og Lundsbrua.
Restauranten i Q42 konkurs: – Kjedelig å måtte lukke døra når du prøver å bygge noe
I februar fosset vannet nedover etasjene i pinsemenigheten Filadelfias nye kongressenter, Q42. Nå begjærer restauranten oppbud etter bare fem måneders drift.
Les mer om Q42.
Gir seg på Q42
Restauranten ved kongressenteret Q42 begjærer oppbud. Den omfattende vannskaden i februar er hovedårsaken til at restauranten må stenge. Det er ikke filadelfiamenigheten som har drevet restauranten, men vil nå ta over, sier daglig leder, Billy Øksendal.
Les mer om Billy Øksendal og Q42.
Arendal har signert ny spiller
Arendal Fotball har signert en ny spiller, og det er danske Adnan Mohammed, melder Agderposten. Han kommer fra Nordsjælland som spiller i Superligaen.
Flere med bruddskader
Flere av de åtte personene som ble sendt til sykehus som følge av brannen i en bygård i Kristiansand, hadde bruddskader. Det opplyser politiet. Flere hoppet fra det brennende bygget med tre etasjer. Totalt 15 personer ble evakuert. Les mer.
Les mer om Kristiansand.
Katt reddet fra brann
En katt ble reddet ut etter brannen i bygården i Kristiansand. Konstabel Tor Geir Bue opplyser at den lå gjemt under en seng i kjelleren. – Den er litt forkommen, men har det greit etter forholdene, sier han.
Les mer om Kristiansand.
Konkurs ved Q42
Restauranten ved kongressenteret Q42 begjærer oppbud. Daglig leder, Billy Øksendal, sier at den omfattende vannskaden i februar er hovedårsaken til at restauranten må stenge dørene etter bare fem måneders drift. Det arbeides nå for å finne nye løsninger for restauranten.
Les mer om Billy Øksendal og Q42.
Trehusene er uskadd
Bygården som brant er totalskadd på grunn av brannen og vannskader etter slukkinga, opplyser brannvesenet. Ingen av trehusene på motsatt side av gata har fått skader.
Søker gjennom loftet
Brannmannskapene søker nå gjennom de siste delene av loftet på branntomta i Kristiansand. – Det gjenstår fortsatt en del som ikke er gjennomsøkt, så vi har ennå ikke full oversikt, sier fagsjef Hans Arne Madsen i brannvesenet. Les mer.
Les mer om Kristiansand.
Ønsker SFO på onsdager
Formannskapet i Hægebostad foreslår å beholde fire dagers skoleuke for 1. til 3. klasse på grunn av foreldrenes sterke ønske om fortsatt onsdagsfri. De foreslår at det etableres SFO fra første søker dersom skolene kan finansiere dette.
Les mer om Hægebostad og SFO.
Her reddes han ut av den brennende bygningen
SE VIDEO: Brann i bygård i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Folk satt på taket og ventet på hjelp
Se bildene fra brannen i en bygård i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Kontroll på brannen
Brannvesenet har kontroll på brannen i Tollbodgata, og det er ikke fare for spredning. Etterslukking pågår.
Les mer om Tollbodgata.
Alle gjort rede for
Politiet opplyser til NRK at alle personer som bor i Tollbodgata nå er gjort rede for. Brannvesenet har ennå ikke gjennomsøkt hele bygningsmassen, men alle som er folkeregistrert er gjort rede for.
Les mer om NRK og Tollbodgata.
Ingen livstruende skadet
Sørlandet sykehus melder at totalt åtte personer er brakt til sykehus etter brannen i sentrum av Kristiansand. Ingen av dem er livstruende skadet.
Les mer om Kristiansand.
Flere kan være savnet
Politiets innsatsleder opplyser til NRK at det er flere personer som ikke er gjort rede for.
Les mer om NRK.
Dramatiske minutter
NRK-reporter Odd Rømteland var blant de første på stedet, da det torsdag morgen begynte å brenne i en bygård i Kristiansand. Se direkte:
Les mer om Kristiansand.
Deler av bygget ikke gjennomsøkt
Brannvesenet bekrefter at det er deler av bygget som ikke er gjennomsøkt, fordi det ikke er mulig å ta seg inn. Trappa er brent bort inne.