Opdalingen

Travel skihelg i Oppdal og Rennebu

Det er ikke bare i Falun at de går på ski, i helga er det renn for både store og små i både Oppdal og Rennebu. Oppdal: Denne helga er det travelt for skifolket i våre to kommuner.
Les mer om Falun, Oppdal og Rennebu.

- Tenk på kollektivet

Det har oppstått flere tilfeller av kikhoste i Oppdal kommune. I tillegg raser debatten videre om barn skal vaksineres eller ikke.
Les mer om Oppdal.
Innertider for aktiv 150-åring
Rennebu skyttarlag er 150 år og sånt må jo feires. Feiret med stil. Rennebu skyttarlag er 150 år og dette ble feiret med stil i forrige uke.
- Viktig å høre på folket
Stadnamnkomiteen har sagt sitt, nå er det opp til Norsk Språkråd og bygningsrådet å stadfeste 192 nye vegnavn i Oppdal.
Les mer om Norsk Språkråd og Oppdal.

Spenstig aktivitet i vinterferien

For medlemmene i Vollan Oppdal friidrett er det ikke noe som heter vinterferie. Ikke akkurat topp moderne treningsforhold. Men jentene våre gjør det likevel godt på landsbasis. Foto: Tore Aasheim Oppdal: - Og kom igjen nå!
Les mer om Vollan Oppdal.
Vinterfest med Plumbo
Harry - fest med Plumbo i kulturhuset lørdag, der de garanterer allsang fra første strofe. Oppdal: Plumbo har de siste årene vært et av landets mest populære liveband.
Les mer om Plumbo.
Kan få ny produksjonslinje
Dersom Minera Skifer vinner anbudet på levering av naturstein til nytt nasjonalmuseum, vil det bety store investeringer og flere jobber. Minera Skifer har siden 2011 jobbet mot et mulig oppdrag på Nasjonalmuseet.
Les mer om Nasjonalmuseet.
Vinn billetter til familieforestilling
Onsdag 25. februar kommer familieforestillingen "Per, du lyver!" til Oppdal - Opdalingen gir bort fire billetter!
Les mer om Opdalingen, Oppdal og Per.
Ski-VM Falun direkte
Opdalingen er inne direkte fra alle medaljeøvelser fra ski-VM i Falun.
Les mer om Falun.
Ny dato for revy
Honningsvågrevyen måtte avlyse forestillingen forrige lørdag på grunn av sykdom. Bjørn Andreassen Oppdal: - Vi har nå fått bekreftet ny dato for Honningsvågrevyen, forteller Guri Hokseng ved kulturhuset.
Uengighet om uttakskostnaden
Oppdal kommune og TrønderEnergi møtes i retten i neste uke. Oppdal kommune har stevnet TrønderEnergi for retten. Stevningen ble tatt ut 30. juli 2014 og saken er berammet i Sør-Trøndelag tingrett 24. og 25. februar.
Sosialt samvær etter film om alzheimer
Etter premieren på filmen "Still Alice" inviterer demensforeningen til sosialt samvær.
Les mer om Still Alice.
Direktesending fra politiske møter
Da har Opdalingen gjennomført prøvesendinger både fra Rennebu og Oppdal. DIREKTE: Siste kommunestyremøte i Rennebu ble direktesendt på www.opdalingen.no.
Les mer om Opdalingen, Oppdal og Rennebu.
Varaordføreren utfordrer de kvinnelige listetoppene
Varaordfører Heidi Pawlic Carlson (KrF) utfordrer nå de andre kvinnelige listetoppene i Oppdal til å gå Skienern neste helg. Oppdal: - Hva jeg skal gjøre for å komme i form på én uke?
Les mer om Oppdal og Skienern.
Vinn gratis påskeopphold i Oppdal
Vinterferien er i gang og det er full aktivitet i bakkene i Oppdal. Nå kan ett enkelt bilde gjøre at du kan vinne påsketur til Norges beste vintersportssted.
Les mer om Oppdal.
Kjørte bil i kokain- og alkoholrus
Mann i 30-årene må møte i retten. Politimesteren i Sør-Trøndelag har tatt ut tiltale mot en mann i 30-årene for oppbevaring og bruk av kokain. I tillegg er mannen tiltalt for å ha kjørt bil mens han var påvirket av alkohol og kokain.
Les mer om Sør-Trøndelag.
- Tomme kontorer gir falsk trygghet
Lensmann Finn Skårsmoen stiller seg bak intensjonene i regjeringens politireform. Oppdal: Finn Skårsmoen som er lensmann i Rennebu og fungerende lensmann i Oppdal stiller seg positiv til intensjonene i regjeringsforslag til politireform.
Les mer om Oppdal og Rennebu.
Vegnavnmøte
Torsdag møtes stednavnkomiteen for å drøfte innspillene til nye vegnavnforslag. Oppdal kommune har nå hatt forslag til 192 nye vegnavn inntegnet på 38 kartutsnitt ute til høring, og ved fristens utløp er det innkommet rundt 28 innspill.
Fifty Shades of Grey ga super kinohelg
Oppdal kino hadde hele 742 besøkende den første vinterferiehelga.
Les mer om Grey.
I dag skal vi feites opp!
I dag er det feitetirsdag. Her får du vite mer om både tradisjoner og oppskrifter. Feitetirsdag er tirsdagen etter fastelavnssøndag og blåmandag og dagen før askeonsdag, som er innledningen til den førti dager lange fasten.
Jakter på flere medlemmer
Oppdalsmuseets venner vil gjerne bli enda flere, og man trenger altså ikke være med på dugnad. Oppdal: Neste uke er det årsmøte i Oppdalsmuseets venner og Eystein Wolden håper at riktig mange stiller opp og tegner medlemskap.
Les mer om Eystein Wolden.
Ikke World Cup i denne omgang
Vebjørn Svorkmo er ikke en av utøverne som ble tatt ut til verdenscup i USA. Men han får en ny sjanse mot WC i Sveits. I dag ble det klart hvilke utøvere som skulle få muligheten til å kjøre WC i USA.
Les mer om USA.
Curling-seier i Universaden
Nerveprirrende curlingfinale i Spania Granada: Det norske herrelaget tok et historisk gull under Universiaden i Granada, Spania i helgen. To av de på laget er fra Oppdal. Aldri før har Norge vunnet den prestisjetunge turneringen.
Pris til Oppdal høyre
Belønnes av moderpartiet for høy aktivitet Utenriksminister Børge Brende delta lørdag ut Sør- Trøndelag Høyres organisasjonspris for 2014.
Klar, ferdig, salg!
Søndagen går med til å forberede det store mammutsalget. Men fra mandag av er det fjorten dager med stort utvalg av bøker til en rimelig pris. - Dette er første året at vi ikke har sendt ut bladet med alle bøkene i posten til folk.