NRK Telemark

Viktigere med fjernkontroll enn røykvarsler

Folk tok ut batteriet og satte det i fjernkontrollen. Før var det likt batteri, og da var veien kort opp til røykvarsleren når fjernkontrollen gikk tom for batteri.

Tidlig grep kan forhindre julekrangelen

Julen er den store høytiden for familien, men det er også høytid for krangling. Mine barn, dine barn, våre barn, svigermor, svigerfar og en hel turnus av juleselskap som alle skal gjennom. Tar du grep nå, kan du styre unna konfliktene.
Bil havnet på taket
Politiet melder på Twitter at de er på vei til Nisterud på Valebøvegen. Ambulansen er også på vei. Nødetatene har fått melding om en utforkjøring. En bil skal ha havnet på taket.
Les mer om Nisterud, Twitter og Valebøvegen.
Tidlig grep hindrer julekrangelen
Julen er den store høytiden for familien, men det er også høytid for krangling. Mine barn, dine barn, våre barn, svigermor, svigerfar og en hel turnus av juleselskap som alle skal gjennom. Tar du grep nå, kan du styre unna konfliktene.

E 134 favner bredt

På en konferanse i regi av Vegvesenet legges det i dag frem trafikkanalyser av de fire hovedveistrekningene mellom Øst- og Vestlandet. E 134-forkjemper Børge Skårdal mener veien over Haukeli favner større deler av befolkningen både i øst og i vest, blant annet Haugesund, Stavanger og store deler av befolkningen rundt Oslofjorden.
Nei til fastpris
Styr unna fastpris for strømmen advarer regiondirektør Jo Inge Bjørntvedt ved Forbrukerrådet i Vestfold, Telemark og Buskerud. Det kan føre til at forbrukeren betaler overpris for strømmen, særlig de som bruker lite strøm, mener Bjørntvedt. Det som lønner seg over tid, er å ha en avtale som følger markedet og ikke en fastpris.
Arbeid i Maristigtunnelen
Vegvesenet melder at fylkesvei 37, Maristigtunnelen, kan bli stengt i perioder på inntil 15 minutter av gangen. Årsaken er vegarbeid på strekningen.
Les mer om Maristigtunnelen.
Sjekk batteriet
I dag er det røykvarslerens dag og folk blir bedt om å sjekke batteriet. Hvert år reddes flere menneskeliv av røykvarslere. En batteritest er derfor en svært billig forsikring, mener Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Les mer om Direktoratet.
Håper på 400 000
I dag setter Frelsesarmeen i Skien ut sine velkjente Julegryter. Håpet er å samle inn 400 000 kr før innsamlingen avsluttes lillejulaften. Pengene går til Frelsesarmeens arbeid blant svakerestilte.
Skuffa over verdenscup-åpninga
Kombinertløper Magnus Krog var skuffet etter en 35. plass i verdenscupåpninga for kombinertløperne. Han sier det har vært vanskelige forhold med mye vind i hoppbakken i finske Kuusamo. Nå ser han fram til helgas verdenscuprenn i Lillehammer der håper å revansjere seg.
Les mer om Kuusamo og Lillehammer.
Ny Sv-topp
Ådne Naper fra Skien topper Telemark SVs liste for fylkestingsvalget 2015. På andreplass har partiet nominert Una Pasovic fra Tinn.
Les mer om Skien, Tinn og Una Pasovic.
Lei av å vente på mobildekning
I Kilebygda i Skien er de heldige om de finner et sted i huset hvor det er mobildekning.
Les mer om Skien.
Byhotellene øker
Alle hotellene i byene i Grenland hadde en økning i antall gjester i år sammenlignet med 2013. Næringen planlegger derfor en utvidelse med til sammen 150 rom.
Les mer om Grenland.
Byhotellene bygger ut
Alle byhotellene i Grenland melder om en økning i antall gjester i år sammenlignet med i fjor.
Les mer om Grenland.
Speidere fikk frivillighetspris
Far og sønn Kolbjørn og Jørgen Sando fikk søndag Tinn kommunes frivillighetspris. De fikk den for sin innsats i speiderbevegelsen. Juryen begrunnet prisen med at begge lever og ånder for speiding, noe som gjør at Rjukan har svært aktive speidere.
– Ta julekrangelen nå!
Julen er den store høytiden for familien, men det er også høytid for krangling. Mine barn, dine barn, våre barn, svigermor, svigerfar og en hel turnus av juleselskap som alle skal gjennom. Tar du grep nå, kan du styre unna konfliktene.
Dårlig mobildekning
Befolkningen i Kilebygda og Melum utenfor Skien er lei av dårlig mobildekning, men nå kan det bli en bedring. I slutten av måneden er avtale med grunneier på plass, noe som betyr nye mobilmaster før neste sommer
Les mer om Kilebygda, Melum og Skien.
13 stoppet i UP-kontroll
UP har hatt fartskontroll på E18 sør for Kragerø. Tretten biler ble stoppet. En mann i 20-åra fra Oslo ble fratatt førerkort på grunn av for mange prikker.
Les mer om E18, Kragerø, Oslo og UP-kontroll.
Julegrantenning i Telemark
Julegranene tennes i Telemark. Se videoer og del dine bilder fra adventshelga.
Les mer om Telemark.
Skuffet Krog ser framover
Magnus Krogs målsettinger for verdenscupåpninga blåste bort i finske Kuusamo. Likevel finnes det lyspunkter og muligheter for revansje om få dager.
Les mer om Kuusamo.
Naper toppkandidat for SV
Ådne Naper topper Telemark SVs liste for fylkestingsvalget 2015. Una Pasovic er andrekandidat.
Far og sønn fikk pris for speiderarbeid
Jørgen og Kolbjørn Sando har viet nesten all sin fritid til speiderbevegelsen. Søndag ble de overrasket med pris.
Les mer om Kolbjørn Sando.
Hadde kniv
En 41 år gammel mann er anmeldt for å ha gått med kniv på offentlig sted. Dette skjedd på Notodden.
Les mer om Notodden.
Flere grader varmere enn normalt
November har vært en mild måned. Snittemperaturen har ligget flere grader over normalen.
Hadde ikke lappen
En politipatrulje stanset i dag en bil som slepte en annen bil i Skien. Bilisten har ikke gyldig førerkort, og vil bli anmeldt for dette.
Les mer om Skien.