Østlandets Blad

Solveig vann tevlinga om den beste kreative teksten på nynorsk

Ved Ås vidaregåande skule har 200 elevar på fyrste trinn leika seg med tekstar på nynorsk. Tre vart premierte. ÅS: Det var Ås mållag som for andre året på rad inviterte elevane til ei tevling om å skriva den beste teksten på sidemålet.

Hjemmepåske? God plass på DNT-hyttene i Østmarka

De tre turistforeningshyttene som ligger lagelig til for turfolk i Follo, har alle ledig sengeplass i påsken. Men sjekk på nettet før du pakker sekken.
Les mer om Follo og Østmarka.
Forslaget om å nekte båtfolket å drite i fjorden skapte storm hos «Båtfolk på Facebook»
Artikkelen om at PURA ønsker å forby septiktømming fra fritidsbåt i Bunnefjorden for å heve vannkvaliteten i Oslofjorden, skapte høye bølger og et par hundre kommentarer på Facebook.
Ny hovedsponsor skal pryde disse draktene
SKI: I vinterens treningskamper har Kolbotn spilt uten hovedsponsor på trøyene. Nå blir det endring på det. OBOS blir ny hovedsponsor for Kolbotn Fotball Kvinner.

Follo-kommunene får 20 mill. til å styrke helsestasjonene

Regjeringens satsing på helsestasjonene og skolehelsetjenesten gjør at kommunene får ekstra penger til satsingen.
- Staten bør ta tilbake alle dieselbilene
Svensk miljøforkjemper mener politikerne må ta ansvar. Det er ikke så lenge siden politikere, både i Norge og Sverige, oppfordret bilkjøpere til å velge diesel. Vi vet jo alle hvordan det gikk.
Les mer om Norge og Sverige.
Fredag er det vinn eller forsvinn for cowboy-John
ÅS: Fredag er det klart for den siste dommerutvelgelsen i Norske talenter, og som gjestedommer er John Brungot sjef over gullknappen. Sammen med de andre dommerne avgjør han hvem som går videre til semifinalerundene.
Les mer om John Brungot og Norske.
Slik flyter trafikken torsdag morgen
Torsdag morgen meldes det om en rekke trafikkuhell på småveier på Østlandet, særlig i Indre Østfold. Det kan ha med glatt føre som følge av underkjølt regn. Kjør forsiktig!
Les mer om Indre Østfold og Østlandet.
Vil nekte båtfolk å drite i fjorden
PURA ønsker å forby septiktømming fra fritidsbåt i Bunnefjorden for å heve vannkvaliteten i Oslofjorden. - Aller helst ønsker jeg et nasjonalt forbud, sier vannområdeleder Anita Borge.
Kreftforeningen takker russen for en halv million kroner
Russen ved seks videregående skoler i Follo slo fjorårets russ med over 50.000 kroner. OSLO/FOLLO: - Det er utrolig hyggelig å se hvor helhjertet russen i Follo har engasjert seg i aksjonen, og hvor motiverte de har vært i saken.
Les mer om Follo.
- Her er det kvinner som rår. Jeg blir spurt om størrelse på penis og om jeg vil ha analsex
Hvis kvinnene kommer i flertall, er det mennene som trakasseres.
Helproffe ungdommer med en ny fulltreffer
Glee Club Vol. 3 er mektige saker fra kremen av Oppegårds musikalske ungdom. KOLBOTN: Nå er Fløysbonnmusikal nummer 29 i sving i Kolben. For tredje gang er konseptet handlet fra den amerikanske high school-serien Glee.
Les mer om Fløysbonnmusikal, Glee og Kolben.
Derfor lønner det seg å harryhandle i påsken
- Det er 5-6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. - Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til E24.
Vogntog med Teslaer fikk kjøreforbud
Dette kjøretøyet skulle frakte teslaer til Oslo, men ble stoppet på Svinesund. Alvorlige mangler er avdekket på nok en transport av nye Teslaer. Det melder Statens vegvesen mandag kveld.
Les mer om Oslo, Svinesund og Teslaer.
- Det blir ekstra kø fordi folk bryter reglene
Stans i tunneler fører til omkjøring som bilistene IKKE følger, og da blir det enda mer trøbbel, sier en leser som fulgte omkjøringsskilt. SISTE: Ved 17.30-tiden begynte det hele å løse seg opp, tre timer etter at trøbbelet begynte.
Trøbbel i Oslofjordtunnelen - flere tunneler stengt
Et vogntog har fått stans i Oslofjordtunnelen, og den er nå stengt i retning Drammen, melder Vegtrafikksentralen klokken 14.50 mandag ettermiddag.
Stopp bruken av digitale medier i småskolen
Jeg har en sønn som skal begynne på skolen i Oppegård til høsten. Han er 5 år gammel, snart 6, og han gleder seg til å begynne på skolen sammen med de andre «Ørnene» i barnehagen. Som mamma gruer jeg meg.
Les mer om Oppegård og Ørnene.
Tog ble stående - hadde glemt konduktøren
Et tog ble stående igjen i Sandvika etter at de glemte igjen konduktøren i Asker. (Nettavisen) Det opplyser en av passasjerene på toget til Nettavisen fredag morgen.
Les mer om Asker, Nettavisen og Sandvika.
Hvem vil hjelpe Per-Kristian til Paralympics?
Per-Kristian Thorsrud (25) har et mål. Det er å bli tatt ut til Paralympics i 2024. Men for å komme dit trenger han sponsorer. SKI: Per-Kristian Thorsrud (25) er landets beste i boccia.
Les mer om Per-Kristian.
Dette kan du oppleve i ettermiddag
En liten stund etter solnedgang søndag ettermiddag kan du oppleve noe helt spesielt hvis du kikker opp.
Utsettes for alvorlige skader på skiturer
Hvert år blir mange firbeinte turkamerater skadet i skiløypene. Påsken er høysesong for kuttskader hos hunder, og mange av dem oppstår grunnet bruk av fjellski med stålkanter.
Halve landet reiser bort i påsken
Annenhver nordmann planlegger å reise bort i påsken. Av disse skal åtte av ti feriere i Norge. Det viser NHO Reiselivs årlige «påskegallup» som er gjennomført av Kantar TNS blant over 1.000 nordmenn over 18 år.
Les mer om Norge.
Her blir villsvinet tatt på fersken ved Øyeren
Monica Normanseth knipset bilder av villsvinet som rotet ved en konteiner. FET: Bildet ble tatt ved Gan, på den andre siden av Øyeren for Enebakk, en ettermiddag tidligere denne uka. Er innsjøen islagt, er det ikke lange veien over.
Les mer om Enebakk, Gan og Øyeren.
Ferdinand Dahl sikret seg sølvet i verdenscupen sammenlagt
SEISERALM, ITALIA: Ingen av de tre norske finalistene fikk det helt til i fredagens slopestylefinale i verdenscupen fristil. Myrvoll-gutten Ferdinand Dahl ble beste nordmann på 9.-plass.
Vintersyklist takker Ski og Ås for god brøyting
Dette er syvende vinter Johannes Breidenbach fra Ski pendler til Ås - på sykkel. God brøyting har gjort at han ikke har måttet ty til bilen en eneste dag.
Les mer om Ski.