Østlendingen

Politijakt på E6 endte med kollisjon

En 19-åring ble kjørt til sykehus etter at politiet med vilje kjørte inn i bilen hans for å stoppe ham på E6. Mannen er ifølge politiet uskadd. Politiet meldte om hendelsen, som skjedde ved Kløfta, klokka 3.46 natt til fredag.
Les mer om Kløfta.

Frp vil knuse eiendomsskatt med rekordår for kommunene

Kommune-Norges overskudd ville vært nær 10 milliarder kroner selv uten eiendomsskatten i fjor. Mer enn nok til å forby eiendomsskatten, mener Frp. - I gjennomsnitt hadde norske kommuner et overskudd på 3,8 prosent i fjor.
Les mer om Frp.
77 Messias, Fjellflørt, fiskeslippers og travel Balstad
Episode 36 er omsider ute, og vi har to flotte gjester klare for dere. Sigurd «Messias» Ertsås og Anders Bakkerud «Fjellflørt» Larsen fra Munkenes Ballklubb Domkirkeodden er på plass i studio.
Les mer om Balstad og Fjellflørt.
Levi Henriksen får Sandbeck-prisen
Forfatter og musiker Levi Henriksen fra Kongsvinger blir den ellevte i rekken som blir tildelt Sandbeck-prisen.

To dødsulykker på planoverganger på Rørosbanen i fjor: Bane Nor bes vurdere barrierer

