NRK Sørlandet

Ønsker kystetappe i proffritt

Proffrittet Tour des Fjords kan rulle gjennom Aust-Agder neste år, skriver Agderposten. I debutåret 2013 var Valle vertskap for den første etappen til Stavanger, men siden da har ikke etapperittet vært innom Aust-Agder. Nå jobbes det med å gjøre noe med det.

Arendals «Elsa skal lokke turistene til sørlandsbyen

Arendal vil utnytte byens tilknytning til den populære Disney-filmen «Frost. Nå skal filmen brukes mer aktivt i markedsføringen.
Dårlig dag for Meinseth
Det ble en niendeplass til Ingvild Meinseth fra Grimstad og de andre jentene på det norske stafettlaget i dagens øvelse i lag-EM i friidrett i Finland, melder Agderposten. Da stafettpinnen deiset i bakken under siste veksling, ble det ikke mulig å kjempe om en plass på pallen.
Vipers får delta i kvalifisering
Det er nå bekreftet at Vipers får delta i kvalifisering til Champions League, melder Fædrelandsvennen. Trekningen for hvem som møtes i kvalifiseringsturneringen blir foretatt torsdag 29. juni.
Les mer om Fædrelandsvennen.

– Boplikten bør fjernes

Ordfører i Lindesnes, Janne Fardal Kristoffersen (H), mener ordningen med boplikt er urettferdig, skriver Lindesnes Avis. – De som tar seg til rette blir vinnere, mens ærlige og redelige blir tapere. Boplikten bør fjernes, sier Kristoffersen til avisen.
– Vi tar kritikken alvorlig
– Vi har ingen unnskyldning og tar kritikken alvorlig, sier kommunikasjonsdirektør ved UiA, Paal Pedersen, om kritikken fra Språkrådet. Språkrådet har fått flere henvendelser fra studenter som sier at de ikke har fått eksamensoppgaver på nynorsk. Les mer.
Universitetet i Agder dårligst i nynorskklassen
Språkrådet får stadig klager fra UiA-studenter som ikke får eksamensoppgaver på nynorsk. – Dette er flaut. Vi må bli bedre, sier kommunikasjonsdirektør Paal Pedersen.
Etterspør nødpass
Bare i løpet av det siste døgnet, har vaktlederen ved Kristiansand politistasjon vært nødt til å utstede seks nødpass. Politiet oppfordrer derfor folk til å sjekke utløpsdatoen i god tid før de skal ut å reise.
Les mer om Kristiansand.
Klar for ØIF Arendal
Kristoffer Haugen Pedersen (19) har skrive under ei tre års kontrakt med eliteserieklubben ØIF Arendal. Pedersen har blant anna vore innom ungdomslandslaget.
40 prosent har jobbet uten kontrakt
Flere burde være klar over hva de har krav på, mener leder i LOs sommerpatrulje. Ifølge en undersøkelse har 40 prosent av ungdom i alderen 18–25 år jobbet uten arbeidskontrakt. Les mer her.
Mann skadd i arbeidsulykke
En mann i 60-årene er brakt til sykehus etter en arbeidsulykke under bygging av den nye motorveien mellom Arendal og Tvedestrand. Skadeomfanget er uavklart.
Les mer om Arendal og Tvedestrand.
Send til sjukehus
Ein arbeidar er send til sjukehus med uavklarte skader etter ei arbeidsulykke i Arendal. Mannen skal ha falle då han dreiv med lossing av tunge gjenstandar frå ein tilhengar i samband med bygging av ny E18. Arbeidstilsynet er varsla om hendinga.
Les mer om Arendal og E18.
Fem forenkla førelegg
Det vart skrive ut fem forenkla førelegg på manglande flytevest, lanterner og eitt for høg fart i skjærgarden i Kristiansand i natt. Politibåten patruljerte i skjærgarden fram til klokka 02.40. Les politiloggen her.
Les mer om Kristiansand.
Arbeidsulykke i Arendal
Det er meldt om ei arbeidsulykke i Arendal. Ulykka skal ha skjedd i Heftingdalen i samband med bygging av ny E18.
Les mer om Arendal, E18 og Heftingdalen.
Vurderer helsa si som best
Folk frå Vest-Agder er blant dei i landet som vurderer helsa si som best, ifølgje SSB. Høgt utdanna sjølvmedisinerer seg meir, og tek dermed heller i bruk respetfrie smertestillande. Dei med låg utdanning brukar størst grad reseptbelagde middel.
Les mer om SSB og Vest-Agder.
Gull og sølv i NM
Syklisten Kristoffer Halvorsen frå Kristiansand tok NM-gull i gateritt i Levanger fredag kveld. Herman Dahl, også han frå Kristiansand, tok sølv i konkurransen.
Les mer om Kristiansand, Levanger og NM-gull.
Dette skjedde i natt
Brannutrykning, politikontroll til sjøs og trafikkulykker er noko av innhaldet i politiloggen natt til laurdag.
Til sjukehus etter utforkøyring
Ein bilførar vart send til sjukehus for sjekk etter ei utforkøyring ved Vatnestrøm i Iveland i natt. Ingen personar var ved bilen då politiet kom til staden. Men dei fekk etterkvart tak i føraren.
Les mer om Iveland og Vatnestrøm.
Sørlending funnet død
En ung mann fra Sørlandet er funnet omkommet i Laos, skriver Fædrelandsvennen. Politiet kan ikke si noe om omstendighetene rundt dødsfallet. De pårørende er varslet.
Reagerer på kort rettssak
Mange reagerer på at det kun ble brukt tre dager til rettssaken etter dobbeltdrapet i Kristiansand. Aktor og forsvarer mener saken ble godt nok belyst.
Les mer om Kristiansand.
Værmeldingen for helgen
Værmelding for lørdag 24. juni og søndag 25. juni
– Vi er uthengt som trøbbelmakere
– Vi er uthengt som trøbbelmakere. Det eneste vi ønsket var at våre barn og de andre barna skulle ha et trygt og lærerikt skoleløp, forteller faren til en av jentene i Grimstad som byttet skole på grunn av vold og mobbing.
Les mer om Grimstad.
Mobbesaken i Grimstad: – Skolen brøt loven
Fylkesmannen gir foreldre ved en barneskole i Grimstad rett i at skoleledelsen brøt loven, da fem elever valgte å bytte skole på grunn av omfattende mobbing.
Les mer om Grimstad.
– Greit så lenge det er lovlig
Er det etisk riktig av Start å få økonomisk hjelp fra investorer som har tjent stort via utenlandske spilleselskaper? Ja, mener klubben selv. Så lenge det er innen for loven, mener Norges Fotballforbund.
Les mer om Greit og Start.
Mistet førerkortet ved Gaupemyr
En fikk beslaglagt førerkortet og syv fikk forenklet foreleg da politiet hadde kontroll på E 18 ved Gaupemyr. Personen som mistet førerkortet kjørte i 149 km/t.
Les mer om Gaupemyr.