Østlandets Blad

Kosestund med glemsk svenske

SKI:Oscar Danielson hadde glemt igjen munnspillet hjemme, og da han skulle gå på scenen var capoen hans også sporløst forsvunnet.Torsdagens SkiPop-konsert i Rådhusteatret fikk med andre ord en litt trang fødsel,
Les mer om Rådhusteatret.

Lurer på hva torget i Ski kan brukes til

Først ut: Utbyggerne venter på å slippe til langs Kirkeveien. SKI: Ordet torgsalg kan få en helt ny betydning. Da dreier det seg ikke om kål og epler, men hele plassen syd for gågaten i Ski.
Les mer om Kirkeveien og Ski.
Jenny Skavlan tester kokkefaget med Follo-jenter
Camilla Østlund Gaste viste Jenny Skavlan hvordan man lager ravioli av fersk pasta. SKI/VESTBY: Behovet for fagarbeidere er skrikende i årene fremover.
Blink Trafikkskole skylder 1,2 millioner
Kjøreskolen har ikke betalt skatter og avgifter siden starten i 2013. Fredag ble de slått konkurs. Elevene taper penger de har betalt inn. Bo sty rer: Pål Øivind Tjernshaugen.

Stille og rolig på både vei og bane

FOLLO: På vinterferiens siste dag er det stille på veiene inn mot Oslo. Både E6 og E18 er lett fremkommelig så tidlig på morgenen. Her kan du selv følge trafikkflyten inn mot hovedstaden.
Les mer om E18 og Oslo.
- Nå blir det nye uteleker på Frambu
Hvert år søker Frambu-ledelsen ulike stiftelser om penger til ulike aktiviteter. I år trakk de vinnerloddet da Olav Thon stiftelsen ga hele 1,2 millioner kroner. Mange planer: Her er noen av planene som man ønsker å få realisert ved Frambu.
Norske jenter smykker seg med verdier opp mot 50 000 kroner hver dag
De fleste unge i dag bærer med seg en iPhone til opp mot 7000 kr hver dag. ØKONOMIEKSPERT: Silje Sandmæl mener skoleelever bør lære om privatøkonomi allerede på barneskolen.
- Ungdom i dag er mindre bortskjemte enn før
Auditoriet på Vestby vgs. var fullt av elever som hørte på Nyhaugs foredrag.
Les mer om Vestby.
Disse lærer seg å se lyst på livet når det røyner på
ÅS: 11. mars kan du få gode tips for livet ditt. Da starter kurset Livslyst - når det røyner på i Ås. Kurset går over fem ganger til. Innbyggere fra Ås såvel som andre kommuner i FrisklivFollo-nettverket kan delta.
Vil bevilge en halv million til Ski stadion i all hast
Skal Follo FK ha mulighet til å spille hjemmekampene sine på Ski stadion, må den rustes opp. Rådmannen har foreslått å bevilge en halv million til formålet.
Les mer om Ski.
Har skapt hver sin arbeidsplass side om side på Langhus
LANGHUS: - Vi trekker kunder for hverandre, og drar lasset sammen. Dette gjør at vi klarer å klore oss fast her på Langhus, sier de fire kvinnene, som driver butikker og salong side om side.
Minnekonsert for Ånun Lund Rej
Onsdag 25. februar er det 25 år siden den unge og talentfulle Ånun Lund Rej forulykket og omkom i de sveitsiske alper. Da samles flere kulturelle krefter i en minnekonsert i Gamle Oppegård Kirke.
Feriestille på veiene mot Oslo
FOLLO: Det er fremdeles stille på både E6 og E18 inn mot hovedstaden. Vinterferien går mot slutten og du er nesten helt alene på veiene i Follo. 06:10: Det er ingen forsinkelser på hovedveiene inn mot Oslo.
Les mer om E18, Follo og Oslo.
Borer hull til Follobanen
Tunnelboremaskinene kommer til å bruke strøm tilsvarende 3 000 boliger.
Les mer om Follobanen.
Starter opp lokallag for Framtiden i våre hender i Oppegård
I 1974 var Nguyen Khanh Thanh 19 år, og hadde vært i Norge i seks år. Etter å ha lest boken Framtiden i våre hender av Erik Dammann, var han frelst. KOLBOTN: - Det var miljø- og solidaritetsperspektivet til Erik Dammann som fanget meg.
Akershus Senterparti vil at Ahus opprettholder den palliative enheten ved Ski sykehus.
ÅS: Senterpartiet mener det er viktig at det blir gitt verdige tilbud nærmest mulig bostedet i den siste fasen av livet, så lenge dette er forsvarlig.
Les mer om Ski.
- Best å gjøre lekser hjemme
Høsten 2014 hadde ikke syvendeklassingene på Bøleråsen og Kråkstad skole hjemmelekser. Rektorene anbefaler ikke å fortsette. LANGHUS/KRÅKSTAD: Hvor nødvendig er det å ha hjemmelekser for å kunne lære?
Les mer om Bøleråsen og Kråkstad.
To innbrudd i Son onsdag kveld
VESTBY: Onsdag kveld lette fire patruljer både fra Follo og Østfold politidistrikt etter gjerningspersoner. Foranledningen var melding om to innbrudd i boliger, begge i Laboveien i Son. Follo-politiet er på åstedsundersøkelse.
Les mer om Follo, Laboveien, Son og Østfold.
- Stasjon på Åsland er et håpløst prosjekt, mener ordføreren i Oppegård
- Et stopp i skogen vil endre forutsetningene for Follobanen Dårlig idé: Løvås mener toget er gått for stasjon på Åsland. KOLBOTN: Grunneierne har hyret inn Norconsult for å ut- rede muligheten for at Follobanen kan få en stasjon på Åsland.
Slik blir VM i Falun
VM i Falun varer fra onsdag 18. februar til søndag 1. mars. Over kan du se en interaktiv grafikk som viser løypene. 21 verdensmestere skal kåres i Falun.
Les mer om Falun.
Her ser du grunnen til at Weng kan bli bedre enn Johaug
Nettavisen): - Akkurat nå er Heidi Weng (23) verdens tredje beste langrennsløper på kvinnesiden. Ordene tilhører langrennsekspert og TV 2-profil Johan Kaggestad.
Fullstendig KAOS på sjette året på rad
Snaue tre hundre ungdommer setter Kolben kulturhus på hodet i vinterferien. Kreative Aktiviteter og Opplevelser Sammen (KAOS) er populært for barna. SYSTUEN: Mathilde (14) synes det er mye bedre å tilbringe vinterferien på KAOS enn hjemme alene.
Les mer om Kolben og Opplevelser Sammen.
Full fart i vinterferien
Unge håndballspillere i Kolbotn IL tar ikke vinterferie. Mandag var det full innsats både fra bursdagsbarnet Lea Sivertsen Rygh (10) og alle andre.
Full stans i togtrafikken til helgen
Stopp för rökning på uteservering enligt nytt förslag från regeringeniden sommeren har Østfoldbanen vært stengt flere ganger som følge av utbedringer på skinnene og anleggene. Så er også tilfellet til helgen.
Les mer om Østfoldbanen.
Bil havnet i grøfta etter trafikkulykke
ÅS: En bil havnet i grøfta etter en trafikkulykke på gamle E6 syd for Ringnestunnelen, like ved Tusenfryd, tirsdag kveld. Ifølge Follo-politiet skal det kun være snakk om materielle skader på bilene.
Les mer om Ringnestunnelen og Tusenfryd.