Statens havarikommisjon for transport ber Bane Nor vurdere barrierer som vekker trafikanters oppmerksomhet på planoverganger uten veisikringsanlegg.
Les mer om Bane Nor og Rørosbanen.
AS Fæmund lanserer digital guide til båtpassasjerer
AS Fæmund tar skrittet ut i den digitale verdenen, og lanserer app med interaktiv guide og online booking for årets besøkende.
- Også på bygda er det mange unger som ikke vet hvor maten kommer fra
Lukta av fjøs og nærkontakt med dyr er ikke dagligdags, selv for barn som vokser opp i Løten. Det ville bondelaget gjøre noe med. - Disse er våre beste ambassadører, sier Ingvill Sveen, leder i Løten Bondelag, og peker på ungene.
Ekstra klasse i Solør gleder: - Flere elever får førstevalget - og vi kan hjelpe bransjen
Det ble en jubeldag ved Solør videregående skoles Våler-avdeling tirsdag. Meldingen om en ekstra klasse med 15 elever ved linja for anleggsmaskinførere fra høsten ble en merkedag. - Vi er glade for å kunne bidra med det.
Les mer om Solør og Våler-avdeling.
FAU og velforeningen ordner en dag med Petter uteligger
Det handler om et ganske unikt samarbeid i Åsnes. FAU ved ungdomsskolen og Mosogn velforening i Hof går sammen om en dag og kveld med Petter uteligger. Det skjer torsdag 31.
Les mer om Hof, Mosogn og Petter.
300 grunnskoler nedlagt på ti år
300 grunnskoler har blitt borte de siste årene, viser nye tall. Nedleggelsene påvirker lokalsamfunn negativt, mener Sp, som er bekymret for utviklingen.
Emma Elvira (17) skal kjempe om VM-plass i cheerleading
Emma Elvira Frenningsmoen fra Rena er tatt ut på det norske cheerleaderlandslaget. Der skal hun kjempe om en plass i troppen som reiser til VM om ett år.
Les mer om Rena.
Lærlinger fra Elverum tok storeslem i Fylkesmesterskap
Hanne Hageland, Maren Nordbrenden og Kamilla Særnmo gikk helt til topps i årets Fylkesmesterskapet for lærlinger i helsearbeiderfaget og barne- og ungdomsarbeiderfaget. De tre er lærlinger for Elverum kommune.
Utplasserer flom-depot på Hamar
Gjensidige skal utstasjonere containere med pumper og tørkeutstyr for å være best mulig rustet når flomtoppen nærmer seg. - Utstyret plasseres i områdene Drammen, Hamar og Lillehammer, forteller konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.
Veiby og Skjærmoen ser fram til Argentina-debut
Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen ser fram til å delta i Rally Argentina sammen for første gang i karrieren. - Det blir spennende å få oppleve enda en ny VM-runde, fastslår duoen.
Valp fra Slettåsreviret har vandret ut av ulvesonen
På denne tiden av året vil mange ungulver vandre ut av revirene sine. En merket valp fra Slettåsreviret i Hedmark har de siste dagene vandret ut av ulvesonen.
Les mer om Hedmark og Slettåsreviret.
Fylkesansatte må nøye seg med fem års kompensasjon
Fylkespolitikerne står på sitt. De fylkeskommunalt ansatte må nøye seg med kompensasjon i fem år for lengre reiseveg når Hedmark og Oppland fylkeskommuner slås sammen.
Les mer om Hedmark og Oppland.
Trond Bamrud er ansatt som fylkesrådmann i Innlandet: - Er blitt framstilt som pendler med millionlønn - og sånn er det!
Trond Bamrud (50) ble onsdag formelt ansatt som prosjektleder og fylkesrådmann i Innlandet fylkeskommune.
Les mer om Innlandet.
Få svar på det du lurer på om flom
Våren har kommet, og med det følger det som regel flom. I Glomma har det de siste dagene vært flom som følge av ispropper, og under følger noen svar på de vanligste spørsmålene.
Radikale Sosialister oppløst: - Vi er blitt en godt voksen forsamling
Et ekstraordinært årsmøte i Radikale Sosialister i Åsnes har enstemmig vedtatt å oppløse partiet som ble stiftet etter at NKP Åsnes hadde et dramatisk brudd med NKP sentralt. Det nye lokalpartiet ble stiftet 12. februar i 2005.
Les mer om NKP og Radikale Sosialister.
Marius jobber i bransjen med lavest snittlønn
Se lista over de 25 dårligst betalte yrkene her. Tariff-forhandlingene mellom LO og NHO, om hvordan lønningene i privat sektor skal bli det neste året, er over.
Les mer om NHO.
Dette er dårlig nytt for alle hageeiere
I sommer må du være forberedt på at det vil bli minst like mange brunsnegler som i fjor. - Brunsneglen vil helt sikkert bli spredd til nye områder rundt i Norge også i år.
Les mer om Norge.
Gaarderbakken åpnes til 17. mai
17. mai-komiteen i Elverum trenger ikke legge om ruta for barnetoget, sjøl om Hotell Central rehabiliteres. - Hotellet forsikrer at gata er ryddet til 17. mai, sier Steinar Hovland på kulturkontoret.
Stortinget blokkerer tilgangen til utenlandske spillselskaper og ber Norsk Tipping om å dempe seg
Opposisjonen på Stortinget har nå flertall for å stramme inn spillpolitikken i Norge. Utenlandske selskaper blokkeres, og det kan bli spillslutt for oljefondet.
Sp-topper på besøk hos politiet: - Fint at noen vil høre vårt syn. Og veldig bra at dere ikke kommer bare i et valgår
Lokalkjennskap og lokal myndighet var nøkkelord da Emilie Enger Mehl og Trygve Slagsvold Vedum besøkte Solør-politiet. Nærpolitireformen er trådt i kraft, og stortingsrepresentantene ville gjerne høre om erfaringene så langt.
Gjentar Sandbeck-suksess - speller så fuglene i kulissemaleriene begynner å synge
Da Vidar Sandbeck i sin tid spilte «Kanarifuglen» på fiolin på Jømnvang, forteller historien at det var så pent at fuglene i kulissemaleriene begynte å synge. Mandag 30. april gjentas eksperimentet.
Les mer om Jømnvang og Kanarifuglen.